PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Δυσκολία εκκίνησης με ζεστό κινητήρα 207 rallye

puglover - Σαβ 07 Νοέ 2015, 09:56:41
Θέμα δημοσίευσης: Δυσκολία εκκίνησης με ζεστό κινητήρα 207 rallye
Το πρωι παιρνει μπρος με μιση μιζια. Καμια φορα ομως οταν σταθμευσω και παω μετα απο μιση-μια ωρα να ξαναβαλω μπροστα δυσκολευεται να παρει αμεσως και μιζαρει περισσοτερη ωρα. Τι μπορει να συμβαινει? Μηπως η αντλια ετοιμαζεται σιγα-σιγα? Κατα τα αλλα, δεν εχω κοψιματα ή λαμπακια. Με κρυο κινητηρα παντως ειναι τσακμακι χωρις ρεταρισματα και σκασιματακια απο την εξατμιση.
Bill207 - Κυρ 08 Νοέ 2015, 13:44:42
Θέμα δημοσίευσης:
χωρίς να έχουμε το ίδιο αμάξι (έχω το 1,4 με τα 95 άλογα), μου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα
όταν είναι κρύο, παίρνει κατευθείαν χωρίς καμία απολύτως δυσκολία.
αν το παρκάρω ζεστό, και πάω να το βάλω μπρός μετά από μισή ώρα (μπορεί και παραπάνω), είτε δυσκολεύεται αρκετά να πάρει, είτε δεν παίρνει μπρος καν με την 1η φορά. Αλλά με τη 2η κατευθείαν.
Βέβαια μου συμβαίνει αυτό, σίγουρα πάνω από 60.000-70.000χλμ και η αντλία δε με έχει αφήσει ακόμα (και μακάρι να μην το κάνει Laughing )
Ghost Dog - Κυρ 08 Νοέ 2015, 19:26:50
Θέμα δημοσίευσης:
Mιζα είναι....!
Wink
Mono AEK - Δευ 09 Νοέ 2015, 09:59:06
Θέμα δημοσίευσης:
παιζει να ειναι και αισθητηρας στροφαλου
puglover - Δευ 09 Νοέ 2015, 12:42:49
Θέμα δημοσίευσης:
κι εγω πιστευω οτι σε καποιον αισθητηρα πρεπει να οφειλεται. Ειτε στροφαλου ειτε εκκεντροφορου. Παιζει να ειναι ο αισθητηρας θερμοκρασιας ψυκτικου υγρου?
puglover - Τρι 17 Μάϊ 2016, 17:57:13
Θέμα δημοσίευσης:
Μου εχει σπασει τα νευρα αυτο το πραγμα και πρεπει να βρω λυση αμεσα, ετσι για την τιμη των οπλων. Λειτουργικα δεν επηρεαζει κατι για να ειμαι ειλικρινης αλλα δεν θελω να το ακουω να παιρνει μπροστα σαν σαραβαλακι. Θα αρχισω πρωτα με αισθητηρα θερμοκρασιας ψυκτικου. Δεν ξερω κιολας, υπαρχει κατι τετοιο στον THP και που βρισκεται? Εχει σχεση με τη βαλβιδα που ειναι ενσωματωμενη στον θερμοστατη? Αν δε βρω λυση με αυτο σειρα εχει ο αισθητηρας στροφαλου.
saikoe_39 - Τετ 18 Μάϊ 2016, 08:29:21
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις πρόγραμμα;
puglover - Τετ 18 Μάϊ 2016, 10:30:59
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
Έχεις πρόγραμμα;

Οχι. Και εχω κανει και τηλεφορτωση του τελευταιου update για να ειμαι σιγουρος.
Mono AEK - Τετ 18 Μάϊ 2016, 14:01:58
Θέμα δημοσίευσης:
δυναμο μετρησες?
saikoe_39 - Τετ 18 Μάϊ 2016, 18:51:59
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικά κάποια αντλία είναι έτοιμη..
puglover - Τετ 18 Μάϊ 2016, 19:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
δυναμο μετρησες?

Ναι, ειναι κομπλε. Και η μπαταρια 6 μηνων, γιατι φοραγε μια μικρη 45Αh και την αλλαξα.

saikoe_39 έγραψε:
Λογικά κάποια αντλία είναι έτοιμη..

Το 'χω σκεφτει κι αυτο.. Μακαρι να ειναι χαμηλης, αν ειναι τετοιο θεμα. Εχω παρατηρησει οτι αν ανοιξω και κλεισω το διακοπτη τρεις φορες πριν βαλω μπροστα δεν το κανει εντονα. Αλλα γιατι να συμβαινει μονο οταν ειναι ζεστο και στην πρωτη μονο μιζια?? Για καποιο λογο σαν να αδειαζει το κυκλωμα τροφοδοσιας.
volvos - Τετ 18 Μάϊ 2016, 23:14:50
Θέμα δημοσίευσης:
Palia eixan anaferei edw peristatika me ton afalo sto timoni kai to kleidi. Sa na mi katalabaine ti thesi sto mizarisma
kpsig - Τετ 18 Μάϊ 2016, 23:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
Το πιο πιθανό: αισθητήρας θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού (αυτός που δίνει σήμα στον εγκέφαλο)
puglover - Πεμ 23 Ιούν 2016, 12:10:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλαξα τη βαλβιδα θερμοκρασιας που βρισκεται στο καβουκι του θερμοστατη. Ειχα μια ελπιδα οτι μπορει να εφταιγε αυτη καθως η παλια βγηκε αρκετα διαβρωμενη απο μεσα αλλα δυστηχως... Ευτυχως που πηρα μια φθηνη της calorstat με 6€ και την αλλαξα μονος μου.

Καπου διαβασα οτι σε καποιον αλλο με τα ιδια συμπτωματα την ειχε ακουσει το ρελε της αντλιας απο τις συστολες-διαστολες και ειχε αλλαξει το μισο αμαξι μεχρι να βρει τη λυση. Λεω να το δοκιμασω μιας και το κοστος ειναι αμελητεο. Που βρισκεται αυτο το ρελεδακι?
mathanas - Πεμ 23 Ιούν 2016, 21:04:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι η αντλια βενζινης, ειχα ακριβως το ιδιο για κανα χρονο. Αν βαλεις ενα μανομετρο θα δεις πως οταν κλεινεις το διακοπτη η πιεση της βενζινης πεφτει ακαριαια, κατι το οποιο δε θα πρεπε. Αυτο γινεται γιατι χαλαει η αντεπιστροφη βαλβιδα η οποια ειναι μεσα στην αντλια. Η αντλια δουλευει μια χαρα αλλα η αντεπιστροφη οχι. Αναγκαστηκα αλλαζεις αντλια και θα φτιαξει.
puglover - Πεμ 23 Ιούν 2016, 22:59:39
Θέμα δημοσίευσης:
Αν η αντλια δεν εχει προβλημα κατα τ'αλλα και προκειμενου να γλυτωσω το κοστος μιας καινουργιας, τοτε μπορω να ζησω με αυτο το προβλημα. Εσυ την αλλαξες και αν ναι εβαλες την μαμισια ή εμποριου? Ποσο πηγε?
mathanas - Πεμ 23 Ιούν 2016, 23:20:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εβαλα εμποριου Hoffer αλλα η εταιρεια κατασκευης μεσα στο κουτι ηταν αλλη, δε μπορω να θυμηθω ομως... γυρω στα 180-190 ειχα δωσει

ψαξε για HOFFER 7507207

θελει μια προσοχη πρεπει να ναι 5 bar η αντλια και καλο να αποφυγεις να ναι made in PRC...

Απο τοτε ολα οκ...
puglover - Σαβ 25 Ιούν 2016, 01:14:36
Θέμα δημοσίευσης:
Προς το παρων το ανιμετωπιζω με ανοιγμα-κλεισιμο του διακοπτη 2 φορες πριν μιζαρω και παιρνει τσακμακι. Εφοσον η αντλια λειτουργει καλα δεν το βγαζω το 200αρι απο την τσεπη ακομα.
salamanque_207 - Τρι 02 Αύγ 2016, 20:35:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μου το παρουσιαζει κι εμενα αυτο αλλα λεφτα για αντλια δεν περισσευουν αυτη την περιοδο. Θα λειψουν απο πιο σημαντικα πραγματα δλδ. Να το αφησουμε οπως ειναι αφου η αντλια δουλευει κανονικα σαν λειτουργια ή καποια στιγμη θα χειροτερεψει αυτο το πραγμα και δε θα παιρνει μπροστα?? Και κατι αλλο: Γιατι οταν ειναι κρυο παιρνει αμεσως? Πως ανεβαζει πιεση η μπεκιερα οταν ειναι κρυο? Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε απαντηση απο οποιο παιδι γνωριζει κατι σχετικο.
salamanque_207 - Κυρ 11 Σεπ 2016, 01:48:36
Θέμα δημοσίευσης:
salamanque_207 έγραψε:
Μου το παρουσιαζει κι εμενα αυτο αλλα λεφτα για αντλια δεν περισσευουν αυτη την περιοδο. Θα λειψουν απο πιο σημαντικα πραγματα δλδ. Να το αφησουμε οπως ειναι αφου η αντλια δουλευει κανονικα σαν λειτουργια ή καποια στιγμη θα χειροτερεψει αυτο το πραγμα και δε θα παιρνει μπροστα?? Και κατι αλλο: Γιατι οταν ειναι κρυο παιρνει αμεσως? Πως ανεβαζει πιεση η μπεκιερα οταν ειναι κρυο? Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε απαντηση απο οποιο παιδι γνωριζει κατι σχετικο.

Rolling eyes Exclamation anybody?? Οι γκουρου του φορουμ salex, Gianis307 εχουν καμια γνωμη? Προς το παρον το αντιμετωπιζω κι εγω ανοιγοκλεινοντας διακοπτη 2 φορες και στην τριτη μιζαρω.
Giannis307 - Κυρ 11 Σεπ 2016, 21:44:09
Θέμα δημοσίευσης:
Το οτι ζεστο μαλακιζεται δειχνει αντλια χαμηλης....τωρα υπαρχουν και αλλα αιτια που μπορει να κανει τετοιες τζιριτζαντζουλες...αλλα αυτα μονο με το διαγνωστικο επανω θα μπορεσουμε να τα διελευκανουμε.....
puglover - Δευ 12 Σεπ 2016, 11:32:29
Θέμα δημοσίευσης:
Προς μεγαλη μου εκπληξη ανοιξα σημερα το καπακι της αντλιας για να συγκρινω το part number με αυτο μιας μεταχειρισμενης που περιμενω και διαπιστωσα οτι φοραω αντλια με κωδικο 96 570 359 80 παραγωγης 2005 η οποια σε αναζητηση βρηκα οτι φοριεται σε 1.4/1.6 ατμοσφαιρικα Exclamation Υπαρχει περιπτωση να εχει ερθει απο το εργοστασιο με αυτην ή αλλαχθηκε στην πορεια? Επισης γραφει σε αυτοκολλητο με μεγαλα γραμματα "C SAMPLE".
mathanas - Δευ 12 Σεπ 2016, 11:35:26
Θέμα δημοσίευσης:
salamanque_207 έγραψε:
salamanque_207 έγραψε:

Rolling eyes Exclamation anybody?? Οι γκουρου του φορουμ salex, Gianis307 εχουν καμια γνωμη? Προς το παρον το αντιμετωπιζω κι εγω ανοιγοκλεινοντας διακοπτη 2 φορες και στην τριτη μιζαρω.

Εχω απαντησει πιο πανω για το προβλημα σου. ΕΙναι στην αντλια χαμηλης η αντεπιστροφη. Τωρα τι να γινει ουτε εμενα μου περισευαν ουτε ηθελα να την αλλαξω αλλα δε γινεται ετσι ειναι η ζωη... τωρα γιατι το κανει ζεστο και οχι κρυο δε ξερω πιθανο κρυο να στελενι η αντλια απο πριν εχοντας καταλαβει οτι εχει περασει ωρα/μερα απο τη τελευταια φορα. Ενω ζεστο να θελει 2 τρεις φορες το κλειδι για να το αναγκασεις εσυ να γεμισει το κυκλωμα που εχει αδειασει λογω αντεπιστροφης. Αυτα
puglover - Τρι 27 Σεπ 2016, 21:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλαξα σημερα την αντλια με μια μεταχειρισμενη και ολα μια χαρα. Ευχαριστω τον mathanas που μου ανοιξε τα ματια Smile
JDROGAS - Τρι 27 Σεπ 2016, 21:28:36
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Αλλαξα σημερα την αντλια με μια μεταχειρισμενη και ολα μια χαρα. Ευχαριστω τον mathanas που μου ανοιξε τα ματια Smile

Thumbs Up Thumbs Up
puglover - Τρι 27 Σεπ 2016, 21:41:38
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
puglover έγραψε:

Thumbs Up Thumbs Up

Γιαννη την αντλια αυτη θα τη δουλεψω μονο με 100αρα για να μη χαλασω την παραδοση...

Το r/cd ηθελε μια δωρεαν κωδικοποιηση με το διαγνωστικο γιατι εκανε ενα ρυθμικο μπιπ απο τα ηχεια παραλληλα με τον ηχο.
JDROGAS - Τρι 27 Σεπ 2016, 23:12:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοειται 100αρα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες