volvos έγραψε: |
poly χοντρικα παιρνεις την αποδοση θερμικη και τη διαιρει με το cop
αυτο θα σου βγαλει πολυ χοντρικα την ΑΝΩΤΕΡΗ προσδιδομενη ηλεκτρικη ισχυ που καταναλωνει. αυτο το μετατρεπεις se kw και πολλαπλασιαζεις επι τις ωρες που το δουλευεις. και βλεπεις. γενικα το πιο οικονομικο ειναι θερμοσυσσωρευτες με πυροτουβλα που δουλευει νυχτα και αποδιδει μερα (αλλα θελει ρευμα γερο στις πριζες στο σπιτι αρα παλιο σπιτι ξεχνα το) και μετα τα αρκουδια αλλα τα αρκουδια ζεσταινουν οσο το εχει ανοιχτο γιατι ζεσταινει αερα οχι χωρο. |
SnakeMJK έγραψε: |
πέρσι με αποκλειστική θέρμανση από κλιματιστικά, έφαγα πολύ κρύο ![]() |
volvos έγραψε: |
μιας και εχω λιγο καιρο ας γραψω λιγα πραγματα.
οικονομικοτερες λυσεις απο καλη προς χειροτερη 1. υγραεριο. δεξαμενη προπανιου στο κηπο αν εχουμε 3μ αποσταση απο ορια και κτιριο. τεραστια οικονομια. πολυ ευκολη προσβαση σε αφορολογητο προπανιο. καλη θερμογονος δυναμη 2. φυσικο αεριο. καλη θερμογονος δυναμη. 20-30% μειωση τιμης την επομενη 7ετια. λεβητες συμπυκνωσης χαμηλων θερμοκρασιων αν εχετε ενδοδαπεδια και φαν κοιλ κανουν παπαδες 3. ενεργειακα τζακια. εγω δε τα γουσταρω γιατι κανεις το χαμαλη και πληρωνεις και ενα καρο λεφτα. επισης για να φτασει ζεστη παντου ξηλωνεις το σπιτι. ακομα και καλοριφερ να συνδεσεις υπαρχει θεμα αφου θες δοχειο αποθηκευσης για να δουλευει σωστα. μπλεξιμο για μαζοχες...μοδα ειναι θα περασει. εδω βαζανε καλοριφερ ακτινοβολιας πως τα λεγανε... 4. ρευμα. καλυτερη λυση θερμοσυσσωρευτες. εχουν πυροτουβλα καινε το βραδυ με νυχτερινο σου αποδιδουν ζεστη ολη μερα. τρομερη οικονομια αλλα θελει καθε συσκευη και ξεχωριστη παροχη απο πινακα... 5. ρευμα αντλιες θερμοτητας. επειδη ολοι μπλεκονται μιλαμε για αντλια που παραγει νερο μονο. ειναι χαμηλων θερμοκρασιων οι φτηνες αρα καινε μονο ενδοδαπεδια και φαν κοιλ και θερμαντικα σωματα μονο αν αυτα ειναι τεραστια σε διαστασεις . σωματα δουλευουν 80 νερο οι αντλιες βγαζουν 50....καντε αναγωγη! οι αντλιες χαμηλων θερμοκρασιων μονο ζεστη ειναι πολυ διαδεδομενη λυση σκανδιναβια και αποτελουν περιπου το 40% εκει της αγορας. υπαρχουν μοντελα που δουλεουν και -20 και -30 με καλη αποδοση αλλα θελουν στεγαστρο (για χιονια) και αντισταση μεσα στο μπαφερ για γρηγορη αποδοση οταν τη βαλεις μπροστα. αιρκοντιστιον που τα βαφτιζουν αντλιες θερμοτητας κλπ αποδιδουν μονο σε εργασιακους χωρους που εχεις καναλια και στοχευεις σωστα τον αερα προς το δαπεδο απο αεραγωγους. 6. πετρελαιο. δεν ειναι και τοσο ασχημη λυση οσο νομιζουν καποιοι. εγω εχω κρατησει αιρκοντιστιον που ειχα για καλοκαιρι στο δωματιο και εχω παρει ενα θερμοπομπο σαλονι μεγαλο. βαζω μπρος οταν γυρισω σπιτι για 1 ωρα το καλοριφερ σπαει υγρασια τοιχων και ζεσταινει το σπιτι και μετα το κλεινω και κραταω θερμοκρασια χωρου με το θερμοπομπο. μεσοσταθμικα εδωσα πολυ λιγοτερα σε πετρελαιο απο οσο νομιζετε. δεν ενδεικνυται σε μεγαλα σπιτια... |