PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - 206 - Οθόνη για Car-PC ή DVD

akis - Τετ 11 Φεβ 2004, 11:41:43
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Οθόνη για Car-PC ή DVD
exei valei kanenas othoni sto 206 na mou deiksei kamia fotografia giati exo ftiaksei car pc kai tha ithela na paro idea gia to pou na topothetiso tin othoni.
Tomcat - Τετ 11 Φεβ 2004, 11:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
Tι έχεις φτίαξει ?????
akis - Τετ 11 Φεβ 2004, 12:17:01
Θέμα δημοσίευσης: pc
mi fantasteis trela pragmata na paikso einai mikros epeksergastis 533mhz kai karta grafikon poli mikri kirios gia mp3,dvd kai sto mellon gia navigation thelo poli akoma na to teliopoiiso.to provlima mou einai epidi eimai eparxia na vro enan kalo pou tha mou ta egkatastisei.parte ena link gia idees http://www.via.com.tw/en/VInternet/carpc.jsp
Skull - Τετ 11 Φεβ 2004, 17:49:17
Θέμα δημοσίευσης: Re: othoni se 206?
akis έγραψε:
exei valei kanenas othoni sto 206 na mou deiksei kamia fotografia giati exo ftiaksei car pc kai tha ithela na paro idea gia to pou na topothetiso tin othoni.

Ειχα δει σε ενα περιοδικο μια κατασκευη οθονης για ps2!Αυτη η κατασκευη ητανε εκει που ειναι η μκρη οθονη που λεει την ωρα πανω απο το κουμπι αλαρμ!Πολυ καλο αλλα προσωπικα θα φοβομουνα να το κανω γιατι κανει πολυ μπαμ! Shocked
Μπορεις να πας σε κανα μαγαζι car-audio και να σου προτεινουν αυτοι μια πολυετσερικη κατασκευη καπου στην κεντρικη κονσολα που δεν θα κανει και πολυ μπαμ ή στο τασακι χαμηλα,το εχω δει και αυτο! Very happy

Αληθεια ποσο πηγε το μαλλι για το car pc?? Confused
akis - Τετ 11 Φεβ 2004, 19:02:39
Θέμα δημοσίευσης: pc
peripou xilia euro ola exei othoni 7 " 16:9 touchscreen kai deite mia foto http://www.hcc.com.gr/images/c134-black.jpg auto mpainei sti thesi tou kasetofonou tou autokinitou
kovac - Πεμ 19 Φεβ 2004, 00:53:17
Θέμα δημοσίευσης: Re: othoni se 206?
akis έγραψε:

http://www.ccfreunde.de/apportal/main.php?module=bastelecke206&c=bastelecke206&artid=44

http://www.ccfreunde.de/apportal/main.php?module=bastelecke206&c=bastelecke206&artid=50

Το κακό με το ένα είναι πως πρέπει να καταργήσεις τους εξαεριστήρες. Για δες τα πάντως, αξίζουν τον κόπο. Για μετάφραση αν θελήσεις...στείλε μου pm. Wink
akis - Πεμ 19 Φεβ 2004, 10:07:20
Θέμα δημοσίευσης:
ta eida file mou euxaristo.to thema einai iparxei kapoios pou mporei na kanei tetoies metatropes stin konsola mporei na mou pei kanenas kapoion aksiopisto kai to allo ean vgalo tin othonitsa tou mamisiou kasetofonou ektos telios den tha iparxei provlima?
akis - Πεμ 19 Φεβ 2004, 10:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
na kai mia orea kataskeui ala poios tin kanei
http://i18.ebayimg.com/02/i/01/42/ae/72_1.JPG
Skull - Πεμ 19 Φεβ 2004, 15:24:58
Θέμα δημοσίευσης:
akis έγραψε:
na kai mia orea kataskeui ala poios tin kanei
http://i18.ebayimg.com/02/i/01/42/ae/72_1.JPG

Αυτην ακριβως σου ελεγα...
Την κανει,την κανει! Very happy
Θεληση και χρημα να εχεις...πηγες σε κανα μαγαζι με κατασκευες??Αυτη παντως θα ειναι παιχνιδακι για αυτους γιατι αφαιρεις το πανω καπακι και σου κανουν ενα παρομοιο με πολυετσερα για να χωραει η οθονη!Ειναι πολυ καλο! Very happy Πανε ρωτα μια τιμη,δεν πιστευω να ειναι τοσο ακριβο! Shocked
akis - Πεμ 19 Φεβ 2004, 17:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
to diskolo einai oti eimai eparxia kriti kai prota prepei na vro kapoion gia na po oti ksekinao kai katse na rthei kai to amaksi prota telos tou mina tha einai edo(eimai trelos e Smile))) prota exo ftiaksei to pc kai meta to amaksi)
kovac - Πεμ 19 Φεβ 2004, 19:05:07
Θέμα δημοσίευσης:
Άκη, είχα δει μια κατασκευή (δε θυμάμαι που όμως Embarassed ) που είχε την οθονούλα σε παρόμοια κατασκευή, μόνο που την είχε "υπό σκιάν" (όπως δηλαδή είναι σκεπασμένη και η οθόνη με τις ενδείξεις) και έτσι δεν είχε πρόβληματα ευκρίνειας λόγω του φωτός που πέφτει πάνω της. Wink

Δηλαδή πρόσεχε με την κατασκευή που θα σου κάνουν να μην έχεις κι εσύ παρόμοια προβλήματα κι αν γίνεται να την "σκεπάσουν" όσο μπορούν! Wink
akis - Πεμ 19 Φεβ 2004, 22:07:02
Θέμα δημοσίευσης:
tin exo dei ala pisteuo oti eine kai pio diskoli kai den pisteuo na xoraei i dikia mou othoni giati einai 7" eno auto pou les einai 5,6"
Skull - Σαβ 21 Φεβ 2004, 01:29:19
Θέμα δημοσίευσης:
akis έγραψε:
to diskolo einai oti eimai eparxia kriti kai prota prepei na vro kapoion gia na po oti ksekinao kai katse na rthei kai to amaksi prota telos tou mina tha einai edo(eimai trelos e Smile))) prota exo ftiaksei to pc kai meta to amaksi)

Yπαρχει καποιος στο Ηρακλειο που ασχολειτε...εχει καταστημα! Very happy
Ειναι και μελος του club αλλα δεν νομιζω να βλεπει αυτα τα post!
Αν θες να σου στειλω πμ να σου πω ποιος ειναι! Very happy
kovac - Δευ 23 Φεβ 2004, 04:01:51
Θέμα δημοσίευσης:
akis έγραψε:
tin exo dei ala pisteuo oti eine kai pio diskoli kai den pisteuo na xoraei i dikia mou othoni giati einai 7" eno auto pou les einai 5,6"

Αν βάλεις την οθόνη σου στο σημείο που είναι η οθόνη των ενδείξεων, τότε πιστεύω θα "πετάει" αρκετά. Smile
Οπότε πρέπει να μπει χαμηλότερα. Wink
Άρα, μπορείς να τη βάλεις να είναι αποσπώμενη και να μαγκώνει πάνω στους εξαεριστήρες, ή μπορείς να καταργήσεις τους εξαεριστήρες, να τους βγάλεις και να χωθεί η οθόνη όρθια. Θα χωράει μια χαρά. Wink
Μόνο κακό, καταργείς τους μπροστά μεσαίους εξαεριστήρες. Sad
akis - Δευ 23 Φεβ 2004, 11:39:22
Θέμα δημοσίευσης:
epidi i othoni einai touchscreen ean tin valo stis endeikseis tha prepei na gino tiramolas meta gia na katargiso tous aeragogous den nomizo ta monadika pou skeftome i katargo tis edeikseis kai tin ferno oso pio poli mprosta mporo gia na tin ftano i kato xamila sto tasaki pou exei xoro i kai teleutea lisi epidi den tha exo radiocd sto amaksi mono ton ipologisti na ginei mia kataskeui ekei sto xoro tou radiocd.exei apodeixthei mpelas oli i istoria thelo na vgei kati kalo emfanisimo kai litourgiko
Skull - Δευ 23 Φεβ 2004, 18:40:06
Θέμα δημοσίευσης:
Aκη,υποθετω πως το pc θα παιζει και video clips??ΤV???
Το κουτι σκεφτηκες που θα το βαλεις???

Αξιζει αυτη η αγορα??Εννοω πως ενα καλο dvd player που μπενει στην θεση του κασετοφωνου και ανδιπλοωνει(δηλαδη οταν δεν ειναι ενεργο μπαινει μεσα),με touch και πολλες δυνατοτητες οπως navigation και τηλεοραση κανει 1500ευρο περιπου της Kenwood,χθες τα εβλεπα! Very happy

Tι λες???Ρωταω εντελως φιλικα,ετσι για να δουμε τι ειναι καλητερο... Razz
akis - Δευ 23 Φεβ 2004, 18:49:23
Θέμα δημοσίευσης:
o ipologistis pezei mp3,divx,dvd,radio-tv kai argotera to gps gia to navigation opos episis kai paixnidia ala oxi me tromeres dinatotites.to programma pou douleuei einai idiko gia ta carpc oste na aksiopoiis tis dinatotites eukola tis touchscreen tis othonis.to kouti tou ipologisti pou exo exei to megethos enos kasetofonou kai pano einai ola dvd-rom skliros trofodotika ta panta gia na katalaveis poso mikro einai to motherboard exei diastaseis 13X13 cm.des auto to link http://www.via.com.tw/en/VInternet/carpc.jsp kai tha katalaveis.ego pisteuo prosopika otan tha mou stoixisei 1000 euro den to sigkrino me tipota me auta pou skane 2000 eos 3000 kai eimai 100% pano se dinatotites.
Skull - Δευ 23 Φεβ 2004, 19:10:47
Θέμα δημοσίευσης:
akis έγραψε:
o ipologistis pezei mp3,divx,dvd,radio-tv kai argotera to gps gia to navigation opos episis kai paixnidia ala oxi me tromeres dinatotites.to programma pou douleuei einai idiko gia ta carpc oste na aksiopoiis tis dinatotites eukola tis touchscreen tis othonis.to kouti tou ipologisti pou exo exei to megethos enos kasetofonou kai pano einai ola dvd-rom skliros trofodotika ta panta gia na katalaveis poso mikro einai to motherboard exei diastaseis 13X13 cm.des auto to link http://www.via.com.tw/en/VInternet/carpc.jsp kai tha katalaveis.ego pisteuo prosopika otan tha mou stoixisei 1000 euro den to sigkrino me tipota me auta pou skane 2000 eos 3000 kai eimai 100% pano se dinatotites.

Ολα καλα αλλα ειναι καλητερα να γραφεις με ελληνικα χωρις τονους! Razz
Την τελευταια προταση δεν καταλαβα... Twisted evil
akis - Δευ 23 Φεβ 2004, 19:50:32
Θέμα δημοσίευσης:
λεω οτι ειναι καλυτερα ο υπολογιστης που θα μου κοστισει 1000 ευρω και ειναι καλυτερος 100% παρα τισ 2000-3000 ευρω που δινει ο αλλος και παιρνει τα in-dash
Touristas - Δευ 23 Φεβ 2004, 20:32:20
Θέμα δημοσίευσης:
Τι λες γιαυτο Very happy

kovac - Δευ 23 Φεβ 2004, 22:24:13
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ καλό Αργύρη, αλλά καλύτερα να κρατήσει τους εξαεριστήρες, παρά να βάλει την οθόνη πολλαπλών στη θέση τους. Wink
Touristas - Δευ 23 Φεβ 2004, 22:48:41
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο ειναι θεμα καθαρα δικο του,αλλα κι εγω δεν θα τους χαλαγα !!! Exclamation
Tomcat - Δευ 23 Φεβ 2004, 23:57:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν έχω καταλάβει σωστά... θα αντικαταστήσεις τις ηχητικές λειτουργίες του αυτοκινήτου... με το CAR PC! Δηλαδή αν θες να ακούσεις ένα τραγούδι θα πρέπει να κάνεις εκκινήση των Windows???

Αληθεια πως θα συνδέσεις το τροφοδοτικό με την μπαταρία??

"Είσαι τόσο ευχαριστημένος απο τα Windows που θα τα έβαζες και στο αυτοκίνητο σου???"
akis - Τρι 24 Φεβ 2004, 10:52:54
Θέμα δημοσίευσης:
μεσα στο κουτι υπαρχει κανονικα και το τροφοδοτικο που παιρνει 12v θα το αντικαταστησω πληρως σιγα το πραγμα να κανει 15 δευτερολεπτα να ξεκινησει ο υπολογιστης(μπρος στα καλη τι ειναι ο πονος)και σας τονιζω δεν θα δουλευω windows αλλα ειδικο προγραμμα δειτε μερικεσ εικονες
http://www.letscommunicate.co.uk/carputer/images/gallery/mediacar/mediacarfrontscreen.jpg

http://www.letscommunicate.co.uk/carputer/images/gallery/mediacar/mediacarplaylist.jpg

http://www.letscommunicate.co.uk/carputer/images/gallery/mediacar/mediacargps.jpg
PHSYBORG - Κυρ 07 Μάρ 2004, 09:38:46
Θέμα δημοσίευσης:

akis - Κυρ 07 Μάρ 2004, 18:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
δυστυχως η οθονη που εχω ειναι σαν αυτη για να μπορω να δουλεψω το touchscreen του υπολογιστη
Skull - Δευ 08 Μάρ 2004, 21:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ακη απο την στιγμη που εχει δικια της βαση και τρυπςε για βιδες η καλητερη θεση που μπορω να σκεφτω ειναι μπροστα στον συνοδηγο μεσα στο βαθουλοματακι με τρεις βιδιτσες! Very happy
akis - Δευ 08 Μάρ 2004, 21:40:36
Θέμα δημοσίευσης:
αντιαισθητικο ειναι και θα μου βγαινει το χερι για να την φτανω.σε καμια δεκαρια μερες θα ειναι ετοιμο μου λειπει ο σκληρος δισκος ακομα και το κουτι και το αμαξι(σαββατο παραλαμβανω αρκετα με γκαστρωσε η peugeot με την αναμονη Smile)))))))]
akis - Σαβ 13 Μάρ 2004, 12:11:16
Θέμα δημοσίευσης:
παρελαβα χθες το αμαξι Laughing Laughing Laughing Laughing και τελικα θα κρατησω και το ραδιο cd το μαμα γιατι μου αρεσει παρα πολυ το χειριστηριο στο τιμονι μαλλον η οθονη θα μπει εκει που ειπε o scull τελικα δεν ειναι μακρια η αποσταση την φθανω ξεκιναω τωρα σε καμια 15 μερες θα ειναι ετοιμο θα σας βαλω και φωτογραφιες
akis - Σαβ 13 Μάρ 2004, 15:36:35
Θέμα δημοσίευσης:
το γα**το ειναι οτι ειμαι επαρχια και ειναι πολυ δυσκολο για μενα να ανεβω αθηνα για αυτο το λογο και μονο μετα δεν θελω να χασω την οθονιτσα ποu δειχνει πληροφοριες για το αμαξι και τοu radio cd
orck - Κυρ 14 Μάρ 2004, 02:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
ακη μου κανεις ζημια Smile
εκατσα μεσα σημερα και διαβαζω 4+ ωρες για via μητρικες και φτηνες οθονες
εσυ απο που πηρες αυτην που εχεις;
και αν μπορεις δωσε το ονομα του προγραμματος (καπου ειχα διαβασει για ενα bootable cd που επαιζε media αρχεια)
akis - Κυρ 14 Μάρ 2004, 10:53:53
Θέμα δημοσίευσης:
ειναι ενα παιδι στο fleamarket username:panosalonica και τις φερνει αυτος τωρα εχει μια δημοπρασια με 300 ευρω την οθονη ιδια με την φωτο που ειχα βαλει δηλ ιδια με την δικια μου vga-touchscreen για οτι απορια εχεις επισης μπορεις να πας στο www.mp3car.com και σε μενα φυσικα Laughing κατεβασε για αρχη το mediacar απο εδω και παιξε λιγακι και καλο μπριζωμα θα καταλαβεις τι εστι car pc
akis - Κυρ 14 Μάρ 2004, 10:57:45
Θέμα δημοσίευσης:
επισης βρηκα χτες usb gps tis garmin με χαρτες αθηνας-θεσαλονικης-ηρακλειο με 260 ευρω μονο.θα ηθελα να ρωτησω το εξης μηπως θα πρεπει να ανοιξω καινουργιο topic επειδη ξεκινησα για την οθονη και εχουμε καταληξει για το car pc?
orck - Κυρ 14 Μάρ 2004, 11:59:01
Θέμα δημοσίευσης:
εγω βρηκα αυτο http://www.etronics.com/product.asp?stk_code=statm5600d&store=&catid=386
και αυτο
http://www.merconnet.com/products.php?ProductID=97

και παρολο που το αποτελεσμα δεν θα ειναι και πολυ εππαγελματικο (πιο πολυ σαν γυφτια μου φαινεται) δειχνει πολυ ενδιαφερον
akis - Κυρ 14 Μάρ 2004, 19:35:55
Θέμα δημοσίευσης:
ean theleis apotelesma tha pareis vga monitor alios tha vreis ena soro me 100 euro tis plakas
ΒΑΣΙΛΗΣ - Τρι 16 Μάρ 2004, 14:56:42
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΩ ΔΕΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ 7" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ CAR KIT ΚΑΙ ΜΕ VIDEO IN ΜΟΝΟ 260€. ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΗΣΤΙΚΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΘΟΝΗ PLASMA, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΩ ΠΡΩΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.
ΒΑΣΙΛΗΣ - Τρι 16 Μάρ 2004, 14:58:53
Θέμα δημοσίευσης:
ΞΕΧΑΣΑ Η ΟΘΟΝΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ.
akis - Τρι 16 Μάρ 2004, 19:14:51
Θέμα δημοσίευσης:
θα ηθελα να σας πω οτι οι τηλεορασεις αυτες και εισοδο να εχουν σε μια κατασκευη για car pc η ποιοτητα θα ειναι χαλια ειναι πως περνεις το τv out απο μια καρτα και το πετασ στην τηλεοραση τα windows einai εντελως χαλια.
Skull - Τετ 17 Μάρ 2004, 00:16:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Ακη προσωπικα δεν θελω πολυ ποιοτητα...
Ειχα σκεφτει μια τηλεορασουλα που ηταν προσφορα στα Lidl με πολυεστερικη κατασκευη και συνδεση με την πηγη και εισαι ετοιμος! Wink

Εστι μονο για τον χαβαλε με 150ευροπουλα να ξεμπερδευεις... Very happy

Εχεις τιποτα τεοιο υποψιν σου?? Confused
ΒΑΣΙΛΗΣ - Τετ 17 Μάρ 2004, 07:57:45
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΥΤΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ,ΕΧΕΙ ΔΕΚΤΗ ΜΕΣΑ. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ. ΤΑ WINDOWS ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ. ΑΝ ΘΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΝΑ DVD ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΟΥΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΓΩ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΩ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
kavaliotis - Παρ 23 Απρ 2004, 14:02:51
Θέμα δημοσίευσης:
Τυχαια διαβασα τωρα το τοπικ. Ηταν μια ιδεα που την ειχα σκεφτει και εγω πριν βαλω ΜΡ3 player στο αμαξι. Παντως ισως μελλοντικα το κανω κι εγω. Στην περιπτωση μου τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα γιατι εχω ηδη ενα λαπτοπ που του ειχε χαλασει η οθονη, οποτε ανετα βαζω το λαπτοπ στο ντουλαπακι μεσα και απλα με ενα καλωδιακι ενωνω μια VGA οθονουλα που πουλουνται 200-300 ευρω το πολυ οι καλες για αμαξι...Απλα το θεμα ειναι οτι δεν νομιζω οτι αξιζει τελικα να κανεις κατι τετοιο γιατι σπανια θα το χρησιμοποιω, εχω το ΜΡ3 player και βαζω αμεσως το cdaki μου και αντε γεια, τωρα γιατι να μπλεκεις με οθονες κτλ...Σαν ιδεα φαινεται πολυ θεαματικο, αλλα στην πραξη δεν ξερω αν τελικα ειναι πρακτικο και αξιζει...
Skull - Δευ 26 Απρ 2004, 20:13:57
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω θεωρουσα την τηλεοραση ασκοπη στο αυτοκινητο μεχρι που εχω σκυλοβαρεθει μεσα στην κινηση καθε μερα για αρκετη ωρα στο ξεκινα-σταματα της πολης!

Θα το επιχειρισω παντως αν ο φιλος μου τελικα μου βρει με 100 ευρο καποια TV χαλιας εταιριας η οποια το μονο που θα μου προσφερει ειναι τονοση στην κινηση και διασκεδαση στους επιβενοντες,και καμια φορα και σε εμενα Wink ,στα ταξιδια! Very happy

Αυτη που λεω 100 ευρο βασικα ειναι για προσκεφαλα χωρις δεκτη αλλα ειπε οτι θα γινει και ετσι περιμενω! Wink

Και ενα αλλο φιλαρακι μου ειπε για κατι "τις πλακας" που ειδε Βουλγαρια! Laughing Laughing
Να φανταστητε αυτος πηρε με 25ευρο cd player μαρκας sonyex που εχει ολοιδια μοντελα με την sony και το μοναδικο προβλημα που εχει ειναι οτι το cd για να βγει θελει να εχει μικρη κατηφορικη κλιση ο δρομος!!! Laughing Laughing

Για 25ευρο λεει!!! Laughing Laughing Laughing
DRAKE - Δευ 26 Απρ 2004, 21:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
Skull έγραψε:
το cd για να βγει θελει να εχει μικρη κατηφορικη κλιση ο δρομος!!! Laughing Laughing
Shocked Shocked Silly Silly Shocked Beer
Δηλαδή αν θέλεις να αλλάξεις CD θα ψάχνεις κατηφόρα;;; Very happy Shocked Shocked
Skull - Δευ 26 Απρ 2004, 21:07:36
Θέμα δημοσίευσης:
DRAKE έγραψε:
Skull έγραψε:
το cd για να βγει θελει να εχει μικρη κατηφορικη κλιση ο δρομος!!! Laughing Laughing
Shocked Shocked Silly Silly Shocked Beer
Δηλαδή αν θέλεις να αλλάξεις CD θα ψάχνεις κατηφόρα;;; Very happy Shocked Shocked

Για 300ευρο που κερδιζεις με αυτην την συσκευη εγω μπορω και βουνο να ψαχνω καθε φορα που παω να αλλαξω cd!!!! Laughing Laughing

Eκει κολλησες ρ Κυριακο???? Mad
micho - Τετ 29 Δεκ 2004, 01:26:44
Θέμα δημοσίευσης:
να δω ποτε θα βρω λιγο χρονο να ανεβασω κατι φωτος απο την οθονη κ το dvd στο αμαξι...
οσοι ητανε στο τελευταιο τουρ το δανε παντως...
MEMsound - Δευ 30 Ιαν 2006, 18:42:56
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμ κάτι πολύ ενδιαφέρον για όσους σκέφτονταν οθόνη στο 206.
ακριβό βέβαια αλλά κάποιος που πιάννουν τα χέρια του και με όρεξη μπορεί να το φτιάξει και μόνος του...

http://www.french-power.com/product_info.php?info=p623_Multimedia-Mittelkonsole-206.html

επίσης έχει αυτό το ωραιότατο car-pc:

http://www.french-power.com/product_info.php?info=p650_carPC-System.html
brz20 - Πεμ 16 Φεβ 2006, 15:46:37
Θέμα δημοσίευσης: Εγκατασταση Η/Υ στο αυτοκινητο
Γεια σας παιδια.Χθες το βραδυ καθως εψαχνα διαφορα καλουδια στο διαδικτυο για το αμαξακι μου,μου σφυριξε μια κοπελια απο το MSN καποια διευθυνση για Car Computer.Εψαξα το θεμα και μου αρεσε πολυ σαν ιδεα.Λιγο ακριβη βεβαια αν αναλογιστιτε οτι το ολο project κοστιζει κοντα στα 1200 ευρωπουλα.

Το θεμα παει ως εξης για οσους δεν γνωριζουν.Βγαζεις(αν θες)το μαμα radio cd σου και τοποθετεις μια οθονη τον 7''που ειναι και touchscreen παραλληλα.Κριβεις μεσα στο ντουλαπακι ή κατω απο την θεση για παραδειγμα την κεντρικη μοναδα η οποια ειναι μικρη(μοιαζει με ενα κοινο CD-Rom για τον υπολογιστη).Αφου τα καλωδιωσεις ολα σωστα τοτε τρεχουν κανονικα τα Window και ακους ή βλεπεις οτι θελεις.Προκειτε για υπολογιστες με δυνατοτητες απο 1.5GHz μεχρι 2.5GHz.Μνημη στα 256MB εως και 2GB.Σκληρο δισκο στα 40GB εως 80GB.Καρτα ηχου,γραφικων και DVD-RW Combo.
Υποστηριζει και Navigation System.
Υπαρχει καποιος στο club μας που να εχει κανει τετοια εγκατασταση?Τι γνωριζετε επι του θεματος?
Stevon - Πεμ 16 Φεβ 2006, 16:05:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κων/νε υπάρχει και αυτό το topic ...http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=2820
ώπου μερικοί έχουν ποστάρει και url με έτοιμες λύσεις..ρίξε μια ματιά. Wink

Το τόκικ του brz20 "Εγκατασταση Η/Υ στο αυτοκινητο" ενσωματώθηκε στο παρόν. Ευχαριστώ για την υπόδειξη Σταύρο Wink .

Εκ της MOD Team
MEMsound

brz20 - Παρ 17 Φεβ 2006, 00:24:30
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry παιδια.Εκανα και αναζητηση πριν αλλα με τις φραση Car Computer.Λογικο να μην μου βρει το θεμα.Θα το διαβασω να δω τι παιζει.
brz20 - Δευ 23 Οκτ 2006, 13:38:54
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα παιδια ξεκινησα την εγκατασταση του Carputer στο αμαξι μου.
Εγινε ενα προσχεδιο δηλαδη για το που θα παει το μαμα RCD(δεν το αποχωριζομαι ποτε,ειναι η μεγαλη μου αγαπη),πως θα γινουν οι προεκτασεις καλωδιων και που θα μπει το Slim DVD.
Η οθονη θα παρει την θεση στην κεντρικη κονσολα ενω ποδι θα φαει το Cd Charger.
Βεβαια η οθονη ερχετε κανονικα στο υψος αλλα στο μηκος μου τα χαλαει λιγο.Πρεπει να φαω μερικα χιλιοστα και θα ερθει στα ισα της.
Το απογευμα θα παω τα πλαστικα της οθονης με τις ασημι λεπτομεριες της κονσολας στον μαστορα για να φτιαξει κατι που θα φενετε εργοστασικο.
Θελω να ρωτησω αν ξερετε πως μπορω να πετυχω το μαυρο ματ χρωμα των εσωτερικων πλαστικων και κατι ακομα.Ξερει κανει ποιος ειναι ο κωδικος χρωματος για το εσωτερικο ασημι που εχει πανω στην κονσολα?
Οταν την εγκαταστησω θα δημοσιευσω και φωτογραφιες για να δειτε την δουλεια.
brz20 - Τρι 07 Νοέ 2006, 05:57:24
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα σε ολους(αν και τετοια ωρα ειμαι μονο εδω).Εχω ενα προβλημα με το PC που θελω να βαλω στο αμαξι μου.
Για να γινω ποιο συγκεκριμενος το προβλημα υπαρχει στην κατασκευη που εφτιαξα για την στηριξει της οθονης.
Σας εχω και τις επομενες δυο φωτογραφιες για να δειτε σε τι ακριβως αναφερομαι.

Εδω ειναι στοκαρισμενο με στοκο σπρει(αφου περασα μια στρωση πολυεστερικου).

Και εδω ειναι βαμενο

Οπως βλεπετε στην πανω φωτο δεν εχω κανει την καμπυλη που εχει η κονσολα του 307.Εκει ακριβως ειναι το προβλημα μου.Μπορειτε να μου πειτε πως θα μπορουσα να φτιαξω αυτην την καμπυλη ωστε να φαινετε πιο εργοστασιακο το αποτελεσμα?
Τα σημεια που πρεπει να επεξεργαστω ειναι οι ευθειες μονο και οχι τα φατσα που εχω δωσει στο ξυλο.Ειναι κριμα να τα χαλασω.
Πως μπορω να το φερω στα ισα?Πειτε μου.Με λεπτομεριες και τι ακριβως τεχνικη πρεπει να χρησιμοποιησω.
Αν τα βρω σκουρα μπορω να το παω ετσι σε εναν φανοποιο και να μου το κανει αυτος?
brz20 - Τετ 08 Νοέ 2006, 12:40:29
Θέμα δημοσίευσης:
Κανενας ρε παιδια.
Μια βοηθεια ψαχνω.
brz20 - Πεμ 09 Νοέ 2006, 02:40:56
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα τελειωσα με την κατασκευη της οθονης.
Αυτο που επρεπε να κανω ηταν να την βαλω πανω στο πλαιδιο που ειχα φτιαξει.Δυο λαμακια δεξια και αριστερα,βιδωμα πανω στο ξυλο και σχεδον ετοιμο.
Εδω ειναι αυτο που περιγραφω παραπανω.
Το αμεσως επομενο προβλημα ηταν πως θα κολλησω μια πλακετα(στην φωτο δεν φαινετε)πανω στην οθονη που βλεπετε.Ολα επρεπε να εινα σταθερα γιατι ειναι λεπτο το σημειο.Τελικα την εβαλα απο πισω και την κολλησα πανω στο πλαστικο του 307 με λιγο σιλικονη.
Τωρα το μονο που θελω να κανω ειναι να περασω το δεκτη IrDA μεσα στον κεντρικο αεραγωγο ωστε να μπορω να την ρυθμιζω και να την ανοιγω/κλεινω οταν θα χριαζετε.Ευκολο σε σχεση με αυτα που εχω περασει αυτες τις μερες.
Τελικα την εδεσα και εδω φαινετε το αποτελεσμα.
Τελικα μου αρεσει πολυ ετσι ασχετα αν δεν εχει την καμπυλη που παρουσιαζει το ταμπλο.Αν και ακομα δεν μπορω να πω οτι θα το κρατησω 100% σε αυτην την μορφη.Αν βρω εναν ωραιο τροπο να φτιαξω την καμπυλη τοτε σιγουρα θα το αλλαξω.
Περιμενω να ακουσω εντυπωσεις.Ριξτε και καμια ιδεα για το πως μπορω να το κανω καλυτερο.
Τελος θα σας πω οτι σας χρωσταω μια φωτο.Αυριο το βαζω στο αμαξι και θα πεσει πολυ δουλεια.Το ραδιο θα μπει στο ντουλαπακι και το cd charger περνει ποδι.Θα συνδεσουμε ηχο στο PC και ολα καλα.Επισης το χειριστηριο του τιμονιου πλεον στην επιλογη του cd charger θα ελενχει το volume του pc.
Stevon - Πεμ 09 Νοέ 2006, 15:12:58
Θέμα δημοσίευσης:
Κων/νε , φαίνεται πραγματικά πολύ όμορφο ,
Άντε να το δούμε και τοποθετημένο. Wink
brz20 - Πεμ 09 Νοέ 2006, 15:58:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο περιμενω και εγω αλλα τελικα δεν θα γινει σημερα.Αυριο θα το τελιωσω το project γιατι σημερα ο φιλος μου δεν μπορουσε.
Θα γινει ωραιο.Ετσι θελω να πιστευω.Μετα το μονο που θα θελω θα ειναι ενα κανονικο pc γιατι προς το παρον θα το δουλευω με το laptop μου.
Δεν θα σας ξεχασω.Θα ανεβασω φωτος μολις το τελεισω.
brz20 - Τρι 14 Νοέ 2006, 00:06:59
Θέμα δημοσίευσης:
Σας ειχα ταξει κατι φωτογραφιες απο το Project που αρχισα πριν καποιες βδομαδες.
Με δυσκολεψε πολυ και να κατασκευασω το πλαισιο που θα στηριξω την οθονη και το πως θα το βαλω να λειτουργισει στην θυρα του CD Changer.
Σκεφτηκα να σας το παρουσιασω ολοκληρο μιας και το μεγαλυτερο μερος εχει γινει.
Τωρα θα το λειτουργω με τον Laptop για ενα διαστημα μεχρι που να μπει ο κανονικος υπολογιστης.
Αρχιζω λοιπον.

Στην αρχη εκανα μια πολυεστερικη κατασκευη για να στηριξω την οθονη αλλα τελικα ναυαγισε το σχεδιο αυτο.
Ετσι σε συνεργασια με εναν φιλο μου κοψαμε ενα κομματι ξυλο και μετα απο την επεξεργασια που δεχθηκε εφτασε σε αυτην την κατασταση που φαινετε παρακατω.
Εδω ειναι στοκαρισμενο και το εχω τοποθετησει προχειρα πανω στο ταμπλο.
Εδειχνε πολυ ωραιο και ειχε μια ωραια υφη που το μαυρο ματ που θα επεφτε απο πανω θα το εκανε τελειο.
Οριστε και το αποτελεσμα του βαψηματος.

Τα υλικα που χρεισημοποιησα μεχρι εδω ηταν στοκος πολυεστερικος και σε σπρει(αυτο το γκρι χρωμα ειναι).
Επεισης χρησιμοποιησα εναν router για να κανω τα φαλτσα,διαφορα κοπτικα για το ξυλο και το μαυρο ματ χρωμα που ειχε την μορφη σπρει.

Τωρα σειρα ειχε η οθονη η οποια επρεπε να μονταριστει και να κολλησει πανω στην κατασκευη που ειχα φτιαξει.
Αυτο το εκανε ο φιλος μου γιατι εγω εχανα την υπομονη μου καθε λιγο και λιγακι.
Εδω φαινετε η οθονη πριν κολλησουμε την πλακετα της VGA.
Πραγματικα εργοστασιακο αποτελεσμα οπως φανετε και σε αυτην την φωτογραφια.
Εφτανε σιγα σιγα η ωρα για το περασμα και το τελικο μονταρισμα.

Σημερα λοιπον ηταν η τελευταια μερα των βασανιστηριων.
Πραγματικα βασανιστηρια αφου μας εβγαλε το λαδι το μωρο μου.
Σαν να μην την ηθελε.
Μας εκανε ατελειωτες πλακες.
Αφηστε που τα χρωματα των καλωδιων ηταν οτι να ναι.
Αλλου κιτρινο για την γιωση και αλλου πρασινο και γκρι.
5 ωρες ηταν αρκετες για να κανουμε το ολο συστημα να δουλεψει.
Αφου βαλαμε το RCD στο ντουλαπακι και καναμε τις απαραιτητες προεκτασεις καλωδιων ηταν ωρα για να κανουμε και εναν ανταπτορα Aux σε RCA ωστε να εχουμε ηχο απο τον υπολογιστη.
Εκει μας δυσκολεψε λιγο μεχρι να βρουμε τα ρευματα αλλα το λυσαμε.
Τωρα σειρα ειχαν καποιες κολλησεις για να περνει ρευμα και η οθονη απο την μπαταρια του αυτοκινητου.
Απο που αλλου?
Απο την ασφαλειοθηκη φυσικα.
Βρηκαμε 12Volt ταση και με την μια κολλησαμε.

Αφου ξανατοποθετησαμε ολα τα πλαστικα ηταν ετοιμο για να το λειτουργισουμε επιτελους.

Αν και η φωτο ειναι σκοτεινη πιστευω να βλεπετε τι καλυτεχνης ειμαι.
Τωρα λειτουργει ρολοι σχεδον αλλα θα πρεπει να του βαλω ενα αλλο ανταπτορα γιατι το RCD καταλαβαινει οτι δεν ειναι η σιντιερα στην θεση της.
Δυστυχως δεν μπορεσαμε να το κοροιδεψουμε το αμαξι σε αυτον τον τομεα αλλα θα την βρουμε την λυση.
Stevon - Τρι 14 Νοέ 2006, 09:51:41
Θέμα δημοσίευσης:
Πραγματικά νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια και σε εσένα αλλά και στο παλικάρι που σε βοήθησε , άψογη συναρμογή (απο ότι φαίνεται στις φωτό τουλάχιστον) νομίζω ότι δέν έχει να ζηλέψει τίποτα απο μία εργοστασιακή εφαρμογή. Thumb right

Ερώτηση = οι ενδείξεις του εργοστασιακού R/cd , θα φαίνονται μόνο στην εργοστασιακή οθόνη ή και στην οθόνη του Η/Υ??
brz20 - Τρι 14 Νοέ 2006, 10:28:28
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν βαζω ραδιο ή το απλο CD τοτε η πορτοκαλι οθονη δουλευει κανονικοτατα.Οταν ομως επιλεγω το καναλι της σιντιερας τοτε λεει "Load CD 1" και ανοιγει η οθονη.Απο εκει και περα δεν βγαζει κατι αλλο.

Το προβλημα που εχω τωρα και δεν ξερω αν μπορω να το λυσω με εναν καλο ανταπτορα ειναι οτι δεν μπορω να κοροιδεψω το RCD μου.
Και εξηγω.
Το RCD διχνει να καταλαβαινει τι υπαρχει συνδεδεμενο απο την αλλη μερια.
Δηλαδη οταν ειχα την σιντιερα τα πραγματα λειτουργουσαν κανονικοτατα και η αλλαγη απο καναλι σε καναλι γινοταν απο το τηλεχειριστιριο.
Τωρα για να λειτουργισει η οθονη και να βγαλω ηχο απο το καναλι της σιντιερας πρεπει με το που ανοιξω το RCD να βαλω αμεσως το καναλι της σιντιερας πριν προλαβει να καταλαβει οτι υπαρχει λαθος.
Τοτε λειτουργει κανονικα(αν και η σιντιερα αναβοσβηνει σαν τρελη πραγμα που δεν επιρεαζει).
Οταν ομως γυρισω καναλι και παω στο ραδιο ή στο απλο το CD τοτε δεν μπορω να ξαναβαλω το PC να βγαζει ηχο.
Μου τον κλεβει κανονικα.
Πρεπει να κλεισω το RCD απο το κουμπι και να το ανοιξω παλι.
Δεν ξερω αν σας μπερδεψα.Προσπαθεισα να σας δωσω να καταλαβαιτε ακριβως.
Αυτο θα μπορεσω να το λυσω?Και με τι τροπο?
MEMsound - Τρι 14 Νοέ 2006, 11:08:44
Θέμα δημοσίευσης:
Διάβασα το ποστ χθες το βράδυ...
Πραγματικά συγχαρητήρια...
Βέβαια για να περιαυτολογήσω λίγο.... είχα σκεφτεί να κάνω κάτι τέτοιο εδώ και πολλά χρόνια μόνο που τότε δεν υπήρχαν.
1ον φθηνά μικρα TFΤ monitor ...
2ον touch monitor...
3ον μικρά πληκτρολόγια και
4ον ... (γενικώς) χρήματα στην τσέπη μου... Laughing Laughing Laughing

Επίσης Κωνστανίνε θα σου μεταφέρω κάποιους προβληματισμούς που είχα σχετικά με την τοποθέτηση PC μέσα στο αυτοκίνητο καθώς και μερικές λύσεις που είχα σκεφτεί.

1ον Αντοχή/Λειτουργία/ σκληρού δίσκου.
Προβληματίζομαι για την κφαλή του σκληρού δίσκου? Θα αντέξει τους κραδασμούς? Θα λειτουργεί ή θα κολλάει κάθε τρεις και λίγο?
Και έστω ότι αντέχει τους κραδασμούς από τις λακούβες των δρόμων κλπ κλπ...
Αν έχεις ένα sub (ή 2...) μέσα στο αυτοκίνητο που προκαλεί τις άπειρες δονήσεις τι θα γίνει με την κεφαλή του σκληρού δίσκου?
Εν στάση είμαι σίγουρος ότι όλα θα λειτουργούν άξογα.
Εν κινήση όμως?
Βέβαια οι σύγχρονοί σκληροί δίσκοι δεν έχουν καμία σχέση με τους παλαιότερους όμως και πάλι η αρχή λειτουργείας τους είναι η ίδια.
Μέχρι λοιπόν οι σκληροί δίσκοι να πάρουν την μορφή των μεγάλων memory stick (=χωρίς κινητά μέρη εσωτερικά) θεωρώ ότι εν κινήση θα υπάρχει πρόβλημα...
Αυτό που είχα σκεφτεί μπας και βοηθήσει είναι μπει ο σκληρός δίσκος μέσα σε ένα κουτί μεγεθούς 5,25" (ή και 2χ5,25") και να αναρτηθεί (γύρω~γύρω= πάνω~κάτω, δεξιά~αριστερά & μπρος~πίσω) σε μικρά ελατηριάκια ώστε να απορροφούνται κάποιοι από τους κραδασμούς.
Βέβαια άντε να βρεις τόσο μικρά ελατηριάκια και άντε να τα τοποθετήσεις κλπ κλπ...

2ον πως θα γίνεται ο έλεγχος του PC.
Στα PC o έλεγχος γίνεται από το mouse κηρίως και το πληκτρολόγιο στην συνέχεια.
Πλέον υπάρχουν και τα touch panels αλλά δεν έχω ιδέα πόσο κάνουν.
Θέση κοντά στον οδηγό για πληκτρολόγιο φυσικά δεν υπάρχει (ακόμα και αν πάρει κανείς μικρό πληκτρολόγιο θα το βάλει πχ στο ντουλαπάκι του συνοδηγού)
Επίσης θέση για ποντίκι δεν υπάρχει...
Υπάρχει όμως τα trackball το οποίο θα δουλέψει ιδανικά. αφού το στερεώνεις κάπου σταθερά πχ πίσω~δεξιά από το λεβιέ ή πίσω από το χειρόφρενο (=όπου χωράει) και "παίζεις με την μπίλια" Wink
Βέβαια αν υπάρχει touch screen ακόμα καλύτερα αλλά τα εικονίδια στην οθόνη του pc είναι τόσο μικρά που δεν ξέρω πόσο ευχρηστη θα είναι εκτός και αν υπάρχει κάποιο σχετικό πρόγραμμα αναπαραγωγής mp3 με σχετικά μεγάλα εικονιδιοπλήκτρα που να συνεργάζεται με τέτοια οθόνη. Wink

αυτά...

Κατα τα άλλα η δουλειά που έχετε κάνει είναι απλά τέλεια (μου αρέσουν πολύ τα φάλτσα στο ξύλο) Wink Wink
brz20 - Τρι 14 Νοέ 2006, 11:28:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εχουν μλετηθει ολα ή εστω μεχρι εκει που παει εμενα το μυαλο μου.
Πρωτον,για τον σκληρο δισκο θα σου πω κατι πολυ απλο που μπορει να κανεις καποιος που δεν θελει να αγορασει κουτι.
Και οταν λεμε για κουτι εννοουμε κατι αποκλιστικα σχεδιασμενο για Car PC το οποιο εχει σιλικονουχες βασεις στους σκληρους και δεν παθαινουν τιποτα.
Μπορει λοιπον να τοποθετησει και να στερεωσει τον σκληρο του δισκο καθετα προς το εδαφος.
Αυτο βοηθαει στην αποφυγη διαφορων ατυχηματων γιατι οταν πεσεις σε μια λακουβα τα φορτια που επιρεαζουν τον δισκο ειναι τελειως διαφορετικα απο το να ηταν οριζοντια τοποθετημενος.
Πιο μικρες πιθανοτητες να σου "χτυπησει δισκος" καθετα.
Δευτερον.Ο ελενχος πλεον γινετε να touchscreen.Αν και παραμενει μια ακριβη λυση.Η οθονη και μονο μου στοιχισε 400 ευρω.Βεβαια υπαρχουν και με 200 αλλα ηθελα αυξημενη ποιοτητα.Θα υπαρχει και πληκτρολογιο το οποιο θα βοηθαει την κατασταση.Μαλλον τελειως ασυρματο για να μπορω να πληκρολογω οταν καθομαι στην θεση του οδηγου(και οταν δεν οδηγαω φυσικα).
Το παραπανω προβλημα λυνετε και με καποιες ειδικες εφαρμογες που λεγονται Front-Ends.Αυτες ειναι ειδικα σχεδιασμενες εφαρμογες που εχουν μεγαλα κουμπια τα οποια κανουν διαφορα.Επιλεγεις Music ακους μουσικη.Καποιο αλλο σε βαζει στο GPS.Εχει κουμπι για DVD και παει λεγοντας.
Αρα εχεις μια οθονη με το προγραμα και κανεις πολλα και διαφορα.

Το προβλημα μου εμενα τωρα ειναι στο παραπανω ποστ που λεω και οχι αυτα.Αυτα εχουν δοκιμαστει πιστεψε με.Αυτος ο φιλος μου που με βοηθεισε εχει ενα Golf GT και πριν απο αυτο ειχε ενα 16αρι FSI.Να φανταστεις τρακαρε με το FSI και ο δισκος δεν επαθε κατι.Τωρα το PC λειτουργει κανονικα σε αυτο το αμαξι για περιπου 5 μηνες.Και συνολικα εχει 2 χρονια λειτουργιας.Εχει τραβηξει και πολυ ζεστη και κρυο.Δεν θα εκανα κατι χωρις να ηταν δοκιμασμενο.
MEMsound - Τρι 14 Νοέ 2006, 11:52:34
Θέμα δημοσίευσης:
Άριστα τότε... Wink
Φυσικά όταν το έξαχνα εγώ ούτε ειδικά κουτιά υπήρχαν ούτε και touch screens...
anyway...

Στο άλλο θέμα που λες.
Δοκίμασε να κάνεις μια μίξη του αντάπτορα με το καλώδιο που πάει από το RCD στo Changer.

Τι εννοώ.
θα χρησιμοποιήσεις το μαμά καλώδιο του changer και θα έχεις το changer συνδεδεμένο (υπάρχει βέβαια το θέμα του που θα το βάλεις τώρα που την θέση του έχει πάρει η οθόνη....)
= τα καλώδια για το ρευμα του chager Θα πηγαίνουν στο changer, ενώ τα καλώδια που αφορούν το σήμα θα πηγαίνουν στο pc.
Νομίζω ότι έτσι θα "εξαπατήσεις" το RCD Wink

Νομίζω... Wink
brz20 - Τρι 14 Νοέ 2006, 12:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο εχω κανει.Για να φανταστεις.
Το ντουλαπακι του συνοδηγου εχει γεμισει.Και Ραδιο και σιντιερα.Εχω κοψει τα καλωδια του ηχου απο την σιντιερα.Το ρευμα παει κανονικα πανω της.Παρολο αυτα το RCD δεν μπορω να το κοροιδεψω.Και απορω.
Τοσο εξυπνο ειναι?Αν ναι το ειχα υποτιμησει πολυ τελικα.
Απο την αλλη,αν αφησω τον ηχο πανω στην σιντιερα και απλα κολλησω επιπλεον καλωδια για να δωσω ηχο και στο PC τοτε σιγουρα θα μπλεκουν μεταξυ τους τους ηχους.
MEMsound - Τρι 14 Νοέ 2006, 12:54:40
Θέμα δημοσίευσης:
αν το δοκιμάσεις χωρίς να έχεις cd μέσα στην cdιερα... Wink
ισως δουλέψει Wink
brz20 - Τετ 15 Νοέ 2006, 01:15:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο το ενδεχομενο δεν το ξερω.Μακαρι ρε Μανθο να δουλεψει και μετα το μονο που θελω απο σενα ειναι να μου πεις το υψος σου.
Ξερεις για ποιον λογο ετσι.Ή λαμπαδα θα σε αναψω ή στην καλυτερη θα σου κανω ενα αγαλμα κατω απο το σπιτι μου.Αλλα τοτε θα στειλεις και ολοσωμη φωτο.
MEMsound - Τετ 15 Νοέ 2006, 01:47:08
Θέμα δημοσίευσης:
ότι να ναι... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
brz20 - Τετ 15 Νοέ 2006, 02:41:46
Θέμα δημοσίευσης:
Καθολου οτι να ναι.Να ξερεις πως αν δουλεψει θα με τρελανεις τελειως.
Στοιχημα δεν βαζω.Οι λογοι αναφερονται στην ενοτητα greeklish.
brz20 - Πεμ 16 Νοέ 2006, 02:19:43
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα σε ολους.
Μολις εβγαλα μια φωτο ακομα απο το αμαξι μου.
Θελω να σας δειξω το Front End προγραμμα που σας ελεγα την προηγουμενη φορα.
Ειναι κατι σαν αυτο που εχουν τα ταξι αλλα το συγκεκριμενο κανει πολλα τρελα πραγματα.
Κοταξτε εδω
Η φωτο δεν ειναι και η καλυτερη γιατι ειναι νυχτερινη λυψη.Παντως αυτα που γυαλιζουν περισσοτερο στην οθονη ειναι τα κουμπια που σας ελεγα.Ειναι τεραστια και το χερι τα πιανει ευκολα χωρις να αποσπασε πολυ απο τον δρομο.
MEMsound - Πεμ 16 Νοέ 2006, 09:40:07
Θέμα δημοσίευσης:
άριστα... Wink
Stevon - Πεμ 16 Νοέ 2006, 09:53:06
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
άριστα... Wink

+1 Wink
brz20 - Πεμ 16 Νοέ 2006, 12:06:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ παιδια.
Τωρα βεβαια εχω κολλησει αγρια.Ξερετε εχω τον laptop και δεν μπορω να τον λειτουργισω για πολυ ωρα λογο μπαταριας.Αφηστε που βαλε-βγαλε συνεχεια καλωδια ειναι μπερδεμα.
Οποτε παμε για κανονικη μητρικη με επεξεργαστη και ολα τα κομφορ.
Και ξερετε που θα μπει το PC?
Το 307 εχει δυο αποθηκευτικους χωρους κατω απο τις θεσεις του οδηγου και του συνοδηγου.Λοιπον το συρταρακι του συνοδηγου θα γινει Case για το PC.Θα ειναι και πολυ ευκολο να συντηριθει.Ειναι ακριβως οσο μια μια μητρικη.
Θα χριαστουν βεβαια καποιες προσθηκες απο φελιζολ για τον σκληρο για να μην μας παθει τιποτα.
COOL ALEXIS - Πεμ 16 Νοέ 2006, 12:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθούκο τι σου έλεγα όταν ανησυχούσες για το χώρο των αποσκευών και το subwoofer Wink
MEMsound - Πεμ 16 Νοέ 2006, 12:18:59
Θέμα δημοσίευσης:
ναι βρε @@αρα...
ΔΕΝ εχουμε 307 όμως...

το 206 δεν έχει τέτοιο χώρο κάτω από τα καθίσματα... Wink
COOL ALEXIS - Πεμ 16 Νοέ 2006, 12:22:46
Θέμα δημοσίευσης:
Κι αυτός που έχει είναι μια χαρά Cool

Αν ποτέ σκεφτείς να το ξεκινήσεις θα κάνουμε ότι θες Exclamation
brz20 - Πεμ 16 Νοέ 2006, 12:39:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ξεκινησετε κατι τετοιο μπορω να σας βοηθησω και να σας βρω και ιδεες.
Ξερω και εναν τυπο απο Θεσσαλονικη που ασχολειτε αποκλιστικα με το θεμα αυτο και οι δουλειες του ειναι κατι παραπανω απο καλες.Να φανταστιτε στο 307 εχει κανει το πλαισιο της οθονης κανονικα με την εργοστασιακη καμπυλη.
COOL ALEXIS - Πεμ 16 Νοέ 2006, 12:48:46
Θέμα δημοσίευσης:
Σε merci πολύ και θα σε έχουμε στα υπόψιν μας Wink

Απλά το καλο στην όλη υπόθεση είναι να προσπαθήσεις να το κάνεις μόνος σου, ξέρεις εσύ!
brz20 - Πεμ 16 Νοέ 2006, 14:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερω.Και εγω γι'αυτο και το εκανα μονος μου.
Οπως και να το κανεις εχει αλλη γλυκα να δημιουργεις και να λυνεις,καμια φορα,προβληματα που δημιουργουνται στην ολη διαδικασια.
Μου εδεινε πολυ μεγαλη χαρα οταν εκανα χρησιμα βηματα για την ολοκληρωση του Project.Και ακομα δεν τελειωσε.Εκρεμει η συνθεση του υπολογιστη και θα τον δειτε και αυτον σε λιγο καιρο.
Ghost Dog - Πεμ 16 Νοέ 2006, 16:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραιος ο Κωνσταντινος...! Thumb right Very happy
brz20 - Πεμ 16 Νοέ 2006, 17:10:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω και παλι.Τωρα λεω να κατεβω λιγο κατω στο αμαξι να δοκιμασω το κολπο που μου ειπε ο Μανθος.
Παντως αν δεν τα καταφερω τοτε θα ειναι καλυτερα να το ξεχασω το χειριστιριο του τιμονιου για το PC.Απλα θα ανεβαζω ηχο απο το touchscreen.Σωστα?
Πειτε και εσεις καμια ιδεα?Αν ειχατε ραδιο cd και σιντιερα τι θα κανατε?
Εγω πχ εχω σκεφτει να αλλαζω απο το κουμπι του χειριστιριο τα καναλια.Μια ραδιο μια cd και μια υπολογιστη.Ετσι θα τα εχω ολα στο χερι μου χωρις να ξεφευγω απο τον δρομο.
Αν παλι δεν καταφερω να το φτιαξω αυτο σκεφτομαι να βαλω ενισχυτη και να συνδεσω εκει τον υπολογιστη για να βγαζω ηχο στα ηχεια.Ετσι θα αλλαζω απο ραδιο σε cd απο το χειριστιο και οταν θελω pc θα χρεισημοποιησω καποιο απο τα κουμπια του ταμπο που δεν κανουν τιποτα και θα το ανοιγω απο εκει.
MEMsound - Πεμ 16 Νοέ 2006, 17:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
Για να καταλάβω.

Θες να έχεις το μαμα RCD καθώς και το μαμά CD Changer τα οποια πλεον τα έχεις βάλεις στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και τα χειρίζεσαι από το χειριστήριο πίσω άπό το τιμόνι.

Άρα έχεις Radio και 1 CD από μαμά RCD + 6 CD στο Changer.

Επίσης στην καλωδιοταινία που ενωνει RCD και CD Changer παρεμβάλεται το PC (για την ακρίβεια το PC παίρνει την θέση του Changer)

Σωστά?

Δοκίμασε αυτό που σου είχα πει και αν "δεν" βλέπουμε Wink
brz20 - Πεμ 16 Νοέ 2006, 18:11:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ετσι ακριβως.
Την σιντιερα δεν θελω να την εχω για να ακουω αλλα θελω το καναλι του ηχου της για να βγαζω τον ηχο απο τον υπολογιστη.Και για το χειριστιριο.
Τωρα αν κανω το κοπλο που μου ειπες(να βγαλω ολα τα cd απο την σιντιερα)και δεν δουλεψει θα σας το πω.
Υποψιαζομαι οτι παει να διαβασει τα cd που ειναι μεσα και καταλαβαινει οτι κατι παει στραβα.Αρα αν τα βγαλω μαλλον λυνετε.
Καποιος μου ειπε οτι το εχει λυσει με fm modulator.Αλλα θα χασω την καλη ποιοτητα του εργοστασιακου ηχου.
brz20 - Δευ 11 Δεκ 2006, 14:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
Τι λετε γι'αυτο το προβλημα.
Και εξηγω.Η μητρικη εχει μπει στο συρταρακι αλλα οπως βλεπετε οι θυρες ειναι στα δεξια.
Ειναι δυσκολο να περασω τα καλωδια απο εκει γιατι το καθισμα ερχετε πολυ χαμηλα.Το ιδανικοτερο θα ηταν να βγουνε απο πισω.Ομως για να γινει κατι τετοιο πρεπει να τοποθετησω την μητρικη αλλιως.
Μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να το λυσω?
Road_Runner - Παρ 15 Δεκ 2006, 19:47:55
Θέμα δημοσίευσης:
Να την γυρίσεις δεν παίζει?
Touristas - Σαβ 16 Δεκ 2006, 08:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς να κάνεις και τρύπα στο συρτάρι και να περάσεις τα καλώδια.
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 01:37:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα απο τοσο καιρο το Project "Υπολογιστης στο αμαξι" ολοκληρωθηκε.

Ειχα βεβαια και καποιες απολειες οπως ειναι η μητρικη.
Αναγκαστηκα να αγορασω καινουργια(ιδιο μοντελο)γιατι εκανα την χαζομαρα να την συνδεσω ενω απο κατω ειχα το προστατευτικο φελιζολ.
Σηκωσε θερμοκρασια και καηκε.
Οπως και να εχει πηρα μια αλλη και αρχισα τις εργασιες.
Εδω ειναι η μητρικη συνδεδεμενη στο τροφοδοτικο του σπιτιου για να κανω Format και να εγκασταστησω τα Windows στον δισκο.
Πραγμα ευκολο.
Μετα απο αυτο το σταδιο επρεπε να βρω εναν τροπο να τοποθετησω τα παντα κατω απο το καθισμα του συνοδηγου.Το προβλημα ηταν ο δισκος.Επρεπε να μπει καπου ωστε να μην παθει κατι απο κραδασμους.
Η καθετη τοποθετηση φανταζε η πλεον ιδανικη λυση αλλα δεν μπορουσα να την υλοποιησω γιατι δεν μπορουσα να βρω πουθενα καλωδιο τροφοδοσιας τουλαχιστον 1,5 μετρο.
Μετα σκεφτηκα να τον βαλω κατω απο το συρταρι του συνοδηγου αλλα και παλι δεν ηξερα αν υπηρχε εστω και μια περιπτωση να κανει σωμα το μεταλλο του δισκου με το κατω μερος της μητρικης.Εξαλλου εκει κατω θα μπορουσε να παθει ζημια απο την υπερθερμανση.
Την λυση την εδωσε ο πατερας μου με αυτην την κατασκευη.
Επιασε τον δισκο με τρεις βιδες και απο την αλλη στηριζετε πανω στις θυρες του ηχου.
Εδω ειναι μια αλλη αποψη της κατασκευης.

Τωρα ολα λειτουργουν κανονικα.Τα καλωδια απο κατω ειναι πιασμενα με μονοτικη ταινια ωστε να μην ειναι χυμα και περιμενω DVD-RW το οποιο θα μπει κατω απο το τασακι(σκεφτομαι να το καταργησω κιολας για να μην μαλωνω καθε φορα με τον πατερα μου για το τσιγαρο).Επισης περιμενω και GPS Receiver για να βαλω και το Navigation.
Αυτα τα ολιγα ειχα να σας πω.
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 01:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σύνολο σε έουρο μπορείς να υπολογίσεις;
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 14:59:59
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι μονο μπορω αλλα θα σου τα πω και αναλυτικα.
Ξεκιναω.
Arrow Οθονη Touchscreen 7" 380 Ευρω
Arrow Μητρικη Asrock P4i65G 45 Ευρω
Arrow Intel Celeron 2GHz 48 Ευρω(Με την ψυκτρα)
Arrow DDR 512 RAM 400MHz 55 Ευρω
Arrow WD 80GB 7200RPM Sata 45 Ευρω
Arrow M2 ATX 160W 88 Ευρω
Arrow Liteon Slim DVD-RW 67 Ευρω
Arrow GPS Receiver 95 Ευρω

Ολο μαζι κανουν 823 ευρω.Θα μπορουσε να βγει και ποιο ακριβο εννοειτε.
Απλα ηθελα κατι απλο και οσο το δυνατον πιο οικονομικο.Ετσι πηγα στην λυση του Desktop PC.Αν επερνα μητρικη που ειναι προορισμενη για αμαξι τοτε θα ανεβαινε δραματικα η τιμη αφου αρχιζουν απο 185 ευρω και φτανουν μεχρι 360 ευρω.
Βεβαια μιλαμε για μητρικη 17cm x 17cm και 13cm x 13cm.
Παρα πολυ μικρες.Εχουν πανω και τον επεξεργαστη.
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 15:02:41
Θέμα δημοσίευσης:
Καλή φάση.

Κάτσε να τελειώσει η εγγύησή μου, και κάτι θα κάνω και εγώ... Smile
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 15:30:08
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι και αν χρειαστεις εδω ειμαστε.
Απο σελιδες στο Internet μεχρι οτι θες.
Την κατασκευη της οθονης την εχω κανει μονος μου και ειναι απο ξυλο.
Μπορει στο μελλον να κανω κατι πιο καλο.
Υπαρχει ενα ατομο στην Θεσσαλονικη που εχει εγκαταστησει σε πολλα αμαξια Car PC.Στο δικο του εχει κανει φοβερη κατασκευη.Εχει ενα 307 και αυτος.
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 15:31:51
Θέμα δημοσίευσης:
Το ψήνω άσχημα, με hardware από παλαιότερο pc.

Τώρα που έμαθα και κόλπο για να δουλεύει και το χειριστήριο του τιμονιού, θα το ψάξω αρκετά.
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 15:40:28
Θέμα δημοσίευσης:
Τι κολπο εμαθες?
Γιατι εγω ακομα δεν εχω ξεφορτωθει την σιντιερα απο το αμαξι.
Θελω να βρω κατι ωστε να παει στο καναλι της σιντιερας και να παιζει κανονικα.
Πες καμια λυση.
Εχω δημοσιευση ενα link στο θεμα AUX Adapter για 307.Δες λιγο εκει και πες μου αν αυτο κανει για την δουλεια που θελω.
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 15:46:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίτα, αυτά τα line in δεν ξέρω αν δουλεύουν με τις συγκεκριμένες πηγές που έχουμε. Mad

Αυτό περιμένω να μας πει κάποιος...

Η λύση που έμαθα εγώ, είναι ότι παίρνεις το χειριστήριο, συνδέεις απευθείας τα καλώδιά του σε έναν ir-πομπό, έχεις και τον δέκτη συνδεδεμένο στο carputer, και μέσω του κατάλληλου προγραμματισμού, κάνεις την δουλειά σου.

Έτσι βέβαια χάνεις την δυνατότητα χειρισμού του εργοστασιακού ηχοσυστήματος.
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 16:03:25
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτα ειναι.
Το θεμα ειναι να μην χασεις τιποτα.
Μην ξεχνας οτι το RCD το εχω μεσα στο ντουλαπακι.
Εχω τις εξης αποριες για αυτο το link που εχω βαλει στο AUX Adapter.
Με αυτο το εργαλειο(που βγαζει AUX)το χειριστιριο αλλαζει κανονικα απο καναλι σε καναλι?
Δηλαδη καταλαβαινει 3 καναλια?Γιατι αν ειναι να καταλαβαινει 2 τοτε δεν λεει.
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 16:04:40
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμαι είναι ότι εσύ έχεις και την cdiera.

Αυτό μπαίνει στο κανάλι της cdiερας. Οπότε πώς θα το βάλεις πάνω; Με κόψε-ράψε;
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 16:24:21
Θέμα δημοσίευσης:
Για δωσε περισσοτερες λεπτομεριες.
Αυτο το εργαλειο δηλαδη δεν αντικαθηστα την σιντιερα?
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 16:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό από ότι έχω καταλάβει, στο κανάλι της cdιερας βάζει line in, και συνδέεις εκεί mp3/ipod ή τέλος πάντων ό,τι άλλο θέλεις με jack.
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 16:33:05
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο καταλαβαινω και εγω.
Δηλαδη συνδεεις πισω στο RCD το jack καλωδιο και εχεις εξοδο AUX.Αρα η σιντιερα περνει ποδι.Το θεμα ειναι μετα απο αυτο το βημα το χειριστιριο μεταβαινει στο καναλι του AUX?Και αν ναι τοτε μπορει να αυξομιωνει κανονικα την ενταση?
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 16:35:30
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρόβλημα είναι αν θα μπορέσει η συγκεκριμένη πηγή της clarion που έχουμε εμείς να ξεγελαστεί και να το δει σαν cd changer.

Αν δουλέψει, ναι, λειτουργεί κανονικά η αυξομείωση της έντασης.

Στις πηγές του φέισ-λιφτ δουλεύει κανονικά. Σε εμάς δεν ξέρω γμτ τι γίνεται.

Α, και λογικά θέλει ενεργοποίηση από το diag2000.
brz20 - Τρι 09 Ιαν 2007, 16:52:31
Θέμα δημοσίευσης:
Χαλια.
Ενεργοποιηση?Τι ενεργοποιηση?
Σκεφτομαι να το αγορασω αλλα ειναι και 100 ευρω.Αν δεν δουλεψει τι το κανεις μετα.
drdino - Τρι 09 Ιαν 2007, 16:53:47
Θέμα δημοσίευσης:
Να δηλώσεις στο diag2000 ότι το αμάξι έχει και καλά σιντιέρα. Με επιφύλαξη αυτό.
brz20 - Πεμ 18 Ιαν 2007, 01:27:57
Θέμα δημοσίευσης:
Σας χρωστουσα και 2 φωτογραφιες τραβηγμενες μερα.
Τα σχολια δικας σας.
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216455/CarputerMera1.JPG
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216455/CarputerMera2.JPG
Stevon - Πεμ 18 Ιαν 2007, 10:49:51
Θέμα δημοσίευσης:
Nice.....
Με το contrast έχεις πρόβλήμα στο έντονο φώς????Γιατί κάπως έτσι φαίνεται απο την φωτό...

Υ.γ= ωραίο τραγουδάκι...είχες..... Laughing Laughing
brz20 - Πεμ 18 Ιαν 2007, 11:29:21
Θέμα δημοσίευσης:
Οταν ο ηλιος χτυπαει απο τα παραθυρα και μπαινει μεσα εχω ενα μικρο προβλημα.Αλλα με σωζουν τα φιμε σε μεγαλο βαθμο.Οταν ομως εχω ανοιχτα παραθυρα τοτε πραγματικα το προβλημα περνει μεγαλες διαστασεις.
Παλευετε ομως.Δεν ειναι και παρα πολυ τραγικο.
Το τραγουδακι ειναι απο τα αγαπημενα μου.
Η πλακα ειναι οταν κατεβαινω κεντρο και καθομαι σε κανενα φαναρι.Αν ερθει απο διπλα κανενα καγκουρακι με κανενα Seat Toledo με αεροτομη απλωστρα τοτε του βγαινουν τα ματια να κοιταει.
drdino - Πεμ 18 Ιαν 2007, 12:39:10
Θέμα δημοσίευσης:
Με το r/cd και την cdιερα τι έκανες τελικά;
MEMsound - Πεμ 18 Ιαν 2007, 13:03:45
Θέμα δημοσίευσης:
πολύ όμορφο και πολύ πρακτικό φαίνεται.
άριστα brz Wink
drdino - Πεμ 18 Ιαν 2007, 13:04:58
Θέμα δημοσίευσης:
Η επιλογή phone που βλέπω στο front-end σου τι είναι Question
brz20 - Παρ 19 Ιαν 2007, 18:33:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αν εχεις Bluetooth Stick στον υπολογιστη τοτε μπορεις να συνδεσεις το κινητο μεσω bluetooth με το PC.Ετσι κανεις κλησεις απο τον υπολογιστη.
Αυτο θα το κανω σε καποια φαση.
Επισης μια μερα πρεπει να κατσω να ανεβασω καμια φωτογραφια για να δειτε πως εχει κατσει το συρταρακι τωρα κατω απο την θεση,πως εχω βαλει USB Hub μεσα στην θηκη που εχει διπλα απο το χειροφρενο και γενικα ολα αυτα.
Το RCD με την σιντιερα καθονται φρονιμα μεσα στο συρταρι.
Το RCD θα παραμεινει εκει αλλα για την σιντιερα ψαχνω να βρω λυση ακομα.
panosgep - Σαβ 27 Ιαν 2007, 22:26:16
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλα τα Post.
Μια γρήγορη ερώτηση: Τι software χρησιμοποιείς;
Και να σου πω ότι εδω στα Γιάννενα κάποιος έκανε κάτι ανάλογο σε μια BMW Χ5 αλλά με πολύ μεγάλο κόστος.
Ότι αγόρασε ήταν επώνυμο και μέχρι και Wireless έβαλε.
Βγήκε περίπου στα 10000 € οπως ισχυρίζεται και έχει φτιάξει θόλο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Και άλλη μια ερώτηση:Ρέυμα πως παίρνει αυτή η κατασκευή;
brz20 - Σαβ 27 Ιαν 2007, 23:58:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως το παιζει λιγο το παραμυθι?
Εγω ξοδεψα 800 ευρω πανω κατω και η οθονη μονο εκανε 350.
Ειναι Xenarc και θεωρητε απο τις καλυτερες.Υπηρχαν και με 120-200 ευρω αλλα εγω δεν ηθελα να παιξω.Πανω απο ολα ηθελα να κανω σοβαρη δουλεια.
Γιατι το εχω πει πολλες φορες παλιοτερα και θα το λεω παντα.Αν θελεις κατι καλο ειναι να πληρωσεις για να παρει ποιοτητα παρα να σε πονοκεφαλιαζει για οσο το εχεις.
Στο PC δεν εβαλα την τελευταια λεξη αλλα δεν επεσα ποιοτηκα.
Παντως 10000 ειναι παρα πολλα.
12000 κανουν τα κεραμικα φρενα της Cayenne να φανταστεις για τι ποσο μιλαμε.
Οσο για το wireless δεν ειναι κατι το φοβερο.Εγω εχω συνεχεια ενεργοποιημενο WAN στο αμαξι οπως και Bluetooth.
Ειναι δυο usb stick που κανουν 50 ευρω(το μεγιστο)το ενα.
Το software που χρησιμοποιω ειναι το centrafuse.Ειναι παρα πολυ δυσκολο να κινησε και να εχεις σκετα τα windows.Ενω αυτο το προγραμμα τα συγκεντρωνει ολα σε μεγαλα κουμπια.Το εχω μεταφρασει κιολας στα ελληνικα και ειναι κορυφη.
Ρευμα περνει απο την μπαταρια.Μεσω ενος τροφοδοτικου DC-DC 160Watt.
Ειναι αρκετα για εναν τετοιο υπολογιστη.
rolland206cc - Κυρ 28 Ιαν 2007, 14:30:19
Θέμα δημοσίευσης:
πολυ καλο το τελικο αποτελεσμα νομιζω δικαιωνει ολους σου τους κοπους και αξιζει και τα λεφτα του σιγουρα
brz20 - Κυρ 28 Ιαν 2007, 21:57:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω παρα πολυ για ακομα μια φορα.
Πραγματικα οσοι με ρωτουνε "ποσο σου κοστισε ρε συ?" τους απανταω "καπου στα 800 ευρω αλλα τοσο που παλεψα για να το κανω ηταν σαν να πληρωσα 8000 ευρω".
Εκανα μεγαλη προσπαθεια για να το φερω στο σημειο που ηθελα.
Το μυαλο μου κατεβαζε συνεχεια ιδεες εκεινες τις μερες.
Ειχα σκεφτει παρα πολλα υλικα για να δημιουργισω κατι καλο αλλα τελικα το ξυλο εδωσε την λυση.
brz20 - Κυρ 28 Ιαν 2007, 23:48:37
Θέμα δημοσίευσης:
Δυο φωτο ακομα απο την τελικη θεση του υπολογιστη.
Οσοι το εχουν δει λενε οτι πρεπει να εχω πολυ φαντασια για να μετατρεψω το συρταρι σε PC.
Τα συμπερασματα δικα σας παιδες.
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216455/Sirtari1.JPG
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216455/Sirtari2.JPG

Περιμενω αποριες και κριτικες.
MEMsound - Δευ 29 Ιαν 2007, 00:17:41
Θέμα δημοσίευσης:
Wink Wink Wink Wink Cool Cool Cool Cool
οποτε μπορείς βγάλε μια φώτο την κντρικής κονσόλα που να φαίνεται από χαμηλά στην φούσκα του λεβιέ εως το πάνω πάνω μέρος
κάτι έχω στο μυαλό μου.... Wink
brz20 - Δευ 29 Ιαν 2007, 00:38:50
Θέμα δημοσίευσης:
Πρωτον θελω να μου βρεις λυση για το που θα βαλω το DVD-RW και δευτερον θελω να μου πεις με πμ(αν δεν θες να μας ακουσουν)τι σκεφτεσε.
Πες τα ολα στον θειο Breezer.Μην ντρεπεσε.

Πλακα κανω(για τα πρωτα δυο)
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy

Αυριο θα την εχεις.
brz20 - Τρι 30 Ιαν 2007, 00:51:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μανθουλη...........

Που εισαι Question Question Question Question Question Question

Ειχες πει για κατι φωτογραφιες της κονσολας.
Δεν μπορουσα εγω,ο ταπεινος,να σου χαλασω χατιρι.
Και οχι μια αλλα 2.
Λοιπον εχουμε και λεμε:
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216455/Konsola.JPG
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216455/Konsola2.JPG

Ενταξει απο ποιοτητα δεν ειναι και η καλυτερη,αλλα ενα νοημα το βγαζεις.
panosgep - Τρι 30 Ιαν 2007, 01:07:19
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά ο τύπος στην ουσία εφτιαξε ένα high end laptop απ' ότι κατάλαβα.
Επίσης έφτιαξε και μια καμπίνα στο πορτ μπαγκάζ για να το τοποθετήσει.
Το καλώδιο DVI μόνο κόστισε γύρω στα 70 € (παραγγελία απο Γερμανία,5m)

Επειδή μόλις ξεκίνησα μελέτη για μια τέτοια κατασκευή θα σου κάνω παρωδικές ερωτήσεις, και ξεκινάω: Το PSU το μετέτρψες ή το πήρες έτοιμο; και αν ναι από που και πόσο;
brz20 - Τρι 30 Ιαν 2007, 01:44:55
Θέμα δημοσίευσης:
Το Power Supply το πηρα ετοιμο.
Λεγετε Μ2-ΑΤΧ Power Supply και κανει 90 ευρω.
Παραγει 160 Watt τα οποια ειναι υπερ αρκετα για ενα τετοιο συστημα και εχει ενσοματομενο Power/Shutdown Controller.Δηλαδη με το που στρηψω το κλειδι της μιζας ο υπολογιστης ανοιγει.Μολις κλεισω το αμαξι κλεινει και το PC.
Επεισης μετα απο 5 λεπτα κλεινει ολα τα ρευματα προς τον υπολογιστη για να μην ξεφωρτισει την μπαταρια.
Γενικα ειναι ενα απο τα καλυτερα silence τροφοδοτικα.
Αν θελεις μπορω να σου δωσω το τηλεφωνο του παιδιου που το παραγγειλα.
Ειμαστε συμφοιτητες.Αυτος με βοηθεισε στην κατασκευη.
Δεν χριαζεσε πολλα πραγματα παντως.Η οθονη ειναι αυτη που κανει τα περισσοτερα(350 ευρω μονη της ενω το PC μου κανει 450 και ειναι ποσα κομματια).
Περισσοτερο χρονο αναλωσα στην σκεψη πως θα κανω κατι καλο παρα στην τοποθετηση.
Οτι χρειαστεις εδω ειμαι να σε βοηθισω.
MEMsound - Τρι 30 Ιαν 2007, 09:50:27
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Μανθουλη...........

Που εισαι Question Question Question Question Question Question

Ειχες πει για κατι φωτογραφιες της κονσολας.
Δεν μπορουσα εγω,ο ταπεινος,να σου χαλασω χατιρι.
Και οχι μια αλλα 2.
Λοιπον εχουμε και λεμε:
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216455/Konsola.JPG
http://img.villagephotos.com/p/2006-9/1216455/Konsola2.JPG

να σε ρωτήσω εκεί χαμηλά μπροστά ακριβώς από το λεβιέ, κάτω από το ασημί κομμάτι της κονσόλας, εκείνο το μαυρο τμήμα είναι το τασάκι?
Ανοίγει προς τα κάτω ή συρταρωτά? Question
brz20 - Τρι 30 Ιαν 2007, 11:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι το τασακι οπως σωστα ειπες.
Ανοιγει συρταρωτα.Κατω απο το τασακι εχει ενα λαστιχενιο πλαισιο το οποιο ειναι για μικροαντικειμενα.
Το Slim DVD που εχω παρει μπαινει εκει με το μονο προβλημα οτι δεν ερχετε στην ιδια ευθεια με το τασακι.
Πρεπει να κοψω ενα κομματι απο το λαστιχενιο πλασιο ωστε να κατσει ακριβως.Πραγμα πολυ ευκολο.Οταν γινει αυτο ερχετε ενα αλλο προβλημα στην επιφανεια.
Πως θα κολλησω το DVD κατω απο το τασακι?
Ισως με την βοηθεια σιλικονης τα καταφερω.
Αλλα θα εχω προβλημα αν θελω να το λυσω ωστε να κανω κατι και επισης δεν θα μπορει να ανοιξει το τασακι.
Τι να κανω λοιπον?
Υπ'οψην οτι το DVD δεν ειναι ανοιγομενο αλλα τυπου κουρτινας.Ξερετε τι εννοω.Βαζεις το DVD μεσα σε μια χαραμαδα και το τραβαει.
MEMsound - Τρι 30 Ιαν 2007, 11:48:14
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

...Το Slim DVD που εχω παρει μπαινει εκει με το μονο προβλημα οτι δεν ερχετε στην ιδια ευθεια με το τασακι...

...Πως θα κολλησω το DVD κατω απο το τασακι?
Ισως με την βοηθεια σιλικονης τα καταφερω.
Αλλα θα εχω προβλημα αν θελω να το λυσω ωστε να κανω κατι και επισης δεν θα μπορει να ανοιξει το τασακι.
Τι να κανω λοιπον?...

...Υπ'οψην οτι το DVD δεν ειναι ανοιγομενο αλλα τυπου κουρτινας.Ξερετε τι εννοω.Βαζεις το DVD μεσα σε μια χαραμαδα και το τραβαει.

1. Slim DVD έχεις φώτο του?
2. με αυτοκόλλητο σκριτς-σκρατς. Κολλάς το ένα κομμάτι κάτω από το τασάκι και το άλλο στο πάνω μέρως του DVD μα καλή κόλλα. Wink
3. ...ένας φίλος μου τα έλεγε αλλιώς χρησιμοποιώντας μέρος του γυναικείο σώματος αλλά αυτό είναι άσχετο.... Laughing Laughing Laughing Laughing

εγώ πάλι είχα στο μυαλό μου να μπει εκεί μια 5,25 θήκη multibay (με ενδείξεις θερμοκρασίας usb υποδοχές κλπ κλπ σαν αυτή:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700714 / http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700715
ή αυτή:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808541
ή και αυτή (που παραείναι λιτή αλλά έχει περισσότερες θήρες)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.592060 κλπ κλπ
Δεν έχει βάθος και την στηρίζεις με βίδες το πίσω μέρος πολύ ευκολα.
εγώ είχα τότε με τους ενισχυτές αυτή για ενδειξη θερμοκρασιών:
http://www.coolermaster-europe.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=ALD-V02&other_title=+ALD-V02+Aerogate%20II και στο αριστερό μέρος που έχει το ανεμιστηράκι είχα βάλει το διακοπτάκι On/off

brz20 - Τρι 30 Ιαν 2007, 12:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω φωτο του.
Αυτο με τα αυτοκολλητα δεν το ειχα σκεφτει.Μαλλον αυτο θα κανω γιατι ειναι πολυ απλο και ευχρηστο.
Αυτα που μου διχνεις τα ειχα σκεφτει αλλα δν ξερω αν οι διαστασεις το επιτρεπουν.
panosgep - Τρι 30 Ιαν 2007, 17:56:30
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά η δική μου σκέψη είναι να κάνω την κατασκευή μέσα στο ντουλαπάκι και να βγαίνει με μικρά αμορτισέρ προς τα έξω ότεαν θέλω...
Πρόβλημα κόστους είναι μόνο η οθόνη...γιατί όλα τα κομμάτια για υπολογιστή τα έχω ή τα βρίσκω λόγω δουλειάς.
Breezer όταν αρχίσω την κατασκεύη θα σου στείλω pm για την οθόνη και το psu.
Ένα άλλο πρόβλημα που έχω είναι το θέμα ψύξης...γιατί μέσα στο ντουλαπάκι και καλοκαίρι θα χάσει η μάνα (mobo) το παιδί (cpu).
Any ideas???
MEMsound - Τρι 30 Ιαν 2007, 18:37:12
Θέμα δημοσίευσης:
Κωνσταντίνε στο 206 που έχιε πολύ μικρότερο χώρο το επιτρέπουν μια χαρά... Wink

Πάνο για την ψύξη αναγκαστικά θα ανοίξεις τρύπες στον πάτο και την μέσα πλευρά (προς την μηχανή) του ντουλαπιού και θα βάλεις ανεμηστήρες που ο ένας θα σπρώχνει αέρα προς τα μέσα και ο άλλος θα τραβάει ώστε να δημιουργείται ρεύμα και φυσικά θα χρειαστείς μεγάλες ψύκτρες. Wink
brz20 - Τετ 31 Ιαν 2007, 00:54:40
Θέμα δημοσίευσης:
Προβλημα ψυξης δεν θα εχεις.
Ενας φιλος μου εχει βαλει την μητρικη μεσα στο ταμπλο.
Οταν εβγαλε το ραδιο ειχε μια μεγαλη τρυπα εκει.Βιδωσε την μητρικη πισω και ολα οκ.
Δεν εχει ανεμηστιρακια πανω.Μονο αυτο του επεξεργαστη.
Κανει δουλεια παντως εστω και ετσι.
Στο δικο μου ντουλαπακι εχει τρυπα που φερνει αερα απο το A/C.
Στο 206 ισχυει αυτο?
Αλλα σκεψου οτι αναπτυσουν θερμοκρασια 55 βαθμων οποτε τι θα παθει?
Μαλλον τιποτα απολυτως.
Η βοηθεια μου θα αρχισει απο τωρα.
www.carputermania.gr
Αυτο ειναι ενα φορουμ που λενε πολλα και διαφορα για car pc.
Επισης πολλα μελη(μεταξυ αυτων και εγω)εχουν παρουσιασει τα αυτοκινητα τους.
Θα παρεις πολλες ιδεες.
Μπες και στο e-shop του carputermania και δες τι παιζει.
MEMsound - Τετ 31 Ιαν 2007, 02:11:11
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Στο 206 ισχυει αυτο?

όχι στο 206
ναι στα 307 και 407
brz20 - Τετ 31 Ιαν 2007, 10:37:26
Θέμα δημοσίευσης:
Κριμα γιατι ειναι καλη πατεντα για το καλοκαιρι μονο.
Στο μερος που το εχω το φυσαει ο αεραγωγος που παει στα ποδια των πισω επιβατων.Αυτο το φοβαμαι λιγο οταν βαζω ζεστο αερα.Γι'αυτο και παντα οταν επιλεγω ζεστο αερα το βαζω να φυσαει μονο απο το μπαρπριζ.Το καλοκαιρι σιγουρα θα βαζω να φυσαει και εκει λιγος αερας.
Καλο θα του κανει
MEMsound - Παρ 02 Φεβ 2007, 20:58:39
Θέμα δημοσίευσης:
http://i7.photobucket.com/albums/y265/malcs/Malcolms206Jan2007016.jpg
και 3 ακόμα από τον "χώρο αποσκευών"
http://i7.photobucket.com/albums/y265/malcs/Malcolms206Jan2007014.jpg
http://i7.photobucket.com/albums/y265/malcs/Malcolms206Jan2007008.jpg
http://i7.photobucket.com/albums/y265/malcs/Malcolms206Jan2007005.jpg

brz20 - Σαβ 03 Φεβ 2007, 01:00:30
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα ο ενισχυτης ειναι ολα τα λεφτα.
Audiobahn ειναι αυτη.Δεν φτιαχνει @@ιες.
Η οθονη καθισε παρα πολυ καλα στο ταμπλο.
panosgep - Σαβ 03 Φεβ 2007, 10:33:19
Θέμα δημοσίευσης:
Και αν θες να πάρεις μια αλλαξιά σώβρακα ρε αδερφέ που θα τα βάλεις; Wink
ή μήπως θα τα φορέσεις και θα τα βγάλεις όταν φτάσεις; Shocked Shocked Shocked
nOkpos - Σαβ 03 Φεβ 2007, 10:48:45
Θέμα δημοσίευσης:
στις πισω θεσεις Wink χωραει περισσοτερα πραγματα Very happy
panosgep - Σαβ 03 Φεβ 2007, 11:00:57
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαααα, δεν νομίζω. Πιστεύω οτι ο τύπος έχει βάλει και στα πίσω καθίσματα περίπου 87 ηχεία, 8 sub, και 4 ενισχυτές για να ακούει madonna και britney στο δια πασών Exclamation Exclamation Exclamation
brz20 - Σαβ 03 Φεβ 2007, 13:10:43
Θέμα δημοσίευσης:
Πανω απο ολα το αμαξι πρεπει να ειναι λειτουργικο.
brz20 - Παρ 02 Μάρ 2007, 14:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια αντιμετωπιζω ενα προβλημα στο car pc.Ενω ο δισκος αναγνωριζετε κανονικα απο το συστημα δεν μπορω να μπω μεσα.
Μου πεταει ενα μηνυμα που λεει "a disk read error ocupted.Press Alt+Ctrl+Del to Restart."
Αυτο μου το πεταει πριν δειξει το λογοτυπο των Win και μπει μεσα.
Μηπως παιζει χαλαζεμενος Boot Sector?
Χθες βεβαια δουλευε κανονικα αλλα μετα απο μια blue screen που πεταξε δεν ξαναμπηκε.
Ακουστε πως εχει η δουλεια.
Μια μερα ενω ολα πηγαιναν καλα και ενω ερχομουν απο Ρεθυμνο βλεπω το GPS του Centrafuse(το προγραμμα που εχω εγκαταστησει)να μην ανταποκρινετε.Σε καποια φαση σταματαει η μουσικη και μετα απο λιγο κλεινει η εφαρμογη και παει στην οθονη των Win.Μετα απο λιγο εξαφανιζετε και το TaskBar με ολα τα εικονιδια και αυτο ηταν.
Πλεον δεν εκανε τιποτα.
Οταν το εκλεισα περιμενα μεχρι που το τροφοδοτικο να ριξει το ρευμα για να εκκινησω και παλι.Ξεκιναω κανονικα και μπαινω μεσα στα Win.Ομως μολις πατησα κλικ στο CF τοτε ξαναεκανε το κολλημα.
Ξανα τα ιδια για να εκκινησω και παλι και αυτην την φορα ολα πηγαν καλα.
Μοιαζει σαν να κολλαει απο θεμα μνημης.Τα bluescreen ελεγαν συνηθως κατα κατω για win.sys και ftdisk.sys απο οτι θυμαμαι.
Το σημερινο σκηνικο εχει ως εξης:
Χθες μου εκανε το παραπανω κολλημα(το GPS δεν ανταποκρινοταν και τα συναφη)και οσες φορες το ανοιξα και το εκλεισα μου εδειξε το παραπαν μηνυμα.Μεχρι της 7.10 δοκιμαζα αλλα τιποτα.Το παρατησα και κατα της 9 που εφυγα και παλι με το αμαξι ολα λειτουργισαν κανονικα.Δηλαδη μπηκε κανονικα στα Win.Ομως πριν φτασω σπιτι ξανακολλησε και δεν γινοταν να μπω.
panosgep - Δευ 05 Μάρ 2007, 11:06:24
Θέμα δημοσίευσης:
Δίσκος μου μυρίζει...
Βάλε κανένα διαγνωστικό... και αν δε σου βγάλει πρόβλημα κάνε μια καινούρια εγκατάσταση.
(Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις και το ERD COMMANDER για επιδιόρθωση εγκατάστασης)
MEMsound - Δευ 05 Μάρ 2007, 11:07:38
Θέμα δημοσίευσης:
και εμένα δίσκος...

Τι δίσκο χρησιμοποιείς Κωνασταντίνε?
panosgep - Δευ 05 Μάρ 2007, 11:13:11
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκίμασε να κάνεις καινούρια εγκατάσταση και δες αν βλέπεις το δίσκο στο τελευταίο παράθυρο πριν το format.
brz20 - Δευ 05 Μάρ 2007, 12:44:02
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια πεσατε και επεσα πολυ εξω τελικα.
Δεν μπορειτε να φανταστιτε τι ηταν.
Οταν το βρηκα τα επαιξα τελειως.
Παρα πολυ απλο.Το καλωδιο του SATA ειχε βγει καπως απο την θεση του.Σαν αποτελεσμα ο δισκος επερνε κανονικα ρευμα ενω δεν διαβαζε τιποτα.Γι'αυτο και το εν λογο μυνημα.
Πως το βρηκα ομως.Οταν πηρα το αμαξι την παρασκευη για να παω Ρεθυμνο μολις αναψα περιμενα τον δισκο να ανοιξει.Μετα απο μερικα δευτερολεπτα ο δισκος εκανε τον χαρακτηριστικο ηχο ανοιγματος αλλα 2 δευτερολεπτα μετα ακουσα εναν αλλον χαρακτηριστικο ηχο.Αυτον του κλεισιματος.
Πριν συνεχεισω θα σας πω οτι οι μητρικες καρτες οταν ανοιγουν εχουν την δυνατοτητα να αναγνωριζουν αν ολα τα καλωδια πανε καλα.Δηλαδη οι τροφοδοσιες και τα καλωδια δεδομενων εχουν κουμπωσει καλα.Αν κατι παει στραβα σε εκεινη την φαση τοτε κλεινει και ξανανοιγει.
Εγω μολις το ακουσα με την μια εκανα ελενχο στα καλωδια του δισκου και διαπιστωσα οτι ειχε ξεκουμπωσει.Πιθανον απο τους κραδασμους.
Το θεμα ειναι οτι αν τον εβγαζα και τον εφερνα σπιτι για επισκευη τοτε θα δουλευε κανονικα και το χειροτερο θα ηταν οτι και μετα το φορματ που ειχα στα σχεδια να τον κανω τα πραγματα μπορει να ηταν παλι τα ιδια.
Τοτε θα τρελενομουν τελειως ομως.Ευτυχως που εγινε ετσι για να το εχω στα υπ'οψην μου στο μελλον.
panosgep - Δευ 05 Μάρ 2007, 22:39:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ε δεν πέσαμε και πολύ έξω...
Σου είπαμε οτι κάτι πάει στραβά με τον δίσκο
Laughing Laughing Laughing Laughing
brz20 - Τρι 06 Μάρ 2007, 00:21:12
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστο και αυτο.
brz20 - Τρι 06 Μάρ 2007, 11:04:23
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα παιδια ειπα να κανω λιγο μια δουλιτσα που τοσο καιρο ψαχνω χρονο να την κανω.Εβαλα σε ταξη ολα τα "Ααπημενα" σημεια που εχω προσθεσει κατα καιρους στο GPS.
Προσθεσα και ακομα ενα.Το κλαμπ μας.Με την βοηθεια του χαρτη απο το θεμα των εγκενιων καταφερα να το προσθεσω.
Ξερετε ακομα το προγραμμα που χρησιμοποιω δεν υποστηριζει ελληνικους χαρακτηρες και γι'αυτο κανω ερευνα με το ματι.
Παντως τωρα που εχω βαλει το σημειο στα αγαπημενα οι πιθανοτητες να με δειτε καποια μερα εκει μεγαλωνουν.
MEMsound - Τρι 06 Μάρ 2007, 17:27:27
Θέμα δημοσίευσης:
χωρίς παρεξήγηση...

Splat Tease Ha Ha Rotfl Dizzy2
panosgep - Τετ 07 Μάρ 2007, 12:28:11
Θέμα δημοσίευσης:
Κοντεύει, κοντεύει...
Το μόνο που λείπει είναι η οθόνη, η πολυεστερική κατασκευή(ακόμα δεν έχω αποφασίσει που θα είναι η τελική θέση) , ίσως και ένα τροφοδοτικό(αν δεν μπορέσω να μετατρέψω αυτό που ήδη έχω).
Κωνσταντίνε η οθόνη που έχεις είναι touch έτσι;;;
Στείλε μου το τηλέφωνο που μου έλεγες από τον τύπο που την αγοράσες.
Giannis307 - Τετ 07 Μάρ 2007, 20:52:44
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι γω ψαχνομαι για carpcΓια οθονη βρηκα σε ενα μαγαζι την 7αρα touch στα 270 με 300 και την 8αρα απο 250.Το καλο ειναι οτι οσοι εχουν 307 η 7αρα χωραει just την 2DIN θεση που εχεικαι ειναι και ασημενια οποτε ενα μικρο κοματι που εξεχει ειναι σαν φυσικη προεκταση της κονσολας ειδηκα σε οσουσ εχουν ασημενιο με μαυρο εσωτερικο.Λεει το carpc παντως και νομιζω οτι ειναι μακραν καλλητερα απτο να γεμησεις τον τοπο beyma!!Ασε που το αποτελεσμα ειναι HI-ENDαδικο!!
brz20 - Τετ 07 Μάρ 2007, 23:11:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω την εχω σε μαυρο(δικια μου κατασκευη οπως θα εχετε δει απο τις φωτογραφιες)γιατι το ασημι που εχει η οθονη δεν ειναι το ιδιο με το εργοστασιακο 307.
Τα κριτηρια σας για την οθονη να μην ειναι τοσο η αναλυση της αλλα καποια αλλα στοιχεια οπως το κοντραστ και η φωτεινωτητα των pixel.
Αυτην που εχω εγω εχει μεγιστη αναλυση 1600x1200(που μεταξυ μας δεν το εχω χρεισημοποιησει και ποτε).Μια μεχρι 1024x768 ειναι υπεραρκετη.
Στην φωτεινωτητα υστερω.Εχω 400 ενω θα επρεπε να ειναι 600.Ζουμε σε χωρα με πολυ ηλιο και το καλοκαιρι αν δεν ειχα τα φιμε δεν θα εβλεπα τιποτα.
Οτι θελετε να μου πειτε.
Οσο για το παιδι που σας ειπα αυτην την στιγμη ειναι Τσεχια και γυριζει καλοκαιρι.Θα σας δωσω το MSN του για να ερθετε σε επαφη.
Giannis307 - Σαβ 14 Ιούλ 2007, 19:08:15
Θέμα δημοσίευσης:
Το μονο κακο απο ερευνα αγορας που εκανα ειναι οτι οι τιμες για τις οθονες ειναι απογορευτικο σε σχεση παντα με την ποιοτητα τους....Αλλα γενικα σκεφτομαι να κανω καποια στιγμη κατι τετοιο και γω...Αν και ακομα εχω αλλα....
kovac - Σαβ 14 Ιούλ 2007, 19:52:07
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
brz20 έγραψε:
Στο 206 ισχυει αυτο?

όχι στο 206
ναι στα 307 και 407

Στο 206 είναι αρκετά εύκολο να γίνει αυτό. Wink
Κάπου είχα κι ένα how-to.

Δεν είναι τπτ πάντως. Τρυπάς το "σωλήνα" του δεξιού αεραγωγού (αυτόν του συνοδηγού) και από εκεί με ένα άλλο "σωλήνα" το κατευθύνεις μέσα στο ντουλαπάκι (κάνεις κι εκεί μια τρύπα). Καλή μόνωση στις δύο τρύπες και όλα οκ. Razz
Το θέμα όμως είναι (αν πρόκειται να βάλεις υπολογιστή εκεί) να κάνεις και μια τρύπα στο κάτω μέρος στο ντουλαπάκι, να βάλεις κι ένα ανεμιστηράκι ώστε να βγαίνει ο αέρας από μέσα. Very happy
brz20 - Σαβ 14 Ιούλ 2007, 23:21:27
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Το μονο κακο απο ερευνα αγορας που εκανα ειναι οτι οι τιμες για τις οθονες ειναι απογορευτικο σε σχεση παντα με την ποιοτητα τους....Αλλα γενικα σκεφτομαι να κανω καποια στιγμη κατι τετοιο και γω...Αν και ακομα εχω αλλα....

Υπαρχουν λυσεις.
Εγω πηρα την οθονη απο Ελλαδα 380 ευρω και ειναι 7αρα.
Ο ξαδερφος μου πηρε οθονη 8αρα 300 ευρω απο Γερμανια.
Τελικα το να ψωνιζεις απο το εξωτερικο συμφερεις απο πολλες μεριες.
Giannis307 - Κυρ 15 Ιούλ 2007, 12:42:24
Θέμα δημοσίευσης:
Μα η 8αρα και δω τοσο εχει.Απλα δεν χωραει στην κονσολα και θελει κοψε ραψε
brz20 - Κυρ 15 Ιούλ 2007, 15:57:04
Θέμα δημοσίευσης:
Κι ομως χωραει.
Το δοκιμασα χθες εγω.
Πως?Απλα εκοψα ενα χαρτι στις διαστασεις τις και χαραξα πανω που ειναι η ενεργη περιοχη της οθονης(δηλαδη η οθονη που βλεπεις).
Ειδα πως για να γινει κατι τετοιο πρεπει να εχει περιμετρικα πολυ μικρο πλαστικο.
Πραγμα που δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να το επεξεργαστεις(να το κουρβαρεις αναλογα με την κουρμπα που κανει η κονσολα και τα σχετικα).
Βεβαια βρηκα και μια πολυ πιο καλη λυση.
Περνεις τα δυο ασημι πλαστικα της κονσολας και τα πας σε εναν μαστορα.
Του λες οτι θελω να τα αυξησεις απο καθε μερια μισο ποντο(τοσο ειναι το περιοθωριο που αφηνει)και ετσι κανεις την κνσολα να μοιαζει εργοστασιακη.
Λες και ηρθε με οθονη.
Ολα τα σκεφτηκα παιδια.
Πραγματικα αν καποτε βαρεθω την 7αρα θα βαλω 8αρα με αυτον τον τροπο.
Τωρα περναω καμερα για οπισθεν και ενισχυτη.
Μετα θα βαλω USB Tracker ωστε να καταγραφω ανα τακτα χρονικα διαστηματα τα στιγματα μου.Ετσι θα τα περναω μεσα στο Google Earth για παραδειγμα και θα βλεπω που πηγα.
Το αμεσως επομενο βημα που το ψαχνω τωρα ειναι να βρω USB GPRS ετσι ωστε να βλεπω το αμαξι μου μεσω internet.
Αυτο θα μου δωσει την δυνατοτητα να περνω live το στιγμα μου και να παρακολουθω το αμαξι μου live.
Ξερετε αυτο θα ειναι πολυ χρησιμο για την μανα μου η οποια καθε φορα που κατεβαινω Κρητη ειναι ολη την ωρα στο τηλεφωνο.
"Που εισαι αγορι μου τωρα?"
Θα την μαθω να μην μου σπαει και τα νευρα ολη την ωρα.
Giannis307 - Κυρ 15 Ιούλ 2007, 18:33:46
Θέμα δημοσίευσης:
Υπαρχει και η λυση του πολυεστερα να κοπει δλδ η κονσολα και να φτιαχτει η βαση της οθονης και μετα να στοκαριστει στην θεση της και να βαφτει ξανα...Το μονο κακο ειναι οτι για να γινει αυο πρεπει να ανοιξεις την οθονη απο το κελυφος της και ετσι bye bye εγγυηση και ειναι κριμα απο την αλλη ομως να δωσεις 250-300 ευρω σε καποιο "μαστορα" για να κανει κατι τοσο απλο μονο και μονο για να μην χαθει η εγγυηση....
brz20 - Δευ 16 Ιούλ 2007, 01:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα αυτο ειναι μεσα στο προγραμμα.
Εγω την εχω λυσει ολη την οθονη οταν την εβαλα.
Αλλου η TFT αλλου το Touchpad αλλου τα καλωδια αλλου το beeper και παει λεγοντας.
Στου ξαδερφου μου(σε ενα Honda Civic)εγινε παλι το ιδιο.
Καλα εκει δεν χωρουσε με τιποτα η 8αρα παιδες.
Επεσε πολυ λιμαρισμα.Τοσο που οτι ηχος μου θυμηζε λιμαρισμα με νευριαζε.Αλλα μιλαμε ειχαμε απο της 8 το πρωι μεχρι της 10 το βραδυ.
Καποια στιγμη θα σας ανεβασω φωτος να δειτε τι δουλεια επεσε.
Στο Μανθο το ειχα πει στο τηλεφωνο.
Παντως τωρα την χωραει την 8αρα και θα γινει τελειο.
Μονο που αμα σπασει κατι στην κονσολα τοτε δεν γινετε να παρει καινουργια γιατι αυτη που θα εχει θα ειναι μοναδικη στον κοσμο εφοσον προκειτε για custom κατασκευη.
Εγω παντως μια 8αρα την βαζω ανετα στο δικο μου.
Με πολυ λιγη δουλεια.Ειδικα τωρα που εμαθα α δουλευω καλυτερα τον στοκο.
brz20 - Κυρ 16 Σεπ 2007, 00:51:32
Θέμα δημοσίευσης:
Update παιδια.
Συντομα θα ερθουν και φωτος.Ισως αυριο μετα την ψηφο.
Εβαλα καμερα στο αμαξι για οπισθεν και σεταρα την οθονη οταν παιρνει σημα απο την καμερα να παει στο καναλι AV2 που ειναι συνδεδεμενη η καμερα και οταν δεν παιρνει γυριζει αυτοματα στο PC.
Λοιπον βαζω οπισθεν περναν 3 δευτερολεπτα και βλεπω ποσο πισω μπορω να παω.
Βαζω πρωτη εχω παλι PC.
Σε ενα παρκαρισμα δηλαδη μπορω γρηγορα και αυτοματα να τα ελενχο ολα.
Ακομα και νυχτα η καμερα παιρνει τελεια εικονα.
Βοηθαει και το φως της οπισθεν απο τις δυο πλευρες αλλα εχει και μεγαλη ευαισθισια.
Αυτα τα λιγα.
Θα σας δωσω εικονες αυριο γιατι σημερα το βραδυ το εκανα το σεταρισμα.
Ελπιζω να σας αρεσει.
brz20 - Κυρ 16 Σεπ 2007, 15:39:26
Θέμα δημοσίευσης:
Οριστε και οι φωτος που σας χρωστουσα.

Μια μακρινη φωτο για να δειτε σε σχεση μετ ο υπολοιπο αμαξι πως φενεται η καμερα.

Μια κοντινη για να δειτε την καμερα καλυτερα.Ειναι της Macrom με ευαισθησια τα 0.5lux και οσο ευριγωνικο φακο χρειαζετε.90 μοιρες με 95 αν θυμαμαι καλα.
Καποιες που λενε 100 και 120 ειναι για πεταμα γιατι τρωνε μεγαλο μερος της οθονης με μαυρο.
Τι εννοω.Δεν εχουν τοσο ευρυγωνικο φακο αλλα εχουν κυρτο κρυσταλλο το οποιο βρησκετε μπροστα απο τον φακο.Αυτο το κανει να φαινετε σαν να βλεπεις σκηνη απο ταινια που καποιος βλεπει μεσα απο κυαλλια ή και τετοιο.Νομιζω να με καταλαβαινετε.

Εδω ειναι η επιλογη που επρεπε να κανω ωστε οταν βαζω οπισθεν να γυριζει αυτοματα στο AV2 εφοσον υπαρχει σημα εκει και εφοσον ανοιγει η καμερα μια και την εχω δωσει τροφοδοσια απο το λαμπακι της οπισθεν.
Απλο ειναι.
Τωρα οταν βαζω οπισθεν βγαζει εικονα και οταν βγαζω οπισθεν τοτε επιστρφει στην αρχικη εικονα του PC.
Οριστε τι βλεπω οταν κανω πισω.

Το Smart της μανας μου και το πλακοστρωτο φαινετε καθαρα.
Επισης αν παω πισω ευκολα θα καταλαβω μεσο της οθονης που ακομα δεν την εχω συνηθισει και πολυ ποτε φτανω κοντα στην καγκελοπορτα.
Η αληθεια ειναι οτι μια δυο φορες που το δοκιμασα σε τοιχο εφτασε σε πολυ πιο κοντινη αποσταση απο οτι με τους καθρεφτες.
Giannis307 - Κυρ 16 Σεπ 2007, 16:27:06
Θέμα δημοσίευσης:
Και μια ωραι εξατμηση και θα εχεις φοβερα οπισθια!!!!
brz20 - Κυρ 16 Σεπ 2007, 17:46:25
Θέμα δημοσίευσης:
Το προβλημα ειναι οτι την θελω στο κεντρο και τωρα φοβαμε να κανω κατι τετοιο.
Θα τα βλεπω θολα απο την καπνιλα.
Laughing Laughing Laughing
Μαλλον θα παω σε ενα στυλ σαν το νεο civic που εχιε δυο εξατμησεις εντιχισμενες στον προφυλακτηρα.
Θα παρω το σχεδιο απο το 308 και θα φτιαξω εναν τετοιο.Τελειο σχεδιο και με καταλληλες υποδοχες για δυο εξατμησεις προς το κεντρο του αμαξιου.
Δεν με πιασατε αλλα δεν πηραζει.
Laughing Laughing Laughing
Θα τα ποθμε αλλου για το θεμα αυτο και οχι εδω.
drdino - Τρι 11 Νοέ 2008, 21:11:44
Θέμα δημοσίευσης:
Κωνσταντίνε μπορείς να μου θυμίσεις τι οθόνη χρησιμοποίησες; Razz
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες