puglover έγραψε: |
Με μια απλη αναζητηση ειδα οτι μπορεις να τα βρεις και αλλου: http://www.skroutz.gr/s/7312788/Michelin-Pilot-Sport-3-205-55R16-91V.html |
puglover έγραψε: |
Συμφωνω με τον προλαλησαντα. Δε χαλασε ο κοσμος. Μηπως ομως ηταν εξαρχης υπερβολικο το pilot sport 3 για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου σου? Ισως το primacy ή ακομα καλυτερα το energy saver να ηταν πιο σωστες επιλογες. Ποια bridgestone φορας πισω? Τα turanza er300 ή καποιο potenza? |
Andreasf1 έγραψε: |
Uniroyal rainsport 3. Απλά αυτό.. |
Πιστεύω με αυτά που θες εσύ είναι το τέλειο ελαστικό! Με δείκτη ταχυτητας Η, μαλακή γόμα, βεντουζες και στο κράτημα και στο φρενάρισμα, σωστά και στην βροχή. Το μόνο αρνητικό για τα δικά μου γούστα είναι το μαλακό πλαϊνό που δεν ξέρω κατα πόσο διορθώνεται σε XL.
Οσα uni φίλων εχω δει (uni rain expert 2 και 3 και uni rain sport 2) είναι κορυφή! Απορω γιατί οι λαστιχαδες τα έχουν του "πεταματου" και αντί αυτών προτείνουν κάτι petlas. Θα το σκεφτόμουν άσχημα στην απομενη αλλαγή μου. Kwstas 1.1 το full review δικο σου ρε.. |
kwstas1.1 έγραψε: |
Ας συνεχισω εγω τη συζητηση μιας και μου κανε πασα ο ανδρεας Φ. ![]() |
Τιποτα φιλε μου οτι ξερω κ μπορω σε βοηθαω ! Ισχυει οτι σε αμαξι με αμαξι διαφερει η συμπεριφορα του ελαστικου....Οπως με τα Michelin δν μου εκατσαν ποτε καλα ενω σε ενα Bmw 316 ενος φιλου ητανε φανταστικα, δοκιμασμενα κ απο μενα....Οποτε για τα Uni πανω στο 307 δν ξερω πως θα κατσουν ! Ειναι βαρυ αμαξι οποτε πιστευω θα τα ζεσταινει ευκολα καθως κ θα του τεριαζουν...το Suzuki ειναι 1070κιλα κ με τα Uni δν εχει κανενα θεμα απο ζεσταμα και μεχρι κ κρυο δουλευει τελεια, σε αντιθεση με τα Pilot Sport 3 που οσο κ να τα ζοριζα ποτε δν ζεσταινονταν καλα....Απο θεμα φθορας πιστευω 3 χρονια τα βγαζουν ανετα...Τα εχω 6μηνες πανω κ δν εχω δει το παραμικρο σε φθορα ! Αν κρινω απο τα RainExpert π εχω στο peugeot και που μεχρι κ 5χρονων π τα ειχα ακομη πιανανε αρκετα καλα κ βροχη κ στεγνο (φαντασου καλυτερα απο τα Michelin στο σουζουκι π τα ειχα πανω 1.5χρονο) θα ειναι εξισου καλα και τα RainSport 3 ! |
Όταν ενα λάστιχο είναι XL (Extra Load) σημαίνει οτι έχει πιο ενισχυμένο πλαϊνό. Εχεις δλδ πιο άμεσο τιμόνι με λίγα λογία χωρίς να νιώθεις το "λαστιχαρισμα" απο το πλαϊνό του ελαστικού σε γρηγορες αλλαγές λοριδας και σε μικροδιορθωσεις που ίσως χρειάζονται πάνω στην στροφή.
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Σκρουτζ είδα οτι βγαίνει με Η σε 205/55/16. |
Mono AEK έγραψε: |
παντως το λογικο ειναι αν καποιος δε τα δουλευει τα συγκεκριμενα ελαστικα να προσπαθησει να σου πουλησει κατι αλλο... ![]() |
Φιλε μου σου το ξαναλεω...μην καθεσαι κ σκας κ προβληματιζεσαι....Δεν συγγρινονται τα Rain Sport 3 με τα Primacy που ειναι κ χειροτερα απο τα Pilot Sport 3..Ουτε με τα Rain Expert πιστευω !...Εγω να δεις τι πολεμο εφαγα εκει π εβαλα τα Uni....Και δεν ειναι καλα κ ειναι χαλια και το ενα κ το αλλο δεν κρατανε κ ειναι βροχολαστιχο κ ολο βλακειες...ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ και προβληαμτιζεσαι αδικα ! Τους εγραψα κανονικοτατα τα εβαλα κ δεν εχασα οπως κ τα βαζω κιολας εδω και 8 χρονια που σ ειπα ! Κ επισης εχω καβαλησει απειρα πεζοδρομια και με τα 2 αμαξια και με δυναμη και χωραφια και κατσαβραχα με κατι πετρες μυτερες κ δν εχω δει ποτε ουτε βυζι ουτε μου εχει σκασει λαστιχο ΠΟΤΕ ! Απιστευτη αντοχη σε ολα..... |
309 lover έγραψε: |
Να παραθεσω και γω την εμπειρια μου απο τα γιουνι ωστε να βοηθησουμε το φιλο να επιλεξει οποιο λαστιχο ικανοποιει τις αναγκες του για το 307 του. Τα λαστιχα της γιουνι που εχω δει ειναι τα rainexpert 2, rainexpert 3 και rainsport 3. Σαν γενικα χαρακτηριστικα τα λαστιχα χαρακτηριζονται απο μαλακο πελμα με πολυ καλη προσφυση στο στεγνο και εξαιρετικη στο βρεγμενο. Εντυπωση επισης μου εκανε οτι δουλευουν αψογα ακομη και παγωμενα περιεργως. Σαν χιλιομετρικη αποδοση δειχνουν να αντεχουν ακομη και με περιστασιακο ξυλο. Αυτο που δε μου αρεσε στα expert 2 και sport 3 ηταν το αρκετα μαλακο πλαινο, γεγονος που εδινε μια σχετικη ασαφεια στο τιμονι και γενικοτερα σε πληροφορηση. Για το λογο αυτο ημουν λιγο επιφυλακτικος στη δοκιμη των ολοκαινουριων expert 3 που προσφατα εβαλα σε σαξο της οικογενειας, καθως δεν δεν υπηρχαν σχολια στο διαδικτυο ωστε να δω αν βελτιωσαν το πλαινο που με ενδιεφερε. Τα αποτελεσματα εξαιρετικα..... ολα τα θετικα του προκατοχου του, συν πλεον βελτιωμενο πλαινο. Απο μερους μου απολυτα ευχαριστημενος απο ολη τη γκαμα της γιουνι ειτε απο δικα μου αυτοκινητα ειτε απο αυτοκινητα φιλων μου.
Κατα τη γνωμη μου θα σου ταιριαξουν για τη χρηση που θες. Επιπλεον θετικο η χαμηλοτερη τιμη που εχουν. Οτι και να επιλεξεις μπες διαβασε σχολια και κριτικες απο τα λαστιχα που σε ενδιαφερουν απο ατομα που τα εχουν δοκιμασει και οχι τοσο απο τεστ και μαλ***ες. Αποφασισε ποιο ταιριαζει στις αναγκες σου και οχι στις αναγκες του εκαστοτε λαστιχα, και πηγαινε βαλτα. Αναμενουμε και εντυπωσεις λοιπον απο οτι βαλεις..... |
Φιλε μου τα Rain Sport 3 ειναι εξαιρετικα-τελεια στο στεγνο...Οπως σου ειπα δεν σπιναρει καθολου σε λαδι δρομο π τα χω δοκιμασει(θηβων) και σταματανε στα μπαμ ! Τα Michelin π ανεφερες ειναι μια σαπιλα και μιση οικολογικη καινουργια της που πανε να στα πλασαρουν....Πρωτα πρωτα μ τα ειπανε κ απλα γελασα κ λεω ευχαριστω δε θα παρω θελω τα Γιουνι ! Για να σου λεμε 3 ατομα με τα 1000 για Γιουνι μην το πολυσκεφτεσαι κ κυριως μη σε μπερδευουην με ενα καρο αλλα λαστιχα ! Προς θεου δεν λεμε οτι δν ειναι καλα αλλα ως τωρα οτι εχεις αναφερει π σου εχουν προτεινει δε φτανουν τα Γιουνι....Οποτε για τα γουστα σου ειναι μονοδρομος ! Εγω κ τωρα π ειχα παρει το Suzuki και το ζορισα αρκετα μιλαμε το λαστιχο κρυο κ παιζοντας με χλμ πανω σε στροφες κ ολα το αμαξι δεν πεταει ουτε κωλο ουτε μουτρα τπτ....Μονο γατζονει ! Δεν υπαρχει κατι αλλο π να εχουμε να σου πουμε...αυτα ! |
Δυστυχως δεν βγαίνει σε ΧL στην δική σου διάσταση.. Αναγκαστικά πας σε μη XL. |
Α ναι πατησα απλα 91 και σε Η γιαυτό δεν το είδα.
Παντως μην νομιζεις οτι υπάρχει στο site της uni υπάρχει και στην Ελλάδα. Εγώ ήθελα 205 45 17 σε V και δεν το φέρνουν Ελλάδα.. Μόνο σε Υ σε αυτή την διάσταση. |
Μια είναι η απάντηση από εμένα! Να τα πάρεις σε Η ! Εγώ σε V δεν ξαναβάζω λάστιχο παίζει μεγάλο ρόλο...δεν τα ζεσταίνεται ποτέ. ..άποψη μ βάλε οτι είναι πιο κοντά στο αμάξι σου! H λοιπόν κάτ'εμε! |
Βασικα η αληθεια ειναι οποιο και να βαλεις ειτε V ειτε Η πιστευω κομπλε θα σου κατσουν για σιγουρο αποτελεσμα ! Απλα σου προτεινα Η επειδη εμενα μ ειχε κατσει καλυτερα απο το V,βεβαια διαφορετικα λαστιχα τα Μισελεν με τα Γιουνι ! Μπορει το ιδιο καλο να μ ητανε και τα ρεινσπορτ 3 σε V ! Oσον αφορα το 2ο σκελος της ερωτησης σου πιστευω οτι δεν ισχυει κατι τετοιο και ειναι μπακαλιστικο ! Τωρα για το 1ο δεν μπορω να σου απαντησω με μεγαλη σιγουρια καλυτερα να γραψει καποιος π μπορει να σου εξηγησει ακριβως! Παντως μερικα π ανεφερες στο 1ο σκελος σωστα ειναι... Ειλικρινα βαλε οτι σου αρεσει καλυτερα V ή H ! Απλα εγω θα βαζα το Η γτ φοβαμαι λιγο το V....Δεν πιστευω να εχεις θεμα παντως ! ![]() |
Τελικα τι εγινε με τα λαστιχα ?! Μπηκανε ολα κομπλε ?! |
MrPanozzz έγραψε: | ||
λογω δουλειας αργησα την παρασκευη να τον παρω να του πω να τα φερει και δεν προλαβα την τελευταια παραγγελια της μερας, οποτε αναγκαστικά πηγε για δευτερα.. θα τα ειχε κανονικα σημερα το πρωι, αλλα τελικα του ηρθαν τωρα το απογευμα.. οποτε παω αυριο πρωι πρωι να τα βαλω πριν τη δουλεια.. (καλυτερα που αργησε να τα φερει σημερα, θα εχω λιγο χρονο το βραδυ να "ξεκανω" τα παλια λαστιχα χαχαχαχα ![]() |
kwstas1.1 έγραψε: | ||||
Χαχαχα καλη φαση ! Αντε με το καλο φιλε ! λιωστο ! Τελικα Rainsport 3 με Η ?! |