Cpkdemian έγραψε: |
Το πεταλι του φρενου εχει νεκρο σημειο λιγα χιλιοστα? Ετσι πρεπει να ειναι? Εκανα εξαερωση πισω δεν αλλαξε τιποτα. |
Επισης οταν το αμαξι ειναι αναμενο και ειμαι σταματημενος και πατησω 5-6 φορες το πεταλι μπλοκαρει. Οπως οταν καποιος ειναι με σβηστη μηχανη και μπλοκαρει το πεταλι . |
Mono AEK έγραψε: |
Εμενα πετρωνει το πεταλι απτο δευτερο πατημα και στο τριτο χανει ολη του τη διαδρομη.
Ετσι ειναι απτη πρωτη μερα ειναι απολυτα φυσιολογικο |
Εμενα πετρωνει το πεταλι απτο δευτερο πατημα και στο τριτο χανει ολη του τη διαδρομη.
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
μηπως εχει θεμα το σερβο σου?
κοιταξες σε κανενα αλλο rcz αν κανει ετσι? |
Tzive έγραψε: | ||
|
android έγραψε: |
σβηστο το χανεις σε 2-3 φρενα και ειναι λογικο δεν εχεις σεβρο |
|
|
21 quadra έγραψε: |
Σεβρό είναι το αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα.
Servo είναι ο μηχανισμός υποβοήθησης, όπου με διάμετρο 200mm προσθέτει 150 kg δύναμη στην κύρια αντλία του φρένου αυξάνοντας τη δύναμη που πιέζονται τα τακάκια στον δίσκο. Όταν το πατάμε στο ρελαντί γρήγορα απανωτές φορές αδειάζει το καζανάκι του servo γιατί δεν υπάρχει αρκετή υποπίεση ώστε να γεμίσει ο θάλαμος του servo. Αν το πεντάλ πηγαίνει στο πάτωμα ενώ τα φρένα μας δεν είναι πολύ ζεστά και δεν έχουν βράσει τα υγρά, τότε υπάρχει περίπτωση είτε φθοράς είτε αστοχίας της κύριας αντλίας και τα υγρά ανακυκλώνονται μέσα αστην αντλία χωρίς αυτή να μπορεί να τα συμπιέσει και να τα στείλει προς τις δαγκάνες. |
Όταν λες πεντάλ εννοείς τον ποδομοχλό του φρένου? |
Tzive έγραψε: |
Τώρα αν αναμμένο αν κάνεις πετάλια γρήγορα το σεβρό δεν προλαβαίνει να κάνει την δουλεία και πάλι το πετάλι σκλήρενει. Αυτο δεν είναι ανησυχητικό. Τώρα αν μέτα απο 2-3-5-10 πεταλίες το πετάλι πηγαίνει στον πάτο, αυτό είναι πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξετε... |
21 quadra έγραψε: |
Όταν το πατάμε στο ρελαντί γρήγορα απανωτές φορές αδειάζει το καζανάκι του servo γιατί δεν υπάρχει αρκετή υποπίεση ώστε να γεμίσει ο θάλαμος του servo.
|
Το κανει κ με στροφες στον κοφτη αυτο το πετρωμα σε ολα τα 207 απο καινουργια
|
Tzive έγραψε: |
Όταν λες πεντάλ εννοείς τον ποδομοχλό του φρένου? |
οτι στις 3 πεταλιες πετρωνει το πενταλ με αναμενη τη μηχανη και ειναι φυσιολογικο |
Mono AEK έγραψε: | ||
δε μπορω να καταλαβω που διαφωνουμε νομιζω οτι το ιδιο ειπα οτι στις 3 πεταλιες πετρωνει το πενταλ με αναμενη τη μηχανη και ειναι φυσιολογικο |
alexandros 207 Rallye έγραψε: | ||
τι άλλο μπορει να εννοουσε? |
Tzive έγραψε: | ||||
Ε όταν υπάρχει διαφορά μετάξυ σεβρό που είναι το αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα, και servo που ειναι ο μηχανισμός υποβοήθησης φρεναρίσματος, έπρεπε να και εγώ να διευκρινίσω αν το πετάλ που εννοεί είναι ο ποδομοχλός του φρένου και όχι το πεταλ του ποδηλάτου ![]() Γιατι το να googleάρεις την λέξη σεβρό και να δίνεις αυτή την απάντηση σε ένα topic που προσπαθούμε να μιλήσουμε σοβάρα, εγώ προσωπικά το θεωρώ κόμπλεξ. Πόσο μάλλον την στιγμή που το google στην αναζήτηση εικόνων για την λέξε σεβρό τα αποτελέσματα ειναι αυτά |
Tzive έγραψε: | ||||
Ε όταν υπάρχει διαφορά μετάξυ σεβρό που είναι το αδιάβροχο κατσικίσιο δέρμα, και servo που ειναι ο μηχανισμός υποβοήθησης φρεναρίσματος, έπρεπε να και εγώ να διευκρινίσω αν το πετάλ που εννοεί είναι ο ποδομοχλός του φρένου και όχι το πεταλ του ποδηλάτου ![]() Γιατι το να googleάρεις την λέξη σεβρό και να δίνεις αυτή την απάντηση σε ένα topic που προσπαθούμε να μιλήσουμε σοβάρα, εγώ προσωπικά το θεωρώ κόμπλεξ. Πόσο μάλλον την στιγμή που το google στην αναζήτηση εικόνων για την λέξε σεβρό τα αποτελέσματα ειναι αυτά |
Tzive έγραψε: | ||||||
Στο οτι χάνει όλη του την διαδρομή διαφωνούμε... |
Gotcha έγραψε: |
Το οτι χανει την διαδρομη, εννοει πως δεν πατιεται καθολου (απο το πετρωμα). Οχι πως βυθιζεται εντελως. |
alexandros 207 Rallye έγραψε: | ||
3 μου φαινονται πολυ λιγες ![]() στο δικο μου θελει αρκετα παραπανω μαπα αμαξι σου εδωσαν , αν θες τα ανταλλάζουμε ![]() ![]() |
παντως το πενταλ φρενου στο 207 το ραλυ ειναι παραξενο κατα τη γνωμη μου.
δεν ξερω ισως εχω συνηθησει σοτ πατερα μου το αμαξι και στης αδερφης μου ,εχει πιο μεγαλη νεκρη διαδρομη και ειναι γενικα πιο μαλακο κατεβαινει περισσοτερο απο τα αλλα. ο μηχανικος μου ειπε δεν εχει κανενα προβλημα ειναι κομπλε. επισης μου ειπε κατι το οποιο μου φανηκε παραξενο οτι στα αυτοκινητα που βγαζουνε αλογα τα φρενα πιανουνε καλυτερα στις μεγαλες ταχυτητες παρα στις μικρες (30 κμ) Γι αυτο σκεφτομουνα να κανω μια εξαερωση μπροστα στο abs μηπως η νεκρη διαδρομη μειωθει αλλα μου ειπε οτι ειχε κανει και οτι τα συγκεκριμενα αυτοκινητα ετσι ειναι και να μην τα συγκρινω με τα αλλα (συγκεκριμενα με τα αλλα 2 τησ οικογενειας). |
android έγραψε: | ||
Τι αμαξια ειναι τα αλλα? |
sorry αλλα αν εχεις φτασει σε σημειο να κανεις συγκριση τα φρενα σου με τα φρενα του atos prime κατι δεν παει καλα |
μηπως παιζουν ρολο και τα EBD Hill assist και λοιπα βοηθηματα?? |
να σου πω την αληθεια δε ψηνομαι... ![]() |
παντως το πενταλ φρενου στο 207 το ραλυ ειναι παραξενο κατα τη γνωμη μου.
δεν ξερω ισως εχω συνηθησει σοτ πατερα μου το αμαξι και στης αδερφης μου ,εχει πιο μεγαλη νεκρη διαδρομη και ειναι γενικα πιο μαλακο κατεβαινει περισσοτερο απο τα αλλα. ο μηχανικος μου ειπε δεν εχει κανενα προβλημα ειναι κομπλε. επισης μου ειπε κατι το οποιο μου φανηκε παραξενο οτι στα αυτοκινητα που βγαζουνε αλογα τα φρενα πιανουνε καλυτερα στις μεγαλες ταχυτητες παρα στις μικρες (30 κμ) Γι αυτο σκεφτομουνα να κανω μια εξαερωση μπροστα στο abs μηπως η νεκρη διαδρομη μειωθει αλλα μου ειπε οτι ειχε κανει και οτι τα συγκεκριμενα αυτοκινητα ετσι ειναι και να μην τα συγκρινω με τα αλλα (συγκεκριμενα με τα αλλα 2 τησ οικογενειας). |
....θα επρεπε να εχει αμεσοτατο πεταλι (χτυπα ξυλο σε περιπτωση αναγκης). |