puglover έγραψε: |
και απο ρυπους τι παιζει μετα την καταργηση? Ειναι εντος οριων? |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
Φυσικά και όχι... (είναι σαν να ρωτάς αν βγάζει κάρτα ένα βενζινοκίνητο καταλυτικό που του έχουν αφαιρέσει τον καταλύτη) |
309 lover έγραψε: |
ο αντρεας στο αμαξι του εκανε αφαιρεση του FAP και οχι και του καταλυτη του που παρεμεινε πανω στο downpipe, δεν το εκανε decat το αμαξι. |
309 lover έγραψε: |
παιδια το συγκεκριμενο 207 ειναι μοντελο του 2006, οποτε σαφως και δεν ειναι euro5...... ανταποκρινεται στις νορμες euro4 που ισχυαν τοτε.
επισης να πω πως τα 207 ντιζελ εκεινης της περιοδου δεν ειχαν ολα φιλτρο μικροσωματιδιων απο το εργοστασιο. τα 1400 και τα 1600 με τους 90 ιππους δεν ειχαν FAP (δηλ φιλτρο μικροσωμ) παρα μονο τα 1600 με τους 110, κι ομως αν δειτε και αυτα χωρις το FAP ειναι euro4 και εκπεμπουν φυσιολογικους ρυπους καθως ολοι οι κινητηρες ανεξαρτητως αν εχουν FAP ή οχι, διαθετουν καταλυτη ωστε να μην εκπεμπονται βλαβερα καυσαερια, κυριως οξειδια του αζωτου. ο αντρεας στο αμαξι του εκανε αφαιρεση του FAP και οχι και του καταλυτη του που παρεμεινε πανω στο downpipe, δεν το εκανε decat το αμαξι. επισης με το συγκεκριμενο σεταπ περασε κανονικα κτεο χωρις καν υποψια παρατηρησης για ρυπους. οποτε ηταν και παρεμεινε euro4 το FAP αυτο που κανει ειναι να κατακραταει τα μικροσωματιδια αιθαλης που εκπεμπονται κυριως κατα τις φασεις της πληρους επιταχυνσης χωρις να επηρεαζει καθολου τους ρυπους που εχει μετατρεψει ο καταλυτης. για την εκπομπη μικροσωματιδιων περα απο το FAP μεγαλη σημασια εχει και η σωστη λειτουργια του συστηματος τροφοδοσιας που αν δε λειτουργει σωστα, το αμαξι πεταει 'ντουμανια' και με το FAP επανω. χοντρικα αυτα ισχυουν...... αν κατι ξεχασα ας το συμπληρωσει ο φιλος ανδρεας |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
Επειδή: α) από τις ταπεινές μου γνώσεις ξέρω πως dpf (ή fap κατά psa) και καταλύτης είναι ένα σώμα β) είμαι άπιστος Θωμάς κι ας με λένε Γιάννη, θα μπορούσες να μας αποδείξεις με κάποια φωτό/διάγραμμα το παραπάνω; |
N207r έγραψε: |
Βγάλε Κ τον καταλύτη εκεί να δεις γλέντια έχουν μια τάση να γίνονται τσιμέντο εσωτερικά Κ να φραζουν εντελώς την ροή.. |
Andreasf1 έγραψε: |
Ορίστε πως είναι η δική σου εξαγωγή..
|
ixat47 έγραψε: |
Μεγαλο προβλημα φιλοι μου , σας ενοχλει εσας που εχετε I.X. σκεφτειτε να χατε επαγγελαματικο και να χανατε ωρες απο την δουλειας σας με τα νευρα σας στο κοκκινο , αρρωστια ! Εχουμε και λεμε : DPF+Καταλυτης 1000ευρω(χωρις εργασια) , δοχειο Ad-blue με εγκεφαλο(αυτα πανε μαζι) 900+ευρω , βαλε και eolys και 17 λιτρα ad-blue , σερβις 220 και μαζι αμορτισερ διοτι στα 40χ.χιλ. χτυπαει ο κορμος , οριστε ? πως ειπατε?ποσο το πηρα το αμαξι?χαχαχαχα ! |