PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Λίπανση μεταλλικών μερών οροφής 206cc

paranoia - Παρ 24 Ιαν 2014, 16:05:07
Θέμα δημοσίευσης: Λίπανση μεταλλικών μερών οροφής 206cc
Παιδιά καλησπέρα.
Είχα αναφερθεί παλιότερα στη λίπανση των λαστιχένιων τμηματων της οροφής που περιορίζει τους τριγμούς με σπρευ σιλικόνης.

Ανοίγοντας/κλείνοντας την οροφή όμως ο θόρυβος που βγαίνει πλέον είναι σαν να τα έχουν φτύσει οι μηχανισμοί της οροφής μου ή σαν να πρέπει να λιπανθούν...

Είναι ο κλασσικός θόρυβος που κάνει η ορορφή όταν την ανοίγεις απλά τώρα πια είναι αρκετά εως πολύ έντονος...

Επιτρέπεται να βάλουμε λάδι στους μηχανισμούς/μεταλλικά μέρη και αν ναι που;;;

Ξαναγράφω ότι ο θόρυβος αυτός υπάρχει κατά τη διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος της οροφής σε 206 cabrio όχι εν κινήσει ή κάτι τέτοιο...

Ευχαριστώ προκαταβολικά...
PREDATOR_GR - Παρ 24 Ιαν 2014, 16:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάλι Γιώργο μετά από τοποθέτηση spray σιλικόνης (όπως μου είπαν να κάνω) στα λαστιχένια τμήματα και ειδικά στο μέρος πάνω από το παρμπρίζ, έχω δει αύξηση ήχων σαν τρίξιμο που πριν δεν είχα... Rolling eyes
Manos206 - Παρ 24 Ιαν 2014, 16:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως θελουν αλλαγη τα λαδια του μηχανισμου της οροφης; (και αυτο service ειναι..)
paranoia - Παρ 24 Ιαν 2014, 17:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
Καλά για σπρευ σιλικόνης στα λαστιχα μεγάλη ιστορία... Πλέον δε βάζω συχνά.
Γενικά έπαψαν να με απασχολούν οι τριγμοί και ησύχασα. Ότι θέλετε πάντως για λάστιχα και τέτοια ρωτήστε με, ειδικός έγινα με τόσο που το είχα ψάξει τότε... Αν ψάξετε παλιότερα ποστ μου εδώ μέσα θα καταλάβετε...

Στο τωρινό πρόβλημα μου όμως, ο θόρυβος αυτός δεν υπήρχε παλιότερα σε τέτοια μορφή.
Η αλλαγή αυτή των λαδιών της οροφής μόνο σε συνεργείο μπορεί να γίνει; (κάνουν όντως τέτοιο service; πρώτη φορά το ακούω...)

Γιατί και τότε με τη σιλικόνη μου έλεγαν να το πηγαίνω μόνο σε αυτούς μέχρι που έμαθα και το έκανα μόνος μου προσεχτικά χωρίς να χρειάζονται ειδικές γνώσεις.
PREDATOR_GR - Παρ 24 Ιαν 2014, 17:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Όντα νέος στα ''δεδομένα'' των cabrio, θα ήθελα καμιά συμβουλή σου Γιώργο μέσω pm Wink
Manos206 - Παρ 24 Ιαν 2014, 17:12:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ο μηχανισμος της οροφης εχει δοχειο με δικα του λαδια.. Δεν τα εχω αλλαξει κι εγω να πω την αληθεια οποτε δεν το εχω ψαξει κιολας.. Ο ηχος απο που ακουγεται; πορτ μπαγκαζ η στην ενωση των 2 κομματιων της οροφης; μπορει να θελουν λαδωμα και τα λαμακια τα μεγαλα των ενωσεων..
paranoia - Παρ 24 Ιαν 2014, 17:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
Θα σου πω σε πιες χρονικές στιγμές ακούω το θόρυβο να γίνεται έντονος/ενοχλητικός...

1) Κατά το άνοιγμα της οροφής καθώς υψώνεται το πορτ παγκάζ

2) Κατά το κλείσιμο της οροφής καθώς υψώνεται το καπάκι του πορτ μπαγκάζ

3) Κατά το κλείσιμο πάλι καθώς σηκώνεται η οροφή μέσα από το πορτ μπαγκάζ...

Ο θόρυβος αυτός είναι σα να "ζορίζεται" να βγει η οροφή και να ανοίξει το καπάκι του πορτ μπαγκάζ σκέψου...

Το θέμα είναι ότι βόλτες ανοιχτός δεν κάνω μες στο χειμώνα, προληπτικά την ανοίγω τώρα το χειμώνα για να μη μένουν σε ακινησία οι μηχανισμοί.
Manos206 - Παρ 24 Ιαν 2014, 19:05:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκιμασε οταν την ανοιγεις/κλεινεις να πατας σταθερο γκαζι στισ 2-3κ στροφες για να εχει σταθερο ρευμα και δες αν κανει το ιδιο. Κι εγω οταν το πρωτοπηρα ειδα οτι οταν την ανοιγα στο ρελαντι ψιλοζοριζοταν. Οταν κραταγα σταθερες στροφες ο ηχος των μηχανισμων ηταν ιδιος.
marios_207_GT - Παρ 24 Ιαν 2014, 23:26:06
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά στο Εος του αδελφου μου παντως γίνετε λιπανση με ειδικο υγρο στα λαστιχενια
σημεία αφου καθαριστουν σχολαστικά και στα μεταλλικά σημεία με αλλο σπρέι παλι καταλληλο. Αναφέρεται ρητά στο βιβλίο συντήρησης οτι απαγορεύεται η χρηση οποιουδήποτε υλικου που να περιέχει σιλικόνη, γι αυτο προσεξτε το. Ωστοσο η οροφη στο εος είναι πιο περίπλοκη και μπορεί να φτάσει να κανει σαν κουδουνιστρα, όταν ομως γίνει καλή δουλειά νομίζεις οτι οδηγάς κανονικο αμαξι. Θα ψαξω να βρω τα υλικα που αναφερω μηπως λυσετε τα θεματα σας.
paranoia - Κυρ 26 Ιαν 2014, 15:49:45
Θέμα δημοσίευσης:
Έβγαλα χθες τη μοκετούλα στο άνω μέρος του πορτ μπαγκάζ στο 206 cc και είδα το μηχανισμό της οροφής.

Προσπάθησα με το μάτι να διακρίνω τα πιθανά σημεία που υπάρχει τριβή και κίνηση μετάλλου-μετάλλου και έριξα ειδικό γράσσο χωρίς σιλικόνη με προσοχή στα ηλεκτρονικά καλώδια φυσικά και στις επαφές (αν κ το σπρέυ έγραφε ότι κάνει και για εκεί)

Το ίδιο έκανα και στο σημείο που είναι το κορδονάκι στο πορτμπαγκάζ έχει και εκεί ένα μηχανισμό.

Ο θόρυβος έχω την εντύπωση ότι περιοριόριστηκε όχι όμως σε μεγάλο βαθμό...

Μετά από λίγο ανακάλυψα αυτο εδώ http://www.peugeot206cc.co.uk/viewtopic.php?f=5&t=12143

Αn κατάλαβα καλά κάνει λόγο για πλήρωση με ειδικό υγρό του συστήματος της οροφής; Μπορεί κάποιος να βοηθήσει λίγο στη μετάφραση για το τι πρέπει να γίνει;
Manos206 - Κυρ 26 Ιαν 2014, 16:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που σου ειπα εννοει.. Ειναι τα λαδια του μηχανισμου της οροφης..
marios_207_GT - Κυρ 26 Ιαν 2014, 17:20:42
Θέμα δημοσίευσης:
κυριοι ασχετα με το προβλημα του παιδιου παραπανω που θελει συμπληρωμα στα λαδια της οροφης παραθετω τα 2 παρακατω προιοντα που χρησιμοποιουμε σε Εος απο το 2009 χωρις κανενα προβλημα και με αριστη συμπεριφορα οροφης σε τριγμους:
1) WURTH HHS2000 γρασο σε μορφη σπρει για λιπανση των μηχανικων μερων του μηχανισμου
2)λιπαντικό Du Pont Krytox GPL-105 για τα λαστιχακια
Manos206 - Κυρ 26 Ιαν 2014, 17:23:56
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
κυριοι ασχετα με το προβλημα του παιδιου παραπανω που θελει συμπληρωμα στα λαδια της οροφης παραθετω τα 2 παρακατω προιοντα που χρησιμοποιουμε σε Εος απο το 2009 χωρις κανενα προβλημα και με αριστη συμπεριφορα οροφης σε τριγμους:
1) WURTH HHS2000 γρασο σε μορφη σπρει για λιπανση των μηχανικων μερων του μηχανισμου
2)λιπαντικό Du Pont Krytox GPL-105 για τα λαστιχακια

Ευχαριστουμε Μαριε! Αυτα που τα βρισκουμε; Μεσω internet;
marios_207_GT - Κυρ 26 Ιαν 2014, 17:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το WURTH Μάνο και σε πρακτικερ θα το παρεις, το αλλο ομως ειναι πραγματικα πολυ ακριβο προιον αρα καλο ειναι να το ψαξεις απο ebay, ο αδελφος μου το ειχε παρει σε 2λιτρο με αλλα ατομα και το χωρισαν.
paranoia - Κυρ 26 Ιαν 2014, 18:32:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστούμε.

Παιδιά το krytox ήθελα και εγώ να το πάρω κάποτε ως τελευταία ελπίδα για τους τριγμούς... Είναι σαν παχύρευστο λάδι, πολλοί το έχουν θαυματουργό άλλοι λένε ότι δεν είδαν διαφορά.

Χωρίς να είμαι σίγουρος το έφερνε κάποια γερμανική αντιπροσωπεία παλιότερα νομίζω Skoda ή η VW. Είναι της Dupont.
Αν θυμάμαι καλά ήταν αρκετά τσουχτερή η τιμή του. Ποσότητα των 30 ml κόστιζε περίπου 50++ ευρώ.

Προτίμησα τελικά να κάνω συντήρηση και ρύθμιση οροφής πληρώνοντας κάτι παραπάνω σε συνεργείο και το πρόβλημα με τους τριγμούς λύθηκε άμεσα οπότε και δεν το χρειάστηκα τελικά.

Γράσσο όποιο και να πάρεις όλα την ίδια δουλειά κάνουν λίγο πολύ. Εγώ είχα ένα της peugeot. Απλά η wurth είναι μια αρκετά γνωστή εταιρία γι αυτό και προτιμάται. Τα προιόντα της επίσης τα βρίσκεις και σε βενζινάδικα και καταστήματα λιπαντικών.
marios_207_GT - Κυρ 26 Ιαν 2014, 18:36:53
Θέμα δημοσίευσης:
paranoia έγραψε:
Ευχαριστούμε.

Παιδιά το krytox ήθελα και εγώ να το πάρω κάποτε ως τελευταία λύση για τους τριγμούς... Λένε ότι είναι σαν παχύρευστο λάδι, πολλοί το έχουν θαυματουργό άλλοι λένε ότι δεν είδαν διαφορά.

Χωρίς να είμαι σίγουρος το έφερνε κάποια γερμανική αντιπροσωπεία παλιότερα νομίζω Skoda ή η VW.
Αν θυμάμαι καλά ήταν αρκετά τσουχτερή η τιμή του. Ποσότητα των 30 ml κόστιζε περίπου 50++ ευρώ.

Προτίμησα τελικά να κάνω συντήρηση και ρύθμιση οροφής πληρώνοντας κάτι παραπάνω σε συνεργείο και το πρόβλημα με τους τριγμούς λύθηκε άμεσα οπότε και δεν το χρειάστηκα τελικά.

Γράσσο όποιο και να πάρεις όλα την ίδια δουλειά κάνουν λίγο πολύ. Εγώ είχα ένα της peugeot. Απλά η wurth είναι μια αρκετά γνωστή εταιρία γι αυτό και προτιμάται. Τα προιόντα της επίσης τα βρίσκεις και σε βενζινάδικα και καταστήματα λιπαντικών.

Οντως τοσο εχει φιλε μου σε μια VW και γι αυτο κανεις αγορα μεσω ιντερνετ, και ναι ειναι θαυματουργο, αρκει να ξερεις να το χρησιμοποιεις, εαν καποιος παει και βαλει μεγαλη ποσοτητα απο τους τριγμους θα παει σε αλλους θορυβους επειδη τα λαστιχα θα ειναι μουσκεμα. Το συγκεκριμενο προιον μεχρι και θεματα στεγανοτητας εχει λυσει που προερχοταν απο ξεραμενα λαστιχακια.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες