PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 106-Θορυβος κατα το στριψιμο του τιμονιου

geo106xs - Παρ 12 Δεκ 2014, 19:53:25
Θέμα δημοσίευσης: 106-Θορυβος κατα το στριψιμο του τιμονιου
Παιδια,αντιμετωπιζω το εξης προβλημα:
Οταν ειμαι σταματημενος και στριψω το τιμονι ειτε αριστερα ειτε δεξια,ακουγεται ενας θορυβος κρρρρρρρρ (καπως ετσι εν παση περιπτωσει Laughing ) ο οποιος εχει διαρκεια οσο το τιμονι περιστρεφεται!
Μου το ειχε κανει στο παρελθον αλλα μονον απο τη δεξια μερια,σταματησε ενα διαστημα και τωρα επεστρεψε,αλλα πλεον ακουγεται και απο αριστερα Evil
Καμια ιδεα;;; Sad

Αυτοκινητο: 106 xs 1.6 16v
Tzive - Σαβ 13 Δεκ 2014, 13:50:37
Θέμα δημοσίευσης:
Βάλε κάποιον να σου στρίβει το τιμόνι άνοιξε καπώ και πήγαινε πιάσε τα top mount της ανάρτησης. 99,9% απο εκεί είναι ο θόρυβος... check it
athanas - Σαβ 13 Δεκ 2014, 16:18:20
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
Βάλε κάποιον να σου στρίβει το τιμόνι άνοιξε καπώ και πήγαινε πιάσε τα top mount της ανάρτησης. 99,9% απο εκεί είναι ο θόρυβος... check it

+1
iceage - Σαβ 13 Δεκ 2014, 18:46:02
Θέμα δημοσίευσης:
+1
Αν είσαι ακόμη με τα εργοστασιά ρουλεμάν των top mount τότε τον βρίκες τον ένοχο. Τα εργοστασιά είναι πλαστικά τα σώματα των ρουλεμάν (πάνω και κάτω) που τα περιβάλουν με πλαστικά κουμπώματα και αφήνουν κενά . Έτσι μέσα από τις τρύπες περνάνε χώματα με τις βροχές και όχι μόνο και όταν στεγνώσουν αρχίζουν οι θόρυβοι. Άν έχεις μεράκι τα βγάζεις τα λύνεις προσεκτικά και τα καθαρίζεις. Αλλά στην θέση σου δεν θα ασχολιόμουνα αν οι θόρυβοι προέρχονταν από αυτά. Παίρνεις ένα σετ skf (15€) που έχουν μεταλλικά πρεσσαριστά σώματα και ξεπλέκεις. Αλλιώς αν δεν προέρχονται από τα ρουλεμάν δες μήπως έχουν κοπεί τα top mount και περιστρέφεται αυτό.
geo106xs - Σαβ 13 Δεκ 2014, 19:04:16
Θέμα δημοσίευσης:
Κατ'αρχην,ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις!
Αυριο πρωι θα κοιταξω αυτο που λες Λουκα,ο θορυβος μοιαζει πολυ με τριβη ελαστικου-μεταλλου!
Γιωργο,τα ρουλεμαν τα ειχα πλυνει και τα ειχα γρασσαρει οταν ειχα αλλαξει αναρτηση το πασχα,εκτοτε σταματησε! Τωρα που χειμωνιασε και πιασαν οι βροχες το ξανακανει!
Τα ρουλεμαν που εχω,μαλλον ειναι τα εργοστασιακα,αποτελουνται απο δυο μεταλλικα δαχτυλιδια και ενα πλαστικο που εχει το ρολο της ασφαλειας,τα skf πως ειναι;
iceage - Σαβ 13 Δεκ 2014, 19:56:29
Θέμα δημοσίευσης:
Πάνω και κάτω είναι μεταλλικά . Το κάτω είναι πρεσσαριστό φιξ χωρίς να ανοίγει.

geo106xs - Σαβ 13 Δεκ 2014, 20:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ συνονοματε!
Θα τα παραγγειλω μαζι με καινουρια top mounts,να τελειωνει το παραμυθι...
iceage - Σαβ 13 Δεκ 2014, 20:39:48
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει και έτοιμο σετ που περιλαμβάνει top mount και ρουλεμάν μαζί και για τα δύο γόνατα με κωδικό VKDA 35302T
dimisboukis - Δευ 15 Δεκ 2014, 07:49:58
Θέμα δημοσίευσης:
Τον ιδιο θορυβο ακουω και γω καποιες φορες στο 206 μου συνηθως οταν ειμαι σταματημενος και γυρναω τιμονι(π.χ παρκαρισμα).Στο 206 βγαινουν μονο τα ρουλεμαν η παει ολη η βαση σετ με τα ρουλεμαν?
iceage - Δευ 15 Δεκ 2014, 20:40:00
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
Τον ιδιο θορυβο ακουω και γω καποιες φορες στο 206 μου συνηθως οταν ειμαι σταματημενος και γυρναω τιμονι(π.χ παρκαρισμα).Στο 206 βγαινουν μονο τα ρουλεμαν η παει ολη η βαση σετ με τα ρουλεμαν?

Τα ρουλεμάν μπορείς να τα αγοράσεις και ξεχωριστά και ατομικά και σε σετ των δύο. Βέβαια υπάρχει και σε σετ μαζί με τα top mount. Σαν κωδικός τα ρουλεμάν είναι ίδια με αυτά του 106.
dimisboukis - Τετ 17 Δεκ 2014, 07:29:01
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο.Ειχα αλλαξει topmount οταν ειχα αλλαξει αμορτισερ αλλα τωρα θα αλλαξω μονο τα ρουλεμαν.Θα βαλω μαλλον τα skf που προτεινες παραπανω να ξενοιασω απο τους θορυβους.
B.M-SPORT - Τετ 17 Δεκ 2014, 17:48:19
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεις και SNR ρουλεμαν να βαλεις μια χαρα ειναι και ποιο φθηνα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες