PSClub - Hellas

Εισαγωγή - Εξαγωγή - Σκασμένο κολάρο

marios_207_GT - Τρι 10 Δεκ 2013, 14:13:12
Θέμα δημοσίευσης: Σκασμένο κολάρο
Ξαφνικα όπως έμπαινα στο παρκινγκ εκανε ενα τριγμο το αμαξι και ακουσα ενα ελαφρυ σκάσιμο (σαν λάστιχο) αφου ειδα οτι τα λαστιχα ειναι κομπλε ανοιξα το καπό και είδα αυτο

γνωρίζει κάποιος αν ειναι επικίνδυνο να κάνω 3-4 χιλιόμετρα μέχρι το μηχανικό μου, φοβαμαι για την τουρμπίνα. Επίσης ξέρει κανεις πόσο πάει το μαλλί για ένα καινούριο?
JDROGAS - Τρι 10 Δεκ 2013, 14:26:57
Θέμα δημοσίευσης:
Απ οτι ειδα στο service box για gt εχει 85 και 104 ευρω αναλογα το πλαισιο σου.
Τωρα ειναι ρισκο να το περπατησεις ετσι.Ειναι θεμα τυχης αν τραβηξει τιποτα στραβωσες φτερωτη κατευθειαν.

Διορθωση...
Τρια διαφορετικα δινει εχει κι ενα με 99 ευρω.
JDROGAS - Τρι 10 Δεκ 2013, 14:36:57
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικα βασει της φωτογραφιας σου φορας κωδ.1440Α9 που εχει 85,21 ευρω.
marios_207_GT - Τρι 10 Δεκ 2013, 14:57:00
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ, έβαλα στραβα το σφυκτηρα και εδεσε καλα ωστε να καταφερω να παω μεχρι το μηχανικο με ασφαλεια, αλλα με τις τιμες που μου λες παω για 100αρικο και εισαγωγη με καταργηση στο φιλτροκουτι.
JDROGAS - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Φιλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ, έβαλα στραβα το σφυκτηρα και εδεσε καλα ωστε να καταφερω να παω μεχρι το μηχανικο με ασφαλεια, αλλα με τις τιμες που μου λες παω για 100αρικο και εισαγωγη με καταργηση στο φιλτροκουτι.

Συμβουλη μου απο την εμπειρια που εχω.
Εχω βαλει σχεδον ολες τις φιλτροχοανες απο bmc,green,simota,pipercross,k&n και φιλτρακια k&n & green.
Για το χειμωνα βαλε οτι θες,η σκονη πεφτει λογω βροχης και οι θερμοκρασιες ειναι καλες,αλλα για καλοκαιρι η φιλτροχοανη δεν ειναι οτι καλυτερο λερωνεται αμεσως και αισθανεσαι αμεσα με την αλλαγη της θερμοκρασιας οτι πεφτει η αποδοση και αισθανεσαι γενικοτερα μια απροθυμια στα χαμηλα.
marios_207_GT - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:11:53
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
marios_207_GT έγραψε:

Συμβουλη μου απο την εμπειρια που εχω.
Εχω βαλει σχεδον ολες τις φιλτροχοανες απο bmc,green,simota,pipercross,k&n και φιλτρακια k&n & green.
Για το χειμωνα βαλε οτι θες,η σκονη πεφτει λογω βροχης και οι θερμοκρασιες ειναι καλες,αλλα για καλοκαιρι η φιλτροχοανη δεν ειναι οτι καλυτερο λερωνεται αμεσως και αισθανεσαι αμεσα με την αλλαγη της θερμοκρασιας οτι πεφτει η αποδοση και αισθανεσαι γενικοτερα μια απροθυμια στα χαμηλα.

να ξανα βάλω αγελάδα δηλαδή? η γα@@μενη εκοψε και σε περιεργο σημειο, που να κοληθει και αντε να κανεις πατεντα, δεν θελω να δωσω τοσα φραγκα για το μαμα, και η μαλ***α ειναι οτι εχω και green φιλτρο μεσα στο φιλτροκουτι.

after market σωληνας υπάρχει?
makis106 - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:11:56
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα κοβονται εκει ρε πο**τη*, καίγονται απο τις θερμοκρασίες και σκάνε. Και το δικό μου εκανε σκασιματακι και παω για αλλαγή. Καλο θα ηταν ενα σιλικονης, αλλα θελεις και ενα 180άρι, και δεν τα δίνω. μαλλον θα σκασω το 85άρι.
ξερει κανεις αν οι αλλοι δυο (πιο ακριβοι) τυποι ειναι βελτιωμένοι? αν και το servicebox για το πλαισιο μου δεν μου δινει επιλογη για τα αλλα δυο παρα μονο για το παλιό (το πιο φτηνό), παιζει να μην κανουν τα αλλα δύο Question
makis106 - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:17:27
Θέμα δημοσίευσης:
*edit*
2 ειναι οι τυποι, ενας ο παλιος με τα 85€, και ενας ο πιο καινουργιος με τα 105€ ο οποιος ομως εχει και υποδοχη για τις αναθυμιασεις βενζινης που προστεθηκαν αργότερα, οποτε μια επιλογη υπαρχει μονο για εργοστασιακό.
marios_207_GT - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:21:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη κι εμενα με σκασιματακι πρέπει να ξεκίνησε, υπάρχουν μεταχειρισμένα στο car.gr αλλα δεν θελω να δωσω 30-40 ευρω και μετα πάλι τα ιδια εγω σκεφτομαι για ενα σιλικονουχο παπα( βασικα δεν ξερω πως λεγεται) τεσπα, ενα σιλικονουχο κολαρο που να αυξανει τη διαμετρο και μετα ανοξειδωτη σωληνα μεχρι το φιλτροκουτι που θα χρειαστει παλι κατι σε σιλικονη, οι 2 "παπαδες" μαζι με το ανοξειδωτο δεν νομιζω να γβγαινουν πανω απο 100αρικο, εγω παντως πρεπει να βρω λυση επειγοντως γιατι κατα καποιο τροπο "δεν εχω αμαξι"

Υ.Γ σημερα αλλαξα τη μπαταρια ρε φουστη μου και μολις γυρισα σπιτι εγινε αυτο, μολις το φτιαξω θα περασω απο τη πρωτη εκκλησια , θα βουτηξω ενα παπα και θα τον βαλω να το μπανιαρει με αγιασμο, δεν εξηγειται αλλιως, μουτζα του εχουν ρηξει του αμαξιου.

Υ.Γ 2 Μακη να φανταστω οτι το σκασιματακι το ειδες βγαζοντας τουρμπινα? Τι εκανες εκει?
Gotcha - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:28:14
Θέμα δημοσίευσης:
https://www.merlinmotorsport.co.uk/p/samco-hose-kit-207-gti-1-6-induction-2-tcs-412-ind

Μετα απο ενα προχειρο search
makis106 - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:34:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ρε συ μεταχειρισμενο δεν κοιταω, μπορει να κοπει την αλλη μερα.
Για σιλικονη παντως οσο εψαξα βρήκα μονο ολη την αγελαδα σιλικονη σαν αυτο που λεει ο Γιώργος, αλλα εδω Ελλαδα το βρισκεις κανα 180. τωρα για συνδυασμο σιλικονη-σωλήνα θες μια γωνια σιλικονη, ενα ανοξειδωτο, και αλλο ενα συνδεσμο σιλικονη για πανω. και καποιο απ τα δυο πρωτα να εχει και υποδοχη για τις αναθυμιασεις, οποτε μαλλον θα πρεπει να ειναι custom και πιστευω θα βγει ακριβουτσικο.
marios_207_GT - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:40:41
Θέμα δημοσίευσης:
μισο λεπτο ρε παιδια επειδη το εχω δεσει τωρα και δεν θελω να το λυσω για να παω στο μηχανικο μπας και βρουμε καμια ακρη μεχρι να το αλλαξω ωστε να κυκλοφορω, πειτε μου σας παρακαλω, απο τη τουρμπινα τι διαμετρο φευγει και στο κουτι τι διαμετρο θελουμε? η ανοξειδωτη μια ευθεια ειναι θα ρωτησω σε 2-3 μερη που εχω στο μυαλο μου να δουμε γιατι αν ειναι να δωσουμε τα ιδια λεφτα προτιμω το custom, της Samco σε καποια site διαβασα οτι κανει μεχρι 180 βαθμους και ποιος μου λεει εμενα οτι δεν θα τα φτησει και αυτο.
Alexis22 - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:53:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορείς να πάρεις ένα κολάρο σιλικόνης 51mm και να ενώσεις τα δυο κομμάτια που κόπηκαν, αν δεις στο κομμάτι που έμεινε πάνω στην τουρμπίνα έχει ένα λαστιχάκι που μπαίνει εσωτερικά.
Ετσι το έχω κάνει και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
makis106 - Τρι 10 Δεκ 2013, 15:58:17
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
Μπορείς να πάρεις ένα κολάρο σιλικόνης 51mm και να ενώσεις τα δυο κομμάτια που κόπηκαν, αν δεις στο κομμάτι που έμεινε πάνω στην τουρμπίνα έχει ένα λαστιχάκι που μπαίνει εσωτερικά.
Ετσι το έχω κάνει και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

όπως φαίνεται και στην τριτη γωτο του Μάριου η ρωγμή βγαινει πολυ εξω (ετσι ειναι και στο δικο μου), οποτε που θα σφιξεις το αλλο κολαρο, πανω στο σκασμενο? δεν νομιζω οτι θα ειναι οκ.
Gotcha - Τρι 10 Δεκ 2013, 16:01:10
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως δεν πιστευω πως αξιζει να ασχολιθεις με ισιο σωληνα- Τ - κολαρο. Απο οτι καταλαβαινω αυτο που θες να κανεις θα κανει μια ξερη 90αρα γωνια. Δεν ξερω αν παιζει τοσο ρολο εκει που ρουφαει η τουρμπινα, αλλα ισως να εχεις θεμα με ροικοτητα
JDROGAS - Τρι 10 Δεκ 2013, 17:58:02
Θέμα δημοσίευσης:
Kοιταξε εγω εχω σιλικονης παντου μεχρι και στο ψυγειο αλλα 180 ευρω δεν εδωσα για αγελαδα σιλικονης τα θεωρησα κοροιδια.
Και μια pipercross να παρεις μαζι με το κολλαρο θελεις 120 ευρω και πρεπει να καταργησεις και τις αναθυμιασεις.
Εγω παντως μετα απο 170.000 χλμ.με απειρες δοκιμες και με σωληνα,και μονο κολλαρο και συστολη διαστολη με σωληνα φτιαχτο και οτι αλλη μ******α μπορεις να φανταστεις κατεληξα παλι στην εργοστασιακη λυση.
Ουσιαστικα και μενα κοπηκε στην πενταεταια αλλα οχι τοσο,το προλαβα στο ξεκινημα μονο και μονο επειδη μετα τα τοσα μπασε-βγαλε ειχα το νου μου συνεχως.
Θεωρω οτι οι καλες λυσεις ειναι ριζικες και θελουνε αρκετα χρηματα.
Επισης ας λαβεις υποψιν σου οτι και η peugeot sport στα αγωνιστικα 207 χρησιμοποιει το ιδιο φιλτροκουτι με green.
makis106 - Τρι 10 Δεκ 2013, 18:02:34
Θέμα δημοσίευσης:
+1
Νομιζω το εργοστασιακο ειναι η καλυτερη λύση, με λιγο προσοχη στο να μην σφιγκουμε υπερβολικά.
marios_207_GT - Τρι 10 Δεκ 2013, 18:07:30
Θέμα δημοσίευσης:
παλικαρια την εργοστασιακη θα βαλω παλι πανω, εντωπιστηκε κιολας ενα πιθανο προβλημα για το "σκισημο", επειδη εχω φιλτρο green και καθε τοσο το βγαζω για καθαρισμα ειχα σφυξει υπερβολικα το σφυχτηρα, ναι μεν πρεπει να δενει καλα αλλα οχι και τερμα, αυτο φανηκε και απο το οτι ειχε μειωσει τρελα το παχος του πλαστικου της αγελαδας σε σχεση με το κανονικο. Να πω οτι η πατεντα που ειπε ο φιλος δεν γινετε, οπως ειπε και ο Μακης παει πολυ πανω το κοψιμο της αγελαδας, το μονο που εκανα για να παω μεχρι το μηχανικο και να γυρισω ειναι να στραβοπιασω το σφυκτηρα αλλα ειναι ΠΟΛΥ προσωρινο, βασικα δεν θα μετακινησω καν το αμαξι, απο εκει και περα με ενα μηχανικο-βελτιωτη που μιλησα στο τηλεφωνο μου ειπε τα εξης σαν λυσεις:
1)pipecros στα 130 ευρω, το καλοκαιρι θα εχω προβλημα και τρελο μαλστα εφοσον δεν εχω και δεν σκοπευω να βαλω i/c αμεσα
2)σιλικονατη αγελαδα στα 150-200 ευρω απο Ελλαδα που δεν εχει και τρελη σημασια μιας και ειναι "σωληνας" μη πιεζομενος αφου ειμαστε πριν το τουρμπο.
3)το μαμα ξανα που με το κοστος του ειναι σαν 2 σιλικονης, συμφερει αν σκεφουμε το ποσα χιλιομετρα εβγαλε.
4) Το ανοξειδωτο που ανεφερα με κινδυνο να χαλασει η ροικη και κοστος περιπου ισο με το σιλικονης.

Θα πα στη λυση 3 προσωπικα αν και δστενοχωριεμαι που θα δωσω λεφτα στη Peugeot, φαινεται πως ειναι μονοδρομος.
marios_207_GT - Τρι 10 Δεκ 2013, 18:12:34
Θέμα δημοσίευσης:
Θελω να κανω μια ερωτηση μονο αν και εκτος θεματος, οπως βλεπετε στις φωτο διακρινεται λαδιλα στην αγελαδα, αυτο ειναι νορμαλ? ειναι απο τις αναθυμιασεις? ή να ανησυχώ?
makis106 - Τρι 10 Δεκ 2013, 18:14:14
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
Θελω να κανω μια ερωτηση μονο αν και εκτος θεματος, οπως βλεπετε στις φωτο διακρινεται λαδιλα στην αγελαδα, αυτο ειναι νορμαλ? ειναι απο τις αναθυμιασεις? ή να ανησυχώ?
Απόλυτα νορμαλ για μαμα συστημα αναθυμιάσεων! Confused
Gotcha - Τετ 11 Δεκ 2013, 08:23:28
Θέμα δημοσίευσης:
Που να δεις και το δικο μου πως ειναι εκει στην αγελαδα. Μιλαμε τρελη μουργα
marios_207_GT - Τετ 11 Δεκ 2013, 14:42:13
Θέμα δημοσίευσης:
Τα νεα ειναι ακόμα χειρότερα και το γνησιο δεν υπάρχει στη Lion που τηλεφωνησα και πρεπει να γινει παραγγελεια απο Γαλλια και θελει 10 εργασιμες για να ερθει.
puglover - Τετ 11 Δεκ 2013, 14:44:26
Θέμα δημοσίευσης:
παρε σβαρνα τις αντιπροσωπειες και ρωτα μηπως εχουν στοκαρει κανενα κομματι.
marios_207_GT - Τετ 11 Δεκ 2013, 14:54:41
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
παρε σβαρνα τις αντιπροσωπειες και ρωτα μηπως εχουν στοκαρει κανενα κομματι.

τηλεφωνα θα ξεκινησω γιατι με την αγελαδα σκισμενη δεν το κυκλοφορω το αμαξι
marios_207_GT - Τετ 11 Δεκ 2013, 15:57:53
Θέμα δημοσίευσης:
τυλιξα με μονωτικη την αγελαδα, το μονο σιγουρο ειναι οτι οσο και να την τραβουσα κλπ δεν εφευγε, φοβαμαι ομως οτι με τις θερμοκρασιες θα ξεκολλησει, υπαρχει περιπτωση να αντεξει εστω και προσωρινα μεχρι να ερθει η καινουρια απο Γαλλια? σκεφτομαι κατι σε θερμοσυστελομενο, λετε να κανει κατι?

Manos206 - Τετ 11 Δεκ 2013, 16:11:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μαριε εχω την εντυπωση οτι η απλη μονοτικη δε θα αντεξει.. Εγω εχω μονωσει τα κενα αναμεσα στη σκουπα και το ψυγειο με αυτη την ταινια

http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=130_131&product_id=2851

και δεν εχει ξεκολησει μετα απο πολλους μηνες χρησης και καλοκαιρι.. Πιστευω οτι θα κανει δουλεια και στο δικο σου..
marios_207_GT - Τετ 11 Δεκ 2013, 16:15:41
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
Μαριε εχω την εντυπωση οτι η απλη μονοτικη δε θα αντεξει.. Εγω εχω μονωσει τα κενα αναμεσα στη σκουπα και το ψυγειο με αυτη την ταινια

http://youtools.gr/index.php?route=product/product&path=130_131&product_id=2851

και δεν εχει ξεκολησει μετα απο πολλους μηνες χρησης και καλοκαιρι.. Πιστευω οτι θα κανει δουλεια και στο δικο σου..

Φανταζομαι πως στο σημειο που κολλησες εσυ θα εχει και εκει μεγαλες θερμοκρασιες, αν θες πες μου που θα βρω αυτη τη ταινια γιατι τα καμιανια ειναι λιγο μακρια
Manos206 - Τετ 11 Δεκ 2013, 16:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι και φαντασου οτι απλα εχω κοψει κομματια και τα εχω κολησει.. Λογικα θα τη βρεις παντου (πρακτικερ, καρφουρ κτλπα). Δε θυμαμαι απο που την εχω παρει γιατι την ειχα χρονια..
marios_207_GT - Τετ 11 Δεκ 2013, 16:25:17
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
Ναι και φαντασου οτι απλα εχω κοψει κομματια και τα εχω κολησει.. Λογικα θα τη βρεις παντου (πρακτικερ, καρφουρ κτλπα). Δε θυμαμαι απο που την εχω παρει γιατι την ειχα χρονια..

φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ γιατι μου εδωσες τρελη ιδεα, εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα ταινιες με αντοχη μεχρι και 300 βαθμους και κοστος κατω απο 5 ευρω, απ οτι φαινεται θα κανω τη δουλεια μου ετσι. Και παλι σε ευχαριστω
Manos206 - Τετ 11 Δεκ 2013, 16:29:02
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν κανει τιποτα.. Wink Αν σου το μονωσει καλα δε χρειαζεται να δωσεις για καινουριο Wink
marios_207_GT - Τετ 11 Δεκ 2013, 16:38:08
Θέμα δημοσίευσης:
Manos206 έγραψε:
Δεν κανει τιποτα.. Wink Αν σου το μονωσει καλα δε χρειαζεται να δωσεις για καινουριο Wink

ο χρονος θα το δειξει, αμα παει καλα θα παρω μια και καλη αργοτερα μια αγελαδα σιλικονης να τελειωνω. ειμαι τυχερος παντως που εσωτερικα ειναι σε τελεια καταταση και δεν εχω το φοβο να ξεκολλησει κατι.
Manos206 - Τετ 11 Δεκ 2013, 16:42:25
Θέμα δημοσίευσης:
Προσεξε μονο να το καθαρισεις παρα πολυ καλα για να κατσει σωστα η ταινια.. Τριψε το και με λιγο οινοπνευμα.. Wink
Manos206 - Πεμ 12 Δεκ 2013, 21:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εγινε δουλεια;; Smile
marios_207_GT - Πεμ 12 Δεκ 2013, 23:42:55
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιταζοντας διαφορα πραγματα στο ιντερνετ για κολλησεις κλπ επεσα πανω σε αυτο http://www.youtube.com/watch?v=ZxE4eK0Xxo0 και σκεφτομαι μηπως κολλαει, παω λοιπον στο φανοποιο και μου λεει με τετοιο τροπο δεν κολλαει γιατι εναι απο λαστιχο και οχι πλαστικο οπως οι προφυλακτηρες αλλα μου εξηγησε πως εχει ειδικες κολλες για τετοια πραγματα, του το αφησα σημερα το απογευμα και αυριο θα παω να το παρω, εν τελη θα λυσω μονιμα το προβλημα χωρις κοστος κιολας Very happy παντως οσον αφορα τις ταινιες, βρηκα καποιες που ονομαζονται πυριμαχες και πιθανον να εκαναν δουλεια.
makis106 - Παρ 13 Δεκ 2013, 00:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μάριε οτι και να κανεις εκει προσωρινό θα είναι, οι θερμοκρασίες ειναι μεγάλες, συστολές/διαστολές, συν πίεση απο σφυκτηρα κλπ. Μακαρι αλλα δυσκολο το κοβω να κρατησει κόλλα.
marios_207_GT - Παρ 13 Δεκ 2013, 14:16:03
Θέμα δημοσίευσης:
Θα δω τι ειδους κολληση θα έχει γίνει και ανάλογα θα πραξω, γιατι και το μαμα δεν ειναι αξιο αναφορας σε κατασκευη αλλα 65.000 χιλιομετρα τα εβγαλε
marios_207_GT - Παρ 13 Δεκ 2013, 14:16:18
Θέμα δημοσίευσης:
Θα δω τι ειδους κολληση θα έχει γίνει και ανάλογα θα πραξω, γιατι και το μαμα δεν ειναι αξιο αναφορας σε κατασκευη αλλα 65.000 χιλιομετρα τα εβγαλε
JDROGAS - Παρ 13 Δεκ 2013, 16:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγουρα προσωρινο θα ναι εγω δεν θα του ειχα εμπιστοσυνη!
Gotcha - Παρ 13 Δεκ 2013, 16:36:45
Θέμα δημοσίευσης:
Με τετοια ημιμετρα ρισκαρεις απο το να δωσεις 70 ευρο τωρα, να χρειαστει να δωσεις για τουρμπινα 300+, οταν θα φυγει καποιο κοματι κολλας ή και κανα θραυσμα απο την αγελαδα και στα κουρεψει ολα
Manos206 - Παρ 13 Δεκ 2013, 17:04:38
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Με τετοια ημιμετρα ρισκαρεις απο το να δωσεις 70 ευρο τωρα, να χρειαστει να δωσεις για τουρμπινα 300+, οταν θα φυγει καποιο κοματι κολλας ή και κανα θραυσμα απο την αγελαδα και στα κουρεψει ολα

+1 σε αυτο.. Ειναι επικινδυνο..
marios_207_GT - Παρ 13 Δεκ 2013, 20:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια η κολληση εγινε σημερα το μεσημερι και εχει γινει εξωτερικα και μονο, με ειδικη κολλα, εγω δεν λεω οτι ελυσα μονιμα το προβλημα μου, θα ειναι υπο παρακολουθηση, αυριο που θα εχει στεγνωσει καλα θα το βαλω πανω αφου φυσικα το δοκιμασω με το χερι, και θα αφησω το αμαξι ρελαντι να σηκωσει θερμοκρασιες ωστε να το παρακολουθω με τα ματια μου πως συμπεριφερεται, μολις πιασει θερμοκρασιες εχω σκοπο να βαλω ενα ατομο να παταει γκαζι να δουμε και παλι τη συμπεριφορα του με τις κινησεις του κινητηρα, γενικα θα το παρακολουθησω και θα δω πως θα παει ωστε να παρω κατευθειαν ενα σιλικονατο γιατι το μαμα ειναι απο πλαστικο και λαστιχο και πολυ πιθανο να ξανα χαλασει. Ξανα λεω δοκιμαζω μια προσωρινη λυση για να μην ειμαι χωρις αμαξι στις γιορτες, θραυσμα στη τουρμπινα ειναι λιγο δυσκολο να παει κι αυτο λογω του τροπου που εχει κοπει, πριν το κολλησει ο ανθρωπος καθισε και διαβασε τις θερμοκρασιες στις οποιες αντεχει η κολλα ωστε να μην παθουμε καμια νιλα, απο θεμα θερμοκρασιας θα αντεξει, η κολλα ειναι ελαφρως ελαστικη ωστε να εχει καποιες συστολες-διαστολες εαν χρεαστει σε καποιο ζορισμα, θα σας ανεβασω φωτο αυριο να δειτε τι καναμε.
marios_207_GT - Σαβ 14 Δεκ 2013, 16:06:42
Θέμα δημοσίευσης:
Για να κλείσει το θέμα να πω οτι τελικά αποτύχαμε. Άφησα το αμάξι να ζεσταθεί και πήγα μια βόλτα 1 χιλιόμετρο για να κάνω κανα πάτημα ωστε να φτάσει σε μεγάλη θερμοκρασία και η κόλλα οχι οτι εφυγε αλλα μαλάκωσε ΠΑΡΑ πολύ σε σχέση με το οτι πριν ήταν τσιμέντο. Δηστυχώς όπως είπα πιο πάνω δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτη η αγελάδα σε αντιπροσωπείες που τηλεφώνησα, ρωτάω λοιπόν αν έχει κανενας υπ οψιν του κάποιο μαγαζί που θα πάω να την αγοράσω πέρα απο την αντιπροσωπεία.
dope207 - Πεμ 23 Ιαν 2014, 10:34:58
Θέμα δημοσίευσης:
καλημέρα.

Να θέσω και εγώ ένα ερώτημα με ένα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε εχτές.

σε ένα ψιλό καλό πάτημα αλλά με δευτέρα μέσα, μου πέταξε τον μεταλλικό σωλήνα (τον τελευταίο που έχει πάνω τον map sensor) από το μαμά κοκάλινο που πάει στην πεταλούδα. το μόνταρα πάλι - παίζει, αλλά δεν το πολύ πιέζω και πολύ από εχτές, μέχρι να το δει ο μηχανικός μου.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι άλλο για να αντικαταστήσω το κοκάλινο, αλλά για να αποφύγω τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον, θα ήταν προτιμότερο να φτιάξω σωλήνα η οποία να καταλήγει απευθείας στην πεταλούδα?

ευχαριστώ........ Smile
bagos - Πεμ 23 Ιαν 2014, 16:22:32
Θέμα δημοσίευσης:
Φτιαξε μεταλλικη σωληνα απευθειας στη πεταλουδα κ βγαλε αυτη τη παπαρια....
Εχει κ ενα λαστιχο εκει μεσα,στο κοκαλινο που λες(το οποιο ειναι πλαστικο κ οχι κοκαλινο),το οποιο σκιζεται...εσενα λογικα θα εχει φυγει για να παιζει,κ σαν ανταλακτικο παει ολος ο σωληνας μαζι με τον πλαστικο που μπαινει ο μαφ...
dope207 - Πεμ 23 Ιαν 2014, 20:56:27
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:
Φτιαξε μεταλλικη σωληνα απευθειας στη πεταλουδα κ βγαλε αυτη τη παπαρια....
Εχει κ ενα λαστιχο εκει μεσα,στο κοκαλινο που λες(το οποιο ειναι πλαστικο κ οχι κοκαλινο),το οποιο σκιζεται...εσενα λογικα θα εχει φυγει για να παιζει,κ σαν ανταλακτικο παει ολος ο σωληνας μαζι με τον πλαστικο που μπαινει ο μαφ...

Α πλαστικό!!!!! Shocked Πολύ ωραία!

θα το κοιτάξω για full σωλήνα από intercooler μέχρι πεταλούδα, απλά με προβληματίζει αν η τόσο μεγάλη διαδρομή επηρεάζεται από τα ταρακουνήματα του μοτέρ. για αρχή το βάλαμε καλύτερα και δείχνει οκ, αλλά σίγουρα θα δω τι θα κάνω.

thanks for the info "bagos" Thumb Left
Gotcha - Δευ 03 Φεβ 2014, 00:11:28
Θέμα δημοσίευσης:
Παω να καθαρισω φιλτρο το σαβατο, σηκωνω λιγο την αγελαδα για να βγαλο το καπακι απο το φιλτροκουτι και κρααακ, την πηρα στο χερι. Ακριβως οπως η φωτο στο πρωτο ποστ. Εχω 2 ερωτησεις :

-Το κοματι της αγελαδας που εμεινε πανω στην τουρμπινα ειχε κολησει πανω στο λαστηχακι για τα καλα και το εβγαλα σιγα σιγα με ενα ισιο κατσαβιδι. Το λαστηχο αυτο πανω στην τουρμπινα, δεν το πειραζουμε σωστα? Οπως το βλεπω ειναι αθικτο, και επομενω εκει πανω θα πατησει και η καινουργια αγελαδα.

-Τελικα υπαρχει το ανταλακτικο σε καμια αντιπρωσωπεια αθηνα?
makis106 - Δευ 03 Φεβ 2014, 00:18:14
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν χρειαζεται να μεινει κατι επανω στην τουρμπίνα. η καινουργια ειναι κομπλε και θα κουμπωσει αμεσως. τα παλια βγαλ'τα ολα.
απο ανταλλακτικο φοβαμαι οτι θα δυσκολευτεις πολυ. Η Peugeot και κατ'επεκταση τα ανταλλακτικα της ειναι ακομη σε κατασταση αδρανειας....
Gotcha - Δευ 03 Φεβ 2014, 00:20:26
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΙναι ομως 2 κοματια? ΤΟ ενα η αγελαδα και το αλλο το λαστιχο που ειναι στο στομιο της τουρμπινας? Παντω δεν ξερω αν εχει παρει απο θερμοκρασιες, απλα ειναι λες και ειναι κολημενο πανω στην τουρμπινα
makis106 - Δευ 03 Φεβ 2014, 00:22:56
Θέμα δημοσίευσης:
Απ οτι εχω δει, το λαστιχο ειναι κολλημενο επανω στην αγελαδα, οποτε ειναι ενα κομματι.
Giwrgos207GT - Δευ 03 Φεβ 2014, 20:55:16
Θέμα δημοσίευσης:
85 ευρω στην αντιπροσωπεια που ρωτησα και σε 20 μερες γιατι δεν υπηρχε εκει μονο παραγγελια....
130 ευρω βρηκα στο ιντερνετ της forge...
http://www.car.gr/parts/view/3008812/
Gotcha - Δευ 03 Φεβ 2014, 21:06:33
Θέμα δημοσίευσης:
Την παραγγηλα σημερα το πρωι απο αντιπρωσοπεια και θα ειναι εδω σε 10 εργασιμες..

Το RC και το rallye/gt, εχουν ιδιο φ στο στην εισαγωγη της τουρμπινας? Με το λαστιχακι της αγελαδας πανω στο αλουμινιο, θα μπει 50αρι κολαρο ?
vagelis207 - Τετ 12 Φεβ 2014, 18:34:04
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδες για να μην ανοιγω καινουριο θεμα,ειχα και'γω προβλημα με την αγελαδα και αγορασα καινουρια.Ερωτηση,η δικια μου δεν ειχε φισα για τον αισθητηρα στις αναθυμιασεις.Η καινουρια εχει υποδοχη .Το αμαξι εχει φισα αλλα την εχει ταπωμενη.Να την αφησω οπως ειναι η να τη βαλω στην αγελαδα μιας και εχει υποδοχη?
JDROGAS - Τετ 12 Φεβ 2014, 23:50:26
Θέμα δημοσίευσης:
Αστη οπως ειναι.
Gotcha - Πεμ 13 Φεβ 2014, 09:25:06
Θέμα δημοσίευσης:
και ακομα περιμενουμε το ανταλακτικο να ερθει απο Γαλλια 10 μερες μετα....
marios_207_GT - Πεμ 13 Φεβ 2014, 14:33:43
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατι δεν εψαχνες ενα μεταχειρισμενο βρε συ? εγω το τσιμπησα με ενα 20αρικο και κανω τη δουλεια μου, οταν τα φτυσει και αυτο θα παω σε σιλικονης.
makis106 - Πεμ 13 Φεβ 2014, 14:47:26
Θέμα δημοσίευσης:
Ή παρτε την πλαστική αγελάδα που δεν προκειται να ξαναχαλασει.
Gotcha - Πεμ 13 Φεβ 2014, 14:50:52
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Ή παρτε την πλαστική αγελάδα που δεν προκειται να ξαναχαλασει.

what ?
makis106 - Πεμ 13 Φεβ 2014, 14:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
Στα πιο καινουργια φορανε πλαστική, ειναι ενα 20ρικο πιο ακριβη απο την λαστιχενια και εχει αλλη μια αναμονη για τις αναθυμιασεις καυσιμου, οπου μπορεις να ταπωσεις. Κωδικο δεν μπορω να δω τωρα. αν θελει καποιος το κοιταζω μετα.
Gotcha - Πεμ 13 Φεβ 2014, 14:59:30
Θέμα δημοσίευσης:
Οι ταπες που λες ειναι οι ιδιες με τις ταπες για τις πισω αναθυμιασεις λαδιου? Γτ μου ρθε τελικα το ανταλακτικο και θα παω το απογευμα να το παρω. Αν ειναι το καινουργιο (που αμφιβαλω, το πληρωσα 92ευρο) εχω ενα σετ ταπες καβατζα
makis106 - Πεμ 13 Φεβ 2014, 15:00:43
Θέμα δημοσίευσης:
οχι δεν νομιζω να κανουν.
marios_207_GT - Πεμ 13 Φεβ 2014, 15:01:22
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Στα πιο καινουργια φορανε πλαστική, ειναι ενα 20ρικο πιο ακριβη απο την λαστιχενια και εχει αλλη μια αναμονη για τις αναθυμιασεις καυσιμου, οπου μπορεις να ταπωσεις. Κωδικο δεν μπορω να δω τωρα. αν θελει καποιος το κοιταζω μετα.

Μακη δωσε φωτα να εχουμε στο νου μας γιατι οταν χαλασει και αυτη καλυτερα να βαλω μια τετοια παρα να δωσω 160 για σιλικονη.
makis106 - Πεμ 13 Φεβ 2014, 15:04:03
Θέμα δημοσίευσης:
Κ η δικη μου ψιλοσκασμενη ειναι και ετοιμαζομαι. Θα παραγγειλω οπου να 'ναι. θα ανεβασω το απογευμα φωτο και κωδικο. Τιμη οταν ειχα κοιταξει πριν κανα μηνα ειχε 100€. Τωρα δεν ξερω τι γινεται γιατι για καποιο λογο το servicebox δεν δινει πλεον τιμες ανταλλακτικων... Rolling eyes
vagelis207 - Πεμ 13 Φεβ 2014, 16:58:38
Θέμα δημοσίευσης:
JDROGAS έγραψε:
Αστη οπως ειναι.

Ευχαριστω φιλε μου!

Παιδες εμενα μου ηρθε χτες και την πληρωσα 98 ευρωπουλα.
Αν βγαλει και αυτη 7χρονια θα ειμαι ευχαριστημενος.
makis106 - Πεμ 13 Φεβ 2014, 19:34:20
Θέμα δημοσίευσης:

android - Παρ 14 Φεβ 2014, 21:15:06
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.samcosport.com/uk/prod/car_kits/big/images/TCS-412IND.jpg
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες