PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Ένδειξη / Λαμπάκι Eco mode - Γενικά

fantom - Τετ 25 Φεβ 2004, 00:03:29
Θέμα δημοσίευσης: Ένδειξη / Λαμπάκι Eco mode - Γενικά
γεια χαρα σε ολους! μπαινω κατευθειαν στο ψητο!
χρειαστηκε καποια στιγμη πριν 2 μερες να μεινει καποιος στο αμαξι για αρκετο διαστημα (30') οποτε ακουγε και ραδιοφωνο. ο κινητηρας ηταν σβηστος και δεν ειχε ουτε το κλειδι στα ηλεκτρικα, ουτε καν πανω στη μιζα.
εκει που ακουγε λοιπον ωραια και καλα μετα απο περιοπυ 20'-25' σταματησε να λειτουργει το ραδιοφωνο, η οθονη εμεινε αναμενη και εγραφε eco mod.
με πηρε τηλ λοιπον το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν να κλειδωσει με τον τηλεχειρισμο και να ξεκλειδωσει μηπως και γινοταν κατι ετσι. τιποτα. η οθονη συνεχιζε να ειναι αναμενη και να γραφει eco mod.
αφου εφτασα λοιπον κι εγω παταω κανα 2-3 φορες το on\off στο ραδιο. η οθονη εσβηνε μεν αλλα οταν το ξανανοιγα εγραφε παλι το ιδιο.
βαζω μπρος, το κλεινω το ραδιο και το ξανανοιγω και ολα ηταν φυσιολογικα!!!

θα μου πειτε τι θελεις τωρα αφου δουλευει; Very happy
σκεφτομουν μηπως "eco mod" σημαινει "economy mode" κι ειναι κανενα συστημα του εγκεφαλου αν εχεις ξεχασει αναμενο το ραδιο και δεν εισαι μεσα( το κλειδι δεν ηταν στη μιζα) να το κλεινει.
τι λετε; Question Question Shocked
zzzleepy - Τετ 25 Φεβ 2004, 00:31:26
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από 30' το αυτοκίνητο μπαίνει σε "eco(nomy) mode" και κλείνει όλες τις ηλεκτρικές παροχές για να μην αδειάσει η μπαταρία σου (αν ξεχάσεις ας πούμε το ράδιο ανοιχτό). Πολύ χρήσιμο αλλά και σπαστικό συνάμα, ειδικά σε στιγμές περιπτύξεων (χαλάει την ατμόσφαιρα Evil ). Για να επανέλθει πρέπει να βάλεις μπρος και να ξανασβήσεις οπότε έχεις άλλα 30'...
shark_zak - Τετ 25 Φεβ 2004, 09:01:36
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
σπαστικό συνάμα, ειδικά σε στιγμές περιπτύξεων (χαλάει την ατμόσφαιρα Evil ).

παθων παθων.... Question Silly Question Silly Question
kovac - Τετ 25 Φεβ 2004, 10:32:07
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:
Μετά από 30' το αυτοκίνητο μπαίνει σε "eco(nomy) mode" και κλείνει όλες τις ηλεκτρικές παροχές για να μην αδειάσει η μπαταρία σου (αν ξεχάσεις ας πούμε το ράδιο ανοιχτό). Πολύ χρήσιμο αλλά και σπαστικό συνάμα, ειδικά σε στιγμές περιπτύξεων (χαλάει την ατμόσφαιρα Evil ). Για να επανέλθει πρέπει να βάλεις μπρος και να ξανασβήσεις οπότε έχεις άλλα 30'...

Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί το "eco mode". Wink
Αλλά αν μετά χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας... Rolling eyes

http://www.ccfreunde.de/apportal/main.php?module=allgemein&c=allgemein_206ccfaq
που λέει:

"ECO Modus deaktivieren
Die Werkstatt kann via DIAG2000 einen Werksmodus (evtl. auch Ausstellungshalle o.ä genant) und einen Kundenmodus einstellen. Normallerweise fährt man im Kundenmodus, stellt man aber auf Werksmodus um, gibt es den Eco Modus nicht mehr. Jedoch weiss keiner was dadurch sonst noch alles deaktiviert wird. Wahrscheinlich wirkt sich das aber auf den internen Speicher, Steuergerät, Radio, etc. aus. So sollte man besser den Eco Modus in kauf nehmen, denn eine andere Möglichkeit diesen zu deaktivieren ist mir nicht bekannt."

Τώρα για μετάφραση...υπομονή να πάω σπίτι ή βρείτε μια διεύθυνση στο internet. Wink Έχει και η otenet μου φαίνεται. Wink

Αυτό που λέει πάνω κάτω είναι πως ρυθμίζεται από το πρόγραμμα DIAG2000 που (πρέπει να) έχουν οι μηχανικοί στην Peugeot.
Ydwr - Τετ 25 Φεβ 2004, 10:44:30
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:

Ετσι ετσι. Ακριβως οπως τα λεει ο zzzleepy Smile Smile Very happy
kovac - Πεμ 26 Φεβ 2004, 07:25:09
Θέμα δημοσίευσης:
Και η μετάφραση στο περίπου...

"ECO mode deactivate
The workshop can stop a work mode (possibly also exhibition hall o.ae genant) and a customer mode via DIAG2000.Standard all way one drives in the customer mode, changes over one however to work mode, does not give it to the Eco mode any longer.However white none which thereby otherwise still everything is deactivated.Probably however the internal memory, controller, radio, etc. affects.So one should accept better the Eco mode, because another possibility this to deactivate is not well-known me."
PHSYBORG - Τρι 06 Ιούλ 2004, 07:53:54
Θέμα δημοσίευσης:
Eχω αρχισει κ σπαζομαι με το ΕCO MODE !
καθε φορα που βγαζει ECO στο καπακι μου βγαζει κ το κλειδακι στα χιλιομετρα( ενδειξη σερβις )!
Καθε φορα που θα καθαρισω το αμαξι μεσα( με ηλ.σκουπα) πρεπει να μηδενιζω ξανα τα χιλ.σερβις !
Mad
SnakeMJK - Τρι 06 Ιούλ 2004, 13:14:13
Θέμα δημοσίευσης:
zzzleepy έγραψε:

Αν ξανασβήσει η μηχανή και το ξανανάψεις 3η φορά, τότε θα σου μείνει Razz (1,5 ώρα cd άντεξε σε μένα, ευτυχώς είχα παρκάρει σε κατηφόρα).
PHSYBORG - Τρι 06 Ιούλ 2004, 13:16:15
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
zzzleepy έγραψε:

Αν ξανασβήσει η μηχανή και το ξανανάψεις 3η φορά, τότε θα σου μείνει Razz (1,5 ώρα cd άντεξε σε μένα, ευτυχώς είχα παρκάρει σε κατηφόρα).

Εμενα με την 1η φορα που σκαει το ΕCO mode μου σκαει κλειδακι στα χιλιομετρα !τι @@@@ ? Rolling eyes
Steve - Τρι 06 Ιούλ 2004, 17:02:17
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλιπ, το space ship σου έχει πιεί τόσο τσάι που η καφείνη βαράει κόκκινα... Razz
PHSYBORG - Τρι 06 Ιούλ 2004, 17:04:39
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Φίλιπ, το space ship σου έχει πιεί τόσο τσάι που η καφείνη βαράει κόκκινα... Razz

Σοβαρο ποστ οπως παντα.ε?
Οσο για το τσαι ( ΠΟΙΟΣ ΤΣΑΥ) περνα μια βολτα απο τα λημερια μας να σε κερασω ενα λιπτον !

ΥΓ μεινανε 180 ποστ ακομα να παρεις το τελευταιο αστερακι για να ησυχασουμε !
Steve - Τρι 06 Ιούλ 2004, 17:07:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει πέρα από την πλάκα, αυτό το κλειδάκι που σου βγαίνει στο eco mode είναι ανησυχητικό... ή απλώς μια ακόμα απόδειξη πως η Peugeot τα ψιλοχάνει στα ηλεκτρονικά... Shocked

Πήγαινε το σε ένα καλό διαγνωστικό ενός αξιόπιστου συνεργείου και δες μήπως θες κάποιο update Cool
PHSYBORG - Τρι 06 Ιούλ 2004, 17:09:22
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Εντάξει πέρα από την πλάκα, αυτό το κλειδάκι που σου βγαίνει στο eco mode είναι ανησυχητικό... ή απλώς μια ακόμα απόδειξη πως η Peugeot τα ψιλοχάνει στα ηλεκτρονικά... Shocked

Πήγαινε το σε ένα καλό διαγνωστικό ενός αξιόπιστου συνεργείου και δες μήπως θες κάποιο update Cool

Πραγματικα απορω ωρες ωρες !
τες πα
Εχω κανει update στο προγραμμα !
zzzleepy - Τρι 06 Ιούλ 2004, 17:20:13
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα ανοίξει παλιότερα τόπικ για αυτόν τον μυστηριώδη μετρητή service ο οποίος εδώ και δυο χρόνια μετράει ΌΠΩΣ θέλει και βγάζει το κλειδάκι ΌΠΟΤΕ θέλει... Γενικά δεν είναι όργανο εμπιστοσύνης όπως και ο μετρητής λαδιού (ηλεκτρονικά της Peugeot Rolling eyes ). Τώρα αν συνδυάζεται με το ECO mode δεν ξέρω, πάντως εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο... Και πίστεψέ με, έχω βαρεθεί να βλέπω ECO mode στην οθονούλα Wink
Steve - Τρι 06 Ιούλ 2004, 19:01:51
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Εχω κανει update στο προγραμμα !

μήπως έχει βγει κάτι νέο? Scratch

Τουλάχιστον δεν είσαι ο μόνος που έχει αυτό το πρόβλημα... ελπίζω να μην εμφανιστεί και σε εμένα πάντως!

Όσο για τον μετρητή service προς το παρόν μετράει μια χαρά αντίστροφα... zzzleepy, εσένα τί έχει πάθει ο μετρητής? Rolling eyes
zzzleepy - Τρι 06 Ιούλ 2004, 19:15:51
Θέμα δημοσίευσης:
Είπαμε, από τότε που το πήρα μετράει τα χιλιόμετρα για το επόμενο σέρβις όπως και όποτε θέλει! Razz Εν τω μεταξύ, όταν είχα ρωτήσει στο πρώτο σέρβις στην αντιπροσωπεία για ποιο λόγο το κάνει αυτό, μου είχαν απαντήσει ότι γίνεται με βάση τα δεδομένα που λαμβάνει ο εγκέφαλος και ίσως να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία κάπου που να το προκαλεί... Question Πάντως όταν μας άφησε χρόνους ο πολλαπλασιαστής ο μετρητής ούτε που συγκινήθηκε... Laughing Αν λάμβανα αυτές τις ενδείξεις στα σοβαρά, τότε θα έπρεπε να έχει τιναχτεί στον αέρα το κάρο τόσες φορές που έχει ανάψει κλειδάκι! Laughing
Steve - Τρι 06 Ιούλ 2004, 21:06:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εμ καλά τα λέω εγώ... Multiμπλέξινγκ και multiβλακείες... Rolling eyes Τόσα ηλεκτρονικά θα βγούνε εναντίον μας στο τέλος! Evil
geo1st487 - Κυρ 06 Φεβ 2005, 23:20:03
Θέμα δημοσίευσης: Γιατί εμφανίστηκε Active Economy Mode;
Μολις γυρισα το κλειδι για να βαλω μπρος μου εμφανισε το μηνυμα Active Economy Mode. Τι σημαινει αυτο;
Ευχαριστω
dB - Δευ 07 Φεβ 2005, 11:00:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως είχες το cd-player ανοιχτό με σβηστό τον κινητήρα;
Έχει τέτοια λειτουλγία για να μην μείνει από μπαταρία το αυτοκίνητο.
CC-Gio - Δευ 07 Φεβ 2005, 12:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ραδιο-cd ή φωτα ή ποοοολυ ωρα τα αλαρμ!
ePhI - Δευ 07 Φεβ 2005, 12:51:11
Θέμα δημοσίευσης: Re: Γιατι εμφανιστηκε Active Economy Mode;
geo1st487 έγραψε:
Μολις γυρισα το κλειδι για να βαλω μπρος μου εμφανισε το μηνυμα Active Economy Mode. Τι σημαινει αυτο;
Ευχαριστω

ειναι απο τα καλα του multiplex..... Wink (εχει και αρνητικα)
εχω παραδειγμα προσφατο....ειχα ξεχασει τα φωτα για 5 ΩΡΕΣ και ειχε μπει το ΑCTIVE ECONOMY MODE ..... μολις εβαλα το κλειδι πηρε αμεσως το αυτοκινητο.....σε αλλη περιπτωση θα πηγαινα για μπαταρια Crying or Very sad Crying or Very sad
geo1st487 - Δευ 07 Φεβ 2005, 22:02:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ειχα μονο την πορτα του οδηγου ανοιχτη και μαλιστα εκλεισα το φως της πλαφονιερας για να μη ξοδευει ρευμα. Δεν ξερω μονο μηπως ξεχασα το κλειδι γυρισμενο στην πρωτη σκαλα. Τα υπολοιπα ηταν οκ δεν ειχα ουτε ραδιο ουτε cd-player να παιζει ουτε φωτα.
CC-Gio - Δευ 07 Φεβ 2005, 23:28:32
Θέμα δημοσίευσης:
geo1st487 έγραψε:
Ειχα μονο την πορτα του οδηγου ανοιχτη και μαλιστα εκλεισα το φως της πλαφονιερας για να μη ξοδευει ρευμα. Δεν ξερω μονο μηπως ξεχασα το κλειδι γυρισμενο στην πρωτη σκαλα. Τα υπολοιπα ηταν οκ δεν ειχα ουτε ραδιο ουτε cd-player να παιζει ουτε φωτα.

Ηταν η οθονη μονο ανοιχτη???

Μονο απο αυτο???

Χλωμο!!!

Μηπως πρεπει να κοιταξεις τη μπαταριουλα σου?
shiba - Τρι 08 Φεβ 2005, 00:39:38
Θέμα δημοσίευσης:
οντωσ....κοιταξε μπαταρια...και μενα economy mode μουτ βγαζει μονο οταν εχω με σβηστη μηχανη +κανα 20λεπτο να πΑΑΙΖΕΙ ΤΟ ραδιο cd
Touristas - Τρι 08 Φεβ 2005, 07:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχει σημασια αν εχεται ξεχασει κατι αναμενω!
Μετα απο μιση ωρα ενεργοποιηται το economy mode Wink
shark_zak - Τρι 08 Φεβ 2005, 08:13:34
Θέμα δημοσίευσης:
οντος πολυ καλο αυτο...
σε καθε περιπτωση μπαινει το eco mode... Question
CC-Gio - Τρι 08 Φεβ 2005, 13:16:19
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν εχει σημασια αν εχεται ξεχασει κατι αναμενω!
Μετα απο μιση ωρα ενεργοποιηται το economy mode Wink

Και δε μας το λες τοσο καιρο,και ψαχνουμε σα βλακες τι γινεται! Laughing Laughing Wink
NIKOS F - Δευ 10 Δεκ 2007, 15:18:09
Θέμα δημοσίευσης: ECONOMY MODE
Τις προάλλες όταν ξεκλείδωσα το αμάξι (με τηλεχειρισμό) παρατήρησα ότι άναψε η ανωτέρω ένδειξη , είχα τρεις μέρες να το κινήσω και δεν νομίζω ότι είχα ξεχάει κάτι αναμμένο.
Η μπαταρία είναι σχεδόν καινούρια .
Εχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι ανάλογο?
kostask - Δευ 10 Δεκ 2007, 15:39:30
Θέμα δημοσίευσης: Re: ECONOMY MODE
Μήπως είχες ξεχάσει φώτα αναμμένα???

NIKOS F έγραψε:
Τις προάλλες όταν ξεκλείδωσα το αμάξι (με τηλεχειρισμό) παρατήρησα ότι άναψε η ανωτέρω ένδειξη , είχα τρεις μέρες να το κινήσω και δεν νομίζω ότι είχα ξεχάει κάτι αναμμένο.
Η μπαταρία είναι σχεδόν καινούρια .
Εχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι ανάλογο?

Stevon - Δευ 10 Δεκ 2007, 17:22:44
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο το Topic που είχες δημιουργήσει , ενσωματώθηκε σε αυτό.

Έκ της MOD-Team
Stevon

marios206 - Δευ 10 Δεκ 2007, 19:33:26
Θέμα δημοσίευσης:
προσοχή...
δεν σημαίνει ότι με την ένδειξη eco mode δεν πέφτει η μπαταρία...
απλά η BSI κλείνει κάποια κυκλώματα για να μεγαλώσει την διάρκεια της μπαταρίας αν ξεχάσετε κάτι ανοιχτό.
Αλλά και την κλειδαριά στο τιμόνι να ξεχάσετε στην δεύτερη σκάλα και τίποτα άλλο ανοιχτό , η μπαταρία πάλι θα πέσει απλά θα πέσει μετά από πιο πολλές ώρες από ότι συνήθως.
ayrton - Κυρ 14 Σεπ 2008, 00:45:40
Θέμα δημοσίευσης: economy mode
Μετα απο ενα εξονυχηστικο πλυσιμο μεσα εξω γυρισα το κλειδι στην πρωτη σκαλα και δεν λειτουργουσαν τα ηλεκτρικα παραθυρα ουτε το ραδιοcd ουτε τα φωτα και στην οθονη αναγραφτηκε το μυνημα economy mode επισης το λαμπακι της μπαταριας αναβοσβηνε. αφου τα ψιλοχρειαστηκα μην καταλαβαινωντας το μυνημα γυρισα την μιζα και το αυτοκινητο λειτουργησε κανονικα Shocked γνωριζει κανεις τι ηταν το παραπανω αναγραφωμενο μυνημα?
smoki - Κυρ 14 Σεπ 2008, 01:39:26
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι ακριβως λεει. Κατασταση εξοικονομησης ενεργειας (μπαταρια). Για να μην σου πεσει η μπαταρια και μετα τσουλας το αμαξι με πρωτες και δευτερες για να σου παρει μπρος μετα απο καποια ωρα παρεμβαινει και και μπαινει σε economy mode. Π.χ. ακου ραδιοφωνο πρωτη φορα ενεργοποιειται σε 5 λεπτα, αναβεις μηχανη, την σβηνεις, την δευτερη φορα θα ενργοποιηθει σε 3 λεπτα και ουτω καθ'εξης.
abaleo - Κυρ 14 Σεπ 2008, 10:16:52
Θέμα δημοσίευσης:
μία αναζητησούλα πιο πριν δε βλάπτει κανέναν...
θέμα περί economy mode
ayrton - Κυρ 14 Σεπ 2008, 11:24:22
Θέμα δημοσίευσης:
smoki έγραψε:
Οτι ακριβως λεει. Κατασταση εξοικονομησης ενεργειας (μπαταρια). Για να μην σου πεσει η μπαταρια και μετα τσουλας το αμαξι με πρωτες και δευτερες για να σου παρει μπρος μετα απο καποια ωρα παρεμβαινει και και μπαινει σε economy mode. Π.χ. ακου ραδιοφωνο πρωτη φορα ενεργοποιειται σε 5 λεπτα, αναβεις μηχανη, την σβηνεις, την δευτερη φορα θα ενργοποιηθει σε 3 λεπτα και ουτω καθ'εξης.

Οντως το διαβασα στο manual αλλα το αυτοκινητο ειναι 4 μηνων. δεν ειναι περιεργο να ειναι μπαταρια? τοσο γρηγορα?
drdino - Κυρ 14 Σεπ 2008, 11:26:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το κάνει αν έχει πρόβλημα η μπαταρία. Το κάνει κάθε φορά για να μην έχει πρόβλημα.
gatonini - Κυρ 14 Σεπ 2008, 22:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μια επισυμανση. εχω ενα 307 1.6 XSi και εχω μεινει 3 φορες απο μπαταρια μπαινει δε μπαινει to economy mode, γι' αυτο μην το εχετε παντα σαν ασφαλεια.
Giannis307 - Δευ 15 Σεπ 2008, 01:39:45
Θέμα δημοσίευσης:
Η μπαταρια ειναι αλλο ενα αναλωσιμο κοματι στο αυτοκινητο....εχει ζωη 3 χρονια....ασχετα αν κραταει παραπανω...
Bill207 - Τετ 05 Νοέ 2008, 00:23:42
Θέμα δημοσίευσης: Μήνυμα στην οθόνη του 207
Καλησπέρα παιδια
αγόρασα πριν 2,5 βδομαδες το 207 1,4 καινουριο
πήγα την περασμένη παρασκευή και έβαλα τα φώτα τα XENON εκτός αντιπροσωπείας
το προβλημα μου ειναι:
καμιά φορά, όταν το αφήνω το αυτοκίνητο με γυρισμένο το κλειδί (στο ρεύμα δηλαδη) για αρκετή ώρα μου βγάζει μήνυμα "Economic Mode Activated" (κάπως έτσι βασικά), μου αναβοσβήνει το λαμπάκι της μπαταρία και σβήνουν όλα, ραδιόφωνα-οθονες και γενικα οτι ηλεκτρικο και αναβοσβηνει μονάχα το λαμπακι της μπαταριας
ΑΛΛΑ αν το βαλω εκεινη την ωρα μπρος, ολα κομπλε...
τι τρεχει?
thesalos - Τετ 05 Νοέ 2008, 00:36:41
Θέμα δημοσίευσης: Re: Μήνυμα στην οθόνη του 207
Bill207 έγραψε:
Καλησπέρα παιδια
αγόρασα πριν 2,5 βδομαδες το 207 1,4 καινουριο
πήγα την περασμένη παρασκευή και έβαλα τα φώτα τα XENON εκτός αντιπροσωπείας
το προβλημα μου ειναι:
καμιά φορά, όταν το αφήνω το αυτοκίνητο με γυρισμένο το κλειδί (στο ρεύμα δηλαδη) για αρκετή ώρα μου βγάζει μήνυμα "Economic Mode Activated" (κάπως έτσι βασικά), μου αναβοσβήνει το λαμπάκι της μπαταρία και σβήνουν όλα, ραδιόφωνα-οθονες και γενικα οτι ηλεκτρικο και αναβοσβηνει μονάχα το λαμπακι της μπαταριας
τι τρεχει?

Διαβασε λιγο στο παρακατω τοπικ και θα καταλαβεις
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4734
Bill207 - Τετ 05 Νοέ 2008, 00:40:26
Θέμα δημοσίευσης:
διαβασα το αλλο θεμα που μου παρέθεσες
το σκέφτηκα και αυτο, αλλα έχω την εντύπωση οτι πριν βάλω τα XENON δεν μου το κανε...
υπάρχει περίπτωση να το επηρέασε τα φωτα?
drdino - Τετ 05 Νοέ 2008, 00:42:10
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι. Διάβασε και το μανουάλι σου. Very happy
Giannis307 - Τετ 05 Νοέ 2008, 00:42:49
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι παντα το κανει μετα απο 30 λεπτα...ολα τα Mux!!!
MTerry - Τετ 05 Νοέ 2008, 02:40:19
Bill207 έγραψε:
όταν το αφήνω το αυτοκίνητο με γυρισμένο το κλειδί (στο ρεύμα δηλαδη) για αρκετή ώρα μου βγάζει μήνυμα "Economic Mode Activated" (κάπως έτσι βασικά), μου αναβοσβήνει το λαμπάκι της μπαταρία και σβήνουν όλα, ραδιόφωνα-οθονες και γενικα οτι ηλεκτρικο και αναβοσβηνει μονάχα το λαμπακι της μπαταριας

Εγώ δεν εχω βάλει Xenon και την πρώτη εβδομάδα επαθα το ίδιο !
Απλά το αυτοκίνητο γυρνάει σε safe mode για να μπορέσει να πάρει μπρός !
Μεσα στην αντιπροσωπεια ειναι όλα σχεδόν σε αυτή την κατάσταση σε αντίθεση με αλλες μάρκες που δεν έχουν καθόλου μπαταρία ! Smile
makis106 - Τετ 05 Νοέ 2008, 13:01:56
MTerry έγραψε:

Απλά το αυτοκίνητο γυρνάει σε safe mode για να μπορέσει να πάρει μπρός !

Εννοείς σε economy mode, το safe mode είναι άλλο... Wink
Stevon - Τετ 05 Νοέ 2008, 14:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
Το τόπικ κλειδώνεται και θα μεταφερθεί στο υπάρχον.

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4734

Έκ της Mod-Team
Stevon

CHRIS106 - Κυρ 06 Σεπ 2009, 20:32:19
Θέμα δημοσίευσης:
Exω το αυτοκινητο ενα χρονο και ενα 2 μηνες. Ενα μηνα τωρα μου το εβγαλε 5 φορες. Δεν υπηρχε τπτ ανοιχτο. Οταν το πηγα για σερβις ρωτησα-το κοιταξε-αλλα τι να δει??? Μαλλον πρεπει να μετρησψ την μπαταρια???
giorgos2-0-6 - Δευ 28 Μάρ 2011, 16:15:59
Θέμα δημοσίευσης: economy mode
μονο τα gt εχουν αυτη τη λειτουργεια η οχι μονο?για τα 206 μιλαω! Exclamation Exclamation Exclamation
volvos - Δευ 28 Μάρ 2011, 16:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
υπαρχει αναλογο τοπικ βρες το
sotiris-gt - Πεμ 06 Σεπ 2012, 11:05:04
Θέμα δημοσίευσης: Economy mode
Καλημέρα
αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με την μπαταρία του 207gt μου.

Όταν έχω το αυτοκίνητο ανοιχτό για κάποια ώρα, συνήθως όταν το καθαρίζω, μετά από 10-15 λεπτά η μπαταρία μπαίνει σε economy mode.

Να σημειώσω ότι το ραδιόφωνο είναι κλειστό όπως και η πλαφονιέρα. Επίσης το φωτάκι στο πορτ-μπαγκαζ που σκέφτηκα πρέπει επίσης να είναι σβηστό εφόσον έχω κλειστή την πόρτα (σωστά?).

Η απορία μου είναι αν είναι αυτό φυσιολογικό και γιατί μπορεί να συμβαίνει.
Σας ευχαριστώ.
Driver ///M - Πεμ 06 Σεπ 2012, 13:46:18
Θέμα δημοσίευσης: Re: Economy mode
sotiris-gt έγραψε:
Καλημέρα
αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με την μπαταρία του 207gt μου.

Όταν έχω το αυτοκίνητο ανοιχτό για κάποια ώρα, συνήθως όταν το καθαρίζω, μετά από 10-15 λεπτά η μπαταρία μπαίνει σε economy mode.

Να σημειώσω ότι το ραδιόφωνο είναι κλειστό όπως και η πλαφονιέρα. Επίσης το φωτάκι στο πορτ-μπαγκαζ που σκέφτηκα πρέπει επίσης να είναι σβηστό εφόσον έχω κλειστή την πόρτα (σωστά?).

Η απορία μου είναι αν είναι αυτό φυσιολογικό και γιατί μπορεί να συμβαίνει.
Σας ευχαριστώ.

Φυσιολογικό είναι.

Σε όλα τα 207 η μπαταρία μετά από ένα τέταρτο μπαίνει σε economy mode.
Είναι αρκετά εκνευριστικό, αλλά και χρήσιμο ώστε αν έχεις ξεχάσει καμια πλαφονιέρα ανοιχτή κλπ, να μην σου τελειώσει η μπαταρία.
drdino - Πεμ 06 Σεπ 2012, 13:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
RTFM.
sotiris-gt - Πεμ 06 Σεπ 2012, 21:20:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά μάλλον δεν έγινε κατανοητό το ερώτημά μου.

Το manual το έχω διαβάσει πάνω από μία φορά και ξέρω τι είναι το economy mode.

Το ερώτημα είναι γιατί μπαίνει σε economy mode χωρίς να λειτουργεί τίποτα. Δεν είναι σε λειτουργία ούτε κάποια λάμπα, ούτε ράδιο ούτε κάτι άλλο.
drdino - Πεμ 06 Σεπ 2012, 21:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
Οι πόρτες ανοιχτές δεν είναι;
sotiris-gt - Παρ 07 Σεπ 2012, 09:49:35
Θέμα δημοσίευσης:
Οι πόρτες είναι ανοιχτές, η ενέργεια που καταναλώνεται?
puglover - Παρ 07 Σεπ 2012, 16:08:08
Θέμα δημοσίευσης:
τα μπουτον της πορτας δινουν σημα οτι ειναι ανοιχτη η πλαφονιερα ασχετως αν εσυ την εχεις κλεισει απο το κουμπι.
giorgos80 - Τρι 11 Σεπ 2012, 21:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
Φυσιολογικό είναι, δεν έχει κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο. Με το άνοιξε-κλείσε των θυρών καταναλώνουν ρεύμα οι πλαφονιέρες.
nOkpos - Τετ 12 Σεπ 2012, 08:46:22
Θέμα δημοσίευσης:
πρωτα απο ολα αν εχει το κλειδι στο on μην ξεχνατε οτι ολα τα ηλεκτρονικα μερη του αυτοκινητου περνουν ρευμα για να ειναι ετοιμα να παρει μπροστα το αυτοκινητο.
π.χ : εγκεφαλος
ακομα και κλειστες να ειναι οι πορτες το αυτοκινητο θα μπει σε economy mode!
sotiris-gt - Τετ 12 Σεπ 2012, 12:48:08
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
πρωτα απο ολα αν εχει το κλειδι στο on μην ξεχνατε οτι ολα τα ηλεκτρονικα μερη του αυτοκινητου περνουν ρευμα για να ειναι ετοιμα να παρει μπροστα το αυτοκινητο.

Μα αυτή ακριβώς είναι η ερώτησή μου. Το κλειδί δεν είναι καν στη μίζα και η πλαφονιέρα είναι κλειστή. Δεν βλέπω που μπορεί να καταναλώνεται ρεύμα, εκτός αν ισχύει αυτό που έγραψε πιο πάνω ο φίλος.
Tzive - Πεμ 13 Σεπ 2012, 01:11:15
Θέμα δημοσίευσης:
ε όλο και κάτι θα ανοίγει... Laughing Laughing
207_maniac - Δευ 17 Σεπ 2012, 22:36:05
Θέμα δημοσίευσης:
Πιαδια δεν μου λετε στο περιπου τι ειναι το economy mode, γιατι εμενα δεν μου εδωσαν manual με την αγορα του 207 κ πρωτη φορα το ακουω αυτο..

Embarassed Embarassed Embarassed
makis106 - Δευ 17 Σεπ 2012, 23:12:14
Θέμα δημοσίευσης:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σύστημα που διαχειρίζεται τη χρονική
διάρκεια χρήσης ορισμένων λειτουργι-
ών ώστε να εξασφαλίζεται η επαρκής
φόρτιση της μπαταρίας.
Αφού σβήσει ο κινητήρας, μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε ακόμη, για συνολικό
μέγιστο χρόνο τριάντα λεπτά, λειτουργί-
ες όπως το ηχοσύστημα, οι υαλοκαθα-
ριστήρες, τα φώτα μεσαίας σκάλας, οι
πλαφονιέρες κλπ

Ενεργοποίηση της λειτουργίας
Αφού περάσουν τα τριάντα αυτά λεπτά,
εμφανίζεται στην οθόνη πολλαπλών
ενδείξεων ένα μήνυμα ενεργοποίησης
της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργει-
ας και οι ενεργές λειτουργίες τίθενται σε
κατάσταση αναμονής.

Απενεργοποίηση της λειτουργίας
Οι λειτουργίες αυτές θα γίνουν ενεργές
και πάλι αυτόματα κατά την επόμενη
χρήση του οχήματος.
Για να επαναφέρετε αμέσως τη χρή-
ση αυτών των λειτουργιών, βάζετε
εμπρός τον κινητήρα και τον αφήνε-
τε να δουλέψει για λίγο.
Τότε ο χρόνος που θα έχετε στη διάθε-
σή σας θα είναι διπλάσιος από το χρό-
νο λειτουργίας του κινητήρα. Ωστόσο,
ο χρόνος αυτός θα κυμαίνεται πάντοτε
από πέντε ώς τριάντα λεπτά.

mrtclub - Τρι 04 Δεκ 2012, 01:30:47
Θέμα δημοσίευσης:
To economy mode ξεκινάει και στα 206 στο 15΄ έτσι ή είναι πιο πολύ?
Rallyestas - Τρι 27 Ιούν 2017, 20:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα, πριν περιπου ενα με εναμιση μηνα αλλαξα μπαταρια στο 207 rallye και σημερα παρατηρησα οταν μπηκα στο αμαξι να αναβει η ενδειξη economy mode. Ξερω οτι αυτο ανάβει οταν εχεις καποια ωρα ανοιχτο κατι π.χ το ραδιο.... Παντα απο παλια αφηνω στο auto το φως της πλαφονιερασ για να αναβει το φως οταν ανοιγουν οι πορτες, οποτε αυτο δεν ειναι προβλημα μιας και το αφηνα παντα και στην παλια μπαταρια και σε αυτη ανοιχτο..και δεν ειχα τιποτα αλλο ανοιχτο, αρα γιατι να τη βγαλει την ενδειξη στο ακυρο? Ειναι λογικο με καινουρια μπαταρια κιολας?
mathanas - Πεμ 29 Ιούν 2017, 17:46:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως δε την φορτίζει καλά?
Μήπως κανεις συνεχώς μικρές διαδρομές πορτα-πορτα και γι αυτό δεν φορτίζει?

Θυμάμαι οτι συζητάγαμε για τη μπαταρία τοτε και τις προδιαγραφές της μαμίσιας...
Rallyestas - Παρ 30 Ιούν 2017, 00:01:56
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
Μήπως δε την φορτίζει καλά?
Μήπως κανεις συνεχώς μικρές διαδρομές πορτα-πορτα και γι αυτό δεν φορτίζει?

Θυμάμαι οτι συζητάγαμε για τη μπαταρία τοτε και τις προδιαγραφές της μαμίσιας...

δεν ξανα αναψε κατι παντως...ισως ηταν τυχαιο δεν ξερω...παντως κανω παρα πολλες μικρες αποστασεις σχεδον καθημερινα...λες να κανει κακο αυτο στην μπαταρια?
mathanas - Παρ 30 Ιούν 2017, 12:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ε αυτο ειναι, συνεχείς μικρες διαδρομες μεσα σε πόλη δε βοηθανε.
Rallyestas - Παρ 30 Ιούν 2017, 12:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
mathanas έγραψε:
Ε αυτο ειναι, συνεχείς μικρες διαδρομες μεσα σε πόλη δε βοηθανε.

αρα ηταν λογικο που αναψε το economy mode, λογω των μικρων αποστασεων?

υ.γ σε πόση απόσταση διαδρομής δηλαδη φορτίζει σωστά η μπαταρία?
salamanque_207 - Παρ 30 Ιούν 2017, 13:07:41
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχουν σχεση οι μικρες διαδρομες με το economy. Θυμισου τι εκανες πριν κλειδωσεις. Μηπως ειχες αφησει ανοικτη την πορτα ή το πορτμπαγκαζ για κανα 10λεπτο πριν κλειδωσεις? Μου εχει τυχει εμενα οταν καθαριζα το εσωτερικο να μπει σε economy mode λογω των ανοικτων πορτων. Μηπως ειχες ξεχασει ανοικτο το r/cd με κλειστο volume και δεν το πηρες χαμπαρι?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες