PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 208 gti Σύστημα Ανάρτησης.

ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Κυρ 18 Ιαν 2015, 19:44:46
Θέμα δημοσίευσης: 208 gti Σύστημα Ανάρτησης.
Καλησπέρα έψαχνα στο internet κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα ανάρτησης και εισιτηρίων για 208 gti.Το μόνο που είχα βρει ηταν Κάτι ελλατηρια garant.Έχετε κάτι στο νου σας;
alexandros 207 Rallye - Κυρ 18 Ιαν 2015, 21:29:18
Θέμα δημοσίευσης:
τι εισιτήρια ρε μεγαλε? Stunned
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Κυρ 18 Ιαν 2015, 21:53:48
Θέμα δημοσίευσης:
Συγγνώμη ελλατηρια ήθελα να γράψω.
PeugeotakiasGT - Κυρ 18 Ιαν 2015, 22:28:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ενισχύστε τον σπορ χαρακτήρα του νέου Peugeot 208 GTi με τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση B14 της Bilstein. Είναι τύπου coilover, σχεδίασης monotube, πλήρως ρυθμιζόμενη καθΆ ύψος από 30 έως 50mm και έχει επιφανειακή επίστρωση με τεχνολογία Triple-C που βοηθά στη μακροχρόνια προστασία κατά της διάβρωσης. Τα στρογγυλά σπειρώματα βοηθούν τα μέγιστα στον τέλειο χειρισμό, ενώ τα ποιοτικά ελατήρια κατασκευάζονται από υλικό υψηλής αντοχής.

Bilstein product code 47-225183

Ψάξε το λίγο καλύτερα.
Είχα αναφορά από Blog με άτομο που έχει 208Gti ο οποίος αναφέρει ότι δεν τεριάζει.. Αν και λένε ότι είναι για 208Gti
taskom - Κυρ 18 Ιαν 2015, 23:47:40
Θέμα δημοσίευσης:
Απο το ολλανδικο e-shop..

Εχει 3 επιλογες!!

http://208gtishop.nl/product-categorie/onderstel/
lefteraki - Δευ 19 Ιαν 2015, 00:47:32
Θέμα δημοσίευσης:
υπομονη παιδια δε θα αργησουν να βγαλουν γνωστες εταρειες καποιο κιτ.. προς το παρον αδερφε και εγω ελατηρεια μονο εχω δει...
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Δευ 19 Ιαν 2015, 03:45:12
Θέμα δημοσίευσης:
Πιστεύω Κάτι θα βγάλουν οι εταιρείες.
Steve - Πεμ 22 Ιαν 2015, 00:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας που φτάσαμε την μαμά ανάρτηση στο όριο και κάναμε και 20.000 χλμ... Rolling eyes
stevedek - Τρι 17 Φεβ 2015, 16:01:17
Θέμα δημοσίευσης:
περιμένοντας το 208 GTi που έκλεισα, αποφάσισα να προμηθευτών (μετά από διάβασμα σε διάφορα forum) τα ελατήρια της Eibach (μέσω ebay)

στο παρελθόν, σε άλλο αυτοκίνητο (Impreza STi), είχα τοποθετήσει coil-over

στην πίστα ΄σκοτώνει', αλλά σε καθημερινή χρήση πάλι 'σκοτώνει'

θα σας μεταβιβάσω εντυπώσεις σε λίγες ημέρες ελπίζω
lefteraki - Τρι 17 Φεβ 2015, 21:54:03
Θέμα δημοσίευσης:
βγαζει kw variant 1... 970 απο εβαυ λογικα εκει τρυγυρω απο ελλαδα...
SAKIS-LEMANS - Τετ 18 Φεβ 2015, 08:50:11
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Μιας που φτάσαμε την μαμά ανάρτηση στο όριο και κάναμε και 20.000 χλμ... Rolling eyes

Συμφωνώ και επαυξάνω
Gotcha - Τετ 18 Φεβ 2015, 11:20:32
Θέμα δημοσίευσης:
stevedek έγραψε:
περιμένοντας το 208 GTi που έκλεισα, αποφάσισα να προμηθευτών (μετά από διάβασμα σε διάφορα forum) τα ελατήρια της Eibach (μέσω ebay)

στο παρελθόν, σε άλλο αυτοκίνητο (Impreza STi), είχα τοποθετήσει coil-over

στην πίστα ΄σκοτώνει', αλλά σε καθημερινή χρήση πάλι 'σκοτώνει'

θα σας μεταβιβάσω εντυπώσεις σε λίγες ημέρες ελπίζω

Μιλας για ελατηρια χαμηλωματος σε μαμα αμορτισερ? Απλα χαλας τα αμορτισερ σου χωρις λογω ε
stevedek - Τετ 18 Φεβ 2015, 11:50:25
Θέμα δημοσίευσης:
ναι, το ξέρω ότι 'τελειώνουν' νωρίτερα ...

καλύτερα για να βάλω κάτι καλύτερο μετά ... Smile
driver7 - Τετ 18 Φεβ 2015, 16:38:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχει καλή συμπεριφορά το 208gti και το βελτιώνετε κιόλας?
PeugeotakiasGT - Τετ 18 Φεβ 2015, 16:40:48
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω ακούσει ότι έχουν βρεί ιδανικό για ανέση κ κράτημα.. αν δν το θές 100% για πίστα ή για τρέλες... δεν χρειάζεται κάτι... χάνεις αρκετά σε άνεση μετά
lefteraki - Τετ 18 Φεβ 2015, 16:54:05
Θέμα δημοσίευσης:
να σας πω την αληθεια και εγω δε θα τα επερνα τα ελαητηρεια της eibach
εμενα ταμαξι με ικανοποιει πληρως σε θεμα αναρτησης και ανεσης..ειναι πιστευω πολυ ανωτερο σε ανεση και απο αυτοκινητο πουχα πριν το 208 γερμανικο 4χ4 με pss9...
απλα το μαγαζι που μου ταφερε τα εφερε και τα πηρα... σα ''δοκιμη'' ας πουμε...

μωλις τα βαλω θα σας πω αντηπωσεις να συμειωσω πως ειναι για 2.5 ποντους χαμηλωμα(ελπιζω να μην ειναι κουτσουρο...)
stevedek - Τετ 18 Φεβ 2015, 17:01:02
Θέμα δημοσίευσης:
διαβάζοντας προσεκτικά όλες τις δοκιμές (ειδικά στο εξωτερικό), μελετώντας τη λένε σε διάφορα video στο youtube κατέληξα ότι το 208 GTi είναι φιλικό γιατί είναι υποστροφικό ...

αν κάποιος δει τη δοκιμή του Fifth Gear μεταξύ Fiesta ST - 208 GTi - Clio R.S. θα διαπιστώσει +- αυτό που λέω

άρα, ξεκινάμε από ελατήρια

ακόμη, εκτός από Peugeot Sport, δεν υπάρχουν αντιστρεπτικές (μικρότερη εμπρός ή μεγαλύτερη πίσω), για όσους ενδιαφέρονται ας ψάξουν λίγο την ειδική έκδοση 208GTi 30th Anniversary που ετοίμασε οι Peugeot Sport

δεν θα ήταν κακή επιλογή (ήδη την έκανα Smile ) αποστάτες στους εμπρός τροχούς, όχι τίποτε τραγικό 10mm (έχει διαθέσιμους η H&R)

επίσης για ακόμα πιο προχωρημένες επιλογές:

- λίγο 0.3 ή 0.6 λεπτά τη μοίρας απόκλιση εμπρός
- λίγο περισσότερο camber εμπρός

δείτε το video και εκεί φαίνεται η δουλειά που χρειάζεται ώστε το 208 GTi να γίνει κορυφαίο

επίσης διαβάστε στο ακόλουθο link

http://www.evo.co.uk/peugeot/208-gti/14780/peugeot-208-gti-30th-anniversary-review-and-pictures
sps - Πεμ 19 Φεβ 2015, 09:33:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω θα εβαζα ενα μπλοκε quaife με τη μαμα αναρτηση και τελος!
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Πεμ 19 Φεβ 2015, 09:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα σήμερα μίλαγα με ενα μαγαζί και μου πρότεινε blistein κίτρινα ρυθμιζόμενα σε υψος και eibach η ir ελλατηρια.Με παραγγελία από Γερμανία.Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός.
alfasud - Πεμ 19 Φεβ 2015, 10:48:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δύσκολα θα πάρεις αξιόπιστη άποψη, αφού ελάχιστοι έχουν οδηγήσει μαμά 208 Gti, ωστε να έχουν σημείο αναφοράς...
Gotcha - Πεμ 19 Φεβ 2015, 11:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
Καλημέρα σήμερα μίλαγα με ενα μαγαζί και μου πρότεινε blistein κίτρινα ρυθμιζόμενα σε υψος και eibach η ir ελλατηρια.Με παραγγελία από Γερμανία.Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός.

Νομιζο εισαι οφ τοπικ αν μιλας για αναρτηση στο 207 σου
Kostaswannabe - Πεμ 19 Φεβ 2015, 11:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
was about to mention it! Twisted evil
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Πεμ 19 Φεβ 2015, 11:32:01
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι δεν είμαι off topic για το 208 gti μιλαω.
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Πεμ 19 Φεβ 2015, 11:52:24
Θέμα δημοσίευσης:
Και επίσης μου πρότειναν την ΚW VARIANT 1 η VARIANT 2 με inox μπράτσα που την ρυθμίσεις και σε σκληρότητα.Η variant 1 είναι κάτι παρόμοιο με την blistein που είχα γράψει πρίν η κάνω λάθος;
Mono AEK - Πεμ 19 Φεβ 2015, 12:13:16
Θέμα δημοσίευσης:
ειλικρινα υπαρχουν τοσοι πολλοι χεραδες εδω μεσα??

προς θεου δεν το λεω ειρωνικα για κανεναν και μπραβο σας απλα μου φαινεται περιεργο γιατι εγω οσο κι αν το παλευω δε μπορω να φτασω τα ορια του αυτοκινητου μου τα οποια ειναι πολυ παραπανω απτα δικα μου (μιλαω παντα για δημοσιους δρομους) οποτε ισως και το τελευταιο πραγμα που θα αλλαζα να ηταν η αναρτηση η οποια με υπερκαλυπτει.

το λεω ολο αυτο γιατι μου δημιουργειται η εντυπωση οτι καποιοι προχωρουν σε "βελτιωσεις" απλα για να τις κανουν...

ξαναλεω δε γραφω κακοπροαιρετα, δεν εχω καποιον συγκεκριμενο στο μυαλο μου και δεν το λεω για να θιξω οποιονδηποτε
Kostaswannabe - Πεμ 19 Φεβ 2015, 12:47:02
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
ειλικρινα υπαρχουν τοσοι πολλοι χεραδες εδω μεσα??

προς θεου δεν το λεω ειρωνικα για κανεναν και μπραβο σας απλα μου φαινεται περιεργο γιατι εγω οσο κι αν το παλευω δε μπορω να φτασω τα ορια του αυτοκινητου μου τα οποια ειναι πολυ παραπανω απτα δικα μου (μιλαω παντα για δημοσιους δρομους) οποτε ισως και το τελευταιο πραγμα που θα αλλαζα να ηταν η αναρτηση η οποια με υπερκαλυπτει.

το λεω ολο αυτο γιατι μου δημιουργειται η εντυπωση οτι καποιοι προχωρουν σε "βελτιωσεις" απλα για να τις κανουν...

ξαναλεω δε γραφω κακοπροαιρετα, δεν εχω καποιον συγκεκριμενο στο μυαλο μου και δεν το λεω για να θιξω οποιονδηποτε

Λεφτα υπαρχουν.. + οτι τ ανταλλακτικα αντικαταστασης τα βαζει ο τσιπρας!!
κ εμεις δουλευουμε να πληρωνουμε δεη,οτε και σεα μεα και προσπαθουμε να βαλουμε ενα προγραμμα κανα 6μηνο τωρα αλλα στην ακρη δεν κ αλλη εχουν φτασει ηδη στην αναρτηση πριν καν φτασει η κουτα!! no offence babies, ο καθεις τα δινει εκει που τον ικανοποιει και του δινει χαρα. απλα να βγαλουμε και μεις λιγη χολη στο παραπονο μας Embarassed Off Topic
lefteraki - Παρ 20 Φεβ 2015, 21:45:01
Θέμα δημοσίευσης:
προς τους φιλους που εχουν η περιμενουν το 208 gti..

σημερα εβαλα τα ελατηρια χαμηλωματος της eibach 3cm(καπου εχω γραψει πως ηταν 2.5ποντα λαθος μου..) τα οποια εχουν τον ιδιο κοδικο με αυτα του 207(E10-70-010-01-22) eibach pro kit.
πρωτες εντυπωσεις απο οδηγηση..μου φαινετε πολυ καλυτερο απο πριν οδηγηκα.. λιγοτερες κλησεις στις στροφες,μου φαινετε οτι παταει καλυτερα στο δρομο..λιγακι πιο σκληρο απο πριν.γενικοτερα τα συστηνω ανεπυφηλακτα καθως ταμαξι δειχνει πολυ πιο ομορφο και κανουν δουλεια αισθητα!

μειωνεκτημα 9θελει λυσημο απο τη μερια του οδηγου το πλαστικο κατω απο τους καθαριστηρες οι καθαροστηρες..απο την αλλη εχει κουμπομα και βγαινει ευκολα καθως ειναι και το φιλτρο καμπινας διπλα στο αμορτισερ.. θελει προσοχη στο πως θα βγουν τα πλαστικα μη σπασει κανα κουμπωμα..για αυτους που θα το μαστορεψουν μονοι τους.
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Σαβ 21 Φεβ 2015, 00:57:34
Θέμα δημοσίευσης:
lefteraki έγραψε:

σημερα εβαλα τα ελατηρια χαμηλωματος της eibach 3cm(καπου εχω γραψει πως ηταν 2.5ποντα λαθος μου..) τα οποια εχουν τον ιδιο κοδικο με αυτα του 207(E10-70-010-01-22) eibach pro kit.
πρωτες εντυπωσεις απο οδηγηση..μου φαινετε πολυ καλυτερο απο πριν οδηγηκα.. λιγοτερες κλησεις στις στροφες,μου φαινετε οτι παταει καλυτερα στο δρομο..λιγακι πιο σκληρο απο πριν.γενικοτερα τα συστηνω ανεπυφηλακτα καθως ταμαξι δειχνει πολυ πιο ομορφο και κανουν δουλεια αισθητα!

μειωνεκτημα 9θελει λυσημο απο τη μερια του οδηγου το πλαστικο κατω απο τους καθαριστηρες οι καθαροστηρες..απο την αλλη εχει κουμπομα και βγαινει ευκολα καθως ειναι και το φιλτρο καμπινας διπλα στο αμορτισερ.. θελει προσοχη στο πως θα βγουν τα πλαστικα μη σπασει κανα κουμπωμα..για αυτους που θα το μαστορεψουν μονοι τους.
ΚαλησπερΚαλησπέρα σε αμορτισέρ σου έχουν προτείνει κατι.Εμένα μου είπαν για τα ιδια ελλατηρια και για κίτρινα ρυθμιζόμενα blistein.
lefteraki - Σαβ 21 Φεβ 2015, 06:10:57
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
lefteraki έγραψε:

ΚαλησπερΚαλησπέρα σε αμορτισέρ σου έχουν προτείνει κατι.Εμένα μου είπαν για τα ιδια ελλατηρια και για κίτρινα ρυθμιζόμενα blistein.

Σπυρο προς το παρων με τα μαμα.. μωλις τα παιξουν νομιζω πως θα παω σε kw variant να σου πω την αληθεια.. οχι πως τα bilstein δεν ειναι καλα
απλα θελω να δοκιμασω τη kw καθως ειχα στο προηγουμενο αμαξι pss9
κα εχω κατσει σε πολλα με kw variant 1,2 λεω να τη δοκιμασω..
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Σαβ 21 Φεβ 2015, 08:42:00
Θέμα δημοσίευσης:
lefteraki έγραψε:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
lefteraki έγραψε:

Σπυρο προς το παρων με τα μαμα.. μωλις τα παιξουν νομιζω πως θα παω σε kw variant να σου πω την αληθεια.. οχι πως τα bilstein δεν ειναι καλα
Με τα ιδια τα ελλατηρια η θα πας σε ολόκληρο το σετ.
SAKIS-LEMANS - Σαβ 21 Φεβ 2015, 10:03:50
Θέμα δημοσίευσης:
τα ελατήρια αυτά στην μανίσια ανάρτηση του 207 την καταστρέφουν σιγά σιγά.

Αν δεν βρεις ελατήρια-αμορτισέρ δεν θεωρώ καλή κίνηση ελατήρια χαμηλώματος.Εκτός αν φυσικά σε 20.000-30.000 την αλλάξεις όλη.
lefteraki - Σαβ 21 Φεβ 2015, 11:14:03
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
lefteraki έγραψε:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
lefteraki έγραψε:

Με τα ιδια τα ελλατηρια η θα πας σε ολόκληρο το σετ.

οχι μαν οταν βαζεις αναρτηση ερχετε κομπλε με ελατηρια..(π.χ kw variant.bilstein pss9..)οποτε η επιλεγεις ελατηριο χαμηλωματος με σκληροτερα αμορτισερ η πας σε αναρτηση..
lefteraki - Σαβ 21 Φεβ 2015, 11:16:24
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
τα ελατήρια αυτά στην μανίσια ανάρτηση του 207 την καταστρέφουν σιγά σιγά.

Αν δεν βρεις ελατήρια-αμορτισέρ δεν θεωρώ καλή κίνηση ελατήρια χαμηλώματος.Εκτός αν φυσικά σε 20.000-30.000 την αλλάξεις όλη.

πολυ σωστος φιλε σακη! εγω τα εβαλα καθως ταμαξι εχει 2500 χιλιομετρα και επειδη δε το κυκλοφορω καθημερινα θα αργησω να κανω χιλιομετρα οποτε και θα τα παιξει και γρυγορα η αναρτηση η μαμα..οοοταν τα φτυσει παμε για πακετακι καμια αναρτηση...
volvos - Δευ 23 Φεβ 2015, 19:55:27
Θέμα δημοσίευσης:
Δε θα σχολιασω οτι πηγες κ αλλαξες ελατηρια σε 208gti..

αλλα το να βαζεις ελατηρια χαμηλωματος με ιδιο κωδικο
με 207 που ειναι 100κιλα βαρυτερο κ με αλλη διαδρομη κ γεωμετρια είναι τραγικο και επικινδυνο.
lefteraki - Δευ 23 Φεβ 2015, 22:08:10
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Δε θα σχολιασω οτι πηγες κ αλλαξες ελατηρια σε 208gti..

με 207 που ειναι 100κιλα βαρυτερο κ με αλλη διαδρομη κ γεωμετρια είναι τραγικο και επικινδυνο.

τραγικοι ειστε εδω μεσα μερικοι που λετε χωρις να ξερτε τη τυφλα σας..

τσεκαρε να δεις πατωντας τον κωδικο που εγραψα πιο πανω η ιδια η eibach
τα δινει και για τα 2 αυτοκινητα αρχηγε μου...

γιατι δε θα σχολιασεις επειδη εβαλα ελατηρεια σταμαξι μου για πες? θες να μου δωσεις τα 1000 ευρω που κανει η αναρτηση που θελω??
lefteraki - Δευ 23 Φεβ 2015, 22:11:22
Θέμα δημοσίευσης:
http://eibachloweringsprings.pumaspeed.co.uk/Eibach-Peugeot-208-1.6-Pro-Kit-E10-70-010-01-22_16744_15_595_3523.jsp

πατα εκει που λεει will this fit my car και δες για πια μοντελα τα δινει..
Andreasf1 - Δευ 23 Φεβ 2015, 22:15:55
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Οντως τι φάση ελατήρια απο 207 σε 208?? :/

Ιδιο κωδικό δίνει η eibach για 207 και για 208;

Προσωπική γνώμη αλλά το 208 είναι όσο πρέπει χαμηλό.
Καμία σχέση με 207 gt-rallye που είναι κατσίκια κατ εμέ. Με το rc είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα..
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Δευ 23 Φεβ 2015, 23:28:08
Θέμα δημοσίευσης:
lefteraki έγραψε:
http://eibachloweringsprings.pumaspeed.co.uk/Eibach-Peugeot-208-1.6-Pro-Kit-E10-70-010-01-22_16744_15_595_3523.jsp

Lefteri έχεις απόλυτο δίκιο το είχα ψάξει και εγώ.
Andreasf1 - Τρι 24 Φεβ 2015, 01:30:49
Θέμα δημοσίευσης:
lefteraki έγραψε:

Αρχηγέ μου δεν είδα πως έχεις γράψει, δεν έκανα refresh την σελίδα.

Απλά είναι πολύ περίεργο που η ίδια η eibach δίνει ίδιο κωδικό για 207 αλλά και για 208 που είναι πολύ λιγότερα κιλά. Βαριόταν να φτιάξει άλλα για το 208 και σου λέει καλά είναι και του 207, ας τα βάλουμε;! Τέσπα.. Δεν γνωρίζω τι πραγματικά παίζει. Περιμένουμε να μας πεις και άλλες εντυπώσεις..

Ανέβασε και καμιά φώτο πριν και μετά να δούμε που έκατσε το αμάξι..
lefteraki - Τρι 24 Φεβ 2015, 06:14:57
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
lefteraki έγραψε:

Αρχηγέ μου δεν είδα πως έχεις γράψει, δεν έκανα refresh την σελίδα.

Απλά είναι πολύ περίεργο που η ίδια η eibach δίνει ίδιο κωδικό για 207 αλλά και για 208 που είναι πολύ λιγότερα κιλά. Βαριόταν να φτιάξει άλλα για το 208 και σου λέει καλά είναι και του 207, ας τα βάλουμε;! Τέσπα.. Δεν γνωρίζω τι πραγματικά παίζει. Περιμένουμε να μας πεις και άλλες εντυπώσεις..

Ανέβασε και καμιά φώτο πριν και μετά να δούμε που έκατσε το αμάξι..

ανδρεα το ποστ δε πηγαινε για σενα μαν..για το φιλο πιο πανω με τα τραγικα και επικυνσηνα πηγαινε που εγραφε.. δε μαρεσε ο τροπος που εγραψε γιαυτο του επιτεθηκα και εγω..

εχει κατσε οσο τοθελα μαν ταμαξι θα ανεβασω φωτο.. μεχρ στογμης ειναι καλο.. λιγακι πιο σκληρο αλλα σε γενικες γραμες καλο χωρις κλησεις στις στροφες..
lefteraki - Τρι 24 Φεβ 2015, 06:15:35
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
lefteraki έγραψε:

Lefteri έχεις απόλυτο δίκιο το είχα ψάξει και εγώ.

η υπογραφη σου τα σπαει αδερφε! Wink
lefteraki - Τρι 24 Φεβ 2015, 06:26:51
Θέμα δημοσίευσης:

ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Τρι 24 Φεβ 2015, 10:03:16
Θέμα δημοσίευσης:
lefteraki έγραψε:
Lefteraki Καλημέρα το αυτοκίνητο έχει δείξει πάρα πολύ είναι Μ....ΡΑΑΑΑ.....Αν αλλάξεις και αμορτισέρ η σκληρότητα θα μαλακώσει καθόλου.Φοβάμαι γιατί στο RC που είχα βάλει ελλατηρια vogdland ήταν τόσο κούτσουρο που μου έσπαγε τις βάσεις των αμορτισέρ μαμα.
stevedek - Τρι 24 Φεβ 2015, 15:13:45
Θέμα δημοσίευσης:
και εγώ περιμένω τα Eibach

Λογικά την επόμενη εβδομάδα παραλαμβάνω και τα τοποθετώ ...

Όταν πας σε ειδική διαδρομή γράψε μας τις εντυπώσεις σου ...
lefteraki - Τρι 24 Φεβ 2015, 18:42:58
Θέμα δημοσίευσης:
Σπυρο ευχαριστω μαν! δε ξερω ρε φιλε λογικα ισως σκληρηνει λιγακι ακομα..

stevedek δε τοχω παει ακομα ταπα σε καμια διαδρομη..αλλα αποσο εχω δει οσο το πιεσα δε περνει κλησεις οτι κλησεις επερνε πριν που παλυ δεν ηταν τραγικο οδηγηκα ταμαξι..εχει βελτιωθει
alfasud - Τρι 24 Φεβ 2015, 21:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εμφανησιακά άριστο χάρμα οφθαλμών πραγματικά, του πάει το χαμηλωμα ομολογουμένως! Very happy

Φαντάζομαι το ερώτημα όλων και οι όποιες "ενστάσεις" ( σε εισαγωγικά , συζήτηση να γίνεται σε φιλικό κλίμα πάντα Cool ), αφορούν το κατα πόσο είσαι βέβαιος οτι με τα μαμά ελατήρια δεν κρατούσε/εστριβε τοσο καλά το αμάξι οσο με τα νέα ( έχοντας υπόψη τα ελαχιστα χιλιομετρα που έχεις κάνει με τα μαμα...).

Μεγιες και καλόστριφτο το εργαλείο! Very happy
volvos - Τρι 24 Φεβ 2015, 21:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
Oxi Giorgio to problima mas einai oti brike malakes I eibach
na ksestokarei 207 antallaktika.
an esena sou elege kapoios na baleis elatiria apo 16v sto 1.3 epeidi tairiazoun sta piatela ti tha tou esournes????

to 207 einai 110kila barytero ....peripou sa 106 1.3 me 16v
e ti na leme.

poso mallon pou 207exei k alla amortiser se diadromi roll camber curvesklp klp klp
alfasud - Τρι 24 Φεβ 2015, 22:08:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παναγιώτη σίγουρα το επιχείρημα σου και οι υποψίες είναι βάσιμες! Τι βάρος έχει το 208 αυτό?
lefteraki - Τρι 24 Φεβ 2015, 22:59:21
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud δεν εχω γραψει καπου πως τα εβαλα γιατι το αυτοκινητο ειναι αχριστο σε στριψιμο ισα ισα ταμαξι με οσα παει στριβει! αφησα να ενοηθει οτι τα εβαλα για εμφανισιακους σκοπους.. το βαρος ταμαξιου ειναι 1160 κιλα τοσο το δινει αν και προσφατα επεσε στα χερια μου ενα περιοδικο (burn out) το οποιο το ειχε test drive και τοχαν ζυγισει 1260.. δε ξερω κατα ποσο ειαι εφικτα τα βαρη αυτα..εχω προσβαση σε ζυγαρια και θα μετρησω καποια στιγμη να δω και εγω ποσο ειναι πραγματικα..
τα ελατηρεια τα δνει η ιδια η εταιρεια για το αυτοκινητο αυτο.. δε νομιζω μια παγκοσμιος γνωστη εταιρεια να θελει να ξεσκαρταρει ανταλλακτικα και τα σπρωχνει με ιδιο part number οπως ειπε ο κυριος πιο πανω..ισως να κανω λαθος..
lefteraki - Τρι 24 Φεβ 2015, 23:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Oxi Giorgio to problima mas einai oti brike malakes I eibach
na ksestokarei 207 antallaktika.
an esena sou elege kapoios na baleis elatiria apo 16v sto 1.3 epeidi tairiazoun sta piatela ti tha tou esournes????

to 207 einai 110kila barytero ....peripou sa 106 1.3 me 16v
e ti na leme.

poso mallon pou 207exei k alla amortiser se diadromi roll camber curvesklp klp klp

ωραια τοτε εσυ στο δικο σου 208 μη τα βαλεις μαγκα μου..ασε εμενα και τους υπολοιπους μαλ**ες? που τα εχουν παραγγειλει να τα βαλουμε..μα το μονο σιγουρο ειναι πως δε τα πληρωσαμε μαζι..
το λυγουμε κιολας εδω για τι βαριεμαι να γραφω ολη την ωρα.. αν ειναι κατι γιαταμαξι ευχαριστως να σου πω εντυπωσεις η κατι σχετικα με 208 gti οπως λεμε με τα υπολοιπα παιδια που εχουν η και καποια αλλα που πραγματικα εκφραζουν αποψεις και συμβουλες και οχι μονο λενε διαφορα..καλες οι κριτικες και οι θετικες και οι αρνητικες αλλα εδω μεσα δε τοχω ξαναδει αυτο.. car club ειναι η ο ενας τη λεει στον αλλο... ελεος...
ασχολιομουν με φορουμ με κοντρες παλιοτερα σα διαχειρηστης και αυτα δε γινονταν εκει μεσα....

τελως παντων καλη καρδια..
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Τρι 24 Φεβ 2015, 23:41:26
Θέμα δημοσίευσης:
Να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω!!!Την BLISTEIN B14 την ξέρει κανείς λέει ότι κάνει για 208 gti.Αν υπάρχουν καλοπροαίρετες γνώμες και χωρίς ειρωνεία ακούω.
alfasud - Τετ 25 Φεβ 2015, 06:16:00
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μας έχετε πει το σπουδαιότερο! Πως στρίβει το 208? Από παιχνιδιάρικη συμπεριφορά? Επέμβαση του ESP?
lefteraki - Τετ 25 Φεβ 2015, 07:22:26
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Δεν μας έχετε πει το σπουδαιότερο! Πως στρίβει το 208? Από παιχνιδιάρικη συμπεριφορά? Επέμβαση του ESP?

με το esp εκτως μονο σε καλο δρομο μπορεις να το στριψεις αρκετα καλα!
τουλαχιστον σε δικια μου φαση ηθελα να παρω ενα ανηφορικο πεταλο να ανεβω στην εθνικη εδω οπυ ειναι αρκετα γλυστερος ο δρομος εκει πεταγε μουτρα αλλα μωλις αφηνες γκαζι ηταν ουδετερο δε πεταξε κολο..
στο ιδιο σημειο με το esp ενεργοποιημενο μωλις παει να φυγει το μπροστηνο επεμβαινει το κοβει και ειναι λες σα να το καθιζει κατω και σε βαζει κατα καποιο τροπο μεσα στη στροφη..
σε αλλο μερος τωρα με πολυ καλη ασφαλτο κατω ανεβαινα με τριτη περιπου 120-130 ηταν ενα ''s'' πολυ ανηκτο πατημενο οπως θα χρεισημηποιουσαν οι αγωνιαριδες στο οποιο ειχα esp αλλα δε χρειαστηκε να μπει..
ταμαξι λες και παταγε σε ραγες! τραινο με οσα πηγαινα μπηκα ανετα..

ειναι πολυ στριφτερο ταμαξι παιδια!

το esp δε μπαινει αμεσως αναλογα και τη περισταση..
στη ευθεια ξεκινας με πρωτη σιγα πατας θα σπινιαρει αλλα τοψιλοκραταει.. μετα το κοβει στη 2ρα αλλα δε στο διχνει δε γονατιζει απλα αναβει μεσα και στα σπαει..
χωρις αυτο σε γλυστερ δρομο εδω εχω γραψει ολη τη δευτερα ανετα χαχα

μονο μειων του τα πισω φρενα.. για μενα παντα ετσι.. εμπρος του βαλανε 305 δισκο και πισω το λιλι και δεν ειναι ουτε καν αεριζομενο αχαχ
οταν πατας αποτομα γωνατιζει αρκετα.. τουλαχιστον σε μενα μου φαινετε.. η διαφορα γατι αδηγαω καθε μερα το 106 και αυτο ειναι μπαμια σε φρενα σε σχεση με το 208..

(το τελευταιο με τα φρενα ειναι οφ τοπικ αν ειναι να ανοιξουμε ενα θεμα για τα φρενα να μου πειτε και γνωμες γιαυτο..)
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Τετ 25 Φεβ 2015, 10:02:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον εγώ θα πάω σε blistein b14 pss αναρτηση και σε eibach ελλατηριο.Η ανάρτηση θα είναι ρυθμιζόμενη καθ ύψος.Γνώμες καλοπροαίρετες μόνο.
sps - Τετ 25 Φεβ 2015, 10:30:33
Θέμα δημοσίευσης:
Συνονοματε γιατι μονο καλοπροαιρετες γνωμες?
Αν κατι κανει μπαμ οτι ειναι λαθος, γιατι να μην σας το πουμε εδω δημοσια?
Καλοποροαιρετα τα λεω αυτα Very happy
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Τετ 25 Φεβ 2015, 10:49:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κάθε γνώμη δέκτη αλλά είναι κάποιοι εδω μέσα που ότι και να πεις βγάζουν μια εμπάθεια.
puglover - Τετ 25 Φεβ 2015, 11:06:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
Μάλλον εγώ θα πάω σε blistein b14 pss αναρτηση και σε eibach ελλατηριο.Η ανάρτηση θα είναι ρυθμιζόμενη καθ ύψος.Γνώμες καλοπροαίρετες μόνο.

Η b14 δεν ειναι πληρης ρυθμιζομενη αναρτηση που περιλαμβανει ηδη ελατηρια? Cool Rolling eyes
Steve - Τετ 25 Φεβ 2015, 15:10:15
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
Κάθε γνώμη δέκτη αλλά είναι κάποιοι εδω μέσα που ότι και να πεις βγάζουν μια εμπάθεια.
Αυτό ξαναπές το! Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!
driver7 - Τετ 25 Φεβ 2015, 16:38:53
Θέμα δημοσίευσης:
lefteraki έγραψε:

μονο μειων του τα πισω φρενα.. για μενα παντα ετσι.. εμπρος του βαλανε 305 δισκο και πισω το λιλι και δεν ειναι ουτε καν αεριζομενο αχαχ
οταν πατας αποτομα γωνατιζει αρκετα.. τουλαχιστον σε μενα μου φαινετε.. η διαφορα γατι αδηγαω καθε μερα το 106 και αυτο ειναι μπαμια σε φρενα σε σχεση με το 208..

(το τελευταιο με τα φρενα ειναι οφ τοπικ αν ειναι να ανοιξουμε ενα θεμα για τα φρενα να μου πειτε και γνωμες γιαυτο..)

Καλά γι αυτό μην ορκίζεσαι πως φταίνε τα πίσω φρένα...υπάρχει το θέμα και στα 207...δε θα λυθεί αν βάλεις και μεγαλύτερα φρένα πίσω...
taskom - Τετ 25 Φεβ 2015, 17:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
lefteraki έγραψε:

Καλησπερα τι φιμε εχεισ βαλει στο αμαξι?
Μαρκα μοντελο?

Ευχαριστω
PeugeotakiasGT - Τετ 25 Φεβ 2015, 17:21:19
Θέμα δημοσίευσης:
αν θυμάμαι καλά δεν το έχει από εργοστάσιο?

EDIT : α για τα πλαινά λες.
lefteraki - Τετ 25 Φεβ 2015, 17:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
taskom

foliatec το νεοτερο μοντελο ζελατινας 1ο σταδιο..στα οδηγου συνοδηγου και τα μικρα φλιστρινακια..(τα πισω και της μπαγαζοπορτας ηταν απο μαμα) 100 ευρω το μαλακι αλλα απο γνωστο μαγαζ για τη πολυ καλη δουλια που κανει εδω στα χανια το εχω ξαναδοκιμασει το ενλογ καταστημα εμεινα απολυτα ευχαριστημενος..
στο εμπρος θα βαλω αντιηλιακη απλα επειδη ειναι μεγαλο σε υψος δεν ειχε ετοιμοπαραδοτη και αναμενω να φερει η οποια θαναι ελαχιστα σκουρα..
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Πεμ 05 Μάρ 2015, 23:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα παιδιά μίλαγα σήμερα με τον Γκαλο peugeot και μου είπαν για eibach ελλατηριο για 30 με 40.0000 και μετα σε μια ανάρτηση η μια λύση, η eibach ελλατηριο με bilstein αμορτισέρ η δεύτερη λύση.Επειδή όμως είμαι τελείως άσχετος όπως είπε και ενας φίλος εδώ μέσα να κάνω άλλη μία ερώτηση.Είδα στο site της eibach την B12 PRO KIT.Μήπως ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει τι είναι αυτή;Συγγνώμη αν σας κούρασα
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Παρ 06 Μάρ 2015, 21:23:29
Θέμα δημοσίευσης:
Κανένας ακόμα!!!
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Κυρ 08 Μάρ 2015, 22:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Και μία ακόμη παιδιά ανάρτηση την ST SUSPENSION ΚΑΙ την KW VARIANT 1.Αν μπορείτε παιδιά βοηθήστε λίγο.
volvos - Κυρ 08 Μάρ 2015, 23:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
Περιεργαψε πρωτα τη χρηση του αυτοκίνητο του και τι σε ενοχλει. Γιατι θες να αλλαξεις αναρτηση κ τι θες να βελτιωσεις.
οι μισες απο οσες αναφέρεις πιθανοτατα να το κανουν χειροτερο σε ελληνικη ασφαλτο στο βουνο π.χ
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Κυρ 08 Μάρ 2015, 23:48:57
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος.Θέλω να χαμηλώσει το αυτοκίνητο.Μου πρότεινα ν ελλατηρια χαμηλωματος αλλα επειδή από το προηγούμενο αυτοκίνητο το 207 rc που είχα στην αρχή ηταν παρά πολύ σκληρό και μου έσπαγε συνέχεια τα τοπ μαουθ.Ώσπου πήγα και έβαλα μια ολοκληρωμένη ανάρτηση.Ήταν παλη σκληρό αλλά τουλάχιστον τα αμορτισέρ άντεξαν.ενώ τα πρώτα τις μάνας του σε πολύ λίγο χρόνο είχαν τελειώσει.Για αυτό το λόγο ψάχνω κάτι ολοκληρωμένο απο την αρχή.
alexandros 207 Rallye - Κυρ 08 Μάρ 2015, 23:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
οχι τοπ μαουθ
τοπ μαμούθ ειναι το σωστο Wink
volvos - Δευ 09 Μάρ 2015, 00:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ψαξε ελατηρια αμορτισερ απο το επετειακο.χαμηλωει σιγουρα κανα ποντο χωρις παρατραγουδα. Ψαξε το
πριν δωσεις ενα σκασμο λεφτα για αχρηστες αναρτησεις.

σε αλλα μοντελα παντως που οι ιδιοκτητες τους είχαν τσακωθει με το στρίψιμο οι kw v1 βγηκαν χρυσαφι για
αυτο που θες.
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Δευ 09 Μάρ 2015, 00:28:58
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είμαι του στριψιματος ούτε το έχω κιόλας.Τις βάσεις εννοούσα παρά πάνω.Μου πρότειναν πολλοί τη variant 1.Ο αντιπρόσωπος του αυτοκινήτου επιμένει για τα eibach μόνο τα ελλατηρια όπως εχω γράψει και παραπάνω.
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Τρι 10 Μάρ 2015, 23:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά καλησπέρα Τελευταίες ερωτήσεις πρίν την υλοποίηση.Αποφασίσαμε μς τον ΓΚΑΛΟ PEUGEOT.Η Bilstein b8 spint και Eibach ελλατηρια η Kw variant 1.Το ξέρω η μια ειναι ρυθμιζόμενη σε ύψος η άλλη όχι.Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο με ποιά απο της δύο θα κοπανάει λιγότερο.Σίγουρα θα είναι σκληρές και η δύο αλλα ειμσι σε μεγάλο δίλημμα και η τιμή περίπου η ίδια.Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.Είναι πολύτιμη η γνώμη των ειδικών!!!
lefteraki - Τετ 11 Μάρ 2015, 06:56:26
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα Τελευταίες ερωτήσεις πρίν την υλοποίηση.Αποφασίσαμε μς τον ΓΚΑΛΟ PEUGEOT.Η Bilstein b8 spint και Eibach ελλατηρια η Kw variant 1.Το ξέρω η μια ειναι ρυθμιζόμενη σε ύψος η άλλη όχι.Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο με ποιά απο της δύο θα κοπανάει λιγότερο.Σίγουρα θα είναι σκληρές και η δύο αλλα ειμσι σε μεγάλο δίλημμα και η τιμή περίπου η ίδια.Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.Είναι πολύτιμη η γνώμη των ειδικών!!!

αυτη που ρυθμιζει σε μαλακο σκληρο αυτη να βαλεις.. νομιζω η kw μοο ετσι..?
λαβε υποψιν το ειδη σκληρο set up του αμαξιου..εμενα με ελατηρεια μονο σκληρηνε κιαλλο..
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Τετ 11 Μάρ 2015, 08:50:10
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα η Kw variant 1 είναι μόνο καθ ύψος τα bilstein b8 sprint με τα eibach θα είναι και αυτά σκληρά σε σχέση με της μανας του.
stevedek - Τετ 11 Μάρ 2015, 08:56:10
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως από την μέχρι τώρα οδήγηση, 100km +-, είναι ξερό με την εργοστασιακή ανάρτηση ... εμένα μου αρέσει αλλά πιστεύω ακόμη και τα ελατήρια Eibach που θα βάλω θα το κάνουν πιο απόλυτο καθώς τα αμορτισέρ θα είναι προ-φορτισμένα ...

αύριο θα τα τοποθετήσω μαζί με τα υπόλοιπα (σήμερα πάω να πετάξω τα εργοστασιακά ηχεία προς χάριν των Alpine) και σας γράφω εντυπώσεις ...
stevedek - Πεμ 12 Μάρ 2015, 19:46:29
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν παίδες ... μόλις επέστρεψα από το συνεργείο, δύσκολη και μεγάλη ημέρα

μπήκαν τα πράγματα, πραγματικά κάνουν διαφορά ...

τα ελατήρια είναι ότι πρέπει ...

θα ανεβάσω διάφορες φώτο σήμερα αύριο ...

αρκετά δύσκολα τα εμπρός, πολύ εύκολα τα πίσω ...

παραγγείλαμε ειδικά μπουλόνια (κάθως η ριμάδα η Peugeot έχει διαφορετικά από τις υπόλοιπες εταιρίες) για να μπούνε οι αποστάτες H&R

χρήσιμες πληροφορίες:

η εμπρός αντιστρεπτική μετρήθηκε, είναι 21mm

το offset στις ζάντες είναι 20

με τα ελατήρια χαμηλώματος:

πίσω καθώς έχει ημι-άκαμπτο αλλάζει το camber (προς το αρνητικό), αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι καθώς δεν παίρνει ρύθμιση

εμπρός επίσης αλλάζει το camber (πάλι προς το αρνητικό), αλλά εκεί με ευθυγράμμιση μπορείς να το φέρεις

με τα Eibach χαμηλώνει ιδανικά, αλλάζει προς το καλύτερο (όσο το οδήγησα) και γενικά ο τροχός έχει καλή απόσταση μέσα στο φτερό ...

photo σε λίγο ...
stevedek - Πεμ 12 Μάρ 2015, 20:26:51
Θέμα δημοσίευσης:
να και οι photo μετά τις αλλαγές ...

http://1drv.ms/18fqntQ

http://1drv.ms/18fqohE

http://1drv.ms/18fqrKk

http://1drv.ms/1GJDmTA

http://1drv.ms/1GJDpic

http://1drv.ms/18fqA0n

τα αυτοκόλλητα Peugeot Sport από ebay στην Αγγλία ... για όποιον ενδιαφέρεται
lefteraki - Πεμ 12 Μάρ 2015, 20:46:05
Θέμα δημοσίευσης:
stevedek έγραψε:

αν θες βαλε και τα καπακια στις ζαντες με το κοκκινο περιγραμμα.. και εμαν μαυρο ειναι τοχω χαμηλωμενο επεισεις με τα eibach και εχω βαλει και τα καπακια που σου λεω ταμαξι αλαζει.. θα ανεβασω φωτο να δεις!
αν εχεις fb στειλε π.μ να τα λεμε απο εκει..μιλαμε με 2-3 παιδια που εχουν 208..
reselie-206 - Πεμ 12 Μάρ 2015, 20:46:46
Θέμα δημοσίευσης:
πωπω καινουργίλα Very happy

καλορίζικο φίλε μου, κουκλί..
PeugeotakiasGT - Πεμ 12 Μάρ 2015, 20:49:50
Θέμα δημοσίευσης:
stevedek έγραψε:

Roll eyes Roll eyes Roll eyes Εδωώώωωω τελευταίος και κατά ιδρωμένος .... Έχουμε ακόμα καιρό... Φοβερά όλα.
lefteraki - Πεμ 12 Μάρ 2015, 20:52:02
Θέμα δημοσίευσης:

pic upload
PeugeotakiasGT - Πεμ 12 Μάρ 2015, 20:52:22
Θέμα δημοσίευσης:
lefteraki έγραψε:
stevedek έγραψε:

αν θες βαλε και τα καπακια στις ζαντες με το κοκκινο περιγραμμα.. και εμαν μαυρο ειναι τοχω χαμηλωμενο επεισεις με τα eibach και εχω βαλει και τα καπακια που σου λεω ταμαξι αλαζει.. θα ανεβασω φωτο να δεις!
αν εχεις fb στειλε π.μ να τα λεμε απο εκει..μιλαμε με 2-3 παιδια που εχουν 208..

Τι τιμή έχουν αυτά?

Βλέπω e-bay 32-35ευρώ
lefteraki - Πεμ 12 Μάρ 2015, 20:54:00
Θέμα δημοσίευσης:
25 λιρες αγορινα με part number τα βρηκα..εδω θελανε 18 + φπα το ενα..
stevedek - Παρ 13 Μάρ 2015, 12:33:44
Θέμα δημοσίευσης:
Cool

με βάση τις φωτογραφίες από την χθεσινή ημέρα στο συνεργείο και ψάξιμο στο site της Powerflex ανακάλυψα ότι το σινεμπλοκ της Powerflex για την κάτω βάση του κινητήρα είναι ίδιο με του 207 RC!

οπότε ... πήγα στην AVC Weber (Καλλιθέα), το αγόρασα (30€) και το εγκατέστησα ... Very happy

μειώνει αρκετά την μετακίνηση του κινητήρα στο άσε - πάτα και στην απότομη επιτάχυνση (είχα δοκιμάσει την ίδια λύση στα Impreza WRX STi παλαιότερα)

εκτιμώ ότι είναι μια καλή και φθηνή βελτίωση του μέτριου - έως κακού εργοστασιακού σινεμπλοκ

η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη σε οποιοδήποτε συνεργείο ...

thanks
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2015, 13:11:33
Θέμα δημοσίευσης:
Και απο κραδασμούς στο αμαξωμα, στο ρελαντί?
stevedek - Παρ 13 Μάρ 2015, 17:58:00
Θέμα δημοσίευσης:
ναι έχει, αλλά αυτά είναι γούστα ...

αν δεν μου αρέσει βάζω την OEM
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2015, 18:10:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ρωταω γιατι για μενα ηταν ανυποφορη, μολις την εβαλα και εβαλα μπροστα και ετρεμε ολο το αμαξι σαν τα stayer του στρατου, λεω δεν παιζει να την αφησω πάνω.
Επίσης αυτη χρειαζοταν στα 207 για να αντιμετωπίσει το φαινομενο του χτυπηματος γρηγορης αλλαγης απο 1η σε 2α, που οντως το πετυχαινει. Στο 6αρι του 208 δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοιο θεμα. Τεσπα όπως είπες γούστα είναι αυτα.

Εγω παντως την ειχα κοψει και την ειχα βαλει πανω, ωστε να ειναι πιο χαλαρή. τη φοραω 5 χρονια τωρα και ουτε ξαναχτυπησε αλλαγη ουτε εχει το τρεμουλο που εχει ολοκληρη.
komikon765 - Παρ 13 Μάρ 2015, 18:18:38
Θέμα δημοσίευσης:
μάκη τι εννοείς όταν λες την έκοψες?? ποιο σημείο ?
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2015, 18:23:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αφαίρεσα δυο λεπτες φετες, μια απο καθε μερια της βάσης με μια φαλτσετα και ετσι δε σφίγγει τόσο, οποτε πετυχα μια μεση κατασταση. Για μενα την ιδανικη.
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Παρ 13 Μάρ 2015, 18:24:09
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ξέρετε αν υπάρχει μπάρα θολων για το gti;Εμείς τελικά καταλήξαμε στα ελλατηρια της eibach.Σε όλη αυτή την έρευνα αγοράς που έκανα για ολοκληρωμένο σύστημα ανάρτησης και με τόσα μαγαζιά που μίλησα και με την αντιπροσωπεία βέβαια κατάλαβα οτι είναι πιο ασχεροι απο εμένα.Για τα Bilstein που είχα αποφασίσει να βάλω και που μου τα πρότειναν τα περισσότερα μαγαζιά και η αντιπροσωπεία απλά δεν έκαναν.Μονο στην εταιρεία bilstein μου είπαν οτι δεν κάνουν και περιμένουν το μοντέλο να έρθει υων αμορτισέρ που θα είναι το σωστό.Ακόμα και εγώ που ειμαι άσχετος ήξερα ότι έχει αντιστρεπτικη 21 και δεν ήξερε κανένας και μου πρότειναν λάθος συνδυασμούς.Το μόνο σωστό ηταν η variant 1 Kwm Αυτα απο εμένα.
komikon765 - Παρ 13 Μάρ 2015, 18:31:24
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Αφαίρεσα δυο λεπτες φετες, μια απο καθε μερια της βάσης με μια φαλτσετα και ετσι δε σφίγγει τόσο, οποτε πετυχα μια μεση κατασταση. Για μενα την ιδανικη.

το ίδιο θα κάνω κι εγώ μου φαίνεται.. Wink
stevedek - Παρ 13 Μάρ 2015, 18:36:47
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα δω πως πάει και αν είναι θα κάνω τη βελτίωση της βελτιωμένου σινεμπλοκ όπως εσείς, με ένα η δυο κοψίματα
saikoe_39 - Παρ 13 Μάρ 2015, 20:55:21
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Ρωταω γιατι για μενα ηταν ανυποφορη, μολις την εβαλα και εβαλα μπροστα και ετρεμε ολο το αμαξι σαν τα stayer του στρατου, λεω δεν παιζει να την αφησω πάνω.
Επίσης αυτη χρειαζοταν στα 207 για να αντιμετωπίσει το φαινομενο του χτυπηματος γρηγορης αλλαγης απο 1η σε 2α, που οντως το πετυχαινει. Στο 6αρι του 208 δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοιο θεμα. Τεσπα όπως είπες γούστα είναι αυτα.

Εγω παντως την ειχα κοψει και την ειχα βαλει πανω, ωστε να ειναι πιο χαλαρή. τη φοραω 5 χρονια τωρα και ουτε ξαναχτυπησε αλλαγη ουτε εχει το τρεμουλο που εχει ολοκληρη.

Μακη εγω οταν την εβαλα για καποιες μερες εφερνε ενα τρεμουλο...μετα απο 1 μηνα εγινε οπως πριν...
Πρεπει να σε βαλω στο δικο μου με vibra ολο το κιτ και 5 φτερο ον οφ...
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2015, 21:18:01
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
makis106 έγραψε:

Μακη εγω οταν την εβαλα για καποιες μερες εφερνε ενα τρεμουλο...μετα απο 1 μηνα εγινε οπως πριν...
Πρεπει να σε βαλω στο δικο μου με vibra ολο το κιτ και 5 φτερο ον οφ...

Vibra! καλυτερα να περναγες τις βασεις σου με ηλεκτροκολληση μια κι εξω! Laughing
Κοιταξε σιγουρα μαλακωνει η βαση με το δουλεμα, αλλα δεν ξερω αν ηρεμουν οι κραδασμοι τοσο οσο θελω, την ανεση μου δεν τη θυσιαζω τοσο ευκολα.
Τεσπα το σημαντικο ειναι οτι την εχω πανω 5 χρονια κι απο τοτε εχω ν'ακουσω γρατσουνισμα 2ας, μπορει και να εχω βρει και τον τροπο, αλλα σιγουρα βοηθησε πολυ η βαση, εστω και κομμενη.
Andreasf1 - Παρ 13 Μάρ 2015, 21:51:38
Θέμα δημοσίευσης:
Μία low cost μοντα είναι και θερμική σιλικόνη επίσης για όσους ενδιαφέρονται..
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
Ναι το εχω δει κ αυτο, αλλα δεν νομιζω οτι θα ειχε μεγαλη διαρκεια ζωης...
Andreasf1 - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Andreasf1 έγραψε:

Δεν μασαει φίλε μου..

Και στο κάτω κάτω έχεις χαλάσει 1-2¤ για να πάρεις καμιά 10αρια μπαστουνακια (απο το Jumbo να φανταστεις τα πήρα εγώ Laughing ) και χρησιμοποιείς το ένα για να γεμίσεις την κόντρα βάση σου οπότε σου έχουν μείνει αλλά εννιά και κάθε χρόνο που λέει ο λόγος φτιάχνεις καινούργια βάση. Και το 30¤ στην τσέπη!

Αλλά ξανά λέω είναι τόσο σκληρή που δεν παθαίνει τίποτα.
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
makis106 έγραψε:
Andreasf1 έγραψε:

Δεν μασαει φίλε μου..

Και στο κάτω κάτω έχεις χαλάσει 1-2¤ για να πάρεις καμιά 10αρια μπαστουνακια (απο το Jumbo να φανταστεις τα πήρα εγώ Laughing ) και χρησιμοποιείς το ένα για να γεμίσεις την κόντρα βάση σου οπότε σου έχουν μείνει αλλά εννιά και κάθε χρόνο που λέει ο λόγος φτιάχνεις καινούργια βάση. Και το 30¤ στην τσέπη!

Είναι σίγουρα πολύ σκληρή και με δεδομένο οτι θα κολλήσει επάνω στην εργοστασιακή παιζει να ειναι και πιο σκληρη απο την powerflex. εσυ την εχεις δοκιμασει? Αν και δεν ξερω κατα ποσο ο diesel εχει τους ιδιους κραδασμους με τον ΤΗΡ για να βγαλουμε συμπερασμα...
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρει κανένας την διαφορά bilstein b6 με b8;
Andreasf1 - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:31:22
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Andreasf1 έγραψε:
makis106 έγραψε:
Andreasf1 έγραψε:

Δεν μασαει φίλε μου..

Είναι σίγουρα πολύ σκληρή και με δεδομένο οτι θα κολλήσει επάνω στην εργοστασιακή παιζει να ειναι και πιο σκληρη απο την powerflex. εσυ την εχεις δοκιμασει? Αν και δεν ξερω κατα ποσο ο diesel εχει τους ιδιους κραδασμους με τον ΤΗΡ για να βγαλουμε συμπερασμα...

Εχεις δίκιο, έχει χειρότερους! Razz :D

Ναι το έχω ήδη στο αμάξι μου. Έχω κανει περιπου το κόλπο που εχεις κάνει και εσύ.. Δεν έχω γεμίσει όλη την βάση με υλικό.
Στην αρχή την γεμισα όλη και απο την μια πλευρά και απο την άλλη και το πήρα βόλτα αλλά ετρεμα ολόκληρος σαν το ψάρι! :D
Οποτε γυρισα σπίτι, εβγαλα την βάση αφαιρεσα υλικό και τώρα είναι μια χαρά!
Όπως ειπες κ εσύ δεν ήθελα να θυσιάσω άνεση ούτε να απόκτησω τριγμούς στα πλαστικά μου.
Andreasf1 - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:

B6 μη χαμηλωματος, b8 χαμηλωματος.
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb Left
ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:50:14
Θέμα δημοσίευσης:
Andreasf1 έγραψε:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:

Δηλαδή με eibach ελλατηριο ποιό απο τα δύο;
Andreasf1 - Παρ 13 Μάρ 2015, 22:54:55
Θέμα δημοσίευσης:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:
Andreasf1 έγραψε:
ΣΠΥΡΟΣ.Κ έγραψε:

Δηλαδή με eibach ελλατηριο ποιό απο τα δύο;

Β8 φίλε μου.
stevedek - Σαβ 14 Μάρ 2015, 07:46:44
Θέμα δημοσίευσης:
καλημέρα!

πάντως η Powerflex έχει ηδη αρχίσει να μαλακώνει (λέμε τώρα!)

σε σχέση με την πρώτη τοποθέτηση (εχθές το πρωί) και τα 30-40km που οδήγησα έχει μειωθεί ο κραδασμός στο ρελαντί και στο ξεκίνημα με 1η

θα το δω για μια εβδομάδα και αν δεν μαλακώσει λίγο ακόμη θα κάνω το mod με τις 2 τομές

plastic surgery Laughing
volvos - Σαβ 14 Μάρ 2015, 09:02:18
Θέμα δημοσίευσης:
wait 1000km prin ti sfakseis
stevedek - Κυρ 15 Μάρ 2015, 18:39:40
Θέμα δημοσίευσης:
σήμερα το πρωί πήγαμε μια βόλτα - δοκιμή μέχρι τη Βάρκιζα, εννοείται απο Λιμανάκια

το αυτοκίνητο είναι φανταστικό!

η συνεργασία ελατηρίων Eibach και αμορτισέρ εργοστασίου άψογη

ακούει φοβερα, το quick shift μαζι με τη βάση Powerflex το έχουν κάνει πολυ άμεσο

εκτιμώ ότι είναι πόλυ καλή εξέλιξη και τα τρία μαζι και συστήνω ανεπιφύλακτα

απομένουν αποστάτες και ευθυγράμμιση για να δοκιμαστούν όλα μαζί

το turn in είναι φοβερό, ο πίσω άξονας ακολουθεί

PS. ζητω συγνώμη απο τον οδηγό του Octavia RS, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι με μικρούς Γαλλατες δεν παίζεις ειδικά όπου υπάρχει καμπη - φουρκετα
MEMsound - Δευ 16 Μάρ 2015, 12:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
...οι περισσοτεροι αν οχι ολοι τις πρωτες δοκιμες/βολτες μας τις καναμε σε τετοιες περιοχες...
λανθασμενα προφανως αλλα μην κρυβομαστε και πισω απ το δαχτυλο μας...ολοι τα καναμε και ορισμενες φορες ακομα τα κανουμε...

παρολα αυτα...αφου σου αρεσει αυτο το πραγμα...μπορεις να επισκευτεις τα Μεγαρα σε καποιο τρακ ντει...να κανεις μερικους γυρους εκει διασκεδαζοντας/μαθαινοντας/συγκρινοντας πριν-μετα απο αλλαγες/κλπ κλπ

καλες βολτες οπως και να χει
stevedek - Τρι 17 Μάρ 2015, 21:33:05
Θέμα δημοσίευσης:
σήμερα παρέλαβα τα νεα Μπολόνια, κατά 10mm μακρύτερα

Τοποθετήθηκαν οι αποστάτες ... 10mm σε κάθε τροχο

Μαζί με τα Eibach που κατέβασαν το αυτοκίνητο 20mm απλά εμφανισιακά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

στο δρόμο σε κανονικούς ρυθμούς καμιά αλλαγή, το ΣΚ θα γίνει τελική ευθυγράμμιση και θα πάω δοκιμή να σας πω ...

ακολουθούν photo
stevedek - Τρι 17 Μάρ 2015, 21:54:26
Θέμα δημοσίευσης:
http://1drv.ms/1EnT5ld

http://1drv.ms/1EnT6FY

http://1drv.ms/1EnTbJJ
stevedek - Κυρ 22 Μάρ 2015, 16:16:08
Θέμα δημοσίευσης:
Έγινε και η ευθυγράμμιση εχθές ... δεν μου αποκάλυψε ο μάστορας τι εκανε ... τον εμπιστεύομαι όμως γιατί έχει κάνει μαγικά και στα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα ...

Δυστυχώς λόγω καιρού δεν το πήγα βόλτα να το δοκιμάσω, αν έχει καλό καιρο 25η Μαρτίου ... Very happy

ΣΠΥΡΟΣ.Κ - Δευ 23 Μάρ 2015, 09:18:43
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ καλό μπράβο!!!
akis1976 - Δευ 23 Μάρ 2015, 18:54:46
Θέμα δημοσίευσης:
stevedek έγραψε:
Έγινε και η ευθυγράμμιση εχθές ... δεν μου αποκάλυψε ο μάστορας τι εκανε ... τον εμπιστεύομαι όμως γιατί έχει κάνει μαγικά και στα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα ...

Δυστυχώς λόγω καιρού δεν το πήγα βόλτα να το δοκιμάσω, αν έχει καλό καιρο 25η Μαρτίου ... Very happy

Έπρεπε να έρθεις μέγαρα,να το χαρείς το αμάξι σου όπως πρέπει,και φυσικά εκεί θα έβλεπες και της αδυναμίες του..γιατί κακά τα ψέμματα στον δρόμο δεν μπορείς να πιέσεις ούτε στο μισό(αν έχεις σώας τα φρένας) από ότι στην πίστα..
stevedek - Παρ 10 Απρ 2015, 17:02:32
Θέμα δημοσίευσης:
σήμερα πήγα τη βόλτα που περίμενα ...

Βουλιαγμένη - Λιμανάκια - Λιμανάκια - Βουλιαγμένη ...

εντάξει ... με τις προσθήκες των ελατηρίων Eibach, των H&R spacers της βάσης Powerflex και του Short Shift ... το μόνο που έχω να πω είναι ΑΡΙΣΤΑ

το Gti είναι ουδέτερο ακόμη και αν μπεις με αρκετά, έως και (!!!) υπερστροφικό ... από την μέση της καμπής και μετά αν είσαι ευγενικός με το δεξί πεντάλ είναι απίστευτο τρένο !!!

φυσικά μια χρησίμη αναβάθμιση (την οποία ήδη αναζητώ μέσω της Quaife.co.uk) είναι η τοποθέτηση ενός μπλοκέ διαφορικού

με ελάχιστο 'άσε' στην είσοδο πλασάρεται καλύτερα και η βάση της Poweflex βοηθάει στο 'πάτα-άσε' απίστευτα ...

προτείνω τα παραπάνω σε όποιον θέλει το κάτι παραπάνω από το 208 GTi χωρίς να το κάνει απόλυτο (βλέπε coilover)
stevedek - Παρ 10 Μάρ 2017, 14:51:45
Θέμα δημοσίευσης:
έγινε παραγγελία για την Bilstein B14 PSS ...

τα εργοσταστιακά αμορτισέρ στα 38.000km με τα ST ελατήρια 'τέλος' ... χτυπάνε σαν κούφια

επίσης off και τα δύο εμπρος top-mount

η B14 PSS θέλει προσοχή γιατί έχει δύο κωδικούς για 266mm και 302mm δίσκους ... το GTi έχει 302mm

ήμουν έτοιμος να παραγγείλω και αλουμινένια top-mount από e-bay αλλά και οι 2 μηχανικοί μου είπαν 'ξέχνα το'

την αναμένω ... μόλις την βάλω μαζι με τα νέα top-mount γράφω εντυπώσεις
MEMsound - Παρ 10 Μάρ 2017, 16:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
φανταζομαι οτι στο ειπαν το οχι για τα αλουμινενια μιας και μετα απο λιγο καιρο παιρνουν λιγο μποσικα και κανουν φασαρια...

και το "μετα απο λιγο" ερχεται γρηγορα οταν μιλαμε για καθημερινο αυτοκινητο
stevedek - Παρ 10 Μάρ 2017, 16:23:29
Θέμα δημοσίευσης:
δεν είπαν το λόγο ... απλά ότι 'βόλτες χαλαρές τέλος με αυτά τα top mount' Cool
MEMsound - Παρ 10 Μάρ 2017, 16:27:24
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο εννούσαν Wink
stevedek - Παρ 31 Μάρ 2017, 11:00:44
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν ...

εχθές τοποθετήθηκε η Bilstein B14 ...

εργοστασιακά αμορτισέρ ΤΕΛΟΣ στα 40.000km όπως και τα top-mount ...

αλλάχθηκαν και αυτά ...

ευθυγράμμιση του κατασκευαστή ...

εντάξει έχει γίνει λίγο κατσίκι εντός πόλης σε χαλαρούς ρυθμούς αλλά θα το δω με το καλό στο βουνό και στην πιστά ...
akis1976 - Παρ 31 Μάρ 2017, 12:02:23
Θέμα δημοσίευσης:
stevedek έγραψε:
λοιπόν ...

εχθές τοποθετήθηκε η Bilstein B14 ...

εργοστασιακά αμορτισέρ ΤΕΛΟΣ στα 40.000km όπως και τα top-mount ...

αλλάχθηκαν και αυτά ...

ευθυγράμμιση του κατασκευαστή ...

εντάξει έχει γίνει λίγο κατσίκι εντός πόλης σε χαλαρούς ρυθμούς αλλά θα το δω με το καλό στο βουνό και στην πιστά ...

Την άλλη Κυριακή έλα να την δεις στην πίστα.
Καλά χλμ να έχει.
stevedek - Παρ 31 Μάρ 2017, 12:04:25
Θέμα δημοσίευσης:
Smile το βάζω στο ημερολόγιο Smile
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες