zzzleepy έγραψε: |
Θα μιλήσω καταρχήν για τον εαυτό μου. Μπορώ να πω ότι με το 206 μου κινούμαι σβέλτα, πάνω από το μέσο όρο και μ'αρέσει καμιά φορά να "παίζω" δοκιμάζοντας τα όρια, τόσο τα δικά μου όσο και του αυτοκινήτου μου, κυρίως από περιέργεια. Πάντα όμως υπάρχει ο παράγοντας φόβος. Κι ο φόβος αυτός προέρχεται από το άγνωστο. Τι θέλω να πω;
Παράδειγμα, μπαίνω σε μια στροφή με Χ χιλιόμετρα. Ξέρω τι στροφή, ξέρω το αμάξι, ξέρω ότι θα με κρατήσει. Φοβάμαι όμως να μπω με Χ+10 ή Χ+20 χιλιόμετρα γιατί δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Θα με κρατήσει ο πεζούλης μου ή όχι; Κι αν δεν με κρατήσει θα γυρίσει ο κώλος ή θα φύγει η μούρη; Κι αν φύγει, θα μπορέσω να το μαζέψω ή θα καταλήξω σε τίποτα χωράφια να μαζεύω παπαρούνες; Φοβάμαι γιατί μου λείπουν οι γνώσεις , η εμπειρία ή γιατί απλά "δεν το έχω μέσα μου"; Ιδού η απορία. Δεν ξέρω αν το έχει σκεφτεί και άλλος εκτός από εμένα. Άραγε όλοι όσοι οδηγάτε γρήγορα το καταφέρατε μετά από "παιχνίδια" (και ατυχήματα ενίοτε) ή απλώς με το που πιάσατε το τιμόνι ξέρατε τι πρέπει να κάνετε; Μ'αρέσει να κινούμαι γρήγορα, αλλά από την άλλη μεριά θέλω να είμαι και σίγουρος γι'αυτά που κάνω. Τι να πω; Ίσως να μου λείπει το "κάτι", ίσως να μου λείπει η εμπειρία, ίσως μέχρι εκεί να βρίσκονται τα δικά μου όρια, ίσως να φοβάμαι να πάω παραπέρα, στο άγνωστο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να πω "μέχρι εδώ μπορώ" παρά να βγω στους δρόμους και να προσπαθώ να το παίζω γρήγορος, με ολέθριες καμιά φορά συνέπειες. Επίσης θα ήθελα να ακούσω κι άλλες απόψεις γι'αυτό άλλωστε και μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας. Ευχαριστώ φίλοι και συνκλαμπίτες.... ![]() |
WILLIAMS έγραψε: |
Ολα ειναι αισθηση.... ![]() Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι απο εμας προσπαθουν να μαθουν να οδηγουν η να μαθουν ολα τα παραπανω περι οριακης οδηγησης στους δημοσιους δρομους... ![]() ![]() Δεν προκειται ποτε να το μαθουν ουτε στα λιμανακια ουτε στα carrefour στη σαλονικη.. Το καλυτερο σχολειο για αρχη ειναι τα cart ![]() ![]() ![]() Στη συνεχεια η βελτιωση της ικανοτητας ερχεται με το να πιασει ο καθενας το γαλλακι του και να παει σε μια πιστα...εκει θα βρει τις γραμμες,θα μαθει να φρεναρει,να καρφωνει τις ταχυτητες και να το επαναφερει οταν το χασει,χωρις συνεπειες... Τελικα θα καταλαβει οτι το να κανεις το Ταρζαν σ'ενα δρομο γεματο τρυπες,αναποδες κλισεις με επιφανεια γυαλιου δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ![]() |
Stelios έγραψε: |
καποιοι δρομοι που οταν ειναι αδειοι σου δινουν αυτη την ευκαιρια για... ας το πουμε παιχνιδι. |