PSClub - Hellas

Ελαστικά και Τροχοί - Ελαστικά για Peugeot 307 1.6

MrPanozzz - Δευ 23 Νοέ 2015, 21:44:29
Θέμα δημοσίευσης: Ελαστικά για Peugeot 307 1.6
καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα στο φορουμ ως νέο μέλος. λοιπόν, έχω ένα peugeot 307 του 2002 το οποίο πηρα πέρυσι και είχε πάνω μια τετράδα ελαστικά bridgeston του 2010 σε πολύ καλή κατάσταση όμως. μετά και από ένα "ατυχηματάκι" που είχε ένα απ' αυτά με αποτέλεσμα να πετάξει "βυζί", άλλαξα πέρυσι τον σεπτέμβριο μονο τα δύο μπροστά και έβαλα τα michelin pilot sport 3 205/55/16 91V, με το σκεπτικό να βάλω φέτος δύο καινούρια ίδια μπρστά και να πάω αυτά πίσω. όμως φέτος όταν άρχισα να ρωτάω για λάστιχα, έμαθα ότι η michelin αρχίζει να τα καταργεί σιγά σιγά σε αυτή την διάσταση και πλέον τα βγάζει μόνο με δείκτη ταχύτητας W. Το θέμα μου είναι μήπως είναι υπερβολικός τέτοιος δείκτης ταχύτητας για ένα αυτοκίνητο 110 άλογα (αν και από άποψη τιμής είναι στα ίδια που είχα βάλει και τα V) όσον αφορά το ζέσταμα τους, την συμπεριφορά τους σε συνδυασμό με τα V που θα έχει πίσω κλπ. Οι λύσεις είναι είτε να βάλω με δείκτη ταχύτητας w (που λογικά θα έχει και μικρότερη διάρκεια ζωής στους δρόμους μας, αν και έτσι λογικά θα φθαρούν σχεδόν μαζι με τα περσινά ώστε να παω κατευθείαν για τετράδα μετα), είτε να βάλω το primacy 3 που μου πρότειναν (αν και ήθελα να έχω μια "ολοκληρωμένη" τετράδα και όχι άλλα μπροστά, άλλα πίσω πάλι), είτε να βρω κάποια μετεχειρισμένα pilot με δείκτη V (και να τα κρατήσω δυο χρόνια και να πάω για τετράδα μετά), είτε η τελευταία λύση είναι να τα πάρω μέσω ιντερνετ από έναν λαστιχά στα χανιά που βρήκα (σε αυτή την περιπτωση όμως, ο άνθρωπος δίνει μόνο 4αδα για να μην του μείνουν επειδη τα έχει σταματησει η michelin.. γι αυτό και το γράφω έδω, σε περίπτωση που ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να πάρουμε 2+2)..
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και προκαταβολικά για τις απαντησεις σας!! Very happy
puglover - Δευ 23 Νοέ 2015, 21:58:32
Θέμα δημοσίευσης:
Με μια απλη αναζητηση ειδα οτι μπορεις να τα βρεις και αλλου: http://www.skroutz.gr/s/7312788/Michelin-Pilot-Sport-3-205-55R16-91V.html
MrPanozzz - Τρι 24 Νοέ 2015, 00:01:48
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Με μια απλη αναζητηση ειδα οτι μπορεις να τα βρεις και αλλου: http://www.skroutz.gr/s/7312788/Michelin-Pilot-Sport-3-205-55R16-91V.html

έχω πάρει τηλέφωνο και δεν υπάρχουν, απλά έχει μείνει το προϊόν στο site.. σε W φέρνουν μόνο πλέον.. έχω "ξεσκονίσει" όλο το ίντερνετ και όποιο βουλκανιζατέρ τυχαίνει και περνάω απ' έξω και έχω πάρει και σε άλλα που έχω βρει μέσω ίντερνετ και μου λένε το ίδιο.. μόνο αυτός που ανέφερα που είναι στα χανιά μου είπε ότι έχει μερικά ακόμα..
alexandros 207 Rallye - Τρι 24 Νοέ 2015, 10:05:03
Θέμα δημοσίευσης:
Βαλε τα W δεν χαλασε ο κοσμος
Δεν εχουν μεγαλη διαφορά απο τα V
Επισης, να ξερεις οτι δεν θα φθαρουν πιο γργηγορα απο τα V
puglover - Τρι 24 Νοέ 2015, 11:21:48
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνω με τον προλαλησαντα. Δε χαλασε ο κοσμος. Μηπως ομως ηταν εξαρχης υπερβολικο το pilot sport 3 για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου σου? Ισως το primacy ή ακομα καλυτερα το energy saver να ηταν πιο σωστες επιλογες. Ποια bridgestone φορας πισω? Τα turanza er300 ή καποιο potenza?
MrPanozzz - Πεμ 26 Νοέ 2015, 01:19:16
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Συμφωνω με τον προλαλησαντα. Δε χαλασε ο κοσμος. Μηπως ομως ηταν εξαρχης υπερβολικο το pilot sport 3 για τον χαρακτηρα του αυτοκινητου σου? Ισως το primacy ή ακομα καλυτερα το energy saver να ηταν πιο σωστες επιλογες. Ποια bridgestone φορας πισω? Τα turanza er300 ή καποιο potenza?

έβαλα τα pilot sport 3 περυσι μιας και μου το προτειναν κυριως λογω πιο "ενισχυμενου" πλαϊνού για χτυπηματα σε πεζοδρομια κλπ και τα εβαλα την ιδια μερα μιας και τα βιαζομουν, αφου είχα χτυπήσει το ενα απ' τα παλιά και είχε πεταξει "βυζί".. ομως εν τελει νομιζω δεν ηταν κακη επιλογη μιας και το αυτοκινητο φοραει πισω κιτρινα bilstein και ειναι γενικα πιο "σφιχτο" και λιγο πιο χαμηλα απ' ότι κανονικα, οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα μου ταιριαζε το energy saver που ειναι πιο σκληρο λαστιχο.. ειδικα με τον τροπο οδηγησης που κανω.. δεν με ενδιαφερουν οι τρελες ταχυτητες που θεωρητικα αντεχουν τα v και τα w.. κυριως με ενδιαφερει στις ταχυτητες 60-120 χλμ/ωρα να ξερω οτι μπορω να στριψω χωρις φρενα και το αμαξι να πηγαινει εκει που θελω ακριβως.. η αληθεια ειναι παντως πως αν εβαζα τωρα λαστιχα μαλλον θα πηγαινα στα primacy 3 και οχι στα pilot sport 3, αλλα αφου τωρα εχω δυο τετοια θελω να εχω τουλαχιστον μια ολοκληρωμενη τετραδα και στην επομενη αλλαγη βλεπουμε.. αρα αφου ειναι κομπλε και με τα w, ποιος ο λογος ας πουμε να εβαζα v(εστω οτι υπηρχαν) αφου διαρκεια ζωης μου λετε θα ειναι στα ιδια και απο τιμη ειναι παλι στα ιδια;
MrPanozzz - Τρι 01 Δεκ 2015, 16:51:06
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον, πισω φοραει τα bridgeston turanza er300.. ομως προεκυψε μια περιπτωση να δωσω τα pilot τα 2 στον πατερα μου λογω σκισιματος ενος απ τα δικα του με μολις 10000 και δεν αξιζει να παρει καινουρια.. οποτε υπαρχει η δυνατοτητα για τετραδα πλεον.. σε αυτη την περιπτωση τι εχετε να προτεινετε; primacy 3; καποια αλλη επιλογη εκτος michelin; πειτε καμια γνωμη για να τα βαλω οσο μπορω αμεσα
Andreasf1 - Τρι 01 Δεκ 2015, 17:32:17
Θέμα δημοσίευσης:
Uniroyal rainsport 3. Απλά αυτό..
MrPanozzz - Τετ 02 Δεκ 2015, 20:39:55
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Uniroyal rainsport 3. Απλά αυτό..

ετυχε και καθως διαβαζα χθες σε αλλα φορουμ παλιες συζητησεις σχετικα με την επιλογη ελαστικων, να διαβασω για τα προηγουμενα απ αυτα, τα uniroyal rainsport 2 αρκετα θετικα σχολια και μου εκανε εντυπωση μιας και ηταν και η πρωτη φορα που τα ακουγα και τωρα βλεπω το δικο σου σχολιο για τα rainsport 3.. αν θες και γνωριζεις μπορεις να μου πεις καποια στοιχεια παραπανω για τα λαστιχα; τι το τοσο καλο εχουν; να πω οτι μιας και ουσιαστικα ειναι η πρωτη φορα που ψαχνω για λαστιχα δεν γνωριζω και παρα πολλα, απλως αυτο που ξερω οτι θελω απο ενα ελαστικο ειναι οι ταχυτητες 60-120χλμ/ωρα.. δηλαδη να ξερω οτι το αυτοκινητο θα παει εκει που θελω στις στροφες και θα το νιωθω "βεντουζα" στον δρομο.. με ενδιαφερουν δηλαδη οι διαδρομες σε βουνα κλπ, να ξερω οτι μπορω να κρατησω το αυτοκινητο σε καθε στροφη χωρις να πλακωνω φρενα.. δεν με ενδιαφερουν δηλαδη τοσο πολυ ταχυτητες πανω απο 150-160χλμ μιας και λιγες εως ελαχιστες ειναι οι φορες που θα παει το αυτοκινητο.. γι αυτο που ζηταω κανει το λαστιχο ή "φημιζεται" μονο για τις επιδοσεις του στο βρεγμενο;
Andreasf1 - Τετ 02 Δεκ 2015, 21:29:26
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστεύω με αυτά που θες εσύ είναι το τέλειο ελαστικό! Με δείκτη ταχυτητας Η, μαλακή γόμα, βεντουζες και στο κράτημα και στο φρενάρισμα, σωστά και στην βροχή. Το μόνο αρνητικό για τα δικά μου γούστα είναι το μαλακό πλαϊνό που δεν ξέρω κατα πόσο διορθώνεται σε XL.

Οσα uni φίλων εχω δει (uni rain expert 2 και 3 και uni rain sport 2) είναι κορυφή! Απορω γιατί οι λαστιχαδες τα έχουν του "πεταματου" και αντί αυτών προτείνουν κάτι petlas.

Θα το σκεφτόμουν άσχημα στην απομενη αλλαγή μου.

Kwstas 1.1 το full review δικο σου ρε.. Laughing
kwstas1.1 - Τετ 02 Δεκ 2015, 23:40:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ας συνεχισω εγω τη συζητηση μιας και μου κανε πασα ο ανδρεας Φ. Razz Λπν οντως τα Uni ειναι παρεξηγημενα λαστιχα κ λογω χαμηλου κερδους δεν τα προτεινουν οι λαστιχαδες....Εδω και 8 χρονια βαζω στο 106 Uni rainexpert και ειναι φοβερα...Λπν οσον αφορα τα Uniroyal Rain sport 3 ! Εχουμε στην οικογενοια ενα Suzuki Swift 1.3 92ps και ειναι στημενο απο εμενα...Λοιπον πριν βαλω τα Uni ειχα Michelin Pilot Sport 3...Απλα οτι πιο τραγικο εχω δοκιμασει σε λαστιχο καθοτι το αμαξι εκανε παντου πατιναζ ουτε φρενο ειχε και ο κωλος ειχε τρελαθει να φευγει ακομη κ στην ησυχη οδηγηση..Λεω λπν να βαλω τα Γιουνι γ δοκιμη. Εδω ημαστε, δεν προκειται να βαλω αλλο λαστιχο πανω στο Swiftaki οπως κ στο 207 μολις αγορασω ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τα βαλω! Φρεναρισμα στη γλυτσα απεριγραπτο σταματας για πλακα και χωρις ΚΑΝ την επεμβαση ABS , επισης με 1η ταχυτητα σε νερα κατω δεν σπιναρει γρη, ουτε κιχ, παταει κατω με τη μια...Επισης σε στροφες ειμαι περιπου στα +15χλμ αποτι ημουν με τα Michelin...Κορυφη λαστιχο στο προτεινω να το βαλεις με κλειστα ματια...Μη σκεφτεις ειναι Uni και οτι χαζομαρες λενε οι λαστιχαδες...Βαλτα και δε θα χασεις .-
MrPanozzz - Πεμ 03 Δεκ 2015, 00:11:54
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Πιστεύω με αυτά που θες εσύ είναι το τέλειο ελαστικό! Με δείκτη ταχυτητας Η, μαλακή γόμα, βεντουζες και στο κράτημα και στο φρενάρισμα, σωστά και στην βροχή. Το μόνο αρνητικό για τα δικά μου γούστα είναι το μαλακό πλαϊνό που δεν ξέρω κατα πόσο διορθώνεται σε XL.

Οσα uni φίλων εχω δει (uni rain expert 2 και 3 και uni rain sport 2) είναι κορυφή! Απορω γιατί οι λαστιχαδες τα έχουν του "πεταματου" και αντί αυτών προτείνουν κάτι petlas.

Θα το σκεφτόμουν άσχημα στην απομενη αλλαγή μου.

Kwstas 1.1 το full review δικο σου ρε..

kwstas1.1 έγραψε:
Ας συνεχισω εγω τη συζητηση μιας και μου κανε πασα ο ανδρεας Φ. Razz Λπν οντως τα Uni ειναι παρεξηγημενα λαστιχα κ λογω χαμηλου κερδους δεν τα προτεινουν οι λαστιχαδες....Εδω και 8 χρονια βαζω στο 106 Uni rainexpert και ειναι φοβερα...Λπν οσον αφορα τα Uniroyal Rain sport 3 ! Εχουμε στην οικογενοια ενα Suzuki Swift 1.3 92ps και ειναι στημενο απο εμενα...Λοιπον πριν βαλω τα Uni ειχα Michelin Pilot Sport 3...Απλα οτι πιο τραγικο εχω δοκιμασει σε λαστιχο καθοτι το αμαξι εκανε παντου πατιναζ ουτε φρενο ειχε και ο κωλος ειχε τρελαθει να φευγει ακομη κ στην ησυχη οδηγηση..Λεω λπν να βαλω τα Γιουνι γ δοκιμη. Εδω ημαστε, δεν προκειται να βαλω αλλο λαστιχο πανω στο Swiftaki οπως κ στο 207 μολις αγορασω ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τα βαλω! Φρεναρισμα στη γλυτσα απεριγραπτο σταματας για πλακα και χωρις ΚΑΝ την επεμβαση ABS , επισης με 1η ταχυτητα σε νερα κατω δεν σπιναρει γρη, ουτε κιχ, παταει κατω με τη μια...Επισης σε στροφες ειμαι περιπου στα +15χλμ αποτι ημουν με τα Michelin...Κορυφη λαστιχο στο προτεινω να το βαλεις με κλειστα ματια...Μη σκεφτεις ειναι Uni και οτι χαζομαρες λενε οι λαστιχαδες...Βαλτα και δε θα χασεις .-

Καταρχήν σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.. κωστα ησουν πολυ κατατοπιστικος για τα uniroyal, απλα το μονο που δεν ξερω ειναι η διαφορα που μπορει να εχουν μεταξυ διαφορετικων αυτοκινητων και λογικα διαφορετικης διαστασης οσον αφορα την αποδοση.. επισης απο διαρκεια ζωης πως πανε; θα παω να ρωτησω σε καποια βουλκανιζατερ παντως να δω τι παιζει, αν τα εχουν, σε τι τιμη κλπ..
αντρεα, αυτο με το XL που ειπες δεν το καταλαβα.. το εχω δει σε πολλα ελαστικα αλλα δεν ξερω τι σημαινει.. μπορεις να μου το εξηγησεις; επισης νομιζω στη διασταση μου σε V βγαινουν αλλα δεν εχει μεγαλη σημασια νομιζω..
kwstas1.1 - Πεμ 03 Δεκ 2015, 00:40:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τιποτα φιλε μου οτι ξερω κ μπορω σε βοηθαω ! Ισχυει οτι σε αμαξι με αμαξι διαφερει η συμπεριφορα του ελαστικου....Οπως με τα Michelin δν μου εκατσαν ποτε καλα ενω σε ενα Bmw 316 ενος φιλου ητανε φανταστικα, δοκιμασμενα κ απο μενα....Οποτε για τα Uni πανω στο 307 δν ξερω πως θα κατσουν ! Ειναι βαρυ αμαξι οποτε πιστευω θα τα ζεσταινει ευκολα καθως κ θα του τεριαζουν...το Suzuki ειναι 1070κιλα κ με τα Uni δν εχει κανενα θεμα απο ζεσταμα και μεχρι κ κρυο δουλευει τελεια, σε αντιθεση με τα Pilot Sport 3 που οσο κ να τα ζοριζα ποτε δν ζεσταινονταν καλα....Απο θεμα φθορας πιστευω 3 χρονια τα βγαζουν ανετα...Τα εχω 6μηνες πανω κ δν εχω δει το παραμικρο σε φθορα ! Αν κρινω απο τα RainExpert π εχω στο peugeot και που μεχρι κ 5χρονων π τα ειχα ακομη πιανανε αρκετα καλα κ βροχη κ στεγνο (φαντασου καλυτερα απο τα Michelin στο σουζουκι π τα ειχα πανω 1.5χρονο) θα ειναι εξισου καλα και τα RainSport 3 ! Smile
Andreasf1 - Πεμ 03 Δεκ 2015, 00:43:56
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν ενα λάστιχο είναι XL (Extra Load) σημαίνει οτι έχει πιο ενισχυμένο πλαϊνό. Εχεις δλδ πιο άμεσο τιμόνι με λίγα λογία χωρίς να νιώθεις το "λαστιχαρισμα" απο το πλαϊνό του ελαστικού σε γρηγορες αλλαγές λοριδας και σε μικροδιορθωσεις που ίσως χρειάζονται πάνω στην στροφή.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Σκρουτζ είδα οτι βγαίνει με Η σε 205/55/16.
MrPanozzz - Παρ 04 Δεκ 2015, 01:12:44
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
Τιποτα φιλε μου οτι ξερω κ μπορω σε βοηθαω ! Ισχυει οτι σε αμαξι με αμαξι διαφερει η συμπεριφορα του ελαστικου....Οπως με τα Michelin δν μου εκατσαν ποτε καλα ενω σε ενα Bmw 316 ενος φιλου ητανε φανταστικα, δοκιμασμενα κ απο μενα....Οποτε για τα Uni πανω στο 307 δν ξερω πως θα κατσουν ! Ειναι βαρυ αμαξι οποτε πιστευω θα τα ζεσταινει ευκολα καθως κ θα του τεριαζουν...το Suzuki ειναι 1070κιλα κ με τα Uni δν εχει κανενα θεμα απο ζεσταμα και μεχρι κ κρυο δουλευει τελεια, σε αντιθεση με τα Pilot Sport 3 που οσο κ να τα ζοριζα ποτε δν ζεσταινονταν καλα....Απο θεμα φθορας πιστευω 3 χρονια τα βγαζουν ανετα...Τα εχω 6μηνες πανω κ δν εχω δει το παραμικρο σε φθορα ! Αν κρινω απο τα RainExpert π εχω στο peugeot και που μεχρι κ 5χρονων π τα ειχα ακομη πιανανε αρκετα καλα κ βροχη κ στεγνο (φαντασου καλυτερα απο τα Michelin στο σουζουκι π τα ειχα πανω 1.5χρονο) θα ειναι εξισου καλα και τα RainSport 3 !

Andreasf1 έγραψε:
Όταν ενα λάστιχο είναι XL (Extra Load) σημαίνει οτι έχει πιο ενισχυμένο πλαϊνό. Εχεις δλδ πιο άμεσο τιμόνι με λίγα λογία χωρίς να νιώθεις το "λαστιχαρισμα" απο το πλαϊνό του ελαστικού σε γρηγορες αλλαγές λοριδας και σε μικροδιορθωσεις που ίσως χρειάζονται πάνω στην στροφή.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Σκρουτζ είδα οτι βγαίνει με Η σε 205/55/16.

αντρεα ευχαριστω για την επεξηγηση και νομιζω οτι το xl ειναι αυτο που θελω εγω συμφωνα με τη χρηση που θελω να κανω..
λοιπον ρωτησα σημερα σε δυο βουλκανιζατερ.. στο ενα μου ειπε οτι υπαρχει το rainsport 3 σε 205/55/16 91Η στα 280€.. ρωτησα και για xl και μου ειπε οτι δεν τα φερνει τωρα η εταιρεια και επισης οτι και καλα δεν εχει νοημα γι αυτο που το θελω και οτι ουσιαστικα τα xl ειναι για περισσοτερο φορτιο.. παντως μου ειπε και μια τιμη η οποια ειναι στα 320€..
στο δευτερο βουλκανιζατερ τωρα, δεν ειχε καθολου uniroyal μιας και απ' οτι μου ειπε τα εφερνε παλια (και οντως την εγραφε και σαν μαρκα πανω στην ταμπελα του), αλλα οτι τα σταματησε λογω πολλων προβληματων και παραπονων που ειχαν οι πελατες (και οτι στο τελος την πληρωνε αυτος και οχι η uniroyal).. αν αυτου μου προτεινε ως πολυ καλη λυση που θα με καλυψει για τη χρηση που θελω παντου τα Michelin Primacy 3 στα 300-310€, τα οποια η αληθεια ειναι οτι σκεφτομουν κι εγω ως μια πιο "μετριοπαθη" λυση σε σχεση με τα pilot.. επισης απ οτι ειπε τα primacy 3 εχουν ιδιαιτερα ενισχυμενο πλαινο και ισως το πιο ενισχυμενο στην κατηγορια αυτη..
η αληθεια ειναι οτι προβληματιστηκα..
Mono AEK - Παρ 04 Δεκ 2015, 09:48:21
Θέμα δημοσίευσης:
παντως το λογικο ειναι αν καποιος δε τα δουλευει τα συγκεκριμενα ελαστικα να προσπαθησει να σου πουλησει κατι αλλο... Wink
MrPanozzz - Παρ 04 Δεκ 2015, 12:10:43
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
παντως το λογικο ειναι αν καποιος δε τα δουλευει τα συγκεκριμενα ελαστικα να προσπαθησει να σου πουλησει κατι αλλο... Wink

Καλα προφανέστατα, απλώς σχολίασα την σύγκριση με τα primacy 3 που ουσιαστικά ηταν και αυτα που σκεφτόμουν αρχικά..
kwstas1.1 - Παρ 04 Δεκ 2015, 16:19:45
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου σου το ξαναλεω...μην καθεσαι κ σκας κ προβληματιζεσαι....Δεν συγγρινονται τα Rain Expert 3 με τα Primacy που ειναι κ χειροτερα απο τα Pilot Sport 3....Εγω να δεις τι πολεμο εφαγα εκει π εβαλα τα Uni....Και δεν ειναι καλα κ ειναι χαλια και το ενα κ το αλλο δεν κρατανε κ ειναι βροχολαστιχο κ ολο βλακειες...ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ και προβληαμτιζεσαι αδικα ! Τους εγραψα κανονικοτατα τα εβαλα κ δεν εχασα οπως κ τα βαζω κιολας εδω και 8 χρονια που σ ειπα ! Κ επισης εχω καβαλησει απειρα πεζοδρομια και με τα 2 αμαξια και με δυναμη κ δν εχω δει ποτε ουτε βυζι ουτε τπτ ! Απιστευτη αντοχη σε ολα.....
kwstas1.1 - Παρ 04 Δεκ 2015, 16:22:59
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
Φιλε μου σου το ξαναλεω...μην καθεσαι κ σκας κ προβληματιζεσαι....Δεν συγγρινονται τα Rain Sport 3 με τα Primacy που ειναι κ χειροτερα απο τα Pilot Sport 3..Ουτε με τα Rain Expert πιστευω !...Εγω να δεις τι πολεμο εφαγα εκει π εβαλα τα Uni....Και δεν ειναι καλα κ ειναι χαλια και το ενα κ το αλλο δεν κρατανε κ ειναι βροχολαστιχο κ ολο βλακειες...ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ και προβληαμτιζεσαι αδικα ! Τους εγραψα κανονικοτατα τα εβαλα κ δεν εχασα οπως κ τα βαζω κιολας εδω και 8 χρονια που σ ειπα ! Κ επισης εχω καβαλησει απειρα πεζοδρομια και με τα 2 αμαξια και με δυναμη και χωραφια και κατσαβραχα με κατι πετρες μυτερες κ δν εχω δει ποτε ουτε βυζι ουτε μου εχει σκασει λαστιχο ΠΟΤΕ ! Απιστευτη αντοχη σε ολα.....

kwstas1.1 - Παρ 04 Δεκ 2015, 16:23:36
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου σου το ξαναλεω...μην καθεσαι κ σκας κ προβληματιζεσαι....Δεν συγγρινονται τα Rain Sport 3 με τα Primacy που ειναι κ χειροτερα απο τα Pilot Sport 3..Ουτε με τα Rain Expert πιστευω !...Εγω να δεις τι πολεμο εφαγα εκει π εβαλα τα Uni....Και δεν ειναι καλα κ ειναι χαλια και το ενα κ το αλλο δεν κρατανε κ ειναι βροχολαστιχο κ ολο βλακειες...ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ και προβληαμτιζεσαι αδικα ! Τους εγραψα κανονικοτατα τα εβαλα κ δεν εχασα οπως κ τα βαζω κιολας εδω και 8 χρονια που σ ειπα ! Κ επισης εχω καβαλησει απειρα πεζοδρομια και με τα 2 αμαξια και με δυναμη και χωραφια και κατσαβραχα με κατι πετρες μυτερες κ δν εχω δει ποτε ουτε βυζι ουτε μου εχει σκασει λαστιχο ΠΟΤΕ ! Απιστευτη αντοχη σε ολα.....
Andreasf1 - Παρ 04 Δεκ 2015, 17:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ο τύπος απλά δεν φέρνει πλεον uni και για να προωθήσει τα δικά του τα βγάζει προβληματικά. Δεν λέω μπορεί να τύχει να έχει γίνει μακακια με κάποιους πελάτες αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες- εταιρίες. Τεσπα..

Βουλκανιζαρερας απο τα lidl ο αλλος απο τη στιγμή που σου λέει πως δεν έχει νόημα το xl για αυτό που το θες..

Τι να πεις; καμια ελπίδα!

Τώρα εμείς σου είπαμε τι έχουμε δει με τα uni αντί των michelin. Η απόφαση δική σου..
309 lover - Παρ 04 Δεκ 2015, 22:39:22
Θέμα δημοσίευσης:
Να παραθεσω και γω την εμπειρια μου απο τα γιουνι ωστε να βοηθησουμε το φιλο να επιλεξει οποιο λαστιχο ικανοποιει τις αναγκες του για το 307 του. Τα λαστιχα της γιουνι που εχω δει ειναι τα rainexpert 2, rainexpert 3 και rainsport 3. Σαν γενικα χαρακτηριστικα τα λαστιχα χαρακτηριζονται απο μαλακο πελμα με πολυ καλη προσφυση στο στεγνο και εξαιρετικη στο βρεγμενο. Εντυπωση επισης μου εκανε οτι δουλευουν αψογα ακομη και παγωμενα περιεργως. Σαν χιλιομετρικη αποδοση δειχνουν να αντεχουν ακομη και με περιστασιακο ξυλο. Αυτο που δε μου αρεσε στα expert 2 και sport 3 ηταν το αρκετα μαλακο πλαινο, γεγονος που εδινε μια σχετικη ασαφεια στο τιμονι και γενικοτερα σε πληροφορηση. Για το λογο αυτο ημουν λιγο επιφυλακτικος στη δοκιμη των ολοκαινουριων expert 3 που προσφατα εβαλα σε σαξο της οικογενειας, καθως δεν δεν υπηρχαν σχολια στο διαδικτυο ωστε να δω αν βελτιωσαν το πλαινο που με ενδιεφερε. Τα αποτελεσματα εξαιρετικα..... ολα τα θετικα του προκατοχου του, συν πλεον βελτιωμενο πλαινο. Απο μερους μου απολυτα ευχαριστημενος απο ολη τη γκαμα της γιουνι ειτε απο δικα μου αυτοκινητα ειτε απο αυτοκινητα φιλων μου.
Κατα τη γνωμη μου θα σου ταιριαξουν για τη χρηση που θες.
Επιπλεον θετικο η χαμηλοτερη τιμη που εχουν.
Οτι και να επιλεξεις μπες διαβασε σχολια και κριτικες απο τα λαστιχα που σε ενδιαφερουν απο ατομα που τα εχουν δοκιμασει και οχι τοσο απο τεστ και μαλ***ες.
Αποφασισε ποιο ταιριαζει στις αναγκες σου και οχι στις αναγκες του εκαστοτε λαστιχα, και πηγαινε βαλτα.
Αναμενουμε και εντυπωσεις λοιπον απο οτι βαλεις.....
MrPanozzz - Σαβ 05 Δεκ 2015, 00:24:21
Θέμα δημοσίευσης:
309 lover έγραψε:
Να παραθεσω και γω την εμπειρια μου απο τα γιουνι ωστε να βοηθησουμε το φιλο να επιλεξει οποιο λαστιχο ικανοποιει τις αναγκες του για το 307 του. Τα λαστιχα της γιουνι που εχω δει ειναι τα rainexpert 2, rainexpert 3 και rainsport 3. Σαν γενικα χαρακτηριστικα τα λαστιχα χαρακτηριζονται απο μαλακο πελμα με πολυ καλη προσφυση στο στεγνο και εξαιρετικη στο βρεγμενο. Εντυπωση επισης μου εκανε οτι δουλευουν αψογα ακομη και παγωμενα περιεργως. Σαν χιλιομετρικη αποδοση δειχνουν να αντεχουν ακομη και με περιστασιακο ξυλο. Αυτο που δε μου αρεσε στα expert 2 και sport 3 ηταν το αρκετα μαλακο πλαινο, γεγονος που εδινε μια σχετικη ασαφεια στο τιμονι και γενικοτερα σε πληροφορηση. Για το λογο αυτο ημουν λιγο επιφυλακτικος στη δοκιμη των ολοκαινουριων expert 3 που προσφατα εβαλα σε σαξο της οικογενειας, καθως δεν δεν υπηρχαν σχολια στο διαδικτυο ωστε να δω αν βελτιωσαν το πλαινο που με ενδιεφερε. Τα αποτελεσματα εξαιρετικα..... ολα τα θετικα του προκατοχου του, συν πλεον βελτιωμενο πλαινο. Απο μερους μου απολυτα ευχαριστημενος απο ολη τη γκαμα της γιουνι ειτε απο δικα μου αυτοκινητα ειτε απο αυτοκινητα φιλων μου.
Κατα τη γνωμη μου θα σου ταιριαξουν για τη χρηση που θες.
Επιπλεον θετικο η χαμηλοτερη τιμη που εχουν.
Οτι και να επιλεξεις μπες διαβασε σχολια και κριτικες απο τα λαστιχα που σε ενδιαφερουν απο ατομα που τα εχουν δοκιμασει και οχι τοσο απο τεστ και μαλ***ες.
Αποφασισε ποιο ταιριαζει στις αναγκες σου και οχι στις αναγκες του εκαστοτε λαστιχα, και πηγαινε βαλτα.
Αναμενουμε και εντυπωσεις λοιπον απο οτι βαλεις.....

σ ευχαριστω κι εσενα για την απαντηση.. αυτο με το μαλακο πλαϊνο ειναι που με προβληματιζει κι εμενα στο rainsport γι αυτο κοιταω να βαλω το xl που μου προτεινε και το παιδι πιο πανω.. καταλαβαινω την αισθηση που λες οτι εδινε στο τιμονι και ειναι κατι που προσωπικα με ενοχλει αρκετα στην οδηγηση και γι αυτο θα ηθελα να το αποφυγω.. βλεπω εσυ μ λες για το rainexpert.. η διαφορα του με το rainsport;
επισης απ' ολα οσα εχουν ειπωθει καταλαβαινω οτι προκειται για αριστα ελαστικα στο βρεγμενο.. και απ' οτι λετε πολυ καλα στο στεγνο.. απλα θα ηθελα να διευκρινηστει, δηλαδη στο στεγνο θα κανω καποια "υποχωρηση" επιλεγοντας uni αντι για κατι αλλο ή θα ειμαι στα ιδια επιπεδα, συν το καλυτερο στο βρεγμενο; επιμενω σε αυτο γιατι προσωπικα βαζω σε "πρωτη μοιρα" τον στεγνο δρομο μιας και εκει ειναι που θα ζορισω το αυτοκινητο σε στροφες κλπ.. στο βρεγμενο ετσι κι αλλιως παω πιο συντηρητικα.. ασε που στην ελλαδα τα περισσοτερα χιλιομετρα θα γινουν με ηλιο και ζεστη ή και σε καλοκαιρινες εκδρομες με πολυ υψηλες θερμοκρασιες..
τελος, ρωτησα και σε εναν αλλο σημερα ο οποιος μεταξυ αλλων μου προτεινε τα michelin crossclimate (αλλα πιστευω δεν ανταποκρινονται καθολου σε αυτο που θελω), οπως επισης και καποια dunlop και goodyear τονιζοντας μου την εγγυηση ενος ετους οτι και αν παθουν..
kwstas1.1 - Σαβ 05 Δεκ 2015, 02:08:01
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου τα Rain Sport 3 ειναι εξαιρετικα-τελεια στο στεγνο...Οπως σου ειπα δεν σπιναρει καθολου σε λαδι δρομο π τα χω δοκιμασει(θηβων) και σταματανε στα μπαμ ! Τα Michelin π ανεφερες ειναι μια σαπιλα και μιση οικολογικη καινουργια της που πανε να στα πλασαρουν....Πρωτα πρωτα μ τα ειπανε κ απλα γελασα κ λεω ευχαριστω δε θα παρω θελω τα Γιουνι ! Για να σου λεμε 3 ατομα με τα 1000 για Γιουνι μην το πολυσκεφτεσαι κ κυριως μη σε μπερδευουην με ενα καρο αλλα λαστιχα ! Προς θεου δεν λεμε οτι δν ειναι καλα αλλα ως τωρα οτι εχεις αναφερει π σου εχουν προτεινει δε φτανουν τα Γιουνι....Οποτε για τα γουστα σου ειναι μονοδρομος ! Εγω κ τωρα π ειχα παρει το Suzuki και το ζορισα αρκετα μιλαμε το λαστιχο κρυο κ παιζοντας με χλμ πανω σε στροφες κ ολα το αμαξι δεν πεταει ουτε κωλο ουτε μουτρα τπτ....Μονο γατζονει ! Δεν υπαρχει κατι αλλο π να εχουμε να σου πουμε...αυτα !
MrPanozzz - Σαβ 05 Δεκ 2015, 12:11:45
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
Φιλε μου τα Rain Sport 3 ειναι εξαιρετικα-τελεια στο στεγνο...Οπως σου ειπα δεν σπιναρει καθολου σε λαδι δρομο π τα χω δοκιμασει(θηβων) και σταματανε στα μπαμ ! Τα Michelin π ανεφερες ειναι μια σαπιλα και μιση οικολογικη καινουργια της που πανε να στα πλασαρουν....Πρωτα πρωτα μ τα ειπανε κ απλα γελασα κ λεω ευχαριστω δε θα παρω θελω τα Γιουνι ! Για να σου λεμε 3 ατομα με τα 1000 για Γιουνι μην το πολυσκεφτεσαι κ κυριως μη σε μπερδευουην με ενα καρο αλλα λαστιχα ! Προς θεου δεν λεμε οτι δν ειναι καλα αλλα ως τωρα οτι εχεις αναφερει π σου εχουν προτεινει δε φτανουν τα Γιουνι....Οποτε για τα γουστα σου ειναι μονοδρομος ! Εγω κ τωρα π ειχα παρει το Suzuki και το ζορισα αρκετα μιλαμε το λαστιχο κρυο κ παιζοντας με χλμ πανω σε στροφες κ ολα το αμαξι δεν πεταει ουτε κωλο ουτε μουτρα τπτ....Μονο γατζονει ! Δεν υπαρχει κατι αλλο π να εχουμε να σου πουμε...αυτα !

Σας ζαλισα λίγο δικιο έχετε χαχαχα απλα είναι η πρωτη φορα που θα αλλάξω ουσιαστικά λάστιχα και εχω προβληματιστεί.. Το θεμα ειναι τωρα οτι ψάχνω για τα rainsport αλλα σε xl οπως μου προτεινε και ο Ανδρέας για πιο ενισχυμένο πλαινο τοσο σε πεζοδρόμια κλπ αλλα κυρίως για αποτομες αλλαγές κατεύθυνσης κλπ για να μη νιώθω αυτη την αίσθηση οτι μου διπλώνει το λάστιχο.. Ωστόσο δεν μπορώ να το βρω καπου.. Εχει καποιος να προτείνει κάποιον λαστιχά που θα τα εχει και σε νορμαλ τιμή;
Andreasf1 - Σαβ 05 Δεκ 2015, 16:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως δεν βγαίνει σε ΧL στην δική σου διάσταση.. Αναγκαστικά πας σε μη XL.
MrPanozzz - Σαβ 05 Δεκ 2015, 17:06:08
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Δυστυχως δεν βγαίνει σε ΧL στην δική σου διάσταση.. Αναγκαστικά πας σε μη XL.

http://www.uniroyal-tyres.com/www/uniroyal_tires_de_en/themes/summertires/fd_rainsport-3/rainsport-3.html
Εδω βλέπω οτι υπάρχει, απλα παει σε 94v αντι για 91, νομίζω δεν υπάρχει προβλημα..
Andreasf1 - Σαβ 05 Δεκ 2015, 17:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Α ναι πατησα απλα 91 και σε Η γιαυτό δεν το είδα.

Παντως μην νομιζεις οτι υπάρχει στο site της uni υπάρχει και στην Ελλάδα. Εγώ ήθελα 205 45 17 σε V και δεν το φέρνουν Ελλάδα.. Μόνο σε Υ σε αυτή την διάσταση.
MrPanozzz - Σαβ 05 Δεκ 2015, 17:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Α ναι πατησα απλα 91 και σε Η γιαυτό δεν το είδα.

Παντως μην νομιζεις οτι υπάρχει στο site της uni υπάρχει και στην Ελλάδα. Εγώ ήθελα 205 45 17 σε V και δεν το φέρνουν Ελλάδα.. Μόνο σε Υ σε αυτή την διάσταση.

Κοίτα εχω ρωτήσει σε καποια.. Αλλος μου ειπε δεν υπαρχει καθολου στη διάσταση μου, αλλοι μου ειπαν οτι δεν υπάρχει το xl και άλλος μου είπε οτι μπορει να φερει και τα δυο (απλα έβγαινε αρκετα πιο πάνω το xl).. Τωρα περασα και σημερα απο κάποιους αλλα Επειδή ηταν αργα πηρα καρτα να πάρω τηλ απο Δευτέρα.. Συγκεκριμένα ο ενας μου ειπε οτι θα παρει τηλ δευτερα να παρει τιμη μεσα απο την uni και οτι θα ειναι πολυ καλη τιμη, η φθηνότερη που θα βρω και καλα.. Θα δειξει
MrPanozzz - Δευ 07 Δεκ 2015, 12:24:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το βρω σε xl σε λογικη τιμη το βάζω στάνταρ.. Απο κει και πέρα υπάρχει καμια αντίστοιχα καλη λύση σε Goodyear, dunlop που μου προτεινε ενας λαστιχας και λογω της εγγυησης που δινουν;
MrPanozzz - Τετ 09 Δεκ 2015, 12:08:40
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas 1.1 309 lover
λοιπον παιδια μαλλον παω αυριο να τα βαλω τα rainsport 3 σε βουλκανιζατερα που βαζει χρονια λαστιχα ο θειος μου και τα δινει 275 την 4αδα, οποτε θελω μια τελευταια αποψη απ' οσους ξερουν και κυριως απο τον kwstas 1.1 και τον 309 lover που ειχαν και εμπειρια απ το λαστιχο.. πρωτον για το πλαιον που λετε οτι ειναι πολυ μαλακο και "ευαισθητο" στο λαστιχιασμα και το διπλωμα στις στροφες, ειναι πιο μαλακο απο το pilot sport 3 ή στα ιδια; παρεπιπτοντως σταματησα και σε ενα αλλο βουλκανιζατερ στη θηβων στο περιστερι (μεγαλο και με πολλη δουλεια απ' οτι ειδα) και ηταν ο πρωτος που μολις τον ρωτησα για τα uniroyal ενθουσιαστηκε γιατι λεει τα φοραει κι αυτος στο αμαξι του (μια bmw), και απ' οτι μου ειπε σε οποιον τα προτεινει του λεει τι λαστιχα ειναι αυτα δεν τα ξερω.. αυτος ηταν πληρως ικανοποιημενος και προσωπικα μου ειπε οτι δεν ειχε θεματα σε αποτομες αλλαγες κατευθυνσης, στροφες κλπ απο το πλαϊνο.. γι αυτο ξαναρωταω τωρα για συγκριτικα με το ps3 αν ειναι μαλακοτερο.. τελος προτεινετε δεικτη ταχυτητας v ή h; εχουν και τα δυο την ιδια τιμη, οποτε αν και για το αμαξι μου δεν θα εχει και μεγαλο νοημα το v, σκεφτομαι οτι δεν εχω και τιποτα να χασω.. ισως να ειναι και καλυτερα στις υψηλες ταχυτητες.. περιμενω τις τελευταιες συμβουλες σας πανω σε αυτα για να παω να τα βαλω.. ευχαριστω !!!!
kwstas1.1 - Τετ 09 Δεκ 2015, 14:42:11
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν θα σου πω μιας και είχα pilot sport 3 και τα αντικατεστησα με τα uniroyal Rain sport 3....για μένα δεν συγκρίνονται καν...όπως προανέφερα με τα μισελεν δεν είχα ποτέ προσφρυση και ήτανε κ επικίνδυνα λόγω φρένου . Μόλις έβαλα τα γιουνι μεταμόρφοθηκε όλον το αμάξιφρενάρει στεγνό και βρεγμένο καθώς και πάρα πολύ προσφρυση !την καλύτερη επιλογή έκανες να ξέρεις δεν θα το μετανιώσεις! Καλή τιμη τα λεφτά που σου είπε! Όσον αφοραν το τιμόνι εγώ δεν έχω δει κανένα απολύτως μαγουλιασμα και μπορώ να αλλάζω κατευθύνσεις στις λωρίδες όσο θέλω κ με κρύο λάστιχο χωρίς να φοβάμαι για το παραμικρό! Όλα αυτά που έχεις να κερδίσεις ειλικρινά είναι πάρα πολλά σε σχέση με το τιμόνι που όπως σου είπαμε θα μαλακωσει λιγάκι...μη φανταστείς τπτ τραγικό! Αν έβαζα βαθμο θα είχα ένα 5αρι στα μισελεν και ένα 10αρι με τόνο στα γιουνι! Μη φοβάσαι τπτ και βουρ στο πατσα:ρ τα γιουνι είναι ο λόγος πλέον που θέλω να παίρνω το σουζουκι συνέχεια και να το ευχαριστιεμαι πλήρως ! Περιμένουμε εντυπώσεις! Ελπίζω να κάτσουν εξίσου καλά και στο 307! Wink
kwstas1.1 - Τετ 09 Δεκ 2015, 20:41:34
Θέμα δημοσίευσης:
Απλα να σημειωσω φιλε μου οτι σου αναφεραμε εγω κ ο 309lover περιστατικα που εχουμε δει κ μας εχουν τυχει και βιωσει ! Εξου κ η αποψη μας γ τα λαστιχα! Εμεις στα προτεινουμε απο εκει κ περα τα βαζεις αμα θες εσυ με δικη σου ευθηνη ! Στο λεω σε περιπτωση που ας πουμε δεν σου κατσουν καλα(που δεν το νομιζω) μην μας βριζεις χαχα ! Απλα δοκιμασμενα απο αυτα π ανεφερες σου ειπαμε κατ'εμας το καλυτερο απο ολα ! Να εισαι καλα κ περιμενουμε να μας πεις τι διαλεξες ! Wink
MrPanozzz - Πεμ 10 Δεκ 2015, 15:54:57
Θέμα δημοσίευσης:
Για δείκτη ταχύτητας τι λετε; να παω σε h ή σε v; έχουν και τα δυο ακριβώς την ιδια τιμή.. Για το λόγο αυτο, ο λαστιχάς που μου είπε οτι τα φοράει και ο ίδιος στο αμάξι του και τα πρότεινε με κλειστα μάτια μου είπε να παω σε v αφου εχουν την ιδια τιμη, δεν εχω να χασω κατι.. Ισα ισαι σχετικά καλύτερο για υψηλές ταχύτητες (>160χμ/ώρα).. Απο την άλλη, αυτος που θα παω να τα βαλω που τα δινει 275, αν και αυτός μου ειπε οτι ειτε v ειτε h ίδια είναι η τιμη, μου πρότεινε να βάλω τα h με τη λογική οτι ετσι κι αλλιως πανω απο 210 το αμαξι μου δεν πάει, οποτε δεν εχει νοημα το v και ότι θα ζεσταίνονται πιο αργά.. Εσείς ποιο λετε; Εγώ μάλλον για το v παω μιας και θεωρώ πιο σωστη την λογική του πρωτου.. Αφου ειναι ίδια η τιμη, δεν εχω να χασω κατι με μεγαλύτερο δεικτη ταχύτητας.. Οσο για το γρηγορο ζέσταμα, αυτο που εχω συμπεράνει απ τα διαφορα φορουμ που εχω διαβάσει ειναι οτι δεν παίζει τοσο ρολο να εχει μικρότερο δεικτη ταχύτητας.. Ισα ισα επειδή με μεγαλύτερο δείκτη έχουν πιο μαλακη γόμα, ζεσταίνονται και πιο γρήγορα.. Πείτε καμια αποψη γιατι αυριο τα παραγγέλνω[/img]
kwstas1.1 - Πεμ 10 Δεκ 2015, 17:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μια είναι η απάντηση από εμένα! Να τα πάρεις σε Η ! Εγώ σε V δεν ξαναβάζω λάστιχο παίζει μεγάλο ρόλο...δεν τα ζεσταίνεται ποτέ. ..άποψη μ βάλε οτι είναι πιο κοντά στο αμάξι σου! H λοιπόν κάτ'εμε!
MrPanozzz - Πεμ 10 Δεκ 2015, 18:47:30
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
Μια είναι η απάντηση από εμένα! Να τα πάρεις σε Η ! Εγώ σε V δεν ξαναβάζω λάστιχο παίζει μεγάλο ρόλο...δεν τα ζεσταίνεται ποτέ. ..άποψη μ βάλε οτι είναι πιο κοντά στο αμάξι σου! H λοιπόν κάτ'εμε!

Δεν ισχύει δηλαδή οτι μεγαλύτερος δεικτης ταχύτητας->πιο μαλακη γομα->πιο γρηγορο ζέσταμα; επίσης πιο μαλακη γομα δεν σημαίνει πιο καλο "πατημα" και κράτημα σε στροφες κλπ; συγγνώμη για τις πολλες ερωτήσεις αλλα πρώτη φορα επιλέγω λάστιχα και δεν εχω καποιο μέτρο σύγκρισης.. Ο,τι λεω είναι οτι εχω διαβάσει σε φορουμ, ή εχω ακούσει απο λαστιχαδες, γνωστούς κλπ.. Κι επειδή εχω διαβάσει κι εχω ακούσει πολλά χωρις προσωπική άποψη, στο τέλος τα έχω μπερδέψει ολα χαχαχα..
Και μια ακόμη ερώτηση.. Διαβαζα σε κάποια φόρουμ που λέγανε για κάποια λάστιχα οτι διαφέρει σε σημαντικό βαθμό η ποιότητα ανάλογα με την χώρα κατασκευής, ακόμη και σε ολόιδια ελαστικά (μαρκα, τυπος, διάσταση, δείκτης ταχύτητας).. Ολοι λέγανε να κοιτάς να ειναι κατασκευασμένα ειτε Γερμανία είτε Γαλλία.. Ισχύει κατι τέτοιο και για τα uni? Υπάρχει απο διάφορες προελεύσεις;
kwstas1.1 - Πεμ 10 Δεκ 2015, 19:28:59
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα η αληθεια ειναι οποιο και να βαλεις ειτε V ειτε Η πιστευω κομπλε θα σου κατσουν για σιγουρο αποτελεσμα ! Απλα σου προτεινα Η επειδη εμενα μ ειχε κατσει καλυτερα απο το V,βεβαια διαφορετικα λαστιχα τα Μισελεν με τα Γιουνι ! Μπορει το ιδιο καλο να μ ητανε και τα ρεινσπορτ 3 σε V ! Oσον αφορα το 2ο σκελος της ερωτησης σου πιστευω οτι δεν ισχυει κατι τετοιο και ειναι μπακαλιστικο ! Τωρα για το 1ο δεν μπορω να σου απαντησω με μεγαλη σιγουρια καλυτερα να γραψει καποιος π μπορει να σου εξηγησει ακριβως! Παντως μερικα π ανεφερες στο 1ο σκελος σωστα ειναι... Ειλικρινα βαλε οτι σου αρεσει καλυτερα V ή H ! Απλα εγω θα βαζα το Η γτ φοβαμαι λιγο το V....Δεν πιστευω να εχεις θεμα παντως ! Wink
MrPanozzz - Πεμ 10 Δεκ 2015, 19:46:47
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
Βασικα η αληθεια ειναι οποιο και να βαλεις ειτε V ειτε Η πιστευω κομπλε θα σου κατσουν για σιγουρο αποτελεσμα ! Απλα σου προτεινα Η επειδη εμενα μ ειχε κατσει καλυτερα απο το V,βεβαια διαφορετικα λαστιχα τα Μισελεν με τα Γιουνι ! Μπορει το ιδιο καλο να μ ητανε και τα ρεινσπορτ 3 σε V ! Oσον αφορα το 2ο σκελος της ερωτησης σου πιστευω οτι δεν ισχυει κατι τετοιο και ειναι μπακαλιστικο ! Τωρα για το 1ο δεν μπορω να σου απαντησω με μεγαλη σιγουρια καλυτερα να γραψει καποιος π μπορει να σου εξηγησει ακριβως! Παντως μερικα π ανεφερες στο 1ο σκελος σωστα ειναι... Ειλικρινα βαλε οτι σου αρεσει καλυτερα V ή H ! Απλα εγω θα βαζα το Η γτ φοβαμαι λιγο το V....Δεν πιστευω να εχεις θεμα παντως ! Wink

οτι καποια ειναι σωστα ειναι σιγουρο.. με τοσα που εχω διαβασει/ακουσει δεν μπορει να ειναι ολα λαθος χαχαχα.. σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε κωστα και για τη συνολικη βοηθεια.. αν μπορει τωρα καποιος αλλος να με διαφωτισει και σχετικα με τον δεικτη ταχυτητας, ωστε να παω να τα βαλω επιτελους να σας πω και εντυπωσεις, τον ευχαριστω εκ των προτερων Very happy
Andreasf1 - Πεμ 10 Δεκ 2015, 21:02:07
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε H ρε τρελε! Μην βασανιεζεσαι άλλο.. Κανει γιαυτό που το θες και για αυτό που είναι το αμάξι σου.

Και οχι δεν ισχυει αυτό με την γόμα που λες πάντως.. Το αντίθετο μάλιστα.. Π.χ.: Το Η εσύ θεωρητικά το ζεσταινεις πιο γρήγορα όταν πηγαίνεις με 100 απο οτι αν το ίδιο λάστιχο ηταν σε Υ. Έτσι απλά για να καταλάβεις τι παίζει.. Και ενα ζεστό λάστιχο σημαίνει σωστό κράτημα.

Άντε καλοριζικα!
kwstas1.1 - Δευ 14 Δεκ 2015, 11:14:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα τι εγινε με τα λαστιχα ?! Μπηκανε ολα κομπλε ?!
MrPanozzz - Δευ 14 Δεκ 2015, 18:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:

λογω δουλειας αργησα την παρασκευη να τον παρω να του πω να τα φερει και δεν προλαβα την τελευταια παραγγελια της μερας, οποτε αναγκαστικά πηγε για δευτερα.. θα τα ειχε κανονικα σημερα το πρωι, αλλα τελικα του ηρθαν τωρα το απογευμα.. οποτε παω αυριο πρωι πρωι να τα βαλω πριν τη δουλεια.. (καλυτερα που αργησε να τα φερει σημερα, θα εχω λιγο χρονο το βραδυ να "ξεκανω" τα παλια λαστιχα χαχαχαχα Laughing )
kwstas1.1 - Δευ 14 Δεκ 2015, 18:42:27
Θέμα δημοσίευσης:
MrPanozzz έγραψε:
kwstas1.1 έγραψε:

λογω δουλειας αργησα την παρασκευη να τον παρω να του πω να τα φερει και δεν προλαβα την τελευταια παραγγελια της μερας, οποτε αναγκαστικά πηγε για δευτερα.. θα τα ειχε κανονικα σημερα το πρωι, αλλα τελικα του ηρθαν τωρα το απογευμα.. οποτε παω αυριο πρωι πρωι να τα βαλω πριν τη δουλεια.. (καλυτερα που αργησε να τα φερει σημερα, θα εχω λιγο χρονο το βραδυ να "ξεκανω" τα παλια λαστιχα χαχαχαχα Laughing )

Χαχαχα καλη φαση ! Αντε με το καλο φιλε ! λιωστο ! Τελικα Rainsport 3 με Η ?!
MrPanozzz - Δευ 14 Δεκ 2015, 19:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
kwstas1.1 έγραψε:
MrPanozzz έγραψε:
kwstas1.1 έγραψε:

Χαχαχα καλη φαση ! Αντε με το καλο φιλε ! λιωστο ! Τελικα Rainsport 3 με Η ?!

ναι ετσι ειπα τελικα, αν και ο ιδιος λαστιχας που μου προτεινε H, οταν τον ξαναρωτησα για το V μου ειπε οτι δεν θα εχει διαφορα και οτι θα ζεσταινεται κι αυτο γρηγορα γιατι ειναι πυριτιου.. λες να του πω να φερει τα V τελικα για πιο ενισχυμενα; χαχαχα
MrPanozzz - Πεμ 24 Δεκ 2015, 12:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν τα λάστιχα τα φοράω περίπου μια βδομάδα τώρα και έχω κάνει γύρω στα 450χλμ.. Η διαφορά που μέχρι στιγμής είναι τεράστια αφορά το ξεκίνημα και το καθόλου σπινιαρισμα που είχα πριν, νιώθω ότι το λάστιχο "γαντζωνει" κάτω.. Τώρα σε στροφές δεν έχει τύχει να το δοκιμάσω ιδιαίτερα, μόνο λίγο μέσα στην Αθήνα αλλά μέχρι εκεί.. Όπως επίσης δεν το έχω δοκιμάσει καί σε νερό.. Το μόνο "μειονέκτημα" ίσως είναι το αρκετά πιο ελαφρύ τιμόνι, το οποίο σε έντονο στροφιλικι ίσως να είναι πρόβλημα αλλά πιστεύω συνηθίζεται (θα δοκιμαστεί αρχές Γενάρη που θα πάω Γιάννενα στο χωριό και θα γράψω εντυπώσεις και γι αυτό τον τομέα).. Πάντως μέχρι στιγμής ικανοποιημενος από την επιλογή μου και ευχαριστώ όσους με βοήθησαν από δω μέσα!!!
Andreasf1 - Πεμ 24 Δεκ 2015, 13:52:29
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σε ικανοποιήσει το γατζωμα οπότε μη μασάς! Καλά στριψιματα! Wink
kwstas1.1 - Πεμ 24 Δεκ 2015, 15:13:15
Θέμα δημοσίευσης:
Θα τα καταευχαριστηθεις μην ανησυχεις ! Οταν τα ειχα πρωτο βαλει στο σουζουκι το ιδιο ακριβως στην αρχη ας πουμε δεν μ αρεσε οτι μαλακωσε το τιμονι ! Αλλα ειναι μονο για ενα μηνα το πολυ! Συνηθιζεται πολυ ευκολα μην αγχωνεσαι....Εχω ηδη ξεχασει πως ητανε το τιμονι μου πριν τα βαλω! Να εισαι καλα και περιμενουμε και αλλες εντυπωσεις απο στριψιμο και βρεγμενο ! Δοκιμασε κ φρεναρισμα να δεις που ειναι "αλλου" το λαστιχο ! Στο στριψιμο εχει φαντασου ακομη καλυτερο γατζομα αποτι στο ξεκινημα ! Θα το δεις ! Wink
Phenting27 - Τετ 01 Ιούν 2016, 14:46:41
Θέμα δημοσίευσης: Ελαστικά Peugeot
έχω βρει πολύ καλές τιμές σε αυτό το κατάστημα!
Και τρεις φορές που έχω πάει έχουν και πολύ καλή εξυπηρέτηση,
http://elastika-mitoglou.gr
poularas - Τετ 01 Ιούν 2016, 17:03:05
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσιολογικές τιμές είδα, όχι κάτι τρομερό και για τις 2 διαστάσεις που τσέκαρα. Υπάρχουν και χαμηλότερες σε διάφορα καταστήματα. Για εξυπηρέτηση δεν ξέρω τι παίζει δεν εχω βάλει λάστιχα εκει
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες