Fotigos έγραψε: |
ας μην κοροιδευόμαστε 300 εώς 500 για να κάνουν απλά ένα upload (γιατί μετά απο τόσα χρόνια προγραμματισμού θα έχουν όλοι τυποποιήσει το 1ο στάδιο και είναι πράγματι ένα upload) ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ!!!!! ευχαριστώ που μου απαντήσατε παιδιά |
athanas έγραψε: |
πρίν από λίγο καιρό γνωστός αγωνιζόμενος σε γνωστό δυναμόμετρο έδωσε 150€ για μια ώρα για fine tuning του προγράμματος.... |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
Θα πω μερικά πράγματα έτσι γενικά για τον κάθε οδηγό που θέλει να βελτιώσει το αμάξι του.
1ον μην τσιγκουνεύεσαι λεφτά στα πράγματα που βάζεις στο αμάξι, του στυλ π.χ αυτό είναι 50ευρώ φθηνότερο, το άλλο 100 ευρώ κτλπ. 2ον μην μιλάς ποτέ για βελτίωση σε σχέση με το κόστος είναι άκυρο. Απλά αποφάσισε τι θέλεις απο το αμάξι σου, που θέλεις να φτάσεις και κάντο σωστά και ολοκληρωμένα. 3ον βρες έναν άνθρωπο που εμπιστεύεσαι να σου κάνει την δουλεια με το remap και ας σου ζητήσει και 500 ευρώ. Αλλα να γίνει σωστά αυτό έχει σημασία. Αν δεν συμφωνείς με τα παραπάνω, πάντα τότε θα έχεις ένα μισοβελτιωμένο αμάξι, πάντα θα έχεις παράπονα και δεν θα είσαι ευχαριστημένος απο το αμάξι σου. Αν δεν συμφωνείς με τα παραπάνω , τότε άστο όπως είναι..... μην μπλέκεις. Δεν υπάρχουν λύσεις οικονομικές στην βελτίωση. Το πιο οικονομικό είναι να το αφήσεις εργοστασιακό και να το συντηρείς σωστά. |
manosm3 έγραψε: |
φιλτρο και τελικο ειναι σαν να μην εχεις κανει τιποτα ![]() |
τι να βάλω δλδ;
δεν θα επεκταθώ σε περισότερα μετά του προγράμματος. Ο μόνος λόγος που θα άλλαζα πράγματα πχ IC τουρμίνα downpipe κτλ είναι μόνο αν χάλαγαν τα εργοστασιακά |
bagos έγραψε: |
Δυστυχως φιλε φωτη,αποσο μπορω να καταλαβω,σε νοιαζει καθαρα το οικονομικο, κ οχι η δουλεια που θα γινει,οποτε,κατα την γνωμη μου,αστο οπως ειναι το αμαξι κ μη το πειραζεις,γιατι τα πραματα ειναι πολυ πιο πολυπλοκα απο το σηκωνω πιεση κ φευγω.σιγουρα θα υπαρχουν παρενεργειες μετα,κ αναλογα με το ποδα θα εχεις πληρωσει στην αρχη,θα ασχοληθει κ θα εμδιαφερθει ο προγραμματιστης-dealer αργοτερα,για τη λυση τους.
Χωρις παρεξηγηση,αν ημουν προγραμματιστης κ εβλεπα αυτο το τοπικ,δε θα ηθελα να αναλαβω το αμαξι σου,ξεροντας οτι σα προγραμματιστης,θα ημουν διατεθιμενος για αφτερσειλ υπηρεσιες,αλλα εσυ θα ησουν παντα ενας δυσαρεστημενος πελατης,που θα με δυσφημουσε,ανεξαρτητα ποσο σε εχω βοηθησει,μονο κ μονο γιατι εστω κ τα 300 ευρω θα σου φσινονταν πολλα,γιατι δρ μπορεις να καταλαβεις τη δουλεια μου. |
bagos έγραψε: |
Δυστυχως φιλε φωτη,αποσο μπορω να καταλαβω,σε νοιαζει καθαρα το οικονομικο, κ οχι η δουλεια που θα γινει,οποτε,κατα την γνωμη μου,αστο οπως ειναι το αμαξι κ μη το πειραζεις,γιατι τα πραματα ειναι πολυ πιο πολυπλοκα απο το σηκωνω πιεση κ φευγω.σιγουρα θα υπαρχουν παρενεργειες μετα,κ αναλογα με το ποδα θα εχεις πληρωσει στην αρχη,θα ασχοληθει κ θα εμδιαφερθει ο προγραμματιστης-dealer αργοτερα,για τη λυση τους.
Χωρις παρεξηγηση,αν ημουν προγραμματιστης κ εβλεπα αυτο το τοπικ,δε θα ηθελα να αναλαβω το αμαξι σου,ξεροντας οτι σα προγραμματιστης,θα ημουν διατεθιμενος για αφτερσειλ υπηρεσιες,αλλα εσυ θα ησουν παντα ενας δυσαρεστημενος πελατης,που θα με δυσφημουσε,ανεξαρτητα ποσο σε εχω βοηθησει,μονο κ μονο γιατι εστω κ τα 300 ευρω θα σου φσινονταν πολλα,γιατι δρ μπορεις να καταλαβεις τη δουλεια μου. |
OnyX έγραψε: |
Και βεβαια ξερω ![]() |
OnyX έγραψε: |
Τωρα αν οι προγραμματιστες που ξερω ρυθμιζουν και peugeot δεν το γνωριζω ![]() |
akis1976 έγραψε: |
Ρε bagos τη είναι τα € στραγάλια είπαμε να μην είμαστε καρμιριδες αλλα θα πας για μια ψιλό ρυθμισει και μπαμ 300€ ![]() |
akis1976 έγραψε: | ||
Ναι εδώ όμως μιλάμε για προγραμματιστές που κάνουν peugeot,όχι άλλα ντάλα προγραμματιστές γενικά,βασικά 3 είναι οι πιο διαφημιζόμενοι στην αττική για peugeot και επειδή οι περισσότεροι έχουν βάλει το πρόγραμμα τους εκεί τουλάχιστον οι 2 από προσωπικοί εμπειρία μιλάω και εγώ και φίλων,πας στο βάζουν και σε 5 λεπτά έφυγες. Οπότε για να μην ξεφεύγουμε και εντελώς αν ο φίλος αποφασίσει τελικά να το κάνει κάλο θα είναι πρώτα να ρωτήσει εκεί που θα πάει την διαδικασία με την οποία θα μπει το πρόγραμμα,θα το μελετήσει πάνω στο δικό του αμάξι η κονσέρβα,και μετά αν έχει τίποτα θέματα άντε ψαξτον βρες τον,δεν θα σηκώνει τηλ κτλ.Οπότε το οικονομικό είναι και λίγο σχετικό,το τη πληρώνεις είναι και ανάλογα και με αυτό που παίρνεις. Ρε bagos τη είναι τα € στραγάλια είπαμε να μην είμαστε καρμιριδες αλλα θα πας για μια ψιλό ρυθμισει και μπαμ 300€ ![]() |
akis1976 έγραψε: | ||
Ναι εδώ όμως μιλάμε για προγραμματιστές που κάνουν peugeot,όχι άλλα ντάλα προγραμματιστές γενικά...βασικά 3 είναι οι πιο διαφημιζόμενοι στην αττική για peugeot και επειδή οι περισσότεροι έχουν βάλει το πρόγραμμα τους εκεί τουλάχιστον οι 2 από προσωπικοί εμπειρία μιλάω και εγώ και φίλων,πας στο βάζουν και σε 5 λεπτά έφυγες. Οπότε για να μην ξεφεύγουμε και εντελώς αν ο φίλος αποφασίσει τελικά να το κάνει κάλο θα είναι πρώτα να ρωτήσει εκεί που θα πάει την διαδικασία με την οποία θα μπει το πρόγραμμα,θα το μελετήσει πάνω στο δικό του αμάξι η κονσέρβα,και μετά αν έχει τίποτα θέματα άντε ψαξτον βρες τον,δεν θα σηκώνει τηλ κτλ.Οπότε το οικονομικό είναι και λίγο σχετικό,το τη πληρώνεις είναι και ανάλογα και με αυτό που παίρνεις. Ρε bagos τη είναι τα € στραγάλια είπαμε να μην είμαστε καρμιριδες αλλα θα πας για μια ψιλό ρυθμισει και μπαμ 300€ ![]() |
Bago ωραία τα λές όχι όμως καλά,αν είναι να βάλω ένα πρόγραμμα light με 500 στον καλό προγραμματιστή και να είμαι κάθε μέρα στο συνεργείο του με σκοπό να μου πάρει κι άλλα τότε τι σόι καλός είναι; ![]() Αυτό που με ανυσηχεί στα λεγόμενά σου είναι το σίγουρα θα έχω προβλήματα μετά το πρόγραμμα,... Ακούστηκαν παραδείγματα με 1000 άλογα κτλ, ρε παιδιά ένα απλό πρόγραμμα ζήτησα να πάει το κάρο μου λίγο καλύτερα όχι να κατέβω αύριο σε dragster ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||
Γι αυτη την ψιλορυθμιση που θα σου κανει ο πραγραμματιστης,μπορει να του παρει μιση με μια ωρα για να τα καταφερει στο αμαξι σου,αλλα για να μαθει ΠΩΣ να το κανει εχει φαει ξενυχτι και φαια ουσια.. Σκεψου λιγο πριν πεις τη σεβαστη γνωμη σου. Οι ανθρωποι αμοιβονται για την ωρα που ασχολουνται με ενα αντικειμενο,σχεδον σε ολα τα επαγγελματα.Ετσι και ο προγραμματιστης...δεν ξυπνησε μια μερα και ειπε ''ειμαι προγραμματιστης'' και αρχισε να βελτιωνει εγκεφαλους.Υπηρξε μια προεργασια την οποια φυσικα οι περισσοτεροι αγνοουν και ευλογα γεννιουνται τα ερωτηματα του τυπου ''σιγα,τι εκανε? 5 κουμπια πατησε και ζηταει 500ε??'' |
akis1976 έγραψε: |
OnyX δεν είπα ότι εσύ λες άλλα ντάλα,αλλά οτι μιλάμε για προγραμματιστές που ασχολούνται με peugeot και όχι προγραμματιστές γενικά(500 μπορεί να βάζουν σε peugeot),άμα κοιτάξεις λίγο στο forum 3-4 ονόματα θα δεις από προγραμματιστές.(και φυσικά δε λέω ότι αυτή είναι και η καλύτερη ντε και καλα ![]() |
salex έγραψε: |
Να προτείνω ένα πείραμα;
Όποιος θέλει μπορεί να έρθει σε μενα και να ανταλλάξουμε ρόλους. Εγώ θα είμαι ο πελάτης, που θα του φέρω το 207 μου για πρόγραμμα. Κι εκείνος θα ειναι ο προγραμματιστής. Θα του δώσω το λαπτοπ και τα εργαλεία μου για να προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά μου. Αφού τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα, κατά τα γραφόμενα, δε μπορεί να είναι τόσο δύσκολο πια. Αφού του εξηγήσω τί πρέπει να γίνει, τί γνώσεις χρειάζονται, πόση προσοχή χρειάζεται, πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός, πόσο κοστίζει ένας εγκέφαλος, πόση ώρα παίρνει και πώς πρέπει να γίνει όλη τη διαδικασία, θα πρέπει εκείνος να κοστολογήσει πόσο πρέπει να κοστίζει ένα πρόγραμμα. Είμαι περίεργος να δω πόσοι θα τολμούσαν να δοκιμάσουν την τύχη τους γνωρίζοντας ακριβώς πόσο ακριβό σπορ είναι και τί κινδύνους ενέχει. Μια δοκιμή θα σας πείσει! (κι ένα byte μπορεί να σας μεταπείσει) |
Να προτείνω ένα πείραμα;
Όποιος θέλει μπορεί να έρθει σε μενα και να ανταλλάξουμε ρόλους. Εγώ θα είμαι ο πελάτης, που θα του φέρω το 207 μου για πρόγραμμα. Κι εκείνος θα ειναι ο προγραμματιστής. Θα του δώσω το λαπτοπ και τα εργαλεία μου για να προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά μου. Αφού τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα, κατά τα γραφόμενα, δε μπορεί να είναι τόσο δύσκολο πια. Αφού του εξηγήσω τί πρέπει να γίνει, τί γνώσεις χρειάζονται, πόση προσοχή χρειάζεται, πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός, πόσο κοστίζει ένας εγκέφαλος, πόση ώρα παίρνει και πώς πρέπει να γίνει όλη τη διαδικασία, θα πρέπει εκείνος να κοστολογήσει πόσο πρέπει να κοστίζει ένα πρόγραμμα. Είμαι περίεργος να δω πόσοι θα τολμούσαν να δοκιμάσουν την τύχη τους γνωρίζοντας ακριβώς πόσο ακριβό σπορ είναι και τί κινδύνους ενέχει. Μια δοκιμή θα σας πείσει! (κι ένα byte μπορεί να σας μεταπείσει) |
Ghost Dog έγραψε: |
Ρε Στελιο, βαζε και συ τιμες στο σκρουτζ να μπαινει ο φο(ρ)τηγός κάθε βδομαδα να βλεπει ποσο εχουν παει...............
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Το γυφτο- τοπικ θα κλειδωθεί εντος της ημερας...... ![]() Τζον Τικης ![]() |
Να προτείνω ένα πείραμα;
harisma23 έγραψε: |
Κάποτε, ένα ζευγάρι πλούσιων αμερικάνων επισκέφθηκε τον Πικάσο, ζητώντας του να του κάνει ένα πορτραίτο της κυρίας. Αυτός την έβαλε να ποζάρει και τελείωσε το πορτραίτο μέσα σε μια ώρα, ζητώντας 500.000 δολάρια. Όταν ο κύριος του ζευγαριού αντέδρασε λέγοντας " μα 500.000 δολάρια για δουλειά μιας ώρας; ", ο καλλιτέχνης του απάντησε ότι δεν είναι η αμοιβή για δουλειά μιας ώρας, αλλά 50 χρόνων.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε το νόημα της ιστορίας (και δεν είναι βεβαίως ότι ο Στέλιος και ο οποιοσδήποτε Στέλιος είναι Πικάσο...) και νομίζω ότι αυτό προσπάθησε να εξηγήσει και ο Στέλιος. Γενικά σε καμία περίπτωση παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών (π.χ. γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών κτλ) δεν πληρώνεις μόνο την ώρα απασχόλησης, αλλά και κυρίως τα χρόνια της εκπαίδευσης και της εμπειρίας του "ειδικού", την ευθύνη που αναλαμβάνει, τα κοστολόγια που δεν βλέπετε κτλ. Αν δεν ήταν έτσι, όλοι θα αμείβονταν με το ωρομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη... Από εκεί και πέρα, σαφώς τόσο η κρίση, όσο και η μαζική διάθεση (που σημαίνει ότι το κόστος εξέλιξης ενός προγράμματος έχει αποσβεσθεί) πρέπει να επηρεάσουν τις τιμές (και το έχουν κάνει, για θυμηθείτε πόσο έκανε ένα πρόγραμμα πριν μια 5ετία). Στο τέλος τέλος όμως, μιλάμε για μια ελεύθερη αγορά και ένα είδος (πρόγραμμα) που δεν είναι πρώτης ανάγκης, οπότε και η κοστολόγησή του γίνεται από τον εκάστοτε προγραμματιστή ελεύθερα. Κατόπιν αυτού, ο πελάτης κρίνει και επιλέγει... |
Downhill έγραψε: |
ψηνομαι ψήνομαι αλλα κατσε να πείσω την γυναίκα να βαλουμε τα άλογα στον σταυλο... Σιγουλια σιγουλια θα ξεκινήσω και εγώ απο γενάρη να βελτιώνομαι!
εχω και τρίτον που ενδιαφέρεται με 207 |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
χαχαχ! άσε την γυναίκα, σε αυτά τα πράγματα απλα τα κάνεις και ανοίγεις την πόρτα μπαίνεις στο σπίτι και λές: Αγάπη! Βελτίώσα το αυτοκίνητο! Πάντως έχω φίλο οδοντίατρο με δύο παιδιά και ένα megane classic 2001 το οποίο εχει μοτέρ απο 2ίτρο clio 172 + τετραπετάλουδο έκκεντρα κτλπ. Η γυναίκα του ξέρει ότι απλα έχει αλλαξει εξαγωγή και ακούγεται έτσι. Σκέψου και αυτή την λύση.... |