PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Προβλήματα 307 SW 2004

Vapostolo - Δευ 30 Δεκ 2013, 13:22:41
Θέμα δημοσίευσης: Προβλήματα 307 SW 2004
Παιδιά καλησπέρα.
Έχω δυο προβλήματα με το 307 SW πέρα απο το κλασικό με τη φλασιέρα.
1) Τις πολύ ζεστές μέρες όταν ανεβαίνει πάρα πολύ η θερμοκρασία στην καμπίνα ο κλιματισμός δουλεύει 1 με 2 λεπτά και σβήνει. Μετά από λίγο επανέρχεται για 1 δυο λεπτά και σβήνει πάλι. Αυτό γίνεται συνέχεια με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στην καμπίνα να μην πέφτει. Όταν το βγάλω από το γκαράζ που η θερμοκρασία καμπίνας είναι φυσιολογική τότε δουλεύει σωστά.
2) Μερικές φορές όταν πέφτω σε λακούβες η σαμάρια ακούγεται ενας μεταλλικός θόρυβος από τα πίσω αμορτισερ. Το αυτοκίνητο έχει 78.000 Km και έχει επάνω τα μαμίσια. Υποθέτω ότι είναι οι βάσεις των πίσω αμορτισερ. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο?
groupN - Δευ 30 Δεκ 2013, 14:43:41
Θέμα δημοσίευσης:
πισω το 307 εχει αξονα που κουρδιζει ή ελατηρια;
αν εχει αξονα οπως και το xsara θελει αλλαγη ρουλεμαν στον αξονα. πιθανων να εχει φαει και το σωληνα αν στο κανει καιρο αλλα αυτο αλλαζει δεν ειναι τιποτα
drdino - Δευ 30 Δεκ 2013, 17:26:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ελατήρια έχει.

Ο θόρυβος μπορεί να είναι από πολλά πράγματα, για αρχή έλεγξε ότι η ρεζέρβα είναι σωστά και σφιχτά τοποθετημένη και ότι η κλειδαριά του πορτμπαγκάζ κλείνει σωστά.

Όταν λες ότι κλείνει ο κλιματισμός αναφέρεσαι στον ανεμιστήρα ή στον συμπιεστή;
Vapostolo - Δευ 30 Δεκ 2013, 17:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
και ο ανεμιστήρας και ο συμπιεστης. Δε φερνει καθόμου αέρα μεσα. Όταν ξεκιναει καταλαβαινω πρωτα να κρυωνουν οι αεραγωγοι που σημαινει οτι ξεκινα ο συμπιεστης και μετα έρχεται κανονικα ο αερας που σημαινει οτι ξεκινα ο ανεμιστηρας.
Πίσω ναι έχει ελατήρια.
drdino - Δευ 30 Δεκ 2013, 18:02:07
Θέμα δημοσίευσης:
Ακούς τον συμπιεστή να απεμπλέκεται ή απλά κλείνει ο ανεμιστήρας;
Vapostolo - Δευ 30 Δεκ 2013, 18:42:16
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ευχαριστω πολυ για το οτι ασχολεισαι με το προβλημα μου. Οχι δεν τον ακουω να απεμπλεκεται. Εγω το συμπεραινω. Πιθανον και να μην απεμπλεκεται. Πάντως με τον θορυβο πισω οκ. Τελικα ηταν απο το γρυλλο μέσα στο κουτι που βρίσκεται μεσα στη ρεζερβα. Είχε ξεκουμπωσει και χτυπουσε ο γρύλλος. Τελικα ποσο ασφαλές ειναι να αφησω το γρυλλο εκει?
drdino - Δευ 30 Δεκ 2013, 20:01:54
Θέμα δημοσίευσης:
Vapostolo έγραψε:
Σε ευχαριστω πολυ για το οτι ασχολεισαι με το προβλημα μου. Οχι δεν τον ακουω να απεμπλεκεται. Εγω το συμπεραινω. Πιθανον και να μην απεμπλεκεται. Πάντως με τον θορυβο πισω οκ. Τελικα ηταν απο το γρυλλο μέσα στο κουτι που βρίσκεται μεσα στη ρεζερβα. Είχε ξεκουμπωσει και χτυπουσε ο γρύλλος. Τελικα ποσο ασφαλές ειναι να αφησω το γρυλλο εκει?

Όταν το έχεις χωρίς a/c ο ανεμιστήρας σταματάει; Κανονικά πρέπει να μπει στο διαγνωστικό στο αμάξι.

Ασφαλές γιατί να μην είναι; Ιμάντα συγκράτησης δεν έχει;
Vapostolo - Δευ 30 Δεκ 2013, 22:42:53
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρις aircontition δουλευει κανονικα. Οπως και με το aircontition οταν η θερμοκρασια της καμπινας δεν ειναι πολυ υψηλη. Ολα δουλευουν κανονικα. Μονο οταν η θερμοκρασια της καμπινας ειναι υψηλη παρατηρειται το προβλημα. Οσο για το γρυλο δεν εχει ιμαντα συγκρατησης. Ενα κουτι είναι που κλεινει συρταρωτα και στο καπακι του εφαρμοζει ενα συρματοσκηνο που συγκρατει κουτι και ρεζερβα. στην ουσια το καπακι του κουτιου τα συγκρατει ολα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες