PSClub - Hellas

Κινητήρας - Ερώτηση ''νέου'' σχετικά με την ανθεκτικότητα του 1.6 ΤΗΡ...

PREDATOR_GR - Τετ 01 Ιαν 2014, 19:43:04
Θέμα δημοσίευσης: Ερώτηση ''νέου'' σχετικά με την ανθεκτικότητα του 1.6 ΤΗΡ...
Δεν ξέρω αν έχω ποστάρει σε σωστή ενότητα, αλλά ήθελα να παραθέσω μια ερώτηση προς εσάς που γνωρίζετε σχετικά. Έχω βρει ενα 207 RC 2008 μοντέλο, αλλά έχει 98.000 χλμ... Πολλά δεν είναι; Γνωρίζω πως αυτό είναι σχετικό και πως στο θέμα συντήρησης ενός κινητήρα παίζουν ρόλο πολλά...Κατα την γνώμη σας, εαν το αμάξι δεν είχε άλλα θέματα (τρακάρισμα, ηλεκτρολογικά κλπ.) θα το παίρνατε; Rolling eyes Και τι πρέπει να προσέξω οπωσδήποτε σε ένα τέτοιο αμάξι πριν την αγορά του;

Ευχαριστώ προκαταβολικά και Χρόνια Πολλά!
PREDATOR_GR - Πεμ 02 Ιαν 2014, 00:59:02
Θέμα δημοσίευσης:
Καμιά συμβουλή....; Rolling eyes
makis106 - Πεμ 02 Ιαν 2014, 03:40:28
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=26363&highlight=trims+%F7%F1%FC%ED%E9%F3%EC%E1
salex - Πεμ 02 Ιαν 2014, 10:12:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κινητήρας THP έχει τρία πράγματα που πρέπει να προσέξεις:

Α) Χρόνισμα (έλεγχος και διόρθωση αν χρειαστεί - το κάνεις μια φορά αυτό αν γίνει σωστά εξαρχής)
Β) καθαρισμός βαλβίδων εισαγωγής ανά 50.000χλμ και
Γ) τακτική αλλαγή των μπουζί (ανά 20.000χλμ είσαι super αντί για 40.000χλμ που λέει ο κατασκευαστής).

Επίσης στα 5 χρόνια ή 100.000χλμ πιθανότατα (αλλά όχι απαραίτητα) θα χρειαστείς:
1) Αντλία βενζίνης χαμηλής πίεσης γιατί έχει το φίλτρο ενσωματωμένο και με τις ελληνικές βενζίνες βουλώνουν τα πάντα. Οταν παραβουλώσουν ψοφάει η αντλία.

2) Αντλία βενζίνης υψηλής πίεσης, αν τυχόν δεν έχεις αλλάξει την πίσω γιατί όταν περνάνε σκουπίδια στο κύκλωμα μπροστά την διαλύουν.

Σε γενικές γραμμές η συντήρηση και τα ανταλλακτικά του δεν είναι ακριβά. Σίγουρα το χαμηλό κόστος αγοράς ενός μεταχειρισμένου 207 υπερκαλύπτει μακράν ό,τι μπορεί να χρειαστείς. Ο αρχικός ιδιοκτήτης αγόρασε το RC 25.000Ε κι εσύ θα το πάρεις με 8.000Ε. Και ολόκληρο μοτέρ να χρειαστείς πάλι καλά είσαι.
PREDATOR_GR - Πεμ 02 Ιαν 2014, 11:28:50
Θέμα δημοσίευσης:
salex και Makis106 με υπερκάλυψαν οι απαντήσεις σας. Σας ευχαριστώ πολύ!
makis106 - Πεμ 02 Ιαν 2014, 14:05:11
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Επίσης στα 5 χρόνια ή 100.000χλμ πιθανότατα (αλλά όχι απαραίτητα) θα χρειαστείς:
1) Αντλία βενζίνης χαμηλής πίεσης γιατί έχει το φίλτρο ενσωματωμένο και με τις ελληνικές βενζίνες βουλώνουν τα πάντα. Οταν παραβουλώσουν ψοφάει η αντλία.

2) Αντλία βενζίνης υψηλής πίεσης, αν τυχόν δεν έχεις αλλάξει την πίσω γιατί όταν περνάνε σκουπίδια στο κύκλωμα μπροστά την διαλύουν.

Στέλιο, προληπτικό καθαρισμα στην πίσω παίζει? Δλδ αν την βγαλω τωρα στα 68000 και της καθαρισω μια το φίλτρο, δεν θα τις δωσω ενα "δανειο ζωής" που λεει και ο Νότης? Laughing
recife_rallye - Παρ 03 Ιαν 2014, 13:31:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχως οι παλιες αντλιες δεν ανοιγονται.Οι νεου τυπου ομως χωριζουν στη μεση και μπορεις να βγαλεις εξω το φιλτρακι για καθαρισμο.Κατα τη γνωμη μου αξιζει η αλλαγη της
makis106 - Παρ 03 Ιαν 2014, 13:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Δυστυχως οι παλιες αντλιες δεν ανοιγονται.Οι νεου τυπου ομως χωριζουν στη μεση και μπορεις να βγαλεις εξω το φιλτρακι για καθαρισμο.Κατα τη γνωμη μου αξιζει η αλλαγη της
Εννοείς και αλλαγή πριν αποκτησει καποια πρόβλημα?
Οι παλιές, για ποσο παλιές μιλάμε? Πάντως το servicebox δινει αντικατασταση μόνο σε αντλία με εξωτερικο φίλτρο, σε αυτη με εσωτερικό φίλτρο δε φαινεται να εχει αλλαξει κωδικός...
dimkeras - Παρ 03 Ιαν 2014, 22:31:29
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Α) Χρόνισμα (έλεγχος και διόρθωση αν χρειαστεί - το κάνεις μια φορά αυτό αν γίνει σωστά εξαρχής)
Γ) τακτική αλλαγή των μπουζί (ανά 20.000χλμ είσαι super αντί για 40.000χλμ που λέει ο κατασκευαστής).

Σε γενικές γραμμές η συντήρηση και τα ανταλλακτικά του δεν είναι ακριβά. Σίγουρα το χαμηλό κόστος αγοράς ενός μεταχειρισμένου 207 υπερκαλύπτει μακράν ό,τι μπορεί να χρειαστείς. Ο αρχικός ιδιοκτήτης αγόρασε το RC 25.000Ε κι εσύ θα το πάρεις με 8.000Ε. Και ολόκληρο μοτέρ να χρειαστείς πάλι καλά είσαι.

Παντως εχει δικιο ο Σαλεξ. Αν εξαιρεσεις τα σαπια 207 που πηραμε εμεις οι πρωτοι κατοχοι, τα υπολοιπα δεν εχουν βγαλει κατι παραπανω. Χοντρικα θες 500 χρονισμα, 600 αντλιες, 200 καθαρισμα βαλβιδων, 1700 την τουρμπινα που θα γινει κοφα, 1500 το ρεκτιφιε αν το παρεις μεταχειρο ή αν εχεις σκοπο για πανω απο 200.000km, κανα 4000 το καινουριο μοτερ που μπορει να χρειαστεις.. Και ολα αυτα μονο για τι συνηθισμενες ζημιες και τα απαραιτητα που σιγουρα θα χρειαστεις. Αααχχχχχ......

Οπως μου ειπε τις προαλλες ενας μηχανικος "η Πεζω εβγαλε τον ΤΗΡ για να ζησουμε κι εμεις στα συνεργεια".

Ποσο αργησαμε να το καταλαβουμε...
makis106 - Σαβ 04 Ιαν 2014, 00:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Ελα τα παραλές Δήμο, ακριβώς τις διπλάσιες τιμές έβαλες!! Laughing
Ενταξει είπαμε, ο ΤΗΡ δεν ειναι το τερας αξιοπιστίας, αλλα σκέψου ποσο πιεσμενο μοτερ ειναι ήδη (με συμπιεσεις ατμοσφαιρικου), και πες μου ποσους ξερεις που δεν το εχουν τσιγκλισει. Γιατι ξερω και καποια απειραχτα 207 πενταετιας που δεν εχουν κανει ουτε χρόνισμα. Μετα κοιτα και τον ανταγωνισμό, πχ group VAG να δεις τι γινεται. Κακα τα ψεματα, τα νουμερα ιπποδυναμης που βλεπουμε απο 1400ρια και 1600ρια μοτερ, με αυτες τις καταναλωσεις και τους ρυπους, αν τα ελεγες 10 χρονια πριν θα σου πεταγαν ντοματες, και ετσι οπως εχουν εξελιχτει τα πραγματα με τον κυβισμό, ΜΟΝΟ με αυτα τα μοτερ μπορεις να τα εχεις, αλλα δυστυχως εχουν και το τιμημά τους, και μαλιστα εις γνωσιν των κατασκευαστων, δεν ειναι τυχαιο πχ. οτι στο μανουαλ σου λεει φυσιολογικη καταναλωση λαδιου 0,5λτ/1000χμ. η καπνα στις βαλβιδες, μειονεκτημα του αμεσου ψεκασμου... Συν το οτι οι εταιρειες εχουν μπει στη λογική των μοτερ με "ημερομηνια ληξης". Η ασυγχωρητη πατατα των κατασκευαστων, οπως εχω ξαναπει, ειναι το θεμα του χρονισματος, το οποιο ελυσαν, αλλα αργησαν πολύ!
Γενικοτερα θα συμφωνήσω με τον Στέλιο, και η αποψη μου ειναι οτι ειδικα αν ζητησεις παραπανω απο αυτα που σου δινει αυτο το μοτερ, θελει πολυ ιδιαιτερη συντηρηση, στοργη και προδερμ!

Επίσης σύμφωνα με αλλο μηχανικο της Peugeot, τα λεφτα στο συνεργειο πλεον τα βγαζουν τα πετρελαια...
dimkeras - Σαβ 04 Ιαν 2014, 09:00:02
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Laughing Laughing Ελα τα παραλές Δήμο, ακριβώς τις διπλάσιες τιμές έβαλες!! Laughing
Ενταξει είπαμε, ο ΤΗΡ δεν ειναι το τερας αξιοπιστίας, αλλα σκέψου ποσο πιεσμενο μοτερ ειναι ήδη (με συμπιεσεις ατμοσφαιρικου), και πες μου ποσους ξερεις που δεν το εχουν τσιγκλισει. Γιατι ξερω και καποια απειραχτα 207 πενταετιας που δεν εχουν κανει ουτε χρόνισμα. Μετα κοιτα και τον ανταγωνισμό, πχ group VAG να δεις τι γινεται. Κακα τα ψεματα, τα νουμερα ιπποδυναμης που βλεπουμε απο 1400ρια και 1600ρια μοτερ, με αυτες τις καταναλωσεις και τους ρυπους, αν τα ελεγες 10 χρονια πριν θα σου πεταγαν ντοματες, και ετσι οπως εχουν εξελιχτει τα πραγματα με τον κυβισμό, ΜΟΝΟ με αυτα τα μοτερ μπορεις να τα εχεις, αλλα δυστυχως εχουν και το τιμημά τους, και μαλιστα εις γνωσιν των κατασκευαστων, δεν ειναι τυχαιο πχ. οτι στο μανουαλ σου λεει φυσιολογικη καταναλωση λαδιου 0,5λτ/1000χμ. η καπνα στις βαλβιδες, μειονεκτημα του αμεσου ψεκασμου... Συν το οτι οι εταιρειες εχουν μπει στη λογική των μοτερ με "ημερομηνια ληξης". Η ασυγχωρητη πατατα των κατασκευαστων, οπως εχω ξαναπει, ειναι το θεμα του χρονισματος, το οποιο ελυσαν, αλλα αργησαν πολύ!
Γενικοτερα θα συμφωνήσω με τον Στέλιο, και η αποψη μου ειναι οτι ειδικα αν ζητησεις παραπανω απο αυτα που σου δινει αυτο το μοτερ, θελει πολυ ιδιαιτερη συντηρηση, στοργη και προδερμ!

Επίσης σύμφωνα με αλλο μηχανικο της Peugeot, τα λεφτα στο συνεργειο πλεον τα βγαζουν τα πετρελαια...

Μάκη, καλημέρα και Καλή Χρονιά.
Οι τιμές που έβαλα είναι τιμές ανταλλακτικών και εργασίας αντιπροσωπείας μιας και οι περισσότεροι εκεί απευθύνονται, είτε γιατί (λανθασμένα κατά τη γνώμη μου) θεωρούν ότι "αυτοί ξέρουν καλύτερα", είτε γιατί είναι εγκλωβισμένοι λόγω τόπου διαμονής. Και τα έχω μάθει πολύ καλά αυτά τα κόστη, είναι πληρωμένα από εμένα μέχρι τελευταίου ευρώ.
Αν πρόσεξες, επεσήμανα 2 πράγματα : α) "τα σαπια 207 που πηραμε εμεις οι πρωτοι κατοχοι" , και β) "τις συνηθισμενες ζημιες και τα απαραιτητα που σιγουρα θα χρειαστεις" . Ε, τί στο καλό, μετά από 200.000km μπορώ να έχω άποψη και για τα 2. Και όχι μόνο από το προσωπικό μου όχημα αλλά και από φίλων που είχαν τη φαεινή ιδέα όπως εγώ και αγόρασαν τα πρώτα μοντέλα.

Προσωπικά, στα πρώτα 4μιση χρόνια της κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου και χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως μηχανολογική παρέμβαση στο μοτέρ και με υπερ-ευλαβική συντήρηση και χρήση, τα μηχανικά αλλά και γενικότερά μου προβλήματα είχαν ξεπεράσει το 50% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου μου. Το ίδιο και σε ακόμα 2 αυτοκίνητα φίλων αγορασμένα Μάρτιο και Απρίλιο του 2007, και σε μίας φίλης αγορασμένο Νοέμβριο 2006. Ίδιες ζημιές σε όλους. Για να μη συζητήσουμε την γενικότερη ποιότητα της κατασκευής, όπου σασμάν, αναρτήσεις, πλαστικά κλπ ήταν στη χειρότερη κλίμακα που θα μπορούσαν για ένα αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ που κόστιζε το GT το 2006, τα οποία βέβαια βελτιώθηκαν από τα μέσα του 2007 κι έπειτα.

Μπορώ να δεχτώ ότι η νέα τεχνολογία πρέπει να δοκιμαστεί και σίγουρα θα βγάλει τα μειονεκτήματά της κατά τη χρήση αλλά δε μπορώ να δεχτώ ότι τις κατασκευαστικές αστοχίες πρέπει να τις επωμίζεται αποκλειστικά ο καταναλωτής. Πώς γίνεται ΌΛΕΣ οι καδένες να ξεντώνουν, ΌΛΟΙ οι τεντωτήρες να σκαλώνουν, ΌΛΑ τα μοτέρ να θέλουν χρόνισμα και ΚΑΝΕΙΣ να μην περνάει εγγύηση; Πώς γίνεται ΌΛΑ τα πρώτα μοντέλα να καίνε μονάδες ESP και η εταιρία να μη δέχεται το πρόβλημα; Πώς γίνεται τα περισσότερα μοντέλα του 2006 να έχουν αλλάξει ταμπλώ γιατί βούλιαζε στη μεριά του συνοδηγού εκεί που είναι ο αερόσακος και μόνο ελάχιστοι να πέρασαν εγγύηση; Και ένα σωρό άλλα. Αν δε μπορείς να φτιάξεις κάτι, μην το φτιάχνεις. Ακολούθησε άλλη οδό. Και αν χρειάζεται να περάσουν 8 χρόνια κυκλοφορίας ενός κινητήρα για να φτάσεις να λύσεις τα προβλήματά του, τότε -κατά τη γνώμη μου- έχεις αποτύχει παταγωδώς σαν κατασκευαστής αλλά έχεις καταφέρει να επιβιώσεις σαν εταιρία. Αρκετούς από τους πελάτες σου όμως τους έχασες.

Επειδή μακρυγορήσαμε, λύσεις στα προβλήματα υπάρχουν, απλά κοστίζουν. Και ό,τι κοστίζει, η Πεζώ το αποφεύγει. Δηλαδή πόση τεχνογνωσία χρειάζεται το σύστημα με τα 8 μπεκ ψεκασμού όταν από το 2008 κάποιοι από τους κατόχους 207 "καθάριζαν" βαλβίδες με ψεκασμό μεθανόλης; Ή πόσα μυαλά χρειάζονταν για να διορθωθεί το γλίστρημα του γραναζιού του στροφάλου; Ή το ξέντωμα της καδένας χρονισμού;

Το τεράστιο μειονέκτημα της Πεζώ είναι πως η λέξη "ανάκληση" δεν υπάρχει στο λεξικό της, όπως και άλλη μία, το "After Sales Care". Το manual υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τον κατασκευαστή, αν το ακολουθήσεις θα καις 10 λίτρα λάδι κάθε 20.000km που σου προτείνουν αλλαγή και θα σε θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό. Όπως επίσης μετά τη 2η αλλαγή λαδιών στα 40.000km (που προτείνουν) δε θα προλαβαίνεις την 3η στα 60.000km γιατί θα αλλάζεις ολόκληρο το μοτέρ.

Και μιας και το αναφέραμε, ο μηχανικός που σου λέω κατέχει ένα 306 Race και ένα 207 1.4Hdi. Η ειδικότητά του είναι οι ΕΡ6 κινητήρες, σε όλες τους τις εκδόσεις, ατμοσφαιρικές και υπερτροφοδοτούμενες. Αλλά μόλις ακούει γι'αυτούς, σηκώνεται η τρίχα κάγκελο! Laughing
JDROGAS - Σαβ 04 Ιαν 2014, 11:30:43
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Στελιο εγω τι κανω που δεν μου εχει παρουσιασει τιποτα απο ολα αυτα???
Μονο χρονισμα προαιρετικα καναμε.
Μηπως το δικο μου εχει προβλημα????? Laughing
Μηπως δεν ειναι 207???? Splat
Και να σκεφτεις οτι πρεπει να εχω απο τα πρωτα rc στην Ελλαδα αγορα 14/12/07 νομιζω οκτωβρης του ιδιου ετους ειναι κατασκευη.
dimkeras - Σαβ 04 Ιαν 2014, 11:51:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παραθέτω κάτι που προσπεράσατε :

dimkeras έγραψε:
...Για να μη συζητήσουμε την γενικότερη ποιότητα της κατασκευής, όπου σασμάν, αναρτήσεις, πλαστικά κλπ ήταν στη χειρότερη κλίμακα που θα μπορούσαν για ένα αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ που κόστιζε το GT το 2006, τα οποία βέβαια βελτιώθηκαν από τα μέσα του 2007 κι έπειτα.

Ναι. Ό,τι κατασκευάστηκε μετά τον Ιούλιο του 2007 είναι βελτιωμένο σε πολλά-πολλά σημεία. Και στο μοτέρ είχαν ήδη βάλει τη 2η γενιά ανταλλακτικών όπως τεντωτήρες καδένας, ελατήρια βαλβίδων, σκάστρες τουρμπίνας κλπ...
PREDATOR_GR - Σαβ 04 Ιαν 2014, 13:16:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω πάντως δεν έχω σκοπό να το πουσάρω μηχανικά. . . Τα 175 μια χαρά θα είναι για τα δικά μου δεδομένα μια χαρά. Wink
makis106 - Σαβ 04 Ιαν 2014, 13:52:52
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Μάκη, καλημέρα και Καλή Χρονιά.
Οι τιμές που έβαλα είναι τιμές ανταλλακτικών και εργασίας αντιπροσωπείας μιας και οι περισσότεροι εκεί απευθύνονται, είτε γιατί (λανθασμένα κατά τη γνώμη μου) θεωρούν ότι "αυτοί ξέρουν καλύτερα", είτε γιατί είναι εγκλωβισμένοι λόγω τόπου διαμονής. Και τα έχω μάθει πολύ καλά αυτά τα κόστη, είναι πληρωμένα από εμένα μέχρι τελευταίου ευρώ.
Αν πρόσεξες, επεσήμανα 2 πράγματα : α) "τα σαπια 207 που πηραμε εμεις οι πρωτοι κατοχοι" , και β) "τις συνηθισμενες ζημιες και τα απαραιτητα που σιγουρα θα χρειαστεις" . Ε, τί στο καλό, μετά από 200.000km μπορώ να έχω άποψη και για τα 2. Και όχι μόνο από το προσωπικό μου όχημα αλλά και από φίλων που είχαν τη φαεινή ιδέα όπως εγώ και αγόρασαν τα πρώτα μοντέλα.

Προσωπικά, στα πρώτα 4μιση χρόνια της κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου και χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως μηχανολογική παρέμβαση στο μοτέρ και με υπερ-ευλαβική συντήρηση και χρήση, τα μηχανικά αλλά και γενικότερά μου προβλήματα είχαν ξεπεράσει το 50% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου μου. Το ίδιο και σε ακόμα 2 αυτοκίνητα φίλων αγορασμένα Μάρτιο και Απρίλιο του 2007, και σε μίας φίλης αγορασμένο Νοέμβριο 2006. Ίδιες ζημιές σε όλους. Για να μη συζητήσουμε την γενικότερη ποιότητα της κατασκευής, όπου σασμάν, αναρτήσεις, πλαστικά κλπ ήταν στη χειρότερη κλίμακα που θα μπορούσαν για ένα αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ που κόστιζε το GT το 2006, τα οποία βέβαια βελτιώθηκαν από τα μέσα του 2007 κι έπειτα.

Μπορώ να δεχτώ ότι η νέα τεχνολογία πρέπει να δοκιμαστεί και σίγουρα θα βγάλει τα μειονεκτήματά της κατά τη χρήση αλλά δε μπορώ να δεχτώ ότι τις κατασκευαστικές αστοχίες πρέπει να τις επωμίζεται αποκλειστικά ο καταναλωτής. Πώς γίνεται ΌΛΕΣ οι καδένες να ξεντώνουν, ΌΛΟΙ οι τεντωτήρες να σκαλώνουν, ΌΛΑ τα μοτέρ να θέλουν χρόνισμα και ΚΑΝΕΙΣ να μην περνάει εγγύηση; Πώς γίνεται ΌΛΑ τα πρώτα μοντέλα να καίνε μονάδες ESP και η εταιρία να μη δέχεται το πρόβλημα; Πώς γίνεται τα περισσότερα μοντέλα του 2006 να έχουν αλλάξει ταμπλώ γιατί βούλιαζε στη μεριά του συνοδηγού εκεί που είναι ο αερόσακος και μόνο ελάχιστοι να πέρασαν εγγύηση; Και ένα σωρό άλλα. Αν δε μπορείς να φτιάξεις κάτι, μην το φτιάχνεις. Ακολούθησε άλλη οδό. Και αν χρειάζεται να περάσουν 8 χρόνια κυκλοφορίας ενός κινητήρα για να φτάσεις να λύσεις τα προβλήματά του, τότε -κατά τη γνώμη μου- έχεις αποτύχει παταγωδώς σαν κατασκευαστής αλλά έχεις καταφέρει να επιβιώσεις σαν εταιρία. Αρκετούς από τους πελάτες σου όμως τους έχασες.

Επειδή μακρυγορήσαμε, λύσεις στα προβλήματα υπάρχουν, απλά κοστίζουν. Και ό,τι κοστίζει, η Πεζώ το αποφεύγει. Δηλαδή πόση τεχνογνωσία χρειάζεται το σύστημα με τα 8 μπεκ ψεκασμού όταν από το 2008 κάποιοι από τους κατόχους 207 "καθάριζαν" βαλβίδες με ψεκασμό μεθανόλης; Ή πόσα μυαλά χρειάζονταν για να διορθωθεί το γλίστρημα του γραναζιού του στροφάλου; Ή το ξέντωμα της καδένας χρονισμού;

Το τεράστιο μειονέκτημα της Πεζώ είναι πως η λέξη "ανάκληση" δεν υπάρχει στο λεξικό της, όπως και άλλη μία, το "After Sales Care". Το manual υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τον κατασκευαστή, αν το ακολουθήσεις θα καις 10 λίτρα λάδι κάθε 20.000km που σου προτείνουν αλλαγή και θα σε θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό. Όπως επίσης μετά τη 2η αλλαγή λαδιών στα 40.000km (που προτείνουν) δε θα προλαβαίνεις την 3η στα 60.000km γιατί θα αλλάζεις ολόκληρο το μοτέρ.

Και μιας και το αναφέραμε, ο μηχανικός που σου λέω κατέχει ένα 306 Race και ένα 207 1.4Hdi. Η ειδικότητά του είναι οι ΕΡ6 κινητήρες, σε όλες τους τις εκδόσεις, ατμοσφαιρικές και υπερτροφοδοτούμενες. Αλλά μόλις ακούει γι'αυτούς, σηκώνεται η τρίχα κάγκελο! Laughing

Καλημέρα Δημοσθένη, καταρχην για το θέμα των τιμών εχεις δίκιο, απλα οπως ειπα, συνηθως τα πιεσμένα 207 θα ειναι πιο επιρρεπη σε καποιες βλάβες, πχ θα καψουν πιο ευκολα λάδια, θα φανε πιο γρηγορα τουρμπίνα, οι ιδιοκτητες τους θα φτασουν το αμαξι στα ορια του, θα κανουν γρηγορες αλλαγες, θα τους χτυπησει η αλλαγη 1η-2α, θα παρατηρησουν πτωση αποδοσης οταν μαζεψει καπνα η εισαγωγη κλπ. Ολοι αυτοι λοιπον, σε αντιθεση με τον καθημερινο χρηστη, θεωρω οτι το ψαχνουμε αρκετα το θεμα, ειτε διαβαζοντας εδω, ειτε αλλου, για να ξερουμε οτι δεν θα παμε σαν τα προβατα να σκασουμε στην αντιπροσωπεια τα λεφτα που θα μας ζητησει, οχι σε ολες τις περιπτωσεις τουλαχιστον, αλλα θα τη βγαλουμε και με τα μισα αμα κατσει στραβη, ή θα το συντηρουμε οπως πρεπει (και οχι οπως λεει το μανουαλ), με πολυ χαμηλωτερο κοστος. Χωρις να σημαινει οτι δεν θα τυχει να κατσει και καλη ζημια σε απειραχτο, απλα υπαρχουν αρκετα -οπως του JDROGAS- που δεν ετυχε να βγαλουν.
Δυστυχώς το εχουμε πει δεκαδες φορες οτι οι πρωτοι ιδιοκτητες ΤΗΡ πλήρωσαν όλα τα σπασμενα των "παιδικων ασθενειών", που παντα καπως ετσι γινεται. ενα ολοκαινουργιο μοτερ, με πρωτοεμφανιζομενες τεχνολογίες, θα βγαλει τα πρωτα του κουσουρια στην καθημερινη χρηση και οχι στις δοκιμες των εργοστασιων, ΑΛΛΑ στο συγκεκριμενο μοτερ θεωρω οτι βιαστηκαν να το δωσουν στην παραγωγη για ευνοητους λόγους χωρις να το δοκιμασουν οσο επρεπε. Σε συνδιασμο τωρα με την πολιτικη των μηδενικών ανακλησεων της εταιρειας, την φαγανε για τα καλα τα πρωτα.
Θεωρω οτι η Peugeot επληξε την αξιοπιστια της με το πως διαχειριστηκε το θεμα THP, και γιατι βιαστηκε, και γιατι δεν μπορουσε να υποστηριξει το βαρος των ανακλησεων για τη βελτιωση του μοτερ. οποτε τωρα εχει καποιους ιδιοκτητες σαν εσενα, που θα λενε την εμπειρια τους σε επιδοξους ιδιοκτητες Peugeot οπως το παιδι που ρωτησε στο πρωτο ποστ, και ετσι δεν θα παρει κανεις απο τους δυο σας ξανα Peugeot!
PREDATOR_GR - Σαβ 04 Ιαν 2014, 14:28:29
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλο το 206 άλλο το 207, αλλά η συμβίωση μου με ένα 206CC 1.6 της αρραβωνιαστικιάς μου (το οποίο επίσης πήρε μεταχειρμένο) μια χαρά είναι! Το αμάξι δόξα τον Θεό είναι καλό! Οπότε δν πτοήθηκα!
dimkeras - Σαβ 04 Ιαν 2014, 17:00:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη, συμφωνώ αρκετά μ'αυτά που λες.

Προ του 207 συμβίωσα επί 7ετίας με ένα 206 στο οποίο μετά από 130.000 χιλιόμετρα απίστευτου βασανισμού, ταλαιπωρίας, λιωσίματος, ολοήμερου και ολονύκτιου ξύλου και απλώς προσέχοντας τα σέρβις του, χρειάστηκε να αλλάξω μόνο έναν πολλαπλασιαστή και έναν καταλύτη στα 100.000km και τίποτε παραπάνω. Χωρίς προβλήματα, χωρίς λαμπάκια, χωρίς να καίει λάδια, χωρίς τίποτε. Και ο επόμενος ιδιοκτήτης άλλαξε μόνο τον πίσω άξονα. Η αδερφή μου πήρε το ίδιο αμάξι 5 χρόνια μετά και από καινούριο έβγαζε ζημιές, μέχρι σήμερα όλο και κάτι χαλάει κάθε τόσο.

Στο 207 που του φέρθηκα με σεβασμό, με έκανε το πουτ@νάκι του! Laughing

Και ναι, όντως, δε θα ξαναπάρω Πεζώ!
JDROGAS - Σαβ 04 Ιαν 2014, 18:54:33
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρις να θελω ειλικρινα να διαφωνησω με κανεναν απο τους προλαλησαντες θελω να παραθεσω κι εγω την ταπεινη μου αποψη για μερικα πραγματακια.
Καταρχην ας μην βαζουμε στο παιχνιδι το 206 ειναι εντελως αλλο αυτοκινητο και κινειται με ατμοσφαιρικα μοτερακια που τα γνωριζουμε ολοι τα τελευταια 20 τουλαχιστον χρονια,που σημαινει οτι ειχανε το χρονο να βγαλουνε προβληματα ζημιες και στην πορεια να διορθωθουν απο την εταιρια.Σημειωτεον οτι η τεχνολογια που ουσιαστικα ειναι 20ετιας στα 206 ειναι απλοτερη κατα πολυ και χωρις ηλεκτρονικα κλπ τα οποια στην προκειμενη περιπτωση δημιουργησαν καποια θεματα στα 207 μας.
Επισης να επισημανω πως ειτε το θελουμε ειτε οχι απο τη στιγμη που εχεις στην κατοχη σου υπερτροφοδουμενο κινητηρα θελει σιγουρα μεγαλυτερη προσοχη,συντηρηση κλπ κλπ κατι που ολοι γνωριζουμε εδω μεσα.
Αναλογιστειτε ποσοι απο εμας βαλαμε τα 207 μας στην κινηση καθημερινα πχ μεσα στην Αθηνα σταματα-ξεκινα (σπασιμο 1η 2η) κατι που πριν μερικα χρονια ηταν αδιανοητο για αυτοκινητα με τουρμπο.Ειχα και εχουν περασει απο τα χερια μου αρκετα υπερτροφοδουμενα παλαιας τεχνολογιας και για μενα ηταν αδιανοητο να βαλω πχ την αλφα μου μεσα στην κινηση για πολλους και διαφορους λογους που ειναι γνωστοι.
Αναρωτηθειτε ποσοι απο εμας δεν πηγαμε στο Στελιο η και σε αλλον συναδελφο του και ζητησαμε απο 1600 και μια τοσο δα τουρμπινα να βγαλουμε 300 και 350 αλογα,ποσοι ζητησαμε να δουλεψουμε 1.5 & 1.6 πιεση και αλλα πολλα κουφα που πρεπει να μας διαβεβαιωσει καποιος επαγγελματιας οπως ο Στελιος.
Καποτε και μη με πειτε οπισθοδρομικο τα αυτοκινητα αυτα ηταν για να τα βγαλεις σ/κ βολτα και οχι να τα κανεις το καθημερινο σου μεσο.
Τελος για να μην κουραζω σιγουρα θεωρω οτι εβγαλε καποια προβληματα ο thp και ειναι δεδομενο δεν χρειαζεται να το επιβεβαιωσω εγω,αλλα σημερα αν διαβασουμε και διπλανα φορουμε group vag κλπ θα δειτε οτι παρομοια προβληματα αντιμετωπιζουν με τα μοτερ τους.Ολοι εχουνε να πουνε καποια ιστορια για tfsi,thp κλπ.
Οσο αναφορα την ποιοτητα κατασκευης εαν καποιοι απο εσας ειχατε προηγουμενες γενιες θα καταλαβετε αμεσως τι εννοω,η διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης ηταν τεραστια σε σχεση με 106-206-306 κλπ.
Μερσεντες δεν εγινε ποτε,αλλωστε με 22.500 ευρω που πηρα εγω το rc δεν μπορουσε να γινει αλλα και αυτο ειναι ενα αλλο θεμα προς συζητηση για οσους γνωριζουν περι ζημιων μερσεντες και αλλων πολυτελων αυτοκινητων. Αντιστοιχα το κλιο τοτε ειχε 27000 και ο κουνιαδος μου 3 μηνες μετα πληρωσε golf 1.4 gt με εξτρα οροφη 27400 ευρω.
Το σερβις του μονο στην εδω αντιπροσωπεια ειναι τουλαχιστον χ2 απο το δικο μου.
Γενικοτερα τελειωνοντας επειδη απο τα χερια μου εχουνε περασει ολες οι σχολες αυτοκινητου ιταλικα,γαλλικα,ιαπωνεζικα,γερμανικα ολα εχουνε τις ιδιαιτεροτητες τους και τα δικα ελαττωματα-προτερηματα.
Αυτα τα ολιγα απο μενα και δεν ηθελα το ποστ μου να δημιουργησει αντιπαραθεσεις και διαφωνιες απλα εκφερω την αποψη μου.
PREDATOR_GR - Σαβ 04 Ιαν 2014, 19:31:12
Θέμα δημοσίευσης:
Το 206 απλά παρατέθηκε σαν παράδειγμα μιας και σε πρόσφατες συζητήσεις μου με γνωστούς, ήταν κάθετοι (''μην πάρεις peugeot'') και σαν αιτιολογία μου έφερναν θέματα προβλημάτων σε 206.. Εγώ από την μικρή συμβίωση που έχω με το δικό μας 206, καθώς και από την 12ετή συμβίωση ενός ξαδέλφου με το δικό του 206 (και τα 2 στα 1.6), δεν έχω ΤΙΠΟΤΕ να παραθέσω από προβλήματα... Και σε καμιά περίπτωση όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης 206 με 207 για ευνόητους λόγους. Απλά και μόνο κρίνω μια εταιρία από ένα επιτυχημένο μοντέλο (ίσως το πιο επιτυχημένο) παραγωγής.
Προσωπικά άνοιξα αυτό το topic για να ενημερωθώ από γνώστες των THP, μιας και δεν γνωρίζω τίποτε για αυτούς εις βάθος. Όντας επίδοξος αγοραστής 207 RC, και ειδικά τους καιρούς που διανύουμε, επιθυμώ να κάνω μια σωστή αγορά μεταχειρισμένου, που ίσως κρατήσω για πολύ καιρό. Και σε αυτό θα έχω την δική σας άποψη-βοήθεια Cool
marios_207_GT - Σαβ 04 Ιαν 2014, 19:41:06
Θέμα δημοσίευσης:
Κατα την δικη μου αποψη μιας και θελω να τονισω οτι ειμαι φοιτητης και ζοριζομαι παρα πολυ με τα οικονομικα του αμαξιου, θελω να πω οτι το αμαξι ειναι λαχειο, εδω μεσα εχουμε καλοσυντηρημενα THP απο το πρωτο km που εχουν βγαλει προβληματα και αλλα που δεν εχουν βγαλει ουτε ενα. Για μενα οταν παρεις τουρμπο μοτερ ειτε καινουριο ειτε μεταχειρισμενο καλο ειναι να εχεις καβατζα ενα 3χιλιαρο για παν ενδεχομενο.
galetas710 - Σαβ 04 Ιαν 2014, 20:17:49
Θέμα δημοσίευσης:
PREDATOR_GR έγραψε:
και ειδικά τους καιρούς που διανύουμε, επιθυμώ να κάνω μια σωστή αγορά μεταχειρισμένου, που ίσως κρατήσω για πολύ καιρό.

βγαλε τον ΤΗΡ απο τη λιστα σου τοτε...
PREDATOR_GR - Σαβ 04 Ιαν 2014, 20:26:39
Θέμα δημοσίευσης:
galetas710 έγραψε:
βγαλε τον ΤΗΡ απο τη λιστα σου τοτε...

Σε άμεση αντιπαράθεση-σύγκριση μπαίνει ο TSI... Τον προτείνεις σε σχέση με τον THP να υποθέσω;
galetas710 - Σαβ 04 Ιαν 2014, 20:40:51
Θέμα δημοσίευσης:
δεν προτεινω τιποτα..
μιλαω μονο γι αυτο που εχω..που εμαθα και που θα μαθεις κι εσυ οσο διαβαζεις τα τοπικ...
πολλα απο τα προβληματα που σου παρουσιαζονται ως απλα,στην πραξη δεν ειναι για ολους τοσο απλα
PREDATOR_GR - Σαβ 04 Ιαν 2014, 20:48:36
Θέμα δημοσίευσης:
Σε πρώτη φάση, αυτό που έχω μάθει είναι ότι μοντέλα από το 2008 και μετά είναι πολύ καλύτερα σε γενικές γραμμές από τα πρώτα μοντέλα 207... Δεν αποτελεί πανάκεια αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι όλα πια τα 207 είναι ''ζημιάρικα''... Ας μην ξεχνάμε πως όντως οι tsi και thp είναι αρκετά πουσαρισμένοι κινητήρες... Οπότε λογικό και επόμενο να θέλουν περισσότερη ''φροντίδα'' κλπ. κλπ.

Ανάμεσα σε 207 RC και Golf 1.4 tsi 160 ίππων, είμαι πιο κοντά στο 1ο... Ο THP ήταν η αιτία να αναθερμανθεί η σχέση μου με το γαλλικό στρατόπεδο... Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω... Οψόμεθα...
galetas710 - Σαβ 04 Ιαν 2014, 20:55:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη επιτυχια σου ευχομαι.
μακαρι να κανεις την καλυτερη επιλογη για τα γουστα σου και να το χαρεις για οσα χρονια το γουσταρεις.
PREDATOR_GR - Σαβ 04 Ιαν 2014, 20:56:45
Θέμα δημοσίευσης:
galetas710 έγραψε:
Καλη επιτυχια σου ευχομαι.
μακαρι να κανεις την καλυτερη επιλογη για τα γουστα σου και να το χαρεις για οσα χρονια το γουσταρεις.

Σε ευχαριστώ! Αυτό ακριβώς ελπίζω κι εγώ...
giannis27 - Κυρ 05 Ιαν 2014, 02:45:54
Θέμα δημοσίευσης:
Βασίλη παίζεις με την φλόγα Laughing

ας δούμε αντικειμενικά το θέμα το
60% το THP είναι μπουρδέλα που ότι κ να τα κάνεις πάλι μπουρδέλα θα είναι
μετά υπάρχει ένα 25% που είναι ΚΑΛΑ επειδή οι ιδιοκτήτες τους στάθηκαν τυχεροί κ επειδή έχουν τις γνώσεις κ τα προσέχουν σαν τα μάτια τους .

κ μετά υπάρχει κ ένα
15% που δουλεύουν σωστά !(τρόπος του λέγειν)

επίσης υπάρχουν πολλά πάρα πολλά μοτέρ που για άγνωστο λόγο δεν δουλεύουν σωστά !είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν μοτερ τα οποία τους έχουν τρελάνει στα ρεταρίσματα στα χαμηλά ή στα ψηλά κλπ κ κανείς δεν ξέρει το ΓΙΑΤΙ ούτε καν οι Γαλλία Laughing Laughing τραγικό ? να είσαι κατασκευαστής κ να μην μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα? Laughing
εδώ ό άλλος άλλαζε λάμδα πάνω ,λάμδα κάτω χρόνισε 2-3 φορές ,άλλαξε αλυσίδες γρανάζια κομποσχοίνια φυλαχτά μίλησε με Γαλλία με γερμανία με αμερική καναδά κ κανείς δεν ήξερε πως να φτιάξει το μοτερ του να δουλεύει σωστά !ένα καραμαμά μοτερ RC με μαμά εξάτμιση με μαμά φίλτρο τραγικό? Laughing
dimkeras - Κυρ 05 Ιαν 2014, 09:09:33
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
Βασίλη παίζεις με την φλόγα Laughing

ας δούμε αντικειμενικά το θέμα το
60% το THP είναι μπουρδέλα που ότι κ να τα κάνεις πάλι μπουρδέλα θα είναι
μετά υπάρχει ένα 25% που είναι ΚΑΛΑ επειδή οι ιδιοκτήτες τους στάθηκαν τυχεροί κ επειδή έχουν τις γνώσεις κ τα προσέχουν σαν τα μάτια τους .

κ μετά υπάρχει κ ένα
15% που δουλεύουν σωστά !(τρόπος του λέγειν)

επίσης υπάρχουν πολλά πάρα πολλά μοτέρ που για άγνωστο λόγο δεν δουλεύουν σωστά !είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν μοτερ τα οποία τους έχουν τρελάνει στα ρεταρίσματα στα χαμηλά ή στα ψηλά κλπ κ κανείς δεν ξέρει το ΓΙΑΤΙ ούτε καν οι Γαλλία Laughing Laughing τραγικό ? να είσαι κατασκευαστής κ να μην μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα? Laughing
εδώ ό άλλος άλλαζε λάμδα πάνω ,λάμδα κάτω χρόνισε 2-3 φορές ,άλλαξε αλυσίδες γρανάζια κομποσχοίνια φυλαχτά μίλησε με Γαλλία με γερμανία με αμερική καναδά κ κανείς δεν ήξερε πως να φτιάξει το μοτερ του να δουλεύει σωστά !ένα καραμαμά μοτερ RC με μαμά εξάτμιση με μαμά φίλτρο τραγικό? Laughing

Πόσο, μα πόσο δίκιο έχεις...
Όλες οι νέες τεχνολογίες δικαιούνται να βγάλουν προβλήματα.
Το θέμα είναι πόσο ο κατασκευαστής υποστηρίζει τον χρήστη.
Και πόσο θα κατεβάσει την ποιότητα των υλικών του για να μειώσει το κόστος κατασκευής και πόσα από τα προβλήματα ποιότητας που θα προκύψουν θα αναγνωρίσει/διορθώσει/ανακαλέσει μετά.
Kostaswannabe - Κυρ 05 Ιαν 2014, 11:55:41
Θέμα δημοσίευσης:
Βλεπωντας τα οσα γραφονται λεω να παραθεσω και εγω την αποψη μου σε
φιλικο παντα υφος και κλιμα. Δεν ξερω γιατι ειστε τοσο αγανακτισμενοι και εξακολουθειτε να εχετε 207.Εφ'οσον εχεις θεμα με το αμαξι σου και νιωθεις
οτι εχει γινει κουμπαρας και ολο δινεις παιρνεις μια αποφαση και το πουλας και δεν το κρατας και συνεχιζεις να δινεις και να παραπονιεσαι.Ολα μα ολα τα αυτοκινητα οπως τους συμπεριφερεσαι ετσι σου συμπεριφερονται.. δε λεω σιγουρα θα υπαρχουν και τα ελαττωματικα αλλα δεν γινεται πανω απο το 50%
να ειναι ελαττωματικα..Ισως και η αντιμετωπιση απο την εταιρεια στη γαλλια να μην ειναι αυτη που θα επρεπε αλλα ευθυνη ειχε και η Lion.Ολοι οσοι ηρθαν σ επαφη με τη Lion ξερουν ποσο στ @@κια τους ηταν.Εγω ειχα γνωστο που ηταν μεσα στη Lion και ελεγε τα χειροτερα για την συνεπεια της εταιρειας και τη σοβαρητα που (δεν) τη διακατειχε..Εγω εχω μεγαλωσει μεσα σε γρηγορα αυτοκινητα καθως πατερας,αδερφος και ξαδερφος ασχολουνταν με διαφορες κατηγοριες αυτοκινητισμου αγωνιστικα κλπ.. Παντα υπηρχαν προβληματα σε καθε εταιρεια.. Εχει ενας φιλος εκθεση με μεταχειρισμενα και παιρνει διαφορα αμαξια.. Ολα βγαζουν μικροζημιες.. και ολοι οι κινητηρες αμεσου ψεκασμου εχουν θεματα με μακα στις βαλβιδες κλπ.. ολα τα αυτοκινητα εχουν καπου παθητικοτητα.. Τα corsa τα opc εχουν ακριβως το ιδιο στησιμο με το corsa το d με τα 90 αλογα (αν ειναι τοσα).. δηλαδη σου δινει 100 αλογα παραπανω με το ιδιο στησιμο αυτοκινητου..απο φανοποια στο μπροστα δεξι φαναρι πεταει ο προφυλακτηρας απο την ταχυτητα.. Οποιος εχει Opc και πει πως δεν του εχει ξεκουμπωσει ο προφυλακτηρας τουλαχιστον 2 φορες λεει ψεματα...
Ασε που αν πας να πειραξεις μοτερ καθε εβδομαδα εισαι στον μηχανικο..
++ και οι διαφορες τιμης σε service και ανταλλακτικα δεν ειναι και μικρη..
φαναρια corsa opc ενδεικτικα εχουν γυρω στα 600.. προφυλακτηρας μπροστα αλλα τοσα.. Κακως κιολας μπηκα σε συγκριση απλα ανεφερα το corsa opc επειδη ειναι ο βασικος ανταγωνιστης στην ιδια κατηγορια..
Απλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι πρεπει να ειμαστε και λιγο ρεαλιστες.. Δεν γινεται να εχεις ενα αυτοκινητο να του πινεις το αιμα και να εχεις και την απαιτηση να μην σου βγαζει και τιποτα.. Εχεις ηδη ενα συμπιεσμενο μοτερ που θελει καλη συντηρηση και οχι απλα να κανιβαλιζεις και να λες μετα χαλασε..και κωλομοτερ κλπ.. Δεν λεω τιποτα για να προσβαλλω κανεναν απλα λεω την αποψη μου οπως ολοι
Kostaswannabe - Κυρ 05 Ιαν 2014, 12:11:41
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Πόσο, μα πόσο δίκιο έχεις...
Όλες οι νέες τεχνολογίες δικαιούνται να βγάλουν προβλήματα.
Το θέμα είναι πόσο ο κατασκευαστής υποστηρίζει τον χρήστη.
Και πόσο θα κατεβάσει την ποιότητα των υλικών του για να μειώσει το κόστος κατασκευής και πόσα από τα προβλήματα ποιότητας που θα προκύψουν θα αναγνωρίσει/διορθώσει/ανακαλέσει μετά.

Σε αυτο συμφωνω αλλα θεωρω οτι τωρα με τον συγγελιδη θα καλυτερεψουν τα πραγματα καθοτι εχει παρα πολυ καλη πορεια με τη citroen σαν εισαγωγεας/αντιπροσωπος.
dimkeras - Κυρ 05 Ιαν 2014, 12:31:22
Θέμα δημοσίευσης:
@ Kostaswannabe

Σε αυτά που λες δεν έχεις ούτε απόλυτο δίκιο ούτε απόλυτο άδικο. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Απλώς το πρόβλημα είναι ότι από την επίσημη εταιρία δεν υπάρχει καμία υποστήριξη, ούτε σε τεχνογνωσία για επισκευή βλαβών ούτε σε ανακλήσεις προβληματικών παρτίδων ανταλλακτικών ή κατασκευαστικών προβλημάτων.

Και, πίστεψέ με, αν τα πράγματα στην οικονομία ήταν καλύτερα, πολλοί από εδώ μέσα θα είχαν αλλάξει όχημα.

Μακάρι πάντως αυτό που λες για τον Συγγελίδη να επαληθευτεί. Η Λάιον ήταν απλά Τραγική.
PREDATOR_GR - Κυρ 05 Ιαν 2014, 12:36:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά ελπίζω να μην άναψα φωτιές με το θέμα που άνοιξα. . . Απλά θεώρησα πως εδώ θα έπαιρνα γνώσεις πάνω στο μοτέρ που ενδιαφέρομαι να πάρω. . .
dimkeras - Κυρ 05 Ιαν 2014, 12:41:22
Θέμα δημοσίευσης:
PREDATOR_GR έγραψε:
Παιδιά ελπίζω να μην άναψα φωτιές με το θέμα που άνοιξα. . . Απλά θεώρησα πως εδώ θα έπαιρνα γνώσεις πάνω στο μοτέρ που ενδιαφέρομαι να πάρω. . .

Φωτιές; Εσύ;;;;

Μας τις άναψε η Πεζώ πριν χρόνια! Laughing
giannis27 - Κυρ 05 Ιαν 2014, 12:48:31
Θέμα δημοσίευσης:
καλημέρα Κώστα !
αυτά που λέω δεν τα λέω με κακία ούτε με αγανάκτηση !
εγώ είμαι από τους τυχερούς που το αμάξι δεν μου έχει βγάλει τίποτα ούτε μία βλάβη κ ναι δεν μου καίει λάδια[ (φτύστε να μην με ματιάσετε Laughing )από αλλαγή σε αλλαγή (10.000) έχω έλλειμμα κάπου στα 500ml τα οποία φεύγουν από τις αναθυμιάσεις μέσα στο δοχείο κ ένα μικρό ποσοστό από την τουρμπίνα .]ένα προληπτικό χρόνισμα του έχω κάνει μόνο κ αυτό πριν 3-4 χρόνια !

αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι THP=σάπιο καράβι που μπάζει νερά Laughing
Kostaswannabe - Κυρ 05 Ιαν 2014, 13:08:43
Θέμα δημοσίευσης:
Τι φωτιες ρε σιγα.. Απλα συζητηση κανουμε. Ετσι κ αλλιως κ εγω δεν το λεω προσωπικα σε καποιον η για να θηξω καποιον..Ισως ηταν λαθος η τοποθετηση μου σε 3ο προσωπο αλλα αναφερομαι παντα για μενα και παραθετω κ εγω οπως και οι υπολοιποι την αποψη μου.Ουτε υπαινισομαι οτι εχω δικιο και ουτε ειμαι και απολυτος.. Απλα λεω βαση της εμπειριας μου ως τωρα.
Κ εγω ετσι κ αλλιως θεωρω πως εχω απο τα πολυ καθαρα που κυκλοφορουν
και δεν εχει βγαλει τιποτα μεχρι τωρα.
dimkeras - Κυρ 05 Ιαν 2014, 14:10:14
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως κι εγώ μιλάω από προσωπικής απόψεως καθώς μέχρι να καταφέρω να κάνω το όχημά μου να λειτουργεί όπως ένα απλό, κοινό, εργοστασιακό 207GT των 150 ίππων χρειάστηκε να αλλάξω σχεδόν τα πάντα και η κάλυψη της εγγύησης ήταν μόνο για :
- 1 καμμένο αισθητήρα πίεσης ελαστικού
- 1 γρύλλο παραθύρου
- 4 βραχυκυκλωμένους αισθητήρες παρκαρίσματος
- 1 ξεφτισμένο μπουτόν ενεργοποίησης των alarm
Εκτός κάλυψης εγγύησης έχω αλλάξει όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο, εκτός καθισμάτων-τζαμιών-λαμαρινών. Κάπου τα έχω και καταγεγραμμένα μάλιστα, μπορώ να ψάξω το λινκ...
dimkeras - Κυρ 05 Ιαν 2014, 14:15:22
Θέμα δημοσίευσης:
Και έστω, να δικαιολογήσεις (που είναι βλακεία αν το κάνεις) την κακή ποιότητα των υλικών και των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούνται. Την έλλειψη τεχνογνωσίας δε μπορείς να τη δικαιολογήσεις. Δε μπορεί να έχεις ένα πρόβλημα Χ και να σου προτείνουν από την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ να ξεκινήσεις να αλλάζεις πράγματα μέχρι να βρεις τη λύση. Και το έχω υποστεί το ίδιο πράγμα αρκετές φορές.

Όπως είπε και ο giannis27, δεν ξέρουν ούτε αυτοί που το κατασκεύασαν τί τους γίνεται. Κι έχω πολλά προσωπικά παραδείγματα, και παρελθοντικά και πρόσφατα.
bagos - Κυρ 05 Ιαν 2014, 15:16:16
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη ποσα κμ εχεις?γιατι οπως ειναι φυσικο,αλλο 100000κμ κ αλλο 200000κμ που εκανε ο δημοσθενης...
Κ εμενα περαν των βασικων,χρονισμα,αντλια νερου(που δεν εχει αλλαχτει ακομα κ απλα συμπληρωνω παταφλου)κ αντλια ψυξης τουρμπο που κ αυτη δεν εχει αλλαχτει κ δουλευει ετσι εδω κ 3 χρονια,δε μου εχει τυχει κατι αλλο,δοξα το θεο.βεβαια στα 60000κμ που το εκαβα σφυρηλατο(πριν 15000κμ δλδ),εκανα γενικη επισκευη στο μοτερ,με φλαντζες,σετ χρονισματος,τσιμουχες κ τσιμουχακια,καθαρισμο βαλωιδων κτλ.
Το κακο παντως ειναι οτι εισαισυνεχεια μεσα στο αγχος με το παλιομοτερ που εχουμε...
galetas710 - Κυρ 05 Ιαν 2014, 15:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:

Το κακο παντως ειναι οτι εισαισυνεχεια μεσα στο αγχος με το παλιομοτερ που εχουμε...

α να γεια σου! Laughing

κι επειδη για να το κρατησεις οπως εσυ,ο γιαννης, εγω κι αλλα παιδια μοχθησαμε-τρεξαμε-πληρωσαμε και σε χρημα και σε χρονο-διαβασαμε κτλ κτλ, κατι που δεν ειναι υποχρεωμενος να κανει ο μεσος οδηγος,συν το οτι σταθηκαμε και τυχεροι που δεν μας εκατσε καποιο σαν του Δημοσθενη, εγω προσωπικα δεν μπορω να πω στο παιδι που ρωταει "ναι,παρε ενα μεταχειρισμενο rc"

θα πω λοιπον
παρτο Βασιλη..κι οπως εγραψε ενα παιδι παραπανω "εχε ενα 3χιλιαρο τουλαχιστον καβαντζα"....κι αν εισαι τυχερος και δεν ειναι απο τα σαπια...κι αν εισαι τυχερος κι ο προηγουμενος ηταν ή εγινε στην πορεια γνωστης...κι αν εισαι τυχερος και καταφερεις να φτιαχτουν τα τυχον προβληματα τοτε οκ!
αλλιως σε βλεπω συντομα 1ο στα ποστ στο τοπικ "Προβληματα" Laughing
kostas207rc - Κυρ 05 Ιαν 2014, 16:51:13
Θέμα δημοσίευσης:
2 φορές αντλία νερού
1 αντλια καυσίμου (πίσω)
1 αντλια βενίνης υψηλής (μπροστά)
1 βοηθητική αντλία ψύξεως τουρμπο
1 θερμοστάτης
Χρόνισμα κλασικά αν θυμηθώ κάτι αλλο θα το ανεβάσω
Μπορεί να ξενερώνω όταν τα βλέπω αλλά στην οδηγική χαρα που
μου δίνει το αμάξι αυτό χαλάλι..
Vini - Κυρ 05 Ιαν 2014, 21:15:11
Θέμα δημοσίευσης:
PREDATOR_GR έγραψε:
Καμιά συμβουλή....; Rolling eyes

Πω, πω! Από αυτά που διαβάζω, αν εγώ έβαζα ως κριτήριο τις απόψεις ενός φόρουμ θα απογοητευόμουν εντελώς.

Όταν είχα ανοίξει το 2009 παρόμοιο θέμα εδώ, ευτυχώς τα σχόλια ήταν σχεδόν όλα θετικά, οπότε δεν επηρεάστηκα. Και ευτυχώς μου βγήκε σε καλό.

Φυσικά εγώ το GT το έχω ποιο πολύ ως "λαμπατέρ" αλλά παρόλο αυτά το κακόμοιρο δεν παραπονιέται και δεν γκρινιάζει.
Υπομένει καρτερικά να βγει στο δρόμο και να βολτάρει όποτε έχει διάθεση ο ιδιοκτήτης του...

Πάντως μάλλον ισχύει αυτό που μου είπε ένας γνωστός μου που έχει 308GT...

"Τα Peugeot είναι άριστα αυτοκίνητα όταν είναι σε ακινησία..." Laughing Laughing
teo106 16v 2001 - Κυρ 05 Ιαν 2014, 23:26:46
Θέμα δημοσίευσης:
παρακολουθω αρκετο καιρο το φορουμ,και βλεποντας αρκετα προβληματα των ΤΗΡ .... εχω βγαλει το εξης συμπερασμα ..... πες οτι επαιρνα ενα 207 ή οποιοδηποτε αλλο με μοτερ ΤΗΡ .... ΑΝ ειμαι τυχερος,δε θα μου βγαλει προβλημα .... πρεπει να ΄ΜΗΝ τηρω το προγραμμα των σερβις που οριζει η αντιπροσωπεια,διοτι ,το αμαξι θα καιει λαδια (στην καλυτερη) .... ΠΡΕΠΕΙ να ειμαι συνεχεια με το αγχος μην τυχον και βγαλει κατι,να το προλαβω,να το ακουσω , να παρατηρησω τυχον δυσλειτουργεια του κινητηρα κλπ κλπ .... ΑΝ βρω ατομα σαν καποιους εδω μεσα,οι οποιοι κανουν πολλες εργασιες προληπτικα ωστε να μην παθει κατι το αμαξι τους,εχει καλως ,α)γιατι ξερω τί να κανω ωστε να προλαβω τυχον ζημιες,και γλυτωνω και χρηματα απο συνεργεια αν μπορω να τις κανω αυτες τις εργασιες μονος μου (αν πιανουν τα χερια μου δηλαδη ) και β) ξερω τί πρεπει να κανω προληπτικα ωστε να προλαβω τις όποιες βλαβες,αλλά πρεπει καθε τόσο να τα "σκάω" σε συνεργεια για "προληπτικες εργασιες" ωστε να γλυτωσω τυχον μελλοντικες βλαβες ..... με αλλα λογια 'η πρεπει να γινω "ειδικος" πανω στο αμαξι ,ή να χαλαω συνεχως χρηματα ωστε να εχω αμαξι .... και ρωταω τωρα εγω ... καποιος ο οποιος δινει το παλιο ,σχετικά καλοσυντηρημενο ,αμαξι του ,για να παρει ενα καινουριο,ωστε να γλυτωσει απο εξοδα βλαβων ενος παλαιου αυτοκινητου ( λογικο,παλιο = βλαβες) και παιρνει το νεο αμαξι,και αντι να το ευχαριστιεται,πρεπει συνεχεια να ασχολειται μαζι του για να δουλευει σωστα ???? πρεπει να γινει μηχανικος ????? δεν νομιζω ο καθενας να εχει την υπομονη αυτη ..... αυτα εχω καταλαβει απο οσα εχω διαβασει μεχρι τωρα.... και δεν το λεω μονο για τους ΤΗΡ ,και το group vag στο ιδιο καζανι βραζει .... (δεν εχω σκοπο να παρω αλλο peugeot ή vag , αλλα και να ειχα τετοιο σκοπο,θα το σκεφτομουν παρα μα παρα πολυ)

( τη γνωμη μου ειπα,δεν τη "λεω" σε κανεναν ) φιλικα παντα ...
galetas710 - Κυρ 05 Ιαν 2014, 23:35:23
Θέμα δημοσίευσης:
μολις περιεγραψες ενα "τεχνολογικο διαμαντι", φιλε μου! Laughing Laughing Laughing

+1000 Exclamation
salex - Δευ 06 Ιαν 2014, 00:20:23
Θέμα δημοσίευσης:
Στην πραγματικότητα το αντίθετο συμβαίνει.

Αλλά επειδή οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κινητήρων ΤΗΡ αγόρασαν τα αυτοκίνητά τους καινούργια και με εγγύηση, τους έμεινε η εντύπωση ότι δεν θα χάλαγαν ποτέ ανεξαρτήτως του αν διόρθωσαν τα σημεία που πάσχει.

Τέσσερα πράγματα χρειάζεται όλα κι όλα αυτός ο κινητήρας:
1) Σωστό χρόνισμα και τεντωτήρα καδένας (γίνεται άπαξ ανά 150.000χλμ)
2) Φρέσκα μπουζί ανά 20.000χλμ
3) Πέταμα στον προκαταλύτη για να μη βουλώσει το σύμπαν.
4) Ανά 60.000χλμ ένα καθάρισμα στις βαλβίδες εισαγωγής για να μην πέφτει η απόδοσή του.

Βλέπετε κάτι περίεργο στη λίστα; Ήδη έχετε γλυτώσει την αλλαγή ιμάντα χρονισμού ανά 60.000χλμ γιατί έχει καδένα οπότε έχετε βγάλει τα χρήματα της επισκευής και με το παραπάνω.

Αν τα κάνεις αυτά και φροντίζεις ώστε να μη μένει από λάδια δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει για κανένα λόγο ανεξάρτητα του επίπεδου ισχύος που τον έχεις. Και αυτό τον κάνει πολύ καλή λύση εις ό,τι αφορά τη σχέση κόστους/απόδοσης.

Θα μου πεις, κι ένα 106 δεν χαλαέι. Ναι αλλά αυτό έχει 120 άλογα, άντε βαριά βαριά 140 και καίει τον πάτο του παρότι ζυγίζει λιγότερο από τόνο, όχι 280 με κατανάλωση σε πορεία από 1400άρι και βάρος 1300κιλά.

Οι περισσότεροι βελτιωμένοι εδώ μέσα έχουν τα αυτοκίνητά τους πάνω από 60.000χλμ με +50, +70, +100 ή +130 ίππους σε σχέση με την εργοστασιακή τους ισχύ.

Αυτό είναι σχεδόν 100% αύξηση ισχύος, μην τρελλαθούμε τελείως που δεν είναι ανθεκτικός ο κινητήρας.

Αν είσαι βλαξ και σου διαλυθεί επειδή κάνεις ελλειπή συντήρηση, δεν φταίει ο κινητήρας για αυτό.
teo106 16v 2001 - Δευ 06 Ιαν 2014, 00:40:41
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε Στελιο... επειδη γνωριζω απο αυτοκινητα .... δε λεω οτι εχεις αδικο .... αλλα, σκεψου... σαν ενας "μεσος" οδηγος ... ή εστω γυναικα οδηγος που ακολουθει πιστά το προγραμμα σερβις της αντιπροσωπειας ... εχει η πεζω σαν εργασιες προγραμματισμενου σερβις στα 150000 χλμ αλλαγη καδενας - τεντωτηρα-χρονισμα ? αλλαγη μπουζι στα 20000χλμ,πέταμα του προκαταλυτη και καθαρισμο βαλβιδων εισαγωγης ανα 60000χλμ ? (δεν γνωριζω τα διαστηματα αλλαγης τους διοτι δεν εχω ασχοληθει με αυτο το αμαξι,γι αυτο σε ρωταω) .. αν λοιπον,κανω σαν κοινος πελατης,αυτα που λεει η αντιπροσωπεια,στην ωρα τους... το αμαξι στην ουσια θα μου "διαλυθει" ..... αρα? πρεπει να προβλεπω εγω ή ο μηχανικος μου εν πασει περιπτωση,για οποιεςδηποτε προληπτικες εργασιες ,πριν την καθορισμενη ωρα τους .... αν κανω λαθος,δεκτη οποια γνωμη .... παντα φιλικα μιλαω ... Smile

και στην τελικη... προτιμω να εχω το 106 και να χαλαω τα λεφτα μου σε βενζινες και 120 αλογα... παρα να τα πληρωνω σε βλαβες .... :/

(δεν αναφερομαι στις βελτιωσεις ,γιατι εκει λογικο ειναι να χρειαζεται πιο συχνη συντηρηση)
makis106 - Δευ 06 Ιαν 2014, 01:01:21
Θέμα δημοσίευσης:
Θεόφιλε, θα στα ελεγα απο κοντα! αλλα μιας και κανουμε συζητηση, θα σου πω οτι για αυτα τα τρια πραγματα που αναφερεις, ο μεσος οδηγος δεν θα παρει χαμπαρι τιποτα, μεχρι το αμαξι να δειξει εμφανη προβλήματα, οποτε θα το παει ετσι κ αλλιως για φτιαξιμο. πχ οταν θα χασει τελειως το χρονισμα και πεταξει λαμπακι, αν δεν εχει ακουσει νωριτερα τον τεντωτηρα, οποτε θα το εχει μαζεψει αναγκαστικα ολο το θεμα χρονισμα/τεντωτηρας. Ή πτωση στην αποδοση λόγω καπνας στις βαλβιδες. Αυτα καποια στιγμη θα τα καταλαβει ή θα τα δειξει το αμαξι μονο του, μεχρι τοτε ομως το αμαξι δεν θα διαλυθει, θα παει στο συνεργειο, θα επισκευαστει/καθαριστει και θα φυγει.
Τωρα το οτι το μανουαλ λεει αλλαγη λαδιων ανα 20000 και μπουζι ανα 40000, το ξερουν και οι αντιπροσωπειες οτι ειναι μαλακισμενη πολιτικη marketing της εταιρειας και οτι ουδεμια σχεση εχει με την πραγματικοτητα, οποτε σου λενε απο μονοι τους, ασε τι λεει το βιβλιο, λαδια ανα 10000 και μπουζι ανα 20000.

Υ.Γ. μην ξεχασεις να φερεις το καρυδάκι! Laughing
android - Δευ 06 Ιαν 2014, 01:34:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι δεν βρισκω το λογο ενας ασχετος οδηγος να παρει το πιο "γρηγορο" μοντελο,αφου με το πιο απλο μια χαρα θα κανει την δουλεια του
JDROGAS - Δευ 06 Ιαν 2014, 01:54:42
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:

Αλλά επειδή οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κινητήρων ΤΗΡ αγόρασαν τα αυτοκίνητά τους καινούργια και με εγγύηση, τους έμεινε η εντύπωση ότι δεν θα χάλαγαν ποτέ ανεξαρτήτως του αν διόρθωσαν τα σημεία που πάσχει.

4) Ανά 60.000χλμ ένα καθάρισμα στις βαλβίδες εισαγωγής για να μην πέφτει η απόδοσή του.

Βλέπετε κάτι περίεργο στη λίστα; Ήδη έχετε γλυτώσει την αλλαγή ιμάντα χρονισμού ανά 60.000χλμ γιατί έχει καδένα οπότε έχετε βγάλει τα χρήματα της επισκευής και με το παραπάνω.

Αν τα κάνεις αυτά και φροντίζεις ώστε να μη μένει από λάδια δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει για κανένα λόγο ανεξάρτητα του επίπεδου ισχύος που τον έχεις. Και αυτό τον κάνει πολύ καλή λύση εις ό,τι αφορά τη σχέση κόστους/απόδοσης.

Θα μου πεις, κι ένα 106 δεν χαλαέι. Ναι αλλά αυτό έχει 120 άλογα, άντε βαριά βαριά 140 και καίει τον πάτο του παρότι ζυγίζει λιγότερο από τόνο, όχι 280 με κατανάλωση σε πορεία από 1400άρι και βάρος 1300κιλά.

Οι περισσότεροι βελτιωμένοι εδώ μέσα έχουν τα αυτοκίνητά τους πάνω από 60.000χλμ με +50, +70, +100 ή +130 ίππους σε σχέση με την εργοστασιακή τους ισχύ.

Αυτό είναι σχεδόν 100% αύξηση ισχύος, μην τρελλαθούμε τελείως που δεν είναι ανθεκτικός ο κινητήρας.

Αν είσαι βλαξ και σου διαλυθεί επειδή κάνεις ελλειπή συντήρηση, δεν φταίει ο κινητήρας για αυτό.

Thumbs Up Thumb Left Thumbs Up
giannis27 - Δευ 06 Ιαν 2014, 02:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Στέλιο δεν έχουν όλοι τις γνώσεις σου κ τις δικές σου άκρες!
Κ δηλαδή όποιος δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις για να πάρει να κόψει τον προκαταλυτη είναι βλαξ Rolling eyes
Εδώ άλλοι πάνε 2-3 φορές σΕ αντιπροσωπείες για να ρυθμιστεί σωστά το μοτέρ!
Ακόμα κ ο χρονισμός που δίνει η Γαλλία είναι κουκουρουκου !σε καινούργιο μοτέρ λέει 89 μοίρες χρόνισμα κ σε μοτέρ με πάνω από 10.000χλμ 87.8 μοίρες........ Τρέχα γύρευε Laughing

Κ πάλι δεν έχεις βάλει τις αντλίες που μπορούν να σου χαλάσουν χωρίς καμία προειδοποίηση! Ας μην ξεχνάμε κ τις ηλεκτροβανες! Τις wastegate που γίνονται σώβρακο κ άλλα πολλά!
Δηλαδή κ ένα σωστό μοτέρ Thp να έχεις(Από τα λίγα που βγήκαν) αν δεν έχεις γνώσεις κ άκρες πάλι το μοτέρ θα γίνει
σώβρακο σε 50.000-60.000χλμ !
Θυμάσαι τότε που άκουγες έναν περίεργο ψιλό θόρυβο στο καπάκι κ είχες πάει στο καντερε κ ξηλωσατε ψευτοκαπακο κ προσπαθούσατε να βρείτε τι είναι; (Πριν 2-3 χρόνια περίπου !εδώ το είχες γράψει) εεεε αυτες τις γνώσεις κ τις άκρες δεν μπορούν τις έχουν όλοι Στέλιο !
Kostaswannabe - Δευ 06 Ιαν 2014, 03:06:22
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα θα συμφωνησω κ εγω με τον στελιο και με τα προλαλησαντα παιδια.. Κανεις μας δεν εψαχνε για κατι συμβατικο.. Οποιος ηθελε να παρει αμαξι απλα για να κανει τη δουλεια του θα επερνε κατι απλο.. Πρεπει απλα
Να κατανοησουμε οτι δεν κουβαλας πλεον ενα μοτερ ατμοσφαρικο πανω σε 800 κιλα καροτσα να πηγανει την μανα του και τον πατερα του και απλα να πατας γκαζι.. Εγω πριν το 207 ειχα ενα 106 ραλλακυ του 98 φουλ 10 σταδιο με αλλαγμενες φλατζες κατεβασμενο καπακι προπορεια κλπ κλπ.. Του επινα το αιμα με οποιοδηποτε τροπο μπορουσα.. Οταν αποφασισα να αλλαξω αυτοκινητο ειχα ν αλλαξω λαδια πανω απο 8μηνες (16-17κ χλμ) τα μπουζι τα αλλαξα και ειχαν μαζεψει λαδια μεχρι τη μεση μαζι με λιγη φλατζοκολλα απο μια διαρροη στο ψευτοκαπακο.. Ακομα πηγαινε και οταν το ειχα δωσει σε καποιον "μεσο" οδηγο ουτε που καταλαβαινε την διαφορα στην αποδοση.. Νομιζε πως τ αμαξι ξυριζε.. Δεν ειναι πραγματα τα οποια θα κατσει ενας μεσος οδηγος να ασχοληθει.. Γ αυτο το λογο δεν κοιταει τετοια αυτοκινητα... Οδηγαει οτι αυτοκινητο θα τον στειλει λιγοτερη ωρα στο συνεργειο.. Πιστευω πως με αυτα ταμπραγματα που ανεφερε ο στελιος δεν χρειαζεται να υπαρχει ολο αυτο το αγχος για το τι θα συμβει στο μουερ ανα πασα στιγμη
Υ.Γ ισως να ξεφυγα απο το θεμα αλλα εχει παει αργα κ χαζευω και τηλεοραση παραλληλα και μπορει να μπερδεψα αυτα που θελα να πω Confused Laughing
galetas710 - Δευ 06 Ιαν 2014, 04:26:26
Θέμα δημοσίευσης:
μαλιστα....
δηλαδη καποιος που πηρε ενα 207gt ή ενα 308gt πηρε κατι τοσο εξειδικευμενο..
κατι που πρεπει να γινει μηχανικος για να το συντηρησει....κι επρεπε να ειχε υπ'οψιν του οτι πρεπει να παρει και τον τροχο για να κοψει τον προ....θα πρεπε να ξερει κιολας οτι πρεπει να βγαλει τα ματια του να διαβασει ολοκληρο φορουμ να δει τι παθανε αλλοι και τι λυσεις βρηκανε...
ε και καλου κακου ας εχει στο ντουλαπι μια ν75..μια ανεπιστροφη...μια σκαστρα..μια wastegate...ενα γραναζακι μεταβλητου...μια βαλβιδα μεταβλητου...διαγνωστικο να βλεπει τα τριμς...κανα κομποσκοινι.. το τηλ του σαλεξ..του βαγγελη...του κωστα...να μην ξεχναει να ριχνει και στον κουμπαρα γιατι οπου να 'ναι θα του κατσει και καμια αντλια βενζινης...
να στειλει κι ευχαριστηρια καρτα στον κατασκευαστη που εβαλε καδενα και γλιτωσε την αλλαγη ιμαντα καθε 90 ή 60000χλμ,κι ας ξεχρονιζεται το μοτερ!κι ας κανει ο μεσος οδηγος μερικες χιλιαδες χλμ αχρονιστος μεχρι να γινει χριστουγεννιατικο δεντρο!κανενα προβλημα!

salex έγραψε:

Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
dimkeras - Δευ 06 Ιαν 2014, 09:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
Α, μάλιστα...

Με τα μέτρα και τα σταθμά της συζήτησης, λοιπόν, να σας ρωτήσω τα εξής :

1) Το 106 Rallye σε σχέση με το 106 1.1 δεν είναι το "γρήγορο" της σειράς; Γιατί δε σπάει και δε χρειάζεται να είσαι μηχανικός για να γουστάρεις να το κυκλοφορείς καθημερινά και σε όποιες συνθήκες θες εσύ;

2) Το 206 RC σε σχέση με το 206 1.1 δεν είναι πάλι το "γρήγορο" της σειράς;

3) Το 306 Race σε σχέση με το 306 1.1;;

κλπ, κλπ, κλπ...

Για να μην αναφερθώ σε άλλες μάρκες και πέσει ΠΟΛΥ κλάμα. Όπου κάτι LEON CUPRA 20VT, CIVIC TYPE R, RENAULT TROPHY, GOLF IV GTi, FORD FOCUS RS κλπ "ειδικά" οχήματα που διαθέτει η παρέα μου, λειτουργούν Απροβλημάτιστα και Απρόσκοπτα πολλά-πολλά χρόνια τώρα και το μόνο που ζητάνε είναι καύσιμο και μόνο καύσιμο. Και ενώ τα έχουν αρκετά πουσαρισμένα, τα χαίρονται καθημερινά και σε πραγματικό ξέσκισμα και όχι όπως εγώ που πάω κι έρχομαι στη δουλειά μου και κάνω καθημερινά 70km ανοιχτού δρόμου με 4η και 5η.

Γιατί λοιπόν θεωρούμε "ειδικό" αυτοκίνητο το 207GT των 150 ψωρ-αλόγων και πρέπει να γίνουμε μηχανικοί κινητήρων εσωτερικής καύσης για να μπορούμε να το χαρούμε στον δρόμο; Γιατί θα πρέπει να ξέρεις καλύτερα από τον κατασκευαστή το πλάνο συντήρησης που χρειάζεται; Γιατί θα πρέπει να είσαι με τη μουσική κλειστή και το αυτί τεντωμένο για οποιονδήποτε παράξενο μικροθόρυβο ακούσεις ή την παραμικρή απειροελάχιστη ένδειξη δυσλειτουργίας που μπορεί να σε οδηγήσει στην τράπεζα για ανάληψη από 500 έως 5000 ευρώ για να το επισκευάσεις ή να το πετάξεις και να πάρεις άλλο; Και γιατί θα έπρεπε εγώ προσωπικά να διαβάσω ατελείωτες ώρες τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες του κινητήρα μου και να βρω τα manuals της Citroen και της Mini για να ξέρω πώς πρέπει να γίνει το ΣΩΣΤΟ χρόνισμα, επειδή ούτε από τα Κεντρικά της Αθήνας δε μας έδιναν μια σαφή απάντηση στα ερωτήματα που τους έθεσα; Δεν είναι μόνο τα προβλήματα του κινητήρα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά και τα υπόλοιπα προβλήματα ΚΑΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ και ΚΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ της εταιρίας απέναντι στους χρήστες των οχημάτων της.

Να σας ενημερώσω επίσης ότι δεν είναι μόνο τα 150άρια και 175άρια μοτέρ που "σπάνε", αλλά και τα 95άρια 1.4 VTi που θεωρούνται "απλά" και "μη ειδικά", σύμφωνα με τον τρόπο που κάνατε τον διαχωρισμό.

Σκέψου δηλαδή αυτούς που θα πάρουν το RCZ-200 ή το 208GTi ή το 308-R τί budget ζημιών θα πρέπει να έχουν καβάντζα. Καλύτερα να πάρουν 2 αυτοκίνητα για να κρατήσουν το ένα για ανταλλακτικά.

Και ναι, από ένα σημείο και έπειτα βελτίωσαν αρκετά πράγματα και στον κινητήρα και στην όλη κατασκευή. Αλλά ως τότε, όσοι έσπευσαν (κι εγώ μαζί) να αγοράσουν το περίφημο "γρήγορο supermini" της Peugeot την έφαγαν στον κwlo και έπρεπε να πουν και ευχαριστώ, καθώς από 1600 κυβικά κατάφεραν να έχουν 150 ψωρ-άλογα έως τις 5.000rpm και μετά γκρεμός. Καταπληκτικά. Και σε μια γρήγορη διαδρομή έκλειναν με ένα μέσο όρο κατανάλωσης κοντά στα 12 λίτρα. Καταπληκτικότατα.

ΑΝ μου βρείτε κάποιον περισσότερο ψείρα από μένα με το αμάξι του, με τόση προληπτική συντήρηση και ταυτόχρονα τόσες βλάβες στο ενεργητικό του, να μου το πείτε. Να έχω τουλάχιστον έναν άνθρωπο να λέμε τον πόνο μας. Γιατί απ'όσο βλέπω, όλοι έχετε πάρει τα "διαμάντια" κι εγώ πήρα τον "άνθρακα".

Κι επειδή θα με θεωρείτε υπερβολικό, κοιτάξτε αυτή τη δημοσίευση από 17/02/2012. Όλες μου οι ζημιές ήταν με ΕΝΤΕΛΩΣ εργοστασιακό αυτοκίνητο, όπου από τον κινητήρα δεν είχε πειραχτεί ΟΥΤΕ ΒΙΔΑ εκτός επίσημης Αντιπροσωπείας και δεν είχε μπει χέρι ΚΑΝΕΝΟΣ επάνω. Απολαύστε :

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=481431#481431

Από τότε, δώξα την Πεζώ, έχω πετάξει ακόμη κανένα 1500-άρικο σε μ@λακισμένες ζημιές ή μ@λάκες μηχανικούς που δεν ήξεραν τί τους γίνεται και κάθε φορά άλλαζαν κι από κάτι έως ότου τελικά βρώ μόνος μου τη βλάβη. Αλλά πλέον δεν ξανάγραψα τίποτα. Απελπίστηκα. Κουράστηκα. Βαρέθηκα. Νισάφι.

Κλείνοντας, Ευχαριστώ Πραγματικά την Μαμά Peugeot για τη χαρά που μου έδωσε να αποχωριστώ το εντελώς απροβλημάτιστο 206 μου των 75 μόλις αλόγων και των 12,5 κιλών ροπής, για να "παντρευτώ" το 207GT, το "τεχνολογικό διαμάντι" της που μέσα σε 6μιση χρόνια μου έχει φάει περισσότερα από το να είχα 4 παράνομους δεσμούς ταυτόχρονα. Είμαι πραγματικά ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ.
RoadRunner122 - Δευ 06 Ιαν 2014, 09:48:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ας αφησουμε διαδικασιες οπως ξεκαπνισμα βαλβιδων, πεταμα προκαταλυτη κλπ... εντελως αντικειμενικα, ενα μοτερ εποχης 2010 που το να χανει το χρονισμα του θεωρειται δεδομενο, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΟΤΕΡ! Ειναι τουλαχιστον αδικο για καποια μοτερ που ειναι πραγματικα διαμαντια αλλα και προσωπικα οταν ακουω κατι τετοιο απο ατομο που "ξερει", ε, σορρυ αλλα δε μπορω να τον παρω στα σοβαρα. Στην τελικη για το Κ20 (τυχαιο παραδειγμα ενος αδιαμφισβητητα καλου μοτερ), τι θα πρεπε να λεμε?
Vini - Δευ 06 Ιαν 2014, 09:53:16
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Κλείνοντας, Ευχαριστώ Πραγματικά την Μαμά Peugeot για τη χαρά που μου έδωσε να αποχωριστώ το εντελώς απροβλημάτιστο 206 μου των 75 μόλις αλόγων και των 12,5 κιλών ροπής, για να "παντρευτώ" το 207GT, το "τεχνολογικό διαμάντι" της που μέσα σε 6μιση χρόνια μου έχει φάει περισσότερα από το να είχα 4 παράνομους δεσμούς ταυτόχρονα. Είμαι πραγματικά ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ.

Εγώ από την άλλη ευχαριστώ τη μαμά Peugeot που έβγαλε το 207 και το πήρα παρόλο που την είχα αποκηρύξει λόγω του 206 που το είχα πάρει (ως γνωστόν) το 2002 και το πούλησα με 7500χλμ μέσα σε 7 μήνες. Και περίμενα και 4 μήνες για να έρθει από Γαλλία... Laughing

Πάντως εγώ αν είχα προβλήματα με το 207 και τα είχα πάρει στο κρανίο θα το είχα "σπρώξει" με συνοπτικές διαδικασίες. Και ας πήγαινα και σε προηγούμενο μοντέλο έστω και με κάποια ανταλλαγή και ας έμπαινα και μέσα.
Γιατί να κρατάω ένα αυτοκίνητο που με χαλάει;
dimkeras - Δευ 06 Ιαν 2014, 09:59:38
Θέμα δημοσίευσης:
Vini έγραψε:
Πάντως εγώ αν είχα προβλήματα με το 207 και τα είχα πάρει στο κρανίο θα το είχα "σπρώξει" με συνοπτικές διαδικασίες. Και ας πήγαινα και σε προηγούμενο μοντέλο έστω και με κάποια ανταλλαγή και ας έμπαινα και μέσα.
Γιατί να κρατάω ένα αυτοκίνητο που με χαλάει;

Για να το "σπρώξεις" πρέπει πρώτα να το επισκευάσεις.
Όταν η κάθε επισκευή ζημιάς κοστίζει από 3-4 κατοστάρικα και πάνω, αν ξέρεις ότι θα το πουλήσεις σε μια Α τιμή, το πουλάς. Αν ξέρεις ότι δεν θα πάρεις ούτε τα λεφτά της επισκευής, το παντρεύεσαι. Αυτό είπα και παραπάνω.

Προσωπικά, για να φτάσω να έχω το 207 στην κατάσταση που είναι σήμερα, έχω πετάξει επάνω του κάπου στα 10.000 ευρώ για επισκευές. Αν το πουλήσω σήμερα, τώρα που λειτουργεί σωστά, ΑΝ τύχει και πουληθεί δε θα πιάσει ούτε τα μισά του κόστους των επισκευών. Χώρια τα χρήματα των βελτιώσεων που ήξερα εξ' αρχής ότι ποτέ δεν θα πάρω πίσω.
Vini - Δευ 06 Ιαν 2014, 10:12:54
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Για να το "σπρώξεις" πρέπει πρώτα να το επισκευάσεις.
Όταν η κάθε επισκευή ζημιάς κοστίζει από 3-4 κατοστάρικα και πάνω, αν ξέρεις ότι θα το πουλήσεις σε μια Α τιμή, το πουλάς. Αν ξέρεις ότι δεν θα πάρεις ούτε τα λεφτά της επισκευής, το παντρεύεσαι. Αυτό είπα και παραπάνω.

Δεν αναφέρθηκα συγκεκριμένα στη δική σου περίπτωση. Ο καθένας μας πράττει όπως εκείνος θεωρεί ότι είναι καλύτερο.

Εγώ π.χ. δεν επισκεύασα τίποτα το 2002. Έδωσα το 206 με τα προβλήματα που είχε και δεν μπήκα σε διαδικασία κάποιας επισκευής. Δεν είχα το χρόνο, ούτε τη διάθεση να γίνω μηχανικός και ειδικός ηλεκτρονικός και κυρίως να ανοίξω συνεργείο στο σπίτι μου.

Οπότε το έσπρωξα, σίγουρα έχασα αρκετά χρήματα, πήρα τότε ένα ASTRA για να είναι Γερμανικό και να είναι αξιόπιστο... Και τότε εδώ μέσα πολλά παιδιά έζησαν αυτό το story... Είχε πλάκα γιατί πήγα σε κάποιες συναντήσεις με το Opel... Laughing
Kostaswannabe - Δευ 06 Ιαν 2014, 10:55:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα δημοσθενη δεν μπορω να σε καταλαβω.
Επειδη εμενα μεχρι τωρα δεν μου εχει βγαλει κατι το αυτοκινητο το θεωρω για μενα καλη αγορα. Ισως επειδη ειναι του. Ισως επειδη πριν τ αμαξι το χε ενας 50αρης αξιωματικος αεροποριας δεν ξερω.. Παντως το σιγουρο ειναι οτι αν ειχα παθει ολες τις ζημιες που ακουω απο σενα η αποψη μου θα ηταν διαφορετικη. Ισως να του βαζα φωτια κιολας κ οτι λεφτα παρω απ την ασφαλεια. Δικαιολογημενα να εχεις τετοια αντιδραση πιστευω αν το χεις πληρωσει 1μιση φορα ολο τ αυτοκινητο. Κουραγιο ομως θα ερθουν κ οι καλυτερες μερες. :Ρ
galetas710 - Δευ 06 Ιαν 2014, 11:04:52
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
.. εντελως αντικειμενικα, ενα μοτερ εποχης 2010 που το να χανει το χρονισμα του θεωρειται δεδομενο, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΟΤΕΡ!

ναι αλλα του βαλανε καδεναααα Laughing Laughing Laughing
RoadRunner122 - Δευ 06 Ιαν 2014, 11:14:35
Θέμα δημοσίευσης:
galetas710 έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:
.. εντελως αντικειμενικα, ενα μοτερ εποχης 2010 που το να χανει το χρονισμα του θεωρειται δεδομενο, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΟΤΕΡ!

ναι αλλα του βαλανε καδεναααα Laughing Laughing Laughing

Για να ρθει στα ίσα του! Laughing Laughing
android - Δευ 06 Ιαν 2014, 13:01:42
Θέμα δημοσίευσης:
Κλαιω απο τα γελια.δωστετο να σωθειτεεεεεε,ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ απορω γιατι μπαινετε ακομα μεσα,θα σας πετυχη ο χρονισμος στο κεφαλι
teo106 16v 2001 - Δευ 06 Ιαν 2014, 13:39:52
Θέμα δημοσίευσης:
@makis106

Μακη.... αν εξαιρεσεις το Νο1 προβλημα του χρονισματος (που δε θα επρεπε να εχει "θεμα" ενα μοτερ διαμαντι,εν ετη 2007 ++ ) το οποιο μεταφραζεται σε εξοδα απο την τσεπη του πελατη διχως λογο ,αν ειχε γινει σωστη κατασκευη του κινητηρα εξ αρχης .....σκεψου.... ποσο εχεις ασχοληθει εσυ,για να απολαυσεις ενα απροβληματιστο κινητηρα ???? καθαρισες βαλβιδες γιατι αρχισαν να φραζουν οι αυλοι απο τις επικαθησεις αναθυμιασεων.... παιδευτηκες να φτιαξεις ολοκληρο συστημα για τις αναθυμιασεις ( δοχειο αναθυμιασεων,σωληνωσεις με αντεπιστροφες βαλβιδες,για μπρος - πισω αναθυμιασεις ) ξηλωμα του εμπρος μερους του αυτοκινητου για καθαρισμο κούλερ και σωληνωσεων,.. και συνεχως πρεπει να παρατηρεις τα fuel trims για τυχον ξεχρονισμα του κινητηρα (παλι) .... και πρεπει να εχεις το αυτι σου μονιμα στην τσιτα μηπως ακουσεις καναν περιεργο ηχο απο το μοτερ .... σκεψου τωρα .... ολα αυτα,τα εχεις κανει εσυ ,επειδη πιανουν τα χερια σου .... κι επειδη σε ξερω,μαγκια σου και μπραβο Wink .... αλλα αν καποιος ο οποιος δεν πιανουν τα χερια του,και παρει το αμαξι για να το οδηγει και να το ευχαριστιεται,πρεπει να μαθει τα διαφορα κουσουρια του αμαξιου και να πληρωσει για να κανει ολα αυτα τα προληπτικα.... τότε δε νομιζω να μιλαμε για ενα "απροβληματιστο " αμαξι .... (δε λεω για τυχον ηλεκτροβαλβιδες -αντλιες - αισθητηρες κλπ που μπορει να βγαλει,γιατι ολα τα αμαξια βγαζουν τετοιες βλαβες,άλλα περισσοτερο ,άλλα λιγοτερο ) ΑΛΛΑ αν ειναι να ασχολουμαι ολη μερα με το αμαξι για να μην παθει κατι..τοτε δε με συμφερει να το εχω (το τελευταιο ειναι προσωπικη μου αποψη)

υγ. το καρυδακι το εχω δωσει απο χθες το πρωι στον αδερφο σου Wink
dimkeras - Δευ 06 Ιαν 2014, 13:40:14
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
Κλαιω απο τα γελια.δωστετο να σωθειτεεεεεε,ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ απορω γιατι μπαινετε ακομα μεσα,θα σας πετυχη ο χρονισμος στο κεφαλι

Οκ. Δεκτόν.

Αγαπητέ Βασίλη Predator,
Αν θες να μάθεις σχετικά με τον ΤΗΡ και την αξιοπιστία του, όπως επίσης και για τη γενικότερη αξιοπιστία του 207 σαν όχημα, καλύτερα να κοιτάξεις αυτή την ενότητα και να συμπεράνεις μόνος σου κατά πόσον μπορείς να ανταπεξέλθεις.

http://www.psclub.gr/forum/viewforum.php?f=9

Τα περισσότερα θέματα αφορούν το 207 οπότε θα έχεις πολύ υλικό.

Καλή τύχη στην επιλογή σου. Παίξε κι ένα Τζόκερ καλού-κακού.

Φιλικά,

"Ευτυχής Κάτοχος Peugeot 207GT"
galetas710 - Δευ 06 Ιαν 2014, 13:50:15
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

εγω πηρα ενα full face ρε..
οχι για το χρονισμα,αυτο παει..χρονισα μία,απαξ 150000 χλμ τωρα Laughing

γι'αυτα που ακουω και διαβαζω απο "επαγγελματιες" ομως ειναι ταμαμ!

Καλη τυχη Βασιλη
makis106 - Δευ 06 Ιαν 2014, 14:30:18
Θέμα δημοσίευσης:
teo106 16v 2001 έγραψε:
@makis106

Μακη.... αν εξαιρεσεις το Νο1 προβλημα του χρονισματος (που δε θα επρεπε να εχει "θεμα" ενα μοτερ διαμαντι,εν ετη 2007 ++ ) το οποιο μεταφραζεται σε εξοδα απο την τσεπη του πελατη διχως λογο ,αν ειχε γινει σωστη κατασκευη του κινητηρα εξ αρχης .....σκεψου.... ποσο εχεις ασχοληθει εσυ,για να απολαυσεις ενα απροβληματιστο κινητηρα ???? καθαρισες βαλβιδες γιατι αρχισαν να φραζουν οι αυλοι απο τις επικαθησεις αναθυμιασεων.... παιδευτηκες να φτιαξεις ολοκληρο συστημα για τις αναθυμιασεις ( δοχειο αναθυμιασεων,σωληνωσεις με αντεπιστροφες βαλβιδες,για μπρος - πισω αναθυμιασεις ) ξηλωμα του εμπρος μερους του αυτοκινητου για καθαρισμο κούλερ και σωληνωσεων,.. και συνεχως πρεπει να παρατηρεις τα fuel trims για τυχον ξεχρονισμα του κινητηρα (παλι) .... και πρεπει να εχεις το αυτι σου μονιμα στην τσιτα μηπως ακουσεις καναν περιεργο ηχο απο το μοτερ .... σκεψου τωρα .... ολα αυτα,τα εχεις κανει εσυ ,επειδη πιανουν τα χερια σου .... κι επειδη σε ξερω,μαγκια σου και μπραβο Wink .... αλλα αν καποιος ο οποιος δεν πιανουν τα χερια του,και παρει το αμαξι για να το οδηγει και να το ευχαριστιεται,πρεπει να μαθει τα διαφορα κουσουρια του αμαξιου και να πληρωσει για να κανει ολα αυτα τα προληπτικα.... τότε δε νομιζω να μιλαμε για ενα "απροβληματιστο " αμαξι .... (δε λεω για τυχον ηλεκτροβαλβιδες -αντλιες - αισθητηρες κλπ που μπορει να βγαλει,γιατι ολα τα αμαξια βγαζουν τετοιες βλαβες,άλλα περισσοτερο ,άλλα λιγοτερο ) ΑΛΛΑ αν ειναι να ασχολουμαι ολη μερα με το αμαξι για να μην παθει κατι..τοτε δε με συμφερει να το εχω (το τελευταιο ειναι προσωπικη μου αποψη)

υγ. το καρυδακι το εχω δωσει απο χθες το πρωι στον αδερφο σου Wink

Ρε συ για το χρονισμα το εχω γραψει και εχω κραξει δεκαδες φορές εδω μέσα, οτι ειναι απαραδεκο λαθος των μηχανικών. Αυτο όμως δεν μειωνει τεχνολογικα αυτο το μοτερ, γιατι ειναι κατασκευαστικο σφαλμα που ειχε να κανει με λαθος υπολογισμό και οχι με καποια τεχνολογία που απετυχε. Και απο οτι βλεπουμε διορθώθηκε, συμπεριλαμβανεται σε παιδικες ασθενειες πλεον. Αν γινει μια φορα σωστά, τοτε τελειωνεις με αυτο το θεμα. Αυτο εχω δει τουλαχιστον μεχρι στιγμης στο δικο μου.
Οσο για τα υπολοιπα σου ξαναλέω οτι ενας μεσος οδηγός δεν θα ειχε κανει τιποτα απο αυτα που εκανα εγω, συμφωνούμε? αργα ή γρηγορα θα παρατηρούσε δυσλειτουργία, θα πηγαινε, θα πληρωνε 250 για χρόνισμα και τελος. Για το καθαρισμα των βαλβιδων θα τον ειχε ηδη ενημερωσει η αντιπροσωπεια οτι πρεπει να μπει στην τακτικη συντηρηση ανα τοσα χλμ. οπως μου το ειπαν κ εμενα και λεω δεν χρειαζεται, εχω ηδη λύσει πολλαπλή και εχω καθαρισει μονος μου. Shocked
Μην κοιτας εσυ κ εγω τωρα που εχουμε το αυτοκινητο κ για χομπυ και ειτε λογω γνώσεων ειτε ψαξιματος το σκαλιζουμε συνεχεια και γουσταρουμε (εγω περισσότερο δλδ, με υποστηρικτη εσενα Laughing )
και με τις αναθυμιασεις ασχολουμαστε για να παρατεινουμε αυτα τα διαστηματα. μειονεκτημα της τεχνολογιας του αμεσου, τα πλεονεκτηματα τα σκεφτεται κανεις ή απλα βρισκει απολυτα φυσιολογικο να ξυπναει ενας κατοχος 207 το πρωι, να πηγαινει σε εναν προγραμματιστη, να του λεει βαλε 5 λεπτα την OBD και ριξε μου μεσα 60 αλογα γιατι σημερα νιωθω λιγο πιασμενος, και να ξερει οτι ο κινητηρας τα εχει αυτα τα αλογα χαλαρά, απο 1600 κυβικά και με "καθημερινή" καταναλωση?
Ξαναλεω, δεν ειναι ο ορισμος του αξιοπιστου μοτερ, αλλα ριξτε μαι ματια και εδω http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?s=e06a994cb34de045ba366dc77ea1e187&showforum=108 να δειτε τι γινεται, και δινω σαν παραδειγμα αυτο, γιατι αυτα ειναι τα μοτερ που μπορουν να ανταγωνιστουν τον ΤΗΡ και να δωσουν τετοιες αποδοσεις. Καταλήγω στο οτι αν η εταιρέια ηταν πιο προσεχτικη στα πρωτα κομματια παραγωγής, μπορουσε να σηκωσει το κοστος ανακλήσεων, και υπηρχε ενα στοιχειωδες after sales service (υπαρχουν και εξαιρεσεις), θα υπηρξαν περισσοτεροι ευτυχισμενοι κατοχοι!
PREDATOR_GR - Δευ 06 Ιαν 2014, 14:49:47
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Αγαπητέ Βασίλη Predator,
Αν θες να μάθεις σχετικά με τον ΤΗΡ και την αξιοπιστία του, όπως επίσης και για τη γενικότερη αξιοπιστία του 207 σαν όχημα, καλύτερα να κοιτάξεις αυτή την ενότητα και να συμπεράνεις μόνος σου κατά πόσον μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Φιλικά,

Συνφορουμίτη μου αν κερδίσω το Τζοκερ φυσικά και δεν θα πάρω μεταχειρισμένο αμάξι! Very happyVery happy χεχε
Η αλήθεια είναι ότι με βάλατε σε σκέψεις ως προς μια μελλοντική αγορά 207 RC. . . Rolling eyes
android - Δευ 06 Ιαν 2014, 15:10:43
Θέμα δημοσίευσης:
PREDATOR_GR έγραψε:
dimkeras έγραψε:
Αγαπητέ Βασίλη Predator,

Φιλικά,

Συνφορουμίτη μου αν κερδίσω το Τζοκερ φυσικά και δεν θα πάρω μεταχειρισμένο αμάξι! Very happyVery happy χεχε
Η αλήθεια είναι ότι με βάλατε σε σκέψεις ως προς μια μελλοντική αγορά 207 RC. . . Rolling eyes

Ειλικρινα η σκεψη σου πρεπει να ναι αν θα παρεις τουρμπο πουσαρισμενο αμαξι η οχι και οχι αν παρεις golf gt η 207 rc,τα ιδια προβληματα θα χουν πανω κατω σαν αμαξια
PREDATOR_GR - Δευ 06 Ιαν 2014, 16:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
Το turbo είναι μονόδρομος για 'μενα. . . Η ατμόσφαιρα είναι εκτός παιχνιδιού. Το θέμα είναι ότι το RC είναι μια καλή έκδοση του 207, και ο σπορτιφ προσατολισμός μου "φωνάζει" για αυτό. . Από την άλλη, ένα Golf με τα 160 και το.
DSG7 αποτελεί ένα άλλο δέλεαρ. Το 207 είναι πιο στημένο με σπορτίφ προσανατολισμό από ένα "απλό" Golf. Απλά επειδή τους THP δεν τους γνωρίζω, μαθαίνω από εσας.
OnyX - Δευ 06 Ιαν 2014, 16:45:34
Θέμα δημοσίευσης:
[/quote]

Ειλικρινα η σκεψη σου πρεπει να ναι αν θα παρεις τουρμπο πουσαρισμενο αμαξι η οχι και οχι αν παρεις golf gt η 207 rc,τα ιδια προβληματα θα χουν πανω κατω σαν αμαξια[/quote]

Καλα...με 100 αλογα/λιτρο δεν το λες και πουσαρισμενο...
Προσωπικα αν ηταν να επαιρνα τουρμπατο θα προτιμουσα το κλασικο 20VT ...
makis106 - Δευ 06 Ιαν 2014, 16:55:11
Θέμα δημοσίευσης:
OnyX έγραψε:

αν λες για 150αρι απειραχτο, ναι, αν λες για παραπανω εκδοσεις ή ισχυ οχι.
καλο το 20vt, αν δεν σε ενδιαφερει και τοσο η τιμη της βενζίνης.
OnyX - Δευ 06 Ιαν 2014, 17:10:09
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
OnyX έγραψε:

αν λες για 150αρι απειραχτο, ναι, αν λες για παραπανω εκδοσεις ή ισχυ οχι.
καλο το 20vt, αν δεν σε ενδιαφερει και τοσο η τιμη της βενζίνης.

Ειχα το 150αρι σε Ibiza cupra και ειχα βαλει revo προγραμμα στην αντιπροσωπεια...3,5 χρονια δεν εκανε κιχ και ουτε ζητησε τιποτα περα απο κανενα λαμπακι,λαδακια,φιλτρακια κτλ...
Φιλος το εχει φτασει με μαμα εντοσθια 250 αλογα και εχει κανει 130.000 χιλιομετρα.
Το 225αρι σαν μοτερ ειναι ακομα καλυτερο απο αποψη τουρμπινας αλλα και εντοσθιων...
makis106 - Δευ 06 Ιαν 2014, 17:22:54
Θέμα δημοσίευσης:
Σίγουρα απο τους πιο αξιοπιστους turbo κινητηρες.
Απλα τεχνολογικα ξεπεραστηκε, αλλιως θα ηταν ακομη σε παραγωγη.
Μην ξεχναμε βεβαια οτι και ο ΤΗΡ με 200 κυβικα κατω, κραταει κοντα 300 αλογα με μαμα εσωτερικα.
και φυσικα οπως ο 225 20VT (νομιζω εχει βγαλει και 239hp) ετσι κ ο ΤΗΡ βελτιωμενος στα σημεια βγαινει σε ΤΗΡ270 (166.8 hp/litre)
marios_207_GT - Δευ 06 Ιαν 2014, 17:27:03
Θέμα δημοσίευσης:
Εφόσον μεγάλε εισαι αποφασισμένος για τουρμπο κινητηρα και σε μεταχειρισμενο κιολας τοτε ευχομαι καλη τυχη, και οπως σου ειπαν παιξε και κανα τζοκερ γιατι το 90% των μεταχειρισμενων ειναι με κατεβασμενο κοντερ και πλαστα βιβλια σερβις που εχουν πανω σφραγιδες εξουσιοδοτημενων (μπλεγμενοι αντιπροσωποι για να την βγαλουν καθαρη στη κριση). Αρα φιλε εχεις μεγαλο κινδυνο σε επιλογη τουρμπο + μεταχειρισμενο. Εγω σου λεω να κανεις πισω γιατι κι εγω αν ειχα την επιλογη να ξαποστειλω το δικο μου οσο το πηρα πριν 2 χρονια θα ειχα μεγαλο χαμογελο.
PREDATOR_GR - Δευ 06 Ιαν 2014, 17:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
Μου λες δηλ. Να περιμένω το τζόκερ για να πάρω αμάξι; Laughing
marios_207_GT - Δευ 06 Ιαν 2014, 18:00:48
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι αλλα σου λεω τι συμβαινει στην αγορα, το τζοκερ να το παιξεις για να δοκιμασεις τη τυχη σου με 0.5 ευρω και οχι με χιλιαδες, επειδη εχω και φιλο που ειναι διεκπαιρεωτης και μιλαει με πολλους μαντραδες ακουσε με, ειναι δυσκολο να βρεις αμαξι με γνησιο κοντερ, τωρα αν ντε και καλα θες να παρεις μεταχειρισμενο 207 RC καλη τυχη.
bagos - Δευ 06 Ιαν 2014, 18:49:34
Θέμα δημοσίευσης:
Το προβλημα με το χρονισμα οφειλεται σε αστοχια υλικου.οποτε αλλαζεις το μουαγε κ μια μακρυτερη βιδα,κ εναν τεντωτηρα κ τελειωσες με αυτο το θεμα.
Αρκει να μη πεσεις σε μαλ**ες? μηχανικους που δε ξερουν που παν τα 4.
Εδω ο μηχανικος της πεζο δε μου εκανε απντειτ γτ ελεγε οτι καιγεται ο εγκεφαλος.τοσο νουμερο μιλαμε!
Τωρα οσον αφορα τις καρβουνιλες,ειναι επιπτωσεις του αμεσου ψεκασμου.ΔΕΝ δικαιολογειται η μοναδα esp...αντλια νερου λεει αντικατασταση καθε 60000κμ.
Οπως κ τα βαγκ 1.4tsi εχουν πολλα προβληματα.δε περνεις τετοιο αμαξι στη γυναικα σου να πηγαινει σουπερ μαρκετ.της παιρνεις ενα τουοτα,μαζντα,σουζουκι με 5 χρονια εγγυηση κ του βαζεις κ ελαιολαδο μεσα.αλλιως πληρωνεις 35000 ευρω,οσο εχουν 2 207,για να εχεις 200 ψοφια αλογα κ να σε περναει το καθε thp 1ου σταδιου.κ οταν ερθει η ωρα για σερβις η ανταλακτικα,,περνεις απο τη προικα της γυναικας για να τα πληρωσεις...

Υ.γ long fuel trims δεν εχω κοιταξει ποτε μου...μεχρι που πουλησα το σκανγκοουζ γτ δε μου χρησιμευε σε κατι.το ειχα παρει το 2008 γτ ηταν απο τα πρωτα 207 που αρχισαν να βελτιωνουν οποτε ειχα κατι θεματα με αντιπολουσιον.τα τελευταια 3 χρονια το ειχα,καθαρα διακοσμητικο,οποτε το εσπρωξα.
PREDATOR_GR - Δευ 06 Ιαν 2014, 19:28:20
Θέμα δημοσίευσης:
Η αλήθεια είναι ότι φρέναρα λίγο με αυτά που μου λέτε... Rolling eyes
marios_207_GT - Δευ 06 Ιαν 2014, 22:16:48
Θέμα δημοσίευσης:
PREDATOR_GR έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι φρέναρα λίγο με αυτά που μου λέτε... Rolling eyes

Φιλε μου τα THP εχουν 4-5 χαζα προβληματα που μπορουν να λυθουν με καλο μηχανικο οπως λεει και ο Βαγγελης παραπανω, το θεμα ειναι το κατα ποσο εχεις εσυ την οικονομικη δυνατοτητα να τα λυσεις, μπορει οταν παρεις το αμαξι να εχεις π.χ. μια τουρμπινα τελεια, οπως εμενα σηκωνε πιεσεις κανονικα, μετα απο ενα χρονο ομως ενω την προσεχα ειχα ραγισμενο μαντεμι, στο ειπα στη προηγουμενη σελιδα, και το ειπε και ο Salex καπου, Πηραμε εμεις και πας να παρεις εσυ ενα μοτερ που σε ανοιχτο δρομο καιει σαν ατμοσφαιρικο 1600 εχει ροπη σαν 2000+ κυβικα. Μπορει καπου να βγει αστοχια, αν εχεις οπως ειπα ενα 3χιλιαρο καβατζα προχωρα με προσοχη, ΠΟΛΥ προσοχη στην αγορα μεταχειρισμενου, αν οχι για μενα αστο καλυτερα.
Byakuya - Τρι 07 Ιαν 2014, 09:54:01
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=17304&start=700

Αναφερω και ενα δικο μου περιστατικο.....στο αυτοκινητο δεν εχω βαλει ουτε μπρελοκ εξτρα....
Εκτος απο αυτο, 3 φορες αντλια νερου λογο σφυριγματος.
PREDATOR_GR - Τρι 07 Ιαν 2014, 20:50:54
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
αν εχεις οπως ειπα ενα 3χιλιαρο καβατζα προχωρα με προσοχη, ΠΟΛΥ προσοχη στην αγορα μεταχειρισμενου, αν οχι για μενα αστο καλυτερα.

Δυστυχώς η καβάντζα που λες δεν υπάρχει... (άντε το πολύ πολύ κανα 1000ρικο, παραπάνω χλωμό) Rolling eyes

Είδωμεν.....
salex - Πεμ 09 Ιαν 2014, 00:05:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ε εντάξει βρε Βασίλη, όταν θέλεις να αγοράσεις με 6000Ε ένα αυτοκίνητο που καινούργιο έκανε 26000Ε νομίζω κερδίζεις αρκετά ώστε να εχεις στην άκρη και μια καβάτζα.

Διαφορετικά άσε τα τρομερά φρένα, άσε τις επιδόσεις, άσε τα κιβώτια, άσε τις αναρτήσεις, άσε το τρομερό τιμόνι, άσε την ξεκούραστη θέση οδήγησης, άσε την χαμηλή κατανάλωση, άσε τα δεκάδες μπλιμπλικια που σου κάνουν τη ζωή εύκολη σαν οδηγό από το cruize control μέχρι τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και τον καθρέπτη που κόβει τις ανακλάσεις από τα φώτα των πίσω

και πήγαινε αγόρασε κανένα κορεάτη ή γιαπωνέζο που αν πάθει ποτέ κάτι δεν θα το πει κανένας γιατί θα ντρέπεται. Είναι ντροπή να έχεις ένα αυτοκίνητο που δεν έχει τίποτα από τα προηγούμενα και όμως αναγκάζεσαι να πληρώσεις ζημιές λόγω παλαιότητας.

Το γράφω γιατί πριν τα γαλλάκια μου είχαμε στην οικογένεια όλων των λογιών τα αυτοκίνητα. Ξέρεις ποιό ήταν το δια ταύτα:
- Mazda. Πάρε δύο φλάντζες έτσι γρήγορα. Πάρε αντλία νερού, πάρε δυναμό, πάρε αισθητήρα λάμβδα (εεεεεεπ? 450 Ε θέλει η αντιπροσωπεία ρεεεεεε). Αν τυχόν ρωτήσεις για αισθητήρα airflow θα πέσεις κάτω: 750Ε.
Γα ένα αυτοκίνητο 15ετίας.
- Toyota. Όλα πάνε καλά μέχρι μια μέρα να τα πάρεις όλα αγκαλίτσα. Και τα ηλεκτρικά τους κοστίζουν όσο και στην Mazda. Να την βράσω την αξιοπιστία - δεν υπάρχει όταν τελειώσει η εγγύηση.
- Hyundai - καλή είναι αν θέλεις να οδηγείς Atos.
- Ford - καλή είναι και αυτή αλλά μετα τα 100.000χλμ χρειάζεται πέταμα το μισό αυτοκίνητο γιατί δεν δουλεύει τίποτα από τα ηλεκτρικά. Καιμε και καμια φλάντζα που και που.
- Nissan - και να με πληρώσουν δεν μπαίνω σε τέτοιο. Προτιμώ το ποδήλατο. Μου κάνει εντύπωση η οικογένεια Θεοχαράκη πως στην ευχή πιστεύει ότι θα την παλέψει με την μάρκα που έχουν μπλέξει.

Ακομα έχω τη δυνατοτητα να οδηγώ που και που κανένα από τα παραπάνω αλλά το αποφεύγω δια ροπάλου. Ούτε για να πάω στο περίπτερο. Αφού μου σπάνε τα νεύρα και μέσα στα πρώτα 5 λεπτά νιώθω σαν τον Fred Flintstone από τη θέση του οδηγού. Κανένα οδηγικό ενδιαφέρον ούτε και άνεση και το χειρότερο, κοστίζουν όσο και ένα αυτοκίνητο 10 χρόνια νεότερο από αυτά.

Όλα αυτα γιατί; Μη τυχόν χρειαστεί να κάνεις ένα χρόνισμα;
Μη τυχόν χρειαστεί να προσθέσεις 1 λίτρο λάδι στα 5000χλμ;

Σιγά τα αυγά!
JDROGAS - Πεμ 09 Ιαν 2014, 09:28:26
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Ε εντάξει βρε Βασίλη, όταν θέλεις να αγοράσεις με 6000Ε ένα αυτοκίνητο που καινούργιο έκανε 26000Ε νομίζω κερδίζεις αρκετά ώστε να εχεις στην άκρη και μια καβάτζα.

Διαφορετικά άσε τα τρομερά φρένα, άσε τις επιδόσεις, άσε τα κιβώτια, άσε τις αναρτήσεις, άσε το τρομερό τιμόνι, άσε την ξεκούραστη θέση οδήγησης, άσε την χαμηλή κατανάλωση, άσε τα δεκάδες μπλιμπλικια που σου κάνουν τη ζωή εύκολη σαν οδηγό από το cruize control μέχρι τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και τον καθρέπτη που κόβει τις ανακλάσεις από τα φώτα των πίσω

και πήγαινε αγόρασε κανένα κορεάτη ή γιαπωνέζο που αν πάθει ποτέ κάτι δεν θα το πει κανένας γιατί θα ντρέπεται. Είναι ντροπή να έχεις ένα αυτοκίνητο που δεν έχει τίποτα από τα προηγούμενα και όμως αναγκάζεσαι να πληρώσεις ζημιές λόγω παλαιότητας.

Το γράφω γιατί πριν τα γαλλάκια μου είχαμε στην οικογένεια όλων των λογιών τα αυτοκίνητα. Ξέρεις ποιό ήταν το δια ταύτα:
- Mazda. Πάρε δύο φλάντζες έτσι γρήγορα. Πάρε αντλία νερού, πάρε δυναμό, πάρε αισθητήρα λάμβδα (εεεεεεπ? 450 Ε θέλει η αντιπροσωπεία ρεεεεεε). Αν τυχόν ρωτήσεις για αισθητήρα airflow θα πέσεις κάτω: 750Ε.
Γα ένα αυτοκίνητο 15ετίας.
- Toyota. Όλα πάνε καλά μέχρι μια μέρα να τα πάρεις όλα αγκαλίτσα. Και τα ηλεκτρικά τους κοστίζουν όσο και στην Mazda. Να την βράσω την αξιοπιστία - δεν υπάρχει όταν τελειώσει η εγγύηση.
- Hyundai - καλή είναι αν θέλεις να οδηγείς Atos.
- Ford - καλή είναι και αυτή αλλά μετα τα 100.000χλμ χρειάζεται πέταμα το μισό αυτοκίνητο γιατί δεν δουλεύει τίποτα από τα ηλεκτρικά. Καιμε και καμια φλάντζα που και που.
- Nissan - και να με πληρώσουν δεν μπαίνω σε τέτοιο. Προτιμώ το ποδήλατο. Μου κάνει εντύπωση η οικογένεια Θεοχαράκη πως στην ευχή πιστεύει ότι θα την παλέψει με την μάρκα που έχουν μπλέξει.

Ακομα έχω τη δυνατοτητα να οδηγώ που και που κανένα από τα παραπάνω αλλά το αποφεύγω δια ροπάλου. Ούτε για να πάω στο περίπτερο. Αφού μου σπάνε τα νεύρα και μέσα στα πρώτα 5 λεπτά νιώθω σαν τον Fred Flintstone από τη θέση του οδηγού. Κανένα οδηγικό ενδιαφέρον ούτε και άνεση και το χειρότερο, κοστίζουν όσο και ένα αυτοκίνητο 10 χρόνια νεότερο από αυτά.

Όλα αυτα γιατί; Μη τυχόν χρειαστεί να κάνεις ένα χρόνισμα;
Μη τυχόν χρειαστεί να προσθέσεις 1 λίτρο λάδι στα 5000χλμ;

Σιγά τα αυγά!

Δεν μπορω να μη συμφωνησω......

Κι εγω εχω αλλαξει περιπου τα 25 αυτοκινητα μεχρι στιγμης απο
BMW,VW,CITROEN,HONDA,PEUGEOT,RENAULT,ALFA ROMEO,LANCIA,FIAT,OPEL,SKODA
Χωρις να συμπεριλαμβανω αλλα τα οποια οδηγουσα για καποια μεγαλα χρονικα διαστηματα τα οποια δεν ηταν δικης μου ιδιοκτησιας.
Ολα ειχαν τα δικα τους χουσουρια και αυτο δεν θα αλλαξει ποτε.Ας μην μιλησουμε για καταναλωσεις......
Οπως ανεφερα και στο πιο πανω ποστ μου θεωρω οτι γρηγορα μοτερακια και δει τουρμπατα θελουνε την δεουσα προσοχη στοργη προδερμ κλπ.
Εγω το σκιζω το στριβω παντα ομως με ευλαβεια και σεβασμο στις πραγματικες δυνατοτητες του αυτοκινητου.Μεχρι στιγμης δικαιωνομαι και δεν εχω προβληματα.Δεχομαι και δεν αμφιβαλλω για καποιες ζημιες που παρουσιασαν καποια αυτοκινητα εδω μεσα πιθανοτατα οφειλονται σε αστοχια υλικου,σε κακη αντιμετωπιση απο τους μηχανικους και κακες οδηγιες απο τη μαμα πεζω σε μερικες περιπτωσεις.
Τελειωνοντας εξακολουθω να πιστευω πως αποτελει μια απο τις πιο συμφερουσες αγορες σημερα σε μεταχειρισμενο φυσικα με τις απαραιτητες προυποθεσεις και τον απαραιτητο ελεγχο,ο οποιος αλλωστε πρεπει να κανει ο καθενας μας σε οποιοδηποτε μεταχειρισμενο.
N207r - Πεμ 09 Ιαν 2014, 13:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
Κ να μην αναφέρουμε οτι εαν θέλεις να του ρίξεις 100/150 ps αλλάζει μια τουρμπίνα κ καθαρισες άντε κάνε το ίδιο σε corsa opc , punto t jet , colt czt θέλεις ενα καρο λεφτά για πιστονια μπιελλες μπεκ δισκο πλατό κτλ για αμάξια που μαμα δεν κανουν κιχ!
Εκτώς αυτού να πούμε κ οτι το 207 έχει φθηνά ανταλλακτικά σε οτι χρειαστεί απο αμορτισέρ μπαλάκια ψαλιδιών ρουλεμάν τροχού δίσκους τακάκια κτλ πράγματα τα οποία θα τα αλλαξεις θες δεν θες σε ενα αμάξι κοντά στα 100.000 χμ... Μην πούμε για ιάπωνα πόσα λεφτά θες για κάτι τέτοιο!
PREDATOR_GR - Πεμ 09 Ιαν 2014, 17:42:19
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε σεις χαλαρώστε.... Δεν ανέφερα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ τουρμπάτο 207... Απλά ΛΟΓΙΚΟ νομιζω είναι να φρενάρει κάποιος υποψήφιος αγοραστής ενός RC διαβάζοντας - μαθαίνοντας όοοοοοολα αυτά που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα posts, πόσο μάλλον όταν δεν εχει πρότερη εμπειρία σε τουρμπάτα και thp... Δυστυχώς salex με 6.000 ΔΕΝ αγοράζει κανείς RC...

Αλλά επειδή είμαι και λίγο γκαντέμης να το πω, το φοβάμαι μπας και μου κάτσει κανα καμμένο και μετά βγω στον δρόμο για να το φτιάξω... Νομίζω είναι κατανοητό αυτό, σωστά; Wink
makis106 - Πεμ 09 Ιαν 2014, 17:47:00
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4530453/
PREDATOR_GR - Πεμ 09 Ιαν 2014, 21:18:28
Θέμα δημοσίευσης:
Από 2008 και έπειτα κοιτώ... Wink
Ευχαριστώ πάντως!
bagos - Πεμ 09 Ιαν 2014, 21:56:25
Θέμα δημοσίευσης:
Ρυθμιστηκε προχθες 150αρι ραλλυ ενος φιλου.το αμαξι φορουσε ηδη εξατμηση κ φιλτρο αλλα λογο μαμα εγκεφαλου δε θαχε παρει κατι απο αυτα.συμπερασμα,οχι στο δυνο αλλα στο δρομο....
Πριν το προγραμμα,δοκιμη με αλλο αμαξι κ ηταν το 207 πισω 3 αυτοκινητα.προγραμμα κ επιτοπου,χωρις να κανει ουτε 5κμ,ξανα δοκιμη με το ιδιο αμαξι.αποτελεσμα?7 αυτοκινητα μπροστα το 207.κερδος?10 αυτοκινητα!μεχρι κ ο ιδιοκτητης του αλλου επαθε τη πλακα του με το αποτελεσμα.εννοειται οτι μετα απο μερικα κμ που εξανε κ ανταπτεισον ο εγκεφαλος κερδισε λιγο ακομα....
Παμε στο πουντο t jet του αδερφου μου.88000 κμ με ταριφοδηγηση...περαν της μιας σκαστρας που χαλασε κβαλανε μια μηχανικη να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο εχειπληρωσει μια ταινια τιμονιου(για ολες τις λειτουργειες του ραδιο απο τιμονι κ κορνες κτλ)280 ευρω,μια πεταλουδα γκαζιου 800 ευρω(την πηρε μεταχειρ. 150 ευρω,παλι καλα),μπεκ βενζινης,πισω τρομπα βενζινης,κ 2 φορες απο εναν πολλαπλασιαστη κ μια 4αδα μπεκ,απο 100 ευρω τη φορα.αυριο θα το πατει απρο συνεργειο για τον πολ/στη κ τα μπουζι.κ ολα αυτα σε καποιον που κυκλοφορει με την αραβωνιαστηκια κ πολυ λιγες καγκουριες... Crying or Very sad
dimkeras - Παρ 10 Ιαν 2014, 09:25:29
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
Ρυθμιστηκε προχθες 150αρι ραλλυ ενος φιλου.το αμαξι φορουσε ηδη εξατμηση κ φιλτρο αλλα λογο μαμα εγκεφαλου δε θαχε παρει κατι απο αυτα.συμπερασμα,οχι στο δυνο αλλα στο δρομο....
Πριν το προγραμμα,δοκιμη με αλλο αμαξι κ ηταν το 207 πισω 3 αυτοκινητα.προγραμμα κ επιτοπου,χωρις να κανει ουτε 5κμ,ξανα δοκιμη με το ιδιο αμαξι.αποτελεσμα?7 αυτοκινητα μπροστα το 207.κερδος?10 αυτοκινητα!μεχρι κ ο ιδιοκτητης του αλλου επαθε τη πλακα του με το αποτελεσμα.εννοειται οτι μετα απο μερικα κμ που εξανε κ ανταπτεισον ο εγκεφαλος κερδισε λιγο ακομα....
Παμε στο πουντο t jet του αδερφου μου.88000 κμ με ταριφοδηγηση...περαν της μιας σκαστρας που χαλασε κβαλανε μια μηχανικη να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο εχειπληρωσει μια ταινια τιμονιου(για ολες τις λειτουργειες του ραδιο απο τιμονι κ κορνες κτλ)280 ευρω,μια πεταλουδα γκαζιου 800 ευρω(την πηρε μεταχειρ. 150 ευρω,παλι καλα),μπεκ βενζινης,πισω τρομπα βενζινης,κ 2 φορες απο εναν πολλαπλασιαστη κ μια 4αδα μπεκ,απο 100 ευρω τη φορα.αυριο θα το πατει απρο συνεργειο για τον πολ/στη κ τα μπουζι.κ ολα αυτα σε καποιον που κυκλοφορει με την αραβωνιαστηκια κ πολυ λιγες καγκουριες... Crying or Very sad

Καλημέρα Βάγγο!

Πες του αδερφού σου βρε να κάνει παρέα μαζί μου! Δεν είναι μόνος στον κόσμο αυτό, υπάρχουν κι άλλοι που πλήρωσαν "σαπίλες" για "χρυσάφι" κι έχουν πετάξει και "μια περιουσία" πάνω τους...

Όπως μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ PUNTO που δεν είναι καλό αμάξι και χάλασε αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή. Ξέρω κι εγώ κάποια Punto που είναι και τσιτωμένα και απροβλημάτιστα. Αν υπάρχουν κι άλλα που παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα τότε γίνεται κανόνας. Αν όχι, τότε απλώς στάθηκε άτυχος.

Με τα 207 τέτοιοι "κανόνες" είναι αρκετοί, η μαμά Πεζώ όμως πετάει χαρταετό. Γιατί υπάρχουν οι "μπρούκληδες" χρήστες που πληρώνουν αδρά.

Τέσπα. Ο καθένας βλέπει και κρίνει τί τον καλύπτει και τί μπορεί να στηρίξει η τσέπη του. Αν πάμε με τη λογική ότι "αντί για τόσο θα το πάρεις στο 1/5 της τιμής" τότε πάμε χαμένοι. Και δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος από εμάς που θα πάρει ένα ΤΗΡ με 100.000km και 6.000ευρώ με σκοπό να του ρίξει άλλο ένα 3χίλιαρο για να γίνει ΣΩΣΤΟ. Αν υπάρχει ένας τέτοιος, μπράβο του. Απλώς εγώ δε μπαίνω σε τέτοιες λογικές.

Και για να ακριβολογούμε στο παιδί που ρωτάει για αγορά μεταχειρισμένου RC, στα 100.000km πολύ-πολύ χοντρικά θες :
αντλία καυσίμου χαμηλής : 250
αντλία καυσίμου υψηλής : 500
ανάρτηση (έστω RC) : 500
τουρμπίνα (μτχ) : 500
ή
τουρμπίνα (καινούρια) : 1200
καθάρισμα βαλβίδων : 200
χρόνισμα (αν δεν έχει γίνει) : 400
και όλα αυτά ΑΝ είσαι τυχερός και δεν έχει κατεστραμμένο μοτέρ με ανοιγμένα χιτώνια ή προβληματικούς οδηγούς βαλβίδων λόγω του σκατόλαδου που βάζουν οι αντιπροσωπίες ή λόγω της χρήσης που τους κάνουν οι περισσότεροι.

Δε ξέρω αν κάτι μου διαφεύγει. Οι τιμές είναι ανταλλακτικό συν τοποθέτηση. Όποιος διαφωνεί ή ισχυρίζεται ότι τα βάζει μόνος του κλπ ας το πει και στο παιδί που θέλει να αγοράσει. Κι εγώ μόνος μου τα βάζω αλλά αυτό δε μπορούν να το κάνουν όλοι.

Ευχαριστώ.
Samer - Παρ 10 Ιαν 2014, 11:12:30
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
bagos έγραψε:

Καλημέρα Βάγγο!

Πες του αδερφού σου βρε να κάνει παρέα μαζί μου! Δεν είναι μόνος στον κόσμο αυτό, υπάρχουν κι άλλοι που πλήρωσαν "σαπίλες" για "χρυσάφι" κι έχουν πετάξει και "μια περιουσία" πάνω τους...

Όπως μπορεί ο καθένας μας να φανταστεί ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ PUNTO που δεν είναι καλό αμάξι και χάλασε αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή. Ξέρω κι εγώ κάποια Punto που είναι και τσιτωμένα και απροβλημάτιστα. Αν υπάρχουν κι άλλα που παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα τότε γίνεται κανόνας. Αν όχι, τότε απλώς στάθηκε άτυχος.

Με τα 207 τέτοιοι "κανόνες" είναι αρκετοί, η μαμά Πεζώ όμως πετάει χαρταετό. Γιατί υπάρχουν οι "μπρούκληδες" χρήστες που πληρώνουν αδρά.

Τέσπα. Ο καθένας βλέπει και κρίνει τί τον καλύπτει και τί μπορεί να στηρίξει η τσέπη του. Αν πάμε με τη λογική ότι "αντί για τόσο θα το πάρεις στο 1/5 της τιμής" τότε πάμε χαμένοι. Και δε νομίζω πως υπάρχει κάποιος από εμάς που θα πάρει ένα ΤΗΡ με 100.000km και 6.000ευρώ με σκοπό να του ρίξει άλλο ένα 3χίλιαρο για να γίνει ΣΩΣΤΟ. Αν υπάρχει ένας τέτοιος, μπράβο του. Απλώς εγώ δε μπαίνω σε τέτοιες λογικές.

Και για να ακριβολογούμε στο παιδί που ρωτάει για αγορά μεταχειρισμένου RC, στα 100.000km πολύ-πολύ χοντρικά θες :
ή
και όλα αυτά ΑΝ είσαι τυχερός και δεν έχει κατεστραμμένο μοτέρ με ανοιγμένα χιτώνια ή προβληματικούς οδηγούς βαλβίδων λόγω του σκατόλαδου που βάζουν οι αντιπροσωπίες ή λόγω της χρήσης που τους κάνουν οι περισσότεροι.

Δε ξέρω αν κάτι μου διαφεύγει. Οι τιμές είναι ανταλλακτικό συν τοποθέτηση. Όποιος διαφωνεί ή ισχυρίζεται ότι τα βάζει μόνος του κλπ ας το πει και στο παιδί που θέλει να αγοράσει. Κι εγώ μόνος μου τα βάζω αλλά αυτό δε μπορούν να το κάνουν όλοι.

Ευχαριστώ.

Εγω να δεις.. Laughing Laughing
makis106 - Παρ 10 Ιαν 2014, 11:43:20
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
bagos έγραψε:

Καλημέρα Βάγγο!

ή

Ευχαριστώ.
Θέλω απλά να παρατηρησω οτι αν οντως εχεις δωσει αυτα τα λεφτα, το συνεργειο ηταν φαρμακειο. Και να πουμε απλα για οποιονδηποτε χρειαστει κατι απο αυτα, και για να μην πεσει θυμα, οτι πχ
-για χρονισμα, ολα τα ανταλλακτικα (οχι μονο αυτα που αφορουν την απωλεια, αλλα και καδενα, γλυστρες+τεντωτηρα)κοστιζουν 120€, αν σε καποιον ζητησουν 400 σημαινει οτι ζητανε 280€ εργατικα!! οποτε ας το διαπραγματευτει, εγω ειχα πληρωσει για ολα 250€
-αντλιες και οι 2 μαζι εχουν 590
-για καθαρισμα με σπρευ η αντιπροσωπεια θα ζητησει κανα 100ρικο.
Και φυσικα να πουμε στο παιδι, οτι αν χρειαστει θα βρει εξω τουρμπινα καινουργια με 800 και καθαρισμα βαλβιδων με 100. Τελος να του πουμε οτι αν του ευχηθει "καλορίζικο" ο επιτιμος Twisted evil μπορει να χρειαστει ολα αυτα, αλλιώς μπορει και τιποτα απο αυτα Exclamation Laughing
galetas710 - Παρ 10 Ιαν 2014, 12:59:42
Θέμα δημοσίευσης:
.....ή μπορει και χειροτερα... Laughing
galetas710 - Παρ 10 Ιαν 2014, 13:00:50
Θέμα δημοσίευσης:
.....ή μπορει και χειροτερα... Laughing
dimkeras - Παρ 10 Ιαν 2014, 13:58:29
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη, ενδεικτικά :

Πλήρες χρόνισμα με ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σετ που αποτελείται από :
καδένα, γλύστρες, τεντωτήρα, γρανάζι εκκ/ρου εισαγωγής, γρανάζι εκκ/ρου εξαγωγής, γρανάζι στροφάλου, μουαγιέ στροφάλου, τσιμούχα στροφάλου, βίδες, φλάτζες μπουζί, φλάτζα ψευτοκάπακου
κοστίζει 250 στα ανταλλακτικά και 100 έως 250 στα εργατικά. 100 παίρνουν τα συνεργεία έξω και 250 οι αντιπροσωπείες. Η τελευταία οδηγία της Πεζώ Γαλλίας λέει ότι για να γίνει χρονισμός στον κινητήρα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να αλλαχθούν ΟΛΑ τα ανταλλακτικά.

Οι αντλίες καυσίμων κοστίζουν 190 ευρώ η χαμηλής και 430 η υψηλής (320 ή 340 αν την πάρεις από BMW), τιμές καλοκαίρι 2013. Τα εργατικά στην αντιπροσωπεία είναι 100 για τη χαμηλής και 150 για την υψηλής. Οπότε και πάλι λιγότερα έβαλα όταν είπα 250 και 500.

Το καθάρισμα με αφρό κοστίζει 70 ευρώ για κάθε μπουκάλι (στον καθαρισμό χρησιμοποιούν 2 οπότε 140 ευρώ) συν ό,τι εργατικά ζητήσουν.

Αν κάνεις καθάρισμα έξω ζητάνε περί τα 150-200 ευρώ και σου καθαρίζουν με ένα ειδικό τζελ συνήθως.

Τουρμπίνα RC καινούρια και ΚΚΚ (όχι κινέζικη αντιγραφή) κοστίζει 1000-1200 ευρώ, ανάλογα από ποιον τουρμπινά θα την πάρεις.

Εγώ αυτά τα χρήματα έχω δώσει. Στην αντιπροσωπεία. Γιατί στην περιοχή μου τα συνεργεία που ασχολούνται με νέους κινητήρες και ειδικά με ΤΗΡ είναι τόσα πολλά όσες και οι παρθένες σε οίκο ανοχής.
dimkeras - Παρ 10 Ιαν 2014, 14:12:08
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης αν κάποιοι από εσάς απολαμβάνουν εκπτώσεων από "γνωστές" τους αντιπροσωπείες ή μπορούν και βρίσκουν τα ανταλλακτικά φθηνότερα στην aftermarket αγορά τότε να ενημερώσουν και το παιδί που ενδιαφέρεται για μεταχειρισμένο RC για να μην πληρώνει άδικα και περισσότερο από όσο πρέπει. Κι εμένα μου κάνουν εκπτώσεις και αγοράζω φθηνότερα απ'έξω αλλά δεν του προτείνω να πάρει RC. Αλλά όπως βλέπω του προτείνετε (σχεδόν) όλοι ως καλύτερη all-around επιλογή με χαρακτηριστικά "Πάει - Δε σπάει - Δε χαλάει".

(λες και μιλάμε για κανένα MiVec με 300 πραγματικά άλογα από 1500 κυβικά και bulletproof μοτέρ.....)
Byakuya - Παρ 10 Ιαν 2014, 14:29:52
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως δεν νομιζω οτι να αλλαξεις 3 φορες αντλια νερου και να σου καιει 600ml στα 1000 ειναι μικρο-ζημια για ενα αυτοκινητο 4 χρονων με 40κ χιλιομετρα. Να πω οτι ειμαι ο μονος με αυτες τις ζημιες;Δεν ειμαι.......Φανταστειτε την απογοητευση μου ,οταν ειπαν απο Γαλλια για αλλαγη μοτερ.......
Samer - Παρ 10 Ιαν 2014, 14:33:14
Θέμα δημοσίευσης:
Οτι και να ειναι μιλαμε για RC με 6.000€ και 90,000+ χλμ. Το να παει αντριπροσωπια να κανει τη δουλεια θα ειναι STUPID!! Μπορει και να μισα αυτα να εχουνε γινει ηδη. Με 1/3 απο αυτες τις τιμες το κανεις σενα μηχανικο στην Αθηνα. Η αντλια ηψηλης πλεον κοστιζει κατω απο 400€ στη πεζοτ. ( η διαφορα ειναι 30-40€ με μινι κουπερ). Για καθαρισμο κανεις και με μεθανολες all day long! Laughing
JDROGAS - Παρ 10 Ιαν 2014, 14:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
bagos έγραψε:

Καλημέρα Βάγγο!

ή

Ευχαριστώ.

Oπως ειπα και στα πιο πανω ποστ μου δεχομαι οτι καποιοι εχετε πληρωσει ορισμενες ζημιες και το ασπαζομαι.
Θα πρεπει κι εσυ να δεχτεις ομως οτι το δικο μου αμαξι δεν εχει βγαλει στα 170000 χλμ ουτε αντλιες ουτε τουρμπινα.Και χρονισμα εγινε προαιρετικα στα 90000χλμ.Τωρα η αναρτηση νομιζω δεν εχει θεση εδω ειναι κατι αναλωσιμο και εχει λογικη αλλαγης οχι οταν σπασει αλλα οταν χρειαζεται και θελεις να οδηγεις ανθρωπινα σε ολα τα αυτοκινητα οχι μονο στο 207.
Τελειωνοντας εγω δεν προτεινα ουτε και θα προτεινω να παρει κανεις 207 ουτε ομως θα χαντακωσω-εξυψωσω το 207.
Για μενα ουτως η αλλως η εμπειρια μου με την αυτοκινηση τα τελευταια 24 χρονια μου εχει δειξει οτι δεν ειναι η οικονομικοτερη επιλογη η αγορα μετ/νου υπερτροφοδοτουμενου με 100 και 150 χιλιαδες χλμ.
Σε τετοιες αγορες παντα πρεπει να εισαι ετοιμοπολεμος απο χρηματα (αποψη μου) πχ εγω το 1993 πηγα να παρω ενα sierra coswoth και ημουν ετοιμος να καλυψω τυχον περιεργες ζημιες διοτι καποιος ηδη το εσκιζε επι 7 συναπτα ετη.
Ευτυχως και ειχα δικο μου φαναρτζη και ειχε αλλα θεματα και δεν το
πηρα. Laughing

Αυτα απο μενα και παντα φιλικα!!
Samer - Παρ 10 Ιαν 2014, 14:35:57
Θέμα δημοσίευσης:
Byakuya έγραψε:
Παντως δεν νομιζω οτι να αλλαξεις 3 φορες αντλια νερου και να σου καιει 600ml στα 1000 ειναι μικρο-ζημια για ενα αυτοκινητο 4 χρονων με 40κ χιλιομετρα. Να πω οτι ειμαι ο μονος με αυτες τις ζημιες;Δεν ειμαι.......Φανταστειτε την απογοητευση μου ,οταν ειπαν απο Γαλλια για αλλαγη μοτερ.......

Φιλε εχω αλλαξει 2 φορες αντλια νερου και ηθελε αλλαγμα η τριτη αντλια απο τα 90,000χλμ γιατι σφυραγε. Τωρα εχω 140,000 και ειναι μια χαρα ουτε που την αλλαξα ουτε τπτ. Τωρα ο θερμοστατης μου κλαταρε
Samer - Παρ 10 Ιαν 2014, 14:48:50
Θέμα δημοσίευσης:
Σε οποιον θα του κατσει ρε παιδια. Εμενα μου βγηκαν ολα τα προβληματα απο τα πρωτα 6,000χλμ. Αλλος εχει αλλαξει κινητηρα στα 2,000χλμ, απο πΑνω 170,000 και δεν εχει αλλαξει σχεδον τπτ.

Το μονο που πρπει να κανεις κανονικα αν δεν εχουνε γινει ηδη ειναι χρονισμο και τεντωτηρα. Τωρα τα υπολοιπα ειναι ποσο τυχερος εισαι και ας τσεκαρες ολο το αμαξι ειτε σε σκαννερ η σε μηχανικο ειτε στην αντριπροσωπια.. Μειωνεις βεβαια το ρισκο αν παρεις ενα με λιγο παραπανω λεφτα και λιγοτερα χλμ αλλα και παλι μπορει να σου βγει χειροτερο απο αυτο που ηθελες απο την αρχη. Αρκει να εισαι τυπικος να τα κανεις ολα στην ωρα τους οπως πρεπει και ολα οκ.

Τωρα θελουμε να το σκισουμε συνεχεια το αμαξι ναι ειναι συνεχεια στο κοκκινο, να οδηγαμε με αναμενο λαμπακι του λαδιου, να ξεχναμε ποτε αλλαζουμε λαδια φιλτρα κλπ, λακουβες σταρ****α μας και οτι να γινει ας γινει τοτε δεν μας αξιζει τετοιο αμαξι. Φροντισε το καλα και μετα εσυ και η τυχη σου.
dimkeras - Παρ 10 Ιαν 2014, 14:58:53
Θέμα δημοσίευσης:
Samer έγραψε:
Φροντισε το καλα και μετα εσυ και η τυχη σου.

Στον ίδιο παρονομαστή καταλήγουμε.
Είναι θέμα ΤΥΧΗΣ από τη στιγμή που εσύ είσαι ΣΩΣΤΟΣ απέναντί του.
Είτε καινούριο πάρεις, πολλώ δε μάλλον μεταχειρισμένο.

Οπότε, μιας και το παιδί ζητάει γνώμες για να πάρει μεταχειρισμένο αμάξι, ας ξανατονίζω τα εξής :

dimkeras έγραψε:
...στα 100.000km πολύ-πολύ χοντρικά θες :
ή

Δε γνωρίζω κάποιον που να δίνει RC ή γενικότερα αυτοκίνητο με 100.000km και να έχει αλλάξει όλα τα παραπάνω και να το δίνει πέννα στα 6-7-8 χιλιάρικα. Αν υπάρχει κάποιος τότε ή είναι πολύ ευσυνείδητος και δίνει αμάξι κούκλα στις τιμές που "σκοτώνουν" οι άλλοι τα παρτάλια, ή πίστευε πως θα το κρατούσε και το σένιαρε για την πάρτη του αλλά τελικά δεν του έκατσε και το πουλάει.
dimkeras - Παρ 10 Ιαν 2014, 15:03:14
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε JDROGAS, αν έχεις 170.000km πες μας ενδεικτικά τί έχεις αλλάξει προληπτικά ή αναγκαστικά επάνω στον κινητήρα σου ώστε να λειτουργεί ακόμη. Εγώ δε μπορώ να πω γιατί είμαι ακραίο παράδειγμα. Μπορεί να έχω >200.000km αλλά στα 140.000km χρειάστηκε να αλλάξω ολόκληρο το μοτέρ...
TopGear - Παρ 10 Ιαν 2014, 15:08:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ πάντως που σκεφτόμουν κάποια στιγμή να στείλω το 206, θα έπαιζα σε μια λύση 207 GT-RC. Εν ολίγοις όμως καταλαβαίνω, ότι όσο και να φροντίζεις το αμάξι σου ευλαβικά, έχεις να κάνεις με ένα μοντέλο που εμφανίζει 2-3 στάνταρ προβλήματα στην πλειοψηφία των αμαξιών που αγοράστηκαν, που ακόμη κι αν το φτιάξεις, μπορεί να στο ξαναβγάλει ακόμη και πολύ σύντομα και που η Peugeot (Ελλάδος) βαράει μπαγλαμαδάκι κι ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει, με αποτέλεσμα να έχεις σπανίως μια σωστή συντήρηση.

Άρα, πρέπει να θέσει κανείς το ερώτημα στον εαυτό του, αν έχει έξτρα λεφτά, υπερβολικά έξτρα υπομονή για μετά και κυρίως αν θέλει να μπλέξει με Peugeot και after market service που είναι άθλια ειδικά στο 207 GT-RC. Σύμφωνα πάντα με όσα γράφονται εδώ μέσα και λέγονται από πολλούς. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι και τα VW και τα OPEL κτλ έχουν παρόμοια θέματα, αλλά ρωτάω (χωρίς να ξέρω), αν πας στην αντιπροσωπεία τους (ή και σε διαφορετικές), θα δεις τέτοια μεγάλη απόκλιση τεχνικών γνώσεων και θα χρειαστεί για την ίδια ζημιά να πηγαινοέρχεσαι 3-4 φορές; Θα δεις επίσης να προσπαθούν να σου φορτώσουν αστοχίες του αυτοκινήτου ή δικές τους σε σένα, για να μην έχεις ποτέ εγγύηση;

Τώρα το άλλο που λέτε για κόκκινα, για λαμπάκια, για λακκούβες κτλ, αυτό είναι στον οδηγό, αλλά εδώ έχουν γράψει άτομα που ήτανε υπέρ του δέοντος τυπικά σ'αυτόν τον τομέα. Μετά από τόσα χρόνια στην αγορά, ήτανε αποτυχημένη η ύπαρξη του THP βάσει του αποτελέσματος, κυρίως του service-εγγύησης αλλά και του χρονικού διαστήματος που τους πήρε μέχρι να σκαμπάσουν τι και πώς.
dimkeras - Παρ 10 Ιαν 2014, 15:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
Αν και συμφωνώ με ΌΛΑ όσα είπες παραπάνω, τονίζω τα ακόλουθα για να καταλάβουν ΌΛΟΙ τί θέλουν να πουν όσοι πήραν τον "Άσσο" από την παρτίδα :

TopGear έγραψε:
Μετά από τόσα χρόνια στην αγορά, ήτανε αποτυχημένη η ύπαρξη του THP βάσει του αποτελέσματος, κυρίως του service-εγγύησης αλλά και του χρονικού διαστήματος που τους πήρε μέχρι να σκαμπάσουν τι και πώς.

Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ.
dimkeras - Παρ 10 Ιαν 2014, 15:15:56
Θέμα δημοσίευσης:
Και, παρεμπιπτόντως, προσωπικά άνοιξα 3 φορές ψευτοκάπακο σε ισάριθμες επισκέψεις στην Επίσημη Αντιπροσωπεία της περιοχής μου μέχρι να καταλήξω να μου κάνουν ΣΩΣΤΟ χρόνισμα. Το οποίο κατάφερα μετά από προσωπικό μου ξεψάχνισμα σε όλα τα manual του ΤΗΡ, από Citroen, BMW και Peugeot. ΈΛΕΟΣ δηλαδή.
makis106 - Παρ 10 Ιαν 2014, 16:26:41
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Μάκη, ενδεικτικά :

Πλήρες χρόνισμα με ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σετ που αποτελείται από :
καδένα, γλύστρες, τεντωτήρα, γρανάζι εκκ/ρου εισαγωγής, γρανάζι εκκ/ρου εξαγωγής, γρανάζι στροφάλου, μουαγιέ στροφάλου, τσιμούχα στροφάλου, βίδες, φλάτζες μπουζί, φλάτζα ψευτοκάπακου
κοστίζει 250 στα ανταλλακτικά και 100 έως 250 στα εργατικά. 100 παίρνουν τα συνεργεία έξω και 250 οι αντιπροσωπείες. Η τελευταία οδηγία της Πεζώ Γαλλίας λέει ότι για να γίνει χρονισμός στον κινητήρα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να αλλαχθούν ΟΛΑ τα ανταλλακτικά.

Οι αντλίες καυσίμων κοστίζουν 190 ευρώ η χαμηλής και 430 η υψηλής (320 ή 340 αν την πάρεις από BMW), τιμές καλοκαίρι 2013. Τα εργατικά στην αντιπροσωπεία είναι 100 για τη χαμηλής και 150 για την υψηλής. Οπότε και πάλι λιγότερα έβαλα όταν είπα 250 και 500.

Το καθάρισμα με αφρό κοστίζει 70 ευρώ για κάθε μπουκάλι (στον καθαρισμό χρησιμοποιούν 2 οπότε 140 ευρώ) συν ό,τι εργατικά ζητήσουν.

Αν κάνεις καθάρισμα έξω ζητάνε περί τα 150-200 ευρώ και σου καθαρίζουν με ένα ειδικό τζελ συνήθως.

Τουρμπίνα RC καινούρια και ΚΚΚ (όχι κινέζικη αντιγραφή) κοστίζει 1000-1200 ευρώ, ανάλογα από ποιον τουρμπινά θα την πάρεις.

Εγώ αυτά τα χρήματα έχω δώσει. Στην αντιπροσωπεία. Γιατί στην περιοχή μου τα συνεργεία που ασχολούνται με νέους κινητήρες και ειδικά με ΤΗΡ είναι τόσα πολλά όσες και οι παρθένες σε οίκο ανοχής.

Για την τελευταια οδηγια που λες, δεν το εχω ακουσει, και δεν ξερω ποτε βγηκε. ξερω οτι δεν ειναι απαραίτητο για χρονισμα να αλλαξεις γρανάζια εκκεντροφόρων, δλδ όλο τον μεταβλητό. Αυτο ελεγχεται συμφωνα με τις οδηγιες του κατασκευαστη και αν διαπιστωθεί οτι εχει προβλημα το γραναζι του μεταβλητού, τοτε μόνο αλλάζεται, υπαρχει συγκεκριμενη διαδιακασια. Σπάνια περιπτωση ομως πχ εγω δεν αλλαξα ποτε γραναζια και μερικοι αλλοι που ξερω, και ειναι μια χαρα. τα βασικα που πρεπει να αλλαχτουν ειναι αυτά που φαινονται εδω http://www.etuners.gr/index.php?s=12&t=167 και δεν κοστιζουν πανω απο 120€. τωρα οπως ειπες τα εργαατικα μπορει να κυμαινονται απο 100-250, ο καθενας ζηταει οτι θελει οπως εχουμε διαπιστωσει. πηγαινε ομως σε αυτον με τα 100, σε τετοιους καιρους δεν ειναι κακο να κανει καποιος μια ερευνα αγοράς, εκτος και αν εισαι σε νησι!
Οι αντλίες καυσίμων τωρα, κοστίζουν 233 ευρώ η χαμηλής και 357 η υψηλής (βασει servicebox).
επισης καθαρισμα κανει ο καντερες απ οτι θυμαμαι με 100 (γα καποιον που μενει Αθήνα) νομιζω και χρόνισμα με πολυ λιγοτερα...
τουρμπίνα ειχα βρει οντως στην επισημη αντιπροσωπειας της Borgwarner στην Ελλάδα πριν 1 χρονο 1000€. 800€ η 150αρα.

dimkeras έγραψε:
Και, παρεμπιπτόντως, προσωπικά άνοιξα 3 φορές ψευτοκάπακο σε ισάριθμες επισκέψεις στην Επίσημη Αντιπροσωπεία της περιοχής μου μέχρι να καταλήξω να μου κάνουν ΣΩΣΤΟ χρόνισμα. Το οποίο κατάφερα μετά από προσωπικό μου ξεψάχνισμα σε όλα τα manual του ΤΗΡ, από Citroen, BMW και Peugeot. ΈΛΕΟΣ δηλαδή.
Αυτο πραγματικα ειναι καταντια, και δεν ειναι τιποτα αλλο απο την βαρεμαρα της μαστοραντζας να διαβασει το φυλλο οδηγιων του κατασκευαστη για τη σωστη διαδικασία, και ο μαλ**ας πληρώνει...

Απ την πλευρα μου να πω οτι αυτα που πραγματικα χρειαστηκε ο κινητηρας μου μεχρι στιγμης 70000χμ/μοντ.2008, απο θεμα βλαβων, ειναι ενα χρόνισμα και μια αντλία ψύξης τουρμπο. ο καθαρισμος βαλβιδων ειναι συντηρηση και οχι βλαβη.

Κατα τα αλλα νομιζω οτι σε αυτη τη συζητηση ανακυκλώνουμε τα ιδια και τα ιδια. πιστευω οτι τα συμπερασματα εχουν βγει για τον καθενα μας αρκετα ποστ νωριτερα.
marios_207_GT - Παρ 10 Ιαν 2014, 16:48:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια οι τιμες που λετε παραπανω απεχουν σε πολλα, ενας καθαρισμος παει στο 100αρικο μια αλλαγη τουρμπινας (εργατικα) παλι ενα 100αρικο, μεταχειρισμενες τουρμπινες βρισκεις με 250 καινουριες αν ψαχτει καλα καποιος με 700 την εχει παρει απο RC (μπορει και λιγοτερο) οσο για το χρονισμο εγω το χρονισα κοντα στα 55.0000 χιλιομετρα, ο προηγουμενος ιδιοκτητης ουτε τεντωτηρα δεν ειχε αλλαξει, εγω αλλαξα τεντωτηρα και κατι βιδες (νομιζω εκκεντροφορων) και εδω και 15.000 χιλιομετρα ολα ειναι αψογα, κοστος 120 ευρω, πιστευω οτι για κατι ανλτιες κλπ που αναφερετε δεν ειναι "τρελα" εξοδα ακομα και το χρονισμα, παλευονται. Εγω παραπανω οταν ειπα να εχει καβατζα λεφτα για παν ενδεχομενο εννοουσα για τιποτα θεματα με ελατηρια στα πιστονια που βλεπω οτι εχουν θεμα πολλα μοντελα μεχρι και 2008 με πανω απο 100.000km.
JDROGAS - Παρ 10 Ιαν 2014, 16:49:34
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Αν και συμφωνώ με ΌΛΑ όσα είπες παραπάνω, τονίζω τα ακόλουθα για να καταλάβουν ΌΛΟΙ τί θέλουν να πουν όσοι πήραν τον "Άσσο" από την παρτίδα :

TopGear έγραψε:
Μετά από τόσα χρόνια στην αγορά, ήτανε αποτυχημένη η ύπαρξη του THP βάσει του αποτελέσματος, κυρίως του service-εγγύησης αλλά και του χρονικού διαστήματος που τους πήρε μέχρι να σκαμπάσουν τι και πώς.

Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ.

Σε αυτο συμφωνω κι εγω 100%
salex - Σαβ 11 Ιαν 2014, 01:08:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ο κινητήρας THP ήταν ο πρώτος τουρμποκινητήρας βενζίνης της Peugeot/Citroen εδώ και δεκαετίες, πώς περιμένατε να έχει εκπαιδευτεί το τεχνικό προσωπικό;

Κανένας δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία ούτε καν να ακολουθήσει τις ανακοινώσεις του κατασκευαστή. Και ο ίδιος ο κατασκευαστής να κάνει καμια 10αριά ανακλήσεις της προκοπής.

Τα τρία κακά της μοίρας τους δεν ήξεραν και συνεχίζουν ως επί το πλείστον να μην ξέρουν. Σε καμια 10αριά χρόνια τα ξαναλέμε αλλά μέχρι τότε σας συνιστώ να διαβάζετε εσείς το manual.
PREDATOR_GR - Σαβ 11 Ιαν 2014, 01:39:17
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλο το 206 άλλο το 207, αλλά η συμβίωση μου με ένα 206CC 1.6 της αρραβωνιαστικιάς μου (το οποίο επίσης πήρε μεταχειρμένο) μια χαρά είναι! Το αμάξι δόξα τον Θεό είναι καλό! Οπότε δν πτοήθηκα!
dimkeras - Σαβ 11 Ιαν 2014, 09:22:25
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Ο κινητήρας THP ήταν ο πρώτος τουρμποκινητήρας βενζίνης της Peugeot/Citroen εδώ και δεκαετίες, πώς περιμένατε να έχει εκπαιδευτεί το τεχνικό προσωπικό;

Κανένας δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία ούτε καν να ακολουθήσει τις ανακοινώσεις του κατασκευαστή. Και ο ίδιος ο κατασκευαστής να κάνει καμια 10αριά ανακλήσεις της προκοπής.

Τα τρία κακά της μοίρας τους δεν ήξεραν και συνεχίζουν ως επί το πλείστον να μην ξέρουν. Σε καμια 10αριά χρόνια τα ξαναλέμε αλλά μέχρι τότε σας συνιστώ να διαβάζετε εσείς το manual.

Όχι Στέλιο, δεν το δέχομαι αυτό που λες.
Δηλαδή ποιός άλλος κατασκευαστής έβγαλε κινητήρα turbo μετά από δεκαετίες και δε φρόντισε :
α) να εκπαιδεύσει το τεχνικό προσωπικό στις επισκευές
β) να εκπαιδεύσει το τεχνικό προσωπικό στη συντήρηση
γ) να φτιάξει ένα manual της προκοπής βάσει του οποίου να λειτουργεί κάθε Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής ή Αντιπρόσωπος
δ) να δει πού πάσχει η κατασκευή του και να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ αντικατάσταση ή ανάκληση σε ελαττωματικά ανταλλακτικά

Άσε που έχουν περάσει και 8 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του συγκεκριμένου κινητήρα.

Και έστω άντε ότι ο ΤΗΡ είναι προβληματικό μοτέρ και γι'αυτό τα πρώτα δείγματα ήταν αρνητικά. Έχετε ιδέα ΠΟΣΕΣ ανακλήσεις έχουν γίνει για τα MINI στο εξωτερικό; Έχετε ιδέα; Για ανοίξτε καμία σελίδα και διαβάστε τα : Mini Cooper Recalls
Η Πεζώ δηλαδή γιατί να βγάζει την ουρά της απ'έξω; Οι άλλοι τί είναι, βλάκες; Αλλά σε κάτι τέτοια φαίνεται η Σοβαρότητα μιας εταιρίας. Και η Σοβαρότητα της Πεζώ είναι Ανύπαρκτη.

Προσωπικά το θέμα μου με την Πεζώ τελείωσε όταν προσπαθούσαν από το τμήμα εγγυήσεων της Λάιον να με πείσουν ότι για την καμμένη μονάδα ESP ευθύνομαι εγώ και ο τρόπος που οδηγώ. Όταν τόσοι και τόσοι άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα αλλά τους έβγαινε εντός εγγύησης και το αντικαθιστούσαν Δωρεάν, εμένα μου πρότειναν να δώσω 1200 ευρώ για να μου αντικαταστήσουν τη μονάδα, χαριστικά κιόλας γιατί ήμουν εκτός εγγύησης. Οι Γελοιωδέστατοι.
PREDATOR_GR - Σαβ 11 Ιαν 2014, 22:14:15
Θέμα δημοσίευσης:
Κύριοι με κάλυψαν πλήρως οι απαντήσεις και σας ευχαριστώ άπαντες θερμά!
reselie-206 - Σαβ 11 Ιαν 2014, 22:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
ξεκολλήστε με το θέμα "PEUGEOT". ΑΝ σε ένα πράγμα φταίει η peugeot , αυτό είναι το after sales.(το οποίο ΔΕΝ μασ νοιάζει ιδιαίτερα σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο >3ετίας.....)

2on το οτι κακώς δεν αναγνωρίζει (έστω για τις πρώτες 100.000 χλμ) οτι πρόκειται για κατασκευαστικό σφάλμα και να έκανε ανάκληση.Βλέπε πχ ESP.. και αυτό το πλήρωσαν δυστυχώς περισσότερο όσοι τα πήραν καινούργια και πέραν του κόστους κτήσης αναγκάστηκαν να πληρώσουν και γ...τικα

γράψτε στο google "πρόβλημα κατανάλωσης λαδιού" και δείτε θα βγάλει πρώτα τη peugeot ή το group VAG????
Γράψτε "Πρόβλημα με καδένα χρονισμού" να δείτε τι θα βγάλει... μήπως μόνο η peugeot έχει πρόβλημα?

Επειδή εμείς έχουμε peugeot και εδώ συζητάμε για peugeot δε σημαίνει οτι τα υπόλοιπα λειτουργούν σωστά και δε βγάζουν προβλήματα... Αν θέλετε αξιοπιστία --->>> ατμόσφαιρα-->τέλος

Η τεχνολογία ,τα μπλιμπλίκια και κυρίως τα αλογατάρια δυστυχώς κοστίζουν. ΟΤΙ άλλο και να πούμε δυστυχώς έτσι θα είναι πάντα. Αυριο θα είναι "αξιόπιστος" ο thp και θα έχουν βγεί στην αγορά κινητήρες με άλλα και ίσως πιο ακριβά προβλήματα (ελέω της τάσης να τα κάνουμε όλα πιο πολύπλοκα,ψηφιακά κτλπ)

Το δικό μου πάντως το έχω πληρώσει χρυσάφι για άλλα προβλήματα αλλα ακόμα ούτε σε εμένα ούτε στο προηγούμενο ιδιοκτήτη έχει βγάλει πρόβλημα με ESP , Τρόμπα νερού ηλεκτρική ,τρόμπες βενζίνης... και είναι 11/2007. με 86.000 χλμ
galetas710 - Σαβ 11 Ιαν 2014, 23:11:37
Θέμα δημοσίευσης:
δηλ Τασο εσυ θα '' συμβουλευες'' το Βασιλη να το παρει το rc ;
TopGear - Σαβ 11 Ιαν 2014, 23:29:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά, είναι απλό. Εγώ τουλάχιστον έτσι τα βλέπω ως άσχετος-τρίτος παρατηρητής.

Υπάρχει το συγκεκριμένο μοτέρ. Η Peugeot, η VW, οι λοιποί κατασκευαστές, θελήσανε να στριμώξουνε 15 σταύλους σε τόσα λίγα κυβικά. Πήρανε το ρίσκο της απόδοσης, με τίμημα την αξιοπιστία. Μπορεί και οι λοιπές εταιρείες να βγάζουν προβλήματα, αλλά απ'ό,τι συμπεραίνω, σαν τον ζαμανφουτισμό, την αδιαφορία, τη διαφορά γνώσεων ανά αντιπροσωπεία και την ασχετίλα της Peugeot δεν υπάρχει καμία.

Συνεπώς, αν επιλέξεις αυτό το μοτέρ (που ας κάνουμε την παραδοχή ότι ΟΛΑ των ανταγωνιστών τα μοτέρ έχουν ΙΣΑ προβλήματα), παντρεύεσαι την Peugeot με όλα τα παρελκόμενα. Κι αυτό μεταφράζεται σε σπατάλη χρήματος του καταναλωτή, σε σπάσιμο νεύρων, σε αγανάκτιση που αρκετοί θέλουν να ξεμπλέξουν μια και καλή.

Αν είσαι γνώστης, ίσως αντιληφθείς μερικές βλάβες έγκαιρα, αν πιάνουν δε και τα χέρια σου, άντε να επέμβεις και να γλιτώσεις έτσι πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Αλλά όταν το 80% είναι απλοί χρήστες που θέλησαν να αγοράσουν ένα γρήγορο μοντέλο με λίγα κυβικά και τους συμπεριφέρεσαι έτσι, τότε γιατί να μπλέξεις τόσο;

Τα'πα λίγα μπακαλίστικα Laughing Laughing Laughing , αλλά το χειρότερο πράγμα είναι να σου βγει το όνομα. Και της Peugeot έχει βγει, κακά τα ψέμματα. Δηλαδή και να ήθελα να πάω σε RC, δε θα πήγαινα μόνο και μόνο μ'αυτά που'χω ακούσει. Θα τα'δινα για OPC ξέρω γω, που όμως θα'χα πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση ή το after sales support είναι καλύτερο. Η μέγιστη πλειοψηφία θέλει να πάρει το αμάξι, να το'χει να πηγαίνει, να μη γυρνάει σε συνεργείο κάθε τρεις και λίγο. Δεν το παίρνει για να το ψειρίζει, του υπόσχονταν ταχύτητα και διασκέδαση σε καλή τιμή, το πήρε για να τα ζήσει αυτά κι όχι να βιώνει μια μόνιμη ταλαιπωρία, εμπαιγμό και εξευτελιστική αντιμετώπιση συνεχώς.
marios_207_GT - Κυρ 12 Ιαν 2014, 00:15:42
Θέμα δημοσίευσης:
Η καλυτερη aftersale ειναι απο την Vw-Audi λογω Kosmocar, στου αδελφου μου το Eos (160αρι TSi) εβγαλε δισκο πλατο εντος εγγυησης συγκεκριμενα στους 20 μηνες με 38.000km και αλλαχτηκε εγγυηση, οχι επειδη ηταν καλο το συνεργειο αλλα επειδη πηρε τηλεφωνο στην kosmocar και ζητησε να βγει ο δισκος και αν οντως φανει κακη χρηση δικη του θα πληρωνε απαντα, μολις τον εβγαλαν ειδαν ελατωματικο ρουλεμαν και αλλαχτηκε ολο το σετ με μηδενικο κοστος. στους 26 μηνες, 2 δηλαδη μετα το περας της εγγυησης χαλασε η αντλια νερου, ξανα τηλεφωνο στην kosmocar παραπονα για το οτι εχει σκασει 35+ χιλαιρικα και εχει 2 προβληματα σε μισο χρονο, δωθηκε μεσα σε μιση ωρα εντολη στην αντιπροσωπεια να επισκευαστει το αμαξι χωρις χρεωση. δεν χρεαζεται να μιλησουμε για τη Peugeot που καποτε αστειευομενος ενας αχρηστος για το επαγγελμα μου ειπε να το βαψω μπλε και να το πεταξω στη θαλασσα οταν του ανεφερα ποσα προβληματα μου εχει βγαλει.
recife_rallye - Κυρ 12 Ιαν 2014, 10:11:51
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το πως ο επισημος αντιπροσωπος στην Ελλαδα αλλαξε τις μισες μοναδες του esp δωρεαν(εκτος εγγυησης) και τις αλλες μισες ειτε δεν τις αλλαξε ειτε μοιραστηκαν μισα μισα με τον πελατη.
dimkeras - Κυρ 12 Ιαν 2014, 10:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
TopGear έγραψε:
Ρε παιδιά, είναι απλό. Εγώ τουλάχιστον έτσι τα βλέπω ως άσχετος-τρίτος παρατηρητής.

Υπάρχει το συγκεκριμένο μοτέρ. Η Peugeot, η VW, οι λοιποί κατασκευαστές, θελήσανε να στριμώξουνε 15 σταύλους σε τόσα λίγα κυβικά. Πήρανε το ρίσκο της απόδοσης, με τίμημα την αξιοπιστία. Μπορεί και οι λοιπές εταιρείες να βγάζουν προβλήματα, αλλά απ'ό,τι συμπεραίνω, σαν τον ζαμανφουτισμό, την αδιαφορία, τη διαφορά γνώσεων ανά αντιπροσωπεία και την ασχετίλα της Peugeot δεν υπάρχει καμία.

Συνεπώς, αν επιλέξεις αυτό το μοτέρ (που ας κάνουμε την παραδοχή ότι ΟΛΑ των ανταγωνιστών τα μοτέρ έχουν ΙΣΑ προβλήματα), παντρεύεσαι την Peugeot με όλα τα παρελκόμενα. Κι αυτό μεταφράζεται σε σπατάλη χρήματος του καταναλωτή, σε σπάσιμο νεύρων, σε αγανάκτιση που αρκετοί θέλουν να ξεμπλέξουν μια και καλή.

Αν είσαι γνώστης, ίσως αντιληφθείς μερικές βλάβες έγκαιρα, αν πιάνουν δε και τα χέρια σου, άντε να επέμβεις και να γλιτώσεις έτσι πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Αλλά όταν το 80% είναι απλοί χρήστες που θέλησαν να αγοράσουν ένα γρήγορο μοντέλο με λίγα κυβικά και τους συμπεριφέρεσαι έτσι, τότε γιατί να μπλέξεις τόσο;

Τα'πα λίγα μπακαλίστικα Laughing Laughing Laughing , αλλά το χειρότερο πράγμα είναι να σου βγει το όνομα. Και της Peugeot έχει βγει, κακά τα ψέμματα. Δηλαδή και να ήθελα να πάω σε RC, δε θα πήγαινα μόνο και μόνο μ'αυτά που'χω ακούσει. Θα τα'δινα για OPC ξέρω γω, που όμως θα'χα πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση ή το after sales support είναι καλύτερο. Η μέγιστη πλειοψηφία θέλει να πάρει το αμάξι, να το'χει να πηγαίνει, να μη γυρνάει σε συνεργείο κάθε τρεις και λίγο. Δεν το παίρνει για να το ψειρίζει, του υπόσχονταν ταχύτητα και διασκέδαση σε καλή τιμή, το πήρε για να τα ζήσει αυτά κι όχι να βιώνει μια μόνιμη ταλαιπωρία, εμπαιγμό και εξευτελιστική αντιμετώπιση συνεχώς.

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.-
android - Κυρ 12 Ιαν 2014, 22:45:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παλι 2 ειναι τα προβληματα στο αμαξι οτι δεν εχω τα λεφτα να αλλαζω πιο συχνα λαστιχα και οτι δεν παει οπως θα θελα μετα τις 5500 στροφες
bagos - Κυρ 12 Ιαν 2014, 22:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις βουλωμενους αυλους εσυ,γιαυτο... Laughing Laughing
N207r - Δευ 13 Ιαν 2014, 09:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Βουλομενο γράμμα διαβαζεις..
marios106 - Δευ 31 Μάρ 2014, 23:57:51
Θέμα δημοσίευσης:
να πώ και γώ την αποψη μου ώς νέος κάτοχος 207 rc ο οποίος κάθισε και διάβασε όλα τα προηγούμενα ...μετά την αγορά.
Ειναι η 1η φορά που παίρνω μεταχειρο αμάξι και η αλήθεια είναι ότι το έχω φοβηθεί το όλο σκηνικό με τα προβλήματα και τις ιδιοτροπίες του ΤΗΡ . το αμάξι το πήρα για καθημερινή χρήση και έχει 80000 πραγματικά χλμ .
Η επαφή μαζί του ήταν εκπληκτική όσον αφορά το handling το στήσιμο και τα φρένα. Ειλικρινα έχω πάθει πλάκα με τον τρόπο που στρίβει και αυτό από μόνο του με έχει αποζημιώσει και με το παραπάνω..υπεράνω κριτικής είναι και τα φρένα του αν και σχετικά μικρά για το βάρος εντούτις δεν δείχνουν σημάδια κόπωσης. η καμπίνα έχει μερικούς τριγμούς από την σκληρή ανάρτηση (ίσως υπερβολική για τα γούστα μου πλέον..) αλλά δεν είναι κάτι που δεν συνηθίζεις η σε ενοχλεί ιδιαίτερα. Το επίπεδο εξοπλισμού είναι υπερπλήρες και θυμίζει gti ειδικά με τα σουπερ καθίσματα που αγκαλιάζουν το σώμα.
Ως 20ετής κατοχος 106 (1ο χέρι) διαπίστωσα ότι ότι με έφτιαχνε στο 106 και το κράτησα τόσα χρόνια υπάρχουν σε υπερθετικό βαθμό στο 207 rc.
το μοτέρ έχει φοβερή ροπή με μαμά πρόγραμμα αν και ψηλά δέιχνει κάπως πνιγμένο, μάλλον θα θέλει καθάρισμα σε βαλβίδες κλπ. το κιβώτιο είναι λιγο σφιχτό στις αλλαγές , μάλλον δεν πρέπει να έχει αλλάξει βαλβολίνες καθόλου και πρέπει να είχε βάναυση χρήση αν και δεν γραντζουνάει ταχύτητες ούτε στην αλλαγή 1η - 2η.
γενικά έχω διαβάσει αρκετά πράγματα εδώ μέσα και έχω πάρει αρκετές πληροφορίες ( πολλές αντιφατικές ) όπως σε όλα τα φορουμ
Η γνώμη μου είναι ότι αν εξαιρέσεις το μοτέρ που είχε-έχει κάποια προβλήματα το 207 σαν σασί γενικότερα είναι ένα τίμιο αυτοκίνητο. ειναι όμορφο και χωρίς facelifting και έχει διαχρονικό σχήμα. Μπορεί η πόρτες να μην κλείνουν με τον ήχο ένός audi αλλά η peugeot έχει άλλους τρόπους να σε εξιτάρει και να σου φτιάχνει την ημέρα.
τις αντιπροσωπέιες προσωπικά τις έχω χεσμένες μιάς και έχω άκρη με φίλικό συνεργείο (άλλαξα συμπλέκτη με ένα 50άρι εργατικά...)
Μόνο για χρόνισμα θα το ανεβάσω αθήνα σε κάποιο γνωστό συνεργείο για να κάνει μια και καλή σωστή δουλειά
αυτά για αρχή
Μαρίνος
nikos68 - Σαβ 05 Απρ 2014, 15:27:15
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Μαρίνο να σε συγχαρω για την επιλογή σου και να σε βεβαιωσω ότι έχοντας κοντα στα 200000 χμ θα το ευχαριστηθεις το εργαλειο...όλοι εδω μεσα κατι κρυβουν ή δε θελουν να παραδεχτουν ότι εκαναν λαθος ή δεν κοίταξαν ποτε το δεικτη λαδιού και περιμεναν το μπιπ το αυτόματο...ή δεν κοιταξαν ποτε τα νερακια...ή δεν εριξαν ποτε καθαριστικούλι στα μπεκ..ή ακομα ακομα δεν εριξαν εκείνο το "μέλι" λαδι της δεκαετιας '70 θεωρώντας ότι το RCάκι δεν καιει τιποτα...
Εγω τωρα αυτον τον καιρό ειμαι σε ερευνα να κανω σερβις στη μαμα τουρμπινα...όχι γιατι παρουσιασε κατι αλλά από διαστροφή μην και παρουσιασει....μεχρι και τις προσδοκίες ευλογίες του Στέλιου εχω ξεπερασει..τον οποίο θα ήθελα πολύ να ευχαριστησω γιατι και όλα τα ειχε πει και θα μπορουσε άνετα να ανακηρυχτεί η Πυθία των απανταχού βλαβών των Πεζώ μας...
Κανενας εδω μεσα δεν εκανε προληπτική ιατρική...όλοι πανω κατω θεράπευαν την όποια βλαβη κατόπιν εορτης...το κατοπιν εορτης σημαινει και άλλα παρατραγουδα...
Κι όσο για τα πουντακια που αναφέρθηκαν σε καποιο σημειο....όντως θελουν μια περιουσια να κινηθουν αξιοπρεπως...και το αναφερω αυτό από προσωπική εμπειρία..
Πεζώ λοιπόν και ξερό ψωμί...αλλά προληπτική ιατρική...κι όχι χαλασε άντε παμε να δουμε τι εχει...γιατι ακομα και στις επεμβασεις ανοιχτης καρδιας υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και χρειαζεται πειραμα για να επιβεβαιωθεί μια υποθεση Very happy Very happy Very happy
alexandros 207 Rallye - Σαβ 05 Απρ 2014, 19:56:32
Θέμα δημοσίευσης:
εκανες 200,000χλμ με το rc?
ταξιδια κυριως?
τι λαδι εβαζες? και ποσο σου καταναλωνει?
actinf - Σαβ 05 Απρ 2014, 21:14:59
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα ήθελα να ήξερα τί προληπτική ιατρική έπρεπε να είχα κάνει για να μην πληρώσω 1350 ευρώ το αποδεδειγμένα ελαττωματικό ABS/ESP. Και επίσης τί προληπτική ιατρική χρειάζεται για να μην χάσει χρονισμό. Και μην μου πείτε να αλλάξω καδένες κλπ με δικό μου κόστος... Τα πράγματα είναι απλά. Το 207 ανάλογα και την ημερομηνία κατασκευής, είχε αρκετά ελαττώματα τα οποία η Peugeot ποτέ δεν είχε την αξιοπρέπεια να αντικαταστήσει με recalls.
N207r - Σαβ 05 Απρ 2014, 21:51:02
Θέμα δημοσίευσης:
Για το θέμα χρονισμού τα περισότερα νέα αυτοκίνητα με καδένα κ μερικά ακόμη παλιότερα κ πολύ ακριβότερα έχουν θέμα ακόμη κ ντίζελ.. Όπως κ με abs/esp..
nikos68 - Κυρ 06 Απρ 2014, 19:54:22
Θέμα δημοσίευσης:
Να τα πω λοιπόν πάλι αν και τα έχω ξαναγράψει εδώ μέσα....το δικό μου ειναι το πρωτο RC που ήρθε για πώληση στην Ελλαδα οπότε ναι τα έχει κανει περίπου τα 200000χμ και ταξίδια και πόλη και ζορισμένο και χαλαρό...όσο για λαδια τα εχω δοκιμασει όλα...και αυτά που εκαναν 25 ευρω το λίτρο και αυτά που χρησιμοποιώ τωρα με 7 ευρω το λίτρο...την ίδια δουλεια κανουν και τα δυο...μετά λύπης μου το λέω...και ΕΛΑΙΣ να έγραφαν αρκεί να ήταν 5W30...και ναι...χρειάζεσαι από αλλαγή σε άλλαγή 10000χμ 4-5 λίτρα συμπληρωμα...δηλαδή εχεις κανει μια αλλαγη ακομα...αλλα την κοιτας τη σταθμη ανελλιπώς για να μην εχεις γλυστριματα μουαγιε και ξεχρονίσματα...αλλα ειπαμε δεν περιμενουμε το μπιπ...όσο για το ESP το επαθα πρωτος...όλοι το παθαμε...ειτε μεσα στην εγγύηση ειτε όχι...δεν ειναι φίλε προληπτική ιατρική το ESP ή η αντλία νερού....ειναι το καθημερινό τσεκ σε όλα τα ζουμια...μην πω και στερεα Very happy Very happy ...μια φορα εχω χρονισει στα 110000χμ και ειχα διαφορα 5 μοίρες σε καποιον εκκεντροφόρο..δε θυμαμαι τωρα...όποιος θελει περισσοτερες πληροφοριες ή συγκεκριμενες ας μου ζητησει...θα λαβει αλήθεια από μενα ειτε υπέρ είτε κατά του συγκεκριμενου μοντελου Very happy Very happy
marios_207_GT - Κυρ 06 Απρ 2014, 20:06:37
Θέμα δημοσίευσης:
Σεβαστα οσα λες αλλα απο μια μοναδα δεν βγαινει συμπερασμα, μαζικα εχει βγαλει καποια προβληματα το αν ειναι σοβαρα ή οχι θα το κρινει ο καθενας μονος του, δεν χρειαζεται να λεμε τα ιδια και τα ιδια το τελευταιο 3 μηνο εχουμε πει ακριβως τα ιδια πραγματα σε διαφορετικα θεματα, ωστοσο η λογικη "το δικο μου δεν εβγαλε προβλημα αρα ειναι το 207 καλο" δεν υπαρχει, αυτα ειναι τυχερα, ολοι λενε οτι τα twicharger TSi βγαζουν προβληματα, δεκτο, η αληθεια αυτη ειναι, του αδελφου μου εκτος απο μια αντλια νερου δεν εχει βγαλει κατι, αρα τι θα πουμε οτι ειναι απροβληματιστα μοτερ?
marios106 - Δευ 07 Απρ 2014, 22:33:42
Θέμα δημοσίευσης:
nikos68 έγραψε:
Φίλε Μαρίνο να σε συγχαρω για την επιλογή σου και να σε βεβαιωσω ότι έχοντας κοντα στα 200000 χμ θα το ευχαριστηθεις το εργαλειο...όλοι εδω μεσα κατι κρυβουν ή δε θελουν να παραδεχτουν ότι εκαναν λαθος ή δεν κοίταξαν ποτε το δεικτη λαδιού και περιμεναν το μπιπ το αυτόματο...ή δεν κοιταξαν ποτε τα νερακια...ή δεν εριξαν ποτε καθαριστικούλι στα μπεκ..ή ακομα ακομα δεν εριξαν εκείνο το "μέλι" λαδι της δεκαετιας '70 θεωρώντας ότι το RCάκι δεν καιει τιποτα...
Εγω τωρα αυτον τον καιρό ειμαι σε ερευνα να κανω σερβις στη μαμα τουρμπινα...όχι γιατι παρουσιασε κατι αλλά από διαστροφή μην και παρουσιασει....μεχρι και τις προσδοκίες ευλογίες του Στέλιου εχω ξεπερασει..τον οποίο θα ήθελα πολύ να ευχαριστησω γιατι και όλα τα ειχε πει και θα μπορουσε άνετα να ανακηρυχτεί η Πυθία των απανταχού βλαβών των Πεζώ μας...
Κανενας εδω μεσα δεν εκανε προληπτική ιατρική...όλοι πανω κατω θεράπευαν την όποια βλαβη κατόπιν εορτης...το κατοπιν εορτης σημαινει και άλλα παρατραγουδα...
Κι όσο για τα πουντακια που αναφέρθηκαν σε καποιο σημειο....όντως θελουν μια περιουσια να κινηθουν αξιοπρεπως...και το αναφερω αυτό από προσωπική εμπειρία..
Πεζώ λοιπόν και ξερό ψωμί...αλλά προληπτική ιατρική...κι όχι χαλασε άντε παμε να δουμε τι εχει...γιατι ακομα και στις επεμβασεις ανοιχτης καρδιας υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και χρειαζεται πειραμα για να επιβεβαιωθεί μια υποθεση Very happy Very happy Very happy

ευχαριστώ φίλε
μακάρι να φτασω κι εγώ τα 200Κ χλμ με το rc , με το 106 πάντως έκανα 400 χιλιάδες και ακόμα γράφει το καημένο...
Οσον αφορά τις βλάβες πιστευω ότι με τον καιρό έχουν βρεθεί λύσεις στα περισσότερα προβλήματα. Ηδη άλλαξα τεντωτήρα καδένας + χρόνισμα και περιμένω να δώ το αποτέλεσμα .Ο τεντωτήρας είχε καινούργιο κωδ και ήταν σαφώς ενισχυμένος σε σχέση με αυτον που είχε πάνω
Μένει ένας καθαρισμός σε βαλβίδες που θα κάνω σύντομα .
Ενα θέμα έχω με το κιβώτιο που είναι κάπως σφιχτό. Επειδή δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία από καινούργιο θα ήθελα τα φώτα σας αν είναι έτσι φτιαγμένο ή έχει τραβήξει ζόρια το συγκεκριμένο
Πάντως όντως χρειάζεται ένα 6άρι για την εθνική, δεν ξέρω αν κάνει κανένα από mini μηπως βρώ καμια ευκαιρία, εκτός αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο
Πρός το παρον άλλαξα βαλβολίνες με τις elf nfp και περιμένω να δώ αν βελτιώθηκε η κατάσταση
marios106 - Πεμ 10 Απρ 2014, 11:21:16
Θέμα δημοσίευσης:
χθές πήρα το αμάξι μετά απ'το χρόνισμα και είδα σημαντική βελτίωση στα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, ειδικά στις χαμηλομεσαίες όπου τώρα θέλει το μισό γκάζι για να κινηθείς στον ίδιο ρυθμό.Τελικά αυτό το μοτέρ με έχει εντυπωσιάσει με την ομαλότητα λειτουργίας και με τον τρόπο που αποδίδει τη δύναμη χαμηλά. Μένει και ο καθαρισμός βαλβίδων που πιστεύω ότι κάτι ακόμα θα δώσει σε δύναμη. Πρός το παρόν έκανα ένα update στο πρόγραμμα στην πεζώ και τιποτε άλλο, βασικα σκέφτομαι να μην το πειράξω καθόλουμια και το πήρα για καθημερινή χρήση ώστε να μην αυξηθεί κιάλλο η κατανάλωση που με το μαμά πρόγραμμα και σβέλτη οδήγηση είναι κοντά στα 10-11 λίτρα/100 χλμ. Γά το κάτι παραπάνω έχω και το Α4...
το κιβώτιο επίσης βελτιώθηκε με την elf nfp αρκετά μπορώ να πώ οπότε μένουμε ώς έχει . Πάντως το 6άρι δεν βγάινει απ'το μυαλό μου , ίσως βάλω από το 207 rally κάποια στιγμή.
Μαρίνος
nikos_207gt - Παρ 11 Απρ 2014, 16:32:31
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα και απο μενα.. εχω αγορασει ενα 207gt stock το οποιο ειναι τελη του 2009.. βλεπω οτι κατηγορειται πολυ την ποιοτητα των πρωτων207 thp... επισης λετε οι στην πορεια βελτιωθηκαν... τι γνωμη εχετε λοιπον για την δικη μου περιπτωση.... γιατι και εγω εφυγα ενα παλιο 206 γτ εβγαζε καποιες ζημιες...
makis106 - Σαβ 12 Απρ 2014, 01:09:38
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά τσεκαρε χρονισμα για να δεις αν εισαι οκ, και κανε καθαρισμο βαλβιδων/εισαγωγης αν δεν εχεις κανει προσφατα ή δεν ξερεις ποτε εγινε. Αυτα τα 2 ειναι προβληματα που μπορει να υπαρχουν αλλα να μην φαινονται, οτιδηποτε αλλο θα στο δειξει το αμαξι.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες