Skatofatsa έγραψε: |
Οπότε πάμε για αλλαγή,για συνθετικά και από εκεί και πέρα βλέπουμε |
Skatofatsa έγραψε: |
Ήρεμη οδήγηση?Θα το έλεγα...Αν εξαιρέσεις κάτι ξεκα...ματα,σε στροφές συνήθως,και κάτι περίεργες εκινήσεις σε φανάρια που πιάνω 6άρες,πάβ σχετικά ομαλά(αλλαγές κάτω από τις 4.000).
Τώρα η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει...είναι πάντα γύρω στους 90. Άλλο τρελό,σήμερα το πρωί,βάζω μπροστά και ο δείκτης έδειχνε ΟΚ το λάδι(τελείως κρύο το μοτέρ και το αμάξι σε επίπεδο...) Ένα ακόμα λάθος που κάνω είναι ότι δεν αφήνω το μοτέρ να ζεσταθεί αρκετά το πρωί πριν ξεκινήσω,αλλά τουλάχιστον δεν του πίνω το αίμα... Τέλος πάντων,η αλλαγή δρομολογήθηκε και μάλλον την Πέμπτη κάνω την αλλαγή... |
GIANNIS206 έγραψε: |
Τα λάδια που βάζεις δεν κάνουν για το 1.6 16ν!Θέλει φουλ συνθετικά!! |
elias έγραψε: |
Μέχρι τα 70000km έβαζα ημισυνθετικό λάδι shell 15-50 κάθε 5000km. Δυστυχώς δεν φανταζόμουν την διαφορά που έχουν τα συνθετικά. Την τελευταία φορά έβαλα συνθετικό shell 5-40. Η διαφορά γίνεται εμφανείς από την πρώτη στιγμή. Μείωση του θορύβου του κινητήρα και πιο άνετο ανέβασμα των στροφών. Πλέον μόνο συνθετικό λάδι!!! |
max έγραψε: |
Οι διαφορες που ειδες δεν εχουν σχεση με το συνθετικο αλλα με το ιξωδες που αλλαξες.Λογικο ειναι να παρατηρεις αυτα που λες με ενα πιο λεπτορευστο λαδι |
elias έγραψε: |
Μέχρι τα 70000km έβαζα ημισυνθετικό λάδι shell 15-50 κάθε 5000km. Δυστυχώς δεν φανταζόμουν την διαφορά που έχουν τα συνθετικά. Την τελευταία φορά έβαλα συνθετικό shell 5-40. Η διαφορά γίνεται εμφανείς από την πρώτη στιγμή. Μείωση του θορύβου του κινητήρα και πιο άνετο ανέβασμα των στροφών. Πλέον μόνο συνθετικό λάδι!!! |
Svstouk έγραψε: | ||
Και πού να έβαζες 5W/40 κάποιας άλλης εταιρίας, κι όχι Shell. Εγώ από τότε που δοκίμασα άλλα λάδια, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναεμπιστευτώ τα Shell. Κοίτα όλα τα topic σχετικά με τα λάδια και θα καταλάβεις. ![]() |
Παράθεση: |
Ίσως με θεωρήσεις υπερβολικό αλλά "άκου" πως συμπεριφέρομαι στον κινητήρα μου.
Πριν με παρεξηγήσεις, θα σου πω πως επειδή είμαι μηχανολόγος που του αρέσει αυτό που σπουδάζει, νιώθω τα μέταλλα σαν παιδιά μου!! (εντάξει, σχήμα λόγου) Λοιπόν : 1) Όταν δεν έχει κρύο δεν χρειάζεται να το ζεσταίνεις (όταν μάλιστα έχει και το 5w-40), απλά άφηνέ το για λίγα δευτερόλεπτα να δουλέψει χωρίς φορτίο, ώστε να προλάβει το λάδι να διοχετευτεί παντού (αυτό αφορά την κυλινδροκεφαλή κυρίως). Εγώ το αφήνω κάθε φορά που το βάζω μπρος πάνω από 10" να δουλέψει στο ρελαντί, ενώ όταν είναι πολύ κρύο το ζεσταίνω για 1 με 1,5 λεπτό. 2) Μέχρι να ζεσταθεί το λάδι (>70 oC) οδήγα ήρεμα το αυτοκίνητο (χαμηλές στροφές, <3.000 r.p.m.). Ελπίζω με το να λες "δεν του πίνω το αίμα" να εννοείς αυτό ακριβώς. Για την περίπτωσή μου έχει περάσει νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή (με φωτογραφικό τρόπο ) που μου απαγορεύει να υπερβώ τις 3.000 r.p.m. όταν το λάδι είναι κρύο . 3) Πολλές φορές το ξεζουμίζω το μοτέρ. Πάντα όμως δεν αφήνω να λάβει η θερμοκρασία του λαδιού υψηλές τιμές. Έτσι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό αφήνω το γκάζι, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα. 4) Αλλαγή λαδιού - φίλτρου κάθε 7.500 χλμ (full-συνθετικό 5w-40). Όταν το λάδι αρχίζει να "γηράσκει" (πλησιάζει τις 7.500 χλμ) το πόδι μου γίνεται πιο ελαφρύ... 5) Γενικά θέσπιση δικών μου ορίων στις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης (τα έχω ξαναγράψει, μάλλον γίνομαι κουραστικός) |
TONY PAP έγραψε: |
Δημητριε ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ![]() Για όλους τους υπόλοιπους : Που διαβάσατε για λάδια 15-50 για το 206 ? ΗΜΑΡΤΟΝ. Δεν νιώσατε το λιονταράκι σας να διαμαρτύρεται ? Βάλτε 10-40 ή 5-40 και όλα καλά ![]() ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΣΕ 15000 Ή ΚΑΙ 20000 ΧΛΜ ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΟ ΤΑ 10.000 ΧΛΜ ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΑ. |