alfasud έγραψε: |
Group Vag το αποκλείεις? |
Ghost Dog έγραψε: |
Εγω παντως θα πηγαινα σε c3 diesel....
![]() |
Octane έγραψε: |
Και οντως, για να γινει αποσβεση, χρειαζεσαι 35.000+ χλμ το χρονο για 3-5 χρονια. |
volvos έγραψε: |
De πατε στα καλα σας 4 το ντιζελ 8 το βενζινη... |
sps έγραψε: |
Το ξερω εχουν αλλαξει δραματικα τα θελω μας και οι συνθηκες ζωης μας, αλλα οσο ειμαι ακομα νεος δε θα τους κανω τη χαρη, θα παρω ενα αμαξι να χαιρομαι ακομα την οδηγηση, εστω και αν μου κοστισει πιο ακριβα. |
Γιαννη για να μη γαμαμε τη συζητηση.
Παιζει παιδκι μου να παρεις μεταχειρα ή οχι? Αν θες ντε και καλα καινουργιο δικια σου αποφαση αλλα πες το να μη ψαχνονται |
RoadRunner122 έγραψε: |
Αρχικά λέω να ψάξω για καινούριο, diesel, ώστε να κρατηθεί το κόστος χρήσης χαμηλά, αφού κάνω μπόλικα km το χρόνο. Το κεφάλαιο του μεταχειρισμένου δεν το κλείνω, απλά το αφήνω στην άκρη, σε περίπτωση που δεν βρω κάτι που μου κάνει 100% ή δε μπορώ να το καλύψω οικονομικά.
. |
Εάν λοιπόν πάμε σε μτχ βενζινοκίνητη νεροφίδα, θα ενημερώσω. Προς το παρόν είμαστε οφ τοπικ ![]() |
Lef205 έγραψε: |
Γιαννη λογικα για να προσανατολιζεσαι σε καινουργιο θελεις να το κρατησεις καμποσα χρονια, δεν κοιτας και προς τογιοτα μερια για να εισαι σιγουρος οτι θα αντεξει? |
RoadRunner122 έγραψε: | ||
Αυτό μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις με αριθμούς γιατί δε μου βγαίνει;;;;;; |
Octane έγραψε: |
Αν δεν κανω λαθος καπου εκει ειναι και η διαφορα στην τιμη καινουριου?!?
Αρα κανεις αποσβεση στον χρονο πανω? |
Γενικά, θα προτιμούσα να αφήσουμε το κεφάλαιο "μτχ vs καινούριο" στην άκρη και να αναλύσουμε τι είδος οχήματος είναι καταλληλότερο για τη δική μου περίπτωση (με βασικές παραμέτρους οικογ.κατάσταση + τόπο κατοικίας), κάτι που ξεκίνησε πολύ ωραία ο κουλαλέξης, καθώς και μιά σύγκριση-παράθεση εμπειριών από μικρομεσαία πχ μοντέλα. Κάτι που στην τελική δεν αναιρεί το αν θα καταλήξω σε αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός ![]() |
παντως γιαννη αυτοαναιρεις τον εαυτο σου. απο τη μια λες θα το κρατησεις 10 χρονια και θες καινουργιο για αυτο το λογο. αρα μιλας για το αμαξι που πιθανοτατα να γερασει η οικογενεια σου
και απο την αλλη κοιτας για κλιο. τι να πω.... |
και στα ταξιδια βαζει πραγματα και πισω καθισμα. |
Παράθεση: |
-τωρα μας ξεφουρνιζεις οτι θα παρεις και 3ο αμαξι και θα εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να ειναι ακομα μεγαλυτερο ωστε να καλυπτει και μελλοντικες αναγκες 2ου παιδιου κλπ κλπ |
- εχε στην ακρη του μυαλου σου οτι τα πραγματα ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ σε αυτη τη χωρα... δε ξερω αυτο πως επηρεαζει τον καθε ενα. |
salex έγραψε: |
Ταπεινή μου γνώμη, αν θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις πετρελαιοκίνητο, πολύ καλή και οικονομική λύση είναι το C4. Πολύ μικρό δεν είναι αλλά ούτε και μεγάλο είναι, έρχεται σε πολύ καλή τιμή και σίγουρα μπορεί να σε εξυπηρετήσει με την οικογένεια. |
Γιαννη εχουμε καμια εξελιξη? |
drdino έγραψε: |
+1 για μικρομεσαίο έναντι supemini, η διαφορά σε κύλιση κλπ είναι ΠΟΛΛΗ περισσότερη από όση φαίνεται. |
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=47078&start=375 |
με χάλασε λίγο που τα όργανα δεν έχουν το μπλε φωτισμό που δείχνει στο φυλλάδιο. |
drdino έγραψε: | ||
Aλλάζει το χρώμα των οργάνων. ![]() |
drdino έγραψε: |
Σε όλα αλλάζει, πάει από λευκό μέχρι μπλε. ![]() |
Το C4 -δε θυμάμαι εάν το είχα αναφέρει σε παλιότερο post- είναι απ'τις πιό vfm επιλογές! Στα ίδια χρήματα, στην ίδια κατηγορία, δεν υπάρχει άλλο με αντίστοιχη ποιότητα και τέτοιο εξοπλισμό. |
Αν και για να πω την αμαρτία μου, όταν πήγα να το δω στην αντιπροσωπία, μου κέντρισε το ενδιαφέρον το διπλανό του DS4 αλλά μόλις μου είπε η πωλήτρια ότι ΔΕΝ ανοίγουν τα πίσω παράθυρα, βγήκα όπως μπήκα! |
Στα θετικά που μου έκαναν εντύπωση είναι τα μπακετοειδή καθίσματα (μπήκα στην έκδοση attraction) αλλά με χάλασε λίγο που τα όργανα δεν έχουν το μπλε φωτισμό που δείχνει στο φυλλάδιο. |
Περισσότερα δε μπορώ να πω μιάς και δεν το πήρα testdrive (ακόμα).
Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για τέλη κυκλοφορίας, ενώ η τύπισσα μου είπε πως το C4 1.6e-Hdi STT ΔΕΝ πληρώνει τέλη σε αντίθεση με το αντίστοιχο μηχανικά DS4 που πληρώνει ![]() |
Από γκάζια θα ήθελα να μου πεις τι λέει, γιατί αυτό το 12,5 στο 0-100 μου κάθεται κομμάτι αργό... |
Steve έγραψε: |
Όσο ισχύει η προσφορά, δυστυχώς είναι μόνο στην κατηγορία του! |
Την Attraction έχω και εγώ, τα καθίσματα είναι μια χαρά. Ο φωτισμός, είναι στην παραπάνω έκδοση, αξίζει μεν τα λεφτά της αλλά ξεπερνάς τα 20.000 ευρώ. Ήμουν έτοιμος να τα δώσω, αλλά σκέφτηκα να επενδύσω αλλού τα 4.000 ευρώ που θα χρειάζονταν... ![]() |
Δεν είναι δυνατόν να κοιτάς επιδόσεις σε τέτοιο πράγμα... Γενικώς, σε σχέση με τις άλλες επιλογές σου, δεν υπάρχει καμία επαφή ![]() |
Αυτή τη στιγμή ναι, αλλά δε μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει κι αφού μπουν Renault και Peugeot στο παιχνίδι, με Megane fl και νέο 308 αντίστοιχα. |
Οκ, το είδα και στο φυλλάδιο αλλά έχω μπερδευτεί με τις οθόνες. Ποιά οθόνη έχει το C4 με Pack Connectivité; (το πακέτο που σου δίνει usb και 3.5mm input jack). |
Προφανώς μιλάς για τη μικρομεσαία κατηγορία στην οποία ανήκει, διαφορετικά συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα που καλώς ή κακώς, κάπου χάνει, κάπου κερδίζει.
Στην κατηγορία του λοιπόν, όσον αφορά επιδόσεις (κοιτώντας κυρίως ρεπρίζ) πάει σχεδόν σαν Megane 1.5dCi. Σε σχέση όμως με το αντίστοιχο 1.6dCi είναι πολύ πιό αργό. Εάν μιλούσες για το όλο πακέτο, ναι, ενδεχομένως να έχεις δίκιο ![]() |
Αυτή που έχω, η Attraction, και έχει και bluetooth ενσωματωμένο στο ραδιοcd και την κεντρική οθόνη για ανοικτή ακρόαση του κινητού. |
Θα σε στεναχωρήσω... μαύρα μεσάνυχτα στις ρεπρίζ!
http://www.zeperfs.com/en/duel3715-4327.htm |
αυτή ![]() |
Αρα πρεπει να αναμενουμε πως θα διαμορφωθουν οι τιμες των γαλλων μονομαχων ![]() |
Είχα την εντύπωση πως έχει τη μεγάλη όταν βάλεις navi (το οποίο θυμάσαι πόσο το χρεώνει έξτρα?). |
Η σύγκριση 308 με C4 δεν υφίσταται... ![]() |
Γιατί ρε? Για το νέο 308 μιλάμε που δεν έχει έρθει ακόμα... |
Steve έγραψε: | ||||
Αυτό εδώ δε λέμε; http://auto.in.gr/presentations/article/?aid=1231266231 Τί να συγκρίνουμε τώρα... ![]() |
salex έγραψε: |
Γιάννη, σκέψου και τα παρακάτω πριν επιλέξεις:
Renault / Nissan - κατά πάσα πιθανότητα όμιλος Θεοχαράκη Peugeot / Citroen - όμιλος Συγγελίδη με ό,τι μπορεί να σημαίνουν... |
Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η νέα σειρά στην οποία ανήκει το 308 μοιάζει υπερβολικά με Golf 7, aka εμετικό στην όψη και πλαστικό στο εσωτερικό. |
Εντάξει, μπορεί να έχουν πετάξει και μια οθόνη μέσα για τις περισσότερες λειτουργίες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απέκτησε χαρακτήρα.
|
Το Pack Connectivité άστο καλύτερα, ένα USB box και μισό είναι δηλαδή 50Ε από το ebay. Το μάρκετινγκ ανακαλύπτει τρόπους να μας πασάρει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και το έμαθα με τον κακό τρόπο (τα έχω πληρώσει από την τσέπη μου με την ελπίδα να είναι εργοστασιακά ανταλλακτικά και το χιλιομετάνιωσα).
|
Στο Megane δεν ξέρω πως θα χωράς καλά καλά γιατί σε χώρο είναι σαφώς μικρότερο από τα προηγούμενα που γράφεις. |
Άμα σου πώ που έχει την OBD... ![]() |
μωρη κοψοκωλα ειχαμε δικιο τελικα που χωναμε να ανεβεις κατηγορια? ![]() ![]() ![]() |
Σταύρο, σαν πολλή μου φαίνεται... για δεδομένα νορμάλ βενζινοκίνητου μοτέρ. Για diesel δεν ξέρω. Σε τι φορτίο τη μέτρησες? Η οβδ που είναι τελικά? |
Gotcha έγραψε: |
Καλοταξιδοοοοςς.
Για δωσε ινφο. Με τα 90 ειναι αυτο? Καινουργιο/μεταχ? Ποσο πηγε, ποια εκδοση ειναι? |
Γιαννη καλοριζικο και καλοταξιδο !
Χωρις MCP ποσο βγαινει η attraction? |
makis106 έγραψε: |
Κατανάλωση ρεκόρ για το νέο Peugeot 308 – Διένυσε 1.810 km με ένα ντεπόζιτο
http://www.drive.gr/news/nea-montela/katanalosi-rekor-gia-neo-peugeot-308-dienyse-1810-km-me-ena-ntepozito |
Η διάθεση του Peugeot 308 1.2 e-THP με τους 130 ίππους θα ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του μήνα, ενώ αργότερα ο ίδιος κινητήρας αναμένεται να προστεθεί και στην γκάμα των 208 και 2008 σε έκδοση με ισχύ 110 ίππων. |
SnakeMJK έγραψε: |
Τι βλέπουμε ρε ψηλέ εδώ; 1540km με 1 ντεπόζιτο και κατανάλωση 4,1; Ή δεν βλέπω κάτι καλά;
Ας μην βάλω από το κλιό γιατί θα πάθεις ψυχολογικά ![]() ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
Τι βλέπουμε ρε ψηλέ εδώ; 1540km με 1 ντεπόζιτο και κατανάλωση 4,1; Ή δεν βλέπω κάτι καλά;
Ας μην βάλω από το κλιό γιατί θα πάθεις ψυχολογικά ![]() ![]() |
Steve έγραψε: | ||
![]() Ο puglover σου έδωσε την απάντηση σε περίπτωση που δεν κατέχεις από μαθηματικά! ![]() |
(ξέρω στα τέτοια σας αλλά... κάπου πρέπει να το μοιραστώ και εγώ ![]() Σε 3 μέρες κλείνω την 4η επέτειο με το μωρό μου, και σήμερα πήρα την απαραίτητη παρέα μου (9 cd, 11 ώρες liveset) Και πήγα βόλτα σε μια από τις αγαπημένες μου διαδρομές για να ξεφύγω λίγο από την πίεση των τελευταίων ημερών, μιας που επιτέλους αρκετά πράγματα παίρνουν πλέον το δρόμο τους ![]() Το αποτέλεσμα; Άντε, και του χρόνου 2.000 χλμ με ένα τεπόζιτο ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
που πήγες ρε 1540 χλμ? |
Και πήγα βόλτα σε μια από τις αγαπημένες μου διαδρομές |
Τα 1200 είναι εύκολος στόχος, ενώ τα 1300 αδύνατος ή κατάλαβα λάθος; ![]() Εσύ στα 1200 είσαι με 3,75lt/100 δηλαδή; |
Κρατάς spritmonitor? |
SnakeMJK έγραψε: | ||
Όχι. Ακόμα. Πρέπει να το βάλω μπρος πάλι σιγά σιγά κ αυτό. Με κομπιουτεράκι από γέμισμα σε εντελώς άδεισμα και πάλι γέμισμα ο υπολογιστής ταξιδίου ήταν στο 0,1 διαφορά. (μία φορά το έκανα κ από τότε απλά εμπιστεύομαι τον υπολογιστή) |
![]() |
Έχει και εσένα 6άρι σασμάν και 115 άλογα; |
Έδωσες 22.000€? ![]() |
Έδωσες 22.000€? ![]() |
dimisboukis έγραψε: | ||
Οχι βρε.Δεν το πηρα καινουργιο.Σχεδον τα μισα απο οσα ειπες 2013 μοντελο! |
Σε 3 χρόνια δηλαδή έπεσε 50% η τιμή του; Αν ναι, έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ πιστεύω! |
Ε πες το ντε και ήμουν έτοιμος να το βάψω μπλε το δικό μου ![]() Πώς σου φαίνεται μέχρι τώρα η επαφή; ![]() |
Ά ρε γυναίκα... καλά και ασφαλή χιλιόμετρα λοιπόν ![]() |