PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Η αρχή του τέλους (electronics)

Octane - Τετ 08 Ιαν 2014, 16:11:50
Θέμα δημοσίευσης: Η αρχή του τέλους (electronics)
Με αφορμή ένα βίντεο που μόλις είδα, ανοίγω αυτή τη συζήτηση για την αυτοκίνηση (όπως την ξέραμε και αγαπήσαμε κάποιοι ρομαντικοί) που εδώ και 10 χρόνια έχει αρχίσει να πεθαίνει.

Κάποιοι θα πουν το αντίθετο, πως τώρα γεννιέται, μιας και πλέον έχει πλησιάσει ανατριχιαστικά τον όρο της... .

Τα σχόλια δικά σας:

http://www.youtube.com/watch?v=IL_enMPWT7s&utm_content=buffercd78a&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Το abs ήταν η αρχή. Τους σκληροπυρηνικούς τους ξενέρωνε.
Πλέον είναι η ελάχιστη απογοήτευση που μπορείς να λάβεις, σχεδόν αόρατη.

Το esp και λοιπά παρόμοια συστήματα σε κάνουν μάγκα από το πουθενά, κάτι που παλιότερα ούτε η τετρακίνηση δεν κατάφερνε, όσο και αν απλοποιούσε κάποιες διαδικασίες.

Τα αυτόματα σειριακά ξεφτιλίζουν και την πιό γρήγορη ανθρώπινη αλλαγή σε ανέβασμα, χωρίς να κουράζουν τον συμπλέκτη, ενώ μυτοτάκουνο από την κοιλιά την μάνας σου να έκανες, πλέον δεν τα πιάνεις ούτε εκεί... .

Το να ντριφτάρει μόνο του όμως ξεπερνάει κάθε φαντασία, κάθε ποζερά, κάθε ματαιοδοξία... .

Εγώ εδώ και αρκετό καιρό δεν ασχολούμαι πλέον με τα αυτοκίνητα όπως παλιότερα.
Τότε που ψόφαγα για απολαυστικών gti συγκριτικά, προσιτά ελαφριά πισωκίνητα, αμαξάκια ανθρώπινα, απλά, να σου μιλάνε στην ψυχή, να σου χαρίζουν οδηγική απόλαυση.

20 χρόνια πρίν, στη γενιά του 0-100, πάλευες να εξηγήσεις πως τα αναγραφόμενα δευτερόλεπτα δεν λένε τίποτα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Τώρα τί να πείς?!?

Rolling eyes

Το μόνο που ξέρω είναι πως σε 30 χρόνια (αν ζώ) θα είμαι 61.

Και μάλλον θα ανοίγω την πόρτα, θα κάθομαι στην πολυθρόνα του αυτοκινήτου μου, επιλέγοντας στο (μοναδικό ίσως) display... προορισμό.
Αθόρυβα.

Στη διαδρομή, θα παίζω σκάκι με τους πίσω (αφού θα έχω την πλούσια έκδοση, με περιστρεφόμενα μπροστινά ημιμπάκετ), εξίσου αθόρυβα.

Αλλά μια φορά την εβδομάδα, θα βγαίνω βόλτα με το "τέρας" μου και ο χρόνος θα κυλάει ανάποδα... .

http://www.youtube.com/watch?v=EO2y_-vpolA

Back, ... to the future... .
volvos - Τετ 08 Ιαν 2014, 16:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
μην αγχωνεσαι εγω θα εχω ενα mr2zz kai esy ena brz sti
και θα βγαινουμε κυριακες πουρνο πουρνο στο διονυσο να τρομοκρατουμε τη κορη του αλεξη.....

ο οποιος θα προσπαθει να βαλει μπρος το rc του ΠΟΥ ΙΣΩΣΣΣΣΣ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΡΕ ΔΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Octane - Τετ 08 Ιαν 2014, 17:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μην αγχωνεσαι εγω θα εχω ενα mr2zz kai esy ena brz sti
και θα βγαινουμε κυριακες πουρνο πουρνο στο διονυσο να τρομοκρατουμε τη κορη του αλεξη.....

ο οποιος θα προσπαθει να βαλει μπρος το rc του ΠΟΥ ΙΣΩΣΣΣΣΣ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΡΕ ΔΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Laughing Laughing Laughing Silly Silly Silly Armed Armed Armed Shoot Shoot Shoot
Manos206 - Τετ 08 Ιαν 2014, 18:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
Θα γινεται μαγκας το καθε πλουσιοπαιδο του μπαμπα... Rolling eyes
Octane - Πεμ 09 Ιαν 2014, 16:05:21
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
Θα γινεται μαγκας το καθε πλουσιοπαιδο του μπαμπα... Rolling eyes

Κοίτα, αυτό είναι σχετικό... .

Ας πούμε καλύτερα ο,τι θα γίνεται μάγκας το κάθε κουλάδι... Wink
athanas - Πεμ 09 Ιαν 2014, 17:53:20
Θέμα δημοσίευσης:
πόσο ερωτεύσιμο το 240Ζ και πόσο ανούσιο απο οδηγικής πλευράς τα όποια συστήματα κουλαμάρας (ή να το πω αλλιώς "μπες μέσα και επειδή είσαι άχρηστος άσε το αμάξι να σε πάει εκεί που θες" ) που θα βάζουν οι κατασκευαστές σε λίγα χρόνια στον στάνταρ εξοπλισμό.... Evil Evil Evil
MEMsound - Πεμ 09 Ιαν 2014, 18:11:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
...
ΡΕ ΔΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΟΥΒΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

ουτε εγω τον κανονικό λευκό... Laughing Laughing Laughing Laughing

κλασσικη συζητηση αυτή...και αν ρωτησεις του ακομα λιγο πιο παλλιους θα σου πουν τα ιδια και για τα υδραυλικα τιμόνια και φρενα κλπ κλπ κλπ...

οπως και να χει...
για να "μετακινησε" παιρνεις/ανανεώνεις/κλπ/κλπ οτι πιο συγχρονο φτανει η τσεπη σου...και
για να "οδηγείς" κρατας/αποκτάς/κλπ/κλπ οτι θεωρείς οτι σε εξιτάρει οδηγικά περισσότερο...

so simple... so very simple... Wink Wink Wink
Octane - Πεμ 09 Ιαν 2014, 19:14:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, αλλά εμείς οι 2, χωρίς υδραυλικό τιμόνι... θέλουμε μισή στροφή από άκρη σε άκρη Laughing Laughing Laughing
Αντε βρές το... .
Και μεταξύ μας, κάτι υδραυλικά είναι πολύ μιάμ... Razz
(τιμόνια, όχι χειρόφρενα... Laughing )
MEMsound - Πεμ 09 Ιαν 2014, 19:46:21
Θέμα δημοσίευσης:
προσπαθω κι εγω να κανω μαζι σου σοβαρη συζητηση...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Octane - Πεμ 09 Ιαν 2014, 21:21:29
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
προσπαθω κι εγω να κανω μαζι σου σοβαρη συζητηση...

Το θέμα είναι πως εγώ σοβαρά μιλάω...
AlienHack - Πεμ 27 Μάρ 2014, 01:12:03
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

οπως και να χει...
για να "μετακινησε" παιρνεις/ανανεώνεις/κλπ/κλπ οτι πιο συγχρονο φτανει η τσεπη σου...και
για να "οδηγείς" κρατας/αποκτάς/κλπ/κλπ οτι θεωρείς οτι σε εξιτάρει οδηγικά περισσότερο...

so simple... so very simple... Wink Wink Wink

το αυτο... παιρνεις κατι οικονομικο για να κανεις την δουλεια σου και για την απολαυση της καρδιας παιρνεις κατι κλασικο ... κανα nsx κανα audi quatro κανα λοτους... καμια integrale Laughing
petran_x13 - Κυρ 30 Μάρ 2014, 02:06:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πριν λίγο ήμουν σε μια παρέα στην ηλικία μου 19-22 και με ρώτησαν με τι θα άλλαζα το 306. Η απάντηση ήταν clio Williams, Και στο ερώτημα αν έπαιρνα πίσω κινητό η απάντηση ήταν mx5 mk1. Mε κοίταξαν όλοι σαν να κατέβηκα μόλις από τον Άρη. Δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω τα κάλυψε όλα octane στο πρώτο ποστ, αν θεωρό εγώ ότι η αυτοκίνηση πεθαίνει τότε ένας άνθρωπος γύρο στα 30 που πρόλαβε πολύ καλύτερες μέρες πριν περίπου 7-10 χρόνια, πρέπει να έχει απογοητευτεί πλήρως.
Octane - Τρι 01 Απρ 2014, 20:13:24
Θέμα δημοσίευσης:
petran_x13 έγραψε:
Πριν λίγο ήμουν σε μια παρέα στην ηλικία μου 19-22 και με ρώτησαν με τι θα άλλαζα το 306. Η απάντηση ήταν clio Williams, Και στο ερώτημα αν έπαιρνα πίσω κινητό η απάντηση ήταν mx5 mk1. Mε κοίταξαν όλοι σαν να κατέβηκα μόλις από τον Άρη. Δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω τα κάλυψε όλα octane στο πρώτο ποστ, αν θεωρό εγώ ότι η αυτοκίνηση πεθαίνει τότε ένας άνθρωπος γύρο στα 30 που πρόλαβε πολύ καλύτερες μέρες πριν περίπου 7-10 χρόνια, πρέπει να έχει απογοητευτεί πλήρως.

Μ'αρέσεις Πέτρο Very happy
Σ'ευχαριστώ.

Εκείνοι που την ακούν ακόμα περισσότερο είναι οι 35άρηδες που ζήσανε και κείνα που εγώ χάζευα σε περιοδικά και δρόμο αναμένοντας το ροζ χαρτάκι... Laughing
JDROGAS - Τρι 01 Απρ 2014, 20:45:09
Θέμα δημοσίευσης:
Και που να δεις οι 42αρηδες τι τραβανε.... Laughing
Ιδιατερα αν ο πατερας τους τους οταν μαθαινανε να οδηγουνε ειχε εκεινη την εποχη ενα 2000 gt veloce me 35-40% μπλοκε.
Και οταν πηγαιναμε να βρουμε ενα μετ/νο veloce με ρωτουσε (ποιον εμενα)
αν χωραω πισω ημουνα ηδη τοτε 14αρων.
Ναιιιι ναιιιι μπαμπα χωραω ελεγα εγω μην σε νοιαζει.....
Octane - Τρι 01 Απρ 2014, 21:03:47
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Και που να δεις οι 42αρηδες τι τραβανε.... Laughing
Ιδιατερα αν ο πατερας τους τους οταν μαθαινανε να οδηγουνε ειχε εκεινη την εποχη ενα 2000 gt veloce me 35-40% μπλοκε.
Και οταν πηγαιναμε να βρουμε ενα μετ/νο veloce με ρωτουσε (ποιον εμενα)
αν χωραω πισω ημουνα ηδη τοτε 14αρων.
Ναιιιι ναιιιι μπαμπα χωραω ελεγα εγω μην σε νοιαζει.....

reselie-206 - Τρι 01 Απρ 2014, 21:31:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αχχχ ... εδώ και 5 μέρες ερωτεύτηκα τη πισωκίνηση (πρώτη μου εμπειρία) Laughing με ένα ναί'μεν "άκυρο" κεντρομήχανο αμάξι αλλα χωρίς ηλεκτρονικά κτλπ και χωρίς οροφή...ο λόγος για ένα MG F 1800 του 98 που ήμουν σε θέση να κυκλοφορώ τις τελευταίες 5 μέρες που παρ'οτι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο με έκανε να θέλω απίστευτα να αποκτήσω mx5 ή s2k ειδικά σε κάθε πάτημα του πεντάλ πάνω σε χαζοστροφές.... και η αίσθηση που σου αφήνει η βόλτα ξεσκέπαστος...έρωτας Very happy
Πάντως η διαφορά που θα έκανε ένα μπλοκέ στους πίσω τροχούς είναι παραπάνω απο αισθητή..
Octane - Τρι 01 Απρ 2014, 21:47:24
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
Αχχχ ... εδώ και 5 μέρες ερωτεύτηκα τη πισωκίνηση (πρώτη μου εμπειρία) Laughing με ένα ναί'μεν "άκυρο" κεντρομήχανο αμάξι αλλα χωρίς ηλεκτρονικά κτλπ και χωρίς οροφή...ο λόγος για ένα MG F 1800 του 98 που ήμουν σε θέση να κυκλοφορώ τις τελευταίες 5 μέρες που παρ'οτι δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο με έκανε να θέλω απίστευτα να αποκτήσω mx5 ή s2k ειδικά σε κάθε πάτημα του πεντάλ πάνω σε χαζοστροφές.... και η αίσθηση που σου αφήνει η βόλτα ξεσκέπαστος...έρωτας Very happy
Πάντως η διαφορά που θα έκανε ένα μπλοκέ στους πίσω τροχούς είναι παραπάνω απο αισθητή..

Είναι να μην οδηγήσεις rwd..., την ακους άσχημα... Laughing
JDROGAS - Τρι 01 Απρ 2014, 23:01:14
Θέμα δημοσίευσης:
Και που να δειτε τι γινεται με πισω κινηση
και τουρμπο,μπλοκε,μηχανικη κρεμαγιερα,και ραβδους εμπρος!!! 2gunfire 2gunfire 2gunfire
volvos - Τετ 02 Απρ 2014, 11:38:14
Θέμα δημοσίευσης:
πωλειται mr2 με μπλοκε Laughing Laughing Laughing Laughing

κ κοντη 3η και 4η πλεον για να ραβει Laughing
volvos - Τετ 02 Απρ 2014, 11:47:22
Θέμα δημοσίευσης:
mlk to exo kapsei
exei special offer aegain 5-10 ioynioy me 160 eyro gia frankfourti
παμε οpen day ring kai spa Και γυρναω τουριστας

ααααααααααααααααααααααααα

http://www.rsrnurburg.com/drive-the-nuerburgring/track-days/trackday-calendar/cat.listevents/2014/02/21/-

kai vln anamesa sta dyo trackday tis poytanas tha ginetai
geo106xs - Τετ 02 Απρ 2014, 12:09:51
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Και που να δειτε τι γινεται με πισω κινηση
και τουρμπο,μπλοκε,μηχανικη κρεμαγιερα,και ραβδους εμπρος!!! 2gunfire 2gunfire 2gunfire

Εεεεε! Αυτο ειναι αλφα 75 turbo! Very happy Για καποιο λογο,που ακομη δε ξερω,ειμαι τρελα καψουρης με αυτο το αυτοκινητο,απο πιτσιρικι Cool

Πρωτο αυτοκινητο που οδηγησα,Mini 1275gt! Μηχανικη κρεμαγιερα,διπλο βεμπερ DCOE,εκκεντροφορο κλπ. Λιγο πριν παρω το διπλωμα,ονειρευομουν golf iv,αφοτου πηρα το διπλωμα και οδηγουσα καθε μερα το mini,αρχισα να θυμαμαι,ολα αυτα που διαβαζα χρονια πριν,σε παλια περιοδικα του πατερα μου,εκδοσεις τελη δεκαετιας '80 αρχες '90...
Σιγα που θα 'παιρνα golf! Twisted evil

Προσφατα,οδηγησα ενα scirocco tsi 1.4 dsg,με φουλ εξατμιση,εισαγωγη,προγραμμα κλπ
Αρχικα ειχα ενθουσιαστει με τη θεση οδηγησης και την αισθηση του τιμονιου,μετα απο αποσταση ειχα ξενερωσει τελειως! Ηταν λες και οδηγουσα π.χ το 106 ενω ηταν ολο ποτισμενο ξυλοκαϊνη!
Δε λεω,στριβει,αλλα μονο του! Δεν εχεις αισθηση,αμεσοτητα και ειναι και αυτο το ESP,μην αφησεις λιγο το γκαζι να γυρισει ο κωλος,σου ραβδιζει τα χερια!

Η αυτοκινηση,για μενα οχι αργοπεθαινει,εχει πεθανει και μαλιστα ειναι σε προχωρημενη σηψη!
Αγοραστε παλιο τωρα που προλαβαινετε και........καν'τε μου κι εμενα δωρο ενα Integrale (κοκκινο) Laughing
Αμα δε βρειτε integrale,βολευομαι και με ενα m3 e30(γνησιο ε; )! Laughing
JDROGAS - Τετ 02 Απρ 2014, 13:43:42
Θέμα δημοσίευσης:
Thumb Left
Επεσες μεσα.
Εγω το εχω σπιτι μου αλλα ακινητο ειναι μια πονεμενη ιστορια......... Crying or Very sad
geo106xs - Τετ 02 Απρ 2014, 20:26:40
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Thumb Left
Επεσες μεσα.
Εγω το εχω σπιτι μου αλλα ακινητο ειναι μια πονεμενη ιστορια......... Crying or Very sad

Κριμα τετοιο αυτοκινητο να μη κυκλοφοραει Crying or Very sad
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες