PSClub - Hellas

Φτιάξε το μόνος σου - Αγορά 106 R και... περιποίηση

alfasud - Κυρ 20 Οκτ 2013, 04:47:19
Θέμα δημοσίευσης: Αγορά 106 R και... περιποίηση
Μετά από 4,5 χρόνια... αποτοξίνωσης Sad , ξανακύλισα και επέστρεψα στη μεγάλη αγάπη. Αγόρασα ένα μονόφυσο του 2000. Very happy

Χιλιόμετρα: 95000 περίπου ( πραγματικά όχι μουσι).Το ¨κυκλοφορούσε¨ ένας... 76χρονος Wink συμπαθέστατος κύριος , τα τελευταία χρονια
σχεδόν σε ακινησία ( το έβλεπα καθε μερα παρκαρισμένο πηγαινοερχόμενος για δουλεια). Επειδή το είχε σε ψιλοσκια,το χρώμα είναι σε καλή κατάσταση ( μονο ο ουρανός έχει θαμπωμα, πιστεύω με ένα γυαλισμα να αναβάλω το ολικο βάψιμο).

Μοτέρ:εντελώς μαμά όλη τη ζωή του, πλην μιας... σκουπας που τη φόρεσε για άγνωστο διάστημα ( είναι και σπασμένη).
Σήμερα φορά τα μαμά φιλτροκουτια κομπλε. Απο τα ψευτοκάπακα των εκκεντροφόρων δακρυζει λιγο λαδι ( το οποίο μάλλον δεν έχει σκουπιστεί ποτέ ως σήμερα Embarassed . Χάνει και το πίσω προς την καμπίνα).
Από κάτω κιβώτια,διαφορικά και λοιπά δεν χάνει σταγόνα. Εκεί που ήταν παρκαρισμένο το αμάξι, είχε μείνει και από μπαταρία και έσκυψα να δω τιποτα ίχνη. Κιβώτιο οκ, τσεκάρισα οδηγώντας με γρηγορες
αλλαγες, κατεβάσματα συγχρονιζέ δεν ακουγεται κιχ.

Ανάρτηση: μαμά από την αρχή και παραμένει. Εχουν αλλαχτεί αμορτισέρ μονο με μαμα.

Τα ηχητικά τα είχε βάλει ο υιός του 76χρονου, που οδηγούσε το αμάξι το καλοκαίρι.

Σήμερα κατάφερα να καθαρίσω λιγάκι το εσωτερικό ( ήταν μέσα στη βρώμα και λεω να κάνω πλήρη καθαρισμό με ατμούς και λοιπά, σε επαγγελματία).

Μερικές πολύ πρόχειρες φωτό ( ο φακός μου πρέπει να είναι λερωμένος).
Η μεγάλη μου κορη, οταν πούλησα το πρώτο ραλύ, ήταν 4 χρονών. Το ψιλοθυμόταν. Στο "δοκιμαστικό" πριν αγοράσω το δεύτερο, την είχα... συνοδηγό. Όταν έκανα μια πρώτη - δευτέρα κόφτες να δούμε το σασμάν, ενθουσιάστηκε και αρχισε να φωνάζει "οοοοοοοο ωραίααααα!" Thumbs Up (συνήθως πέφτει κράξιμο στις ταρζανιές!).
Στο πρώτο καθάρισμα λοιπόν επέμενε να βοηθήσει (σε πρώτο πλάνο) !

Εντελώς αδιάφορο σε μένα, έχει και ψιλοήχο

Το καντράν έχει αλλαχτεί με ένα από GTi. ( ανάβει λαμπάκι αερόσακου και ABS που δεν έχει...)

...περιτά βάρη!

Ο χώρος του κινητήρα είναι πολύυυυυυ βρώμικος. Πως να τον καθαρίσω?? HELP!

Το πήρα 2200...
alfasud - Κυρ 20 Οκτ 2013, 04:49:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ο υιός κάτι μου είχε πει για μια σκούπα που είχε φορέσει το αμάξι, χρόνια πριν. Τη ζήτησα και την βρήκαν ( μοναδική προίκα του αυτοκινήτου).
Το φίλτρο μέσα είναι ITG (μάλλον ήταν όταν μπήκε κάποτε, γιατί τώρα ήταν εντελώς σάπιο). Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αυτός που την είχε βάλει, έκανε πατέντα για να την τοποθετήσει, αφού η διάμετρος που είχε το στόμιο της χοάνης, ήταν ακριβώς το ίδιο με τη διάμετρο του σωλήνα της σκουπας, με συνέπεια να μην μπορεί να εφαρμόσει. Έβαλε λοιπόν το καμματι χαρτοσωλήνα που φαίνεται, στερεώνοντάς το με δυο σφικτήρες.

Που μπορώ να βρώ μια παρόμοια χοανίτσα να την προσαρμόσω μέσα στη σκούπα?? Το μήκος της χοάνης ήταν περίπου 16 εκατοστά, ενώ η διάμετρος του στομίου της περίπου 6,7 εκατοστά...
RoadRunner122 - Κυρ 20 Οκτ 2013, 09:25:09
Θέμα δημοσίευσης:
Χοάνες για σκούπες μπορείς να βρεις παντού κι έχεις και πολλές επιλογές όσον αφορά τη μάρκα (μιλώντας για γάζας) ενώ πας σε pipercross εφόσον επιμένεις σε foam όπως η σάπια. Η itg δεν ξέρω εάν εισάγεται ακόμα...

Σκέψου και το ενδεχόμενο να βάλεις ένα ελεύθερο φίλτρο στο εργοστασιακό φιλτροκούτι τροποποιώντας το ελαφρώς, αφαιρώντας το αντηχείο...
geo106xs - Κυρ 20 Οκτ 2013, 10:40:11
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Σκέψου και το ενδεχόμενο να βάλεις ένα ελεύθερο φίλτρο στο εργοστασιακό φιλτροκούτι τροποποιώντας το ελαφρώς, αφαιρώντας το αντηχείο...

Γιαννη,το αντηχειο σε τι χρειαζεται; Στο να "κοβει" ηχο και ιπποδυναμη;
Στο δικο μου εχω βαλει αφρωδες φιλτρο και εχω τραβηξει σωληνα απ'ευθειας στις γριλιες του προφυλακτηρα,αυτο λεμε να κανουμε και στου Γιωργου(alfasud),αφου το προτεινεις κι εσυ Wink
alfasud - Κυρ 20 Οκτ 2013, 10:51:03
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:

Αυτό σκόπευα να κάνω, μέχρι που έμαθα ότι υπάρχει σκούπα. Δε με νοιάζει να βάλω την ίδια χοάνη (άλλωστε και αυτή με ψιλοπαντέντα μπήκε και ροικά δεν ήταν ότι καλύτερο, αφού το ... χαρτοκολάρο που είχαν βάλει έκανε δύο τουλάχιστον σκαλοπάτια μετά το φίλτρο). Πρέπει να βρω μία που θα ταιριάζει ακριβώς στον μεταλικό σωλήνα της σκούπας. Κάτι σαν αυτό:

http://www.sparcoclub.gr/products.php?p=373&l=1

Θα κοιτάξω μήπως βρω εδώ που είμαι πρώτα Cool

Θα ήθελα να έχω δύο.... σετάπ ( 1.σκουπα,2.μαμά φιλτροκούτι πατέντα), αλλά να μη ξεφύγει οικονομικά πολύ το θέμα ¨αναπνοή¨. Αν βρω με 30-40 ευρώ καμιά χοανίτσα δηλαδή, θα ήταν το ιδανικό. Ξέρω οτι μπορεί με 50-60 ευρώ να βρεις μεταχειρισμένη ολόκληρη σκούπα, αλλά ποιος ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι το φίλτρο της. Πιστεύω καλύτερα να μπει καινούριο φίλτρο...
Το αμάξι θα μπει σύντομα για σέρβις, οπότε αν δεν βρω χοάνη, βάζω ένα χάρτινο μαμά καινούριο στο φιλτροκούτι και είμαι ΟΚ!

Για... racing καταστάσεις ( Γιώργο geo106xs εσύ μην ακους...Embarassed ) θα έχω τη σκούπα σκέτη ( με τη σίτα) Shocked Shocked Razz
geo106xs - Κυρ 20 Οκτ 2013, 11:16:47
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:

Για... racing καταστάσεις ( Γιώργο geo106xs εσύ μην ακους...Embarassed ) θα έχω τη σκούπα σκέτη ( με τη σίτα) Shocked Shocked Razz

Shocked Laughing Laughing Laughing
Κατι μου θυμιζει το "χωρις φιλτρο" Rolling eyes
RoadRunner122 - Κυρ 20 Οκτ 2013, 12:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Στο δικο μου εχω βαλει αφρωδες φιλτρο και εχω τραβηξει σωληνα απ'ευθειας στις γριλιες του προφυλακτηρα,αυτο λεμε να κανουμε και στου Γιωργου(alfasud),αφου το προτεινεις κι εσυ Wink

Γιατί να κόβει ιπποδύναμη βρε?

Αυτό ακριβώς που περιγράφεις λέω. Το έχει δοκιμάσει πρόσφατα ο Γιάννης-Jean, άλλαξε σε σκούπα και επανήλθε σε φιλτροκούτι Wink
geo106xs - Κυρ 20 Οκτ 2013, 12:58:40
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
geo106xs έγραψε:

Γιατί να κόβει ιπποδύναμη βρε?

Αυτό ακριβώς που περιγράφεις λέω. Το έχει δοκιμάσει πρόσφατα ο Γιάννης-Jean, άλλαξε σε σκούπα και επανήλθε σε φιλτροκούτι Wink

Ελεγα μηπως κοβει δυναμη επειδη δε ρουφαει τον αερα απ'ευθειας Embarassed

Εντωμεταξυ,με τον Jean πρεπει να το ειχαμε κουβεντιασει αυτο για το φιλτροκουτι,τοοοτε που του ειχα δωσει την αεροτομη,αν θυμαται στον Πειραια Very happy Και μου ειχε πει αλλη μια ωραια πατεντα,για αντιγραφο της μεγαλης ενιαιας σκουπας σε πιο μικρη βερσιον,καταλληλη για πρωτο σταδιο...Βεβαια εγω με τα καλουπια,δε το εχω παλεψει και αρκεστηκα στο φιλτροκουτι,συν το οτι με χαλαει ο ηχος της αναρροφησης Confused

Γενικα εχω σκεφτει και αλλη μια πατεντα,αλλα ειναι μεγαλη συζητηση...
Jean - Κυρ 20 Οκτ 2013, 15:24:05
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικό μου προσωπικά δουλεύει καλύτερα με το μαμά φιλτροκουτι και έχω βάλει εύκαμπτο κολάρο σιλικόνης και το βγάζω στη γρίλια του προφυλακτήρα αριστερά από το ψυγείο
geo106xs - Κυρ 20 Οκτ 2013, 16:43:10
Θέμα δημοσίευσης:
Jean έγραψε:
Το δικό μου προσωπικά δουλεύει καλύτερα με το μαμά φιλτροκουτι και έχω βάλει εύκαμπτο κολάρο σιλικόνης και το βγάζω στη γρίλια του προφυλακτήρα αριστερά από το ψυγείο
Γιαννη,τι φιλτρο αερα εχεις βαλει;
alfasud - Κυρ 20 Οκτ 2013, 18:29:49
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο πιστεύω το χάρτινο μαμά, θα είναι το καλύτερο γι αυτό το σετάπ! Very happy
geo106xs - Κυρ 20 Οκτ 2013, 18:50:19
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Γιώργο πιστεύω το χάρτινο μαμά, θα είναι το καλύτερο γι αυτό το σετάπ! Very happy

Nope! Μολις εβαλα το ελευθερο,ειδα κατ'ευθειαν διαφορα! Wink
Το χαρτινο,ειναι πολυ πνιγμενο!
Lef205 - Κυρ 20 Οκτ 2013, 19:21:38
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
alfasud έγραψε:

ισχυει
alfasud - Κυρ 20 Οκτ 2013, 20:03:05
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
alfasud έγραψε:

Τι ελεύθερο έβαλες λέγε! Με το τσιγκέλι θα στα βγάζω?
geo106xs - Κυρ 20 Οκτ 2013, 20:43:08
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
geo106xs έγραψε:
alfasud έγραψε:

Τι ελεύθερο έβαλες λέγε! Με το τσιγκέλι θα στα βγάζω?

Στο ειχα γραψει σε ενα μεϊλ,οτι το ειχα φτιαξει απο ειδικο αφρολεξ που πουλανε στα συνεργεια με το μετρο,ειδικο για αυτη τη χρηση Wink
Σου ειχα πει και ποιος το πουλαει στην περιοχη μου Cool
Υπαρχει και της malossi που ειναι διπλης πυκνοτητας και πωλειται σε μεγεθος Α3 και Α4,αλλα βγαινει λιγο πιο ακριβα.
Αυτα Laughing
alfasud - Κυρ 20 Οκτ 2013, 21:20:06
Θέμα δημοσίευσης:
αααααα ναι , σόρυ!
geo106xs - Κυρ 20 Οκτ 2013, 21:25:53
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
αααααα ναι , σόρυ!

Δε με προσεχειειειεις Laughing Laughing Laughing
geo106xs - Κυρ 20 Οκτ 2013, 22:30:45
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο ειναι της malossi http://www.malossistore.eu/en/products/A3-SHEET-40x30-cm-DOUBLE-RED-SPONGE_1413965?Type=M&Search=Si
Η διασταση Α4 λογω διαστασης δε φτανει...
Το no name(δε ξερω τη μαρκα του,βασικα) που αγορασα εγω,ειναι μονης πυκνοτητας,αλλα η πυκνοτητα του μοιαζει με αυτη της pipercross,απ'οσο εχω δει,συμφερει περισσοτερο απο της malossi γιατι παιρνεις οσο εσυ θες
Wink
Απλα,για να βαλεις τετοιο φιλτρο,πρεπει να φτιαξεις diy σχαρα στο φιλτροκουτι για να μπορει να σταθει και για να μη το ρουφηξει ο κινητηρας Laughing
alfasud - Δευ 21 Οκτ 2013, 15:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
Το αμάξι πήγε σε ειδικό σήμερα για βιολογικό καθαρισμό καμπίνας, πλύσιμο από κάτω και πλύσιμο μοτέρ ( η μάλλον ξεμπαζωμα θα έπρεπε να πω). Αναμένω και τη... διάγνωση περί εξωτερικού χρώματος, μιας και το άφησα βιαστικά το πρωί πριν πλυθεί και δούμε τι μπορούμε ακριβώς να περιμένουμε από γυάλισμα κλπ.

Ελπίζω να το παραλάβω αύριο, αν και μέχρι στιγμής δεν με έχει παρει τηλ, οπερ σημαίνει οτι ακόμη το ξεβρωμίζει.. Very happy

Γιώργο ο Σταύρου δυστυχώς είχε χοανίτσα για σκουπα, αλλά την έδωσε. Την είχε φτηνα όμως και μάλλον θα του πω να μου παραγγείλει μια. Το φίλτρο που έχεις εσύ είναι τυπου γάζας? Αυτά καίγονται νομίζω, ξεραίνονται και μπορεί να ρουφήξει το μοτερ κανα κομμάτι. Το έχω παθει στο παλιο, στο έχω πει νομίζω....
geo106xs - Δευ 21 Οκτ 2013, 16:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
Περιμενω φωτο μετα την κουρα ομορφιας! Very happy

Το φιλτρο που εχω εγω,ειναι αφρωδες,σχεδον ιδιο,με αυτο του λινκ που παρεθεσα παραπανω Wink Τα τυπου γαζας,δε τα παρασυμπαθω!
Θυμαμαι που μου ειχες πει για το φιλτρο που εφυγε κομματι,αλλα δε θυμομουν οτι ηταν γαζας...ενας λογος να τα αντιπαθησω ακομα πιο πολυ!
alfasud - Δευ 21 Οκτ 2013, 17:23:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείται θα μπουν φωτό. Στείλε μου πάλι από που πήρες το φίλτρο, έσβησα το emai εκείνο που μου το έλεγες George..
Giannis307 - Δευ 21 Οκτ 2013, 17:43:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ama το εχεις με τον πολυεστρα μπορεις να φτιαξεις σκουπα με πανελ φιλτρακι μεσα.....
alfasud - Τρι 22 Οκτ 2013, 20:40:37
Θέμα δημοσίευσης:
Παραλαβή αυτοκινήτου σήμερα το απόγευμα Very happy
Εξωτερικά, έκρινα οτι δεν άξιζε τον κόπο να δώσω περί τα 200 ευρώ, για επαναφορά χρώματος, αφού κατά τα λεγόμενα του ειδικού θα γινόταν κατά 80% αλλά και γιατί παλι θα φαίνονταν ορισμένα σημεία από τους προφυλακτήρες που έχει ξεφλουδίσει το χρώμα. Έτσι κι αλλιώς, κρυφοσκεφτόμουνα το βάψιμο ( δεν τρελαίνομαι με το μαύρο), έτσι καααποια στιγμή (καλά ναμαστε), θα το βάψω όλο, να φτιαχτουν και 1-2 λακουβίτσες που έχει το καπό.
Έτσι εξωτερικά κάναμε ενα απλό πλύσιμο:

Εσωτερικά με τον βιολογικό καθαρισμό, πραγματικά το σαλόνι έγινε... ανθρώπινο:

Αλλά η μεγάλη... μάχη έγινε στο μοτέρ. Πραγματικά άστραψε!

Bill207 - Τετ 23 Οκτ 2013, 08:43:55
Θέμα δημοσίευσης:
λες και έβαλες άλλο μοτέρ είναι τώρα που έφυγε η βρώμα Razz
kari - Τετ 23 Οκτ 2013, 09:06:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αλήθεια το μοτέρ πως το καθάρισες σε βενζινάδικο με νερό με πίεση η με κάποιο άλλο τρόπο;
alfasud - Τετ 23 Οκτ 2013, 11:07:38
Θέμα δημοσίευσης:
kari έγραψε:
Αλήθεια το μοτέρ πως το καθάρισες σε βενζινάδικο με νερό με πίεση η με κάποιο άλλο τρόπο;

Σε πλυντηριο, "ειδικό" για τέτοιους καθαρισμούς. Τι έβαλε δεν ξερω ακριβώς,, σίγουρα χημικά..
kari - Τετ 23 Οκτ 2013, 11:11:01
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
kari έγραψε:

Σε πλυντηριο, "ειδικό" για τέτοιους καθαρισμούς. Τι έβαλε δεν ξερω ακριβώς,, σίγουρα χημικά..

Κόστος; Περιοχή;
alfasud - Τετ 23 Οκτ 2013, 11:11:25
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα μια βόλτα από το συνεργείο σήμερα. Ελέγξαμε το αμάξι στο τι χρειάζεται από σέρβις. Μπροστινό σύστημα, ολα καλά, δεν βρέθηκε κάποιο ψεγάδι, ή κατι που χρήζει επισκευής.
Αποφααίσαμε να αλλάξουμε ιμάντα χρονισμού ( σετ κομπλε με αντλία νερου), για σιγουριά, μπουζί, φλάντζες ψευτοκάπακα και

1. ιμάντα δυναμό
Εδώ θελω τη βοηθεια σας. Το αμάξι έχει aircondition, το οποίο και θα καργήσω. Ποιον ιμάντα πρέπει να παραγγείλω?? ( λογικά πρέπει να είναι κοντύτερος)

2. Διαπιστώθηκε ανεπέστητος τζόγος στον τροχο πίσω αριστερά, οπότε παμε για προληπτική αλλαγή ρουλεμαν άξονα.

Θα ηθελα να μου πείτε τους κωδικούς από τα ρουλεμαν. Είναι αυτά που υπάρχουν στο DIY???

(" σετ επισκευής πίσω άξονα τα οποία περιλαμβάνουν: 2 ρουλεμάν ανά άξονα, τις 2 τσιμούχες στεγανοποίησης καθώς και ένα πλαστικό αποστάτη. Χρησιμοποίησα αυτό της SNR με κωδικό KS559.07 SNR Suspension Arm Kit").

Μόνο Γκαγκαστάθη προτείνετε για να τα πάρω??
Nik_psa - Τετ 23 Οκτ 2013, 13:23:28
Θέμα δημοσίευσης:
To A/C σύμφωνα με τις φώτογραφίες δεν είναι εργοστασιακό, αν δεν έχουν αλλάξει τροχαλία στροφάλου (κι έχει την μεγάλη) παρε με αριθμό πλαισίου τον ιμάντα που δίνει...
RoadRunner122 - Τετ 23 Οκτ 2013, 14:13:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, το κιτ επισκευής της snr είναι αυτό. Μπορείς να το πάρεις από οποιοδήποτε κατάστημα το διαθέτει, είτε Ντίνο, είτε τοπικό dealer, δεν αλλάζει κάτι.

Για τον ιμάντα, ότι σου είπε ο Νικόλας. Σαν μάρκα, θα σου πρότεινα hutchinson.
alfasud - Τετ 23 Οκτ 2013, 20:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ παιδιά, ευχαριστώ. Θα σας βάλω και φωτό την τροχαλία οταν λύσουμε το αυτοκίνητο, να μου πείτε στα σίγουρα. Σκοπεύω να αφαιρέσω τελείως ότι έχει να κάνει με τον κλιματισμό ( περιτά βάρη Very happy ).

Τα ρουλεμαν θα αλλαχτούν με την πολύτιμη βοήθεια του σχετικού τόπικ DIY!
Θεωρώ λιγάκι υπερβολική την προσθήκη του τρίτου ρουλεμάν και πηγαίνω για 2 ( να μη ζορίσουμε πολύ και τον μηχανικό... Cool )

Εχω δύο ακόμη ερωτήματα:
1.Ο μηχανισμός της πεταλούδας γκαζιού είναι γενικά δύσκολο να αφαιρεθεί?
Λεω να την καθαρίσω λιγάκι και να λιπάνω οσο γίνεται την ντίζα του
γκαζιού (ας κανω και καμια δουλειά κι εγω, εκτός από να πρήζω το
μάστορα Embarassed )

2. Να καθαρίσω και μπεκ με την ευκαιρεία??
geo106xs - Τετ 23 Οκτ 2013, 23:16:07
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Οκ παιδιά, ευχαριστώ. Θα σας βάλω και φωτό την τροχαλία οταν λύσουμε το αυτοκίνητο, να μου πείτε στα σίγουρα. Σκοπεύω να αφαιρέσω τελείως ότι έχει να κάνει με τον κλιματισμό ( περιτά βάρη Very happy ).

Θεωρώ λιγάκι υπερβολική την προσθήκη του τρίτου ρουλεμάν και πηγαίνω για 2 ( να μη ζορίσουμε πολύ και τον μηχανικό... Cool )

Εχω δύο ακόμη ερωτήματα:
μάστορα Embarassed )

Η πεταλουδα,βγαινει ευκολα,βγαζεις το σωληνα του φιλτροκουτιου,ξεφυσωνεις τους αισθητηρες,βγαζεις ντιζα και τελος ξεβιδωνεις τις τρεις αλλενοβιδες Wink
Απο τα παρελκομενα της,καλο θα ηταν να βγαλεις το μοτερακι του ρελαντι να το καθαρισεις με χαρτι,ποτισμενο με οινοπνευμα...την υπολοιπη πεταλουδα με σπρεϊ καρμπυρατερ...το tps μη το βγαλεις!
Προσοχη! Μη πιεσεις το εμβολακι του μοτερ ρελαντι!
Αυτα απο μενα Very happy

Μια ιδεα,δε ξερω κατα ποσο ειναι καλο,εγω το εκανα παντως:
Αν θες να χασομερησεις λιγο παραπανω με την πεταλουδα,παρε γυαλοχαρτα 320-600-1200-2000 και μια καλη αλοιφη και ξεκινα γυαλισμα!
Εξομαλυνεις το σκαλοπατακι που εχει,χωρις ομως να αφαιρεσεις υλικο και με υπομονη θα γινει καθρεπτης! Cool
Διαφορα,δεν ειδα(ουτε περιμενα),απλα,ειναι ενα ακομη συν σε αυτα που βελτιωσες μονος σου! Very happy
alfasud - Παρ 25 Οκτ 2013, 22:12:05
Θέμα δημοσίευσης:
kari έγραψε:
alfasud έγραψε:
kari έγραψε:

Κόστος; Περιοχή;

Σόρυ, τώρα μόλις το είδα,

Νίκος Πατρώνης
Καρλόβασι Σαμος

Κόστος 95 ευρώ ( συνολικα, βιολογικός μέσα, πλυσιμο από κάτω και καθαρισμός μοτερ)
alfasud - Παρ 25 Οκτ 2013, 22:13:47
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
alfasud έγραψε:

Εχω δύο ακόμη ερωτήματα:
μάστορα Embarassed )

Η πεταλουδα,βγαινει ευκολα,βγαζεις το σωληνα του φιλτροκουτιου,ξεφυσωνεις τους αισθητηρες,βγαζεις ντιζα και τελος ξεβιδωνεις τις τρεις αλλενοβιδες Wink
Απο τα παρελκομενα της,καλο θα ηταν να βγαλεις το μοτερακι του ρελαντι να το καθαρισεις με χαρτι,ποτισμενο με οινοπνευμα...την υπολοιπη πεταλουδα με σπρεϊ καρμπυρατερ...το tps μη το βγαλεις!
Προσοχη! Μη πιεσεις το εμβολακι του μοτερ ρελαντι!
Αυτα απο μενα Very happy

Μια ιδεα,δε ξερω κατα ποσο ειναι καλο,εγω το εκανα παντως:
Αν θες να χασομερησεις λιγο παραπανω με την πεταλουδα,παρε γυαλοχαρτα 320-600-1200-2000 και μια καλη αλοιφη και ξεκινα γυαλισμα!
Εξομαλυνεις το σκαλοπατακι που εχει,χωρις ομως να αφαιρεσεις υλικο και με υπομονη θα γινει καθρεπτης! Cool
Διαφορα,δεν ειδα(ουτε περιμενα),απλα,ειναι ενα ακομη συν σε αυτα που βελτιωσες μονος σου! Very happy

Θα σε χώσω να μου τα κάνεις μου φαίνεται! ( τι σκέτους καφέδες θα πίνουμε?? Shocked Very happy )
geo106xs - Σαβ 26 Οκτ 2013, 01:09:35
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Θα σε χώσω να μου τα κάνεις μου φαίνεται! ( τι σκέτους καφέδες θα πίνουμε?? Shocked Very happy )

Προβλεπεται Cool
Δε λεω ποτε οχι,οταν προκειται για "σκαλισματα"-μαστορεματα Very happy
alfasud - Δευ 20 Ιαν 2014, 19:49:36
Θέμα δημοσίευσης:
Η "πρόοδος" μετά από αρκετό καιρό:
κάναμε πλήρες σέρβις που περιέλαβε τα εξής (χοντρικά):
αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού
αλλαγή βαλβολινών
αλλαγή ιμάντα χρονισμου, αντλίας νερού ( σετ χρονισμού με τις απαραίτητες τροχαλίες)
αλλαγή ιμάντα δυναμό
αλλαγή μπουζί
αλλάγη πίσω δισκοφρενων, τακακίων και υγρών φυσικά
αλλαγή σινεμπλόκ εμπρός ψαλιδιών, εμπρός αντιστρεπτικής και πίσω άξονα με Powerflex black series
αλλαγή βάσης μοτέρ κιβωτίου με Peugeot Sport
τοποθέτηση τελικού group N αγνώστου κατασκευαστή
αφαίρεση air condition (όλα πλην βαπορέτας)
Στα ψευτοκάπακα των εκκεντροφόρων αρχικά μπήκε σκέτη φλαντζόκολλα, ωστόσο αυτό της εισαγωγής έχανε ευθύς αμέσως. Πήρα τις φλάντζες που δίνει ο Autoflan και την άλλαξα ( μόνο την εισαγωγής), οπότε και σταμάτησε η διαρροή ( προς το παρόν...).

Τυπώσαμε φτιαχτά ραλοαυτοκόλλητα ( έκανα μια μικρή π@π@ριά στην τοποθέτηση των πλαινών γραμμάτων "RALLYE", τα έβαλα ψηλότερα...)

μπήκαν 15ρες technomagnesio (αγοράστηκαν μεταχειρισμένες ασημί και βλαφτηκαν άσπρες από εμένα Very happy ). Λάστιχα Yokohama Sdrive 195/45/15.

Στο εσωτερικό τιμονάκι Motamec και πεταλιέρες Sparco

Στο μοτέρ, πλέον υπάρχει σωλήνας στο μαμά φιλτροκούτι με είσοδο αέρα από τη μάσκα ( φαίνεται λιγάκι σε πιο πάνω φωτογραφία), ενώ καταργήθηκαν και οι αναθυμιάσεις ( μπηκε diy δοχειάκι αναθυμιάσεων).
Shocked
groupN - Δευ 20 Ιαν 2014, 20:18:07
Θέμα δημοσίευσης:
μπραβο καλλιτεχνη...εχεις ορεξη βλεπω και εκανες καλη δουλιτσα!
pr4wd - Δευ 20 Ιαν 2014, 22:58:53
Θέμα δημοσίευσης: Καλορίζικο
Αφου είναι μαμά κράτα το έτσι για μένα. Ξέρεις με πόσο ζήλεια θα σε κοιτάνε όλοι όταν θα τους λές ότι το μόνο που δεν είναι Peugeot είναι η μπαταρία? χαχαχαχαχαχα. Οσο για την σκούπα αν ντέ και καλά θές να την βάλεις πάρε ένα φίλτρο και εκεί που είναι σπασμένη φτίαξε την με λίγο πολυεστέρα και ύφασμα. Αν είσαι κατα Νέα Μάκρη μεριά έλα να στο κάνω μπάμ μπάμ τωρα που πείρα φόρα. Very happy Very happy Very happy
alfasud - Τρι 21 Ιαν 2014, 09:47:28
Θέμα δημοσίευσης:
Να σαι καλά, αλλά θα το αφήσω με το μαμά φιλτροκούτι, πάει καλύτερα! Very happy
SpyrosA - Τρι 21 Ιαν 2014, 12:18:59
Θέμα δημοσίευσης:
πάρα πολύ ωραίο !!! και οι ζάντες πανέμορφες.
από ύψος στο μαμά δεν είσαι ? μήπως θα μπορούσες να μου πεις την απόσταση που έχει από το έδαφος στα σημεία που μπαίνει ο γρύλος για να δω εάν το xsακι μου είναι στο ίδιο ύψος ή πιο ψηλό ?
alfasud - Τρι 21 Ιαν 2014, 13:55:37
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το μετρήσω με πρώτη ευκαιρία και θα σου πω Cool
geo106xs - Τρι 21 Ιαν 2014, 17:37:34
Θέμα δημοσίευσης:
Σπυρο,το xs ειναι κατα τι ψηλοτερο Wink
jimakos205 - Πεμ 23 Ιαν 2014, 03:33:20
Θέμα δημοσίευσης:
αφου πιανουν τα χερια σου κ εβαψες κ τις ζαντες θα σου προτεινα να βαψεις κ το τιμονι..εχει το ιδιο ο ξαδερφος μου κ το εβαψε μαυρο..

RoadRunner122 - Πεμ 23 Ιαν 2014, 12:10:38
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραίο το Ραλλάκι σου Wink
alfasud έγραψε:
Πήρα τις φλάντζες που δίνει ο Autoflan και την άλλαξα ( μόνο την εισαγωγής), οπότε και σταμάτησε η διαρροή ( προς το παρόν...).

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για τις φλάντζες που λες;
Είναι λαστιχένιες όπως οι εργοστασιακές;
Μπαίνουν μαζί με τις εργοστασιακές ή πρέπει να τις αφαιρέσεις;
Εν έχεις και καμιά φωτό θα βοηθούσε.

Ευχαριστώ.
alfasud - Πεμ 23 Ιαν 2014, 22:11:28
Θέμα δημοσίευσης:
Οι φλάντζες είναι αυτές:

Στοιχίζουν 20 ευρώ και οι δύο. Το αμάξι όπως το πήρα έχανε ( για πολύυυυ καιρό) και από τα δύο ψευτοκάπακα ( οχι μεγάλες ποσότητες αλλά ικανες να το λερώνουν). Θεώρησα καλό στο σέρβις που έγινε, να αλλαχτούν. Φαίνεται όμως οτι ο μηχανικός ( δεν έχει ιδιαίτερη ειδίκευση στα 106..) ή κανένας βοηθός ( το πιθανότερο) δεν πρόσεξε οταν τα ξεκόλησε και, τουλάχιστον στο καπάκι εισαγωγής κατέστρεψε εντελώς τη μαμά φλάντζα. Έβαλε φλαντζόκολλα και στα δύο με αποτέλεσμα να χάνει ασύστολα το εισαγωγής ( το εξαγωγής καλά κρατεί, μάλλον εκεί δεν χάλασε τη μαμά φλάντζα).
Ξαναέβαλα φλαντζόκολλα ( Permatex) στο εισαγωγής μόνος μου πολύ προσεκτικά και καθαρίζοντας πολύ καλά τις παλιές, αλλά πάλι τζίφος ξανάχανε.
Οπότε έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή. Εβαλα την πιο πάνω φλάτζα και τέλειωσε το θέμα.
Στο εξαγωγής, όταν δω ξανά διαροές θα το αλλάξω και αυτό.

Να σημειώσω ότι οι φλάντζες μπαίνουν ΧΩΡΙΣ φλαντζόκολλα Very happy και εννοείται οτι βγαζεις τις μαμά!
alfasud - Πεμ 23 Ιαν 2014, 22:15:44
Θέμα δημοσίευσης:
jimakos205 έγραψε:
αφου πιανουν τα χερια σου κ εβαψες κ τις ζαντες θα σου προτεινα να βαψεις κ το τιμονι..εχει το ιδιο ο ξαδερφος μου κ το εβαψε μαυρο..

Ωραίο και το μαύρο, αλλά προς το παρόν θα το αφήσω μπλε. Very happy
Για κουμπί στο κέντρο, το ψάχνω Rolling eyes
jimakos205 - Πεμ 23 Ιαν 2014, 22:55:52
Θέμα δημοσίευσης:
εμεις ειχαμε παρει αυτο...

http://www.ebay.co.uk/itm/OD-1960-NEW-OMP-HORN-BUTTON-PUSH-FOR-OMP-STEERING-WHEEL-CENTRE-60mm-2-CONNECTORS-/330910703115?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4d0bd09e0b
RoadRunner122 - Παρ 24 Ιαν 2014, 16:47:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Γιώργο Wink

Για το τιμόνι, ψηφίζω μπλε, ως έχει.
spar@ - Κυρ 26 Ιαν 2014, 13:47:40
Θέμα δημοσίευσης:
H καλύτερη επιλογή ειναι αυτές οι φλατζες με πολυ λεπτή στρώση καλής φλατζοκολλας και απο τις δυο πλευρές, συμπέρασμα μετά απο πολλές δοκιμές ...
alfasud - Κυρ 26 Ιαν 2014, 17:37:57
Θέμα δημοσίευσης:
spar@ έγραψε:
H καλύτερη επιλογή ειναι αυτές οι φλατζες με πολυ λεπτή στρώση καλής φλατζοκολλας και απο τις δυο πλευρές, συμπέρασμα μετά απο πολλές δοκιμές ...

Όποιο ξαναχάσει από τα δύο, θα το κάνω έτσι όπως λες! Very happy
spar@ - Δευ 27 Ιαν 2014, 02:45:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μακάρι να μην ξαναχασει καμια !
Ρίξε μια ματια στο κεντρικό κολαρο που παει στον θερμοστάτη δείχνει οτι χάνει αν δεν ειναι θέμα κολιέ και θες κολαρο, επειδη βγάζει και δυο σωλήνες που κάνουν κύκλωμα στο φίλτρο λαδιού και εχει τςιμπημενη τιμη αν δεν εχει ο Γιώργος στείλε μ πμ πρέπει να χω!
Και γενικά οτι θες εδώ ειμαστε
alfasud - Τετ 03 Σεπ 2014, 13:38:01
Θέμα δημοσίευσης:
Update των.. περιοποιήσεων:

Εμφάνιση - εσωτερικό:
Τιμόνι Motamec ( από Ebay), πεταλιέρες Sparco (αγορά σε τιμή ευκαιρίας από κάποιον που τις είχε ξεχασμένες σε αποθήκη...).

Angel Eyes ( δωρεά από τον geo106xs, επισκευή και τοποθέτησή τους από τον... μαστρογιώργο -εμένα δηλαδή Cool Shocked Very happy ):

alfasud - Τετ 03 Σεπ 2014, 13:48:31
Θέμα δημοσίευσης:
Φρένα:

Δίσκοι brempo ( οι απλοί 247 ), τακάκια ferodo 2500 και υγρά, σωληνάκια Goodridge.
Tοποθέτηση: μαστρογιώργος, εξαέρωση μαστρογιώργος με τη βοήθεια του άλλου μαστρογιώργου ( geo106xs) Very happy .

Εξάτμιση:

Μου έφτιαξε μια με 50αρα σωλήνα ο Σπύρος Μαυροειδάκος ( μεσσαίο -τελικό, μετά το μαμά δίχαλο ως πίσω).

Κάποια στιγμή βρέθηκαν γνήσιοι Peugeot Sport εκκεντροφόροι και τους τσίμπησα Smile .

Ενώ ο γνωστός από το αδελφό club Leonidas 16V με προμήθευσε με ξεκλείδωτο εγκέφαλο με βάση, ώστε να κουμπώνω πάνω ότι πρόγραμμα θέλω ( εν προκειμένω με το PS πρόγραμμα).(Η φωτό είναι ενδεικτική )

alfasud - Τετ 03 Σεπ 2014, 13:53:02
Θέμα δημοσίευσης:
...και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του Haynes Manual, τους τοποθέτησα στην κεφαλή.

Παράλληλα, επειδή είχα την υποψία οτι σα να χτυπούσε που και που ένα ωστήριο, είχα το κόλλημα και αποφάσισα να... πειραματιστώ με τα ωστήρια.
Τα έβγαλα λοιπόν όλα, τα έλυσα ένα ένα ( με τη βοήθεια ενός - δύο βίντεο από το you tube), τα καθάρισα και τα μοντάρισα ξανά:

Ένα ωστήριο λυμμένο (και βρώμικο...)

Όλα μαζί σε κάποια φάση της... καθαριότητας

Έτοιμα για τοποθέτηση στην κεφαλή!

alfasud - Τετ 03 Σεπ 2014, 14:07:14
Θέμα δημοσίευσης:
Στο μαμά φιλτροκούτι, έδωσα μια επιπλέον τροφοδοσία αέρα, κάνοντας μια τρύπα εμπρός, και συνδεοντάς τη κατόπιν μέσω χαρτοσωλήνας, με το μαμά σκουπάκι που έχει το 106.

Από την κάτω μεριά του κουτιού, εκεί που κανονικά συνδέονται οι... πνίχτες, έχω άλλη χαρτοσωλήνα που καταλλήγει σε μικρή στρογγυλή εισαγωγή, χαμηλά σχετικά, στον προφυλακτήρα

Σε ότι αφορά το θέμα διαρροών λαδιού από ψευτοκάπακα, το έλυσα ως εξής:

πήρα από autoflan τις δύο φλάντζες που δίνουν:

και έβαλα φλαντζόκολλα μόνο προς την πλευρά των ψευτοκάπακων. Από την κάτω πλευρά δηλαδή της κεφαλής δεν έβαλα καθόλου. Με αυτό τον τρόπο και εύκολα μπορώ να τα ανοίξω ξανά, χωρίς να πρέπει να καθαρίζω φλαντζόκολλες, αλλά και ( το σημαντικότερο) δεν χάνουν πια καθόλου λάδι Very happy Very happy
alfasud - Τετ 03 Σεπ 2014, 14:15:25
Θέμα δημοσίευσης:
Τέλος, με τις συμβουλές του Στέλιου (pughell) σχετικά με τα μπουζί, επιλέχθηκαν τα κατάλληλα ώστε να αποφευχθούν ορισμένα βραχυκυκλώματα που άρχισαν να κάνουν τα μαμά, με το πρώτο πρώτο "ζόρι" που έφαγαν Shocked Very happy .

Έτσι βγήκαν τα μαμά μπουζί, όταν έβαλα τα ψυχρότερα NGK. Από το χρώμα τους δύο τινά θα πρέπει να συμβαίνουν:
ή έχω κάποιο θέμα με αντλία βενζίνας/μπεκ κλπ
ή δουλεύει η εισαγωγή που έχω ώστε να κοντεύει να στεγνώσει το PS πρόγραμμα!
alfasud - Τετ 03 Σεπ 2014, 14:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
Τοποθέτηση εξάτμισης ( Μαστρογιώργος).

Ένα πρόχειρο βιντεάκι ( στη δευτέρα "κοβω" λίγο σε κάποια φάση λόγω κυκλοφορίας Cool )
http://vid225.photobucket.com/albums/dd186/alfalibe/MOV00423_zps6f4d7313.mp4

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα στην τοποθέτηση των εκκεντροφόρων, ήταν οτι δεν μπόρεσα να τεντώσω σωστά τον ιμάντα. Εννοώ οτι από φόβο μη τυχόν τον έχω πολύ λασκαρισμένο, τελικά τον τέντωνα παραπάνω από οτι έπρεπε. Αποφάσισα και το πήγα στον μηχανικό, ο οποίος και τον τέντωσε όπως έπρεπε ( θέλω να πιστεύω Very happy ). Έπρεπε να δείτε την έκφρασή του οταν του είπα ότι καθάρισα ωστήρια κλπ κλπ. Θεωρώ οτι μάλλον πιστεύει οτι πήγα και τα έκανα σε κάποιον άλλο μηχανικό... Laughing Laughing
B.M-SPORT - Σαβ 06 Σεπ 2014, 20:37:04
Θέμα δημοσίευσης:
παρα πολυ καλη δουλεια φιλε!!!!! ειδικα εκκεντροφορους και ωστηρια!!!

να ρωτησω, με τι καθαρισες τα ωστηρια;;;
alfasud - Κυρ 07 Σεπ 2014, 10:44:56
Θέμα δημοσίευσης:
Thanks. Τα ωστηρια τα ελυσα, τα εβαλα στις θηκουλες και αφου αδειασα μεσα ενα σπρει της περματεξ αφαιρεσης λαδιων-γρασων, τα αφησα να μουλιασουν ενα βραδυ. Την επομενη, τα πλακωσα με καθαριστικο καρμπυρατερ, να φυγει οτι ειχε μεινει (τα πολλα τα εβγαλε το πρωτο σπρει ).Μετα τα επλυνα ενα ενα σε ζεστο σαπουνονερο και αμεσως μετα τα ψεκασα με wd40. Στο μονταρισμα εβγαλα τον αερα απο το κυλινδρακι καθε ωστηριου και δουλεψαν ρολοι χωρις περιεργους ηχους, με την πρωτη μιζια...Μιλαμε βγηκε πολυ μπιχλα.Το μοτερ ειχε περιπου 100000 χλμ, με μαλλον οχι και τοσο επιμελεις αλλαγες λαδιων...
Το καθαριστικο πρεπει να ηταν αυτο
[url] https://www.google.gr/search?q=permatex+degreaser&client=tablet-unknown&hl=en-GB&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KRsMVPG1KNDVarGmgagG&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=800&bih=1280[/url]
hlias303 - Κυρ 07 Σεπ 2014, 15:24:44
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα να κανω μια ερωτηση τα λαμπακια στο video γιατι αναβουν?

πολι καλι δοθλεια με τα οστιρια χαρα στο κουραγιο σου!
geo106xs - Κυρ 07 Σεπ 2014, 15:32:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τα οργανα,ειναι απο μοντελο με abs και επειδη του Γιωργου δεν εχει,αναβει η ενδεικτικη λυχνια της μοναδας του abs μαζι με του χειροφρενου Wink
Το airbag εξ'αιτιας του τριακτινου Wink
B.M-SPORT - Κυρ 07 Σεπ 2014, 16:20:28
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:
Thanks. Τα ωστηρια τα ελυσα, τα εβαλα στις θηκουλες και αφου αδειασα μεσα ενα σπρει της περματεξ αφαιρεσης λαδιων-γρασων, τα αφησα να μουλιασουν ενα βραδυ. Την επομενη, τα πλακωσα με καθαριστικο καρμπυρατερ, να φυγει οτι ειχε μεινει (τα πολλα τα εβγαλε το πρωτο σπρει ).Μετα τα επλυνα ενα ενα σε ζεστο σαπουνονερο και αμεσως μετα τα ψεκασα με wd40. Στο μονταρισμα εβγαλα τον αερα απο το κυλινδρακι καθε ωστηριου και δουλεψαν ρολοι χωρις περιεργους ηχους, με την πρωτη μιζια...Μιλαμε βγηκε πολυ μπιχλα.Το μοτερ ειχε περιπου 100000 χλμ, με μαλλον οχι και τοσο επιμελεις αλλαγες λαδιων...
Το καθαριστικο πρεπει να ηταν αυτο
[url] https://www.google.gr/search?q=permatex+degreaser&client=tablet-unknown&hl=en-GB&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KRsMVPG1KNDVarGmgagG&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=800&bih=1280[/url]

και παλι μπραβο σου, ευχαριστω
SpyrosA - Τετ 10 Σεπ 2014, 22:38:51
Θέμα δημοσίευσης:
Μπράβο πολύ καλή δουλειά !!!
alfasud - Τρι 11 Νοέ 2014, 15:03:52
Θέμα δημοσίευσης:
Είπα να βγάλω την πεταλούδα σήμερα για καθάρισμα και ένα γυαλισματάκι επι τη ευκαιρεία ( δεν είχε καθαριστεί ποτέ από οτι φαίνεται...).
Στις φωτογραφίες, είμαι στη φάση του τριψίματος με 1000 νερού. Ακολουθησαν 1500, 2000 και στο τέλος ένα πέρασμα με αλοιφή).

alfasud - Τρι 18 Νοέ 2014, 14:37:46
Θέμα δημοσίευσης:
Καταφέραμε και το βγάλαμε σήμερα από ένα άτυχο 206CC:

Εκτός από τα προφανή, τι μπορεί να μου είναι χρήσιμο μελοντικα (στο 106)?

Για το κιβώτιο γνωρίζει κανείς τα νούμερα? Very happy Confused

Αγγελία προσεχώς Laughing [/img]
RoadRunner122 - Τρι 18 Νοέ 2014, 20:36:33
Θέμα δημοσίευσης:
Πολλά μπορείς να "κλέψεις" από κει (μάνι μάνι τα ψευτοκάπακα) αλλά θα πρότεινα να το αφήσεις στην άκρη ως έχει και όταν έχεις όρεξη/χρόνο/χρήμα, του κάνεις ένα rebuilt, του περνάς κι ένα ζευγάρι ραλλίσια έκκεντρα με πολλαπλή εισαγωγής/πεταλούδα και κάρτερ...
alfasud - Τρι 18 Νοέ 2014, 20:46:48
Θέμα δημοσίευσης:
E γι αυτό το πήρα, κάποια στιγμή να μπει στο 106 Very happy . Σχεδιάζω να ελέγξω την κατάστασή του, να το λύσω ώστε να μπει γενικά οτι απαιτει το... diy για τοποθέτηση υβριδίου Cool ( εντάξει και κάποια που δεν απαιτεί Rolling eyes Rolling eyes ).
RoadRunner122 - Τρι 18 Νοέ 2014, 20:52:23
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστός. Ε, κάνε μιά μέτρηση συμπίεσης να δεις κατά πόσο στεγανοποιεί αρχικά.

Για το σασμάν, τσέκαρε εδώ Wink

(αν δεν το βρίσκεις στη λίστα, πες κωδικό να ψάξω στα κιτάπια μου)
alfasud - Τρι 18 Νοέ 2014, 21:11:49
Θέμα δημοσίευσης:
RoadRunner122 έγραψε:
Σωστός. Ε, κάνε μιά μέτρηση συμπίεσης να δεις κατά πόσο στεγανοποιεί αρχικά.

Για το σασμάν, τσέκαρε εδώ Wink

(αν δεν το βρίσκεις στη λίστα, πες κωδικό να ψάξω στα κιτάπια μου)

Θα το τσεκάρω αύριο thanks!
m_power_lunatic - Πεμ 04 Δεκ 2014, 23:05:34
Θέμα δημοσίευσης:
Πολυ ωραια δουλειά στο 16v, πρεπει να ειναι 1-2000 κοντα με το δικο μου που ειχα.

Να σε ρωτησω κατι, το τιμονι της Motamec με τί κωνο το συνδυασες και ποσο σου πηγε συνολικα? Σε 13αρι θελω να το βαλω.
alfasud - Σαβ 06 Δεκ 2014, 22:05:51
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστα,τελος99 Wink .Τον κωνο τον πηρα απο αποθηκη που ειχε καποιος που ειχε καταστημα και το εκλεισε,δεν θυμαμαι στοιχεια,παντως θεωρω υπαρχουν στην αγορα...Ο δικος μου πρεπει να ειναι ιταλικος σα να θυμαμαι...
alfasud - Παρ 12 Δεκ 2014, 13:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
Την ξήλωσα σήμερα (από το JP4...)

Τώρα πρέπει αφού βγάλω τα ελατήρια, να αρχίσω καθαρίσματα - γυαλίσματα Shocked Very happy
alfasud - Δευ 15 Δεκ 2014, 12:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
Έβγαλα βαλβίδες/ελατήρι κλπ φτιάχοντας ένα... ειδικό εργαλείο από σφικτήρα που χρησιμοποιουν οι μαραγκοί. Για να μη κάνω γρατζουνιές στα τοιχώματα - θήκες των ωστηρίων, προσάρμοσα ένα πλαστικό καπάκι:

Ξεκίνησα καθάρισμα από τα εύκολα:
πάνω μέρος:

Tο κάτω μέρος θέλει ακόμη δουλειά... Χρησιμοποίησα τη μικρή πλαστική σπατουλα που φαίνεται... Smile

alfasud - Σαβ 20 Δεκ 2014, 20:49:11
Θέμα δημοσίευσης:
Έχουν κάνει 3 angle job στο καπάκι του JP4 από το εργοστάσιο ή μου φαινεται? Cool

Πάντως ενώ κοντά στις έδρες οι επιφάνειες είναι πολύ γυαλιστερές, πιο πίσω έχει αρκετό σαγρέ, τόσο στους αυλούς εισαγωγής όσο και στους εξαγωγης. Προς το παρόν καθαρίζω μόνον! Very happy
alfasud - Κυρ 21 Δεκ 2014, 16:01:26
Θέμα δημοσίευσης:
Geo την καθάρισα όπως μου είπες, καλή έγινε???? Shocked Cool

geo106xs - Κυρ 21 Δεκ 2014, 16:18:46
Θέμα δημοσίευσης:
Πω πω πω καθαριοτητες!!!!
Αν εχει γινει ομοιομορφο το καθαρισμα,εισαι τζετ! Thumb Left
Τα γυαλοχαρτα,πως τα στερεωσες;
alfasud - Σαβ 27 Δεκ 2014, 20:07:52
Θέμα δημοσίευσης:
Για την ιστορία, γυαλόχαρτο 2000 στερεωμενο στις άκρες με χαρτοταινία, επάνω σε φλατ επιφάνεια ( χρησιμοποίησα ενα φυλλο χονρή μελαμίνη). Το γυαλόχαρτο το άλοιψα με λαδι μηχανής ( κανονικα θέλει και βενζίνα για να διαλυθεί το λάδι, οπως μου ειπες, αλλά η αποθήκη μου είναι μικρή και θα σκάσω αν σκορπίσω βενζίνες). Κούνησα πάνω κάτω την κεφαλή 2-3 φορες ίσα ίσα να καθαρίσει οτι είχε μείνει ( δεν είχαν μείνει και πολλά, αλλά τέλος πάντων).
alfasud - Σαβ 27 Δεκ 2014, 20:17:30
Θέμα δημοσίευσης:
Αναμένοντας τα ελατήρια και ορισμένα άλλα μπλιμπλίκια από ebay μεριά,
ασχολήθηκα προσπαθώντας να αφαιρέσω τα τσιμουχακια των βαλβίδων. Η αρχή των προσπαθειών επεφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη, μιας και οσο και αν δοκίμασα είτε με τανάλια, είτε ακομη και με ειδικό εργαλείο γι αυτη τη δουλεια που δανείστηκα από φιλικό συνεργείο, τα τσιμουχάκια κόβονταν στο υψος του οδηγου και έμενε μεσα το υπολοιπο...
Εδώ ενα κομμένο

Τελικα, έφτιαξα ένα ειδικό εργαλειάκι ,ενα κατσαβίδι που έφαγα κατάλληλα την άκρη του, επενδεδυμένο με χαρτοταινία ώστε ακομη και κατα τη χρηση του ακουμπα στα τοιχώματα να μην κάνει ζημιά. Κόβω το τσιμουχάκι σύριζα με το τοιχωμα και μετά ζεσταίνοντας το κατσαβιδακι, τρωω σιγά σιγά το υπόλοιπο, καθαρίζοντας ενδιάμεσα με σπρει καρμπυρατερ.
Εδω επί τω έργον

Θα φάω κανά δυο απογεύματα ακόμη, αλλά τουλάχιστον καθαρίζουν σωστά και το ακομη σημαντικότερο, δεν κάνω ζημιά ( γρατζουνιές κλπ)!
SpyrosA - Σαβ 27 Δεκ 2014, 21:47:16
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ ωραία η παρουσίασή σου, ωραίες δουλειές. Καλή συνέχεια !!!
alfasud - Τετ 21 Ιαν 2015, 10:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
Ας πούμε οτι ξεκίνησα γυάλισμα. Με το χέρι και μόνον, ξεκινώντας από λίγο χονδρούλι και καταλήγοντας σε 2000 γυαλόχαρτο. Στη αφή πάντως γίνεται... βελούδο Very happy

Pughell - Τετ 21 Ιαν 2015, 16:17:10
Θέμα δημοσίευσης:
Οι μαυριλες απο τους πορους,πρεπει να σβησουν εντελως,μαστροΝοτη... Laughing

Και για να μην σπας το κεφαλι σου,ξεκινα με 120αρι,μετα σε 220 και σταδιακα ανεβαινεις...
alfasud - Τετ 21 Ιαν 2015, 17:24:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το πιασες το υπονοουμενο ε Very happy Very happy Το ξεκινησα χαλαρα,θα ξαναεπιτεθω με 120ρι αμεσα!
alfasud - Παρ 27 Φεβ 2015, 23:12:26
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερινή εγκατάσταση (ψευτο) οργανων Air/fuel και EGT, από τον υπευθυνο του... Νοτη περί ηλεκτρολογικων και διακεκριμένο αναρτησολογο - σασολόγο, Geo106Xs Very happy

Εδώ ο... μαίτρ επί το έργον:

Και το τελικο αποτέλεσμα:

Γιωργάρα σ' ευχαριστώ! Very happy Thumb Left
petran_x13 - Σαβ 28 Φεβ 2015, 00:34:33
Θέμα δημοσίευσης:
το a/f μπήκε όμορφα και διακριτικά. υβρίδιο ξυράφι coming soon .... Twisted evil
RoadRunner122 - Σαβ 28 Φεβ 2015, 15:58:08
Θέμα δημοσίευσης:
Ούστ κρυφοκάγκουρες! Twisted evil Laughing Laughing Laughing
alfasud - Σαβ 28 Φεβ 2015, 19:31:13
Θέμα δημοσίευσης:
Το air/fuel δειχνει καργα πλουσιο,απο το ρελαντι και μετα σα να πηγαινει προς τ' αριστερα...Ο αισθητηρας του egt μπηκε στην ταπα που εχει το χταποδι (super sprint) για τον πανω λ (μετακομισα τον λ στην κατω τρυπα). Οι θερμοκρασιες που ειδαμε στην πρωτη δοκιμη ειναι μεχρι 500-600 βαθμους, αλλα ατο σχεδιαγραμμα εγκαταστασης του οργανου, κανονικα ο αισθητηρας θα επρεπε να μπει πιο κοντα στην κεφαλη,οποτε λογικα δειχνει λιγο λιγοτερο απο το πραγματικο...
petran_x13 - Σαβ 28 Φεβ 2015, 20:28:48
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο βρες ένα βαρελάκι bmc και ξεκινά τις δημιουργίες μέχρι να δεις τα αναμενόμενα στο a/f ή έτσι για να κάνουμε καμία σύγκριση, αν έχεις όρεξη παίξε και λίγο με την διάταξη του φίλτρο κουτιού. βγάλε το τύμπανο τον αναθυμιάσεων κάνε μια ροίκι στα τοιχώματα (οπού, κι αν παίρνει.) επίσης μια δοκιμή να πας την μπροστά σωλήνα που έχεις βάλει στο φίλτρο κουτί πίσω από το φανάρι να λειτουργεί σαν πλένουμ, αν η τρυπά μπροστά (ιδανικά πιστεύω θα ήταν να βρίσκεται δεξιά βέβαια) είναι γύρω στο φ50 πίσω από το φανάρι και τροποποίησης το εργοστασιακό στόμιο εισαγωγής και φτάσει το φ70 θα έχεις ιδανικά αποτελέσματα. Από την φ70 τρυπά και έπειτα μια oversize σωλήνα όσο πιο λεία γίνεται κατεβεί εκεί που είναι και η σωλήνα που ήδη φόρας (αν βλέπω καλά διπλά από το προβολάκι στην σίτα?) θα δουλέψει πολύ καλά.
geo106xs - Κυρ 01 Μάρ 2015, 13:39:28
Θέμα δημοσίευσης:
Τιποτα Τζωρτζ! Ευχαριστησις μου Very happy

RoadRunner122 έγραψε:
Ούστ κρυφοκάγκουρες! Twisted evil Laughing Laughing Laughing

Καποια πραγματα,δε κρυβονται Laughing Laughing
alfasud - Κυρ 01 Μάρ 2015, 14:38:29
Θέμα δημοσίευσης:
Χρωστάω μπύρες, αλλά να είναι και ο Μιχάλης -βοηθός του Νότη Very happy .

Πέτρο, τις αναθυμιάσεις μέσα στο κουτί τις έχω... ξυρίσει ευθύς εξαρχής. Προς το παρόν έχω βάλει χαρτοσωλήνες, μία από τη γρύλια δίπλα στο προβολάκι και μια από το μαμά μικρό σκουπάκι...

Το βαρελάκι για να κάνει δουλειά θέλει κόψιμο μετώπης, ώστε να υπάρχει ευθεία ροή προς το φίλτρο ( όχι οτι αυτό ειναι ιδιαίτερο πρόβλημα βέβαια, με τους.... ταλιμπαν που έχω μπλέξει Thumbs Up W00t Shoot
petran_x13 - Κυρ 01 Μάρ 2015, 15:33:48
Θέμα δημοσίευσης:
Καλό μηνα παιδιά. εννοείτε ότι θέλει κόψιμο η μετόπη η διάταξη είναι γνωστή και δοκιμασμένη ειδικά στον εγκέφαλο σου (τώρα είδα ότι έχεις ps) απλά δεν σκέφτηκα ότι υπήρχε περίπτωση να είχες πρόβλημα στο να την κόψεις. Embarassed geo πάρε το dremel σου και με συνοπτικές διαδικασίες πριν προλάβει να αντίδραση ο ιδιοκτήτης τις μαύρης χήρας θα έχεις τελείωση. Thumbs Up

Στο μαμά σκουπάκι που καταλήγει είναι υπερβολικά μικρό οπότε έρχεται μια η άλλη. Επίσης σε μια συζήτηση αρκετούς μήνες πριν ίσως και χρόνο που είχα με τον geo μου είχε πει ότι η υπό γωνιά τρυπά που έχει το κουτί από το εργοστάσιο λερώνει το φίλτρο παντού και ομοιόμορφα. Αρά έχει μελετημένη κατεύθυνση δηλαδή είναι όλα πιο ευκολά για αυτό έλεγα να μεγάλωνες το μέγεθος του εργοστασιακού στόμιο και να έκανες το μπροστά πλενουμ. Θα ήταν ιδανικότερο όμως αν έκλεινες το εργοστασιακό στόμιο και να έβαζες μια είσοδο φ70 η και λίγο παραπάνω παραπάνω στο μπροστά μέρος του κουτιού και μετά να έκανες την γνωστή πατέντα που είχαμε όλοι λίγο πολύ δει στο saxo. Αλλά εκεί το πώς δεν το ξέρω θα πρέπει να φτιαχτούν μερικά κατευθυντικα πτερύγια μέσα στο φίλτρο κουτί μιας και αλλάζει τελείως η γωνιά εισαγωγής ώστε να στέλνουν τον αέρα στο σωστό σημείο με την μικρότερη δυνατή απώλεια ταχύτητας.
alfasud - Παρ 06 Μάρ 2015, 08:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποιες ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σχετικά με το Α/F.
Το οργανάκι δείχνει και αναλογικά και ψηφιακά ταυτόχρονα. Όσο μεγαλύτερο νούμερο δείχνει, τόσο φτωχότερο είναι το μείγμα. Πηγαίνοντας πορεία χαλαρά με 2-3000 στροφές παίζει γύρω στο 12 με 12 παρά ( με την αναλογική ένδειξη στο οριακά πλούσιο). Αν αρχίσεις να χώνεις, αρχίζει να ανεβαίνει στο 13, 13.5 και 14, περνώντας στο μεσαίο φάσμα και κιτρινίζοντας την αναλογική ένδειξη. Η μεγάλη αποκάλυψη είναι εντός πόλης με σταμάτα ξεκίνα, που τερματίζει σχεδόν στο φουλ πλούσιο με ενδείξεις στο 11 και πιο λίγο... (Μάλλον εδώ γίνεται η ζημιά με τους κινδύνους ξεπλύματος bore wash και το λέρωμα των λαδιών με βενζίνη).

Εδώ μια φωτό όπου μόλις έχω σταματήσει ( ρελαντί)

alfasud - Δευ 30 Μάρ 2015, 14:22:12
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά το μεγάλο BMC DIA (85-150) χώρεσε μια χαρά!. Η μετώπη σφάχθηκε ελαφρώς ώστε να περάσει η... 80αρα χαρτοσωλήνα που κουμπώνει με λίγη δυσκολία στην είσοδο του BMC. Στην έξοδο του κουτιού προς την πεταλούδα, έβαλα 70αρα σωλήνα. Το ιδανικό βέβαια σύμφωνα και με τις πολύτιμες οδηγίες του Στέλιου (pughell) Rolling eyes , είναι να βγει ο περιοριστής που έχει στην έξοδο του κουτιού και να μπει συστολική σωλήνα από 100+ που είναι περίπου η έξοδος, σε 65 που είναι ακριβώς η διάμετρος που πρέπει να κουμπώσει κανονικά στην πεταλούδα ( όλα τα νούμερα αναφέρονται σε εσωτερική διάμετρο):

Από Ebay και σε εξευτελιστική τιμή ( 8 Αγγλικές λίρες...) βρήκα και έναν πολλαπλασιαστή από Renault Clio 182 Rs, με τα καλώδιά του. Για όποιον άλλον ενδιαφέρεται, τα καλώδια κουμπώνουν κανονικά στα μπουζί, αλλά άνετα κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει και καλώδια από 106 1.6 8V. Η σειρά των κυλίνδρων είναι ίδια με του 106 ( Νο1 κύλινδρος προς την πλευρά του σασμάν)...

Στο δρόμο τώρα, το μοτεράκι απλά.. τρελάθηκε ! Laughing Laughing
B.M-SPORT - Δευ 30 Μάρ 2015, 16:41:41
Θέμα δημοσίευσης:
μεγια, πολυ ωραια δουλεια παιδια.

ερωτηση:
ειμαστε σιγουροι οτι ο Νο1 κυλινδρος ειναι απο σασμαν και οχι απο ιμαντα εκκεντροφορων;;;; ισχυ και για τα μοτερ tu3 kfx αυτο;;;
alfasud - Δευ 30 Μάρ 2015, 16:54:47
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα TU5j4/jp4 σίγουροι ( κάπου το έχει και ο Mr Haynes μέσα), λογικά και οι λοιποί κινητήρες πεζό, θα ακολουθούν την ίδια αρίθμηση... Πρέπει να έιναι κοινή γαλλική πρακτική, αφού και για τα renault το ίδιο παίζει ( τουλάχιστον για το clio που έψαξα...). Very happy
RoadRunner122 - Τρι 31 Μάρ 2015, 19:22:15
Θέμα δημοσίευσης:
Shocked Καθάρισε λίγο το engine bay βρε γύφτουλα! Smile

alfasud έγραψε:
Για τα TU5j4/jp4 σίγουροι ( κάπου το έχει και ο Mr Haynes μέσα), λογικά και οι λοιποί κινητήρες πεζό, θα ακολουθούν την ίδια αρίθμηση... Πρέπει να έιναι κοινή γαλλική πρακτική, αφού και για τα renault το ίδιο παίζει ( τουλάχιστον για το clio που έψαξα...). Very happy

+1
alfasud - Τρι 31 Μάρ 2015, 20:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
Που να δεις πως ειναι και απ' εξω... Μας έχει ξεσκίσει στις βροχές, δεν παλεύεται άλλο, ουτε μια δοκιμή της προκοπής δεν μπορεί να κάνεις Laughing Cool Laughing
B.M-SPORT - Τετ 01 Απρ 2015, 11:41:42
Θέμα δημοσίευσης:
alfasud έγραψε:

Eπεσε στα χερια μου το βιβλιο του haynes στο οποιο αναφερει για τον κινητηρα tu3 kfx απο ιμαντα προς σασμαν.
alfasud - Τετ 01 Απρ 2015, 13:30:50
Θέμα δημοσίευσης:
Για ξανατσέκαρέ το:
Από το δικό μου Haynes:

alfasud - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 07:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
Ήρθε η ώρα της ανάρτησης Very happy . Παρά τις μέχρι τώρα... συγκρατημένες δηλώσεις μου περί διατήρησης των ραλίσιων ελατηρίων( τρομάρα μου Confused ), αποφάσισα τελικά να πάω στο γνωστό συνδυασμό στενών ελατηρίων/ρυθμιζόμενων πιατέλων. Η αφορμή δώθηκε με την εύρεση (τυχαία σε αγγελίες) ενός σετ αναρτήσεων της Leda, οι οποίες από ότι έμαθα αργότερα ανήκαν στο παρελθόν σε γνωστό μέλος του κλαμπ. Cool .
Ο τελευταίος ιδιοκτήτης, είχε κάνει πλήρη επισκευή/ανακατασκευή στις αναρτήσεις σε γνωστό ειδικό ( R. Amendola), με καινούρια λάδια/αζωτα/σωληνάκια/τσιμούχες κι έτσι έμενε μόνο η αποκατάσταση της εμφάνισης τους και η αμβιβολία σχετικά με το τι εύρος σκληρότητας είχε επιλεγεί κατά την επισκευή ( ιξώδες λαδιών κ.λ.π.). Τα εμπρός άκρα, φορούσαν μουαγιέ Peugeot Sport ( τα κράτησε ο προηγουμενος) και άλλα τοπ μάουντ ( επίσης), αλλά είχε πρόσφατα προμηθευτεί δυο καινούρια μαμα τοπ μάουντ τα οποία και μου έδωσε τελικά.
Εδώ ένα από τα εμπρός άκρα πριν βγουν από το αμάξι του προηγούμενου ιδιοκτήτη:

Τα άκρα είχαν επάνω ελατήρια Leda 18ρια σε μήκος και... 350 λιβρες σκληρότητα Embarassed Exclamation .

Φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να βάλω τόσο σκληρό ελατήριο και μετά από σειρά... συμβουλίων κορυφής με διακεκριμένο αναρτησολόγο (geo Cool ) και σασολόγο (pughell Cool Cool ) , κατέλληξα στην παραγγελία δυο ελατηρίων Leda 175 λιβρών και 20 εκατοστών μήκους. Smile Ξέρω μπορεί να σας φαίνονται λίγες οι λίμπρες, αλλά ο μπαγάσας ο Στέλιος οταν λέει και επιμένει σε κάτι ( και ξέρουμε όλοι το πως επιμένει Rolling eyes ), συνήθως έχει δίκιο!
Ιδου τα ελατήρια και δίπλα ένα από τα 350ρια...

alfasud - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 08:06:33
Θέμα δημοσίευσης:
Τις έτριψα, τις αστάρωσα

..και τις έβαψα:

alfasud - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 08:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
O Geo με προμήθευσε με δύο (κώνικα) μουαγιέ, τα οποία και πρεσάρισα με δύο καινούρια ρουλεμάν: ( έτσι έχω τα δύο μαμά άκρα απείραχτα)

Και τοποθέτηση!

Στα σωληνάκια, επειδή με τις κινήσεις της ανάρτησης υπάρχει θέμα να τρίβονται, τοποθέτησα.. επένδυση πλαστικό σπυράλ ( αυτό που συνήθως χρησιμοποιούν οι κομπιουτεράδες για τα καλώδια τους).

Εδώ τα πίσω. Λίγο πρόχειρα στηριγμένα προς το παρόν, μέχρι να σκεφτώ κάτι σωστότερο..

Έχει και... καμπεράκι ( γύρω στο 1,8) Smile

alfasud - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 08:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχω προλάβει να ρυθμίσω ύψος στις ράβδους πίσω και να κάνω την απαραίτητη ευθυγράμμιση εμπρός. Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή με το ολίγον... κοντράδικο λουκ! Cool Surprised

Θα ακολουθήσουν ρυθμίσεις, μολις κατέβει ο πίσω άξονας Rolling eyes Very happy
geo106xs - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 13:56:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το συνεργειο του Νοτη,θα δουλεψει σκληρα για το σεταρισμα του πισω αξονα και την ευθυγραμμιση,με τη βοηθεια των χειροποιητων εργαλειων ακριβειας της "notis tools" Pirat Laughing
alfasud - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 14:45:10
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να δουλεψει και γρηγορα οταν ερθει η ωρα, γιατι η... παντοφλα απογειωνεται αστραπιαια!! Shocked Laughing Very happy
Pughell - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 17:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
Α,και εσυ παντρεμενος,ε; Laughing Laughing Laughing
geo106xs - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 19:19:29
Θέμα δημοσίευσης:
Στο τελος,θα τις φαω εγω τις παντοφλιές,για το ξεσηκωμα(τωρα ποιος ξεσηκωνει ποιον,αλλου παππα ευαγγελιο Laughing )
alfasud - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 19:37:20
Θέμα δημοσίευσης:
Το απολυτο τεστ σκληροτητας δεν εχει γινει ακομη.Οταν μπει μεσα ( αν και πολυ αμφιβαλλω μετα που το ειδε στα τριποδα χωρις ακρα Twisted evil ), θα φανει απο το πρωτο χιλιομετρο αν ο θωμοπουλος πετυχε τη σκληροτητα ! Very happy Very happy
Pughell - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 20:08:06
Θέμα δημοσίευσης:
Μπα,απο ελατηριο χλωμο εως απιθανο να ειναι το προβλημα,απο bump των αμορτισερ το φοβαμαι αλλά δεδομενων των πρωτων εντυπωσεων,δινω ακομα ελπιδες στον εαυτο μου... Laughing Laughing Laughing
alfasud - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 20:45:19
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν εχει αναγκη μαστορα! Καμμια σχεση το bump σε σχεση με Βilstein.Προβλεπω να τα σφιγγω και λιγο Whistling
Pughell - Σαβ 16 Μάϊ 2015, 21:00:31
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά προσοχη με το bump γιατι αν ξεπερασεις το οριο του ελατηριου,θα παθεις αυτο που σου ελεγα,δηλαδη αντι να δουλευει το ελατηριο,το φορτιο θα πηγαινει κατευθειαν στο αμορτισερ. Confused
alfasud - Σαβ 23 Μάϊ 2015, 11:36:38
Θέμα δημοσίευσης:
Με... καταδρομική απογευματινή επιχείρηση και σε χρόνο ρεκορ ( λιγότερο από δυο ώρες με δοκιμή στατική και στο δρόμο Shocked ), φτιάξαμε το ύψος πίσω κατεβάζοντας τις ράβδους περίπου σε PS ύψος, χρησιμοποιώντας φυσικά ειδικό πιστοποιημένο εργαλείο (Notis precision Power Tools Pirat ) .

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκε αστοχία στο μπάκετ του... αρχιμηχανικού της "Νότης Auto Power", η οποία όμως και αποκαταστάθηκε αμέσως μετά, με την κεραυνοβόλα επέμβαση του επίσημου ταπετσέρη του Νότη (κάποιοι κακοήθεις παρατηρητές που προέβλεπαν οτι ο αναρτησολόγος μας θα επέστρεφε χτες σπίτι οδηγώντας πάνω σε... καφάσι, ευτυχώς διαψεύστηκαν):

Very happy Armed Thumb Left Big wink
Lef205 - Σαβ 23 Μάϊ 2015, 12:27:02
Θέμα δημοσίευσης:
Πολύ όμορφα και τα δυο, ωραία η ζαντα του ασημί
geo106xs - Σαβ 23 Μάϊ 2015, 13:09:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστουμε Λευτερη! Very happy
Pughell - Κυρ 24 Μάϊ 2015, 08:55:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα που αφησατε διαδρομη για την αναρτηση ρε... Laughing Laughing Laughing
alfasud - Κυρ 24 Μάϊ 2015, 09:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ο αρχιμαστορας τα ανελαβε ολα τελικα Στελιο! Αφου το ψευδοαμορτισερ ηταν σεταρισμενο για ps,ειπαμε μη το χαλασουμε!
Pughell - Κυρ 24 Μάϊ 2015, 14:06:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ειπατε αλλά αμα κλασουν οι Leda μια ωρα νωριτερα,μετα παλι λεφτα θα δινεις ρε... Confused
alfasud - Κυρ 24 Μάϊ 2015, 14:19:13
Θέμα δημοσίευσης:
Μπορεί να ξεγελά η φωτο Στέλιο ( στην αριστερή μεριά του δρόμου που έχω παρκάρει υπήρχαν ανωμαλίες στο δρόμο), αλλα μπροστά δεν το πειράξαμε καθόλου σε σχέση με όπως το έιχα. Μετρήσαμε το ύψος αφού κατεβάσαμε πίσω ( σε PS ύψος) και βγήκε στο 160mm στο ψαλίδι. Η PS δίνει αυτό το ύψος για τροχό 57cm διάμετρο και 155mm για τροχό 56cm.Εμένα με το 45ρι προφίλ, η διάμετρος τροχού είναι ακόμη πιο κάτω, οπότε υπολόγισα οτι το PS ύψος για εμένα είναι γύρω στα 152mm. Το ύψος που μετρήσαμε στο ψαλιδι οταν τελειώσαμε, ήταν 160, που σημαίνει οτι είμαι ψηλότερος εμπρός από τα PS ύψη κατά 8mm περίπου...

Θα ξαναμετρήσω όταν κάνω μερικά χιλιομετρα μήπως "κάτσουν" τα ελατήρια, να δουμε που βρισκόμαστε Very happy

Πάντως, όπως τα λέγαμε κάποια στιγμή, ο Αμέντολα πέτυχε τα πίσω ακριβώς στο εύρος που θα ήθελα, ενώ αντίθετα στα εμπρός είναι περισσότερο σφιχτά. Πίσω έχω σφίξει στο 10 ( από 24), ενώ εμπρός στο 0 ( τέρμα μαλακό), αλλά θα δοκιμάσω να σφίξω 3-4 κλικ να δούμε τι θα κάνει.. Cool . Πιστεύω σηκώνει λιγάκι σφίξιμο, αλλά θα ήθελα αυτό το σημείο... ισορροπίας να ήταν πιο κοντά στο μέσον των ρυμθίσεων ( 12-13).
Pughell - Κυρ 24 Μάϊ 2015, 20:14:20
Θέμα δημοσίευσης:
Διπλασιες λιμπρες ελατηριο ειχε ρε αφεντικο,δεν υπηρχε περιπτωση το bump να ηταν ιδανικο και στην μεση του σεταρισματος για τα ελατηρια που εβαλες... Laughing

Απλά για μενα,σηκωστε το,μιας και οχι μονον τα ελατηρια και το bump της PS δεν εχεις αλλά ουτε και το rebound για να σε κρατησει εκει που πρεπει σε πιθανη ανωμαλια. Confused
alfasud - Κυρ 24 Μάϊ 2015, 20:35:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μιας και το πες, το τσεκάρισα σημερα σε εντελώς επίπεδο έδαφος. Εχτες εκεί που δουλέψαμε δεν ήταν και τοσο και φαίνεται μας ξέφυγε αρκετά. Εμπρός δεξιά λοιπόν χρειάστηκε να το σηκώσω ένα πόντο και αριστερά μισό περίπου. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ακριβώς 160 δεξιά αριστερά( από κέντρο της βίδας του ψαλιδιού πάντα).

Πως σου φαίνεται τώρα Στέλιο?

groupN - Δευ 25 Μάϊ 2015, 22:48:30
Θέμα δημοσίευσης:
ωραια δουλεια καλο το χαμηλωμα, νομιζω τωρα το πετυχες μπροστα. ομως στη φωτο που φαινεται και το ασημι, πισω τα εχετε χαμηλωσει λιγο παραπανω κατα τη γνωμη μου
geo106xs - Δευ 25 Μάϊ 2015, 23:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
Μπαμπη,η φωτο ξεγελαει,φαινονται χαμηλα(πισω) επειδη εχουμε παρκαρει σε κατηφορα,και το δικο μου μια παραπανω γιατι φοραω λαστιχα με 50ρι προφιλ Wink
Του Γιωργου οντως εχει "συνελθει" μετα το ψηλωμα,στην παραπανω φωτο κανει "μπαμ" οτι ειναι πολυ χαμηλο σε σχεση με το δικο μου.
alfasud - Τρι 26 Μάϊ 2015, 19:16:50
Θέμα δημοσίευσης:
Τσεκάρισα και το ύψος πίσω, είναι 280cm, οπότε αυτή τη στιγμή είναι ακριβώς 0,7cm ψηλότερο από το συνιστώμενο PS ύψος, μπρος - πίσω... Cool Smile
Pughell - Τρι 26 Μάϊ 2015, 20:15:45
Θέμα δημοσίευσης:
Τα υψη της PS τα μετρανε απο το ψαλιδι και απο το tubo.
Σιγουρα μετρατε στα ιδια σημεια; Question
alfasud - Τρι 26 Μάϊ 2015, 21:57:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως εκει που λες Στελιο... Wink
Το Α μου είναι 160mm και το Β είναι 280...( δεξιά και λίγο πάνω από 280 αριστερά).
Θεωρώ οτι ο άξονας είναι ίσιος σε όλο το μήκος...

Αύριο θα μετρήσω και για την ελάχιστη "επιτρεπόμενη" απόσταση που έδιναν, βάση αυτού:

Φορτία: κανονικά ρεζέρβα πίσω με γρύλο, φαρμακείο, ενισχυτής και δύο βαριά ηχεία ( πιστεύω αντισταθμίζουν το ότι σήμερα είχα λιγότερο από 25 λίτρα καύσιμο).

Λόγω 45 προφίλ, βάσει ορισμένων υπολογισμών που έκανα στη διάμετρο τροχού, σε μένα αυτό το 160 πρέπει κανονικα να είναι 152-153 για εμπρός και 272-273 για πίσω, οποτε γι αυτο λεω οτι είμαι ψηλοτερος κατά 7-8mm από το PS ύψος Wink Smile
Pughell - Τετ 27 Μάϊ 2015, 08:33:31
Θέμα δημοσίευσης:
Μια διευκρίνηση...
Τα λαστιχα που δίνουν οι γάλλοι ειναι πιο χαμηλά από 45αρια βολτισια οπότε το απόλυτο νουμερο σε απόσταση από το έδαφος ειναι λιγο σχετικό,ανάλογα με τα λαστιχα που θα βάλεις.
alfasud - Τετ 27 Μάϊ 2015, 09:21:01
Θέμα δημοσίευσης:
delete
alfasud - Τετ 27 Μάϊ 2015, 09:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
Το υπολογίζω έτσι επειδή λένε 160mm ύψος εμπρός "με ελαστικά Ν20 ( 57cm διάμετρος) και 155 με Τ1Β (56cm διάμετρος)".

Υπολογίζω τη διάμετρο του δικού μου τροχού με 195/45/15 στα 55,6cm. Άρα επειδή για διαφορά ενός cm στη διάμετρο, το ύψος κατεβαίνει 0,5cm, για ακόμη... μισό cm μικρότερη διάμετρο που έχω εγώ, το ύψος κατεβαίνει επιπλεόν 0,25cm περίπου, γι αυτό λέω κάπου στο 152-153 εμπρός και ανάλογα πίσω...
Pughell - Τετ 27 Μάϊ 2015, 09:32:39
Θέμα δημοσίευσης:
Με μια διαφορα...
Η PS δινει αυτα τα υψη για τα δικα της ελατηρια και τα δικα της αμορτισερ.
Η δικη σου αναρτηση ειναι σε θεση να δουλεψει με τις διαδρομες που δουλευει η PS ασχετα με το συνολικο υψος απο το εδαφος;

Αυτο θελω να πω...
Οτι ναι μεν οι γαλλοι δινουν αυτα τα υψη απο το εδαφος αλλά με αλλες συνθηκες αναρτησης/τροχων.
Και ισως αυτο ειναι και το τελικο κριτηριο αντοχης στον χρονο... Confused
Δεν λεω να το πας 2cm ψηλοτερα απο τους γαλλους αλλά τουλαχιστον 1cm πανω απο τα δικα τους δεδομενα για την διαδρομη της αναρτησης,καλο ειναι να υπαρχει.
alfasud - Τετ 27 Μάϊ 2015, 11:40:32
Θέμα δημοσίευσης:
Δεκτός και συνετός συλογισμός! Σύμφωνα με τις μετρήσεις, αυτή τη στιγμή είμαι στο + 0,7 ήδη... ( με reference το 153 και 273 εμπρός πίσω αντίστοιχα).
alfasud - Σαβ 21 Νοέ 2015, 22:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς η επιλογή τόσο μαλακών ελατηρίων ( 175 λιβρών) απεδείχθη τελικά ατυχής επιλογή. Προκειμένου να έχει η ανάρτηση ένα κάποιο αποδεκτό ύψος ώστε να μπορεί να έχει διαδρομή να δουλέψει, αναγκαστικά έπρεπε να προφορτίσω τα ελατήρια ώστε να φτάσω το επιθυμητό ύψος. Με τη χρήση τα ελατήρια "κάθισαν" κιάλλο ( φωτό παρακάτω), με αποτέλεσμα ούτε το αρχικό ύψος να είναι δυνατό να κρατηθεί.
Η συμπεριφορά της εμπρός ανάρτησης έφτασε στο σημείο να τερματίζει σε μέτριες απότομες ανωμαλίες πηγαίνοντας ευθεία ( δε συζητάμε να πετύχαινες κάτι πάνω σε στροφή...), για το λόγο οτι ακουμπούσαν οι σπείρες των ελατηρίων μεταξύ τους:

Από κουβέντα που είχαν με υπεύθυνο της Leda ( UK), μου πρότεινε είτε ελατήρια 275 λιβρών, είτε προοδευτικά ελατήρια με δύο σκληρότητες, αλλά το κόστος ξεφεύγει πολύ και με άγνωστο σετάπ.
Οπότε επέλεξα να βάλω δύο αρκετά σκληρότερα ελατήρια που βρήκα ( ο geo να είναι καλά Very happy Very happy) και το αυτοκίνητο απέκτησε ξανά ανάρτηση εμπρός.

Φωτό από το... νέο μήκος των ελατηρίων που έβγαλα

geo106xs - Κυρ 22 Νοέ 2015, 21:25:38
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 'λεγα εγωωωω Rolling eyes
Pughell - Κυρ 22 Νοέ 2015, 21:34:02
Θέμα δημοσίευσης:
Της κοντης πoυτσας η μακριες τριχες της φταινε... Rolling eyes
alfasud - Δευ 23 Νοέ 2015, 10:49:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει, τα συγκεκριμένης σκληρότητας ελατήρια με όσες δοκιμές τους έκανα ( ύψη και οδήγηση ) τα θεωρώ ακατάλληλα για το αυτοκίνητο αυτό, όντας πολύ μαλακά. Πιθανόν στο 13ρι που είναι ελαφρύτερο εμπρός, να ταιριάξουν.

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος από εδώ θέλει να τα δοκιμάσει ( ανεξαρτήτως διαθέσιμου μήκους... ψ@λής Very happy Very happy ), τα χαρίζω ευχαρίστως ( το κόστος τους ξεπέρασε με τα μεταφορικά από Αγγλία, τα 150 ευρώ).
athanas - Δευ 23 Νοέ 2015, 18:18:56
Θέμα δημοσίευσης:
ουτε για το 13αρι κανουν!!!! τουλαχιστον εγω στο δικο μου ειχα 280 λιμπρες για να δουλεψει οπως το ηθελα...και ουτε κοπαναγε και πανω απο τις λακουβες κλπ κακοτεχνιες περναγε χωρις να κοψεις...(θυμασε που τα λεγαμε στο φβ)
alfasud - Δευ 23 Νοέ 2015, 19:40:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Στέφανε. Πάντως θα δοκιμαστούν προσεχώς και σε 13ρι, βρέθηκε ήδη εθελοντής! Cool Very happy
Pughell - Δευ 23 Νοέ 2015, 21:34:52
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω ο αλλος εκανε δοκιμαστικα με την παλια Routiere του Steve με τα 200αρια ελατηρια στο RC και το αμαξι δεν κουνιοταν,και τα 175αρια κλασαν στον τενεκε το 106.
Αντε καλα...
Βεβαια αν ακολουθεις την τακτικη "ποναει δαχτυλο,κοψει δαχτυλο",ολα εχουν μια λογικη...
alfasud - Δευ 23 Νοέ 2015, 21:53:25
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, για μια ακόμη φορά δημόσια θα σε ευχαριστήσω για όλη τη βοήθεια και τις συμβουλές που με το δικό σου ξεχωριστό (πάντα όμως Smile ) αλλά και συνάμα πρόθυμο ( και πάλι πάντα) τρόπο, απλόχερα δίνεις.

Στο συγκεκριμένο δοκιμάσαμε κάτι μαζί, αλλά πίστεψέ με δεν δουλεύει. Χαμηλά δεν δουλεύει το αμορτισέρ (διαδρομή). Ψηλότερα προφορτίζει τόσο πολύ που ακουμπούν οι σπείρες και εκτός αυτού από την τόση προφόρτιση είναι σα να φοράς 350ρι ελατήριο πλέον ( που λεει ο λόγος ).

Δε θα έγραφα τίποτα, αλλά είναι πραγματικά κρίμα να εχει παρόμοια εμπειρία κάποιος που θα διαβάσει όλη την προιστορία και θα σχηματίσει λάθος εντυπώσεις...
Pughell - Δευ 23 Νοέ 2015, 22:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
Τις ευχαριστιες να τις βαλεις εκει που ξες... Laughing Laughing Laughing

Ξεκολλα λιγο το μυαλο σου,αναλογισου οτι η ποιοτητα των ελατηριων της Leda πιθανοτατα ΔΕΝ ειναι Eibach/H&R και μετα ισως καταληξεις το γιατι δουλευε τον πρωτο καιρο ενω μετα εγινε χάλι μαυρο...

Υ.Γ. Περι λαθος συμπερασματων,αν καποιος τα διαβασει,θα ειναι μαλακαs αν παει να βαλει 175αρια ελατηρια σε αμορτισερ που ειναι σεταρισμενα για 350αρια.
alfasud - Δευ 23 Νοέ 2015, 22:47:02
Θέμα δημοσίευσης:
Τη μαλ***α την έκανα πρώτος απ΄όλους εγώ αυτό προσπαθώ να πω, αλλά πετάγεσαι σαν τη τσουτσου ( όπως πάντα Laughing ) και λες τα δικά σου!

Θεωρούσα πάντως οτι τα Leda ποιοτικά είναι καλά ( αν όχι καλύτερα, τουλάχιστον ισάξια από H&R κ.λ.π.)...

Περί σεταρίσματος, με την παρούσα κατάσταση, και εντελώς σούπα αμορτισερ να τους βάλεις, παραμένει η ίδια προβληματική λειτουργία: μόλις κατεβάσεις το αμάξι, συμπιέζονται και ο τροχός φτάνει στο θόλο - άρα αδιέξοδο λόγω ελάχιστης διαδρομής. Μόλις αρχίσεις και σφίγγεις για να το ψηλώσεις, προφορτίζεις και φτάνεις πάλι σε αδιέξοδο. Δεν είναι θέμα αμορτισέρ δηλαδή, αλλά βάρους καρότσας πιστεύω καθαρά...
Pughell - Δευ 23 Νοέ 2015, 23:20:03
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα ηταν θεμα βαρους καροτσας,τοτε το 206 και ακομα καμια 10αρια παραδειγματα που ξερω,θα επρεπε να εχουν φερει χιλλιες τουμπες...
Και αναφερομαι και σε αγωνιστικα,οχι μονον βολτισια.

Και περι σειρας της εκαστοτε μλκιας,η 1η ηταν που δεν σεταρισες αμορτισερ για τα συγκεκριμενα ελατηρια,η 2η που πηρες τα Leda(πάσο βεβαια,κανενας δεν φανταζοταν οτι ειναι μάπα) και η 3η που εισαι σιγουρος οτι φταινε τα ελατηρια που ειναι μαλακά και για αυτο δεν δουλευουν.

Επισης εσυ ελεγες οτι ηταν φοβερο στην αρχη,πραγμα που σημαινει οτι δουλευε μαλλον και μετα τα εφτυσαν.
Οπότε βγαλε συμπερασμα...
geo106xs - Δευ 23 Νοέ 2015, 23:20:30
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε Στελιο,βασει lbs τα ελατηρια καθονται στα 300kg/τροχο του 106 4 ιντσες! Απορω πως γινεται να επιμενεις οτι με αλλα αμορτισερ θα δουλευε! Ακομη και groupN τα ιδια σκ**α θα ηταν!
Pughell - Δευ 23 Νοέ 2015, 23:30:05
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοώ οτι θα δούλευε με αλλά αμορτισέρ με πιο κοντό στέλεχος,οχι απαραίτητα με διαφορετικό bump.
Και δεν επιμένω "εγω",πολύ πρόσφατα ο Κυρλαγκιτσης έστησε αγωνιστικό με 200αρια και δουλευει και άψογα.
Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται οτι αν το κάθε βλαμμενο παει και τοΥ ζητήσει 800 λιμπρες,οτι θα του πει οτι δεν το κανει ή οτι δεν δουλευει.
Οτι θελει ο λαός δηλαδη...
geo106xs - Δευ 23 Νοέ 2015, 23:36:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μα στην προκειμενη,δε τερματιζαν τα αμορτισερ,αλλα τα ελατηρια...
Pughell - Δευ 23 Νοέ 2015, 23:39:55
Θέμα δημοσίευσης:
Δεδομένου οτι το ελατήριο εχει ελεύθερο μήκος σχεδόν μιάμιση φορά την διαδρομή του αμορτισέρ,αναλογισου που κάνατε μαλακiα.
geo106xs - Δευ 23 Νοέ 2015, 23:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
Παλι,το ελατηριο,δεν εχει μεγαλυτερο συμπιεσμενο μηκος απο την ενεργο διαδρομη του αμορτισερ,ουτε καν ισο!
alfasud - Δευ 23 Νοέ 2015, 23:46:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ελεύθερο ( αρχικό) μήκος ελατηρίων 20cm (τελικό 19)
Η διαδρομή αμορτισέρ είναι κάπου στους 15-16 ρε μάστορα, ποια μιάμιση φορά?
Δηλαδή άμα είχα βάλει 18ρια ελατήρια θα ήταν καλα? Θα ακουμπούσε ο τροχός το θόλο...
Pughell - Δευ 23 Νοέ 2015, 23:53:15
Θέμα δημοσίευσης:
Με ύψος ελατηριου 20 εκατοστά και διαδρομή εμβολου 15,πόσο ειναι,λιγότερο από 1μιση;

Απλά δεν σας έκοψε οτι μαλακωσαν τα Leda,η εύκολη σκέψη ήταν οτι ειναι λίγες οι λιμπρες...Αν είχατε προβλέψει σωστά,στο πρώτο σεταρισμα θα αφηνατε την αναρτηση να κρεμάσει και θα ανεβαζατε το κάτω πιατελο τοσο ωστε να μαζέψει τα κενά και να μην παιζει το ελατήριο ανάμεσα στα πιατέλα,πραγμα που φυσικά και δεν έγινε και οταν μαλακωσε το ελατήριο,αυτονόητο οτι μόλις πατούσε η καροτσα στο έδαφος και το ύψος να ειναι σαύρα.

Πυρηνική φυσική,ε;
geo106xs - Τρι 24 Νοέ 2015, 00:01:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ας υποθεσουμε οτι το αυτοκινητο δεν εχει αμορτισερ ή εστω οτι εχει απειρη διαδρομη,το ελατηριο απο τη στιγμη που καθεται το αυτοκινητο πανω του,συμπιεζεται κατα 10cm,στο μισο του μηκος δηλαδη. Ο Γιωργος προφορτισε το ελατηριο αναγκαστικα για να φερει το υψος σε λογικα πλαισια κανοντας το ελατηριο να χασει επιπλεον cm διαθεσιμης συμπιεσης...ποσα cm διαθεσιμα περισσευουν;
Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη,"εμεις και ο κοσμος" πεμπτης δημοτικου ειναι.
alfasud - Τρι 24 Νοέ 2015, 00:02:48
Θέμα δημοσίευσης:
Ολοκαίνουρια τα ελατήρια, αυτό ακριβώς όπως το είπες, έσφιξα πιατέλα κατέβασα και το λάστιχο ήταν στο φρυδάκι...
Pughell - Τρι 24 Νοέ 2015, 07:27:58
Θέμα δημοσίευσης:
Γιώργο,ρωτάω αλλη μια φορά,μήπως και απαντήσεις...
Το ""μαγικο χαλί" των πρώτων ημερών βασικά πως έγινε πολύ μαλακό και τερματίζει για πλάκα;
Αν εξηγήσεις αυτό,ίσως συννενοηθουμε.

Περί λαστιχου στο φρυδακι,κατανοητό,αλλά ήθελες το χαμηλωμα,δεν ειναι κατι που δεν το αποζητουσες,σωστά;
alfasud - Τρι 24 Νοέ 2015, 07:51:47
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο, ο αρχικός ενθουσιασμός άρχισε να ξεθωριάζει όταν διαπιστωσα οτι σε εγκάρσιες ανωμαλίες κοπανούσε έντονα. Η αληθεια είναι οτι δεν ξαναείχα ποτέ coilover ωστε να έχω ένα reference. Ο στόχος μου, αν θυμάσαι ήταν να πάω ψηλότερα από το PS ύψος, δηλαδή γύρω στον ένα πόντο χαμηλότερα από μαμά, προσπαθώντας παράλληλα να εξαλείψω το προαναφερθέν κοπάνημα (νομίζω το είχαμε συζητήσει αρκετά και το είχαμε αποδώσει στο μεγάλο bump των αμορτισέρ). Αν δει κανείς ξανά τα προηγούμενα ( ανοιξιάτικα) ποστ, θα διαπιστώσει οτι το μέτρησα/ανέβασα/ρύθμισα ουκ ολίγες φορές. Κάπου εκεί η φαίνεται οτι τερμάτισε η προφόρτιση. Εϊναι χαρακτηριστικό οτι το πιατέλο με μεγάλη δυσκολία ανέβαινε πλέον, φυσικά χτυπώντας το με... σφυροκάλεμο σχεδόν. Το αυτοκίνητο έμεινε ακίνητο όλο το καλοκαίρι. Βγάζοντάς το για χειμώνα, με το που μπήκε δεύτερο άτομο συνοδηγός, έντονο κοπάνημα από τερματισμένες σπείρες, σε οποιαδήποτε μέτρια ανωμαλία... Αυτή ακριβώς είναι η... προιστορία και ξέρεις οτι δεν έχω λόγο να πω σαχλαμάρες, να κρύψω κάτι και να επιμείνω σε ένα πιθανό αρχικό λάθος ( αρχική καλή εντύπωση), σπρώχοντας και άλλους ενδεχομένως, στο ίδιο λάθος.

Όπως ανέφερα και πριν, κατά την τοποθέτηση έκανα ακριβώς αυτό που περιέγραψες, κάτι που έκανα και στα ελατήρια που έβαλα τώρα. Με τα τωρινά 18ρια ελατήρια, απλά έσφιξα τα πιατέλα με το χέρι ( στον αέρα οι τροχοι) και το αμάξι στάθηκε ψηλά μια χαρά όταν το κατέβασα.
athanas - Τρι 24 Νοέ 2015, 08:43:36
Θέμα δημοσίευσης:
καταρχην δεν υπαρχει κατι πιο λαθος απο το να προφορτιζεις το ελατηριο για να σηκωσεις το αμαξι....
η λεδα δεν ειναι μαπα απλα ειναι λαδιου (σκετο) και θελει λιγο πιο σκληρο ελατηριο για να δουλεψει σωστα...
geo106xs - Τρι 24 Νοέ 2015, 09:40:10
Θέμα δημοσίευσης:
Στεφανε φαντασου,εαν δεν ειχε προφορτισει τα ελατηρια ο Γιωργος,η αναρτηση θα ακουμουσε στα bump stop! Πιο σαυρα και απο εγγλεζικο ηταν Confused
plaketokofths - Τρι 24 Νοέ 2015, 10:32:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μην το πάτε ακριβώς με την αναφερόμενη σκληρότητα και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί το λεω.

Το σίγουρο ειναι πως αφου το αμαξι "καθόταν" τόσο πολύ σε ηρεμία με το συγκεκριμένο μήκος ελατηρίου που μονο κοντό δεν ηταν σημαίνει οτι για χ λογους δεν ήταν το κατάλληλο. Αμα είναι να τερματίζει και να βροντάει...

Εχω δοκιμάσει στο saxo με ιδια αμορτισερ τα εξής και τα ταξινομώ κατα αίσθηση σκληρότητας από το πιο σκληρό:
1. apex 200lbs / 20cm
2. gaz 275lbs / 20cm
3. tein 250lbs / 22cm
και όσο παράλογο κι αν φαινεται τα apex ήταν τα πιο σκληρά. Αναφερόμενος στην αρχική μου πρόταση... νομίζω οτι μπορει να έχετε δίκιο και οι 2 μεριές.

ΥΓ. Το honeymoon period το χουμε περάσει οι περισσότεροι, ειδικά με πράγματα που αποκτήσαμε ενώ επιθυμούσαμε πολύ. Ο ενθουσιασμός, μας κάνει στην αρχή να μην βλέπουμε αντικειμενικά μια κατάσταση. Προσωπικά χαίρομαι ανθρώπους που ξέρουν να το παραδέχονται και δεν επιμένουν στην ξεροκεφαλιά τους λόγω εγωισμού. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που επειδή κάποτε έγραψαν οτι τα 7 ποντα με μπιλστάιν (ισως μαυρα) ειναι τρομερά επιμένουν ακόμα, αυτο ειναι οτι χειρότερο σ' ενα φορουμ.

vive le sport μάγκες! Very happy

ΥΓ. Γιώργο (alfasud) καλά να πάθεις, έμπλεξες με τον κρυφολούλη τον τζεο που ταχαμ στρίβει τα βουνά και σε παρέσυρε... πέτα 4 χωνιά να γίνεις άνθρωπος και άσε τον τζεο πίσω σου χωρις οξυγόνο Razz Razz
alfasud - Τρι 24 Νοέ 2015, 12:06:40
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

ΥΓ. Γιώργο (alfasud) καλά να πάθεις, έμπλεξες με τον κρυφολούλη τον τζεο που ταχαμ στρίβει τα βουνά και σε παρέσυρε... πέτα 4 χωνιά να γίνεις άνθρωπος και άσε τον τζεο πίσω σου χωρις οξυγόνο Razz Razz

Ψήνεται ψήνεται!!

Υ.Γ. Ο τζέο τα λεγε ο καημένος από την αρχή...
geo106xs - Τρι 24 Νοέ 2015, 15:54:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εσυ πλαγιοκοφτη,φροντισε να ερθεις στο νησι να σου δειξουμε πως στριβουν τα βουνα Laughing
Να χορτασει το ματι σου,φυστικιες,χασιματα,γιαμπ πανω στο απεξ,φουρκετες με αναποδη κλιση κλπ (με την ορολογια και μονο σιγουρα σ'εχω πεισει) Razz
plaketokofths - Τρι 24 Νοέ 2015, 16:16:25
Θέμα δημοσίευσης:
Thumbs Up Thumbs Up
di.vol - Παρ 27 Νοέ 2015, 23:24:12
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα παιδια. Για την ιστορια να πω πως τα 106-σαξο που υποτιθετε πως θα ετρεχαν στο ενιαιο το 2015 ειχαν-εχουν, οπως αναφερθηκε παραπανω, αναρτηση του Κυρλαγκιτση με 40αρι καλαμι και μαλακο ελατηριο νομιζω κατω απο 200 λιμπρες (θα το κοιταξω αυριο και θα σας πω) λογω του οτι διατηρουσαν τις μαμα ραβδους πισω. Μεχρι στιγμης δεν εχω εντοπισει κατι παραξενο και θα ελεγα πως λειτουργει πολυ καλα.
alfasud - Σαβ 28 Νοέ 2015, 10:05:06
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δελτιο της Ομαε εγραφαν για αναρτηση προδιαγραφες jamsport και ελατηρια 180-102 /60-50 με καλυμματα φυσουνες.Αν θυμαμαι καλα επρεπε να μεινει το ΟΕΜ μπρατσο αναρτησης (οχι στενα δηλαδη).
geo106xs - Σαβ 28 Νοέ 2015, 10:53:57
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο,το μπρατσο δεν εχει να κανει με τα στενα Razz
Παντως αμφιβαλλω πως για χρηση πιστας θα χρησιμοποιουσαν ελατηριο κατω απο 200lbs/in.
alfasud - Σαβ 28 Νοέ 2015, 13:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
Οκ. Και καμπερωμα μεχρι 0.8 με στραβωμα προφανως;
geo106xs - Σαβ 28 Νοέ 2015, 13:37:53
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικα με στραβωμα,εφ'οσον τα εργοστασιακα ακρα ειναι απαραιτητο να παραμεινουν...
athanas - Σαβ 28 Νοέ 2015, 20:08:54
Θέμα δημοσίευσης:
ο κυρλαγκιτσης δεν στραβωνει το ακρο!!!!
βγαζει την μποτα απο πανω τορνιρει το ακρο υπο κλιση και κολαει την μποτα στην νεα θεση που εχει κανει...ετσι δινει την καμπερ...
di.vol - Κυρ 29 Νοέ 2015, 09:02:17
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα. Δυστυχως δεν εχω κοιταξει τα ελατηρια ακομα για λιμπρες αλλα σιγουρα ΔΕΝ ειναι στενα ειναι αυτα που λεει ο φιλος alfasud πιο πανω. Η μποτα ειναι ολη αλλαγμενη με 0,8 επιπλεον καμπερ.
di.vol - Παρ 04 Δεκ 2015, 20:48:33
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιταξα τελικα τα ελατηρια αλλα τελικα δεν ειδα να αναγραφουν καποιον κωδικο για να ψαξω τι ειναι, οπως λανθασμενα θυμομουν. Δεν ξερω αλλα για καποιον λογο ειχα κολλησει οτι καπου ειχα δει κατι. Ισως επειδη σε συζητηση μου με Κυρλαγκιτση μου ειχε πει οτι θα ειναι πιο μαλακο λογο νορμαλ ραβδων πισω
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες