PSClub - Hellas

Κινητήρας - 206 - Πώς μπορώ να "κερδίσω" 15hp σε 206 1600 16V...

aris ioannina - Τετ 20 Αύγ 2003, 14:09:23
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Πώς μπορώ να "κερδίσω" 15hp σε 206 1600 16V
ειδα στο ζαπατινα χταποδι με φουλ συστημα μεχρι πισω εκτος καταλυτη 500 ευρω.μου ειπε για 10 αλλογα.. τι λετε και σεις;;;;
Ronin - Τετ 20 Αύγ 2003, 14:34:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Ζαπατινας και για τα τελικα που βαζει λεει οτι περνεις 3-4 αλογα... Wink Wink
seridim - Τετ 20 Αύγ 2003, 14:42:39
Θέμα δημοσίευσης: Re: πολυ καλο για να ναι αληθινο;;;;;;
aris ioannina έγραψε:
ειδα στο ζαπατινα χταποδι με φουλ συστημα μεχρι πισω εκτος καταλυτη 500 ευρω.μου ειπε για 10 αλλογα.. τι λετε και σεις;;;;

Το έχουμε πει τόσες φορές. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η γ@#@#@@η θέση του καταλύτη. Οπότε ότι και να κάνεις τα 10 άλογα λίγο δύσκολο να τα δεις
teoman - Τετ 20 Αύγ 2003, 15:45:14
Θέμα δημοσίευσης:
Με πρόγραμμα θα τα πάρεις,χωρίς θα χάσεις και από πάνω.
Η τιμή πάντως είναι σχετικά καλή.Έχω βρει το ίδιο σύστημα με καταλύτη στα 700Ε.
pezomania - Πεμ 21 Αύγ 2003, 14:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
Θεωρώ το νούμερο εφικτό, ειδικά και αν στο όλο ΚΙΤ περιλαμβάνετε και αγωνιστικός καταλύτης!!!

Πάντως ένα καλά μελετημένο χταπόδι, θα δώσει αρκετά στο 1.6, διότι είναι ένα από τα αδύνατα σημεία του Crying or Very sad
pezomania - Πεμ 21 Αύγ 2003, 14:42:33
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
Ο Ζαπατινας και για τα τελικα που βαζει λεει οτι περνεις 3-4 αλογα... Wink Wink

Εμένα Πάνο που πήγα στον Ζαπα και έβαλα τελικό της L&W, μου είχε πεί 2-3 άλογα. Στην αρχή μου φάνηκε μούφα, μετά είδα στο Power τεστ σε saxo vts δυναμομέτρηση πριν και μετά με τελικό remus (νομίζω) και απέδωσε 4,5 άλογα παραπάνω!!!
TONY PAP - Τρι 26 Αύγ 2003, 14:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ αν ήμουν στην θέση σου και είχα και την τσέπη μου
γεμάτη θα έβαζα ένα κομπλέ σύστημα της Supersprint.
To θεωρώ αποδοτικό, αξιόπιστο αλλά πολύ ακριβό.

Πάντως σε 1400cc με 8v μην έχεις απαιτήσεις για πολλά άλογα.

Προσοχή στα χειροποίητα μπορεί να κερδίσεις μόνο βαβούρα.

Για τα devil ας τα πουν οι υπόλοιποι που τα έχουν δοκιμάσει...

Σημείωση : Μην εμπιστεύεσαι τις δυναμομετρήσεις προιόντων (μπορεί
να γίνει μεγάλο μαγείρεμα στις δυναμομετρήσεις γενικά)
sps - Τρι 26 Αύγ 2003, 17:53:49
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε καβαλιωτη,ισως δεν το διαβασες,αλλα σε αλλο θεμα αναφερει ο καισαρας οτι ο αδερφος του εβαλε το κιτ αυτο σε ιμπιζα 1400 και δυναμομετρηθηκε στα 82 αλογα πριν και 88 μετα.
Απεδωσε περιπου οσα ελεγε η διαφημιση(7).

Θελω να ελπιζω πως μπορει να αποδοσει 6 αλογα και ο ΤU της πεζω!

Τωρα με αφορμη τον τιτλο του τοπικ,θελω να παραθεσω αλλη μια διευθυνση προς συζητηση: http://users.otenet.gr/~mwise/power-tuning/peugeot.html

Παρα ειναι πολλα τα αλογα για να ειναι αληθινα,δε συμφωνειτε?
kavaliotis - Τρι 26 Αύγ 2003, 18:10:26
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε αν μπορεις δωσε μου το λινκ για εκεινο το τοπικ με το ιμπιζα ωστε να το δω, στην διαφημιση λεει και για εκεινο (αν ειναι το 8βαλβιδο) οτι δινει 7 αλογα με 250 ευρω..

Τωρα για το αλλο λινκ που αναφερεις, νομιζω πως ειναι παρα πολυ σημαντικο και αξιζει να το δουν ολοι οι "γνωστες" του φορουμ και να μας διαφωτισουν... 16 αλογα στο αμαξακι μου μου φανταζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!! Μακαρι να ειναι αληθεια...
sps - Τρι 26 Αύγ 2003, 18:17:30
Θέμα δημοσίευσης:
kavaliotis έγραψε:
Φιλε αν μπορεις δωσε μου το λινκ για εκεινο το τοπικ με το ιμπιζα ωστε να το δω, στην διαφημιση λεει και για εκεινο (αν ειναι το 8βαλβιδο) οτι δινει 7 αλογα με 250 ευρω..

Τωρα για το αλλο λινκ που αναφερεις, νομιζω πως ειναι παρα πολυ σημαντικο και αξιζει να το δουν ολοι οι "γνωστες" του φορουμ και να μας διαφωτισουν... 16 αλογα στο αμαξακι μου μου φανταζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!! Μακαρι να ειναι αληθεια...

Tις εντυπωσεις του Καισαρα θα τις βρεις στο θεμα: "αφαιρεση καταλυτη".
alemao - Τετ 27 Αύγ 2003, 10:00:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτά τα "εύκολα άλογα" μην τα πιστεύετε... άκου 10 άλογα Laughing Laughing Laughing
αλλαγή με το χταπόδι θα δεις αν έχεις πάνω από 150 άλογα ή καμμιά τουρμπίνα Wink για να μη σου πω ότι θα γίνει χειρότερα σε μαμά αμάξι.

Από κάποιο γνωστό άκουσα ότι πλέον ο Ζαπατίνας βάζει και τουρμπίνες!
Από εξατμισάς έγινε και βελτιωτής Laughing Laughing Laughing

ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ! Evil Evil Evil
kavaliotis - Τετ 27 Αύγ 2003, 10:03:36
Θέμα δημοσίευσης:
Α και κατι αλλο, οταν λεει "Το κιτ που προτείνουμε για το αυτοκίνητο σου περιλαμβάνει χταπόδι μεσαίο και οπίσθιο σιλανσιε.
(δηλ. ολο απο κάτω εκτός του καταλύτη)", μεσα σε αυτο δεν περιλαμβανεται και εξατμιση ετσι? Και οταν λεω εξατμιση εννοω το τελικο, δηλαδη το κομματι που φαινεται απο πισω απο το αμαξι (δεν εννοω μονο την μπουκα αλλα και εκεινο το πραγμα πριν την μπουκα, καζανακι νομιζω λεγεται, δεν ξερω..)
kavaliotis - Τετ 27 Αύγ 2003, 11:02:06
Θέμα δημοσίευσης:
alemao έγραψε:
Αυτά τα "εύκολα άλογα" μην τα πιστεύετε... άκου 10 άλογα Laughing Laughing Laughing
αλλαγή με το χταπόδι θα δεις αν έχεις πάνω από 150 άλογα ή καμμιά τουρμπίνα Wink για να μη σου πω ότι θα γίνει χειρότερα σε μαμά αμάξι.

Ναι αλλα αφου το εβαλε ο Καισαρας αυτο το κιτ και ειδε 6 αλογα διαφορα δυναμομετρημενα, ψεματα λεει το δυναμομετρο? Και κατι αλλο, αυτος ο Βραντζας ειναι γνωστος στην Αθηνα? Εχει παει κανεις αλλος? Για να μην κατεβαινω τζαμπα απο Θεσσαλονικη..Απλα μου ειπανε οτι αν θες καλη δουλεια να κατεβεις Αθηνα γιατι στην Β.Ελλαδα δεν υπαρχει τιποτα.. Αν υπαρχει κατι εδω πανω αξιοπιστο και κανει την ιδια δουλεια φυσικα και το προτιμω..
aris ioannina - Τετ 27 Αύγ 2003, 15:35:47
Θέμα δημοσίευσης:
και με τελικο η τιμη παιδια
kanelj - Τετ 03 Σεπ 2003, 02:17:01
Θέμα δημοσίευσης:
απ'οτι ξερω εγω ο ζαπατινας εχει αφησει τα καταστηματα του στους γιους του οι οποιοι δεν εχουν και την μεγαλυτερη πειρα στα θεματα αυτα.γι'αυτο ακουμε ολα τα κουφα εδω μεσα.
εχετε παρει χαμπαρι οτι μιλαμε για εξατμιση που δινει 10 αλογα Question Question Question
συγνωμη αλλα αυτα ειναι μαλλον δυσκολο να τα δουμε στα αυτοκινητακια μας Exclamation
εγω μεχρι χτες ηξερα πως με μια εξατμιση (ολοκληρο το συστημα) σου δινει μηδαμινα αλογα και λιγο (ειπα λιγο... Exclamation )ροπη απο μονη της.τωρα αν συνδιαστει με φιλτρο αερος,εχουμε ακομα καλυτερη αναπνοη του κινητηρα,οποτε και καλυτερα ανοιγματα στα χαμηλα και ακομα λιγο ροπη.τωρα αν κοτσαρεις και ενα προγραμμα εκει βλεπεις διαφορες αφου φτανεις στο 1ο σταδιο βελτιωσης (το γνωστο Φ.Π.Ε ).νομιζω πως ειναι εμφανες πως δεν θελω να την βγω σε κανεναν,απλα νομιζω πως για να πουλησουν τα προιοντα τους και μονο ολοι αυτοι οι ...."βελτιωτες" μας λενε ενα σωρο χαζομαρες για τρελα αλογα,τρελες τελικες κτλ κτλ.
θα ηθελα και την δικη σας γνωμη πανω σε αυτο.αν υπαρχει καποιος που διαφωνει σε κατι θα χαρω να το πει γιατι μπορει να ειμαι εγω λαθος και να μην το ξερω
teoman - Τετ 03 Σεπ 2003, 08:06:29
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
...θα ηθελα και την δικη σας γνωμη πανω σε αυτο.αν υπαρχει καποιος που διαφωνει σε κατι θα χαρω να το πει γιατι μπορει να ειμαι εγω λαθος και να μην το ξερω

Εξαρτάται από το εργοστασιακό σύστημα εισαγωγής/εξαγωγής του αυτοκινήτου.Αν είναι "πνιγμένο",όπως συμβαίνει με το 206,είναι πολύ πιθανόν με έναν καλό ποιοτικά συνδυασμό,να δεις τόσα άλογα...
TONY PAP - Τετ 03 Σεπ 2003, 09:03:03
Θέμα δημοσίευσης:
To κόστος ενός επώνυμου full συστήματος εξάτμισης σχεδιασμένου
για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι δυσανάλογο με την απόδοση του
σε άλογα.
Σίγουρα με φίλτρο πρόγραμμα εξάτμιση και 98αρα ή 100αρα
βενζίνη πας γρηγορότερα αλλά δεν πρέπει να περιμένεις
παραπάνω από περίπου +10% σε ροπή ή ιπποδύναμη.
Η διαφορά αυτή δεν είναι και τόσο σπουδαία οπότε αν θες περρισότερα
άλογα προχωράς σε μηχανικές βελτιώσεις όπου αν όλα πάνε καλά Question
έχεις αισθητή διαφορά από πριν αλλά το κόστος (συν φρένα,αναρτήσεις ζαντολάστιχα κλπ) είναι τέτοιο που ίσως τελικά σε συμφέρει -αν μπορείς
βέβαια - να αγοράσεις πιό γρήγορο αυτοκίνητο απο την αρχή
χωρίς πειράματα και βάλε βγάλε εξαρτημάτων!!! Evil

Αν όμως έχεις το μικρόβιο των 'βελτιώσεων΄ ψάχνεις για τα γνωστά φάρμακα Laughing
p206xs2 - Δευ 23 Φεβ 2004, 17:58:42
Θέμα δημοσίευσης: Κέρδος 15hp σε 206 XS 1600 16V.
Παιδιά σκέφτομαι να δώσω κάποια άλογα παραπάνω στο αμάξι(206 XS 110hp μοντέλο 5/2003) και θα ήθελα την γνώμη σας από προηγούμενες εμπειρίες.
Η επιθυμητή αύξηση θέλω να είναι 15hp.
To αμάξι είναι τελείως μαμά και θέλω να μου πείτε τι χρειάζεται ώστε να αποκτήσω αυτά τα άλογα(πάντα ατμοσφαιρικά).
Επειδή είμαι έτοιμος για μετατροπή αν μπορούσατε να με πληροφορούσατε και για συγκεκριμένα εξαρτήματα(φίλτρο ή σκούπα, πρόγραμμα, εξάτμιση, τυχόν εκκεντροφόρους) καθώς και για συγκεκριμένα μαγαζιά και μάρκες ανταλλακτικών που θα μπορέσω να τα βρω τα απαραίτητα.
Αν αναφέρατε και μια τάξη μεγέθους και του συνολικού κόστους αγοράς+τοποθέτησης θα ήταν ακόμα καλύτερα ώστε να υπολογίζω τα έξοδα.
Καλύτερα θα ήταν να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις ανταλλακτικών και προτάσεων ώστε να καταλήξω κάπου συγκεκριμένα.
Το βασικό πάντως είναι το πακέτο μετατροπής που θα μου προτείνετε να μου δίνει αυτά τα 15 hp.
sps - Δευ 23 Φεβ 2004, 19:29:05
Θέμα δημοσίευσης:
προταση 1

Σκουπα-170 ευρω
Προγραμμα-500 ευρω
εξατμιση-απο 150 ευρω

Αυξηση ιπποδυναμης απο 10 εως 15 αλογα!

προταση 2
Κοπλε συστημα εξατμισης που περιλαμβανει χταποδι-καταλυτη-μεσαιο-τελικο,υπολογισε απο 800 εως 1000 + ευρω με αυξηση ιπποδυναμης 15 αλογα.
Τετοιο κιτ εχει παρουσιασει η supersprint,να και η δυναμομετρηση παρακατω, ενω αναλογο κιτ αναμενεται απο τη bosal.

Supersprint
- Manifold 802801
- Centre pipe 802813
- Rear exhaust 802105
Actual data:
Horsepower 125,1 Hp at 5830 rev/min
Torque 158 Nm at 4760 rev/min
p206xs2 - Τρι 24 Φεβ 2004, 12:03:39
Θέμα δημοσίευσης:
Σπύρο αν θες μου λες και συγκεκριμένες μάρκες και μέρος όπου θα τα βρω.(Πρόταση 1 και 2)
Αν βάλω την πρόταση 1 και την πρόταση 2 πόσα άλογα θα πάρω;
Το κιτ της supersprint που λες έχει βγει για Peugeot;
[/img]
sps - Τρι 24 Φεβ 2004, 16:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
Για την προταση 1,
θα εβαζα peugeot sport σκουπα, αυτη που φορα το φετινο 206 cup.Θα τη βρεις στην condor ενω και ο Ντινος απο Θεσσαλονικη ισως την δινει πιο φτηνα.

Προγραμμα θα ειχα ως πρωτη επιλογη superchips ενω θα κοιταγα εναλλακτικα την Genesis και την ACE Μοtosport στον Πειραια.

Εξατμιση απο 150 ευρω ξεκινας με χειροποιητο ή ενα festus πχ.
Παπαδοπουλος
Σκριβανος κλπ

Αν βαλεις προταση 1 και 2 μαζι υπολογισε γυρω στα 135(τοσα ειχε δειξει ενα 206 στο δυναμομετρο του power techniques με 1&2 μαζι)

Το κιτ της supersprint που σου ειπα ειναι φυσικα απο 206 1.6 16ν και φυσικα και η δυναμομετρηση.
Παρε και το χταποδι που δινει η supersprint για το 206 μας:

Για το που θα βρεις τις διευθυνσεις,ανετρεξε σε ενα περιοδικο βελτιωσεων στις πισω σελιδες,θα τις βρεις.
Kouzman - Τρι 24 Φεβ 2004, 18:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
μην το συζητας... αν εχεις το μαρουλι βαλε φουλ supersprint + προγραμμα + σκουπα...

τα 135 θα ειναι γεγονος... Laughing Laughing Laughing
angelos-n - Τετ 25 Φεβ 2004, 16:45:19
Θέμα δημοσίευσης:
Το project αυτο παροτι λιγο ακριβούτσικο ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστικό. Εγω εχω ενα σχετικα καινουργιο 206 XS με μόλις 11000Kmh πανω του και παρολαυτα σκέφτομαι να το βάλω. Στα γίαννενα θα μπορούσα να τα παραγγείλω αυτα ή είναι συγεκριμένες αντιπροσωπείες? Επίσης κυριοτερο όλων , θα ήθελα αν ξέρετε να μου πείτε πως θα ειναι η συμπεριφορά του αμαξιού με αυτες τις αλλαγές. Εγώ ως φοιτητής κάνω συνέχεια ταξίδια και εκει κυρίως με απασχόλει πως θα ειναι το αμάξι. Πως θα βγαίνουν τα αλογα στον δρόμο και ειδικότερα αν θα παθαίνω προσωρινή κώφωση μετα απο ενα 6ωρο ταξίδι. Thanx
ΝΙΚΟΣ - Τετ 25 Φεβ 2004, 18:05:26
Θέμα δημοσίευσης:
angelos-n έγραψε:
Το project αυτο παροτι λιγο ακριβούτσικο ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστικό. Εγω εχω ενα σχετικα καινουργιο 206 XS με μόλις 11000Kmh πανω του και παρολαυτα σκέφτομαι να το βάλω. Στα γίαννενα θα μπορούσα να τα παραγγείλω αυτα ή είναι συγεκριμένες αντιπροσωπείες? Επίσης κυριοτερο όλων , θα ήθελα αν ξέρετε να μου πείτε πως θα ειναι η συμπεριφορά του αμαξιού με αυτες τις αλλαγές. Εγώ ως φοιτητής κάνω συνέχεια ταξίδια και εκει κυρίως με απασχόλει πως θα ειναι το αμάξι. Πως θα βγαίνουν τα αλογα στον δρόμο και ειδικότερα αν θα παθαίνω προσωρινή κώφωση μετα απο ενα 6ωρο ταξίδι. Thanx

..ε δεν νομιζω...........Εγω εχω 130 περιπου ντεσιμπελ στις 4000 στροφες και δεν εχω παθει τιποτα...

Σπυρο αυτο για την εξατμιση μονο που λες μου φαινετε λιγο υπερβολικο.Απο ενα μονο συστημα εξαγωγης να παρεις 15αλογα Question θα αδειαζουν οι θαλαμοι καυσεως..Μηπως συνδιαζοντε και με αλλα παρελκομενα Question Οσο για τιμες Condor με Ντινο...καμια σχεση.Εδω παει το Ελα Αλεκοοοοοοοοο Laughing Laughing Laughing
p206xs2 - Παρ 27 Φεβ 2004, 16:50:09
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά είναι σίγουρο ότι με σκούπα,πρόγραμμα από Superchips και κομπλέ σύστημα εξάτμισης από Supersprint (χταπόδι,καταλύτη,μεσαίο,τελικό) θα πάρω περίπου 25 hp;
Θέλω τη γνώμη σας γιατί είμαι έτοιμος για την πλήρη μετατροπή.
Αν έχετε κάποια γνώμη από προηγούμενες εμπειρίες δώστε την για να δω τι θα γίνει.
Επίσης με ποια σειρά πρέπει να μπουν αυτά τα τρία (σκούπα,πρόγραμμα,κομπλέ σύστημα εξάτμισης) για να υπάρξει η μέγιστη απόδοση;
Υπάρχουν εκκεντροφόροι α' σταδίου και τι δίνουν περίπου;
Sidobre - Παρ 27 Φεβ 2004, 17:08:21
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Παιδιά είναι σίγουρο ότι με σκούπα,πρόγραμμα από Superchips και κομπλέ σύστημα εξάτμισης από Supersprint (χταπόδι,καταλύτη,μεσαίο,τελικό) θα πάρω περίπου 25 hp;
Θέλω τη γνώμη σας γιατί είμαι έτοιμος για την πλήρη μετατροπή.
Αν έχετε κάποια γνώμη από προηγούμενες εμπειρίες δώστε την για να δω τι θα γίνει.
Επίσης με ποια σειρά πρέπει να μπουν αυτά τα τρία (σκούπα,πρόγραμμα,κομπλέ σύστημα εξάτμισης) για να υπάρξει η μέγιστη απόδοση;
Υπάρχουν εκκεντροφόροι α' σταδίου και τι δίνουν περίπου;

Aποψή μου είναι ότι δεν γίνεται με σκούπα-προγραμμα-εξάτμιση να δεις 25 άλογα. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Το πραγματικό που θα δείς είναι 10-12 άλογα!

Ως πρώτο στάδιο βελτίωσης ενοούμε μόνο ΣΠΕ (σκούπα πρόγραμμα εξάτμιση). Αρα εκκεντροφόροι δεν θεωρούνται πρώτο στάδιο

Εν'το μεταξύ, αν θα πειράξεις το ένα θα πρέπει να πειράξεις και το άλλο... Να το έχεις στα υπ'όψη σου!

Το πρόγραμμα αυτό που θα κάνει είναι να δώσει επιπλέον καύσιμο στο μοτέρ για να πάψει να είναι "οικολογικό" και να αποδώσει τα μέγιστα.
Η εξάτμιση να ελευθερώσει την εξαγωγή χάνοντας την "οικολογική" της ρύθμιση και η σκούπα να ελευθερώσει την εισαγωγή χάνοντας την χαμηλή στάθμη θορύβου.

Αυτό όμως που θα χρειαστείς είναι εκκεντροφόρους για να δεις τόση δύναμη, που θα αυξήσουν τον χρόνο εισαγωγής αέρα/καυσίμου για να καταφέρει το αυτοκίνητο να βγάλει δύναμη. Ομως αν πειράξεις τους εκκεντροφόρους για να δουλέψουν σωστά χρειάζεσαι μεγαλύτερη συμπίεση (και αφού ήδη τα 206 έχουν ψιλή φλάτζα) χρειάζεσαι να μαχαιρώσεις λίγο το καπάκι....

Αυτιάααααααα

Κόστος; Μην με ρωτάς... εγώ ακόμα το υπολογίζω!
Sidobre - Παρ 27 Φεβ 2004, 17:12:20
Θέμα δημοσίευσης:
Eχω ακούσει ότι με τον εκκετροφόρο εισαγωγής από το ραλλύ μόνο κάτι μπορεί να γίνει αλλά δεν έχω δει κανένα ζωντανά. Μέχρι στιγμής μόνο λόγια. Και αυτά λένε γύρω στα 125-130 άλογα...

Και για του λόγου το αληθές δες και σε ένα άλλο τόπικ που παιδί με εκκεντροφόρους μπουμπίσιους, κλπ χωρίς χταπόδι δεν κατάφερε να δει τα 140...
seridim - Παρ 27 Φεβ 2004, 17:15:03
Θέμα δημοσίευσης:
Sidobre έγραψε:
Eχω ακούσει ότι με τον εκκετροφόρο εισαγωγής από το ραλλύ μόνο κάτι μπορεί να γίνει αλλά δεν έχω δει κανένα ζωντανά. Μέχρι στιγμής μόνο λόγια. Και αυτά λένε γύρω στα 125-130 άλογα...

Τασούλη για μίλα λίγο με τον Μίλτο που το έχει βάλει εκκεντροφόρο από ραλλύ. Λέει ότι πάει καλά
Sidobre - Παρ 27 Φεβ 2004, 17:18:46
Θέμα δημοσίευσης:
seridim έγραψε:
Sidobre έγραψε:

Τασούλη για μίλα λίγο με τον Μίλτο που το έχει βάλει εκκεντροφόρο από ραλλύ.

Εχει βάλει και τους 2. Οι φήμες λένε μόνο για τον εισαγωγής.

Τεσπα, γνώμη μου είναι ο Μίλτος να βάλει πρόγραμμα γιατί ψιλοκινδυνεύει... Τα μοτέρ μας δεν είναι και πολύ πλούσια....!

Θα του τα πω από κοντά σε 2-3 εβδομάδες Wink

seridim έγραψε:
Λέει ότι πάει καλά

Πάνω από τα 120 χλωμό να ανέβηκε... Wink
Οπως σου είπα είναι φτωχό
kaisaras96 - Παρ 27 Φεβ 2004, 21:39:16
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:

Τετοιο κιτ εχει παρουσιασει η supersprint,να και η δυναμομετρηση παρακατω, ενω αναλογο κιτ αναμενεται απο τη bosal.

Supersprint
- Manifold 802801
- Centre pipe 802813
- Rear exhaust 802105
Actual data:

To κιτ δεν φαινεται να εχει καταλυτη,οποτε ειναι λιγο παρανομο,αλλωστε και το χταποδι λεει στο site,για αγωνιστικη χρηση.
Της bosal νομιζω δεν εχει ερθει ακομα και μαλλον θα δινει 10αλογα αλλα με καταλυτη.
5 αλογα για τον καταλυτη ειναι πιστευω ρεαλιστικο νουμερο,οποτε οι υποσχεσεις τον δυο εταιριων ακουγονται λογικες.

Εχω κι εγω ακουσει απο δυο πηγες-μαστορες οτι με τους εκκεντροφορους απο rallye ξεπερνας τα 120 αλογα....και με τον ενα που μιλησα προσωπικα,ελεγε για φιλτρο,εξατμιση,εκκεντροφοροι 125 αλογα,νομιζω ο AVCweber ηταν

Να ρωτησω κατι ακομα η εισαγωγη του ραλλυ δεν ειναι πιο ελευθερη?
Μπαινει σε μας,με το multiplexing,ταιριαζουν οι αιθητηρες?
Να το κανουμε σιγα σιγα ραλλισιο τον κινητηρα Exclamation
Baphomet - Παρ 27 Φεβ 2004, 23:35:06
Θέμα δημοσίευσης:
Η δική μου άποψη παιδιά είναι (για πρώτο στάδιο πάντα) πως για να βγουν 15 καθαρά άλογα στο 1.6 χρειάζεται σίγουρα χταπόδι-σκουπα-προγραμμα-τελικο. Τα 25 είναι υπερβολικά πολλά και χωρίς πειραγμα εκκεντροφόρων δεν βγαινουν τόσα άλογα.

Με προγραμμα superchips, σκουπα ps και τελικό οποιασδήποτε μεγαλής εταιρίας (αν ειναι και ειδικα για 206 ακομα καλυτερα) πιστευω πως στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δει καποιος 10 άλογα και αναλογη ροπή.
ΝΙΚΟΣ - Σαβ 28 Φεβ 2004, 16:41:19
Θέμα δημοσίευσης:
Πέτρος έγραψε:
Η δική μου άποψη παιδιά είναι (για πρώτο στάδιο πάντα) πως για να βγουν 15 καθαρά άλογα στο 1.6 χρειάζεται σίγουρα χταπόδι-σκουπα-προγραμμα-τελικο. Τα 25 είναι υπερβολικά πολλά και χωρίς πειραγμα εκκεντροφόρων δεν βγαινουν τόσα άλογα.

Με προγραμμα superchips, σκουπα ps και τελικό οποιασδήποτε μεγαλής εταιρίας (αν ειναι και ειδικα για 206 ακομα καλυτερα) πιστευω πως στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δει καποιος 10 άλογα και αναλογη ροπή.

Το χταποδι γιατι σωνει και καλα Question Στο CUP και δεν δινουν απο την PS χταποδι παρα μονο σε SUPER1600.Σε μαμα δομικα μοτερ αν ελευθερωνεις την εξαγωγη τοτε χανεις παρα κερδιζεις.Να πω πως ειχες συμπιεση αλλα SUPER1600 και βενζινες τοσες............Λενε τα περιοδικα για να πουλανε τα μαγαζια.,...ακουτε και εσεις... Rolling eyes
p206xs2 - Σαβ 28 Φεβ 2004, 18:04:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά αφού είδα και στο side της Supersprint ότι για το 206 έχει κομπλέ κιτ εξάτμισης και το δυναμομετρεί με αποτέλεσμα 125 hp. Αν θέλετε δείτε το και εσείς(www.supersprint.com).
Τώρα μαζί με σκούπα PS και πρόγραμμα Superchips και το κιτ της Supersprint γιατί να μην φτάνει τα 15-20 άλογα; Ρωτάω πείτε μου τη γνώμη σας γιατί τι να πω.
Επίσης αυτό που λέει o Tάσος παρακάτω:
Ομως αν πειράξεις τους εκκεντροφόρους για να δουλέψουν σωστά χρειάζεσαι μεγαλύτερη συμπίεση (και αφού ήδη τα 206 έχουν ψιλή φλάτζα) χρειάζεσαι να μαχαιρώσεις λίγο το καπάκι....
Μπορείτε να μου το εξηγήσετε λίγο.(τι είναι η φλάτζα και τι το μαχαίρωμα του καπακιού;)
Τελικά ρε παιδιά πως παίρνω 15-20 άλογα σίγουρα;[/quote]
FRAPEOLE - Σαβ 28 Φεβ 2004, 21:09:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε ΝΙΚΟ το CUP τη αλλαγες εχει στο μοτερ??????

Φρενα??
sps - Κυρ 29 Φεβ 2004, 20:48:45
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο το cup φοραει χταποδι, και μαλιστα αλλαζει θεση και ο καταλυτης, οπου απο την πολλαπλη εξαγωγης μετακομιζει κατω οπως στα περισσοτερα αυτοκινητα.
Frapeole, το κιτ ειναι μονο για αγωνιστικη χρηση και περολαμβανει
-χταποδι
-εκκεντροφορους
-προγραμμα
-ντιζα αντι για ηλεκτρονικο γκαζι
-σκουπα
-εισαγωγη αλουμινενια
-μεγαλυτερα μπεκ
-πλεξουδα
Δε νομιζω να ξεχασα τιποτα

Και οπως εχει πει και ο Sidobre για να δουλεψει πρεπει να τα εχει ολα επανω,αλλιως ο εγκεφαλος....
sps - Κυρ 29 Φεβ 2004, 21:01:14
Θέμα δημοσίευσης:
p206xs2 έγραψε:
Ρε παιδιά αφού είδα και στο side της Supersprint ότι για το 206 έχει κομπλέ κιτ εξάτμισης και το δυναμομετρεί με αποτέλεσμα 125 hp. Αν θέλετε δείτε το και εσείς(www.supersprint.com).
Τώρα μαζί με σκούπα PS και πρόγραμμα Superchips και το κιτ της Supersprint γιατί να μην φτάνει τα 15-20 άλογα; Ρωτάω πείτε μου τη γνώμη σας γιατί τι να πω.
Επίσης αυτό που λέει o Tάσος παρακάτω:
Ομως αν πειράξεις τους εκκεντροφόρους για να δουλέψουν σωστά χρειάζεσαι μεγαλύτερη συμπίεση (και αφού ήδη τα 206 έχουν ψιλή φλάτζα) χρειάζεσαι να μαχαιρώσεις λίγο το καπάκι....
Μπορείτε να μου το εξηγήσετε λίγο.(τι είναι η φλάτζα και τι το μαχαίρωμα του καπακιού;)
Τελικά ρε παιδιά πως παίρνω 15-20 άλογα σίγουρα;
[/quote]

Και εγω πιστευω θα βγουν τα 15 αλογα, αφου η αλαγη θεσης του καταλυτη θα το ελευθερωσει αρκετα.

μαχαιρωμα στο καπακι= πλανισμα στο καπακι ετσι ωστε να κατεβει καποια δεκατα με αποτελεσμα να ανεβει η συμπιεση.

"Αν πειραξεις εκκεντροφορους για να δουλεψουν σωστα θελει συμπιεση"
Αυτο ισχυει περισσοτερο για αρκετα αγριους εκκεντροφορους σε μοιρες και βυθισμα.Η μεγαλη συπιεση θα βοηθησει το μοτερ χαμηλα ποθ θα ειναι ψοφιο απο τους αγριους εκκεντροφορους.
Για πιο ηπιους,οπως colombo bariani ή peugeot sport πιστευω θα δουλεψουν ικανοποιητικα και χωρις συμπιεση.
Εξαλλου μην ξεχνας οτι η συμπιεση ειναι ηδη 11/1, αρκετα καλο νουμερο.
Επισης το cup δεν εχει αυξημενη συμπιεση.

Τελος, να πω πως η συνολικη εικονα που θα δωσει ενα αμαξι με εκκεντροφορους πανω στο δρομο ειναι συναρτηση και αλλων παραγοντων οπως οι σχεσεις(ποσο κοντες ειναι,η διασταση των ζαντων, και η σχεση διαφορικου)Και ειμαι κατηγορηματικος γι αυτο!

Πιστευω πως ο συνδυασμος προγραμμα-εκεντροφοροι-13/59-και 15" θα κανει το 206 οπλο μπροστα σε ενα ιδιο 206 με νορμαλ κορωνοπηνιο και 16".
ΝΙΚΟΣ - Δευ 01 Μάρ 2004, 00:45:30
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Νικο το cup φοραει χταποδι, και μαλιστα αλλαζει θεση και ο καταλυτης, οπου απο την πολλαπλη εξαγωγης μετακομιζει κατω οπως στα περισσοτερα αυτοκινητα.
Frapeole, το κιτ ειναι μονο για αγωνιστικη χρηση και περολαμβανει
-χταποδι
-εκκεντροφορους
-προγραμμα
-ντιζα αντι για ηλεκτρονικο γκαζι
-σκουπα
-εισαγωγη αλουμινενια
-μεγαλυτερα μπεκ
-πλεξουδα
Δε νομιζω να ξεχασα τιποτα

Και οπως εχει πει και ο Sidobre για να δουλεψει πρεπει να τα εχει ολα επανω,αλλιως ο εγκεφαλος....

Αγωνιστηκο κιτ και μαλιστα της PS και μιλαμε ακομα για καταλυτες βρε Σπυρο Question Παω να δω στο SITE και εφτασα...
Kouzman - Δευ 01 Μάρ 2004, 10:18:34
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε σπυρο κανενας εκκεντροφορος δεν θα δουλεψει καλα χωρις συμπιεση... οταν βαζεις εκκεντροφορους στανταρ φτιαχνεις και καπακι για συμπιεση...

εγω οταν ειμασταν μαμα με 11 συμπιεση και βαλαμε τους κολομβιανους... ειχαμε υπολογισει πως η συμπιεση ειχε πεσει οριακα κατω απο 10...!!!!!

και καθως σωστα αναφερθηκε πως το μοτερ αυτο φορα ηδη την λεπτοτερη φαντζα το πλανισμα ειναι must...

Παντως αν πας σε καλο ρεκτιφιε φοβος δεν υπαρχει... και φυσικα οχι υπερβολες... Laughing Wink
Nick_Dask - Δευ 01 Μάρ 2004, 11:01:52
Θέμα δημοσίευσης: Re: Κέρδος 15hp σε 206 XS 1600 16V.
Pisteyw oti an balis mia exatmisi apo brosta mexri pisw(xtapodi kataliti kai teliko) kai ena programataki tha paris 15hp bori kai ligo parapanw Exclamation Exclamation Exclamation
Egw tha sou protina na ftiaxis to thema xtapodoexatmisi ston popai kai to programataki ston dimitriadi.....ypologise giro sta 1.100euro xtapodoexatmisi kai katalitis kai 500euro to programa.Egw ta ekana kai exw minw arketa ikanopiimenos Exclamation Exclamation

Simbouli prosexe se poion tha balis xtapodi katalati ! !Prepi na sou metaferoun tous estitires λ giati an den metaferthi o enas pisw apo ton kataliti tha soy anabi to fotaki tis mixanis sto tablo
Baphomet - Δευ 01 Μάρ 2004, 11:11:56
Nick_Dask έγραψε:
Pisteyw oti an balis mia exatmisi apo brosta mexri pisw(xtapodi kataliti kai teliko) kai ena programataki tha paris 15hp bori kai ligo parapanw Exclamation Exclamation Exclamation
Egw tha sou protina na ftiaxis to thema xtapodoexatmisi ston popai kai to programataki ston dimitriadi.....ypologise giro sta 1.100euro xtapodoexatmisi kai katalitis kai 500euro to programa.Egw ta ekana kai exw minw arketa ikanopiimenos Exclamation Exclamation

Simbouli prosexe se poion tha balis xtapodi katalati ! !Prepi na sou metaferoun tous estitires λ giati an den metaferthi o enas pisw apo ton kataliti tha soy anabi to fotaki tis mixanis sto tablo

αρχικα φιλε μου γραφε αν μπορεις ελληνικα για να μη βγαζουμε τα ματια μας να διαβαζουμε.
εβαλες κιτ εξαγωγης χταποδι-καταλυτη-μεσαιο-τελικο 1.100 ευρω χειροποίητα? και τι κερδος ειχες? εκανες δυναμομετρηση? γιατι άλλο 5 κι αλλο 15 αλογα ειδικα αν εχεις δώσει τόσα λεφτα.
Γιατι να βαλει καποιος χειροποίητα? εγώ πιστευω πως σε απόδοση ειναι χειρότερα... Confused για πειτε...
sps - Δευ 01 Μάρ 2004, 11:35:29
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Αγωνιστηκο κιτ και μαλιστα της PS και μιλαμε ακομα για καταλυτες βρε Σπυρο Question Παω να δω στο SITE και εφτασα...

Tι εγινε Νικο πηγες στο site??? Laughing Laughing
STELIOS - Δευ 01 Μάρ 2004, 11:37:09
Πέτρος έγραψε:

...εβαλες κιτ εξαγωγης χταποδι-καταλυτη-μεσαιο-τελικο 1.100 ευρω χειροποίητα? ..
...Γιατι να βαλει καποιος χειροποίητα? εγώ πιστευω πως σε απόδοση ειναι χειρότερα... Confused για πειτε...

Ελα ντε, κι εγω ετσι ξερω. Αnyway με 1100 ευρω τα παιρνεις εργοστασιακα Supersprint, γιατι να παρεις χειροποιητα και να ρισκαρεις?
Baphomet - Δευ 01 Μάρ 2004, 11:43:06
STELIOS έγραψε:
Πέτρος έγραψε:

...εβαλες κιτ εξαγωγης χταποδι-καταλυτη-μεσαιο-τελικο 1.100 ευρω χειροποίητα? ..
...Γιατι να βαλει καποιος χειροποίητα? εγώ πιστευω πως σε απόδοση ειναι χειρότερα... Confused για πειτε...

Ελα ντε, κι εγω ετσι ξερω. Αnyway με 1100 ευρω τα παιρνεις εργοστασιακα Supersprint, γιατι να παρεις χειροποιητα και να ρισκαρεις?

για την ακρίβεια το κιτ της supersprint για 206 κοστίζει 900 ευρώ! βάζεις κι εναν καταλύτη americat γυρω στα 350 ευρω και εισαι αρχηγος... το χειροποίητο ειναι όντως ρισκο και τις περισσοτερες φορες ειναι τσαμπα λεφτα.
Nick_Dask - Δευ 01 Μάρ 2004, 12:25:42
File mou petro xiropiita pisteuw einai i kaliterisi kai enas logos parapanw pou ta ebala xiropiita einai giati foraw ekedroforw kai exei gini roiki exelixi kai anebi i sibiesi kai meton kataliti pou ipes esy paei 1250euro....min mou les lipwn oti einai pola ta 1100 gia teliko,meseo,kataliti(americat bazi kai o popai) kai xtapodi....ase pou exei kai trelo ixo me pola skasimatakia Exclamation Exclamation Exclamation anyway............
Baphomet - Δευ 01 Μάρ 2004, 12:36:47
Nick_Dask έγραψε:
File mou petro xiropiita pisteuw einai i kaliterisi kai enas logos parapanw pou ta ebala xiropiita einai giati foraw ekedroforw kai exei gini roiki exelixi kai anebi i sibiesi kai meton kataliti pou ipes esy paei 1250euro....min mou les lipwn oti einai pola ta 1100 gia teliko,meseo,kataliti(americat bazi kai o popai) kai xtapodi....ase pou exei kai trelo ixo me pola skasimatakia Exclamation Exclamation Exclamation anyway............

δηλαδη Νικ οποιος βαζει χερι στον κινητηρα ειναι καλυτερα να εχει χειροποίητη εξαγωγη? δε το καταλαβαινω αυτο. Σε ρωτησα αν εχεις κανει δυναμομετρηση. Στα πόσα εισαι με ολα αυτα που εχεις κανει? Δεν ειπα οτι ειναι πολλά τα 1100. Το θεμα ειναι value for money. Δηλαδη αν αυτα που εδωσες εκαναν κατι ουσιαστικο. Για παραδειγμα αν η χειροποιητη εξαγωγη σου σου δινει (στο δυναμομετρο) 7 επιπλεον αλογα ενω με 150 ευρω παραπανω βαζοντας supersprint παιρνω 11 αλογα ας πουμε (και αντιστοιχη ροπή) φυσικα και θα βαλω το επώνυμο. Η ενσταση μου δηλαδη δεν ειναι στο ποσα πληρωνεις αλλά στο τι παιρνεις. Κ σε ρώτησα εσυ τι πήρες αλλα δε μου ειπες. Οπότε δεν εχω λόγο να αλλάξω την άποψη που εχω σχηματισει δηλαδη οτι τα ελληνικα χειροποίητα ειναι πολύ κατώτερα απο τα επώνυμα κιτ. Κι αυτο κυρίως γιατι οι Έλληνες δεν εχουν μαθει να φτιαχνουν κατι βαση των αναγκων και των ιδιαιτερων χαρακτηριστικών του καθε αμαξιου ή και γενικα οποιουδήποτε αμαξιου. Απλά φτιαχνουν και βαζουν.
p206xs2 - Δευ 01 Μάρ 2004, 16:33:45
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά παιδιά διάβασα με προσοχή ότι έχετε αναφέρει, όμως τελικά μπορούμε να καταλήξουμε κάπου συγκεντρωτικά για την λύση που μου προτείνετε για να πάρω αυτά τα 15 hp;
Λίγο να μαζέψουμε τις προτάσεις που αναφέρετε για αυτά τα επιθυμητα 15 hp.
ΝΙΚΟΣ - Δευ 01 Μάρ 2004, 17:32:08
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Tι εγινε Νικο πηγες στο site??? Laughing Laughing

Oχι ακομα.....ψαχνω να δω τι θα γινει με το CAGE γιατι οι εδω κυριοι (βορειου Ελλαδος τεχνικοι εφοροι) μας το βγαζουν ακυρο.Και οχι μονο εμας αλλα και την ιδια την SPARCO σαν εργοστασιο Mad

Θα το κοιταξω και θα σου πω Very happy
Nick_Dask - Δευ 01 Μάρ 2004, 22:27:12
emena to amaxi mou ebgale 127 ston troxo opou ayta einai 147hp...emena i gnomi mou einai xiropiita esena supersprint den iparxi logos na trelenese gnomes einai autes!
Ronin - Τρι 02 Μάρ 2004, 00:45:43
Nick_Dask έγραψε:
emena to amaxi mou ebgale 127 ston troxo opou ayta einai 147hp...emena i gnomi mou einai xiropiita esena supersprint den iparxi logos na trelenese gnomes einai autes!

127 στον τροχό!!Πολύ καλό νούμερο Νίκο.
Μήπως θυμάσε και πόσο ροπή έδειξε??
Kouzman - Τρι 02 Μάρ 2004, 09:29:20
Θέμα δημοσίευσης:
νικολα πραγματι πολυ καλο νουμερο... για μες μας και ροπη...

Ωστοσο αυτο δεν ειναι 1ο σταδιο... Wink Wink
Nick_Dask - Τρι 02 Μάρ 2004, 16:51:14
Θέμα δημοσίευσης:
nai den einai prwto stadio einai 2 stadio!twra sto thema tis ropis den borw na sas pw giati den katalabenw to xarti tis dinamometrisis einai ligo poli berdema tha ta ferw ta xartia stin pita kai ekei elpizw kapios na bwresi na bgali akri!!!!!!!!
kaisaras96 - Τετ 03 Μάρ 2004, 16:50:54
Nick_Dask έγραψε:
emena to amaxi mou ebgale 127 ston troxo opou ayta einai 147hp...

Δηλαδη αν θυμαμαι σωστα πηρες 7 αλογα απο χταποδοκαταλυτη.... Exclamation Exclamation Exclamation Πολυ καλο νουμερο,αν οπως λες δεν υπαρχει και προβλημα με τον εγκεφαλο,φαινεται πετυχημενη μετατροπη... Idea

Βεβαια τα λεφτα 1100 μου ακουγονται κι εμενα πολλα για χειροποιητο... Sad

Ηθελα να γνωριστουμε χτες στο meeting αλλα δεν ηξερα οτι θα ερχοσουν,να μαθαινουμε και τιποτα εμεις οι νορμαλ,που ψαχνομαστε.... Wink Laughing
αν κανα βραδυ θες να δεις τι εχεις κερδησει σε σχεση με το νορμαλ,προσφερομαι.... Twisted evil
Nick_Dask - Τετ 03 Μάρ 2004, 17:49:50
Eixa erthi stin pita gnorisa arketa atoma alla esena den nomizw oti se gnorisa anyway opote thes stile minima na kanonisoume kamia bolta na pw kai egw se alla 2 me 3 peugeot na pame boltoula oloi parea!!!

Perimenw minima....... Exclamation Exclamation Exclamation Wink
Tony - Πεμ 04 Μάρ 2004, 00:19:39
Nick_Dask έγραψε:
Eixa erthi stin pita gnorisa arketa atoma alla esena den nomizw oti se gnorisa anyway opote thes stile minima na kanonisoume kamia bolta na pw kai egw se alla 2 me 3 peugeot na pame boltoula oloi parea!!!

Perimenw minima....... Exclamation Exclamation Exclamation Wink

Pedes tou Nick_Dask pistevo einai para poly grigoro gia 1600ari. Emena mou erikse kolona kai pige kai na me skotosi Razz Laughing

Nick_Dask perimeno aftin tin fora na me pas esy volta me to amaksi sou na do ligo gkazi giati ta 75moularia den mou ftanoun thelo 200+++++ Laughing Surprised Smile Very happy Shocked Razz Wink
Nick_Dask - Πεμ 04 Μάρ 2004, 10:57:00
Ti ginete tony kala??Tha kanwnisw na kateboume kamia bolta pali eixe fasi............5 peugeot 206 mazi Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Ronin - Πεμ 04 Μάρ 2004, 13:01:41
Tony έγραψε:

Pedes tou Nick_Dask pistevo einai para poly grigoro gia 1600ari. Emena mou erikse kolona kai pige kai na me skotosi Razz Laughing

Και το μαμίσιο 1600αρι 16v βρε Tony,τόσο ρίχνει στο 1400 8v... Wink
Pughell - Σαβ 06 Μάρ 2004, 21:08:11
Θέμα δημοσίευσης:
Ενημερωτικα,η Supersprint εβγαλε επιτελους χταποδι για το 16αρι 206 το οποιο αντικαθιστα και τον καταλυτη και μαζι με μεσαιο και τελικο καζανι δινει 14 αλογα. Very happy
p206xs2 - Κυρ 07 Μάρ 2004, 17:46:48
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο μήπως μπορείς να μου πεις την ελληνική ιστοσελίδα που μπορώ να βρω αυτό που λες ,γιατί ενδιαφέρομαι για την μετατροπή άμεσα.
Pughell - Κυρ 07 Μάρ 2004, 22:39:37
Θέμα δημοσίευσης:
Ελληνικο site δεν υπαρχει.Δεν ξερω καν αν το εχουν περασμενο μεσα και στην σελιδα τους.Εγω το ειδα στον καταλογο του 2004... Confused
Baphomet - Δευ 08 Μάρ 2004, 10:33:12
Θέμα δημοσίευσης:

pugsang - Δευ 08 Μάρ 2004, 11:04:08
Θέμα δημοσίευσης:

802801

Manifold Stainless steel

Πατε στο http://www.supersprint.it να δειτε ολα τα προϊόντα
sps - Δευ 08 Μάρ 2004, 19:50:05
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ενημερωτικα,η Supersprint εβγαλε επιτελους χταποδι για το 16αρι 206 το οποιο αντικαθιστα και τον καταλυτη και μαζι με μεσαιο και τελικο καζανι δινει 14 αλογα. Very happy

Ενημερωτικα αυτα εχουν ηδη αναφερθει στην πρωτη σελιδα!

http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=2855&postdays=0&postorder=asc&start=0
Kouzman - Τρι 09 Μάρ 2004, 11:10:12
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:

802801

Manifold Stainless steel

Πατε στο http://www.supersprint.it να δειτε ολα τα προϊόντα

ΑΑΑΑΑΑΑΑ το χταποδακι μου... Laughing Laughing Laughing
p206xs2 - Τετ 17 Μάρ 2004, 17:26:53
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά η Peugeot Sport έχει κιτ βελτίωσης του κινητήρα του 206 με multiplexing αυτόν με τα 110 hp και με τι κόστος;
pugsang - Πεμ 18 Μάρ 2004, 08:26:39
Θέμα δημοσίευσης:
Το πακέτο βελτίωσης του 206 1.6 16V της Peugeot sport Θα σου κοστίσει ολόκληρο γύρω στα 3.000 Ευρά και τα τελικά νούμερα θα ειναι 167ΗΡ και περίπου 19+ κιλά ροπή.Δυστυχώς δεν μπορείς να αγοράσεις μεμονομένα κομματια αυτου το πακέτου αφου δουλεύουν ολα μαζι και οχι χωριστά.
Kouzman - Πεμ 18 Μάρ 2004, 09:55:36
Θέμα δημοσίευσης:
μακη νομιζω πως λες λιγα 3 χιλιαρικα...
vangsgr - Πεμ 18 Μάρ 2004, 10:20:47
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ έτσι πιστεύω.
Το έχεις ρωτήσει; Ξέρεις μήπως τί περιλαμβάνει;
pugsang - Πεμ 18 Μάρ 2004, 10:34:45
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μιλαω μονο για τιμες ανταλλακτικων.Το κοστος τοποθετησης ειναι σαφως εξτρά.
Sidobre - Πεμ 18 Μάρ 2004, 10:46:24
Θέμα δημοσίευσης:
Mε την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ είναι kit βελτίωσης ενός "βελτιωτικού οίκου"
αλλά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, το οποίο σημαίνει απολήτιστη λειτουργεία, χωρίς εγκρίσης ρύππων και θορύβου. Επίσης το αυτοκίνητο θα είναι "προβληματικό" στο κυκλοφοριακό πρόβλημα (1500 στροφές ρελαντί, κραδασμοί στο ρελαντί κλπ)

Τα μηχανικά είναι
Εγκέφαλος, πλεξούδα, πεταλούδα, πολλαπλή εισαγωγής, μπεκ, εκκεντροφόροι + κάτι ψιλά (ξέχασα κάτι;) αυτό είναι ένα κόστος της τάξης των 3.000 - 3.200.

Ο Μάκης δεν έχει βάλει την εξάτμιση που μπορεί να βάλει κάποιος και άλλης εταιρίας για πιο φθηνά (π.χ. Supersprint)
ΝΙΚΟΣ - Πεμ 18 Μάρ 2004, 21:07:30
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
μακη νομιζω πως λες λιγα 3 χιλιαρικα...

Μπα.....Αυτος δεν κανει λαθος σε τετοια πραγματα Wink
Petros-GTi - Κυρ 21 Μάρ 2004, 17:27:58
Θέμα δημοσίευσης: Βελτίωση στίς χαμηλές στροφές στο 206 1.6 Gti
Thelw na veltiswsw kapws tis ekkiniseis sto 206 Gti mou.
Skeptomai gia arxh skoupa / eleu8ero teliko kai isws kai kapio programma.
Epidi omws den xerw kai polla,kai gia na mhn me gdaroune,Akouw protaseis! Twisted evil Twisted evil Very happy

netblaster - Κυρ 21 Μάρ 2004, 20:04:30
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε Πετρο μην βιαζεσαι...Η σκουπιτσα δεν ειναι παντα η καλυτερη λυση!!! Κοιτα τα σχετικα topics και θα βρεις πολλες αποψεις επι του θεματος!!!
Οσο για τελικο μη νομιζεις οτι θα σου δωσει κατι το σημαντικο σε αποδοση, οποτε κοιτα να παρεις ενα που να ειναι ομορφο και να
ακουγεται και λιγο (υπαρχουν πολλα topics επισης)!!! Το προγραμμα δεν το χρειαζεσαι απο τι στιγμη που δεν πειραζεις ουσιαστικα το μοτερ σου...
Wink Τζαμπα λεφτα θα δωσεις...
-=N4X=- - Τετ 24 Μάρ 2004, 23:17:09
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτελους αλλος ενας με το αμαξι μου!!! Very happy
Φιλε Πετρο ξερω ακριβως τι νιωθεις!!!
Λοιπον...μια σκουπιτσα (μκρυα απο simota γιατι σπανε οι βασεις) με ενα καλο φιλτρο μεσα κ μια αλλαγη
του μεσαιου σωληνα + ενα τελικο θα κανει μια μεγαλη διαφορα στην αρχη που θα καλυψει πληρως τις πρωτες τασεις...
μετα ειναι το θεμα τι κανεις!!! Razz Razz
Να ξερεις οτι η σκουπα δεν παιζει μεγαλο ρολο αλλα το φιλτρο που εχεις για αυτο βαλε κατι καλο
οπως green,k&n,omp κτλ. κ επισης αν δεν σε ενδιαφερει ο θορυβος αλλα κοιτας την ευχαριστηση ενα gr.N τελικο ειναι ολα
τα λεφτα σε σχεση με οτιδηποτε αλλο οπως ελεγε κ ο φιλος kouzman.
Petros-GTi - Πεμ 25 Μάρ 2004, 02:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε -=N4X=- σε ευχαριστω,
Περιμενω να το στρωσω λιγο ακομα, και μετα αρχιζω τα φτιαξιματα! Very happy
"Γιατι το GTI πρεπει να γινει ετσι οπως του αξιζει" Twisted evil Twisted evil

Lucifer - Τρι 27 Απρ 2004, 10:07:08
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
sps έγραψε:

Supersprint
- Manifold 802801
- Centre pipe 802813
- Rear exhaust 802105
Actual data:

To κιτ δεν φαινεται να εχει καταλυτη,οποτε ειναι λιγο παρανομο,αλλωστε και το χταποδι λεει στο site,για αγωνιστικη χρηση.
Της bosal νομιζω δεν εχει ερθει ακομα και μαλλον θα δινει 10αλογα αλλα με καταλυτη.
5 αλογα για τον καταλυτη ειναι πιστευω ρεαλιστικο νουμερο,οποτε οι υποσχεσεις τον δυο εταιριων ακουγονται λογικες.

Εχω κι εγω ακουσει απο δυο πηγες-μαστορες οτι με τους εκκεντροφορους απο rallye ξεπερνας τα 120 αλογα....και με τον ενα που μιλησα προσωπικα,ελεγε για φιλτρο,εξατμιση,εκκεντροφοροι 125 αλογα,νομιζω ο AVCweber ηταν

Να ρωτησω κατι ακομα η εισαγωγη του ραλλυ δεν ειναι πιο ελευθερη?
Μπαινει σε μας,με το multiplexing,ταιριαζουν οι αιθητηρες?
Να το κανουμε σιγα σιγα ραλλισιο τον κινητηρα Exclamation

ΚΙΤ ΤΗΣ SUPERSPRINT EBAΛΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΚΑΛΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΙΤ ΠΡΟΗΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΥΤΗ Sad ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ FORD RS 150PS MEΧΡΙ ΤΑ 160 ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΟΥΣΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ!! ΜΕΤΑ ΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ
Panikos - Δευ 17 Μάϊ 2004, 17:12:41
Θέμα δημοσίευσης: for petros...
Φιλε Πετρο θα σου προτεινα να μην το κανεις αυτό που σκεφτεσαι. Πριν λιγο καιρο ημουν εγω αυτος που ειχε την ιδια απορεια και δεν ρωτησα κανεναν.
Πήγα και αγορασα σκουπα green, εβαλα τελικο καζανακι group N, αφαιρεσα το μεσαιο καζανι απο την εξατμιση και περασα προγραμμα kingdragon.
Το αυτοκινητο εβγαζε εκπληκτικο ήχο! Οταν χρειαστηκε να παω ενα ταξιδακι μεχρι την Λαρισα είδα ενα αυτοκινητο που
δεν ειχε καμια σχεση με αυτό που ειχα αγορασει.
Το μοτέρ λύσσαγε στη φασαρία και εστω κιάν ειχα σανιδωμενο το γκαζι σε ολη την διαδρομη δεν καταφερα με τιποτα να ξεπερασω
τα 165 χλμ/ωρα. Τσαντίστηκα τοσο πολυ που οταν γυρισα σπιτι τα ξηλωσα ολα!
Έβαλα παλι το μεσαιο καζανακι, εβαλα παλι το μαμα φιλτροκουτι με ελευθερο φιλτρο απο μεσα και αφησα το προγραμμα οπως ειναι.
Αυτό που ειδα ηταν ενα αυτοκινητο για ολες τις χρησεις.
Μπορώ τωρα πια και να το σκιζω στα γκαζια αλλα και να γουσταρω ταξιδι. Το μόνο βεβαια που χαλασε ειναι εκεινος ο
πορωτικος ηχος αλλα τι να τον κανεις τον ηχο οταν χαλας τοσα λεφτα σε βενζινη και εχεις ενα αμαξι που δεν παει βημα?

Ronin - Δευ 17 Μάϊ 2004, 17:28:38
Θέμα δημοσίευσης: Re: for petros...
PANIKOS έγραψε:
το μοτερ λυσσαγε στη φασαρια και εστω κιάν ειχα σανιδωμενο το γκαζι σε ολη την διαδρομη
δεν καταφερα με τιποτα να ξεπερασω τα 165 χλμ/ωρα.

Shocked Shocked Shocked Shocked .....Μιλάμε για το 1600 16v ,με τα 110 άλογα?????
MAG206cc1.6 - Δευ 17 Μάϊ 2004, 17:36:01
Θέμα δημοσίευσης: oeoe
Μην του τη χαλάς έτσι του παιδιού και μην σε πιάνει πανικός.Μπορεί να έφταιγε μονο οτι έβγαλες το μεσαίο ή ηταν
μεγαλύτερη η σωλήνα.Η το πρόγραμμα που μπορούν να στο ξαναρυθμίσουν οι ίδιοι.Η σκουπίτσα τι φταίει?
Lucifer - Δευ 17 Μάϊ 2004, 18:25:29
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που ηθελε να πει ο φιλος μας νομιζω ειναι πως οι πατεντες μπορει να μην εχουν τα επιθυμητα αποτελεσματα μα ακομα και χειροτερα απο πριν.
αυτο που θα σου προτεινω εγω ειναι να πας σε κατι επωνυμο π.χ. supersprint/devil οσο αφορα την εξατμιση και αλλες μαρκες τις οποιες εγω δεν γνωριζω.τωρα εαν αλλαξεις μονο τελικο μην περιμενεις τιποτα παρα μονο θορυβο.
Εγω εχω βαλει κομπλε το κιτ της supersprint απο χταποδι,μεσαιο, τελικο και μπορω να σου πω πως εδωσε κατι παραπανω απο οτι περιμενα.τωρα απο φιλτρα αυτο που εχω ακουσει ειναι πως η σκουπα ειναι καλητερη διοτι τραβαει κρυο αερα σε αντιθεση με τη χοανη που τραβαει ζεστο απο τον κινητηρα.
Υ.Γ. βεβαια στην Αθηνα υπαρχουν καποιοι που φτιαχνουν ιδιοκατασκευη εξατμισεις με καλες τιμες στις οποιες δεν μπορω να σου πω αν ειναι καλες.
Υ.Γ.2. ενα ειναι σιγουρο, πως θα ξοδεψεις πολλα λεφτα και αν μπεις στον χορο σε περνει η κατηφορα οπως εμενα τουλαχιστον!!δες το σαν ενα ακριβο χομπυ Wink
PHSYBORG - Δευ 17 Μάϊ 2004, 19:15:27
Θέμα δημοσίευσης:
Με μαμα προγραμμα κ σκουπα+τελικο βλεπω 180 τελικη με 1,4 κ στο 1600 το τελικο χωρις μεσαιο κ με σκουπα εκοψε ( 210 τελικη το 1.6) 30-40 Κhm? Shocked
Lucifer - Δευ 17 Μάϊ 2004, 21:49:50
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Με μαμα προγραμμα κ σκουπα+τελικο βλεπω 180 τελικη με 1,4 κ στο 1600 το τελικο χωρις μεσαιο κ με σκουπα εκοψε ( 210 τελικη το 1.6) 30-40 Κhm? Shocked

αυτο που γνωριζω προσωπικα ειναι πως οταν εβαλα μονο τη σκουπα μπορει το γκαζι να ζωντανεψε λιγο στα χαμηλα αλλα στις τελικες μου εκοψε αρκετα.απο οτι εχω ακουσει στις υψηλες ταχυτητες μπαινει πιο πολυς αερας με τη σκουπα με συνεπειες φτοχοτερου μιγματος στο θαλαμο καυσης.
Ronin - Τρι 18 Μάϊ 2004, 07:57:36
Θέμα δημοσίευσης:
lucifer έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:

αυτο που γνωριζω προσωπικα ειναι πως οταν εβαλα μονο τη σκουπα μπορει το γκαζι να ζωντανεψε λιγο στα χαμηλα αλλα στις τελικες μου εκοψε αρκετα.απο οτι εχω ακουσει στις υψηλες ταχυτητες μπαινει πιο πολυς αερας με τη σκουπα με συνεπειες φτοχοτερου μιγματος στο θαλαμο καυσης.

Κώστα,ωραία και όμορφα τα λές,αλλα εδω μιλάμε για απίστευτες απώλειες...Το 1600αρι το 206,με 4άρτη χτυπάει
πανεύκολα κόφτη στα 185 χλμ (αν θυμάμε καλά).Μόλις κουμπώσεις 5η και επιμείνεις λίγο στο γκάζι,έρχονται και τα 200.
Αν έχεις στη διάθεση σου δρόμο,και διατηρήσεις το πόδι σου στη μοκέτα,έρχονται και τα 210.
Αυτα συνέβαιναν στο δικό μου το 1600αρι ,με σκούπα-τελικό.
Θα ήθελα,αν είναι εύκολο στον φίλο PANIKO να μας εξηγήσει λιγο παραπάνω αυτο το ''165 χλμ/ώρα'' γιατι μου φαίνετε τουλάχιστον απίστευτο.
Μήπως ήθελε να γράψει 195 χλμ/ώρα??Λέω μήπως...
Ydwr - Τρι 18 Μάϊ 2004, 08:06:18
Θέμα δημοσίευσης:
Και ρωταω τωρα εγω.
Αυτο το στεγνωμα στις ψηλες δεν μπορει να εξαλειφθει μεσω προγραμματος Question Question

Γι΄αυτο το λογο δεν πας να βαλεις προγραμμα Exclamation Question
Kouzman - Τρι 18 Μάϊ 2004, 09:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
με κανετε να νομιζω πως οταν πρωτοπηραμε το 206 το δικο μας ηταν κατι ξεχωριστο και εισικο απο την αντιπροσωπεια...
ρε παιδια που τα φτιαχνετε?
το μοτερ αν βαλεις μια 48mm Ν με ενα superchip και μια σκουπα το αμαξι ειναι αγνωριστο... την βλακεια οι περισσοτεροι την κανουν με την εξατμιση... βαζουν μια εντυπωσιακη μπουκα και μια σωληνα χωρις να λαμβανουν υποψην τα αλλα που εχουν γινει στο μοτερ και τελικα αυτο κρεμαει...επειδη συνηθως η σωληνα ειναι μεγαλυτερη...

εδω εγω με το τωρινο ρυθμισμα φοραγα 47φ σωληνα και ειχα κοντα στα 19 κιλα ροπη στις 4700, ωστοσο δεν περναγα τα 150 αλογα με τιποτα μιας και το μοτερ ψηλα κρεμαγε... κανοντας την σωληνα φ54, ανεβασαμε την μεγιστη ροπη στι 5700 αλλα γι αυτο ειδαμε σχεδον 160 αλογα (159.7) και την ροπη να περνα τα 19 κιλα με 18 κιλα απο αρκετα χαμηλα...

χτυπα μια καλη εξατμιση και ζητησε την εσυ ο ιδιος να ειναι 48αρα... για ΦΠΕ οπως και για κατι παραπανω ειναι υπεραρκετη χωρις να κρεμας χαμηλες-μεσαιες... αυτη ειναι η γνωμη μου...
Lucifer - Τρι 18 Μάϊ 2004, 12:49:07
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
lucifer έγραψε:
PHSYBORG έγραψε:

Κώστα,ωραία και όμορφα τα λές,αλλα εδω μιλάμε για απίστευτες απώλειες...Το 1600αρι το 206,με 4άρτη χτυπάει
πανεύκολα κόφτη στα 185 χλμ (αν θυμάμε καλά).Μόλις κουμπώσεις 5η και επιμείνεις λίγο στο γκάζι,έρχονται και τα 200.
Αν έχεις στη διάθεση σου δρόμο,και διατηρήσεις το πόδι σου στη μοκέτα,έρχονται και τα 210.
Αυτα συνέβαιναν στο δικό μου το 1600αρι ,με σκούπα-τελικό.
Θα ήθελα,αν είναι εύκολο στον φίλο PANIKO να μας εξηγήσει λιγο παραπάνω αυτο το ''165 χλμ/ώρα'' γιατι μου φαίνετε τουλάχιστον απίστευτο.
Μήπως ήθελε να γράψει 195 χλμ/ώρα??Λέω μήπως...

πολυ πιθανο, οντως οι απωλειες που γραφει ειναι παραλογες
Panikos - Τετ 26 Μάϊ 2004, 13:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
οχι συναδελφοι τιποτα δεν ειναι παραλογο! όλα αυτα τα ειδα να γινονται μπροστα στα ματια μου και δεν το πστευα με τιποτα. 165! πιθανο να ειχα κανει μεγαλο λαθος με τις συγκεκριμενες βελτιωσεις. πραγματι το προγραμμα ηθελε ρυθμιση και η σκουπιτσα το επνιγε αρκετα. εσυ Φιλλιπε σιγουρα θα δεις βελτιωση με σκουπα στα 1400cc. το 1600 ομως και το 2λιτρο δεν μπορουν να παρουν ιδιετερη βελτιωση με μονο σκουπα.
Panikos - Τετ 26 Μάϊ 2004, 13:18:40
Θέμα δημοσίευσης:
την διαφορα την ειδα οταν τοποθετησα φιλτρο ελευθερας στο προηπαρχον φιλτροκουτι. αυτο ομως που μου εγινε μαθημα ειναι να μην κανω πειραματα με το αμοιρο το αμαξακι γιατι ο Γαλλος που το εφτιαξε δεν ηταν μαλ***ς. τωρα αν εμεις οι Ελληνες εχουμε λιγο παθος για βελτιωση, φταιμε οι ιδιοι για τα συμπτωματα μας. στην Ελλαδα για να εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα πρεπει να ψαξεις πάρα πολυ κατι που εγω δεν το εκανα παρα επεσα με τα μουτρα στους πρωτους τυχοντες. οταν ειδα ομως το κοντερι μου να γραφει τα ελεινα χλμ που ανεφερα παραπανω δεν ηξερα αν επρεπε να βρισω εμενα ή αυτους που ανελαβαν να μου το βελτιωσουν.
οσο για το μεσαιο καζανι ειναι μεγαλη δουλεια! εγω βεβαια ηθελα να το παιξω πονηρος κανοντας λιγο παραπανω θορυβο αλλα την εφαγα στον κ Exclamation λ Exclamation οτι και να πειτε εχετε δικιο ομως. τα νουμερακια ειναι παραλογα.. παρολα αυτα ομως εκεινη την στιγμη ηταν πολυ λογικα!
Steve - Τετ 26 Μάϊ 2004, 13:33:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ydwr έγραψε:
Και ρωταω τωρα εγω.
Αυτο το στεγνωμα στις ψηλες δεν μπορει να εξαλειφθει μεσω προγραμματος Question Question

Γι΄αυτο το λογο δεν πας να βαλεις προγραμμα Exclamation Question

Ναι Cool

Kouzman: Φ48 εξάτμιση Group Ν εννοείς ή σωλήνα Φ48 για εξάτμιση? Όταν λες για σκούπα, ποια προτείνεις? Rolling eyes
Kouzman - Τετ 26 Μάϊ 2004, 14:23:13
Θέμα δημοσίευσης:
εννοω τον σωληνα της εξατμισης...
Steve - Πεμ 27 Μάϊ 2004, 20:24:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία, πες μου και για την σκούπα τώρα Pliz Cool
volvos - Πεμ 27 Μάϊ 2004, 21:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
οπως εχει χιλιοαναφερθει η σκουπα το μπουκωνει ψηλα λογω πολυ αερα και ειδικα εθνικη.....
και ερωτω... αν με καποιο τροπο φτιαχναμε ενα κλαπετο που θα κλεινει τη μιση εισοδο π.χ της σκουπας στα ταξιακια ....... καλα δεν θα ηταν?
Panikos - Πεμ 27 Μάϊ 2004, 22:47:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αμάν πια όλοι με τις σκούπες!!! Εχει δοκιμάσει κανεις σφουγγαριστρα?
Κρατάει τα νερά που μπαίνουν, κατι που δεν κανει η σκουπά, και οσο και να την στίψεις στα 'ψιλά' δεν στεγνωνει με τιποτα! Τι είπα παλι ρε?

Που και που να λεμε και καμια μ@λ@κι@ να σπαει τη μονοτονια!
Kouzman - Παρ 28 Μάϊ 2004, 09:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα παντως δεν κρεμαει...

η παραπανω φωτο ειναι τυπικη διαδικασια... Cool Cool

ααα, να πω πως αποσυρομαστε για 10 μερες περιπου... ο πεζουλας μπηκε χειρουργειο...θα δυο στοιχεια...

1. Lumenition C460 EMS
2. KENT PT52

προσεχως κοντα σας... Armed :alien:
pugsang - Παρ 28 Μάϊ 2004, 09:35:20
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη αυτη η φωτο ειναι προσφατη??
Kouzman - Παρ 28 Μάϊ 2004, 09:49:46
Θέμα δημοσίευσης:
ναι, λιγοτερο απο μηνα τραβηγμενη με το κντ του αδερφου μου... ενα Nokia 6600...

οι πιο παρατηρητικοι θα δουν και το αναμενο λαμπακι του check engine. ειναι φωτο πριν βαλουμε το καπακι στον 2ο λ...
Δημήτριος - Παρ 28 Μάϊ 2004, 22:56:18
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
οπως εχει χιλιοαναφερθει η σκουπα το μπουκωνει ψηλα λογω πολυ αερα και ειδικα εθνικη.....
και ερωτω... αν με καποιο τροπο φτιαχναμε ενα κλαπετο που θα κλεινει τη μιση εισοδο π.χ της σκουπας στα ταξιακια ....... καλα δεν θα ηταν?

Δεν νομίζω πως είναι και η καλύτερη λύση...
Το επιπλέον κλαπέτο θα προκαλέσει πολλές ροϊκές απώλειες στον εισερχόμενο αέρα, με αποτέλεσμα το μοτέρ να καταναλώνει επιπλέον έργο για να υπερνικήσει αυτές τις απώλειες. Άρα θα έχουμε απώλεια ισχύος. Ό,τι ακριβώς ισχύει και με την μισάνοικτη πεταλούδα του γκαζιού...
Εδώ μερικοί κάνουνε πως και πως να μειώσουμε τις ροϊκές απώλεις στην εισαγωγή (φίλτρο ελεύθερης ροής, κατάργηση πνιχτών κ.τ.λ.) και 'συ τους λες για επιπλέον κλαπέτα!!!;;; Shocked Shocked Very happy

Κατ' εμέ, το κρέμασμα που μπορεί να παρουσιάζεται σε ορισμένους, αντιμετωπίζεται μόνο με ένα νέο προγραμματάκι στον εγκέφαλο (του αυτοκινήτου!!!)...
volvos - Παρ 28 Μάϊ 2004, 23:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
διαφωνω. η εισαγωγη της σκουπας ειναι σε σχημα γαμα με ανοιγμα 4-5 εκατοστα υψος επι 30 πλατος... και πιανει συνηθως κατω απο μετωπη. αν το πλατος γινει απο 30 - 15 ειναι σαν να μετατρεπουμε το γαμα σε ευθυγραμμο σωληνα που οδηγει πανω στη χοανη της σκουπας....αρα δεν ενοχλουμε τη ροη...
και βεβαια σε καμια περιπτωση δεν ειναι λυση το προγραμμα γιατι μετα θα θελουμε και εκεντροφορους και εξατμιση και πεταλουδα και και και ....
παει πολυ μακρια η βαλιτσα και για τους πιο πολλους ισως δεν αξιζει.
αν βαλουμε καποιον με προγραμμα και χοανη και καποιο αλλο μονο με προγραμμα μαζι θα γελατε με τη διαφορα ειδικα σε σταση και οχι ρεπριζ........ Exclamation [/list]

το καλυτερο θα ηταν κατι που θα εκοβε εντλως το γαμα της σκουπας και θα μετετρεπε το εσωτερικο της σε αυθυγραμμο σωληνα για να γλυτωσουμε τα φαινομενα υποπιεσης στο εσωτερικο της σκουπας που οντως θα αυξαναν τις απωλειες......
ρε μπας και ηπια πλυ κρασι Question Question Question
Δημήτριος - Παρ 28 Μάϊ 2004, 23:21:40
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
διαφωνω. η εισαγωγη της σκουπας ειναι σε σχημα γαμα με ανοιγμα 4-5 εκατοστα υψος επι 30 πλατος... και πιανει συνηθως κατω απο μετωπη. αν το πλατος γινει απο 30 - 15 ειναι σαν να μετατρεπουμε το γαμα σε ευθυγραμμο σωληνα που οδηγει πανω στη χοανη της σκουπας....αρα δεν ενοχλουμε τη ροη...
και βεβαια σε καμια περιπτωση δεν ειναι λυση το προγραμμα γιατι μετα θα θελουμε και εκεντροφορους και εξατμιση και πεταλουδα και και και ....
παει πολυ μακρια η βαλιτσα και για τους πιο πολλους ισως δεν αξιζει.
αν βαλουμε καποιον με προγραμμα και χοανη και καποιο αλλο μονο με προγραμμα μαζι θα γελατε με τη διαφορα ειδικα σε σταση και οχι ρεπριζ........ Exclamation [/list]

Αυτό δεν το κατάλαβα...
Πως δεν θα ενοχλούμε την ροή;

όταν μίλησα για πρόγραμμα εννοούσα κάτι ήπιο. Σαν αυτό που έβαλε και ο TONY PAP στο 1,6 16v του, χωρίς να κάνει καμιά άλλη επέμβαση. Τα αποτελέσματα που είδε είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά (κατά τα λεγόμενά του)...
volvos - Παρ 28 Μάϊ 2004, 23:31:09
Θέμα δημοσίευσης:
h σκουπα ειναι ουσιαστικα μια χοανη μεσα σε ενα ειδικα σχεδιασμενο αεραγωγο για μεγιστη δυνατη αεροδυνακικη αποδοση και βελτιστοποιηση της παροχης για αυτο και λεγεται σκουπα .ειναι ενα χονι ππου συλλεγει αερα ...
στις μεγαλες ταχυτητες δεν εχεις αναγκη απο ενα τετοιο συλλεκτη γιατι αυτο απιτυγχανεται απο τη ταχυτητα του αυτοκινητου αρα εκει τι θελεις??? ενα φιλτροκουτι π.χ που να δινει ακριβως τον αερα που μπορει να μπει.
αρα σκεψου να εχεις στην αθηνα μια σκουπα που με ενα μαγικο τροπο στην εθνικη θα μετρεπεται σε χοανη η οποια εμπρος της εχει ενα στενο σωληνα σφηνωμενο ο οποιος θα δινει ακριβως τον αερα που μπορει να διαχειριστει το afm αρα και το μοτερ....

δεν ειναι δυσκολο ενα εσωτερικο κινουμενο διαφραγμα μεσα στη σκουπα θελει.
Δημήτριος - Παρ 28 Μάϊ 2004, 23:39:52
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
h σκουπα ειναι ουσιαστικα μια χοανη μεσα σε ενα ειδικα σχεδιασμενο αεραγωγο για μεγιστη δυνατη αεροδυνακικη αποδοση και βελτιστοποιηση της παροχης για αυτο και λεγεται σκουπα .ειναι ενα χονι ππου συλλεγει αερα ...
στις μεγαλες ταχυτητες δεν εχεις αναγκη απο ενα τετοιο συλλεκτη γιατι αυτο απιτυγχανεται απο τη ταχυτητα του αυτοκινητου αρα εκει τι θελεις??? ενα φιλτροκουτι π.χ που να δινει ακριβως τον αερα που μπορει να μπει.
αρα σκεψου να εχεις στην αθηνα μια σκουπα που με ενα μαγικο τροπο στην εθνικη θα μετρεπεται σε χοανη η οποια εμπρος της εχει ενα στενο σωληνα σφηνωμενο ο οποιος θα δινει ακριβως τον αερα που μπορει να διαχειριστει το afm αρα και το μοτερ....

δεν ειναι δυσκολο ενα εσωτερικο κινουμενο διαφραγμα μεσα στη σκουπα θελει.

Διαφώνω μαζί σου, αλλά επειδή τώρα βλέπω Χάρυ Κλυν δεν δύναμαι να σου απαντήσω!!! Rolling eyes Rolling eyes Very happy
RS-206 - Τρι 01 Ιούν 2004, 09:43:43
Θέμα δημοσίευσης: ΒΕΛΤΙΩΣΗ
Ενας ειναι ο ανθρωπος: Χριστακιδης sport στους Αγιους Αναργυρου.
Θα δωσει ολες τις απαντησεις για σκουπα προγραμμα και εξατμιση.
Οτι θες παρε με τηλεφωνο
6932239453
Steve - Τρι 01 Ιούν 2004, 12:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Ελπίζω να δούμε και αυτές τις απαντήσεις εδώ... να μάθουμε και εμείς τίποτα! Sad
Val - Δευ 28 Ιούν 2004, 09:58:26
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα τι ειναι καλυτερο για το 1,6 GTi?? Σκουπα η φιλτροχωανη??
Εχω ακουστα οτι η σκουπα ειναι ιδανικη για ολα τα Peugeot...
Eκτος αν επεσα σε ραδιο αρβυλα............... Embarassed [/b]
Baphomet - Δευ 28 Ιούν 2004, 10:58:57
Θέμα δημοσίευσης:
Val έγραψε:
Τελικα τι ειναι καλυτερο για το 1,6 GTi?? Σκουπα η φιλτροχωανη??
Εχω ακουστα οτι η σκουπα ειναι ιδανικη για ολα τα Peugeot...
Eκτος αν επεσα σε ραδιο αρβυλα............... Embarassed [/b]

σίγουρα όχι φιλτροχοάνη...
η σκούπα ειναι καλή λύση απλά ίσως να μην αποδίδει τα μέγιστα όπως σε άλλα αυτοκίνητα για τους παραπανω λόγους...
TONY PAP - Δευ 28 Ιούν 2004, 12:21:36
Θέμα δημοσίευσης:
Σε κάποιον που θέλει να ζωντανέψει το 206 του (και όχι να το κάνει saxorallo) το πακέτο πρόγραμμα - φίλτρο ή σκούπα και εξάτμιση είναι πάρα πολύ αποδωτικό.
Εγω καθώς και φίλοι μου που έχουμε βάλει πχ Superchips είμαστε ικανοποιημένοι και σε όποιον έχει την όρεξη και τα 500ευρω το προτείνουμε ανεπιφύλακτα (υπάρχει και η δοκιμή όπου σου φορτώνει το πρόγραμμα το δοκιμάζεις και άμα δεν σου αρέσει αυθημερον πέρνεις τα λεφτα σου πίσω και σου φορτώνει πάλι το μαμά πρόγραμμα) όμως το τονίζω άλλο πράγμα να θες να το ζωντανέψεις λιγο και άλλο να ρίχνεις στα σαξοραλλα !!!
Τώρα αν σου ανοίξει η όρεξη και πας και για χταποδάκι χρειάζεσαι και πιο μεγάλη τσέπη Wink
volvos - Δευ 28 Ιούν 2004, 13:28:05
Θέμα δημοσίευσης:
tony pap εχεις μετρησει με αλλο καρο η 206 για να δεις διαφορες πριν μετα...
διαφορες?
θα ηταν καλο να το δοκιμασουμε αυτο
πολλες φορες μας ξεγελα η αισθηση του μετα
TONY PAP - Δευ 28 Ιούν 2004, 13:58:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι με μαμά 206 και ειδικά όταν αυτός άλλαζε στις 6200-6400 ενω εγω στις 7000 αλλά και στην ιδια διαδρομή που κάνω κάθε μέρα παραπάνω χλμ απο φανάρι σε φανάρι...
Δεν έχω κάνει μετρήσεις με χρονόμετρο αλλά πολύ θα ήθελα να το μετρήσω πρώτα με το φιλτροκούτι και μετά με την σκούπα.
Επίσης η διαφορά στην απόδοση ανάλογα με την βενζίνη που βάζω είναι παραπάνω απο εμφανής.
Ναι το αμάξι είναι πιο ζωντανό αλλά σίγουρα και πιο κοντές σχέσεις να είχε θα ήταν ακόμα καλύτερα. Με το πρόγραμμα η απόκριση του γκαζιού έχει βελτιωθεί αλλά στις αλλαγές δυστυχώς θυμάσαι ότι έχει ηλεκτρονικό γκάζι.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες