Vini έγραψε: |
Κοπάνημα σε λακούβες; ![]() ![]() Είσαι σίγουρος ότι φταίνε τα ελαστικά; Κοίτα πρώτα τα αμορτισέρ. Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο να έχει κοπάνημα. |
driver7 έγραψε: |
Κοπάνημα όταν λες εννοείς ό,τι ακούγεται κάποιος θόρυβος ή ότι έχεις πολύ κακή ποιότητα κύλισης και άνεση?
Αν είναι θόρυβος στις λακούβες δες ανάρτηση γενικότερα... Αν είναι κακή ποιότητα κύλισης και έλλειψη άνεσης ξεκίνα με ελαστικά που ούτως ή άλλως θέλεις αλλαγή και πιθανότατα να χουν τελειώσει και τα αμορτισέρ σου...πόσα χλμ έχεις και σε τι συνθήκες? |
Αν θέλεις άνεση βάλε Monroe ή τα εργοστασιακά που μπορεί και αυτά να είναι Monroe.
Καλά είναι και τα απλά SACHS, Bilstein και αρκετά άλλα. Μακρυά από σπορ αναρτήσεις γιατί τότε θα χάσεις την άνεση που θέλεις. Εγώ θα κοίταζα προς Monroe ή εργοστασιακά Για ελαστικά αν θέλεις άνεση κοίτα και τα Αγγλικά AVON. Τα έχω στο δικό μου (205/50/16) και θεωρώ ότι προσφέρουν την "παραδοσιακή αγγλική άνεση" ειδικά σε άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή, χιόνι κλπ...). Οι τιμές τους φυσικά είναι πολύ ποιο χαμηλές σε σχέση με Michelin, Pirelli κλπ...κλπ... |
Αν μιλάμε για το "παραδοσιακό" σπαστικό κοπάνημα πάνω από λακούβες τότε μάλλον μιλάμε για θέμα στην ανάρτηση.
Μήπως έχεις αλλάξει ανάρτηση; Π.χ. τίποτα ελατήρια χαμηλώματος πάνω σε εργοστασιακά αμορτισέρ;;;; Καινούριο το πήρες ή μεταχειρισμένο; ![]() |
Αν αλλάξεις αμορτισέρ πρόσεξε να πάρεις το σωστό μοντέλο (product number) για το αυτοκίνητο και επίσης να μπουν σωστά (αριστερά/δεξιά - μπρος/πίσω).
Αυτά, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. |