PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 208 GTi Check Engine

stevedek - Τρι 10 Μάρ 2015, 11:42:52
Θέμα δημοσίευσης: 208 GTi Check Engine
μόνο μην με πείτε γκαντέμη!!!

εχθές 9/3 παρέλαβα από την Peugeot ΓΚΑΛΛΟ το 208 GTi

πάω μέχρι τον Άλιμο (ούτε 20Km) ... ξαφνικά ένδειξη '! Engine Failure' και ανάβει το Check Engine ... Ψυχραιμία λέω

καλώ στην έκθεση, μου λένε αμέσως να το πάω πίσω και μου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης, ένα ωραιότατο 2008 καινούριο

παίρνω το γιο μου, 'έλα ρε μπαμπά που είναι το GTi;'

του απαντάω 'από μαύρο και GTi, έγινε άσπρο και 2008' ... με αρχίζει επιτόπου στο δούλεμα Laughing

διαβάζοντας στα διάφορα forum είδα μια σειρά από σχετικά ίδια προβλήματα που έχουν να κάνουν με:

- Temp Sensor
- σύστημα χρονισμού VVT
- χαλαρά βιδωμένους καταλύτες
- χαλαρά κολάρα ψύξης
- σωληνάκια τροφοδοσίας καυσίμου ελλατωματικά
- ECU που θέλουν reset

και λέω εγώ τώρα ...

γιατί χρεώνουν PDI (προετοιμασία οχήματος), όχι ο έμπορος - η αντιπροσωπία, αυτό τα κοιτάνε τα ευλογούνε και τα παραδίδουν ...

για να δούμε τι θα γίνει ...

προσωπικά βλέπω να μένει μέσα 1-2 βδομάδες

θα σας ενημερώσω
reselie-206 - Τρι 10 Μάρ 2015, 11:53:54
Θέμα δημοσίευσης: Re: 208 GTi Check Engine
stevedek έγραψε:

πάω μέχρι τον Άλιμο (ούτε 20Km) ... ξαφνικά ένδειξη '! Engine Failure' και ανάβει το Check Engine ... Ψυχραιμία λέω

καλώ στην έκθεση, μου λένε αμέσως να το πάω πίσω και μου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης, ένα ωραιότατο 2008 καινούριο

του απαντάω 'από μαύρο και GTi, έγινε άσπρο και 2008' ... με αρχίζει επιτόπου στο δούλεμα Laughing

διαβάζοντας στα διάφορα forum είδα μια σειρά από σχετικά ίδια προβλήματα που έχουν να κάνουν με:

- Temp Sensor
- σύστημα χρονισμού VVT
- χαλαρά κολάρα ψύξης
- ECU που θέλουν reset

και λέω εγώ τώρα ...

γιατί χρεώνουν PDI (προετοιμασία οχήματος), όχι ο έμπορος - η αντιπροσωπία, αυτό τα κοιτάνε τα ευλογούνε και τα παραδίδουν ...

θα σας ενημερώσω

Έπρεπε επιτόπου στην αντιπροσωπία να ζητήσεις να σου δείξουν το σφάλμα πριν φύγεις...τι διάβασε δλδ ο εγκέφαλος

Καλά ξεμπερδέματα , μπορεί να μην είναι και τίποτα Crying or Very sad

Σκέψου τώρα να είχες βάλει πάνω εξατμίσεις κτλπ κ να σου λέγανε 'άκυρη η εγγύηση' και πως έπαθες απο αυτά τη ζημιά!!! Rolling eyes
stevedek - Τρι 10 Μάρ 2015, 12:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
μόλις με κάλεσαν από την Peugeot ...

ένας αισθητήρας στο VVT ξεκούμπωτος και μια βάση στο turbo επίσης χαλαρή ...

ήταν τόσο ευγενικοί που δεν είπα τίποτε ...

θα το παραλάβω και την Παρασκευή απλά για να είμαστε σίγουροι θα το πάω από εκεί για έναν τυπικό έλεγχο ...

τι να πώ ...
alfasud - Τρι 10 Μάρ 2015, 12:32:06
Θέμα δημοσίευσης:
Έλα εντάξει, όλα καλά, βάλτου μπλε χαντρούλα!
lefteraki - Τρι 10 Μάρ 2015, 13:54:56
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ είχα βρει μια βίδα στη βαση του μοτέρ πανω. Τους περισεψε μάλλον χαχαχα. Επεισεις όταν το πήγα για σερβίς στα 1000 ητανξεσφυκτο το πετά του φρένου.. Τοχουν στη πεζό γενικότερα να το βασανίζουν αρκετά το πουλάκι τους.. Wink
Tzive - Τρι 10 Μάρ 2015, 14:35:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ρημάδια peugeot Laughing Laughing Laughing
Gotcha - Τρι 10 Μάρ 2015, 14:37:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι απαραδεκτο να συμβαινει κατι τετοιο σε αμαξι της κουτας. Στην τελικη ρε αδερφε να σου δωσουν ενα μανουαλ και ενα κατσαβιδι να το συναρμολογισεις εσυ. Πιο φτηνα θα σου βγει
lefteraki - Τρι 10 Μάρ 2015, 17:14:49
stevedek έγραψε:

- Temp Sensor
- σύστημα χρονισμού VVT
- χαλαρά κολάρα ψύξης
- ECU που θέλουν reset

και λέω εγώ τώρα ...

θα σας ενημερώσω

οταν ηρθε το δικο μου στη κρητη-χανια με το βαπορι πηγα πριν πανε αυτοι να το παρουν και το ελενξα..ας πουμε λογο δουλειας ειχα ενα κονε και μπηκα στο βαπορι κια τοδα.. ωντος ερχετε με προγραμμα προπαραδοσης κα απροετοιμαστο ταμαξι..δε κλειδωνε με τηλεχιρισμο δε σηκωνε στροφες.. το καντραν εγραφε 8 χιλιομετρα και οταν το πηρα ελεγε 0..
σιγουρα κατακρηταιο καινουριο αμαξι αλλα τι να κανεις.. γραμμη παραγωγης ειναι ολο και κατι ξεφευγει.. και εγω οπως σουπα βρηκα παρατυπιες.. το θεμα ειναι να σε εξυπηρετει μετα ο αντιπρωσοπος..και ευτυχως εγω εδω εχω ενα παλικαρι πουναι υπευθηνος στη πεζο αστερι και γνωστης και εξυπηρετηκος και προθυμος να βοηθησει στα παντα!!!
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Τρι 10 Μάρ 2015, 19:40:24
stevedek έγραψε:

- Temp Sensor
- σύστημα χρονισμού VVT
- χαλαρά κολάρα ψύξης
- ECU που θέλουν reset

και λέω εγώ τώρα ...

θα σας ενημερώσω
Το δικό σου πρέπει να ήταν που του έβαζαν φιμε το Σάββατο Το μαύρο.Καλορίζικο και υπομονή αυτό ήταν πτεσματακι.
iceage - Τετ 11 Μάρ 2015, 11:46:28
Θέμα δημοσίευσης:
Που πάμε ρε π@@@@@ μου. Τελικά θα φτάσουμε να ζητάμε να το βάζουμε στο διαγνωστικό παρουσία μας πριν το παραλάβουμε.
salex - Τετ 11 Μάρ 2015, 22:21:12
Θέμα δημοσίευσης:
Εγγύηση σημαίνει ότι αν χαλάσει, στο φτιάχνω. Δεν σημαίνει ότι δεν θα χαλάσει. Χωρίς πινακίδες ποιός να το ελέγξει πριν παραδοθεί; Αν δεν το είδαν τα παλικάρια στο εργοστάσιο, αντίο. Ο έλεγχος ποιότητας που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες σήμερα είναι δειγματοληπτικός που σημαίνει ότι το μονάκριβό σας μπορεί και να μην το ελέγξει κανένας πριν φύγει από το εργοστάσιο.

Καλοτάξιδο να είναι και μακάρι μόνο ο ξεκούμπωτος αισθητήρας μεταβλητού να είναι το πρόβλημά του.

Άντε τώρα να έπρεπε να κατεβάσεις εξατμίσεις, εισαγωγές, χταπόδια καλαμάρια και γαρίδες για να πρέπει να το πας στην αντιπροσωπεία.

Επί τη ευκαιρία, το να σου ανάψει ένα λαμπάκι επειδή κάποιος αισθητήρας ήταν ξεκούμπωτος είναι πταίσμα μπροστά στο να σου δώσουν επισκευασμένο αυτοκίνητο. Ξέρετε πόσα καινούργια αυτοκίνητα παραδίδονται με επισκευές φανοποιείας; Καλύτερα να μην επεκταθώ γιατί θα τραβάτε τα μαλλιά σας.
alfasud - Τετ 11 Μάρ 2015, 22:40:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σκεφτειτε επισης να ειχε παραδοθει σε νησι.Το πιο πιθανο θα φτιαχνοταν οπως οπως στο νησι απο τον ενδιαμεσο πωλητη που εφερε το αμαξι...
PeugeotakiasGT - Τετ 11 Μάρ 2015, 23:01:33
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Ξέρετε πόσα καινούργια αυτοκίνητα παραδίδονται με επισκευές φανοποιείας; Καλύτερα να μην επεκταθώ γιατί θα τραβάτε τα μαλλιά σας.

Μιλάμε για Ελλάδα ή γενικά?
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Τετ 11 Μάρ 2015, 23:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρετε πόσα καινούργια αυτοκίνητα παραδίδονται με επισκευές φανοποιείας; Καλύτερα να μην επεκταθώ γιατί θα τραβάτε τα μαλλιά σας.[/quote]Σωστός αυτό ισχύει.Κάποτε δούλευα σε μια logistic εταιρεία το τη είχαν δει τα μάτια μου....
Kostaswannabe - Πεμ 12 Μάρ 2015, 02:19:47
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωριζω περιστατικο απο renault με ανακληση λογω οτι ηταν ολικης. και απλα επισκευασμενο.. μετα απο ατυχημα στο πλοιο μεταφορας.. Οικογενειακος φιλος το παθε..Επισης παρα πολλα ειναι οντως βαμμενα οταν ερχονται.. και οι περισσοτερες λαλακιες γινονται η στο πλοιο η στο φορτωμα στην νταλικα
lefteraki - Πεμ 12 Μάρ 2015, 07:23:58
Θέμα δημοσίευσης:
μεγαλη συζητηση παμε να ανοιξουμε.. επεισεις και εγω λογο δουλειας (ναυτικος) εχω δει πολλα.....
Andreasf1 - Πεμ 12 Μάρ 2015, 15:23:36
Θέμα δημοσίευσης:
Και μέσα στην αντιπροσωπία που υποτίθεται πως τα ετοιμάζουν πριν την παραλαβή δεν περνάνε και τις καλύτερες στιγμές τα έρμα τα αμαξακια..

Πριν λίγες μέρες που πήγαμε να δούμε ενα 208 σε μια αντιπροσωπία στην οποία υποτιθεται πως ετοιμαζόταν το αμάξι ενός φίλου, ηταν ένας τύπος ο οποίο μετακινούσε θέσεις στα αυτοκίνητα (δεν κατάλαβα τον λόγο που το έκανε, αφού δεν τα πήγαινε κάπου για εργασία πανω σε αυτά) και δεν τους φερόταν και με τον καλύτερο τρόπο.. Τα μαρσαρε κρύα, και αστρωτα καθώς ειναι, κοπαναγε πόρτες, τα ξεκινούσε με burn out, ως χειρόφρενο τράβηξε πάνω σε στροφή και όλα αυτά μπροστά μας.. Όταν δεν είναι κάποιος μπροστά δλδ τι κάνει;

Σε κάποιον μπορεί να φανούν γελοία και ασήμαντα όσα αναφέρω αλλά εμένα θα με πείραζε και με το παραπάνω αν το έκανε σε δικό μου αμάξι. Φρίκη το θέαμα!
salex - Πεμ 12 Μάρ 2015, 15:44:15
Θέμα δημοσίευσης:
Το κόλπο είναι απλό. Τα αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα κατά τη μεταφορά.

Που σημαίνει ότι για κάθε γρατζουνιά, χτύπημα, βαθούλωμα ή ολική καταστροφή ο εισαγωγέας αποζημιώνεται.
Ο εισαγωγέας όμως, που είναι και πονηρός, όχι μόνο πληρώνεται από την ασφαλιστική για την αξία που έχασε το αυτοκινητο αλλά και το πουλάει για καινούργιο πάλι. Ενώ θα έπρεπε να το δώσει με έκπτωση λόγω της επισκευής.

Καταλαβαίνετε γιατί δεν λέει κανένας τίποτα σε όλο αυτό τον κόσμο που κακομεταχειρίζεται τα αυτοκίνητα μέχρι να φτάσουν στην αντιπροσωπεία για πώληση; Τους συμφέρει περισσότερο να πουλήσουν ένα που έχει χτυπηθεί από ένα που δεν έχει χτυπηθεί γιατί πληρώνονται τα λεφτά της ασφαλειας.

Όσο κι αν ακούγεται αυτό σαν αστικός μύθος, είναι αλήθεια και το έχω δει με τα μάτια μου. Η βαφή που κάνει το ανθρώπινο χέρι είναι εντελώς διαφορετική σε υφή και το πάχος του χρώματος από ότι κάνουν τα ρομποτικά συστήματα του εργοστασίου. Ένας απλός έλεγχος με συσκευή μέτρησης πάχους σου δείχνει αμέσως αν είναι ή δεν είναι βαμμένο το κομμάτι που εξετάζεις.

Θα ανεβάσω μια φωτογραφία που πήρα μερικά χρόνια πριν, που δείχνει μερικές δεκάδες BMW να μεταφέρονται από τη Βενετία στην Πάτρα - ήμουν στο ίδιο πλοίο. Αν δείτε πως τα στέλνουν κατά την εισαγωγή, θα τραβάτε τα μαλλιά σας.
drdino - Πεμ 12 Μάρ 2015, 17:35:19
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες μεταβιβάζουν τα αυτοκίνητα στην εταιρεία που κάνει τις μεταφορές, ούτως ώστε να έχουν αυτές την ευθύνη κατά την μεταφορά.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες