geo106xs έγραψε: |
Ενας τροπος που σκεφτηκα,ειναι να βιδωσεις το αμορτισερ πιο χαμηλα στο ακρο(που μαλλον δε γινεται,γιατι λογικα θα το ειχες σκεφτει)...αλλιως μονο μηχανουργειο,να επεκτεινεις το σπειρωμα...
Οσο για την πατεντα που εκανε ο τυπος στο λινκ,φοβαμαι πως επηρεαζει την μακροζωια του αμορτισερ,λογω του "καψιματος" απο την αργκον... |
kpsig έγραψε: |
http://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=8&f=47&t=1115112&i=60&mid=0&nmt=Twincharged%2C+Wide-arched+Convertible+Peugeot+405
Δείτε στο σημείο που λέει για First, cut off spring mounting cup όπου ουσιαστικά καθαρίζει το σώμα του αμορτισέρ για να περάσει το δακτυλίδι με το σπείρωμα για να στηρίξει το coilover. Σε μαμά αμορτισέρ 206, 306 κτλ, βγάζουμε το πιατέλο (εύκολο) και μετά μένει το περιφερειακό εξόγκωμα που στήριζε το πιατέλο όπου καθόταν το μαμά ελατήριο. Φαντάζομαι και εκεί γίνεται να τροχιστεί για να περάσει το δακτυλίδι, ξέρει κανείς περισσότερα; Θέλω λίγο να χαμηλώσω το 205 εμπρός όπου ήδη έχω κάνει τη μετατροπή σε coilover, χωρίς κοντύτερα ελατήρια.... Όπως είναι τώρα, το κάτω δακτυλίδι που πατάει το ελατήριο coilover φτάνει μέχρι εκεί που έχει μείνει η "πατούρα" που στήριζε το μαμά πιατέλο, |
kpsig έγραψε: |
Θέλω λίγο να χαμηλώσω το 205 εμπρός όπου ήδη έχω κάνει τη μετατροπή σε coilover, χωρίς κοντύτερα ελατήρια.... Όπως είναι τώρα, το κάτω δακτυλίδι που πατάει το ελατήριο coilover φτάνει μέχρι εκεί που έχει μείνει η "πατούρα" που στήριζε το μαμά πιατέλο, |
nik_marin έγραψε: | ||
Δεν νομίζω να τροχίζετε γιατί το εξόγκωμα φαίνεται ότι ειναι από πρεσάρισμα του αμορτισερ (λαμαρίνας) ... Θεωρώ το ποιο ευκολο και στο τέλος... ποιο οικονομικό ειναι να βάλεις ποιο κοντό ελατήριο. |
kpsig έγραψε: | ||||
Και εμένα μου φαίνεται σαν πρεσαρισμένη λαμαρίνα, αλλά δεν βγάζει νόημα... Να πρεσάρεις τον κύλινδρο του αμορτισερ για να κάνεις βάση για το πιατέλο... και απο μέσα τι κάνεις με το τσάκισμα; |