PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Εγκέφαλος 206 1.4 16v και πρόγραμμα?

Baphomet - Τρι 24 Φεβ 2004, 12:25:32
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Εγκέφαλος 206 1.4 16v και πρόγραμμα?
Αφού αναρωτιώμουν αρκετο καιρο για το τι εγκεφαλο φοραω και αφού ούτε το περιφημο βιβλιαρακι το αναφερει ούτε κάτω από το καπώ υπάρχει κάτι που να καταμαρτυρα το μυστικο του "μυαλού" του 206 μου αποφασισα να στειλω mail στην lion και να ρωτησω. Εκτός από αυτό (μετα από αιτημα του αγαπητου pshyborg) ρωτησα και τι παιζει με το συστημα εξαγωγης του 1.4 8V που μπαινει στο junior cup. Επίσης ρωτησα (και αυτο ισως ξαφνιάσει καποιους) αν οι τιμες των αξεσουαρ και των ανταλλακτικών στις κατα τοπους αντιπροσωπειες είναι κοινες καθως συχνα πυκνα εχει αναφερθει διαφορα τιμών.

Οι απαντησεις που έλαβα ήταν:

-Το 1.4 16V εξοπλίζεται με εγκεφαλο Magnetti Marelli (χωρις άλλες διευκρινησεις)
-Για peugeot sport και βελτιώσεις του 1.4 (8V και 16V) απευθυνθείτε στην Κόνδωρ Αυτοκίνητα ΑΕ, Λεωφ. Κηφισίας 352, 15233 Χαλάνδρι, τηλ: 210-6894321 και 210-6894238)
-Οι τιμές άνταλλακτικών και αξεσουάρ είναι κοινές σε ολο το δίκτυο Peugeot.
PHSYBORG - Τρι 24 Φεβ 2004, 12:34:45
Θέμα δημοσίευσης:
Marelli , ε !
Μονο εμεις ημαστε οι γκαντεδες με τον Sagem ?
Baphomet - Τρι 24 Φεβ 2004, 12:39:28
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Marelli , ε !

Nod Nod Nod Nod Nod

:fist: :fist: :fist: :fist: :fist:
STELIOS - Τρι 24 Φεβ 2004, 21:24:23
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ 1.4 16V
Πέτρος έγραψε:

Μπορω να σου πω με μεγαλη σιγουρια και απο εμπειρια πως αυτο δεν ειναι αληθεια.
kanelj - Τρι 24 Φεβ 2004, 23:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Marelli , ε !

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink
Baphomet - Τετ 25 Φεβ 2004, 11:48:13
STELIOS έγραψε:
Πέτρος έγραψε:

Μπορω να σου πω με μεγαλη σιγουρια και απο εμπειρια πως αυτο δεν ειναι αληθεια.

Στέλιο το ξερω πως δεν ειναι αλήθεια και γι αυτο ακριβως εκανα και την ερωτηση. Εφοσον αυτη ειναι η επισημη θεση της Lion απο εδω και περα ισως πρεπει να μην σιωπουμε οταν καποια αντιπροσωπεια μας πουλαει κατι ακριβοτερα απο καποια άλλη...ε?
Droemmen - Τετ 25 Φεβ 2004, 12:16:38
Πέτρος έγραψε:
Στέλιο το ξερω πως δεν ειναι αλήθεια και γι αυτο ακριβως εκανα και την ερωτηση. Εφοσον αυτη ειναι η επισημη θεση της Lion απο εδω και περα ισως πρεπει να μην σιωπουμε οταν καποια αντιπροσωπεια μας πουλαει κατι ακριβοτερα απο καποια άλλη...ε?

Στα 2 service για το 206 της αδερφής μου, έχουμε ήδη ξεκινήσει να ψάχνουμε για τρίτο -φτηνότερο- συνεργείο, αλλά κι αυτό δεν είναι δουλειά ρε γ@μώτο...
και μην νομίζετε ότι είναι μόνο η Peugeot, έτσι είναι όλοι...

Ο Magnetti Marelli ισχύει για όλα τα μοντέλα ή υπάρχει περίπτωση να διαφέρει από έκδοση σε έκδοση?
sotamax - Τετ 25 Φεβ 2004, 12:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
Και το 307 με τον 16v που έχω στα χέρια μου εδώ και μία εβδομάδα φοράει Marelli... Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
Vaggelis - Τετ 25 Φεβ 2004, 12:31:27
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Marelli , ε !

Μόνο εσείς.....
Εγώ έχω Magnetti Marelli...... Twisted evil
TONY PAP - Τετ 25 Φεβ 2004, 12:48:58
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν πέρσυ έκανα έρευνα αγοράς για πρόγραμμα (τσιπάρισμα)
έμαθα ότι τα 206 εφοδιάζονται με 3 μάρκες εγκεφάλων και η κάθε μια έχει διαφόρους τύπους. Συγκεκριμένα Magneti Marelli, Bosch και Sagem.
Οι δύο πρώτες μάρκες μπορούν να προγραμματιστούν ενω η τρίτη μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε. Ο ιδανικός για τσιπάρισμα είναι ο μονόφυσος Magneti Marelli (που αν δεν κάνω λάθος έμπαινε στα παλαιότερα μοντέλα).

Για τον Κονδωρα δεν έχω ακούσει τίποτα θετικό. Οι τύποι τηλεφωνικά μου
εδωσαν την εντύπωση ότι τηλεφωνούσα σε δημόσια υπηρεσία Exclamation Exclamation
Skull - Τετ 25 Φεβ 2004, 15:45:51
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:
Marelli , ε !

Μόνο εσείς.....
Εγώ έχω Magnetti Marelli...... Twisted evil

Laughing Laughing Laughing
To μονο σιγουρο ειναι οτι ο δικος μου ειναι μονοφυσος και κατα πασα πιθανοτητα marelli!Ο Bosh ειναι και αυτος μονοφυσος??
TONY PAP - Τετ 25 Φεβ 2004, 15:53:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ο BOSCH είναι τριφυσος .
Skull - Τετ 25 Φεβ 2004, 16:30:26
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Ο BOSCH είναι τριφυσος .

Ανακουφηστικα! Laughing Laughing Laughing
STELIOS - Τετ 25 Φεβ 2004, 18:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
Κι'εγω που το ειχα ψαξει λιγο φενεται πως μεχρι το τελος του 2000 ειχαν Marelli και Bosh. Απ'το 2001 μεχρι και αρχες 2003 η πλειοψηφια ηταν Sagem (οπως και σε αρκετα 307) και τελευταια γυρισαν στoν Marelli παλι. Παντως οι περισσοτεροι βελτιωτες προτημουν να δουλευουν με τους Marelli.
Skull - Πεμ 26 Φεβ 2004, 01:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:
Κι'εγω που το ειχα ψαξει λιγο φενεται πως μεχρι το τελος του 2000 ειχαν Marelli και Bosh. Απ'το 2001 μεχρι και αρχες 2003 η πλειοψηφια ηταν Sagem (οπως και σε αρκετα 307) και τελευταια γυρισαν στoν Marelli παλι. Παντως οι περισσοτεροι βελτιωτες προτημουν να δουλευουν με τους Marelli.

Το δικο μου ειναι του '99! Razz
Μπορει Δεκεμβριος...αλλα '99! Laughing Laughing
Touristas - Πεμ 26 Φεβ 2004, 20:19:53
Θέμα δημοσίευσης:
206 1.4 L3 με των καταλυτη απο κατο Marelli
206 1.4 L4 καταλυτης μπροστα Sagem
206 1.6 8V και 16V Bosch
Sidobre - Παρ 27 Φεβ 2004, 11:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
206 1.6 8V και 16V Bosch

Σωστότατος
Baphomet - Παρ 27 Φεβ 2004, 23:38:27
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
206 1.6 8V και 16V Bosch

εμένα παίζει ο καταλύτης να ειναι διαφορετικα απο τα 8V δηλαδη? ή καμμια σχέση...?
αν και απο οτι βλέπω μόνο το 1.4 ειναι κοινο...το όνομα δηλαδη... Wink
Touristas - Παρ 27 Φεβ 2004, 23:47:48
Θέμα δημοσίευσης:
Εινια διαφορετικος και προτα σε σχεδιση σε σχεση με το 8V !!!
Baphomet - Σαβ 28 Φεβ 2004, 00:35:47
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Εινια διαφορετικος και προτα σε σχεδιση σε σχεση με το 8V !!!

Ειναι σε άλλη θεση?
Touristas - Σαβ 28 Φεβ 2004, 01:02:42
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι σε αλλη θεση εχει διαφορετικο σωληνα και δεν εχει ζουαν αλλα σπυραλ.....!!! Wink
Baphomet - Σαβ 28 Φεβ 2004, 01:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Δεν ειναι σε αλλη θεση εχει διαφορετικο σωληνα και δεν εχει ζουαν αλλα σπυραλ.....!!! Wink

Ευχαριστώ!
Αυτά που μου είπαν για τις αντιστρεπτικές τα βλέπεις νορμαλ? στο θεμα "1.4....οπως 2.0" εννοώ Wink
Touristas - Σαβ 28 Φεβ 2004, 01:16:52
Θέμα δημοσίευσης:
Το CC εχει 20mm εμπρος και 19mm πισω!!Εσει αν θες μπωρις να βαλης πισω απο το 2.0L που ειναι 21mm!!
Steve - Τετ 12 Μάϊ 2004, 01:09:44
Θέμα δημοσίευσης: 206 1.4 16v 90hp (Power Tuning Hellas)
Ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο....

Λιώσιμο, λιώσιμο, λιώσιμο, λιώσιμο, λιώσιμο, λιώσιμο...

Λέτε να μου γλίτωνε? Μπάααα... Wink

Έστειλα mail στα παληκάρια της Power Tuning Hellas και πήρα την εξής απάντηση: (συγνώμη που παραθέτω όλο το mail αλλά τα βρίσκω κάπως σοβαρά τα όσα λένε!!!)

Παράθεση:
Η υπόθεση της αναβάθμισης ECU ξεκίνησε περίπου πριν από 27 χρόνια στις Η.Π.Α. με αποκλειστικό αποδέκτη τα αγωνιστικά οχήματα. Εκεί τέθηκαν οι βάσεις των επεμβάσεων για όλα τα ακόλουθα χρόνια. Ένα χρόνο μετά, το 1977, ιδρύθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας μια δυναμική εταιρεία που σκοπό είχε την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης ECU για αυτοκίνητα αγώνων, προσπάθεια που στέφθηκε και εξακολουθεί να στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Δέκα χρόνια μετά, το 1987, στην ίδια πόλη ιδρύθηκε θυγατρική εταιρεία που σκοπό είχε την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών αναβάθμισης ECU, κατάλληλων για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Έκτοτε, η αποδοχή του κόσμου ήταν τόσο θεαματική που σήμερα, η Power Tuning International είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός με 12 θυγατρικές εταιρείες, και παραρτήματα σε περισσότερες από 72 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το ελληνικό παράρτημα, η Power Tuning Hellas, αντλεί τεχνογνωσία από την μητρική εταιρεία και προσφέρει τις ίδιες ακριβώς παροχές εγγυήσεων, ασφάλειας και καλύψεων με όλους τους συνεργάτες ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχουν ανταγωνίστριες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες αναβάθμισης, μέσω αντικατάστασης chip, με μικρότερο κόστος. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που προσφέρουν είναι απλά και μόνο ένα νέο, γενικής χρήσης αρχείο (archive) για την ECU που δίδει αύξηση ισχύος 5-9 άλογα, με άγνωστη επίπτωση στην κατανάλωση καυσίμου, στην εκπομπή ρύπων και στην αξιοπιστία του κινητήρα, ενώ ούτε λόγος για εγγύηση...!

Σε εμάς δεν υπάρχουν γενικευμένες συνταγές αναβάθμισης. Εμείς προγραμματίζουμε το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, εξατομικευμένα και μεμονωμένα. Στα εργαστήριά μας συνδέουμε την ECU στους κατάλληλους Η/Υ, διαβάζουμε τα στοιχεία κατασκευής, επικοινωνούμε με τις αρμόδιες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτου και ECU, και αφού στείλουμε τα κατάλληλα δεδομένα, λαμβάνουμε τους κωδικούς ασφαλείας που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε απεριόριστη πρόσβαση στα εσώτερα της ECU. Αμέσως μετά από αυτή την τετράωρη διαδικασία, ξεκινά η ουσιαστική εργασία επαναπρογραμματισμού, σε περιβάλλον πολύωρης (30-36 ώρες) οδηγικής προσομοίωσης, όπου ειδικοί Η/Υ χτίζουν στην ECU τους νέους χάρτες λειτουργίας, αρχικά ανά 500 στροφές, μετά ανά 200, ανά 100, και τέλος ανά 50 στροφές, για όλες τις πιθανές οδηγικές συνθήκες. Έτσι, ο ένας και μοναδικός χάρτης λειτουργίας που είχε αρχικά η ECU του αυτοκινήτου, αντικαθίσταται από 4-18 νέους χάρτες (συν τον χάρτη safe-mode), αναλόγως της μνήμης που διαθέτει η ECU, και ταυτόχρονα, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος μαθαίνει να επιλέγει το βέλτιστο χάρτη, αναλόγως των οδηγικών συνθηκών.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τόσο υψηλές αποδόσεις, διατηρώντας την κατανάλωση καυσίμου στα ίδια επίπεδα (σε μερικές περιπτώσεις και χαμηλότερα) και την εκπομπή ρύπων εντός των πλέον αυστηρών κοινοτικών προδιαγραφών. Συγκεκριμένα, δεν πρόκειται να παρουσιαστεί καμία απολύτως αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου, το εναντίον μάλιστα: συχνά θα παρατηρηθεί μείωση της κατανάλωσης από αντίστοιχη μείωση των απαιτούμενων στροφών λειτουργίας του κινητήρα. Με λίγα λόγια, εκεί που απαιτούνταν 4000 ή 5000 στροφές και τρίτη ή τετάρτη ταχύτητα, θα διαπιστωθεί πόσο πιο άνετα θα κινείται το "αναβαθμισμένο" αυτοκίνητο με 1000 έως 1500 στροφές λιγότερες και μια ή δύο σχέσεις στο κιβώτιο πιο ψηλά. Ταυτόχρονα, είμαστε η μόνη εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει έγγραφη εγγύηση τριών ετών (η 60'000 km) τόσο για την ECU, όσο και για όλο τον κινητήρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις της εταιρείας μας θεωρούνται κορυφαίες στον κόσμο, τόσο για την απόδοση που επιτυγχάνεται, όσο και για την αξιοπιστία των εργασιών και του αποτελέσματος, δεδομένου ότι είμαστε έγκριτοι προμηθευτές και συνεργάτες των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών, σε θέματα software automation και engine control & management, με μακρόχρονη συνεργασία και τεχνογνωσία. Ετσι, η αναβάθμιση που προσφέρουμε αποτελεί ίσως τη βέλτιστη λύση, αφού τόσο η αύξηση απόκρισης του κινητήρα, όσο και η εξαφάνιση του φαινομένου της "τρύπας ισχύος" που εμφανίζεται στις χαμηλές και μέσες στροφές, ευεργετούν την όλη προσπάθεια. Βλέπετε, κύριο μέλημά μας δεν είναι μόνο να ενισχύσουμε την απόδοση του κινητήρα, αλλά κυρίως να αλλάξουμε τη μορφή της καμπύλης απόκρισης της ιπποδύναμης και της ροπής, κάνοντας την απόδοση πιο γραμμική και σαφώς πιο εκρηκτική. Βέβαια, το άνω όριο περιστροφής του κινητήρα (κόφτης) παραμένει στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Ειδικότερα και αναφορικά με τα στοιχεία του δικού σας αυτοκινήτου, σας ενημερώνω ότι μπορούμε να προβούμε σε αναβάθμιση του software του ηλεκτρονικού εγκεφάλου (ECU) του κινητήρα, με πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, στη συνημμένη προσφορά (αρχείο pdf) εμφανίζονται τόσο τα τεχνικά στοιχεία της περίπτωσής σας, όσο και τα οικονομικά.

Επιπρόσθετα, δεν απαιτούνται άλλες επεμβάσεις στο αυτοκίνητο, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παράλληλα, κανένα από τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την εν λόγω επέμβαση, μιας και αυτά ελέγχονται και οδηγούνται από ανεξάρτητους ελεγκτές και συστήματα αυτομάτου ελέγχου που δεν έχουν καμία απολύτως συσχέτιση με την ECU χαρτογράφησης του κινητήρα. Ως εκ τούτου η γενική συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα παραμείνει ίδια, ενώ η προβλεψιμότητα της απόκρισης του κινητήρα θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Τέλος, πρέπει να σας επισημάνω ότι για την επέμβαση που προσφέρουμε ΔΕΝ απαιτείται η παρουσία του αυτοκινήτου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε την ECU από το αυτοκίνητο και να μας τη στείλετε στα εργαστήριά μας, με κάποια υπηρεσία courier. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τόσο η αφαίρεση όσο και η επανατοποθέτηση της ECU στο αυτοκίνητο είναι μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία που μπορείτε γρήγορα και αβασάνιστα να υλοποιήσετε με τρόπο ασφαλή και αξιόπιστο.

Εμπιστευτείτε την παλαιότερη και πλεόν έγκυρη εταιρεία στον κόσμο, σε θέματα ECU tuning & reprogramming.

Παρακαλώ, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μου για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία.

Με Τιμή και Φιλικούς Χαιρετισμούς,
Γεώργιος Ι. Δουγάς
M.Sc. Ηλ.-Μηχ. - Γενικός Δ/ντης
Power Tuning Hellas
Τσιμισκή 33, 54624 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 23 10 252088, 69 46 909903
Fax: 23 10 252089
Email: info@power-tuning.gr
URL: http://www.power-tuning.gr/

Γιά δείτε και το περιβόητο .pdf που ήταν σε attachment...

+12hp και +18Nm? Έλεος? Rolling eyes

Ακούω γνώμες!!!

πΕτΡοοοοοοο! που είσαι ρεεεεε? Very happy Razz Cool
Δημήτριος - Τετ 12 Μάϊ 2004, 09:11:46
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 1.4 16v 90hp (Power Tuning Hellas)
Κοίτα, ωραία τα λένε. Φαίνεται να είναι πραγματικοί επαγγελματίες.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως και δεν έχουν τα γραφεία τους στην Αθήνα και τα έχουν στην Θεσαλονίκη... Rolling eyes Rolling eyes (τόσο μεγάλη εταιρία και να "στριμωχτεί" στην Θεσσαλονίκη...). Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει και ένα τηλέφωνο υποδοχής και όχι να μιλάς κατευθείαν με το "αφεντικό"...

Επίσης μπορείς να απευθυνθείς στην Power Tuning International, να μάθεις για το ποιόν της και προπάντων να μάθεις αν και που έχουν (αναγνωρισμένο) παράρτημα στην Ελλάδα.

Τα νούμερα πάντως μου φαίνονται τσιμπημένα...
12 άλογα παραπάνω στις στροφές μέγιστης ισχύος με τους ίδιους εκκεντροφόρους... Confused Confused
Αυτά περί βελτίωσης του κινητήρα σε όλο το υπόλοιπο φάσμα στροφών είναι πολύ πιθανό να ισχύουν...
Επίσης αυτά περί αξιοπιστίας μπορούν κάλλιστα να ισχύουν, αν είναι επαγγελματίες οι τύποι...

Πολλοί βελτιωτές να ξέρεις πειράζουν μόνο τους χάρτες που ισχύουν για την κατάσταση πλήρους ανοίγματος της πεταλούδας γκαζιού (W.O.T.). Έτσι μόνο τότε καταλαβαίνεις "πείραγμα". Με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι ρύποι να παραμένουν αυστηρά μέσα τις κοινοτικές προδιαγραφές.
Για 'μένα αυτό (το πείραγμα μόνο του W.O.T.) είναι μια πολύ καλή λύση...
Baphomet - Τετ 12 Μάϊ 2004, 09:38:37
Θέμα δημοσίευσης:
τι να σου πω???
εμενα μου φαινονται μουφες όλα αυτα και αν δεν υπαρχει προηγούμενο δε παω να βαλω τετοιο πραγμα πανω στο αμαξι μου. Αν θες να δοκιμασεις και το πιστευεις ψαξτο λιγο παραπανω και πηγαινε βαλτο να δουμε τι θα γινει...
Πάντως ειναι τόσο φοβεροι αυτοι οι τυποι που η superchips μια τοσο γνωστη εταιρια και αναγνωρισμενη δινει 5αλογα με το ζορι κι αυτοι δινουν 12 για την πλακα? δε ξερω...
Steve - Τετ 12 Μάϊ 2004, 09:57:08
Θέμα δημοσίευσης:
Συγκεντρώστε απόψεις και ερωτήσεις να τους τα θέσω με ενα mail να τα κάνουμε μια σούμα εδώ να ξέρουμε τι παίζει!

πΕτΡο, το πρόγραμμα κοστίζει €595 άνευ ΦΠΑ και μεταφορικών, δηλαδή €650 με το ΦΠΑ και τα courier, βάλε χοντρά €700 σύνολο. Για τα +12hp μου φαίνονται μια χαρά! Wink Είναι ένα από τα must προγράμματα για μένα... Wink

Όπως είπατε όμως κύριε Δημήτριε Cool Razz , δεν διευκρινίζουν το φάσμα της απόδοσης +12hp. Στο .pdf λένε 102hp τελική στις 6.100 σ.α.λ.!!! εκεί που βγαίνουν και τα εργοστασιακά 90hp! Wink

Και το λιώσιμο θα συνεχίσει... μέχρι να βρω την λύση Cool
Ronin - Τετ 12 Μάϊ 2004, 10:11:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάλι,αυτό το ''απλή διαδικασία που μπορείτε γρήγορα και αβασάνιστα να υλοποιήσετε με τρόπο ασφαλή και αξιόπιστο'',πολύ μου αρέσει...
Baphomet - Τετ 12 Μάϊ 2004, 10:12:08
Θέμα δημοσίευσης:
μια ειναι η βασικη ερώτηση...
αν το βαλουν και δε μας κανει γινεται να βαλουν ξανα το μαμα και να παρουμε πισω τα λεφτα μας? αν δε γινεται γα**το.
δηλαδη να παω στα τυφλα σε μια κωλοεταιρια να δωσω 650 με την ελπιδα πως θα παρω 12 αλογα και μετα το αμαξι μου να ειναι σκ**α και να αναγκαστω να δωσω αλλα 500 σε καποιον αξιοπιστο για να μου το διορθωσει?? No way...

και steve, αστο το προγραμμα ακομα ρε... αφου δεν εχεις κανει τιποτα αλλο. Αμα οπως λες σκοπευεις να βαλεις χταποδια,καταλυτες,σκουπες, εκκεντροφορους πρεπει να βαλεις τελευταιο το προγραμμα...
pugsang - Τετ 12 Μάϊ 2004, 10:18:06
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
Εμένα πάλι,αυτό το ''απλή διαδικασία που μπορείτε γρήγορα και αβασάνιστα να υλοποιήσετε με τρόπο ασφαλή και αξιόπιστο'',πολύ μου αρέσει...

BUBA - Τετ 12 Μάϊ 2004, 11:57:59
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλα η απαντηση που ελαβες Steve ειναι φανερο οτι ειναι κονσερβα απαντηση copy/paste, αυτο βεβαια δεν ειναι απαραιτητα κακο.
Δειτε στο site τους στο section "Μαρτυριες Πελατων" την μαρτυρια του τυπου με το Leon 1.8T 150Hp που λεει μετα τα τσιπαρισμα: "Δυναμομέτρησα το μοτέρ σε γνωστό συνεργείο στη Φιλαδέλφεια και βρήκα 212 πραγματικά άλογα στη ρόδα". Μα καλα οι κυριο αυτοι δεν καταλαβαινουν οτι οταν γραφονται τετοια πραγματα στο Site τους μαλλον χανουν σε αξιοπιστια παρα κερδιζουν ???
DimiP - Τετ 12 Μάϊ 2004, 23:12:37
Θέμα δημοσίευσης: Re: 206 1.4 16v 90hp (Power Tuning Hellas)
Dj-Steve έγραψε:
Ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο....

Λιώσιμο, λιώσιμο, λιώσιμο, λιώσιμο, λιώσιμο, λιώσιμο...

Λέτε να μου γλίτωνε? Μπάααα... Wink

Έστειλα mail στα παληκάρια της Power Tuning Hellas και πήρα την εξής απάντηση: (συγνώμη που παραθέτω όλο το mail αλλά τα βρίσκω κάπως σοβαρά τα όσα λένε!!!)

Παράθεση:
Η υπόθεση της αναβάθμισης ECU ξεκίνησε περίπου πριν από 27 χρόνια στις Η.Π.Α. με αποκλειστικό αποδέκτη τα αγωνιστικά οχήματα. Εκεί τέθηκαν οι βάσεις των επεμβάσεων για όλα τα ακόλουθα χρόνια. Ένα χρόνο μετά, το 1977, ιδρύθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας μια δυναμική εταιρεία που σκοπό είχε την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης ECU για αυτοκίνητα αγώνων, προσπάθεια που στέφθηκε και εξακολουθεί να στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Δέκα χρόνια μετά, το 1987, στην ίδια πόλη ιδρύθηκε θυγατρική εταιρεία που σκοπό είχε την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών αναβάθμισης ECU, κατάλληλων για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Έκτοτε, η αποδοχή του κόσμου ήταν τόσο θεαματική που σήμερα, η Power Tuning International είναι ένας πολυεθνικός κολοσσός με 12 θυγατρικές εταιρείες, και παραρτήματα σε περισσότερες από 72 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το ελληνικό παράρτημα, η Power Tuning Hellas, αντλεί τεχνογνωσία από την μητρική εταιρεία και προσφέρει τις ίδιες ακριβώς παροχές εγγυήσεων, ασφάλειας και καλύψεων με όλους τους συνεργάτες ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχουν ανταγωνίστριες εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες αναβάθμισης, μέσω αντικατάστασης chip, με μικρότερο κόστος. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που προσφέρουν είναι απλά και μόνο ένα νέο, γενικής χρήσης αρχείο (archive) για την ECU που δίδει αύξηση ισχύος 5-9 άλογα, με άγνωστη επίπτωση στην κατανάλωση καυσίμου, στην εκπομπή ρύπων και στην αξιοπιστία του κινητήρα, ενώ ούτε λόγος για εγγύηση...!

Σε εμάς δεν υπάρχουν γενικευμένες συνταγές αναβάθμισης. Εμείς προγραμματίζουμε το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά, εξατομικευμένα και μεμονωμένα. Στα εργαστήριά μας συνδέουμε την ECU στους κατάλληλους Η/Υ, διαβάζουμε τα στοιχεία κατασκευής, επικοινωνούμε με τις αρμόδιες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτου και ECU, και αφού στείλουμε τα κατάλληλα δεδομένα, λαμβάνουμε τους κωδικούς ασφαλείας που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε απεριόριστη πρόσβαση στα εσώτερα της ECU. Αμέσως μετά από αυτή την τετράωρη διαδικασία, ξεκινά η ουσιαστική εργασία επαναπρογραμματισμού, σε περιβάλλον πολύωρης (30-36 ώρες) οδηγικής προσομοίωσης, όπου ειδικοί Η/Υ χτίζουν στην ECU τους νέους χάρτες λειτουργίας, αρχικά ανά 500 στροφές, μετά ανά 200, ανά 100, και τέλος ανά 50 στροφές, για όλες τις πιθανές οδηγικές συνθήκες. Έτσι, ο ένας και μοναδικός χάρτης λειτουργίας που είχε αρχικά η ECU του αυτοκινήτου, αντικαθίσταται από 4-18 νέους χάρτες (συν τον χάρτη safe-mode), αναλόγως της μνήμης που διαθέτει η ECU, και ταυτόχρονα, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος μαθαίνει να επιλέγει το βέλτιστο χάρτη, αναλόγως των οδηγικών συνθηκών.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τόσο υψηλές αποδόσεις, διατηρώντας την κατανάλωση καυσίμου στα ίδια επίπεδα (σε μερικές περιπτώσεις και χαμηλότερα) και την εκπομπή ρύπων εντός των πλέον αυστηρών κοινοτικών προδιαγραφών. Συγκεκριμένα, δεν πρόκειται να παρουσιαστεί καμία απολύτως αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου, το εναντίον μάλιστα: συχνά θα παρατηρηθεί μείωση της κατανάλωσης από αντίστοιχη μείωση των απαιτούμενων στροφών λειτουργίας του κινητήρα. Με λίγα λόγια, εκεί που απαιτούνταν 4000 ή 5000 στροφές και τρίτη ή τετάρτη ταχύτητα, θα διαπιστωθεί πόσο πιο άνετα θα κινείται το "αναβαθμισμένο" αυτοκίνητο με 1000 έως 1500 στροφές λιγότερες και μια ή δύο σχέσεις στο κιβώτιο πιο ψηλά. Ταυτόχρονα, είμαστε η μόνη εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει έγγραφη εγγύηση τριών ετών (η 60'000 km) τόσο για την ECU, όσο και για όλο τον κινητήρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις της εταιρείας μας θεωρούνται κορυφαίες στον κόσμο, τόσο για την απόδοση που επιτυγχάνεται, όσο και για την αξιοπιστία των εργασιών και του αποτελέσματος, δεδομένου ότι είμαστε έγκριτοι προμηθευτές και συνεργάτες των περισσότερων αυτοκινητοβιομηχανιών, σε θέματα software automation και engine control & management, με μακρόχρονη συνεργασία και τεχνογνωσία. Ετσι, η αναβάθμιση που προσφέρουμε αποτελεί ίσως τη βέλτιστη λύση, αφού τόσο η αύξηση απόκρισης του κινητήρα, όσο και η εξαφάνιση του φαινομένου της "τρύπας ισχύος" που εμφανίζεται στις χαμηλές και μέσες στροφές, ευεργετούν την όλη προσπάθεια. Βλέπετε, κύριο μέλημά μας δεν είναι μόνο να ενισχύσουμε την απόδοση του κινητήρα, αλλά κυρίως να αλλάξουμε τη μορφή της καμπύλης απόκρισης της ιπποδύναμης και της ροπής, κάνοντας την απόδοση πιο γραμμική και σαφώς πιο εκρηκτική. Βέβαια, το άνω όριο περιστροφής του κινητήρα (κόφτης) παραμένει στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Ειδικότερα και αναφορικά με τα στοιχεία του δικού σας αυτοκινήτου, σας ενημερώνω ότι μπορούμε να προβούμε σε αναβάθμιση του software του ηλεκτρονικού εγκεφάλου (ECU) του κινητήρα, με πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, στη συνημμένη προσφορά (αρχείο pdf) εμφανίζονται τόσο τα τεχνικά στοιχεία της περίπτωσής σας, όσο και τα οικονομικά.

Επιπρόσθετα, δεν απαιτούνται άλλες επεμβάσεις στο αυτοκίνητο, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παράλληλα, κανένα από τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την εν λόγω επέμβαση, μιας και αυτά ελέγχονται και οδηγούνται από ανεξάρτητους ελεγκτές και συστήματα αυτομάτου ελέγχου που δεν έχουν καμία απολύτως συσχέτιση με την ECU χαρτογράφησης του κινητήρα. Ως εκ τούτου η γενική συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα παραμείνει ίδια, ενώ η προβλεψιμότητα της απόκρισης του κινητήρα θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Τέλος, πρέπει να σας επισημάνω ότι για την επέμβαση που προσφέρουμε ΔΕΝ απαιτείται η παρουσία του αυτοκινήτου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε την ECU από το αυτοκίνητο και να μας τη στείλετε στα εργαστήριά μας, με κάποια υπηρεσία courier. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τόσο η αφαίρεση όσο και η επανατοποθέτηση της ECU στο αυτοκίνητο είναι μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία που μπορείτε γρήγορα και αβασάνιστα να υλοποιήσετε με τρόπο ασφαλή και αξιόπιστο.

Εμπιστευτείτε την παλαιότερη και πλεόν έγκυρη εταιρεία στον κόσμο, σε θέματα ECU tuning & reprogramming.

Παρακαλώ, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μου για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία.

Με Τιμή και Φιλικούς Χαιρετισμούς,
Γεώργιος Ι. Δουγάς
M.Sc. Ηλ.-Μηχ. - Γενικός Δ/ντης
Power Tuning Hellas
Τσιμισκή 33, 54624 Θεσσαλονίκη
Τηλ: 23 10 252088, 69 46 909903
Fax: 23 10 252089
Email: info@power-tuning.gr
URL: http://www.power-tuning.gr/

Γιά δείτε και το περιβόητο .pdf που ήταν σε attachment...

+12hp και +18Nm? Έλεος? Rolling eyes

Ακούω γνώμες!!!

πΕτΡοοοοοοο! που είσαι ρεεεεε? Very happy Razz Cool

μια απορια: γιατι να τους δωσουν τους κωδικους ασφαλειας ;; για να μπουν στα ενδωτερα της ΕCU ;; μηπως γιατι ειναι καλα παιδια ;; Shocked Shocked Shocked Shocked
Steve - Πεμ 13 Μάϊ 2004, 06:16:17
Θέμα δημοσίευσης:
πΕτΡοS έγραψε:
αν το βαλουν και δε μας κανει γινεται να βαλουν ξανα το μαμα και να παρουμε πισω τα λεφτα μας? αν δε γινεται γα**το.
δηλαδη να παω στα τυφλα σε μια κωλοεταιρια να δωσω 650 με την ελπιδα πως θα παρω 12 αλογα και μετα το αμαξι μου να ειναι σκ**α και να αναγκαστω να δωσω αλλα 500 σε καποιον αξιοπιστο για να μου το διορθωσει?? No way...

και steve, αστο το προγραμμα ακομα ρε... αφου δεν εχεις κανει τιποτα αλλο. Αμα οπως λες σκοπευεις να βαλεις χταποδια,καταλυτες,σκουπες, εκκεντροφορους πρεπει να βαλεις τελευταιο το προγραμμα...

πΕτΡο έχεις δίκιο, δεν λέει να δώσεις 650 για φτιάξιμο και μετά άλλα τόσα για επισκευή. Αξίζει όμως η δοκιμή! Wink

Και όπως έχω πεί, σκέφτομαι να κάνω ένα πακετάκι των 10 μωβ € και να τα δώσω όλα μαζί Wink Και φυσικά τελευταίο το πρόγραμμα. Αλλά αφού τα κάνω αυτά και έστω ότι καταλήγω στην Power Tuning, πως θα ξέρουνε οι γκασμάδες τι μετατροπές θα έχω στο αμάξι στέλνοντας τους μόνο το ECU? Να συνάψω και ένα αντίγραφο των μετατροπών/βελτιώσεων? Rolling eyes

Έλεος? Sad
GEORGE_1 - Πεμ 13 Μάϊ 2004, 07:42:29
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:

πΕτΡο έχεις δίκιο, δεν λέει να δώσεις 650 για φτιάξιμο και μετά άλλα τόσα για επισκευή. Αξίζει όμως η δοκιμή! ;)Και όπως έχω πεί, σκέφτομαι να κάνω ένα πακετάκι των 10 μωβ € και να τα δώσω όλα μαζί Wink Και φυσικά τελευταίο το πρόγραμμα. Αλλά αφού τα κάνω αυτά και έστω ότι καταλήγω στην Power Tuning, πως θα ξέρουνε οι γκασμάδες τι μετατροπές θα έχω στο αμάξι στέλνοντας τους μόνο το ECU? Να συνάψω και ένα αντίγραφο των μετατροπών/βελτιώσεων? Rolling eyes

Έλεος? Sad

STEVE μια παρατιριση για τους γα..ο του αυτοκινητου..τους στελνεις τον εγκεφαλο και μεσω της κατασκευστριας εταιριας παιρνουν τους κωδικους για να μπορεσουν να επεμβουν.... Sad δεν ξερω ρε φιλε αλλα μου φαινεται κομματακι πατατα αυτο.Το ποσο αναγνωρισμενοι ειναι το κρινουν αυτοι η ο κοσμος?αρα λοιπον οσο αναγνωρισμενος και ξακουστος να ειναι καποιος,ετσι ευκολα με ενα -mail η δεν ξερω πως υποτιθεται οτι εποικινωνουν μαζι τους,Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ??? 2gunfire
Baphomet - Πεμ 13 Μάϊ 2004, 07:46:43
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
πΕτΡοS έγραψε:

πΕτΡο έχεις δίκιο, δεν λέει να δώσεις 650 για φτιάξιμο και μετά άλλα τόσα για επισκευή. Αξίζει όμως η δοκιμή! Wink

Και όπως έχω πεί, σκέφτομαι να κάνω ένα πακετάκι των 10 μωβ € και να τα δώσω όλα μαζί Wink Και φυσικά τελευταίο το πρόγραμμα. Αλλά αφού τα κάνω αυτά και έστω ότι καταλήγω στην Power Tuning, πως θα ξέρουνε οι γκασμάδες τι μετατροπές θα έχω στο αμάξι στέλνοντας τους μόνο το ECU? Να συνάψω και ένα αντίγραφο των μετατροπών/βελτιώσεων? Rolling eyes

Έλεος? Sad

προφανως θα επικοινωνησεις μαζι τους για να τους πεις τι άλλο έχεις κανει στο αμάξι σου...όπως και να εχει...
η απάντηση ειναι κονσέρβα γιατι και σε μενα το ίδιο είχαν απαντηση σε ερώτηση μου πριν κανα 6μηνο.
εγω σου λέω αν το σκεφτεσαι σοβαρά πήγαινε απο εκει να δεις τι παίζει... να μαθεις περισσότερα, να μας πεις και εμας... Wink
Steve - Πεμ 13 Μάϊ 2004, 08:26:52
Θέμα δημοσίευσης:
Θα κανονίσω μια εξόρμηση στην Θεσ/νίκη... Μόλις βολέψει κάποια μέρα με το ΤΕΙ και με την δουλειά Rolling eyes
Ntinos - Πεμ 13 Μάϊ 2004, 20:43:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μονο και μονο οτι δεν προγραμματιζουν σε real time το καθε αυτοκινητο και η απουσια δυναμομετρου ενισχυουν την υποθεση ΜΟΥΦΑ και ειδικα για 500 ευρω.
Εντωμεταξυ σχεδον καθε εβδομαδα θα ανοιγει τοπικ με το ιδιο 'θεμα' και το εχουμε πει 1000 φορες ρε παιδες δεν καταλαβαινετε οτι 'tuning' δεν γινεται μονο με την προσθηκη προγραμματος και ενος φιλτρου?
και στις τιμες που τα πουλανε πλεον ολοι αυτοι 700 ευρω ενα προγραμμα,250 ενα τελικο,100 ενα μεσαιο, 300 ενα χταποδι,300-500 καταλυτη,200-300 για φιλτρα,σκουπες,κουζινες,αποχυμωτες Very happy
φτανετε τα 1800-2000 ευρω που κανει ενα μεγαλητερο μοτερακι κομπλε?

οσο για τα δεδομενα το εχω ξαναγραψει σε παρομιο τοπικ,τις μ@λ@κιες που λενε οτι επικοινωνουν με εταιριες δεν ισχυει τιποτα.Τα bin και οι δικλιδες ασφαλειας κυκλοφορουν στο ιντερνετ απο crackers η να το πω αλλιως reverse engineers (που ειναι και αυτοι οι ιδιοι υποθετω)
Επισης ειδα την υπογραφη στο αρχειο.Msc σε electrical engineering ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ MECHANICAL-AUTOMOTIVE ENGINEERS οι ηλεκτρολογοι δεν ειδικευονται συγκεκριμενα σε αυτοκινητα, προγραμματιζουν βαση εμπειριας στα ηλεκτρονικα και οχι σε ειδικευμενες γνωσεις που απεκτησαν πανω σταυτοκινητα, μονο και μονο απο αυτο καταλαβαινει κανεις για το ποσο οργανωμενοι ειναι.
Steve - Παρ 14 Μάϊ 2004, 00:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ntino, αν παρακολουθείς καλά το topic, το δημιούργησα για να δω γνώμες. Και εμένα μου φαίνεται πατάτα το όλο σύστημα. Και το ξέρω πως

Ntinos έγραψε:
...'tuning' δεν γινεται μονο με την προσθηκη προγραμματος και ενος φιλτρου...

Για μεγαλύτερο μοτεράκι αν είναι να πάρω, θα το είχα ήδη πάρει εργοστασιακό. Δεν πρόκειται να αλλάξω μοτέρ, θα αλλάξω όλο το αμάξι Wink

Και ναι, το έχω ξαναδεί αυτό που έχεις γράψει για τους "reverse engineers" και επειδή έχω και εγώ 12 χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές, μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό που λες! Wink

Αλλά μάλλον δεν πρόσεξες ότι είπα

Dj-Steve έγραψε:
πως θα ξέρουνε οι γκασμάδες τι μετατροπές θα έχω στο αμάξι στέλνοντας τους μόνο το ECU? Να συνάψω και ένα αντίγραφο των μετατροπών/βελτιώσεων? Rolling eyes

Σε παρακαλώ, πες κάτι επί της ουσίας ή γράψε κάποιο σχετικό link να δούμε τι θες να πείς! Cool
Ntinos - Παρ 14 Μάϊ 2004, 18:54:05
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
Ntino, αν παρακολουθείς καλά το topic, το δημιούργησα για να δω γνώμες. Και εμένα μου φαίνεται πατάτα το όλο σύστημα. Και το ξέρω πως

Ntinos έγραψε:
...'tuning' δεν γινεται μονο με την προσθηκη προγραμματος και ενος φιλτρου...

Για μεγαλύτερο μοτεράκι αν είναι να πάρω, θα το είχα ήδη πάρει εργοστασιακό. Δεν πρόκειται να αλλάξω μοτέρ, θα αλλάξω όλο το αμάξι Wink

Και ναι, το έχω ξαναδεί αυτό που έχεις γράψει για τους "reverse engineers" και επειδή έχω και εγώ 12 χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές, μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό που λες! Wink

Αλλά μάλλον δεν πρόσεξες ότι είπα

Dj-Steve έγραψε:
πως θα ξέρουνε οι γκασμάδες τι μετατροπές θα έχω στο αμάξι στέλνοντας τους μόνο το ECU? Να συνάψω και ένα αντίγραφο των μετατροπών/βελτιώσεων? Rolling eyes

Σε παρακαλώ, πες κάτι επί της ουσίας ή γράψε κάποιο σχετικό link να δούμε τι θες να πείς! Cool

επι της ουσιας για ποιο πραγμα?για το ποιος ειναι εξουσιοδοτημενος βαση γνωσεων να βελτιωνει αυτοκινητα?Αν ειναι γιαυτο τοτε τα site της SAE πιστευω οτι ειναι κατατοπιστικα.
Επι της ουσιας για τον επαναπρογραμματισμο τωρα τα εχουμε γραψει σε χιλια τοπικ.
Επι της ουσιας για την αξιοπιστια τους πιστευω οτι τα ειπα ποιο πανω,οπως και εσυ καταλαβες πολυ σωστα.
Τωρα απο εκει και περα ο καθενας κρινει και πρατει.
Παντως απο αυτο που εγραψες στην αρχη οτι θα επαιρνες αλλο αμαξι,χωρις να θελω να σε θιξω ερχομαι και ξαναλεω οτι το 90% των αγοραστων δεν παιρνουν αυτο που θελουν αλλα αυτο που νομιζουν οτι θελουν,αλλιως με καινουργιο αμαξι αστρωτο δεν θα ψαχνοσουν για βελτιωσεις και επαναπρογραμματισμους κτλ. αλλα θα χαιροσουν αυτο που αγορασες για καποιο αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα και υστερα οταν πλεον σου γινοταν συνηθειο θα πηγαινες για βελτιωση.
Και μην πει κανεις οτι το μικροβιο της βελτιωσης ειναι μονιμο κτλ γιατι με το ιδιο σκεπτικο αν αγοραζε καποιος ενα αμαξι 200 αλογα την αλλη μερα το πρωι θα πηγαινε για 'προγραμμα'?
-=N4X=- - Σαβ 15 Μάϊ 2004, 12:30:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αγαπητε Ντινο χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου ναι ακομα και 200 και 300 αλογα να ειχα θα ηθελα να τα ανεβασω μονο κ μονο για να το βελτιωσω!
Και δεν ισχυει οτι περνουμε αμαξι που νομιζουμε οτι θελουμε απλα συμβιβαζομαστε γιατι δεν μπορουμε κατι καλυτερο κ σιγα σιγα προσπαθουμε να το ανεβασουμε μονοι μας.
Δηλαδη εμενα θα με χαλουσε αντι για 1.6 gti να επαιρνα rc????Αλλα που λεφτα????
Ομως το αμαξακι το κανω πολυ κεφι και γουσταρω να το ανεβασω σε ολα οπως μπορω και ας φτασει μακροπροθεσμα να περναει την τιμη του rc καινουργιο!
Οπως ενας φιλος εδω στην Λαρισα που πηρε leon 180 και το αμαξι μετα απο 1 μηνα ειναι 270 αλογα με full πανακριβη ρυθμιζομενη αναρτηση 18" ζανταρες και το παιδι παει κ για αλλα ενω ειναι ακομα αστρωτο!!!!!!
Ntinos - Σαβ 15 Μάϊ 2004, 16:43:13
Θέμα δημοσίευσης:
-=N4X=- έγραψε:
Αγαπητε Ντινο χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου ναι ακομα και 200 και 300 αλογα να ειχα θα ηθελα να τα ανεβασω μονο κ μονο για να το βελτιωσω!
Και δεν ισχυει οτι περνουμε αμαξι που νομιζουμε οτι θελουμε απλα συμβιβαζομαστε γιατι δεν μπορουμε κατι καλυτερο κ σιγα σιγα προσπαθουμε να το ανεβασουμε μονοι μας.
Δηλαδη εμενα θα με χαλουσε αντι για 1.6 gti να επαιρνα rc????Αλλα που λεφτα????
Ομως το αμαξακι το κανω πολυ κεφι και γουσταρω να το ανεβασω σε ολα οπως μπορω και ας φτασει μακροπροθεσμα να περναει την τιμη του rc καινουργιο!
Οπως ενας φιλος εδω στην Λαρισα που πηρε leon 180 και το αμαξι μετα απο 1 μηνα ειναι 270 αλογα με full πανακριβη ρυθμιζομενη αναρτηση 18" ζανταρες και το παιδι παει κ για αλλα ενω ειναι ακομα αστρωτο!!!!!!

Δεν θεωρω συμβιβασμο το να αγορασεις ενα αυτοκινητο που σε ικανοποιει και πρωτα να το μαθεις και υστερα αφου δεις οτι δεν σου φτανει να το βελτιωσεις.Οσο για το RC και το gti μα εφοσον αν ο στοχος σου ηταν να παρεις κατι γρηγορο με τα λεφτα που εδοσες να παρεις ενα 306 2,0 race η κατι αντιστοιχο σε αποδοση ελαφρα μεταχειρισμενο και να εισαι πληρη ικανοποιημενος.Και εγω τωρα που θελω να αγορασω κατι ξεσκεπαστο και γρηγορο αφου τα χρηματα μου δεν αρκουν να παρω ενα S2000 η ενα MR2 θθα επικεντρωθω στην αγορα μεταχειρισμενων τυπου crx del sol 160hp η mx5 1,8 η εστω θαγορασω μια Μπαρκετα απτο να παρω ενα καινουργιο με σκεπη και μετα να μην ικανοποιηθω και καθε φορα να μπαινω μεσα και να σκεφτομαι αυτο το πραγμα.Αν μπηκες στο νοημα μου καλως.
Οσο για τον φιλο σου με το Leon οι βελτιωσεις που εκανε ειναι πολυ διαδεδομενες σε αυτο το μοτερ και γινονται κυριως μενα επαναπρογραμματισμο,τις 18αρες μπορουσε να τις αγορασει με το αυτοκινητο κιολας οποτε δεν θεωρω οτι εκανε και την τραγικη βελτιωση και κυριως βρηκε ετοιμες και ευκολες λυσεις.
Τελος διεθεσε και χρηματα που επιασαν κυριως τοπο αφου κερδισε πολλα σε αποδοση,εβαλε μια πολυ καλη αναρτηση και ενα σετ καλα ζαντολαστιχα που λογο της μεγαλης αποδοσης του μοτερ χρειαστηκαν.
Βεβαια αυτο που φανηκε και σαυτη την περιπτωση ειναι οτι ο φιλος σου εψαχνε για αυτοκινητο με πολυ μεγαλυτερη ιπποδυναμη αλλα θεωρω την επιλογη του καλη αφου ο συγκεκριμενος κινητηρας εχει το δυναμικο να φτασει 300 αλογα σχετικα ευκολα και φτηνα.
-=N4X=- - Κυρ 16 Μάϊ 2004, 11:44:48
Θέμα δημοσίευσης:
Οσο αφορα τα μεταχειρισμενα θα μπλεξουμε αν κατσουμε να το αναλυσουμε.
Σιγουρα με τα 17000 που εδωσα για αυτο το αμαξι μπορουσα να παρω καποιο hondaki μεταχειρα η και καμια μπεμπα 318 coupe που παρα οτι δεν εχει το γκαζι εχει την χαρα της πισω κινησης....αλλα πολυ απλα ειναι μεταχειρισμενο και δεν ξερω τι του εχει κανει ο αλλος.
Γιατι ακομα και 3000χλμ να παρεις αμαξι αν ο αλλος το ειχε και του αλλαζε τα φωτα τοτε τι να το κανεις?
Steve - Κυρ 16 Μάϊ 2004, 13:18:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μπρρρρ! επί του θέματος ρεεε! Twisted evil Rolling eyes
Δημήτριος - Κυρ 16 Μάϊ 2004, 15:09:22
Θέμα δημοσίευσης:
Dj-Steve έγραψε:
Μπρρρρ! επί του θέματος ρεεε! Twisted evil Rolling eyes

Λοιπόν για τα μεταχειρισμένα που λέγαμε...
Πλάκα κάνω!!! Razz Very happy

Πάντως για το πρόγραμμα, μου φαίνεται πολύ χλωμό να πάρεις 12 άλογα στις στροφές μέγιστης ισχύος μόνο από τον εγκέφαλο...
Steve - Κυρ 16 Μάϊ 2004, 16:14:40
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμένα θα μου φαινότανε χλωμό, αλλά τα €650 σύνολο, δεν είναι και λίγα... Wink Αν ήτανε λιγότερα, δεν θα έκανα τον κόπο να το βάλω εδώ στο forum Wink
nOkpos - Σαβ 13 Ιαν 2007, 05:40:12
Θέμα δημοσίευσης:
για να μην ανοιγω και αλλο θεμα..αν μπορει καποιος να μου πει ενα μαγαζι (καλο) που να περναει προγραμα??(απο θεσσαλονικη)
volvos - Σαβ 13 Ιαν 2007, 11:21:01
Θέμα δημοσίευσης:
να το κανεις τι??????????????????
plaketokofths - Σαβ 13 Ιαν 2007, 12:36:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις κοίταξα για πρώτη φορά το τόπικ. Είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί στην ψηφοφορία φτιάχνουν προγράμματα? Γιατί έχω κάποιες ενστάσεις.
Θα πω για παράδειγμα τον Κρασούλη που ξέρω ο οποίος ο άνθρωπος δεν φτιάχνει προγράμματα αλλά αναλαμβάνει με την έννοια ότι το στέλνει αλλού υπ ευθύνη του.

Εγώ ψηφίζω Δημητριάδη, αν και είναι πολύ ακριβός, για τον λόγο ότι ο τύπος έχει τις αντίστοιχες σπουδές και τεχνογνωσία και δεν είναι κομπογιαννίτης.
Επόμενο θα ψήφιζα τον σάλια, σαν τιμή απόδοση, για peugeot.
plaketokofths - Σαβ 13 Ιαν 2007, 12:40:36
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
για να μην ανοιγω και αλλο θεμα..αν μπορει καποιος να μου πει ενα μαγαζι (καλο) που να περναει προγραμα??(απο θεσσαλονικη)

Επειδή έχουμε το ίδιο αμάξι και το έχω ψάξει λίγο το θέμα, σου προτείνω να μην βάλεις πρόγραμμα, εκτός αν έχεις εκκεντροφόρους κτλ που τότε είναι απαραίτητο. Καλύτερα παίξε με σασμάν, πχ. κορωνοπήνιο 14/60 ή με τροχαλία στροφάλου, βολάν κάτι τέτοιο κατά τη γνώμη μου είναι αποδοτικότερο και πιο ασφαλές απο το πρόγραμμα στο συγκεκριμένο αυτοκ.

Arrow Για το αυτοκ μας καλά νούμερα υπόσχεται η superchips με 500e και σίγουρα θα βρεις κάποιον επίσημο πωλητή στην Θεσ.
Για το superchips ξέρει και το έχει βάλει ο γιατρός, Lion80...
Pughell - Δευ 15 Ιαν 2007, 08:54:54
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:

Συγκεκριμενα στην Θεσσαλονικη και ακομα πιο συγκεκριμενα στο εν λογω μοτερ σου(1400 16βου),καλυτερα αστο...Εχει χιλια-δυο ακομα πραγματα να ξοδεψεις 400Ε που θα πιασουν πολυ περισσοτερο τοπο απο το,ο Θεος να το κανει Sad ,προγραμμα που θελεις να βαλεις... Wink
Lion80 - Τρι 16 Ιαν 2007, 20:44:06
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:

Φίλε μου κοίταξε να δείς.Πρώτα απ' όλα αυτά που λένε τα παιδιά για σασμάν και διάφορες άλλες αλλαγές που προτείνουν είναι σωστά.Εγω προσωπικά προτίμησα και έβαλα 1 σκούπα-τελικό και ένα πρόγραμμα.Πρέπει να θυμάσαι κάτι βασικό.Το αμάξι που έχουμε (1.4 16v) είναι 1400cc.Σωστά?Άρα αν θές γκάζια σε σχέση τιμής -απόδοσης το 1.6lt είναι πιό κατάλληλο!!Αν όμως για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους έτυχε και αγόρασες το 1.4lt 16v και απλά θές να το ζωηρέψεις λίγο ή μπορείς να βάλεις ένα προγραμματάκι-σκούπα ή φίλτρο και έναν τελικό(τουλάχιστον τελικό αν όχι καταλύτη μέχρι πίσω)ή να παίξεις με σασμάν και άλλα.Εγώ δεν "κολλάω" στα νούμερα.90Hp έιχε το αμάξι μου και τώρα μπορεί να έχει 100hp ή 105hp ή και 95hp.Θέλω να πώ,πως εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα απόλυτα νούμερα ροπής/αλόγων αλλά το να ζωντανέψει κάπως και να δώσει λίγη περισσότερη ροπή.Μην περιμένεις θαύματα.Εγώ έχω μείνει ευχαριστημένος (υποκειμενικό αίσθημα Wink ).Και προφανώς εάν αλλάξω και σασμάν θα είμαι ακόμη πιό ικανοποιημένος.Αλλά 1,6lt δεν θα είμαι.Θέλει πάρα πολλά λεφτά για να φτάσεις τις επιδόσεις ενός 1,6lt.Οπότε ή αλλάζεις κινητήρα και τελειώνει το παραμύθι ή αλλάζεις επι μέρους κομμάτια του τουτού σου και του δίνεις 1 ανάσα παραπάνω.
MEMsound - Τρι 16 Ιαν 2007, 20:48:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστότατος. Wink
Ουσιαστικά το θέμα είναι να μην περιμένεις θαυματα και απλά ξοδευεις χρήματα... Wink Wink
nOkpos - Τετ 17 Ιαν 2007, 00:12:58
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον για να καταλαβεται ολοι τι θελω..
Αυτο που θελω οπως ειπε και ο λιον ειναι απλα να ζωηρεψει..τπτ περισσοτερο ξερω τι αυτοκινητο εχω οτι και να το κανω 1.6 δεν θα γινει!
Lion80 - Τετ 17 Ιαν 2007, 01:56:21
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
λοιπον για να καταλαβεται ολοι τι θελω..
Αυτο που θελω οπως ειπε και ο λιον ειναι απλα να ζωηρεψει..τπτ περισσοτερο ξερω τι αυτοκινητο εχω οτι και να το κανω 1.6 δεν θα γινει!

Ωραία λοιπόν Δημήτρη!!Από προσωπική εμπειρία με 206 1.4lt 16v XS θα σου πω πως με το πρόγραμματάκι που έβαλα,μία σκούπα Simota και έναν τελικό το αμάξι έχει ζωηρέψει αρκετά!!Το πρόγραμμα που έβαλα είναι της Superchips.Το έχω 1 χρόνο και κάτι μήνες και ποτέ το αμάξι δεν μου παρουσίασε το παραμικρό μηχανικό πρόβλημα!!Θεωρητικά έχω πάρει γύρω στα 10-11hp άρα περίπου βρίσκομαι στα 100hp και +0,6kgr ροπή.Όλα αυτά βέβαια στα χαρτιά!!Στην πράξη νοιώθω το αμάξι μου να κινείται πιό σβέλτα και οι ρεπρίζ τις νοιώθω πιό γρήγορες.Βέβαια υπάρχει και ο θόρυβος(κυρίως λόγω σκούπας) ο οποίος σε προ'ι'δεάζει ότι τρέχεις περισσότερο αλλά και με φίλους που το έχω στήσει πρίν και μετά την "αναβάθμιση" που του έχω κάνει,το αμάξι μου ανταποκρίνεται καλύτερα.
Όλα αυτά από προσωπική εμπειρία..δεν ξέρω αν άλλαζα σασμάν πως θα ήταν αλλά σίγουρα θα βοηθούσε..
plaketokofths - Τετ 17 Ιαν 2007, 03:33:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ο γιατρός τα λέει καλά! Αν θες πρόγραμμα έχεις λοιπόν μια ιδέα για κάποιο πρόγραμμα που στο αμάξι μας λογικα δουλεύει καλά και δεν παρουσίαζει δυσλειτουργίες. Ρώτα και άλλους που έχουν κάνει αντίστοιχη βελτίωση, νομίζω ο Πέτρος baphomet έχει πρόγραμμα...
Pughell - Τετ 17 Ιαν 2007, 08:46:10
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα ενος φιλου που εχει V-Box το ειχε μετρησει αν θυμαμαι μαμα,κοντα στα 100 αλογα.Ασχετα με αυτο,εγω δεν θα πληρωνα προγραμμα... Confused Ουτε καν σκουπα.
Με ενα απλο panel στο μαμα φιλτροκουτι,αναλογες σωληνωσεις και μια καλη ελευθερη εξατμιση με σωστες κουρμπες θα παρεις οση ροπη θες...
Σχετικα με το προγραμμα,δεν θα το εβαζα καθως πιστευω οτι ο μαμα εγκεφαλος ειναι σε θεση να καλυψει τις αναγκες ενος φιλτρου και μιας εξατμισης... Confused
volvos - Τετ 17 Ιαν 2007, 09:10:18
Θέμα δημοσίευσης:
επισης τα εχεις βαλει με καποιο αμαξι πριν και μετα???
γιατι εκει ειναι η ουσια.
Lion80 - Πεμ 18 Ιαν 2007, 03:22:07
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σχετικα με το προγραμμα,δεν θα το εβαζα καθως πιστευω οτι ο μαμα εγκεφαλος ειναι σε θεση να καλυψει τις αναγκες ενος φιλτρου και μιας εξατμισης... Confused

Επειδή έβαλα στην αρχή σκούπα-τελικό και μετά από λίγο καιρό το πρόγραμμα την διαφορά την είδα με το πρόγραμμα και όχι μόνο με την σκούπα-τελικό!!

volvos έγραψε:
επισης τα εχεις βαλει με καποιο αμαξι πριν και μετα???
γιατι εκει ειναι η ουσια.
Φυσικά και αναφέρομαι πως το "άνοιξα" με τα ίδια τουτού,πρίν το πρόγραμμα-σκούπα-τελικό και μετά!Και η διαφορά ήταν πως τραβούσε καλύτερα.Όχι πως πρίν με έπαιρναν για πλάκα και ξαφνικά εγώ τους έριξα 2-3 καρότσες..Αλλά πηγαίνω σαφώς καλύτερα!!!Πιό συγκεκριμένα με ένα clio 1.4 16v ενώ με έπαιρνε σχετικά εύκολα πλέον πάμε μαζί!!Ειδικά αυτός ο φίλος με το clio έχει αλλάξει φίλτρο-τελικό,αλλά την αλλαγή την έκανε πριν "αναβαθμίσω εγώ το δικό μου..οπότε η σύγκριση έχει αξία..(άσχετο:πάντως τα clio για 1400cc πάνε πολύ καλά!!! Silly )
LEFT - Πεμ 18 Ιαν 2007, 11:24:03
Θέμα δημοσίευσης:
.....Prosoxi pantws me ta egkefalakia giati egw exw dei duo 206 mesa se mia ebdomada efarmoghs na barane mpiela!...apo ton idio promhtheuti...den einai swsto na anaferw onoma mono perioxi pros apofugi...Ag.Dimitrios!Kalimera!
Steve - Παρ 19 Ιαν 2007, 10:47:31
Θέμα δημοσίευσης:
Lion80 έγραψε:
αξία..(άσχετο:πάντως τα clio για 1400cc πάνε πολύ καλά!!! Silly )

@@ Cool
HYPER_Piccolo - Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:15:06
Θέμα δημοσίευσης: 206 - "ΠΕΙΡΑΓΜΑ" ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ 1,4 16V +15Hp??
prota apola sugnomi gia ta greeklish alla kati paizei me to pc kai ta exei paiksei.
loipon exoume kai leme.
Epitelous simera pira to amaksi apo ton ilektrologo, mou alakse ton eggefalo ton aerosakon an kai asxeto me to thema tha ithela na mou peite an me eklepse pou mou pire 500 euro (eipe oti o eggefalos kanei 435 euro)
loipon pame sto thema mas ...
mias kai to piga kai einai kai kalos (apo oti eixa akousei) tou eipa na mou koitaksei kai ton eggefalo tou amaksiou.
loipon arxizoume tis erotiseis.
1om ginetai na mpei programma ston ergostasiako eggefalo ? (eixa akousei pos oxi)
2on an ginetai na mpei, mporei na dosei 15 aloga ?
3on esto oti ta dinei auta ta 15 aloga 200 euro einai polla gia autin tin douleia?
4on pera apo tin odigisi (opou den eida kai kamia megali diafora) uparxei kapoios allos tropos na do an ontos ton peirakse i apla magonei ta 200 eura ? ektos to dunamo (den exoume edo kriti)
5on stin odigisi mou fanike to idio me prin... ta 15 aloga tha iprepe na fanoun? stin teliki ? stin ekinisi ? i moni diafora pou eida kai auti itan eladisti itan oti epiane kapos grigora ta 90-100 tipota allo.
euxaristo kai pali signomi gia ta greeklish
volvos - Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:19:38
Θέμα δημοσίευσης:
εισαι απο το 04 εδω μεσα...προφανως εχεις διαβασει πολλα και εχεις δει αλλα τοσα...

αν μετα απο ολα αυτα πηγες και εδωσες 200ευρω για να σου τσιπαρει τον εγκεφαλο με τη προοπτικη να παρεις 15αλογα........εισαι Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΜΑΝ ΤΗΣ ΑΝΙΤΑΣ...μη καθεσαι ουτε λεπτο.ελα αμεσως αθηνα....
HYPER_Piccolo - Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:23:39
Θέμα δημοσίευσης:
eimai apo to 04 edo mesa alla apo to 05 mexri kai prin apo ligo kairo den empena logo tou oti to amaksi itan dead. opos eipa kai sto post to pira extes. meta apo 2 xronia eitelous oles oi zimies eftiaksan.
nai ontos eimaiasxetos mixanologika, maresei apla na to odigao kai giauto ipotithetai oti postaro kiolas edo gia na mou anoiksete ta matia kai oti na petate atakes.
ara apo oti katalaba kai apo to "eksipno" post sou oxi mono ta 200 einai polla alla kai ta 15 alloga einai liga. kai episis oti nai ginetai na peirakseis ton mama eggefalo kai na pareis arketa aloga ? sosta ?
drdino - Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:27:51
Θέμα δημοσίευσης:
15 άλογα με επαναπρογραμματισμό μόνο δεν παίρνεις σε ατμοσφαιρικό μοτέρ τέτοιου κυβισμού.
HYPER_Piccolo - Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
oraia... kapou pame tora Smile
a... ksexasa na po oti ta leuta den ta exo dosei akoma... aurio tha tou ta pao... pou den blepo na tou ta pigeno dld me auta pou mou lete.
mia akoma erotisi... as poume oti ontos autos einai super duper programmatistis kai mou ta dinei ta 15. stin odigisi pou tha eblepa tin diafora ?
drdino - Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:39:41
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορεί να σου δώσει 15 άλογα μόνο με πρόγραμμα. Τι μοτέρ φοράς; Το 14αρι 16βαλβιδο; Σε τέτοιες μετατροπές, την διαφορά θα την δεις ψηλά, πολύ δύσκολο να κερδίσεις σε ροπή ουσιαστικά.
HYPER_Piccolo - Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:40:42
Θέμα δημοσίευσης:
nai... 1400 16balbido 90Hp
volvos - Πεμ 06 Σεπ 2007, 21:02:59
Θέμα δημοσίευσης:
na sto po απλα.
εγω εβαλα εκκεντροφορους προγραμμα εξατμιση με χταποδι και ζητημα να πηρα 20αλογα και κατι...
απο το προγραμμα το πιθανοτερο να μη πηρες τιποτα γιατι το σιγουρο ειναι οτι δε πειραξε και τιποτα..αντε να ανεβασε κανα κοφτη.
η τιμη ειναι σουπερ αν εκανε δουλεια αλλα γυφτια με δεδομενο οτι μαλλον δεν εκανε τιποτα.

το θεμα δεν ειναι να μη του δωσεις τα λεφτα. το θεμα ειναι το γιατι δεχθηκες να μπεις σε αυτη τη διαδικασια? το πιο απλο?
πες του οτι ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ και ζητα του να σου ξαναφορτωσει το παλιο προγραμμα...και αν σου πει δε μπορω πες του οτι θα πας στη πεζο θα στο ξαναφορτωσουν το μαμα αυτοι πανω και μετα να δουμε αν θα πηγαινει καλυτερα ή χειροτερα...
HYPER_Piccolo - Πεμ 06 Σεπ 2007, 22:03:17
Θέμα δημοσίευσης:
ναι δεν ειπα οτι δεν θα παω καθολου... σιγουρα θα παω και θα του το πω οτι δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα. Δεν ειμαι κανενας αλητης. απλα απο οσο βλεπω και αυτος ειτε δεν εκανε την δουλεια του σωστα, ειτε μου τα χοντρηνε για να μπορεσει να μου ζητησει πιο ανετα τα 200. και απο οτι μου λετε ειπε και ψεματα για τα 15 αλογα...
Οσο αναφορα την peugeot αστο... ειναι ολιγοντι χεστες... μονο που ειδαν το αμαξι μου ειπαν οτι κακως το πειραζω. με το που ειδαν το εσωτερικο και τον κινητηρα μου ειπαν το θεικο "το αμαξι ειναι για πεταμα, αν θες το αναλαμβανω να στο κανω παλι αμαξι αλλα σου λεω θα τα ξυλωσω ολα." δεν ξερω αν επεσα σε γκαβο, αλλα αυτα δεν ειναι λογια λογικου μηχανικου.
ευχαριστω... θα περασω αυριο και θα σας πω τι εγινε.

Το topic μεταφέρθηκε στην σωστή θεματική ενότητα

Εκ΄της Mod-Team
Stevon

Lion80 - Παρ 07 Σεπ 2007, 15:51:27
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα Γιάννη (HYPER_Piccolo).Επειδή τυχαίνει να έχουμε το ίδιο μοτέρ (απλά εμένα είναι η έκδοση 1.4lt XS 16v) κι έχω βάλει chipάκι να σου πω 2 πράγματα.
Έκτος από το chipάκι έχω προσθέσει σκούπα κι έχω αλλάξει και τελικό(εξάτμιση).Ουσιαστικά δηλαδή έχω βοηθήσει λίγο την εισαγωγή αέρα και λίγο την εξαγωγή καυσαερίων.Ξέρεις μετά απο δυναμομέτρηση πρίν-μετά πόσο άλογα πήρα??Περίπου +10 hp.Και από ροπή +0,5kg.Πόσα λεφτά πλήρωσα??Για αυτές τις 3 αλλαγές 650Ε(τα 400 πήγαν στο πρόγραμμα).Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει.Εγώ παρατήρησα αλλάγη στο αμάξι..έγινε κάπως πιο ζωντανό!!Δεν έγινε βέβαια ποτέ 1,6lt.Αλλά αυτόν τον "αέρα" που ήθελα να πάρει το αμάξι, τον πήρε.Κυρίως στα μπάμ,ιδιαίτερα στις υψηλές στροφές.Θέλει πολύ χρήμα για να φτάσεις το 1,6lt.Και σε τελική ανάλυση βάλε ένα κινητήρα από 1,6lt και καθάρισες.Άν όμως θέλεις απλά να ζωντανέψεις λίγο το τουτού πρέπει να βελτιώσεις τόσο την εισαγωγή όσο και την εξαγωγή..(και όχι όπως το έκανα εγώ..θέλει αλλαγή και το μεσαίο καζανάκι,και ο καταλύτης και να βάλεις και ένα χταπόδι).Βέβαια με όλες αυτές τις αλλαγές να περιμένεις και αρκετό θόρυβο από το τουτού!!!Το αθόρυβο 206 που έχεις συνηθίσει το ξεχνάς!
Αν λοιπόν τα κάνεις όλα αυτά θα δείς αλλαγή πρός το καλύτερο σε συνδυασμό βέβαια με το προγραμματάκι.
HYPER_Piccolo - Παρ 07 Σεπ 2007, 20:06:37
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου φιλε μου και ευχαριστω για τις συμβουλες. να σου πω και εγω ομως μερικα πραγματα που δεν τα ειπα γιατι απλα ηθελα να μαθω συγκεκριμενα για τα πραγματα που ρωτουσα.
Και εγω εχω αλαξει κελικο, εχω βαλει μια Dansk(160€) εξατμιση. επισης εχει μπει και σκουπα(120€) οπωε και στο δικο σου, επιπλεον εχει μπει και διασπαστης καυσιμων(200€).
Η εξατμιση μπηκε μαζι με τον διασπαστη, αρα δεν μπορω να πω με σιγουρια τι εδωσε το καθε ενα, αυτο που ειδα ομως οπως ειπες και εσυ ειναι οτι πηρα ροπη, (ετσι δηλαδη το μεταφραζω εγω απο την οδηγηση) οπος και με την σκουπα. αλλα πιο πολυ απο ολα μου αρεσαν αυτες οι αλλαγες επειδη πηρα οραιο ηχο απο την σκουπα οταν παταω γκαζιες, και απο την εξατμιση οταν φορτονει απο χαμηλες η δευτρα και ι τριτη... αυτους τους δυο ηχους δεν τους αλαζω ουτε με Lamborghini Wink

Τελος παντων στο θεμα μας, περασα σημερα με τα χρηματα μαζι, και του τα ειπα... οτι δηλαδη δεν ειδα καμια διαφορα στο αμαξι. με ρωτησε αν εκανα αρκετα χιλιομετρα, εκανα περιπου 30-40. μου λεει κανε κιαλα... στα 100 θα δειξει...
εχω δυο παρατηρησεις... αν οτνος το προγραμμα εκανε 400 που μου ειπε και μου το κατεβασε στα 200. δεν θα ηπρεπε να ζητησει τα χρηματα του? και το δευτερο ειναι οτι σε ολη την ζυζητηση πεταξε το θεικο... ενω προχτες μου ειπε οτι θα παρω "χαλαρα" 15 υπους σημερα μου ειπε 10 με 12 MAX... ε μα δεν αλαζουν ετσι τα πραγματα. γιαυτο και εγω θα παω απο δευτερα και θα του πω οτι το αμαξι δεν δινει τιποτα παραπανω αν θες να στο φερω να το βγαλεις αλλα money δεν παιρνεις...
DrJekyll - Σαβ 08 Σεπ 2007, 09:38:02
Θέμα δημοσίευσης:
Με το μπαρδόν παίδες αλλά "αρχ**ια Καράτε πήρε άλογα" πες του....
Πάλι τα ίδια λέμε με τα προγράμματα...
Ρε συ...σε δουλεύει ψιλό γαζί ο τύπος...ακόμα πιστεύετε ότι με πρόγραμμα πέρνεις +15 άλογα, ή έστω 5??? Το πιο πιθανό είναι να σου κάνει ζημιά παρά καλό...
Σέρμπης Κώστας - Σαβ 08 Σεπ 2007, 11:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
DrJekyll έγραψε:
Με το μπαρδόν παίδες αλλά "αρχ**ια Καράτε πήρε άλογα" πες του....
Πάλι τα ίδια λέμε με τα προγράμματα...
Ρε συ...σε δουλεύει ψιλό γαζί ο τύπος...ακόμα πιστεύετε ότι με πρόγραμμα πέρνεις +15 άλογα, ή έστω 5??? Το πιο πιθανό είναι να σου κάνει ζημιά παρά καλό...

οταν λες αυτο το πραμα εννοεις οτι δε γινεται να τα παρεις τα αλογα απο το μαμα εγκεφαλο ετσι? Rolling eyes
HYPER_Piccolo - Σαβ 08 Σεπ 2007, 17:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
καλα οτι δεν πηρε τπτ το πηρα χαμπαρι και εγω. καμια διαφορα στην οδηγηση. αυριο κυριακη θα το κανω καμια βολτα μπας και στα 100χλμ πιασουν τα μαγικα Razz και αποκτησω αποτομα τα 15 αλογα.
να σου πω DrJekyll λες να παω να του πω να μου το βγαλει η απλα να του πω οτι δεν κανει τπτ αρα κανε οτι θες (αφησε δλδ το προγραμα η βγαλτο) χωρις money φυσικα.
Lion80 - Κυρ 09 Σεπ 2007, 21:27:47
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη καλά θα κάνεις να του κάνεις τα παράπονα σου από την στιγμή που δεν έμεινες ευχαριστημένος..δεν ξέρω ακριβώς τι έκανε ο τύπος με το προγραμματάκι που σου έβαλε..Το δικό μου πρόγραμμα ήταν της superchips.Έκανα δυναμομέτρηση λοιπόν σε έναν τύπα (άσχετον από αυτόν που μου έβαλε το πρόγραμμα) και η δυναμομέτρηση μου έδειξε +10hp.Δεν ασχολούμε όμως τόσο με απόλυτους αριθμούς..+5hp ή +15hp.Σημασία έχει τι αίσθηση αφήνει στον οδηγό η όποια μετατροπή κάνει στο αυτοκινητό του.Εμένα μου έχει αφήσει την αίσθηση ότι "ζωντάνεψε".Μην ξεχνάμε βέβαια πως σε αυτήν την κατεύθυνση μας οδηγεί και ο έντονος θόρυβος από σκούπα-τελικό..δηλ.ακούγεται πιο πολύ το αμάξι και νομίζουμε πως πάει καμιά φορά και γρηγορότερα.Την σύγκριση την έκανα όμως με 2-3 φίλους με τα δικά τους 2-3 τουτού (άτυπες κόντρες σε ευθείες..χωρίς ιδιαίτερη κίνηση).Ειδικά με ένα clio 1.4 16v με τα σχεδόν 100hp που μου "έριχνε"..τα πράγματα μετά το πρόγραμμα-σκουπα-τελικό άλλαξαν πρός το καλύερο για εμένα.
Άλλωστε το 206 1.4lt δεν είναι για κόντρες!!Αν ήμουν οπαδός της κόντρας θα αγόραζα άλλο τουτού έστω και μεταχειρισμένο.Είμαι χαρούμενος απλά που ένοιωσα πως το αμάξι "ξεμπούκωσε" κάπως.That's all.. Wink Wink
Τώρα αν τα λεφτά που έδωσα απλά για να νοιώθω πως "ξεμπούκωσε" αξίζουν..είναι υποκειμενικό θέμα..
Steve - Κυρ 09 Σεπ 2007, 23:12:55
Θέμα δημοσίευσης:
Lion80 έγραψε:
Άλλωστε το 206 1.4lt δεν είναι για κόντρες!!

Άσε ρε φίλε Cool
Lion80 - Κυρ 09 Σεπ 2007, 23:39:51
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Lion80 έγραψε:
Άλλωστε το 206 1.4lt δεν είναι για κόντρες!!

Άσε ρε φίλε Cool

Very happy Laughing Very happy Laughing Very happy Laughing Very happy
lezadas - Τρι 18 Σεπ 2007, 01:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα!έχω το 206 16v 90hp έχω ένα πρόβλημα από όταν πήρα το αυτοκίνητο όταν είναι κρύο κάνει διακοπές μόλις ζεσταθεί σταματάνε!το είχα πάει στην αντιπροσωπεία και αλλάξαν μπουζί αισθητήρες κ.τ.λ αλλά πάλι συνέχιζε και δεν το ξαναπήγα γιατί μου το είχαν κρατήσει πολλές μέρες κ δεν έκαναν τίποτα και μετά από 3 μισή χρονιά και αφού έκανα κ το σέρβις το τελευταίο συνεχίζουν πιο έντονα ο μηχανικός μου είπε μάλλον είναι εγκέφαλος και ότι συμβαίνει σε πολλά 206 16βαλβιδα το έχει πάθει κανένας άλλος αυτό?τι μπορω να κάνω? Sad
plaketokofths - Τρι 18 Σεπ 2007, 02:25:43
Θέμα δημοσίευσης:
lezadas έγραψε:
Καλησπέρα!έχω το 206 16v 90hp έχω ένα πρόβλημα από όταν πήρα το αυτοκίνητο όταν είναι κρύο κάνει διακοπές μόλις ζεσταθεί σταματάνε!το είχα πάει στην αντιπροσωπεία και αλλάξαν μπουζί αισθητήρες κ.τ.λ αλλά πάλι συνέχιζε και δεν το ξαναπήγα γιατί μου το είχαν κρατήσει πολλές μέρες κ δεν έκαναν τίποτα και μετά από 3 μισή χρονιά και αφού έκανα κ το σέρβις το τελευταίο συνεχίζουν πιο έντονα ο μηχανικός μου είπε μάλλον είναι εγκέφαλος και ότι συμβαίνει σε πολλά 206 16βαλβιδα το έχει πάθει κανένας άλλος αυτό?τι μπορω να κάνω? Sad

στο τοπικ "διακοπες σε κρυα εκκινηση" ειχα ποστάρει αυτό

plaketokofths έγραψε:
πιστεύω δεν είναι θεμα καυσίμου τόσο, όσο λιπαντικού ενα τέτοιο φαινόμενο. Είναι λογικό να απαιτείται ενα μικρό χρονικό διάστημα να ζεσταθεί το λιπαντικό - 1 λεπτό φτάνει.

Το θέμα ειναι οτι παρουσιάστηκε ύστερα απο καιρό και μόνο στην κρύα εκκίνηση.

Θα θέλα να προσθέσω εδώ πως αν δεν κάνω λάθος, οι αισθητήρες λ απαιτούν ενα μικρο χρονικο διαστημα προθέρμανσης για να λειτουργήσουν σωστά... ισως να ναι αυτο.

Μια αλλη εκδοχή είναι ο μεταβλητός χρονισμός και συγκεκριμένα το γρανάζι του μεταβλητού το οποίο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε αλλα μοντέλα οπως c4 kai megane.

Προσωπικά αντιμετωπίζω το φαινόμενο αυτό απο τα 5000χλμ το οποίο δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα και δεν ασχολούμαι (εχω κινητηρα et3j4).
Παρατήρησα οτι με λιπαντικό motul 81000 5w40 το φαινόμενο μειώθηκε όπως και οτι τις ζεστές μέρες δεν είναι τόσο έντονο.

Ελπίζω να βοήθσησα.

Εχω καταλήξει θεωρητικά (διαβάζοντας απο δω κι εκεί αλλά και με οσες γνώσεις εχω) μιας και δεν είμαι μηχανικός αυτοκινήτων πως είναι κάτι στο συστημα μεταβλητού χρονισμού το οποίο παρατηρείται στους περισσότερους et3j4 του γκρουπ μας αλλά και σε κάποιους 1.6 με μεταβλητό.
lezadas - Τρι 18 Σεπ 2007, 02:30:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ φιλέ να σαι καλά
plaketokofths - Τρι 18 Σεπ 2007, 05:09:37
Θέμα δημοσίευσης:
lezadas έγραψε:
Ευχαριστώ φιλέ να σαι καλά

Γι αυτό ειμαστε εδώ για να βοηθάμε ο ενας τον αλλο, όπως μπορεί ο καθένας. Προσπάθησε να πάρεις και μια ακόμη γνωμη. Οταν βρω χρόνο μπορώ να σου εξηγησω περι το σενάριο του μεταβλητου. Παντως αυτο που πιστεύω ειναι οτι δεν ειναι ανησυχητικό και απλα πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του. Καλημέρα.
Steve - Τρι 18 Σεπ 2007, 15:52:42
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή και σε εμένα μου συμβαίνει αρκετό καιρό, πίστευα πως ήταν λόγω υγρασίας. Μέχρι να τελειώσει η εγγύηση, έβαζα το BP Visco που μου δίνανε από την αντιπροσωπεία. Με την αλλαγή σε Motul 8100 5w40 το φαινόμενο έχει μειωθεί αισθητά, και αυτό μου συμβαίνει στο πρώτο 2λεπτο λειτουργίας, και μόνο άν εχει να κινηθεί παραπάνω από 10 ώρες το αμάξι.

Στο συνεργείο της αντιπροσωπείας, μου είπε ο ηλεκτρολόγος (εκεί με παρέπεμψε ο μηχανικός), ότι θα χρειαστώ αναβάθμιση του λογισμικού στον εγκέφαλο. Δυστυχώς όμως είχανε πρόβλημα με το διαγνωστικό, και ο ίδιος πήρε μια βδομάδα άδεια. Οπότε, νεότερα από Δευτέρα.

Κόστος περί τα 15 ευρώ μου είχε πει.
plaketokofths - Τρι 18 Σεπ 2007, 16:13:53
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Επειδή και σε εμένα μου συμβαίνει αρκετό καιρό, πίστευα πως ήταν λόγω υγρασίας. Μέχρι να τελειώσει η εγγύηση, έβαζα το BP Visco που μου δίνανε από την αντιπροσωπεία. Με την αλλαγή σε Motul 8100 5w40 το φαινόμενο έχει μειωθεί αισθητά, και αυτό μου συμβαίνει στο πρώτο 2λεπτο λειτουργίας, και μόνο άν εχει να κινηθεί παραπάνω από 10 ώρες το αμάξι.

ki εμένα ακριβώς αυτό... Wink
Steve - Τρι 18 Σεπ 2007, 16:57:43
Θέμα δημοσίευσης:
Να διευκρινίσω βέβαια το πως εννοώ την υγρασία:

Σπίτι στα προάστια της πόλης, δίπλα από ποτάμι με στάσιμα νερά και για 7 μήνες επί 2,5 χρόνια το αμάξι το πρωί ήταν λες και το είχες βρέξει με το λάστιχο Evil Το φαινόμενο αυτό με τις διακοπές το έκανε μετά τον πρώτο 1,5 χρόνο.

Άντε να δούμε... θα σταματήσει? Rolling eyes
leodas - Παρ 22 Οκτ 2010, 00:26:34
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια καλησπερα...
εχει βγαλει η ρeugeot sport προγραμμα για αυτο το μοντελο?

γιατι μου ειπε ο μηχανικος πως εχει βγαλει...
Ghost Dog - Παρ 22 Οκτ 2010, 01:47:57
Θέμα δημοσίευσης:
leodas έγραψε:
παιδια καλησπερα...
εχει βγαλει η ρeugeot sport προγραμμα για αυτο το μοντελο?

γιατι μου ειπε ο μηχανικος πως εχει βγαλει...

OXI!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες