PSClub - Hellas
Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - Θορυβος τιμονιου προς τα δεξια
g3orgiou8695 - Κυρ 03 Μάϊ 2015, 01:15:31
Θέμα δημοσίευσης: Θορυβος τιμονιου προς τα δεξια
Καλημερα.
Με λενε Γιωργο κ ειμαι κατοχος ενος Peugeot 207 GT Μοντελο 2008.
Το προβλημα που εχω ειναι το εξης:
Πριν μια εβδομαδα αλλαξα ελαστικα κ εβαλα τα Dunlop Maxx RT 215/45/17.
Σημερα λοιπον κ επειτα απο 400 Km που εχω κανει μου εμφανιστηκε ενα ηχος στον δεξι τροχο ο οποιος ακουγεται κ στο στριψιμο του τιμονιου αλλα κ κατα την κινηση του αυτοκινητου.
Στην αρχη θεωρησα οτι ισως ειναι ακρομπαρο αλλα επειτα με την βοηθεια 2ου ατομου στο να μου στριβει το τιμονι σε ακινησια του αυτοκινητου διαπιστωσα οτι ο θορυβος προερχεται απο πιο ψηλα προς την βαση του αμορτισερ.
Δεν ειμαι κ σιγουρος βεβαια αλλα για το μοναδικο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι ο θορυβος ακουγεται πλεον κ εν κινηση στις ευθειες.
Μου προκαλει εντυπωση που το εμφανισε μετα απο μια εβδομαδα απο την αλλαγη ελαστικων.Στο αυτοκινητο εχει γινει κ ευθυγραμμιση.
Bec32 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 09:38:25
Θέμα δημοσίευσης:
Να σε ρωτησω κατι?ο θόρυβος ειναι σαν να συντονίζει οταν στριβεις δεξια αριστερα?Στην ευθεία το κανει σε όλα τα χιλιόμετρα η το ακους μονο στα λιγά?
g3orgiou8695 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 09:44:43
Θέμα δημοσίευσης:
καλημερα.
Ακομα κ οπισθεν που εκανα ακουγοταν ενα χτυπημα στο στριψιμο του τιμονιου.
Το θεμα ειναι οτι αυτο εγινε μια μερα μονο,ξαφνικα σταματησε!!! Το πηγα συνεργειο βεβαια αλλα δεν βρηκαν τιποτα παρα μονο το παξιμαδι του top mount λασκα αλλα κ παλι ειχε σταματησει ο θορυβος πριν παει συνεργειο το αμαξι.
g3orgiou8695 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 09:46:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ακουγοταν στα πολλα χιλιομετρα....στα λιγα κ στις ανωμαλιες του δρομου.
Bec32 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 09:50:49
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα αφου δεν το ξαναεκανε οκ,εμενα συντονιζει η μαλ@κια οταν στρίβω δεξια και το εχω κανει βίδες και τιποτα,κάποιος μου ειπε οτι καποια λαστιχα ακουγονται ετσι.κρεμαριερα τσεκαρες?
g3orgiou8695 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 09:57:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το ανεβασαμε ραμπα κ το τσεκαραν! Δεν εχει κανενα προβλημα,ουτε κρεμαριερα ουτε ακρομπαρα ουτε η βαση του αμορτισερ .... μονο το παξιμαδι του top mount που ηταν λασκα κ το βιδωσε.
Θα δειξει..παντως μεχρι στιγμης δεν το ξανα εκανε.
Αλλαξες λαστιχα προσφατα;
Bec32 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 10:13:02
Θέμα δημοσίευσης:
μετα απο καμια 1.000χλμ αρχισε να κανει θορυβο αλλα δεν ειναι χτυπημα ειναι σαν να συντονιζει με κατι σαν να βρισκει στον θολο,μονο που δεν βρισκει στο θολο γιατι ούτε χαμηλομενο ειναι ουτε βρισκουν πουθενα τα ελαστικα,το να κάνουν θόρυβο τα λάστιχα τωρα το βρισκω λιγο κουλό να σου πω την αληθεια!
g3orgiou8695 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 10:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
Καταλαβα..κ εμενα κουλο μου ακουγεται να ειναι απο τα λαστιχα αλλα ποτε δεν ξερεις!
Στο δικο μου εχω αλλαξει αμορτισερ κ ελατηρια...το χω χαμηλωσει.
Ειχε μια προσφορα καποτε ο Κονδωρας με κιτακι ελατηρια-αμορτισερ κ τα ειχα αλλαξει.
Mono AEK - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 12:15:15
Θέμα δημοσίευσης:
δεν ειναι κουλο να κανουν θορυβο τα ελαστικα
μαλιστα ολα τα λαστιχα εχουν και δεικτη θορυβου
σου το κανει σε ολους τους τυπους οδοστρωματος που συναντας στους ελληνικους δρομους?
Bec32 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 12:22:18
Θέμα δημοσίευσης:
Το να κανουν θόρυβο σε κακο η μετριο οδόστρομα το καταλαβαίνω αλλα να κανουν παντου και σύγκεκριμενα χλμ μου φένεται δυσκολο,οχι οτι δεν μπορει να γινετε!
g3orgiou8695 - Πεμ 07 Μάϊ 2015, 12:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικο μου με τα ελαστικα που εβαλα δεν εχω θεμα θορυβου.
Ο Bec32 καλυτερα να σου πει που εχει καποιο θεμα θορυβου σαν συντονισμο οπως ανεφερε πριν.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες