PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - !!SOS!! Μπερδεματα!!

Manos206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 01:58:03
Θέμα δημοσίευσης: !!SOS!! Μπερδεματα!!
Εδω και καποιες μερες ειχα θεμα. Οταν ειχα 1η 2α ή 3η με κατω απο 2000 στροφες και εδινα αμεσως πολυ γκαζι το αμαξι εκανε 3 μπερδεματα (εκοβε) και μετα εδινε.. (Πανω απο 2500 δεν υπηρχε το παραμικρο προβλημα) Οταν ανοιγα προοδευτικα το γκαζι δεν εκανε τιποτα. Σημερα αυτο παραγινε και το εκανε μεχρι και στη νεκρα οταν εδινα αποτομα γκαζι.. Καθως γυρνουσα λοιπον σπιτι και δοκιμαζα να δω τι παιζει ειχα 3η και εδωσα αποτομα γκαζι αλλα δεν το αφησα. Το αμαξι μπερδευε συνεχως χωρις να επανελθει.. Αφησα γκαζι και συνεχισε να μπερδευει.. Αναβοσβησε το λαμπακι μηχανης και εβγαλε κατι στην οθονη αλλα δεν προλαβα να διαβασω τι. Απο τοτε και μεχρι το σπιτι το γυρισα μπερδευοντας και στο ρελαντι επαιζε και ετρεμε ολοκληρο. Το λαμπακι μετα απο καποια ωρα σταματισε να αναβοσβηνει αλλα το προβλημα συνεχιζε. Το εσβησα, το ξαναανοιξα και ηταν "καπως" καλυτερα αλλα παλι μπερδευε..

Τα φωτα σας!! Εγω σκεφτηκα μπουζι αλλα δεν ειμαι σιγουρος.. Δεν το εχω ξαναπαθει..
reselie-206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 02:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί και κανας map,μπορεί κανα μπουζί.. Αυτό που σου άναβε είναι misfires
Apostolos-106 rallye - Κυρ 29 Δεκ 2013, 03:28:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ισως μοτεράκι ρελαντί (για το ρελαντί που λες, ότι σ μπέρδευε), επίσης κοίτα πολλαπλασιαστές. Κοίτα κ τα μπουζί όμως.
Manos206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 03:34:02
Θέμα δημοσίευσης:
To ρελαντι δεν ειχε ποτε θεμα.. Μετα απο αυτο αλλαξε η συμπεριφορα του αυτοκινητου.. Οταν το εσβησα και το ξανανοιξα το ρελαντι δουλευε κανονικα.. Οτι εγινε παντως προκληθηκε απο το οτι δεν αφησα το γκαζι και συνεχισα ενω το αμαξι μπουκωνε. Αν το αφηνα και το ανοιγα προοδευτικα πιστευω δε θα εξελισσοταν το προβλημα. Απο το ζορισμα αυτο κατι εγινε και εμεινε τωρα μονιμα..
Apostolos-106 rallye - Κυρ 29 Δεκ 2013, 03:38:19
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
To ρελαντι δεν ειχε ποτε θεμα.. Μετα απο αυτο αλλαξε η συμπεριφορα του αυτοκινητου.. Οταν το εσβησα και το ξανανοιξα το ρελαντι δουλευε κανονικα..

Οκ, μάλλον ήταν απλό σύμπτωμα το ασταθές ρελαντί. Οπότε κοίτα για τα υπόλοιπα. Πάντως η όλη κατάσταση που περιγράφεις, μου δίνει την εντύπωση, ότι το αμάξι ίσως και να τρικιλύνδριζε εκείνη την ώρα. Οπότε βασίζομαι στους πολλαπλασιαστές...
Manos206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 03:41:05
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγω αυτο σκεφτηκα.. Το αμαξι ετρεμε στο ρελαντι (πραγμα το οποιο δεν μου εχει τυχει ποτε, ακομα και οταν μαρσαρω) και απο τον ηχο και μονο καταλαβαινα οτι δε δουλευε σε 4 χρονους.. Εν τω μεταξυ φοβαμαι μην εκανα και καμια ζημια με ακαυστη βενζινη γιατι εκανα και μια αποσταση 500 μετρα++ μεχρι να το παρκαρω στο σπιτι..
Apostolos-106 rallye - Κυρ 29 Δεκ 2013, 03:45:50
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
Κι εγω αυτο σκεφτηκα.. Το αμαξι ετρεμε στο ρελαντι (πραγμα το οποιο δεν μου εχει τυχει ποτε, ακομα και οταν μαρσαρω) και απο τον ηχο και μονο καταλαβαινα οτι δε δουλευε σε 4 χρονους.. Εν τω μεταξυ φοβαμαι μην εκανα και καμια ζημια με ακαυστη βενζινη γιατι εκανα και μια αποσταση 500 μετρα++ μεχρι να το παρκαρω στο σπιτι..

Κτλβα. Δεν νμζω να έγινε ζημιά ή κάτι τέτοιο. Αφού λες, ότι μετά κάπως "έστρωσε".
Manos206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 03:47:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εστρωσε στο ρελαντι.. Ακομα και με νεκρα οταν μαρσαρα μπερδευε..
Apostolos-106 rallye - Κυρ 29 Δεκ 2013, 03:58:19
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
Εστρωσε στο ρελαντι.. Ακομα και με νεκρα οταν μαρσαρα μπερδευε..

Μπέρδευε, γτ δεν δούλευε σωστά. Οπως κ να χει, δεν μ έρχεται τώρα κάτι άλλο που ίσως φταίει.
dimisboukis - Κυρ 29 Δεκ 2013, 10:42:03
Θέμα δημοσίευσης:
Οπως ειπε και ο Τασος map και μπουζι.Δοκιμασε να καθαρισεις τον map πρωτα και αν δεν στρωσει αλλαγη.Το ειχε κανει και μενα παλια με καινουργια μπουζι,και δουλευε σαν τρακτερ....
groupN - Κυρ 29 Δεκ 2013, 11:34:01
Θέμα δημοσίευσης:
σου βραχυκυκλωσε μπουζι και δουλευει τρικυλινδρο. η πολλαπλασιαστης θα ειναι
TERIS_206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 13:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως το ιδιο μου εκανε και εμενα τα καθαρισα ολα(map μοτερ ρελαντι)αλλαξα μπουζι αλλα τιποτα.τελικα το αμαξι δουλευε σαν τρικυλινδρο οποτε ηταν καμενο μπεκ.δυστηχως δυσκολο να βρεις ενα μονο του οποτε παιρνεις μεταχειρισμενη μπεκιερα και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.ξεχασα να πω οτι αλλαξα και πολλαπλασιαστες αλλα τιποτα.η διαφορα ειναι οτι ολα τα παραπανω τα εκανα σε συνεργειο οποτε πας ενα ενα μεχρι να βρεις τι ειναι.κοστος μπεκιερας με εργασια 120 ευρω.
Manos206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 13:47:16
Θέμα δημοσίευσης:
To ανοιξα σημερα και δουλευε κανονικα.. Rolling eyes Ρελαντι κανονικοτατο, μαρσαρα κιολας και 1-2 φορες ισα ισα που μπερδεψε.. Φυσιξα και τις φυσσες του μαπ (αν και ηταν πεντακαθαρες). Αργοτερα θα το παρω βολτα γιατι δε με πειθει.. Razz Λογικα θα αρχισει παλι τα χθεσινα.. Να παρατηρησω οτι τα μπουζι ειναι πανω γυρω στα 38Κ χλμ οποτε θελω να ελπιζω οτι κατι παιζει με δαυτα..
spar@ - Κυρ 29 Δεκ 2013, 15:35:37
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχην μπριζωσε το σε ενα διαγνωστικο!

εγω θα μετραγα και τον αισθητηρα λ!
και ο πολλαπλασιαστης παιζει και μπουζι!
Manos206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 15:42:39
Θέμα δημοσίευσης:
spar@ έγραψε:
καταρχην μπριζωσε το σε ενα διαγνωστικο!

εγω θα μετραγα και τον αισθητηρα λ!
και ο πολλαπλασιαστης παιζει και μπουζι!

Ναι.. Αυτο θα γινει πρωτα.. Εφοσον αναψε το λαμπακι μηχανης πιστευω θα εχει κρατησει το σφαλμα..
Giannis307 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 15:54:32
Θέμα δημοσίευσης:
Kai να το ωαλει στο διαγνωστικο το μονο που θα του δειξει ειναι missfire στον ταδε κυλινδρο....ως εκει ομως....μετα θελει ψαξιμο
reselie-206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 16:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως τα αμάξια δεν έχουν ικανότητες αυτοίασης Laughing
Giannis307 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 17:10:02
Θέμα δημοσίευσης:
γεγονος
Manos206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 17:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:
Πάντως τα αμάξια δεν έχουν ικανότητες αυτοίασης Laughing

χαχαχα ναι ρε.. Δε μου λεει κατι οτι δουλευει σωστα ρελαντι τωρα.. Razz
Kostaswannabe - Κυρ 29 Δεκ 2013, 21:37:41
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα οταν μου εκανε κατι παρομοιο το 106 R το παλιο μου
Ειχα χασει τον υπνο μου.. Ψαχναμε για 2 εβδομαδες να δουμε τι εχει
Αλλαξα maf το ξανακανε, δοκιμασα αλλον πολλ/στη αλλο εγκεφαλο.. Εφτιαχνε για 1-2 μερες και μετα παλι τα ιδια.. Αλλαξα μπουζι.. Λυσαμε την εισαγωγη ολη και ξαναστεγανοποιηση μπας κ επαιρνε αερα.. Καθαρισμα πεταλουδας
Αισθητηρα λ αλλαξα και παλι τα ιδια. Το διαγνωστικο εβγαζε εγκεφαλο maf και λ αλλα ηταν απο παλια ο εγκεφαλος που δεν ειχε σβηστει. Τελικα ξαναλλαξαμε maf και εφτιαξαν ολα. Προφανως ο 1ος ηταν ελαττωματικος.
Και παλι καλα που ο μηχανικος ειχε ανταλλακτικα και καναμε δοκιμες αλλιως αν επρεπε να τα αλλαξω ολα αυτα ακομα δεν θα ειχαμε βρει τι γινεται..
Btw τα συμπτωματα μου ηταν εφαμιλα με τα δικα σου.. Που κ που επαιζε ρελαντι.. Δουλευε 3κυλινδρα και γυρω στις 3+ μπουκωνε και μπερδευε.. Ειτε το παταγες σιγα ειτε του τα σκαγες..
dimos206 - Κυρ 29 Δεκ 2013, 23:27:56
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα τον μαπ που ειναι πανω στην εισαγωγη....Βγαλτον κ καθαρισετον με wd40 μπροστα στο ματι..
Μετα αλαξε μπουζι κ πολλαπλασιαστη κ βλεπεις....
spar@ - Κυρ 29 Δεκ 2013, 23:35:42
Θέμα δημοσίευσης:
dimos206 έγραψε:
Κοιτα τον μαπ που ειναι πανω στην εισαγωγη....Βγαλτον κ καθαρισετον με wd40 μπροστα στο ματι..
Μετα αλαξε μπουζι κ πολλαπλασιαστη κ βλεπεις....

oχι wd40 στον μαπ θα τον καταστρεψει!
οινοπνευμα ή σπρει επαφων χωρις λαδι.
mrtclub - Δευ 06 Ιαν 2014, 15:38:06
Θέμα δημοσίευσης:
+1!
Οι map στα αυτοκίνητά μας έχουν θέμα. Και γω που τον έχω αλλάξει εδώ και καιρό συνεχίζει να κάνει μπερδέματα στα χαμηλά. Κάποιος μου είχε πει και για αισθητήρα ψυχρής εκκίνησης, δε ξέρω.
Manos206 - Δευ 06 Ιαν 2014, 17:29:24
Θέμα δημοσίευσης:
Για να επανελθω στο θεμα το αμαξι ηρεμισε πολυ και δουλευει κανονικα.. Υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα βενζινης; Το μονο διαφορετικο που ειχα κανει απο τοτε που αρχισε τα μπερδεματα ηταν οτι ειχα αργησει να βαλω αφου ειχε αναψει το λαμπακι και οτι αλλαξα βενζιναδικο.. Να πηρε κανενα σκουπιδι; Δεν ξερω..
marios_207_GT - Δευ 06 Ιαν 2014, 18:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
μπορει να μην εχουμε ιδιο αμαξι Μανο αλλα στο GT μου και τις 2 αντλιες υψηλης που αλλαξα ηταν επειδη ειχα αφησει το αμαξι με λαμπακι για 10-15 km μεσα σε αυτα χαλασε, μπορει να περνανε σκουπιδακια ποιος ξερει.
TopGear - Δευ 06 Ιαν 2014, 18:33:16
Θέμα δημοσίευσης:
mrtclub έγραψε:
+1!
Οι map στα αυτοκίνητά μας έχουν θέμα. Και γω που τον έχω αλλάξει εδώ και καιρό συνεχίζει να κάνει μπερδέματα στα χαμηλά. Κάποιος μου είχε πει και για αισθητήρα ψυχρής εκκίνησης, δε ξέρω.

Εμένα το 206, υπήρχαν φορές που στο ρελαντί έπαιζε σαν να μπούκωνε κι αν το άφηνα μόνο του ίσως και να έσβηνε. Είδα περιπτώσεις που ήμουν σε φανάρι, πήγαινα να ξεκινήσω να δώσω γκάζι, "μπούκωνε" και μου έσβηνε απ'την απότομη πτώση στροφών. Και για να το βάλω μπροστά, ήθελα 2-3 προσπάθειες. Άλλες φορές, ακουγόταν σαν μπουμπουνητό απ'την εξάτμιση, έβγαινε και μαυρίλα και μύριζα και άκαυστη. Μερικές στιγμές, το ένιωθα σαν να τίναζε και το ρελαντί στις 1500 και να το κρατούσε εκεί για λίγα δευτερόλεπτα ή άλλοτε έτυχε να μου ανεβάσει στροφές μόνο του (και κατά συνέπεια να πάει πιο γρήγορα στιγμιαία), χωρίς να'χω πατήσει περισσότερο γκάζι. Κάποια από αυτά τα πράγματα (όλα ή συνδυασμός τους), μου συνέβαινε με συχνότητα 1-2 φορές σε οποιαδήποτε διαδρομή μπορεί να έκανα διάρκειας πχ 20'-30'.

Το πήγα στον μηχανικό μου, το'βαλε στο διαγνωστικό, έβγαλε ένα error "βλάβη στο κλειστό κύκλωμα θερμοκρασίας" (ή κάτι σχετικό αν θυμάμαι καλά), άλλαξα αισθητήρα ψυχρής και έφτιαξε κατευθείαν. Αισθητήρα ρελαντί είχα αλλάξει κανά 3-4μηνο πριν, οπότε μετά αν δεν ήταν ο ψυχρής, θα κοιτούσαμε map για καθάρισμα-αλλαγή ή έπειτα λ ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Manos206 - Δευ 06 Ιαν 2014, 19:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω.. Περιμενω να καψω ολη τη βενζινη που εχει μεινει (το ειχα fullarei) και μετα θα βαλω απο αλλο 100αρα να δω αν υπαρξει καμια αλλαγη.. Με το ρελαντι δεν εχει κανενα απολυτως θεμα.. Ειναι υπερσταθερο.. Razz
mrtclub - Τρι 07 Ιαν 2014, 11:56:57
Θέμα δημοσίευσης:
Πόσο σου πήρε για αλλαγή αισθητήρα ψυχρής?Έχω την εντύπωση ότι αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα..Πολλοί έλυσαν το πρόβλημά τους έτσι!
TopGear - Τρι 07 Ιαν 2014, 12:09:59
Θέμα δημοσίευσης:
mrtclub έγραψε:
Πόσο σου πήρε για αλλαγή αισθητήρα ψυχρής?Έχω την εντύπωση ότι αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα..Πολλοί έλυσαν το πρόβλημά τους έτσι!

Περίπου κανά 35 αν θυμάμαι καλά. Είναι και σύντομη δουλειά κιόλας. Μπορεί να στάξουν και τίποτα σταγόνες παραφλού κατά την αντικατάστασή του, σε άλλους περισσότερο ή λιγότερο. Κοίταξε μετά και τη στάθμη, έτσι, για το φόβο των Ιουδαίων.

Αν είναι τελικά αυτή η βλάβη σου κι όχι κάτι άλλο. Wink
Manos206 - Τρι 07 Ιαν 2014, 17:26:17
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον για να κλεισει το θεμα σημερα πηγα απο το Γιαννη (Pavlidis Competition) καθαρισαμε map, αλλαξαμε μπουζι και ολα οκ.. Thumb Left Αψογααααα..! Cool
Giannis307 - Τετ 08 Ιαν 2014, 00:26:24
Θέμα δημοσίευσης:
Kai οχι Maf οπως πολλοι θελουν να λενε..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Manos206 - Τετ 08 Ιαν 2014, 01:06:56
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
Kai οχι Maf οπως πολλοι θελουν να λενε..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Very happy Very happy Very happy
mrtclub - Δευ 13 Ιαν 2014, 12:44:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ ετοιμάζομαι για αισθητήρα ψυχρής το Σάββατο. Που βρίσκεται ρε παιδιά για να την αλλάξω?
TopGear - Δευ 13 Ιαν 2014, 13:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
mrtclub έγραψε:
Εγώ ετοιμάζομαι για αισθητήρα ψυχρής το Σάββατο. Που βρίσκεται ρε παιδιά για να την αλλάξω?

Στο δικό μου είναι μπροστά δεξιά, δίπλα στη βέργα του λαδιού. Δεν νομίζω να διαφέρει στο δικό σου και πολύ.

Δες κι αυτή τη φωτό (η τιρκουάζ βαλβίδα):

Και αυτή:

Αν και στο 1.6, ίσως έχει και καφέ χρώμα, αλλά θα δεις πού κουμπώνει στο κύκλωμα θερμοκρασίας και θα καταλάβεις ποια είναι. Wink Στην παρούσα φωτό, η γαλάζια πρέπει να είναι.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες