gavanas έγραψε: |
Το software που πουλάει ο λεβέντης είναι γνωστό, αλλά μεταφρασμένο. Στα forums του scantool.net τα αμάξια μας φαίνονταν από τα πιο δύσκολα. Δεν έδιναν ας πούμε τα δεδομένα που μπορεί να δίνει ενα VAG. Βέβαια έχω κανα τρίμηνο να ασχοληθώ με την OBD II και μπορεί να εχει κυκλοφορήσει patch. Δεν είναι σπάνιο.
Το κακό είναι οτι αυτό το κιτ που βλέπεις στην φωτογραφία είναι αρκετά ακριβό για αυτά που προσφέρει σε μας(δεν αποκλείεται να είναι πάνω από 400 euros). Συν ότι το software είναι πολύ δύσκολο να το βρείς σπασμένο στο δίκτυο. Κανει registration με το serial number του εγκέφαλου. Στο gtc.gr κυκλοφορεί η basic εκδοση του OBD II και μια full (δεν είμαι σίγουρος...). Και άν δεν θες να τα σκάσεις και για το hardware κυκλοφορούν κατασκευές για μετατροπέα από OBD σε RS232. Το συνδέεις και στο palm η το laptop και έχεις ένα διαγνωστικό. Μετρήσεις από λ και ρυθμίσεις αβάνς , μέχρι εξομοίωση δυναμομέτρησης. |
Συν ότι το software είναι πολύ δύσκολο να το βρείς σπασμένο στο δίκτυο. Κανει registration με το serial number του εγκέφαλου. Στο gtc.gr κυκλοφορεί η basic εκδοση του OBD II και μια full (δεν είμαι σίγουρος...). Και άν δεν θες να τα σκάσεις και για το hardware κυκλοφορούν κατασκευές για μετατροπέα από OBD σε RS232. Το συνδέεις και στο palm η το laptop και έχεις ένα διαγνωστικό. Μετρήσεις από λ και ρυθμίσεις αβάνς , μέχρι εξομοίωση δυναμομέτρησης. |
![]() το 'πιασα το υπονοούμενο. Ψήνω ένα παιδί με γνώση ηλεκτρωνικών να κάνει μια κατασκευή για το καλώδιο.λαπτοπ θα βρούμε από το πανεπιστήμιο... για να δούμε μηπως βγάλουμε λαβράκι |