PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Αναζήτηση μικρομεσαίου οικογενειακού πετρέλη

RoadRunner122 - Τρι 24 Δεκ 2013, 12:09:30
Θέμα δημοσίευσης: Αναζήτηση μικρομεσαίου οικογενειακού πετρέλη
Οι περισσότεροι φίλοι από δω ξέρουν ότι ένα χρόνο πριν έγινα μπαμπάς.
Επίσης, ότι το αγαπημένο Clio Ι -που μέχρι πρότινος εκτελούσε με επιτυχία χρέη οικογενειακού- έγινε sandwitch, χωρίς ευτυχώς σωματικές απώλειες.

Έτσι, βρίσκομαι προς αναζήτηση αυτοκινήτου που δεδομένων των απαιτήσεων θα ανήκει σε 1 κατηγορία μεγέθους πάνω. Αρχικά λέω να ψάξω για καινούριο, diesel, ώστε να κρατηθεί το κόστος χρήσης χαμηλά, αφού κάνω μπόλικα km το χρόνο. Το κεφάλαιο του μεταχειρισμένου δεν το κλείνω, απλά το αφήνω στην άκρη, σε περίπτωση που δεν βρω κάτι που μου κάνει 100% ή δε μπορώ να το καλύψω οικονομικά.

Έτσι, με ψάξιμο αλλά και επισκέψεις σε κάποιες αντιπροσωπείες, βρίσκομαι ανάμεσα σε:
1) Renault Captur 1.5dCi
2) Renault Megane 5d 1.5dCi (το fl του 2014 που θα ρθει από Ιανουάριο)
3) Citroën C4 1.6 e-HDi 115 STT
4) Ford Focus 1.6 Econetic 105PS
.
.
.
volvos - Τρι 24 Δεκ 2013, 15:56:17
Θέμα δημοσίευσης:
Captur mounara
Alla me 15 pairneis mia cayenne gia eksoxiko k ena 207 gia boltes....les k eisai blakas k de ksereis na xsexoriseis amaksi.
Epiisis an koitas leasing de symferei...pare dilitro metaxeir kai balto etairiko gia teli klp
volvos - Τρι 24 Δεκ 2013, 15:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
Captur mounara
Alla me 15 pairneis mia cayenne gia eksoxiko k ena 207 gia boltes....les k eisai blakas k de ksereis na xsexoriseis amaksi.
Epiisis an koitas leasing de symferei...pare dilitro metaxeir kai balto etairiko gia teli klp
SnakeMJK - Τρι 24 Δεκ 2013, 16:03:54
Θέμα δημοσίευσης:
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά η όλη ιστορία με τα πετρέλαια δε ξέρω αν θα βγει σε καλό. Η Ελλάδα άργησε, δυστυχώς, να τα νομιμοποιήσει... Δεδομένου ότι η Ευρώπη είναι η μοναδική αναπτυγμένη ήπειρος που εισάγει diesel και εξάγει όλα τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης, καθώς επίσης ότι οι οδηγίες της Ε.Ε. αναφέρουν για ολοένα και καθαρότερα αυτοκίνητα (φυσικό αέριο), θα φοβόμουν να αγοράσω ακριβό ντιζελάμαξο. Τα 15 είναι οκ Razz

ΥΓ: Όπως είπε κ ο Τάκης, το Captur είναι πανέμορφο και εντός και εκτός. Σαν να έχεις ένα κλιό που καβαλάει πεζοδρόμια Razz
RoadRunner122 - Τρι 24 Δεκ 2013, 16:32:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ζήση, όλα τα σενάρια είναι εφικτά αλλά δε μπορώ να επιλέξω βασιζόμενος σε εικασίες. Το αυτοκίνητο μου χρειάζεται άμεσα, δεν υπάρχει σε ακτίνα 10χλμ κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο, οπότε αναγκαστικά επιλέγω αυτό που με συμφέρει τώρα.

Τάκη, στο όνομά μου θα το πάρω ρε, τι leasing και καγιέν μου λες? Έχω ήδη το 106 και οτιδήποτε πάνω από 1.6 είναι απαγορευμένο.

Συμφωνώ, μούνα το captur και πολύ πρακτικό όσον αφορά χώρους, χρηστικότητα... σκεφτείτε ότι αφαιρούνται και πλένονται τα καλύματα των καθισμάτων, σωτήριο στην περίπτωση που ο μπόμπιρας αμολίσει καμιά ρουκέτα. Επιπλέον, ο 1.5dCi πιάνεται σαν τεκμήριο 1.4 που είναι υπολογίσιμος παράγοντας.
Στα μείον του η τιμή (σχεδόν 18 η μεσαία έκδοση και 19μισό η φουλ) καθώς και ότι λόγω 90ps είναι ψωφίμι. Αν φορούσε το ίδιο μοτέρ με 110ps και 6ρι θα ήταν μούρλια (και δε θέλω να σκέφτομαι που θα πήγαινε η τιμή του σ'αυτή την περίπτωση).
volvos - Τρι 24 Δεκ 2013, 18:01:32
Θέμα δημοσίευσης:
Etuners...

Pare metaxeitismeno
volvos - Τρι 24 Δεκ 2013, 18:04:32
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4454087/

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4457278/
Symfona m cool alex bazeis tourbina cooler apo 110ari
K petaei. Etuners 130+
'Andy'-lag - Τρι 24 Δεκ 2013, 18:53:25
Θέμα δημοσίευσης:
MOYNA η Laguna.... Twisted evil
RoadRunner122 - Τρι 24 Δεκ 2013, 19:39:08
Θέμα δημοσίευσης:
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οτιδήποτε ΜΗ diesel που πληρώνει τέλη και έχει κατανάλωση 6l/100km στην καλύτερη και που προσφέρει ασφάλεια ενός καινούριου, θα ξεπεράσει μέσα σε μιά 5ετία το κόστος ενός ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ diesel και εννοείται ΔΕΝ θα είναι καινούριο.

Κι επειδή με τα στραβά που έχουν δει τα μάτια μου δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ούτε σε ιδιοκτήτες ούτε σε μάστορες, δε θα βαζα το παιδί μου μέσα πριν το κάνω βίδες και το ξαναφτιάξω απ'την αρχή (βλ.Clio). Κάτι το οποίο δε μπορεί να γίνει κι εάν γίνει θα γίνει για να ξαναφτιάξω το Clio.

Εάν λοιπόν πάμε σε μτχ βενζινοκίνητη νεροφίδα, θα ενημερώσω. Προς το παρόν είμαστε οφ τοπικ Wink
RoadRunner122 - Τρι 24 Δεκ 2013, 19:41:42
Θέμα δημοσίευσης:
Btw κούκλα η Laguna αλλά παραείναι μεγάλη για τα ζητούμενα. Σκέφτομαι να ψάχνω πάρκινγκ πειραιά με δαυτο και με λούζει κρύος ιδρώτας...
alfasud - Τρι 24 Δεκ 2013, 19:53:47
Θέμα δημοσίευσης:
Group Vag το αποκλείεις?
BTS - Τρι 24 Δεκ 2013, 20:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη κοίτα και το clio tourer (station).

Πάνω σε αυτό βασίζεται το captur, αλλά είναι πιο πρακτικό και πιο οικονομικό.

Επίσης, τα 90 άλογα του 1.5 δεν είναι καθόλου λίγα, διότι καθαρίζει η ροπή του τουρμποντίζελ!
Το ίδιο μοτέρ έχουμε στα citan και πάει μία χαρά και δεν καίει τίποτα!
COOL ALEXIS - Τρι 24 Δεκ 2013, 20:08:00
Θέμα δημοσίευσης:
Συζητώντας με έτερο πατέρα αλλά και έχοντας ζήσει ενάμιση χρόνο με παιδί θα σου συνιστούσα να αποφύγεις κάτι μεγαλύτερο απο την κατηγορία του C3. Ένα αυτοκίνητο σαν το C3 θα σε καλύψει στο 99% των περιπτώσεων με μοναδική ίσως εξαίρεση τις διακοπές που και αυτό θα κρατήσει λιγο μέχρι να αποχωρηστεις το καρότσι και τα υπόλοιπα συμπράγκαλα. Σε μεταχειρισμένα οι επιλογές ειναι απεριόριστες και ότι γλυτώνεις από ασφαλειες το δίνεις για τα τέλη που θα τα είχες δωρεάν. Όσο για το κόστος χρήσης, θα κάνεις πολύ καιρό για να αποσβέσεις την διαφορά τιμής κτήσης ενός καινούριου diesel αλλά και το κόστος των service λόγω εγγύησης.

ΥΓ Αν σε ενδιαφέρει σου κάνω και επίδειξη με πλήρη εξοπλισμό μωρού Wink
RoadRunner122 - Τρι 24 Δεκ 2013, 20:33:24
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Group Vag το αποκλείεις?

Nαι! Laughing

Aλέξη, η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω ιδιότητας και συμφωνώ όσον αφορά το μέγεθος. Όπως θα διάβασες και στο 1ο ποστ μου, με το Clio μια χαρά βολευόμασταν. Στην αρχή είχαμε ζοριστεί κάπως όταν πχ γυρνώντας από βόλτα με το καρότσι πίσω θέλαμε να πάμε supermarket αλλά λυνόταν εύκολα το θέμα γεμίζοντας και το χώρο στα πόδια του συνοδηγού με ψώνια. Σκέψου ότι αρχικά σκεφτόμουν κατηγορία Clio και ήμουν ανάμεσα σε Clio, Fiesta και 208. Μετά άρχισα να το ξανασκέφτομαι... τα δίνεις που τα δίνεις, πάρε κάτι δε θα σε αναγκάζει να κάνεις τόσους συμβιβασμούς, χωρίς όμως να πας σε κάτι υπερβολικά μεγαλύτερο. Άλλωστε είμαι της λογικής ότι όσο αφήνεις τις ανάγκες ελεύθερες, τόσο αυτές πολλαπλασιάζονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Εξάλλου με το Clio καλοκαίρι 95-96-97 κατεβαίναμε Χίο με τον πατέρα μου και τα 2 μου αδέρφια και είμασταν άρχοντες... μη τρελαθούμε.

Γι'αυτό το λόγο έχω βάλει 1ο στη λίστα το Captur. Χωρίς να είναι σημαντικά μεγαλύτερο του Clio (~10cm), συνδυάζει ευκολίες πολυμορφικού, κατανάλωση Clio και ύψος suv ώστε να μην τρελαίνομαι κάθε φορά που πέφτω σε λακούβα. Κοινώς, θέλω κάτι που δε θα κάνει τη ζωή μου δύσκολη.

Πετρή, δεν ήξερα πως το συγκεκριμένο μοτεράκι φοριέται και σε Mercedes.
Το Clio Tourer (θυμάμαι μου το χες αναφέρει και στο kartodromo τυχαία), δεν το είδα σε καμιά αντιπροσωπεία παρά μόνο στο site. Δε ρώτησα κι όλας για να είμαι ειλικρινής... θα το εξετάσω Wink
volvos - Τετ 25 Δεκ 2013, 10:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
Τωρα γινεσαι υπερβολικος. Δηλαδη θα βρεις αμαξι
Με 50000χλμ λιγων ετων αγρατσουνιστο
και δε θα υο παρεις γιατι θα φοβασαι προηγουμενη χρηση και συνεργεια.... ξαναδιαβασε το δε ειναι σοβαρο επιχειρημα.
Με την ην ιδια λογικη κ καινουργιο θα πρεπει να το σηκωσεις αμεσως να τσεκαρεις μην ειναι τπτ λασκα...

Αν θες καινουργιο για ψυχολογικιυς λογους κ εγω μαζι σου.
Κακα τα ψεματα η μυρωδια του καινουργιου ι.χ ειναι απολαυση
Κ δε θα τη ζησουμε πολλες φορες ακομα στη ζωη μας.
Αλλα οχι να λεμε σα τη γιαγια μου οτι φοβομαστε τα μεταχειρισμενα
Ειδικα εσυ που λυνεις αμαξια καλυτερα απο συνεργεια
volvos - Τετ 25 Δεκ 2013, 10:46:16
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης επειδη εκανα 600χλμ ιταλια πριν μερικους μηνες με κλιο εμενα δε με τρελανε σαν αμαξι.... αναρτηση ξερη και ποιοτητα υλικων μετρια.τρομερα στιβαρη αισθηση αλλα βαρυ αμαξι.
Πραγματικα δε βρηκα ουτε ενα λογο να το θεωρησω καλυτερο απο ενα 207...
Θεωρω οτι ειδικα το 207 απο θεμα ποιοτητας και σε συνδιασμο με το καλο ντιζελ μοτερ ειναι αμαξι που δε ξεπερνιεται ευκολα απο κανενα καινουργιο...

Px amaksares
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4227887/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4276306/

Αν ειχα να διαλεξω πολο κλιο θα διαλεγα πολο κ ας το μισω...
Ισως να εβλεπες κανενα τζουκ σα του αδερφου σου?

Y.g prosopika epeidi einai dyskoles epoxes and thw worst is yet to come...... tha pazareya sta 9 ayto edo
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4275827/
Kai ta resta thamena sto kipo...
RoadRunner122 - Τετ 25 Δεκ 2013, 12:32:06
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχω πολύ χρόνο οπότε γράφω στο πόδι... έχεις δίκιο για τον ψυχολογικό παράγοντα, ισχύει, αλλά δεν είναι αβάσιμος. Δεν ψάχνω άλλωστε αμάξι που θα οδηγώ μόνος ή να κάνω βόλτες τη γκόμενα ή να το κάνω td car. Όταν γίνεις πατέρας θα καταλάβεις τι εννοώ, θα τα βλέπεις από εντελώς διαφορετική σκοπιά τα πράγματα και δε θα θέλεις να αφήσεις το παραμικρό περιθώριο κινδύνου για το παιδί σου, κάτι που θα δείχνει υπερβολικό στους άλλους.

Για 207vsClio δεν έχω ιδέα... θέλει ψάξιμο, επίσης ενδεχομένως να χεις δίκιο.

SW δεν το πολυσκέφτομαι. Πρακτικό αλλά δεν είμαι και πολύτεκνος...

Αυτά...

Χρόνια Πολλά Very happy
sps - Τετ 25 Δεκ 2013, 19:51:39
Θέμα δημοσίευσης:
Χρονια πολλα!
Κατ'αρχην Γιαννη πρεπει να ξεκαθαρισεις τι κατηγορια θα επιλεξεις.
Επειδη μεγαλωνουμε πιστευω καλυτερα μας καλυπτει η μικρομεσαια κατηγορια,
και απο τις επιλογες που εχεις βαλει σε καινουριο θα ημουν αναμεσα σε C4 και Megane 2014 με επιλογη το megane.
Tωρα σαν outsider θα προτεινα τα c'eed/i30 1,4 td που ναι μεν ειναι πιο ψοφιμια απο megane αλλα και σαφως πιο οικονομικα σε κτηση.
Επισης απο captur θα προτιμουσα το 2008, οταν ερθει, ειδα ενα με ολλανδικες πινακιδες και μου φανηκε πιο μεγαλο απο captur, κατι σαν 207 station ηταν.
RoadRunner122 - Πεμ 26 Δεκ 2013, 21:07:05
Θέμα δημοσίευσης:
Σπύρο, η κατηγορία είναι ουσιαστικά η ίδια (μικρομεσαία), δε συζητώ για κάτι μεγαλύτερο (άσχετα αν παραπάνω οργιάζουν τα links με τα sw).

H περίπτωση του Captur και του 2008 είναι λίγο πολύ η ίδια αφού οι χώροι και οι εξωτερικές διαστάσεις (εξαιρώντας το ύψος) βρίσκονται σε επίπεδο μικρομεσαίου.

Το 2008 δεν το έχω δει εκτός οθόνης και το κατά πόσο θα το συμπεριλάβω στη λίστα, θα εξαρτηθεί από την πορεία της Peugeot Ελλάδας (διάθεση, προσφορές κοκ). Πριν 2 βδομάδες επισκεύθηκα τα κεντρικά της Lion για να δω το 208 και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο. Φυσικά αυτοκίνητο δεν υπήρχε, ούτε καν φυλλάδιο (να ναι καλά ο Stevon που μου βρήκε το τελευταίο και συλλεκτικο Razz )...

Τάκη, επειδή κάπου ανέφερες Juke: το έχει ο αδερφός μου και προς ενημέρωση, το πορτμπαγκάζ είναι τόσο μικρό που δε χωράει ούτε καρότσι τύπου ομπρέλας! Shocked
RoadRunner122 - Τρι 31 Δεκ 2013, 20:39:32
Θέμα δημοσίευσης:
Επανέρχομαι χρονιάρα μέρα Laughing ρωτώντας (κυρίως τους οικογενειάρχες, γκουχ γκουχ κουλαλέξηηηηη): με ένα Clio λέτε δεν παλεύονται τα πράγματα για μια 3μελή οικογένεια;

Με 15.500 τα κάνει όλα (?) οικονομικότερα από οτιδήποτε άλλο και μου μένει και ένα 5.000 στην τσέπη (σε περίπτωση που πήγαινα σε captur, megane κλπ πχ).

Btw Πετράν το Clio SportTourer ΜΟΝΟ με ειδ. παραγγελία, τουτέστιν όχι testdrive, ούτε να το δω στην έκθεση δε μπορώ Thumb Down
Apostolos-106 rallye - Τρι 31 Δεκ 2013, 20:56:44
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Θα σ πρότεινα να δεις το fiat panda σε diesel. Θεωρώ, ότι είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Αφενός είναι πολύ οικονομικό, επίση σε γενικές γραμμές έχει χώρους (το θεωρώ ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο), αφετέρου είναι μικρά κιβυκά αλλά έχει κ καλή ροπή και γενικά πιστεύω, ότι είναι κ αξιόπιστο (άσχετα για το τι λένε για τα fiat). Εγώ προτείνω να το δεις.
Ghost Dog - Τετ 01 Ιαν 2014, 00:08:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως θα πηγαινα σε c3 diesel....
Very happy
reselie-206 - Τετ 01 Ιαν 2014, 00:43:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Εγω παντως θα πηγαινα σε c3 diesel....
Very happy

+1

και λενε οτι έχει και καλό μοτεράκι
COOL ALEXIS - Τετ 01 Ιαν 2014, 04:17:41
Θέμα δημοσίευσης:
Τα πράγματα είναι απλά...

Πας μια μέρα με όλα σου τα εξεσουάρ και καμιά άδεια βαλίτσα και κάνεις test drive και το πορτμπαγκάζ Wink
salex - Τετ 01 Ιαν 2014, 10:20:14
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάαααααννηηηηηηη!

1) Καλό είναι να αποφύγεις το κόστος αγοράς νέου αυτοκινήτου και να πάρεις ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο, όποια κι αν είναι η επιλογή σου.
Το να δώσεις 15χιλ για οποιαδήποτε από τις παπάντζες που πιστεύεις ότι θα κάνουν τη δουλειά σου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ εν έτι 2014.

2)Ποιό ντίζελ και ξεντίζελ; Βρε μην παίρνουν τα μυαλά σας αγέρα επειδή βλέπετε διαφημίσεις. Τα 6λ/100χλμ είναι το τελευταίο των προβλημάτων σου γιατί ζεις στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι αν κυκλοφορείς σε κάποια μεγάλη πόλη, η κατανάλωση είναι δεδομένα μεγάλη ό,τι κινητήρα και να έχεις.
Αν πάλι κυκλοφορείς στην εθνική οδό τα διόδια είναι τόσο ακριβά πλεόν που ακόμα και 8λ/100χλμ να κάψεις πάλι η τελική συνολική διαφορά κόστους για το ταξίδι θα είναι <5%.
Δε λέω, καλό είναι να πας Αθήνα Θεσσαλονίκη και πίσω με ένα ντεπόζιτο, όμως τα έξοδα ταξιδίου είναι πολλαπλάσια της βενζίνης. Τί 150Ε για να ταξιδέψεις με μια μπανιέρα με 90 ίππους, τί 180Ε αν έχεις ένα αυτοκίνητο της προκοπής με τα διπλάσια άλογα που θα ταξιδέψεις ασφαλέστερα για την οικογένειά σου.

Είπαμε, χρυσά καλά και άγια τα diesel αλλά πρέπει να κάνεις 50.000-60.000χλμ το χρόνο για να υπάρχει ένα νόημα. Μόνο αυτή είναι η χρησιμότητά τους. Διαφορετικά έχουν μεγαλύτερο κόστος απόκτησης και συντήρησης και στην υπόλοιπη Ευρώπη το γνωρίζουν καλά.

Π.Χ. μια επιχείρηση που γνωρίζει ότι το όχημα θα κάνει 300.000χλμ μέσα σε 4 χρόνια έχει νόημα να πάρει ντίζελ. Εσύ που θα κάνεις 100.000χλμ μέσα σε 4 χρόνια ΔΕΝ έχει νόημα να πάρεις ντίζελ.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα το να αγοράσεις ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο με 15κ τη στιγμή που μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο με τα μισά λεφτά σε άριστη κατάσταση και ελάχιστο κόστος συντήρησης. Το κόστος της βιτρίνας θα το λουστείς έτσι κι αλλιώς αν κάνεις ότι πλησιάζεις αντιπροσωπεία και με τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ μεγάλο.
bagos - Τετ 01 Ιαν 2014, 10:57:58
Θέμα δημοσίευσης:
Την ιδια συζητηση ειχα κ χθες με την γυναικα,που δουλευει στην toyota,κ μου ειπε οτι χθες αγιρασαν 3 αυτοκινητα καινουρια.κ της ειπα οτι δεν υπηρχε περιπτωση να επερνα τωρα,με αυτη τη κατασταση στην ελλαδα,καινουριο αμαξι,γτ με πολυ λιγοτερα χρηματα μπορεις να παρεις κατι πολυ καλυτερο,αν ψαξεις!οπως κ η φανφαρα υγραεριο-πετρελαιο,συμφερει καποθον που κανει πανω απο 20000 κμ το χρονο,αλλιως δεν... Sad
Octane - Τετ 01 Ιαν 2014, 14:16:18
Θέμα δημοσίευσης:
Συγγνωμη αλλα εγω που δεν εχω οικογενεια, ζαχαρωνω που κι που κατι freetrack και καποιοι εδωμεσα το ξερουν καλα... Laughing Laughing Laughing

Γιαννη οκ, προφανως και για σενα δεν εχει κανενα νοημα μια τετοια αγορα, απλα θελω να τονισω αυτο που ειπαν τα παιδια, πως πλεον παιρνεις αυτοκινηταρες με τα μισα απο τα 15... .
sps - Τετ 01 Ιαν 2014, 15:19:17
Θέμα δημοσίευσης:
+1000 στο Στελιο, καλη χρονια Στελιο μου,και στα αλλα παιδια επισης!
Ειμαι κι εγω σε παρομοια φαση, οικογενεια με δυο παιδια και 2 αυτοκινητα, το ενα απο τα 2 πρεπει να ανανεωθει καποια στιγμη, και ευτυχως εχω πεσει σε <20.000 χλμ το χρονο οποτε τη βενζινη τη θεωρω μονοδρομο.
Πιστευω το να βρω ενα 308 gt με 30.000 χλμ και καμια δεκαρια χιλ. ευρω ειναι πολυ καλη επιλογη για τα κριτηρια μου.
RoadRunner122 - Τετ 01 Ιαν 2014, 16:45:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ ρε παιδιά θυμάμαι από μικρό παιδάκι που διάβαζα περιοδικά, παρακολουθούσα εκπομπές αυτοκινήτου και άκουγα συζητήσεις σχετικές με αυτοκίνητα ότι όλοι έκραζαν το ελληνικό κράτος που απαγόρευε το πετρέλαιο στην αττική.

Έφτασα 34 για να επιτραπεί και να ακούω από πολλούς... το αντίθετο!!!

Αν γίνω γραφικός και αναφωνήσω "αθάνατε νεοέλληνα" θα έχω άδικο?

Θα επανέλθω αργότερα Wink
SnakeMJK - Τετ 01 Ιαν 2014, 19:26:04
Θέμα δημοσίευσης:
καινούριο diesel, κατανάλωση 4 λίτρα χ 1,3 ευρώ το λίτρο ~ 5,2 ευρώ / 100χλμ

μεταχείρα βενζίνη, κατανάλωση 8 λίτρα χ 1,6 πάμε στα ~ 12,8 ευρώ / 100χλμ

διαφορά κόστους μετακίνησης ~ 7€ / 100χλμ

μέσος όρος χλμ ανά έτος, 15.000

μίνιμουμ 1.000 ευρώ το χρόνο κέρδος με το ντίζελ. αν το καινούριο ντίζελ είναι κάτι με 11 χιλιάρικα πχ citroen c3, τότε η απόσβεση γίνεται μέσα σε 3 χρόνια. και μετά τα 3 χρόνια, θα έχεις μόνο κέρδος, και αυτοκίνητο που πήρες φρεσκαδούρα. τώρα για το κόστος συντήρησης δεν είμαι σίγουρος... το ντίζελ σίγουρα έχει πιο αραιά και τα βασικά είναι πάνω-κάτω ίδια. στα μεγάλα service δεν ξέρω τι παίζει.
Octane - Τετ 01 Ιαν 2014, 19:30:37
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλοι δρομοι, αλλες συνθηκες, αλλη ποιοτητα πετρελαιου, αλλες γνωσεις στα συνεργεια, και ενα κάρο άλλα άλλα... Wink

Οντως κραζανε και καλα κανανε...

Και οντως, για να γινει αποσβεση, χρειαζεσαι 35.000+ χλμ το χρονο για 3-5 χρονια.
RoadRunner122 - Τετ 01 Ιαν 2014, 20:25:50
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ απόλυτα με Ζήση! Αν προσθέσεις και τα τέλη κυκλοφορίας στο βενζινοκίνητο (στα diesel είτε είναι μηδενικά είτε κυμαίνονται στα 90ευρώ), η ψαλίδα μικραίνει Wink

Octane έγραψε:
Και οντως, για να γινει αποσβεση, χρειαζεσαι 35.000+ χλμ το χρονο για 3-5 χρονια.

Αυτό μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις με αριθμούς γιατί δε μου βγαίνει;;;;;;

Αλλά θέλω να χρησιμοποιήσεις ίδιες παραμέτρους. Πχ 208 βενζινοκίνητο με 208 πετρελαιοκίνητο. Όχι 106 mkI 1.000ρι με Captur 1.5dCi...
volvos - Τετ 01 Ιαν 2014, 21:37:15
Θέμα δημοσίευσης:
De πατε στα καλα σας 4 το ντιζελ 8 το βενζινη...
RoadRunner122 - Τετ 01 Ιαν 2014, 22:08:21
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
De πατε στα καλα σας 4 το ντιζελ 8 το βενζινη...

Κάντο 5-8 για να μη γκρινιάζεις... Laughing
sps - Τετ 01 Ιαν 2014, 22:28:55
Θέμα δημοσίευσης:
ουτε 4 ουτε 5, τα μικρα ντιζελ παιζουν μεση απο 6-6,3+ απο μετρησεις auto bild .Επισης τα αμεσου ψεκασμου τουρμπο βενζινης μια χαρα καταναλωσεις εχουν αν ξερεις να το οδηγησεις σωστα.
Εγω εχω αλλο κολλημα.
Δε μπορω να δωσω 15 ή 20 χιλιαρικα για να παρω ενα ντιζελ εφοσον κανω λιγα χλμ.
Το ξερω εχουν αλλαξει δραματικα τα θελω μας και οι συνθηκες ζωης μας, αλλα οσο ειμαι ακομα νεος δε θα τους κανω τη χαρη, θα παρω ενα αμαξι να χαιρομαι ακομα την οδηγηση, εστω και αν μου κοστισει πιο ακριβα.
RoadRunner122 - Τετ 01 Ιαν 2014, 22:33:35
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Το ξερω εχουν αλλαξει δραματικα τα θελω μας και οι συνθηκες ζωης μας, αλλα οσο ειμαι ακομα νεος δε θα τους κανω τη χαρη, θα παρω ενα αμαξι να χαιρομαι ακομα την οδηγηση, εστω και αν μου κοστισει πιο ακριβα.

Προφανώς ψάχνεις κάτι που θα αντικαταστήσει το 206 σου.

Στη δική μου περίπτωση όμως δεν είναι έτσι. Το 106 θα συνεχίσω να το κινώ, οπότε εάν θέλω γκάζια, έχω να εκτονώσω την "κάψα" μου. Συνεπώς δε θέλω κάτι ιδιαίτερα γρήγορο. Ένα 11-12max 0-100 και ένα 170ρι τελικής μου αρκεί για οικογενειακό-καθημερινό μικρομεσαίο.
volvos - Πεμ 02 Ιαν 2014, 00:11:38
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη για να μη γαμαμε τη συζητηση.
Παιζει παιδκι μου να παρεις μεταχειρα ή οχι?

Αν θες ντε και καλα καινουργιο δικια σου αποφαση αλλα
πες το να μη ψαχνονται
SnakeMJK - Πεμ 02 Ιαν 2014, 04:41:58
Θέμα δημοσίευσης:
μέσοι όροι από spritmonitor

peugeot 208
diesel 4,5
gas 6,8

opel corsa
diesel 4,9
gas 7,1

alfa romeo giulleta
diesel 5,9
gas 8,2

audi a3
diesel 5,8
gas 8,0

bmw series 1
diesel 5,9
gas 8,6

citroen c3
diesel 4,8
gas 6,8

renault clio
diesel 5,0
gas 7,3

εντελώς τυχαία επιλογή αυτοκινήτων

η διαφορά χρημάτων diesel/gas στα 100χλμ είναι από 4,64 έως 6
~ στο χρόνο 700 ευρώ έως 900 ευρώ

ΟΚ, δεν είναι 1000 ευρώ που ανέφερα παραπάνω το χρόνο, είναι 800 κατά μέσο όρο. Θα καθυστερήσει η απόσβεση 2 μήνες παραπάνω Razz Razz
volvos - Πεμ 02 Ιαν 2014, 10:01:27
Θέμα δημοσίευσης:
2.5lt/100xml x 15000xlm x 1.7€= 640€

Συμφωνω με ζηση πρεπει να εισαι χαζος
Να παρεις βενζινα σημερα η να εχεις δευτερο αμαξι που
Να μη καιει
volvos - Πεμ 02 Ιαν 2014, 11:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
stelio καπου σε εχασα.
απο που και ως που θα χω περισσοτερη ασφαλεια για την οικογενεια μου
με το 3008 το ΤΗΡ απο οτι με το ΗDI???????????????
ουτε θεωρω το μεταχειρισμενο 3008 ασφαλεστερο αμαξι απο ενα κλιο ντιζελ. πιθανοτατα εδω να παιζει να εχει δικιο ο γιαννης για το τι σου τυχαινει με μεταχειρισμενα...

απο εκει και περα σπυρο και εσυ λες μπουρδες. αν περιμενεις να νιωσεις οποιαδηποτε συγκινηση με συγχρονο αμαξι της κατηγοριας που λεμε μαλλον εχεις καιρο να τα οδηγησεις.... ακομα και το κλιο που εκανα μπολικα χλμ ιταλια εβριζα ποιος μαλ**ας θα παει να το παρει. εντελως αδιαφορο αμαξι σε ολα. εχοντας οδηγησει προσφατα και το i30 ντιζελ δε βρισκω ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να πας σε κατι καλυτερο για ενα αμαξι που θες να πηγαινεις την οικογενειας σου σουπέρ μαρκετ και στο χωριο. και μην ακουσω μαλ***ες για παθητικη ασφαλεια ελεος. σοβαροι επιστημονες ειμαστε καταλαβαινουμε τι μας πασαρουν...

εν τελει γιαννη αν παρεις το 207 της χρυσας και πας σε μια ρενο να κανεις τεστ ντραιβ το κλιο βγαινοντας απο το κλιο και ξαναμπαινοντας στο 207 για να γυρισεις πισω θα μουτζωνεις τον εαυτο σου για το χρονο που εχασες. δε μπορω να στο πω πιο απλα.... καποια πραγματα εχουν λογο που ειναι ακριβα. ενα αμαξι των 30000 που το πουλανε 12000 σε αξιοπρεπη κατασταση θα καταλαβεις ακομα και γυφτακι στην ομονοια να εισαι γιατι ειχε τοσα λεφτα σε σχεση με ενα κλιο των 15 που στο προσφερουν με εξτρα το τασακι και τον αναπτηρα.....
επισης επειδη με την αλλαγη πληρωμης των τελων και μειωση τεκμηριων θα ηρεμησει ΠΟΛΥ η αγορα στα μεταχειρισμενα ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να χτυπησεις κατι καλο σα μεταχειρα. σε 4 μηνες δε θα τα σκοτωνουν τοσο ευκολα....
reselie-206 - Πεμ 02 Ιαν 2014, 11:21:42
Θέμα δημοσίευσης:
Άποψη μου είναι πως πέραν της ασφάλειας (τυχόν τρακάρισμα,"δήθεν" επισκευασμένο εγκεφαλάκι αερόσακων που θα το καταλάβεις μόνο αν τρακάρεις κτλπ) δεν υπάρχει κανένας άλλος φόβος στα μεταχειρισμένα... Σιγουρεύεις οτι ΔΕΝ τίθεται θέμα τρακαρίσματος έστω και μικρού, κάνεις ένα ΚΑΛΟ σερβις με σφίξιμο όλες τις βίδες κτλπ και είναι μια χαρά... ότι ζημιά και να βγάλει στη πορεία (μοτερικά κτλπ) την επισκευάζεις και εισαι και πάλι κερδισμένος...και μη μου πείτε χρόνος χαμένος συνεργεία κτλπ... και καινούργιο να είναι το αμάξι μπορεί να βγάλει χοντρή ζημιά και εκεί ελέω εγγύησης και μαμά αντιπροσωπίας θα φάς πολύ περισσότερο χρόνο ,σπάσιμο νεύρων κτλπ

Επιπρόσθετα συμφωνώ απόλυτα οτι δεν έχει καμία επαφή ένα αμάξι των 25.000-30.000 με ένα των 15.000 και ας είναι μεταχείρα το ένα και καινούργιο το άλλο... βλέπε πχ 207 hdi και 207 RC σε εξοπλισμό κτλπ... και πλέον το 2ο το αγοράζεις μαζί με 1 δεύτερο μοτέρ,τρόμπα υψηλής και 2h μονάδα ESP φθηνότερα απ'οτι καινούργιο το hdi Laughing
RoadRunner122 - Πεμ 02 Ιαν 2014, 21:50:55
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Γιαννη για να μη γαμαμε τη συζητηση.
Παιζει παιδκι μου να παρεις μεταχειρα ή οχι?

Αν θες ντε και καλα καινουργιο δικια σου αποφαση αλλα
πες το να μη ψαχνονται

Μα βρε Τάκη μου, ήμουν νομίζω αρκετά ξεκάθαρος απ'το 1ο ποστ:
RoadRunner122 έγραψε:
Αρχικά λέω να ψάξω για καινούριο, diesel, ώστε να κρατηθεί το κόστος χρήσης χαμηλά, αφού κάνω μπόλικα km το χρόνο. Το κεφάλαιο του μεταχειρισμένου δεν το κλείνω, απλά το αφήνω στην άκρη, σε περίπτωση που δεν βρω κάτι που μου κάνει 100% ή δε μπορώ να το καλύψω οικονομικά.
.

και αργότερα
RoadRunner122 έγραψε:
Εάν λοιπόν πάμε σε μτχ βενζινοκίνητη νεροφίδα, θα ενημερώσω. Προς το παρόν είμαστε οφ τοπικ Wink

Γενικά, θα προτιμούσα να αφήσουμε το κεφάλαιο "μτχ vs καινούριο" στην άκρη και να αναλύσουμε τι είδος οχήματος είναι καταλληλότερο για τη δική μου περίπτωση (με βασικές παραμέτρους οικογ.κατάσταση + τόπο κατοικίας), κάτι που ξεκίνησε πολύ ωραία ο κουλαλέξης, καθώς και μιά σύγκριση-παράθεση εμπειριών από μικρομεσαία πχ μοντέλα. Κάτι που στην τελική δεν αναιρεί το αν θα καταλήξω σε αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου.

Ωστόσο ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν, αφιέρωσαν χρόνο, έψαξαν, πόσταραν links μεταχειρισμένων που κατά τη γνώμη τους είναι κατάλληλα αλλά θα προτιμούσα αρχικά να με βοηθήσετε να καταλήξω στο ΤΙ μοντέλο μου κάνει και μετά ψάχνω car.gr να δω τι υπάρχει.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός Smile
Lef205 - Πεμ 02 Ιαν 2014, 22:10:47
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη λογικα για να προσανατολιζεσαι σε καινουργιο θελεις να το κρατησεις καμποσα χρονια, δεν κοιτας και προς τογιοτα μερια για να εισαι σιγουρος οτι θα αντεξει?
RoadRunner122 - Πεμ 02 Ιαν 2014, 22:55:34
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Γιαννη λογικα για να προσανατολιζεσαι σε καινουργιο θελεις να το κρατησεις καμποσα χρονια, δεν κοιτας και προς τογιοτα μερια για να εισαι σιγουρος οτι θα αντεξει?

Nαι, αυτό είναι κάτι που δεν ανέφερα. Ψάχνω κάτι που θα το κρατήσω μιά 10ετία τουλάχιστον. Ούτως ή άλλως ποτέ δεν άλλαζα αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα, δεν θα το κάνω τώρα.

Τοyota ρε Λευτέρη παραείναι γιαπωνέζικο το design του, ειδικά μέσα. Ε βασικό είναι να μ'αρέσει κι όλας Rolling eyes
Octane - Πεμ 02 Ιαν 2014, 23:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Octane έγραψε:

Αυτό μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις με αριθμούς γιατί δε μου βγαίνει;;;;;;

Απ'οτι βλεπω, η διαφορα στα καυσιμα στην Ελλαδα ειναι 30 λεπτα το λιτρο.
Η καταναλωση θα ειναι 2-3 λιτρα λιγοτερα ανα 100, άρα 7 ευρω διαφορά.
= 700 ευρω στα 10.000χλμ => 2.500 ευρω στα 35.000χλμ.

οπότε, εχεις δίκιο, δικο μου λαθος, το ειχα ψαξει πολυ παλιοτερα με τις τιμες εδω στην Αυστρια, που η διαφορα diesel/βενζινης ειναι απειροελαχιστη. Embarassed

Αν δεν κανω λαθος καπου εκει ειναι και η διαφορα στην τιμη καινουριου?!?
Αρα κανεις αποσβεση στον χρονο πανω?
RoadRunner122 - Παρ 03 Ιαν 2014, 09:35:17
Θέμα δημοσίευσης:
Octane έγραψε:
Αν δεν κανω λαθος καπου εκει ειναι και η διαφορα στην τιμη καινουριου?!?
Αρα κανεις αποσβεση στον χρονο πανω?

Ναι, αναλόγως το μοντέλο βέβαια αλλά περίπου γύρω στα 2.500-4.000€ ακριβότερα είναι τα diesel σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις...
Η απόσβεση πάλι είναι κάτι σχετικό με τα km που κάνεις ετησίως αλλά και το αν πληρώνει τέλη το βενζινοκίνητο ή όχι. Για μένα όπως το χω υπολογίσει, θέλω 3-4 χρόνια να κάνω απόσβεση.
salex - Παρ 03 Ιαν 2014, 09:48:45
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά αυτό που δεν έχεις καταλάβει από όλη τη συζήτηση είναι ότι δεν θα κάνεις απόσβεση σε 3-4 χρόνια. Δεν υπάρχει απόσβεση στο αυτοκίνητο.
Υπάρχει απόλαυση, υπάρχει οικονομία, υπάρχει λογικό κόστος συντήρησης και χρήσης. Απόσβεση όμως δεν υπάρχει ως έννοια γιατί είναι κάτι που συνεχώς χάνει την αξία του.
Ο Θεός να την κάνει απόσβεση αφού το αυτοκίνητό σου θα κοστίζει μεταχειρισμένο το 40% της αξίας του ως καινούργιο.

Σε 5 χρόνια ή 100.000χλμ το κόστος συντήρησης θα εκτοξευτεί γιατί έτσι είναι μελετημένο να γίνει.
Εν τω μεταξύ:
1) Το ελληνικό δημόσιο θα έχει αποφασίσει ότι δεν εξαιρείσαι από τα τέλη και τις έκτακτες εισφορές. Μιας και έχεις καινούργιο αυτοκίνητο θα σου ρίξει μια μινι ετήσια καμπανίτσα να τη χαίρεσαι.
2) θα πρέπει να κάνεις όλα τα προγραμματισμένα service στην αντιπροσωπεία, δηλαδή υπολόγισε 150-200Ε η φορά επί 8-10 φορές περίπου.
3) Θα πρέπει να προσέχεις το μονάκριβο μη τυχόν στο γρατζουνίσει κανένας και χάσει την αξία μεταπώλησης ως ατρακάριστο.

Οι κατασκευαστες αυτοκινήτων ξέρουν τι κάνουν. Αν κρατήσεις εσύ (και καθένας) το καινούργιο σου για 10 χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα θα πρέπει να το κλείσουν το μαγαζί τους γιατί δεν θα πουλήσουν τίποτα στο ενδιάμεσο.
Ο μέσος Ευρωπαίος πουλάει το αυτοκίνητό του στα 4 χρόνια και αγοράζει καινούργιο γιατί δεν αξίζει να το συντηρήσει μετά. Αν οι μισθοί μας ήταν αντίστοιχοι, θα κάναμε κι εμείς το ίδιο.

Ταπεινή μου γνώμη, αν θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις πετρελαιοκίνητο, πολύ καλή και οικονομική λύση είναι το C4. Πολύ μικρό δεν είναι αλλά ούτε και μεγάλο είναι, έρχεται σε πολύ καλή τιμή και σίγουρα μπορεί να σε εξυπηρετήσει με την οικογένεια.
volvos - Παρ 03 Ιαν 2014, 10:21:34
Θέμα δημοσίευσης:
αποσβεση στη διαφορα κοστους βενζινης ντιζελ εννοουν ρε στελιο.

παντως γιαννη αυτοαναιρεις τον εαυτο σου. απο τη μια λες θα το κρατησεις 10 χρονια και θες καινουργιο για αυτο το λογο. αρα μιλας για το αμαξι που πιθανοτατα να γερασει η οικογενεια σου
και απο την αλλη κοιτας για κλιο. τι να πω. οκ τωρα που ειμαστε νεοι στα παπαρια μας να παρουμε 1 τζιν στις διακοπες αλλα με οικογενεια κατι δεν εχεις καταλαβει καλα για τα μπαγκαζια που χρειαζεσαι.
το κλιο το καινουργιο ισα που χωραει ενα καλο σουπερ μαρκετ 4μελης οικογενειας.... ή 1 βαλιτσα και 1 παιδικο καροτσι συν τα συμπραγκαλα του μωρου.
και οχι μη συγκρινεις τι βαζανε οι γονεις μας μεσα στο αμαξι για διακοπες. οταν ημουν εγω μικρος ουτε ομπρελα δε παιρναμε στη παραλια. για τολμα να πας τωρα παραλια χωρις ομπρελα... (μικρο παραδειγμα πως αλλαζουν τα δεδομενα)

πραγματικα χιλιες φορες καλυτερα ενα c4 ή μεγκαν.
RoadRunner122 - Παρ 03 Ιαν 2014, 11:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ξεκίνησα να απαντάω αλλά... γα** την τρέλλα μου πάλι τα ίδια δεν θα ξαναγράψω:

RoadRunner122 έγραψε:
Γενικά, θα προτιμούσα να αφήσουμε το κεφάλαιο "μτχ vs καινούριο" στην άκρη και να αναλύσουμε τι είδος οχήματος είναι καταλληλότερο για τη δική μου περίπτωση (με βασικές παραμέτρους οικογ.κατάσταση + τόπο κατοικίας), κάτι που ξεκίνησε πολύ ωραία ο κουλαλέξης, καθώς και μιά σύγκριση-παράθεση εμπειριών από μικρομεσαία πχ μοντέλα. Κάτι που στην τελική δεν αναιρεί το αν θα καταλήξω σε αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός Smile

RoadRunner122 - Παρ 03 Ιαν 2014, 11:56:38
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά κλειδώστε το πλιζ!
volvos - Παρ 03 Ιαν 2014, 11:59:17
Θέμα δημοσίευσης:
παντως προσωπικα διατηρω ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΑ με το mitsubishi asx.
αν ποτε επαιρνα καινουργιο θα εκανα το σκατο μου παξιμαδι να φτασω στα λεφτα του. αυτο το καιρο δε εχουν προσφορα καποια τελευταια κομματια προ facelift που βρισκεις ντιζελ μπροσθοκουνα με 20-21...

παει ΤΟ ΠΑΤΟ ΤΟΥ, ειναι πολυ μαλακο σε αναρτηση, (νιωθεις οτι απογειωνεσαι με 2α και τερμα γκαζι ετσι οπως σηκωνει μουρη) πολυ ασφαλες στο δρομο,
αρκετα μεγαλοι χωροι, ιαπωνικο, καλα εξοπλισμενο.
αν σκεφτεις οτι για καπτουρ θες 18 και δε παει βημα και ειναι και μικρο σε χωρους γτπκ.

οπως ειπες θες αμαξι 10ετιας και βαλε. μη σκεφτεσαι τι χρειαζεσαι τωρα με ενα μωρο αλλα τι θα κουβαλας σε 7-8 χρονια...
RoadRunner122 - Παρ 03 Ιαν 2014, 12:42:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
παντως γιαννη αυτοαναιρεις τον εαυτο σου. απο τη μια λες θα το κρατησεις 10 χρονια και θες καινουργιο για αυτο το λογο. αρα μιλας για το αμαξι που πιθανοτατα να γερασει η οικογενεια σου
και απο την αλλη κοιτας για κλιο. τι να πω....

Ρε Τάκη, μάνι μάνι 2 άτομα πρότειναν C3 εκ των οποίων πρώτος πρώτος ο κουλαλέξης που έχει παιδί και σόρρυ, του δίνω περισσότερα credits από κάποιον χωρίς μιάς και ξέρει καλύτερα τις απαιτήσεις.

Ε, τι C3, τι Clio! Ψάξτο, οι διαστάσεις παίζουν στο mm με ελάχιστα μεγαλύτερο το Clio και ΙΔΙΑ λίτρα πορτμπαγκαζ (300).

ASX βγαίνω εντελώς εκτός προυπολογισμού ρε. Τα 20.000 είναι ξεχειλωμένο ταβάνι, που τα 30φεύγα που έχει αυτό...

Επίσης, ανέφερα ότι θα το κρατήσω 10ετία, δεν ανέφερα ότι δεν θα αγοράσω και κάτι 2ο όταν κάποια στιγμή "τακάρω" το 106 (γιατί να το πουλήσω δεν πρόκειται). Τότε που προφανώς και θα έχουν τροποποιηθεί οι απαιτήσεις, παίρνω κάτι ανάλογο μτχ ή μη. Καλά να μαστε ως τότε να το ξανασυζητάμε!
volvos - Παρ 03 Ιαν 2014, 13:10:09
Θέμα δημοσίευσης:
-κουλ αλεξης δε σου ειπε οτι θα μεινει 10 χρονια με το c3... ηδη ζοριζεται λιγο και στα ταξιδια βαζει πραγματα και πισω καθισμα.
-τωρα μας ξεφουρνιζεις οτι θα παρεις και 3ο αμαξι και θα εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να ειναι ακομα μεγαλυτερο ωστε να καλυπτει και μελλοντικες αναγκες 2ου παιδιου κλπ κλπ
-το asx τα προ φειςλιφτ εχουν 21 και κατι αν θυμαμαι καλα οταν ειχα ρωτησει. δε ξερω αν εχει αλλαξει τοσο πολυ η τιμη τους. απλα ειχαν ξεμεινει σε μαυρο και ενα αλλο χρωμα μονο...αλλα με το παραπανω δεδομενο ειναι παντελως αχρηστο ενα τετοιο πλοιο για σενα.
- εχε στην ακρη του μυαλου σου οτι τα πραγματα ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ σε αυτη τη χωρα... δε ξερω αυτο πως επηρεαζει τον καθε ενα.
RoadRunner122 - Παρ 03 Ιαν 2014, 15:59:56
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
και στα ταξιδια βαζει πραγματα και πισω καθισμα.

Και θα κουβαλάω μισή καρότσα παραπάνω 350 μέρες το χρόνο για να μη φορτώσω και λίγο πίσω κάθισμα όοοοταν πάω ταξίδι;
Παράθεση:
-τωρα μας ξεφουρνιζεις οτι θα παρεις και 3ο αμαξι και θα εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να ειναι ακομα μεγαλυτερο ωστε να καλυπτει και μελλοντικες αναγκες 2ου παιδιου κλπ κλπ

Ξαναδιάβασε τι έγραψα! Με το 106 εκτός μιλάμε για 2ο αμάξι. Το αν θα το πουλήσω ή θα το "διαγράψω" λιγη σημασία έχει αφού η χρηματική αξία του πλέον είναι ελάχιστη.
Επίσης κάτι που δεν υπολογίζεις είναι ότι εδώ που μένω ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ο καθένας να έχει το αμάξι του. Άρα 1 εγώ + 1 η γυναίκα μου =2. Δεν υπάρχει ίχνος μμμ σε ακτίνα 10+χλμ οπότε μόνο και μόνο για το παιδί που θα το πηγαινοφέρνω παιδικό σταθμό χρειάζομαι κάτι σχετικά μικρό που θα χρησιμοποιείται δηλαδή καθημερινά και θα κοστίζει όσο το δυνατόν λιγότερα € ανά km χωρίς να στερείται ασφάλειας.

Περι asx (πριν είχα στο μυαλό μου subaru xv και απάντησα σχετικά), δε σκέφτομαι καν μιάς και ένα τέτοιο αμάξι απαιτεί και το ανάλογο budget χρήσης.
Παράθεση:
- εχε στην ακρη του μυαλου σου οτι τα πραγματα ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ σε αυτη τη χωρα... δε ξερω αυτο πως επηρεαζει τον καθε ενα.

Σώωωωωπα!
Δεν το έχω στην άκρη του μυαλού μου, ΜΕΣ ΤΗ ΜΕΣΗ το έχω!
Γι'αυτό και ψάχνω κάτι που δε θα μου ζητάει τρις την ώρα βενζινάδικο (βλ βενζινοκίνητο), τρις την ώρα ανταλλακτικά (βλ μτχ σε μια 5ετία) κοκ...
COOL ALEXIS - Παρ 03 Ιαν 2014, 22:19:30
Θέμα δημοσίευσης:
Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση νομίζω ότι ο coolalexis θα μείνει για πάντα με το C3. Μέχρι στιγμής μας καλύπτει απόλυτα και ακατάπαυστα όλες τις οικογενειακές μας ανάγκες. Είμασταν τυχεροί γιατί το πήραμε μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση στο χρώμα που το θέλαμε (εσωτερικό και εξωτερικό) και με παραπάνω πλήρη εξοπλισμό. Το πορτμπαγκάζ του χρησιμοποιώντας καρότσι τύπου ομπρέλας χωράει δύο μικρές βαλίτσες την αλλαξιέρα και ένα φορητό ψυγειάκι. Μπροστά πράγματα μπαίνουν μόνο στις διακοπές και μόνο ελαφριά.
Θεωρώ ότι ένα C4 θα με βόλευε πολύ περισσότερο στα ταξίδια αλλά πραγματικά από την στιγμή που θα ξεφορτωθούμε το καρότσι και τα υπόλοιπα συμπράγκαλα νομίζω ότι το επιπλέον μέγεθος θα μου είναι άχρηστο. Ερχόμαστε τώρα στην περίπτωση που θα κάνουμε δεύτερο παιδί και η λύση είναι απλή μπαγκαζιέρα οροφής. Πρακτικά στο πίσω κάθισμα με δύο σοβαρά παιδικά καθίσματα δεν έχεις καμία ελπίδα να χωρέσει τρίτος άνθρωπος σε κανένα από τα δύο. Οπότε μένει πάλι μόνο η διαφορά στο πορτμπαγκάζ.

Τα πράγμα είναι πολύ απλά:
Βάζεις κάτω τα οικονομικά σου δεδομένα με μια πρόβλεψη προς τα κάτω.
Λογαριάζεις, κόστος κτήσης (συμβουλή: αφού πας για καινούριο βάλε σε λογικά πλαίσια ότι αξεσουάρ γουστάρεις), ασφάλειες (μεγαλύτερο κόστος λόγω διαφοράς τιμής), το κόστος χρήσης και συντήρησης.
Σκέφτεσαι τις προτεραιότητες και τις ανάγκες (τωρινές και μελλοντικές) σου. Θες ευκολία στο παρκάρισμα, πιο μικρή κατανάλωση μεγαλύτερη ευελιξία και ας μην χωράει το πλυντήριο μέσα ή προτιμάς μεγάλο μέγεθος, άπλετο πορτμπαγκάζ και πιο άνετες διαδρομές.

...και αποφασίζεις.
bagos - Σαβ 04 Ιαν 2014, 00:24:44
Θέμα δημοσίευσης:
Τελη κυκλοφοριας ΔΕΝ πληρωνεις τα πρωτα 2 χρονθα νομιζω η κατι τετοιο.θα ρωτησω τη γυναικα κ θα σου πω...
Για το κοστος συντηρησης,ενα μπεκ για το 207 μου,απο τη πεζο,εχει 180 ευρω αν θυμαμαι καλα κ απεξω ερχεται με 95 ευρω(βενζινη).
Σε τουοτα πετρελαιο το ενα μπεκ εχει 510 ευρω Laughing
Αντλια πετρελαιου,που τον περνουν σχεδον μια φορα το χρονο απο τανερα στο πετρελαιο,γυρω στα 300 ευρω...
Βασικα αν θες ρωταω το πρωι τις πιο συχνες ζημιες,τη συχνοτητα τους κ κοστος ανταλακτικων,για να εχεις μια ιδεα..στη αρχη ετσι νομιζα κ εγω αλλα η γυναικα μου,μου ειπε καλυτερα να συντηρω το 207 με βασεις,δισκους κτλ παρα να παρουνε πευρελαιο με αυτα που βλεπει στη δουλεια
sps - Κυρ 12 Ιαν 2014, 21:27:19
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη εχουμε καμια εξελιξη?
bagos - Κυρ 12 Ιαν 2014, 21:57:18
Θέμα δημοσίευσης:
Με τοσα που του ειπαμε,σιγα μη μας πει... Laughing Laughing
Steve - Κυρ 12 Ιαν 2014, 22:58:46
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή λίγο εως πολύ, έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε, είστε όλοι εκτός πραγματικότητας με τα πετρέλαια, και καλό θα είναι αν δεν μπείτε στον χορό, να μην τραγουδάτε... Είστε και φάλτσοι!

Οι μόνοι που το "νιώθουν" λίγο, είναι ο salex:

salex έγραψε:
Ταπεινή μου γνώμη, αν θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις πετρελαιοκίνητο, πολύ καλή και οικονομική λύση είναι το C4. Πολύ μικρό δεν είναι αλλά ούτε και μεγάλο είναι, έρχεται σε πολύ καλή τιμή και σίγουρα μπορεί να σε εξυπηρετήσει με την οικογένεια.
και ο Ζήσης που έκανε σωστά τους υπολογισμούς.

Από 15 Ιουνίου 2012 (και καλώς ή κακώς χωρίς να το έχω αναφέρει για δικούς μου λόγους, οι περισσότεροι παρ' όλα αυτά το ξέρετε) είμαι με την 3η επιλογή του Γιάννη στο 1ο του post.

3) Citroën C4 1.6 e-HDi 115 STT

Η επιλογή έγινε συνειδητά, και τα 17.668 ευρώ που έδωσα μέχρι στιγμής αξίζουν και με το παραπάνω.

Σε σχέση με την ευρωπαϊκή αγορά, όπου δεν έχει όφελος απόσυρσης, μπορείς να το αγοράσεις 18.000 από εδώ και να το πουλήσεις 20.000 για εξαγωγή, μιας που σε γειτονικές χώρες το αμάξι πωλείται στην αντιπροσωπεία 23.000 ευρώ χωρίς όφελος απόσυρσης ή άλλη έκπτωση (διασταυρωμένο σε 5 χώρες, μεταξύ αυτών και η Γερμανία). Οπότε ακόμα και κατά την αγορά, είσαι κερδισμένος.

Να σημειώσω πως το αμάξι αξίζει αν οι μετακινήσεις είναι 5.000 χλμ ετησίως και άνω. Με τις πράξεις του Ζήση θα δείτε διαφορά.
α) πληρώνεις χώρους και αυτό δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Συμβιβάζεσαι με C3 μόνο αν έχεις πρόβλημα στο πάρκινγκ.
β) πληρώνεις άνεση
γ) έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για 60.000 χλμ ή 3 χρόνια με την επέκταση εγγύησης. Σε αυτό το διάστημα, ούτε λάστιχα δεν αλλάζεις, ούτε υαλοκαθαριστήρες. Είναι μόνο τα αναλώσιμα όπως φίλτρα/λάδια/νερό στους υαλοκαθαριστήρες/πετρέλαιο
δ) τέλη κυκλοφορίας πέρισυ 108 FM stereo, φέτος 102,6 FM stereo. Ελπίζω του χρόνου να μη πληρώσω! Αλλά χαλάλι τους, 100 ευρώ ας πάνε στο κράτος...
ε) Αξία μεταπώλησης, πονεμένη ιστορία μεν, αλλά πάλι κερδισμένος είσαι.

Για τους αριθμο-λάγνους

http://www.spritmonitor.de/en/detail/520398.html

Και υπ' όψιν για όποιον ξέρει από Θεσσαλονίκη μένω Τούμπα (ψηλά) και κάθε φορά που χρειάζεται μια μετακίνηση εκτός πόλης πρέπει να βγώ περιφερειακό (ανηφόρα) όπως επίσης και οι μισές μετακινήσεις είναι προς Σέρρες (ανηφόρα-βουνό), το αμάξι σπάνια θα είναι με μόνο 2 άτομα μέσα και παρ' όλα αυτά είναι στα 5lt/100.

Σε μία πόλη όπως η Λάρισα, το νούμερο θα ήταν με τα χίλια ζόρια 4lt/100.

Και φυσικά, αν είναι κάποιος και λίιιιγο πιο έξυπνος, κάνει εγγραφή σε ένα πρατήριο Shell, και κάθε εβδομάδα έχει προσφορά εδώ και 2 χρόνια το V-power μια φορά την εβδομάδα, που είναι 1-2 cent ακριβότερο ανά λίτρο σε σχέση με όοοοολες τις άλλες εταιρίες.

Αυτά τα ολίγα γιατί καλές και οι πορδές και τα αυτοκίνητα του leasing που ενώ είναι πετρέλαια, οι οδηγοί τους τα αλλάζουν ταχύτητα στις 5.000 στροφές και κάνουν ανεφοδιασμό στον φθηνότερο βενζινά, αλλιώς το ιδιόκτητο όχημα με πετρέλαιο... Rolling eyes

Τα φιλιά μου!
drdino - Κυρ 12 Ιαν 2014, 23:44:23
Θέμα δημοσίευσης:
+1 για μικρομεσαίο έναντι supemini, η διαφορά σε κύλιση κλπ είναι ΠΟΛΛΗ περισσότερη από όση φαίνεται.
RoadRunner122 - Δευ 13 Ιαν 2014, 20:49:07
Θέμα δημοσίευσης:
Πού σαι ρε Σταύρακα? Ευχαριστώ πολύ για το review, αν και θα σου έστελνα pm όταν ερχόταν η ώρα, οπότε δε θα το γλίτωνες ούτως ή άλλως Laughing

Το C4 -δε θυμάμαι εάν το είχα αναφέρει σε παλιότερο post- είναι απ'τις πιό vfm επιλογές! Στα ίδια χρήματα, στην ίδια κατηγορία, δεν υπάρχει άλλο με αντίστοιχη ποιότητα και τέτοιο εξοπλισμό. Αν και για να πω την αμαρτία μου, όταν πήγα να το δω στην αντιπροσωπία, μου κέντρισε το ενδιαφέρον το διπλανό του DS4 αλλά μόλις μου είπε η πωλήτρια ότι ΔΕΝ ανοίγουν τα πίσω παράθυρα, βγήκα όπως μπήκα!
Στα θετικά που μου έκαναν εντύπωση είναι τα μπακετοειδή καθίσματα (μπήκα στην έκδοση attraction) αλλά με χάλασε λίγο που τα όργανα δεν έχουν το μπλε φωτισμό που δείχνει στο φυλλάδιο. Περισσότερα δε μπορώ να πω μιάς και δεν το πήρα testdrive (ακόμα).
Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για τέλη κυκλοφορίας, ενώ η τύπισσα μου είπε πως το C4 1.6e-Hdi STT ΔΕΝ πληρώνει τέλη σε αντίθεση με το αντίστοιχο μηχανικά DS4 που πληρώνει Rolling eyes .
Από γκάζια θα ήθελα να μου πεις τι λέει, γιατί αυτό το 12,5 στο 0-100 μου κάθεται κομμάτι αργό...

sps έγραψε:
Γιαννη εχουμε καμια εξελιξη?

drdino έγραψε:
+1 για μικρομεσαίο έναντι supemini, η διαφορά σε κύλιση κλπ είναι ΠΟΛΛΗ περισσότερη από όση φαίνεται.

Εξέλιξη δεν υπάρχει αλλά σίγουρα έχω κατασταλάξει στο ότι απορρίπτεται η κατηγορία των supermini (οκ ίσως αργότερα αγοραστεί κάτι μικρό ή πολύ πιθανό και να επισκευάσω-αναστήσω το Clio) και βρίσκομαι ανάμεσα σε 2 άντε 3 κατηγορίες που -σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου- εκπροσωπούνται από τα παρακάτω μοντέλα.

Μικρομεσαία:
1) C4 1.6e-Hdi STT
2) Megane 1.6dCi GTline 5d
3) Megane 1.5dCi 5d
4) 308 1.6e-Hdi STT

Crossover:
5) Captur 1.5dCi
6) 2008 1.6e-Hdi STT

SUV:
7) Qashqai 1.6dCi

Kαι εξηγούμαι:
το (1) λίγο-πολύ τα είπαμε,
το (2) έχει μακράν τον καλύτερο κινητήρα σε 1.6diesel (R9M), σκάβει-οργώνει-θερίζει η έκδοση GTline είναι σπορ με πιό σφιχτή ανάρτηση, μπακετοειδή καθίσματα και φουλ εξοπλισμο αλλά ακόμα η Renault δεν το έχει φέρει μετά το facelift που έχει υποστεί οπότε δεν ξέρω τιμή.
το ίδιο ισχύει και για
το (3) που αποτελεί μιά πιό οικονομική προσέγγιση, είναι πιό μικροί οι χώροι για τους πίσω σε σχέση με το C4 αλλά έχει το φορολογικό αβαντάζ των 10φ.ίππων.
το (4)... έλα ντε????
το (5) καθώς και
το (6) είναι επιλογές που έχουν να κάνουν καθαρά με την ευκολία χρήσης μιάς και σκέφτομαι ότι εάν πχ επιλέξω το (2) κάθε φορά που πέφτω σε λακούβα θα βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που δεν πήρα κάτι "κατσικοειδές". Σίγουρα, εάν η Renault βάλει το μοτέρ με τους 110ίππους, θα το δω πιό σοβαρά.
το (7) είναι ένας ακριβός συνδυασμός των 2 παραπάνω κατηγοριών. Με το συγκεκριμένο μοτέρ, τα κάνει όλα και συμφέρει σύμφωνα με πολλά reviews που έχω διαβάσει, με τον ερχομό του νέου φαντάζομαι θα πέσει κι άλλο η τιμή του, οπότε... γιατί όχι?
volvos - Δευ 13 Ιαν 2014, 21:02:41
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=47078&start=375
RoadRunner122 - Δευ 13 Ιαν 2014, 21:12:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=47078&start=375

Το χω ξεψαχνίσει Wink
αλλά δεν έχει γραφτεί και τίποτα... χειροπιαστό Rolling eyes
Σε σχέση με juke που λέει στο τελευταίο post αλλά και στο τελευταίο Drive, είναι αρκετά πιό αργό αλλά έχει τουλάχιστον ένα ανθρώπινο πορτμπαγκάζ. Μηχανικά πάντως δε με ενθουσιάζει και για την τιμή του (με τον εξοπλισμό που θέλω) φτάνει το 20ρικο. Αν δεν είχε αυτή την εμφάνιση δεν θα το συζητούσαμε τώρα...
drdino - Δευ 13 Ιαν 2014, 21:23:35
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

με χάλασε λίγο που τα όργανα δεν έχουν το μπλε φωτισμό που δείχνει στο φυλλάδιο.

Aλλάζει το χρώμα των οργάνων. Very happy
RoadRunner122 - Δευ 13 Ιαν 2014, 21:34:55
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:

με χάλασε λίγο που τα όργανα δεν έχουν το μπλε φωτισμό που δείχνει στο φυλλάδιο.

Aλλάζει το χρώμα των οργάνων. Very happy

Ναι μωρέ, κλάιν τώρα, βρήκα κι εγώ πρόβλημα Laughing
(αλλά πλάκα πλάκα, αν δεις το prospectus παρουσιάζει μόνο full εξοπλισμό του πιό πλούσιου μοντέλου χωρίς να έχει έστω 1-2 φωτό με τα "φτωχότερα" μοντέλα, όπως η renault πχ στο αντίστοιχο του clio που δείχνει δίπλα δίπλα το εσωτερικό και των τριών εκδόσεων)
drdino - Δευ 13 Ιαν 2014, 21:56:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σε όλα αλλάζει, πάει από λευκό μέχρι μπλε. Laughing

Αυτό το κάνουν αρκετοί κατασκευαστές δυστυχώς. Σε μερικές βασικές εκδόσεις δε το εσωτερικό απλά δεν βλέπεται. Confused
RoadRunner122 - Δευ 13 Ιαν 2014, 22:14:54
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Σε όλα αλλάζει, πάει από λευκό μέχρι μπλε. Laughing

Σουρ? Γιατί όσα έχω δει στο δρόμο είναι πορτοκαλί.
drdino - Δευ 13 Ιαν 2014, 22:40:24
Θέμα δημοσίευσης:
Χμμμ, ίσως να μην το έχουν οι trend.
Steve - Δευ 13 Ιαν 2014, 23:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Το C4 -δε θυμάμαι εάν το είχα αναφέρει σε παλιότερο post- είναι απ'τις πιό vfm επιλογές! Στα ίδια χρήματα, στην ίδια κατηγορία, δεν υπάρχει άλλο με αντίστοιχη ποιότητα και τέτοιο εξοπλισμό.
Όσο ισχύει η προσφορά, δυστυχώς είναι μόνο στην κατηγορία του!
RoadRunner122 έγραψε:
Αν και για να πω την αμαρτία μου, όταν πήγα να το δω στην αντιπροσωπία, μου κέντρισε το ενδιαφέρον το διπλανό του DS4 αλλά μόλις μου είπε η πωλήτρια ότι ΔΕΝ ανοίγουν τα πίσω παράθυρα, βγήκα όπως μπήκα!
Το DS4 είναι καθαρά μόνο έμφαση στο εξωτερικό, με ακριβότερη τιμή. Τίποτα παραπάνω!
RoadRunner122 έγραψε:
Στα θετικά που μου έκαναν εντύπωση είναι τα μπακετοειδή καθίσματα (μπήκα στην έκδοση attraction) αλλά με χάλασε λίγο που τα όργανα δεν έχουν το μπλε φωτισμό που δείχνει στο φυλλάδιο.
Την Attraction έχω και εγώ, τα καθίσματα είναι μια χαρά. Ο φωτισμός, είναι στην παραπάνω έκδοση, αξίζει μεν τα λεφτά της αλλά ξεπερνάς τα 20.000 ευρώ. Ήμουν έτοιμος να τα δώσω, αλλά σκέφτηκα να επενδύσω αλλού τα 4.000 ευρώ που θα χρειάζονταν... Laughing

Συν τοις άλλοις, στην έκδοση μου έχω και 6άρι σασμάν Smile
RoadRunner122 έγραψε:
Περισσότερα δε μπορώ να πω μιάς και δεν το πήρα testdrive (ακόμα).
Μου κάνει εντύπωση που μιλάς για τέλη κυκλοφορίας, ενώ η τύπισσα μου είπε πως το C4 1.6e-Hdi STT ΔΕΝ πληρώνει τέλη σε αντίθεση με το αντίστοιχο μηχανικά DS4 που πληρώνει Rolling eyes .
Λόγω βάρους γίνεται αυτό...

RoadRunner122 έγραψε:
Από γκάζια θα ήθελα να μου πεις τι λέει, γιατί αυτό το 12,5 στο 0-100 μου κάθεται κομμάτι αργό...
Δεν είναι δυνατόν να κοιτάς επιδόσεις σε τέτοιο πράγμα, αλλά επειδή έχεις την απορία, πάει όπως ένα 206 1.6 16v 110hp μαμά, ως τα 150kh/h από στάση, και από ρεπρίζ.

Ενδεικτικά, http://www.zeperfs.com/en/duel3715-283.htm (τα 1440kg δεν ισχύουν, 1250 είναι)

Σε ρεπρίζ, είτε έχεις 1 άτομο μέσα, είτε 5 άτομα με φούλ πορτ-μπαγκάζ, την προσπέραση την κάνεις πολύ πιο γρήγορα κι από το 106 σου Smile

Δε πρόκειται να σε απογοητεύσει σε "γκάζι", στα πλαίσια του λογικού.

Γενικώς, σε σχέση με τις άλλες επιλογές σου, δεν υπάρχει καμία επαφή Smile
RoadRunner122 - Τρι 14 Ιαν 2014, 18:34:43
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ στα περισσότερα, αλλά:
Steve έγραψε:
Όσο ισχύει η προσφορά, δυστυχώς είναι μόνο στην κατηγορία του!

Αυτή τη στιγμή ναι, αλλά δε μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει κι αφού μπουν Renault και Peugeot στο παιχνίδι, με Megane fl και νέο 308 αντίστοιχα.

Παράθεση:
Την Attraction έχω και εγώ, τα καθίσματα είναι μια χαρά. Ο φωτισμός, είναι στην παραπάνω έκδοση, αξίζει μεν τα λεφτά της αλλά ξεπερνάς τα 20.000 ευρώ. Ήμουν έτοιμος να τα δώσω, αλλά σκέφτηκα να επενδύσω αλλού τα 4.000 ευρώ που θα χρειάζονταν... Laughing

Οκ, το είδα και στο φυλλάδιο αλλά έχω μπερδευτεί με τις οθόνες. Ποιά οθόνη έχει το C4 με Pack Connectivité; (το πακέτο που σου δίνει usb και 3.5mm input jack).

Παράθεση:
Δεν είναι δυνατόν να κοιτάς επιδόσεις σε τέτοιο πράγμα... Γενικώς, σε σχέση με τις άλλες επιλογές σου, δεν υπάρχει καμία επαφή Smile

Προφανώς μιλάς για τη μικρομεσαία κατηγορία στην οποία ανήκει, διαφορετικά συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα που καλώς ή κακώς, κάπου χάνει, κάπου κερδίζει.
Στην κατηγορία του λοιπόν, όσον αφορά επιδόσεις (κοιτώντας κυρίως ρεπρίζ) πάει σχεδόν σαν Megane 1.5dCi. Σε σχέση όμως με το αντίστοιχο 1.6dCi είναι πολύ πιό αργό.
Εάν μιλούσες για το όλο πακέτο, ναι, ενδεχομένως να έχεις δίκιο Wink
Steve - Τρι 14 Ιαν 2014, 22:11:03
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Αυτή τη στιγμή ναι, αλλά δε μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει κι αφού μπουν Renault και Peugeot στο παιχνίδι, με Megane fl και νέο 308 αντίστοιχα.
Όοοοταν θα μπουν, θα έχουν πάρει ήδη όλοι C4 ή δε θα έχουν λεφτά για αντικατάσταση Laughing

RoadRunner122 έγραψε:
Οκ, το είδα και στο φυλλάδιο αλλά έχω μπερδευτεί με τις οθόνες. Ποιά οθόνη έχει το C4 με Pack Connectivité; (το πακέτο που σου δίνει usb και 3.5mm input jack).
Αυτή που έχω, η Attraction, και έχει και bluetooth ενσωματωμένο στο ραδιοcd και την κεντρική οθόνη για ανοικτή ακρόαση του κινητού.

RoadRunner122 έγραψε:
Προφανώς μιλάς για τη μικρομεσαία κατηγορία στην οποία ανήκει, διαφορετικά συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα που καλώς ή κακώς, κάπου χάνει, κάπου κερδίζει.
Στην κατηγορία του λοιπόν, όσον αφορά επιδόσεις (κοιτώντας κυρίως ρεπρίζ) πάει σχεδόν σαν Megane 1.5dCi. Σε σχέση όμως με το αντίστοιχο 1.6dCi είναι πολύ πιό αργό.
Εάν μιλούσες για το όλο πακέτο, ναι, ενδεχομένως να έχεις δίκιο Wink
Θα σε στεναχωρήσω... μαύρα μεσάνυχτα στις ρεπρίζ!

http://www.zeperfs.com/en/duel3715-4327.htm
RoadRunner122 - Τρι 14 Ιαν 2014, 22:27:52
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αυτή που έχω, η Attraction, και έχει και bluetooth ενσωματωμένο στο ραδιοcd και την κεντρική οθόνη για ανοικτή ακρόαση του κινητού.

Nαι, το packConμπλαμπλα το περιλαμβάνει κι αυτό (ξέχασα να το γράψω), για το ίδιο μοντέλο μιλάμε. Απλά η οθόνη είναι αυτή ή αυτή?

Παράθεση:
Θα σε στεναχωρήσω... μαύρα μεσάνυχτα στις ρεπρίζ!

http://www.zeperfs.com/en/duel3715-4327.htm

Ναι... τώρα κλαίω με μαύρο δάκρυ Laughing
Αλλά αυτά τα νούμερα δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά των prospectus. Μάνι μάνι στο της C4 δίνει 0-100 12,4sec για το 1.6dCi e-Hdi BVM6.
Δεν τα χω οδηγήσει οπότε δε μπορώ να κρίνω.
Εάν πάω τελικά σε megane, θα είναι είτε για το 1.6 είτε γιατί το 1.5 εάν δε μπορώ να δικαιολογήσω 11φ.ιππους (είναι μπλεγμένη η κατάσταση προς το παρόν).
Steve - Τρι 14 Ιαν 2014, 22:50:04
Θέμα δημοσίευσης:
αυτή Very happy
RoadRunner122 - Τετ 15 Ιαν 2014, 13:35:17
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
αυτή Very happy

Είχα την εντύπωση πως έχει τη μεγάλη όταν βάλεις navi (το οποίο θυμάσαι πόσο το χρεώνει έξτρα?).
sps - Τετ 15 Ιαν 2014, 14:37:45
Θέμα δημοσίευσης:
παντως το megane που ειχα ρωτησει τον οκτωβριο το 1.5 progressive ειχε τιμη 16500 που τα εσπαγε!!
Ελπιζω ο ΤΕΟ να μην κανει τις τιμες πεζω.
Εδω που τα λεμε, αν ο συγγελιδης κανει καμια προσφορα τυπου C4 στο 308 θα εχει μεγαλο ενδιαφερον!
Αρα πρεπει να αναμενουμε πως θα διαμορφωθουν οι τιμες των γαλλων μονομαχων Twisted evil
RoadRunner122 - Τετ 15 Ιαν 2014, 14:56:22
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Αρα πρεπει να αναμενουμε πως θα διαμορφωθουν οι τιμες των γαλλων μονομαχων Twisted evil

Σαφώς!

Αλλά με το κάρβουνο που καίνε οι άλλοι 2 δεν τους βλέπω πριν το καλοκαίρι.... Rolling eyes ΕΛΕΟΣ!
Steve - Τετ 15 Ιαν 2014, 21:16:49
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Steve έγραψε:
αυτή Very happy

Είχα την εντύπωση πως έχει τη μεγάλη όταν βάλεις navi (το οποίο θυμάσαι πόσο το χρεώνει έξτρα?).
Ανεβαίνεις έκδοση και νομίζω την είχε στον βασικό εξοπλισμό... αλλά η έκδοση είχε και κανα 4.000 ευρώ παραπάνω αν θυμάμαι καλά Laughing

Γενικώς navi εργοστασιακό, ακόμα και μετά από 10 χρόνια που έχει βγει σε ευρεία κατανάλωση, δεν αξίζει (ίσως μόνο στην bmw που το έχει στον "στάνταρ εξοπλισμό").

Η σύγκριση 308 με C4 δεν υφίσταται... Rolling eyes
RoadRunner122 - Τετ 15 Ιαν 2014, 21:44:55
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

Γιατί ρε? Για το νέο 308 μιλάμε που δεν έχει έρθει ακόμα...
Steve - Τετ 15 Ιαν 2014, 22:20:15
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Steve έγραψε:

Αυτό εδώ δε λέμε;

http://auto.in.gr/presentations/article/?aid=1231266231

Τί να συγκρίνουμε τώρα... Rolling eyes
RoadRunner122 - Τετ 15 Ιαν 2014, 23:20:17
Θέμα δημοσίευσης:
Nαι δαύτο. Ok ούτε κι εμένα μ'αρέσει ιδιαίτερα από τις φωτό αλλά εξωτερικά τουλάχιστον έχει μιά προσωπικότητα (κάτι που το C4 κατά τη γνώμη μου δεν έχει, κι αυτό δεν θα αλλάξει ακόμα κι αν το επιλέξω).
drdino - Τετ 15 Ιαν 2014, 23:31:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
RoadRunner122 έγραψε:
Steve έγραψε:

Αυτό εδώ δε λέμε;

http://auto.in.gr/presentations/article/?aid=1231266231

Τί να συγκρίνουμε τώρα... Rolling eyes

To 308 mk2 πάντως έχει την καινούρια πλατφόρμα (EMP2, ελαφρύτερη κλπ) ενώ το C4 mk2 έχει την παλιότερη PF2.

Oπότε ναι, τι να συγκρίνουμε. Laughing

+ IMHO το 308 έχει τρομερό εσωτερικό το οποίο κρίμα που δεν συνοδεύεται από ανάλογο εξωτερικό.
salex - Πεμ 16 Ιαν 2014, 09:20:04
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη, σκέψου και τα παρακάτω πριν επιλέξεις:

Renault / Nissan - κατά πάσα πιθανότητα όμιλος Θεοχαράκη
Peugeot / Citroen - όμιλος Συγγελίδη

με ό,τι μπορεί να σημαίνουν...

Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η νέα σειρά στην οποία ανήκει το 308 μοιάζει υπερβολικά με Golf 7, aka εμετικό στην όψη και πλαστικό στο εσωτερικό.
Εντάξει, μπορεί να έχουν πετάξει και μια οθόνη μέσα για τις περισσότερες λειτουργίες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απέκτησε χαρακτήρα.
Το Pack Connectivité άστο καλύτερα, ένα USB box και μισό είναι δηλαδή 50Ε από το ebay. Το μάρκετινγκ ανακαλύπτει τρόπους να μας πασάρει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και το έμαθα με τον κακό τρόπο (τα έχω πληρώσει από την τσέπη μου με την ελπίδα να είναι εργοστασιακά ανταλλακτικά και το χιλιομετάνιωσα).

Στο Megane δεν ξέρω πως θα χωράς καλά καλά γιατί σε χώρο είναι σαφώς μικρότερο από τα προηγούμενα που γράφεις.
RoadRunner122 - Πεμ 16 Ιαν 2014, 15:19:39
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Γιάννη, σκέψου και τα παρακάτω πριν επιλέξεις:

Renault / Nissan - κατά πάσα πιθανότητα όμιλος Θεοχαράκη
Peugeot / Citroen - όμιλος Συγγελίδη

με ό,τι μπορεί να σημαίνουν...

Καλησπέρα Στέλιο Smile
Επειδή -απόλυτα ειλικρινά- δεν έχω καμία εμπειρία με τους 2 αυτούς εισαγωγείς, μπορείς να μου πεις εν ολίγοις τι εννοείς; Στείλε μου πμ αν δε θέλεις δημόσια. Και βασικά, τώρα που το θυμάμαι είχα διαβάσει κάπου για Συγγελίδη ότι από τότε που άρχισε τα πάρε-δώσε με το δημόσιο (βλ xsara αστυνομίας κλπ) απέκτησε μια "σαρακακίστικη" πολιτική. Το μόνο πάρε-δώσε που είχα ποτέ με citroen ήταν για ένα μπροστινό μουαγιέ για το 106 που δεν υπήρχε στο στοκ της Lion, το χρειαζόμουν άμεσα και τελικά πήρα για Saxo πληρώνοντάς το 10€ ακριβότερα.

Παράθεση:
Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η νέα σειρά στην οποία ανήκει το 308 μοιάζει υπερβολικά με Golf 7, aka εμετικό στην όψη και πλαστικό στο εσωτερικό.
Εντάξει, κομμάτι υποκειμενικό αυτό αλλά σκέψου ότι είναι λίγο πολύ αναπόφευκτο, προκειμένου να είναι μέσα στη μόδα που προστάζει η εποχή. Και συμβαίνει σχεδόν παντού (βλ. κωλοφάναρα Clio και Leon...).
Παράθεση:
Εντάξει, μπορεί να έχουν πετάξει και μια οθόνη μέσα για τις περισσότερες λειτουργίες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απέκτησε χαρακτήρα.

Βασικά πέραν των multimedia που θεωρώ + να υπάρχει οθόνη, το να αντικαθιστάς διακόπτες (πχ του κλιματιστικού) που σε μικρό χρονικό διάστημα θα μάθαινες να τους πατάς με κλειστά μάτια (ή με τα μάτια στο δρόμο πιό ρεαλιστικά) ενώ στην touch οθόνη θέλει μιά ματιά για να δεις που πρέπει να αγγίξεις και άλλη μιά για να επιβεβαιώσεις πως όντως πατήθηκε, είναι epic fail.

Παράθεση:
Το Pack Connectivité άστο καλύτερα, ένα USB box και μισό είναι δηλαδή 50Ε από το ebay. Το μάρκετινγκ ανακαλύπτει τρόπους να μας πασάρει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και το έμαθα με τον κακό τρόπο (τα έχω πληρώσει από την τσέπη μου με την ελπίδα να είναι εργοστασιακά ανταλλακτικά και το χιλιομετάνιωσα).

Μιλώντας για C4, καλώς ή κακώς, συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο εξοπλισμού "Attraction" οπότε θες δεν θες το πλερώ!

Παράθεση:
Στο Megane δεν ξέρω πως θα χωράς καλά καλά γιατί σε χώρο είναι σαφώς μικρότερο από τα προηγούμενα που γράφεις.

Εχμμ υπονοείς κάτι για τα κιλά μου??? Laughing
Σε όσα τεστ του Megane έχω διαβάσει, το μοναδικό (σχεδόν πάντα) μειονέκτημα είναι ο "μειωμένος χώρος πίσω επιβατών". Επειδή δεν είμαι και το πρώτο μπόι κι επειδή μπήκα κι έκατσα στη θέση του GTline, μου ήταν "γάντι". Από την άλλη, δεν έκατσα πίσω αλλά και δεν πήρα τη γυναίκα μαζί όταν πήγα στην έκθεση. Δεδομένου βέβαια ότι πίσω 9 στις 10 θα κάθεται παιδί/ιά, δεν είναι κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα.
RoadRunner122 - Κυρ 16 Μάρ 2014, 19:57:09
Θέμα δημοσίευσης:
Very happy Εν τέλει :

Kostaswannabe - Κυρ 16 Μάρ 2014, 20:14:21
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοριζικο, καλοταξιδο.. Και καλοδιαλυτο
Απο τα μικρα μελη της οικογενειας!!

Πλακα κανω φυσικα Wink
Steve - Κυρ 16 Μάρ 2014, 20:45:40
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτέλους, έγινες άνθρωπος Laughing Laughing Laughing

Άμα σου πώ που έχει την OBD... Rolling eyes
RoadRunner122 - Κυρ 16 Μάρ 2014, 21:09:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ! Smile

Steve έγραψε:
Άμα σου πώ που έχει την OBD... Rolling eyes

Ωχ Scratch ... για πε
BTS - Δευ 17 Μάρ 2014, 01:31:13
Θέμα δημοσίευσης:
Καλορίζικο Τζον! Very happy
Steve - Δευ 17 Μάρ 2014, 01:45:23
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή είχα λίγη ώρα για σκότωμα, κατάφερα και είδα σήμερα ότι φυσάει στα 1.6 bar ... Shocked
RoadRunner122 - Δευ 17 Μάρ 2014, 14:44:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Πετρή!

Σταύρο, σαν πολλή μου φαίνεται... για δεδομένα νορμάλ βενζινοκίνητου μοτέρ. Για diesel δεν ξέρω. Σε τι φορτίο τη μέτρησες? Η οβδ που είναι τελικά?
volvos - Δευ 17 Μάρ 2014, 14:52:51
Θέμα δημοσίευσης:
μωρη κοψοκωλα ειχαμε δικιο τελικα που χωναμε να ανεβεις κατηγορια? Laughing Laughing Laughing
RoadRunner122 - Δευ 17 Μάρ 2014, 15:22:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μωρη κοψοκωλα ειχαμε δικιο τελικα που χωναμε να ανεβεις κατηγορια? Laughing Laughing Laughing

Εσείς αν θυμάσαι καλά, μου προτείνατε να ανέβω κατηγορίΕΣ. Κάνε ένα τσεκ, οι 9 στις 10 προτάσεις για SW είναι... Smile

Απ'το να έδινα 15κάτι για Clio, έδωσα 3 παραπάνω και πήγα σε κάτι αρκετά μεγαλύτερο και με καλύτερο εξοπλισμό Wink
Gotcha - Δευ 17 Μάρ 2014, 15:36:07
Θέμα δημοσίευσης:
Καλοταξιδοοοοςς.

Για δωσε ινφο. Με τα 90 ειναι αυτο? Καινουργιο/μεταχ? Ποσο πηγε, ποια εκδοση ειναι?
COOL ALEXIS - Δευ 17 Μάρ 2014, 19:17:15
Θέμα δημοσίευσης:
Δοκίμασε μετά από διόδια να ξαναβάλεις το cruise και κρατήσου... Πόλεμος!!!
Steve - Δευ 17 Μάρ 2014, 19:26:31
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Σταύρο, σαν πολλή μου φαίνεται... για δεδομένα νορμάλ βενζινοκίνητου μοτέρ. Για diesel δεν ξέρω. Σε τι φορτίο τη μέτρησες? Η οβδ που είναι τελικά?
Και εμένα μου φαίνεται μπόλικια Laughing

3η-4η-5η-6η για 15 sec τη κάθε μια... και κρατούσε σταθερή Shocked

Η obd είναι πάνω από τον αναπτήρα... κρυφή Laughing
N207r - Δευ 17 Μάρ 2014, 20:25:56
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα τα diseel δουλεύουν με πολύ πίεση κ το corsa σηκώνει 1.5 γιαυτό βγάζουν κ άλογα κ δεν έχουν σχέση με τους βενζινοκινητήρες λογο θερμοδυναμικής..
RoadRunner122 - Δευ 17 Μάρ 2014, 21:21:02
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Καλοταξιδοοοοςς.

Για δωσε ινφο. Με τα 90 ειναι αυτο? Καινουργιο/μεταχ? Ποσο πηγε, ποια εκδοση ειναι?

Ευχαριστωωωώ!

Είναι με τα 115 και τα 27κιλά ροπής Very happy

Πήρα την έκδοση Attraction 115eHdi STT MCP δηλαδή με start&stop και αυτοματοποιημένο 6ρι σασμάν. Πήγε 17.777 τελική + 300 επειδή δεν είχα όχημα για απόσυρση με δώρο φυμέ και αισθ.παρκ..

Αλέξη, ακόμα στρώνω οπότε δεν θέλω να το μαστιγώσω... Το πάω μέχρι 2.000-2.200σαλ χωρίς ιδιαίτερη πίεση στο γκάζι. Χθες πάτησα μιά απότομα που χρειάστηκε να προσπεράσω, είχε 6η, κατέβασε 4η και μ'άφησε μαλ**α!

Γενικά, τη μεγαλύτερη εντύπωση μου την έχει κάνει η ΑΠΕΙΡΗ ροπή! Ερχόμενος σπίτι, έχω ν'ανέβω αρκετή ανηφορική βουνίσια στροφοδιαδρομή που στο 106 (16/63) τη βγάζω με φορτωμένη 2α και σε κάποια κομμάτια κουμπώνω και 3η. Μ'αυτό, πρώτη μέρα, χωρίς πολύ γκάζι βλέπω από 3η να κουμπώνει 4η... σκέφτομαι "ναι οκ... θα θελες...", την οποία φορτώνει κανονικά κουμπώνοντας προκλητικά ΚΑΙ 5η! Laughing

Σταύρο, θα ψάξω αύριο για obd στο σημείο που λες αν και εμένα έχει άλλη κεντρική κονσόλα και τον αναπτήρα τον έχει μέσα στο ψυχόμενο ντουλαπάκι (εκεί που είναι ο λεβιές ταχυτήτων σ'εσένα).
Steve - Δευ 17 Μάρ 2014, 22:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Δύο σενάρια:

1) Δε σου δώσανε Attraction

2) Το MCP με το αυτοματοποιημένο σασμάν αφήνει περισσότερο χώρο και βάλανε ψυχόμενο ντουλαπάκι (το οποίο γλυκοκοίταζα όταν ήταν να πάρω το δικό μου Embarassed )

Εσένα λογικά η κεντρική κονσόλα είναι κάπως έτσι

Επειδή έχω πλακώσει μπύρες και βαριέμαι να κατεβαίνω στο αμάξι τώρα, η OBD II βρίσκεται εδώ

βάζεις ένα κατσαβιδάκι σα μοχλό στην απόσταση που είναι τα 2 άσπρα clips και σμπρώχνεις προς τα κάτω το πλαστικό!
RoadRunner122 - Δευ 17 Μάρ 2014, 22:31:48
Θέμα δημοσίευσης:
To σενάριο 1 από που το συμπέρανες ρε μάστορη??? Άστο ξέρω... μιλάει η μπύρα Laughing

Σαν τη φωτό είναι το δικό μου.

Θα τσεκάρω αύριο Wink
sps - Τρι 18 Μάρ 2014, 08:52:15
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη καλοριζικο και καλοταξιδο !
Χωρις MCP ποσο βγαινει η attraction?
Gotcha - Τρι 18 Μάρ 2014, 09:12:38
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
Γιαννη καλοριζικο και καλοταξιδο !
Χωρις MCP ποσο βγαινει η attraction?

Το αυτο
RoadRunner122 - Τρι 18 Μάρ 2014, 11:53:28
Θέμα δημοσίευσης:
Με κάτι επιπλέον προσφορές που ίσχυαν μέχρι τέλος Φλεβάρη, έβγαινε 300€ κάτω σε σχέση με MCP.

Tο MCP είναι το αντίστοιχο "Pilotée" στα Peugeot.
Stevon - Τρι 18 Μάρ 2014, 22:17:59
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη , καλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχετε!! Wink
makis106 - Πεμ 03 Απρ 2014, 11:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
Κατανάλωση ρεκόρ για το νέο Peugeot 308 – Διένυσε 1.810 km με ένα ντεπόζιτο

http://www.drive.gr/news/nea-montela/katanalosi-rekor-gia-neo-peugeot-308-dienyse-1810-km-me-ena-ntepozito
SnakeMJK - Πεμ 03 Απρ 2014, 11:24:30
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Κατανάλωση ρεκόρ για το νέο Peugeot 308 – Διένυσε 1.810 km με ένα ντεπόζιτο

http://www.drive.gr/news/nea-montela/katanalosi-rekor-gia-neo-peugeot-308-dienyse-1810-km-me-ena-ntepozito

Παράθεση:
Η διάθεση του Peugeot 308 1.2 e-THP με τους 130 ίππους θα ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του μήνα, ενώ αργότερα ο ίδιος κινητήρας αναμένεται να προστεθεί και στην γκάμα των 208 και 2008 σε έκδοση με ισχύ 110 ίππων.

208.... με 1.2 μοτέρ... 110 άλογα... και τέτοια κατανάλωση.... Τρρρρελό!
Steve - Παρ 05 Δεκ 2014, 16:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
Με 1,21 ευρώ το λίτρο...

άλλα επίπεδα κατανάλωσης Cool
Steve - Τετ 23 Δεκ 2015, 21:25:27
Θέμα δημοσίευσης:
0,978€/lt Vpower Diesel ομολογώ ότι δεν έχω βάλει από τότε που το πήρα... Silly Silly X-mas X-mas Black eye Black eye
Road_Runner - Πεμ 24 Δεκ 2015, 10:22:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μλκ ετησια εκθεση τιμων κανεις?? Razz
Steve - Κυρ 27 Δεκ 2015, 20:17:05
Θέμα δημοσίευσης:
Την είδα παρατηρητήριο Cool
Steve - Κυρ 12 Ιούν 2016, 21:11:09
Θέμα δημοσίευσης:
(ξέρω στα τέτοια σας αλλά... κάπου πρέπει να το μοιραστώ και εγώ Love )

Σε 3 μέρες κλείνω την 4η επέτειο με το μωρό μου, και σήμερα πήρα την απαραίτητη παρέα μου

(9 cd, 11 ώρες liveset)

Και πήγα βόλτα σε μια από τις αγαπημένες μου διαδρομές για να ξεφύγω λίγο από την πίεση των τελευταίων ημερών, μιας που επιτέλους αρκετά πράγματα παίρνουν πλέον το δρόμο τους Smile

Το αποτέλεσμα;

Άντε, και του χρόνου 2.000 χλμ με ένα τεπόζιτο Very happy
SnakeMJK - Δευ 13 Ιούν 2016, 10:27:56
Θέμα δημοσίευσης:
Τι βλέπουμε ρε ψηλέ εδώ; 1540km με 1 ντεπόζιτο και κατανάλωση 4,1; Ή δεν βλέπω κάτι καλά;
Ας μην βάλω από το κλιό γιατί θα πάθεις ψυχολογικά Razz Razz
puglover - Δευ 13 Ιούν 2016, 10:54:45
Θέμα δημοσίευσης:
Θεωρητικη αυτονομια 1540 χλμ με αυτους τους ρυθμους + 400 χλμ που εχει διανυσει ηδη, συνολο 1940.
Steve - Δευ 13 Ιούν 2016, 14:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Τι βλέπουμε ρε ψηλέ εδώ; 1540km με 1 ντεπόζιτο και κατανάλωση 4,1; Ή δεν βλέπω κάτι καλά;
Δεν θα πάθω κάτι γιατί άμα ήσουν και συ 1250kg αμάξωμα θα σου έλεγα τί θα είχες από κατανάλωση Smile

Ο puglover σου έδωσε την απάντηση σε περίπτωση που δεν κατέχεις από μαθηματικά! Very happy
SAKIS-LEMANS - Πεμ 16 Ιούν 2016, 08:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:

χαχαχα! έτσι clio IV rules!
SAKIS-LEMANS - Πεμ 16 Ιούν 2016, 08:32:29
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:
Δεν θα πάθω κάτι γιατί άμα ήσουν και συ 1250kg αμάξωμα θα σου έλεγα τί θα είχες από κατανάλωση Smile

Ο puglover σου έδωσε την απάντηση σε περίπτωση που δεν κατέχεις από μαθηματικά! Very happy

που πήγες ρε 1540 χλμ?
MEMsound - Πεμ 16 Ιούν 2016, 09:53:08
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
(ξέρω στα τέτοια σας αλλά... κάπου πρέπει να το μοιραστώ και εγώ Love )

Σε 3 μέρες κλείνω την 4η επέτειο με το μωρό μου, και σήμερα πήρα την απαραίτητη παρέα μου

(9 cd, 11 ώρες liveset)

Και πήγα βόλτα σε μια από τις αγαπημένες μου διαδρομές για να ξεφύγω λίγο από την πίεση των τελευταίων ημερών, μιας που επιτέλους αρκετά πράγματα παίρνουν πλέον το δρόμο τους Smile

Το αποτέλεσμα;

Άντε, και του χρόνου 2.000 χλμ με ένα τεπόζιτο Very happy

οοομορφα!!! Laughing Cool Cool
Steve - Πεμ 16 Ιούν 2016, 23:14:22
Θέμα δημοσίευσης:
SAKIS-LEMANS έγραψε:
που πήγες ρε 1540 χλμ?

Steve έγραψε:
Και πήγα βόλτα σε μια από τις αγαπημένες μου διαδρομές

SnakeMJK - Παρ 17 Ιούν 2016, 07:20:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ πάνω από 1.300 είναι νομίζω αδύνατο να φτάσω, όσο αργά κ αν πηγαίνω... Το 1.200 είναι εύκολος στόχος. (45άρι ντεπόζιτο Rolling eyes )
Steve - Παρ 17 Ιούν 2016, 10:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 1200 είναι εύκολος στόχος, ενώ τα 1300 αδύνατος ή κατάλαβα λάθος; Rolling eyes

Εσύ στα 1200 είσαι με 3,75lt/100 δηλαδή;
SnakeMJK - Παρ 17 Ιούν 2016, 11:10:22
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Τα 1200 είναι εύκολος στόχος, ενώ τα 1300 αδύνατος ή κατάλαβα λάθος; Rolling eyes

Εσύ στα 1200 είσαι με 3,75lt/100 δηλαδή;

Αυτό ακριβώς. Όσο οικονομικά κ αν πηγαίνω, κάτω από 3,5 δε πηγαίνει με τίποτα. Οπότε το 1.300 δε το φτάνω με ένα ντεπόζιτο. Μιλάω πάντα για ταξίδι, όχι το πήγα σε μια κατηφορική διαδρομή με cruise κ μου έγραψε 2 λ/100 Razz
Αν το πας σβέλτα, ανεβαίνει στα 4 με 4,5. Αν το πας γλήγορα, πάει στα 5.
Steve - Παρ 17 Ιούν 2016, 13:24:25
Θέμα δημοσίευσης:
Κρατάς spritmonitor?
kpsig - Παρ 17 Ιούν 2016, 13:47:03
Θέμα δημοσίευσης:
Από προσωπική εμπειρία με Φόκους 1.6 tdci, Λεον FR 2.0 tdi και C180 blue efficiency, όλα είχαν πολύ αισιόδοξες καταναλώσεις στο ταμπλώ. Η μέτρηση είναι μια: χιλιομετρητής, συμπλήρωμα τεπόζιτου.
SnakeMJK - Παρ 17 Ιούν 2016, 14:09:07
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Κρατάς spritmonitor?

Όχι. Ακόμα. Πρέπει να το βάλω μπρος πάλι σιγά σιγά κ αυτό.
Με κομπιουτεράκι από γέμισμα σε εντελώς άδεισμα και πάλι γέμισμα ο υπολογιστής ταξιδίου ήταν στο 0,1 διαφορά. (μία φορά το έκανα κ από τότε απλά εμπιστεύομαι τον υπολογιστή)
Steve - Παρ 17 Ιούν 2016, 22:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Steve έγραψε:
Κρατάς spritmonitor?

Με κομπιουτεράκι από γέμισμα σε εντελώς άδεισμα και πάλι γέμισμα ο υπολογιστής ταξιδίου ήταν στο 0,1 διαφορά. (μία φορά το έκανα κ από τότε απλά εμπιστεύομαι τον υπολογιστή)
Βάλε spritmonitor λοιπόν, και 200 κιλά πάνω σου στις ίδιες διαδρομές και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε Very happy
SnakeMJK - Παρ 17 Ιούν 2016, 22:54:07
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
SnakeMJK έγραψε:
Steve έγραψε:
Κρατάς spritmonitor?

Βάλε spritmonitor λοιπόν, και 200 κιλά πάνω σου στις ίδιες διαδρομές και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε Very happy

Είσαι χοντρός Razz
Steve - Κυρ 19 Ιούν 2016, 08:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω πιο βαρύ "πλαίσιο" Embarassed
dimisboukis - Πεμ 13 Οκτ 2016, 11:26:49
Θέμα δημοσίευσης:
Σταυρο παλι ιδιο αμαξι εχουμε??? Very happy
Steve - Παρ 14 Οκτ 2016, 21:59:52
Θέμα δημοσίευσης:
Έχει και εσένα 6άρι σασμάν και 115 άλογα;
dimisboukis - Σαβ 15 Οκτ 2016, 15:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Έχει και εσένα 6άρι σασμάν και 115 άλογα;
Thumbs Up

Steve - Κυρ 16 Οκτ 2016, 09:17:27
Θέμα δημοσίευσης:
Έδωσες 22.000€? Shocked
salex - Δευ 17 Οκτ 2016, 06:34:01
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Έδωσες 22.000€? Shocked

Mon dieu αυτό πόνεσε! Very happy
sps - Δευ 17 Οκτ 2016, 07:51:55
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω μια αλλη, για πρωτο της αυτοκινητο(νεα οδηγος) πηγε και πηρε bmw x1 16d full extra!
Αυτο κι αν πονεσε(τους υπολοιπους)
dimisboukis - Δευ 17 Οκτ 2016, 11:59:54
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Έδωσες 22.000€? Shocked

Οχι βρε.Δεν το πηρα καινουργιο.Σχεδον τα μισα απο οσα ειπες 2013 μοντελο!
Steve - Δευ 17 Οκτ 2016, 23:29:08
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
Steve έγραψε:
Έδωσες 22.000€? Shocked

Αυτό που έχεις στην φωτογραφία είναι με αυτόματο σασμάν, δερμάτινα καθίσματα, ψυγειάκι στο χώρο μπροστά με το συρόμενο πορτάκι και navi (23.000 για την ακρίβεια το 2012 που πήρα το δικό μου).

Σε 3 χρόνια δηλαδή έπεσε 50% η τιμή του; Αν ναι, έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ πιστεύω!
dimisboukis - Τρι 18 Οκτ 2016, 07:30:49
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
dimisboukis έγραψε:
Steve έγραψε:
Έδωσες 22.000€? Shocked

Αυτό που έχεις στην φωτογραφία είναι με αυτόματο σασμάν, δερμάτινα καθίσματα, ψυγειάκι στο χώρο μπροστά με το συρόμενο πορτάκι και navi (23.000 για την ακρίβεια το 2012 που πήρα το δικό μου).

Σε 3 χρόνια δηλαδή έπεσε 50% η τιμή του; Αν ναι, έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ πιστεύω!

Η φωτο ειναι απο την εκδοση exclusive εχεις δικιο!Το δικο μου ειναι η εκδοση executive.Δεν εχει δερμα,ψυγειο,οθονη navi(εγχρωμη) στο κοντερ,αισθητηρες παρκαρισματος μπροστα και πιστευω μερικα ακομη σιγουρα!
Steve - Τρι 18 Οκτ 2016, 07:48:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ε πες το ντε και ήμουν έτοιμος να το βάψω μπλε το δικό μου Laughing

Πώς σου φαίνεται μέχρι τώρα η επαφή; Very happy
dimisboukis - Τρι 18 Οκτ 2016, 09:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ε πες το ντε και ήμουν έτοιμος να το βάψω μπλε το δικό μου Laughing

Πώς σου φαίνεται μέχρι τώρα η επαφή; Very happy

Πολυ καλο αυτοκινητο Σταυρο και το αυτοματο σαζμαν ολα τα λ7!Ανετο οικονομικο,ευρυχωρο και πραγματικα δεν το περιμενα τοσο γρηγορο!!!Εγω για 508 πηγαινα αλλα τελικα μου ανοιξε τα ματια η γυναικα και πηγαμε σ'αυτο!!!
Steve - Τετ 19 Οκτ 2016, 21:12:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ά ρε γυναίκα... καλά και ασφαλή χιλιόμετρα λοιπόν Laughing
dimisboukis - Τετ 19 Οκτ 2016, 21:49:17
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ά ρε γυναίκα... καλά και ασφαλή χιλιόμετρα λοιπόν Laughing

Να σαι καλα.Αν τυχον κατεβεις παρε τηλ να βρεθουμε.Α παιζει να ανεβω και γω αρχες νοεμβρη!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες