PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - Ενδειξη θερμοκρασίας

nikolasr200 - Παρ 04 Οκτ 2013, 21:03:42
Θέμα δημοσίευσης: Ενδειξη θερμοκρασίας
καλησπερα παιδια να ρωτήσω κάτι...
στο 207 rallye παρατηρησα σημερα το εξης..
ενω η θερμοκρασια ειχε φτασει κανονικα στους 90 περιπου, οταν εβρισκα ανοιχτο δροομο και ισα που ανοιγε λιγο η θερμοκρασια επεφτε στους 70-80 αναλογα του ποσο θα ηταν αυτο το ανοιγμα..
υποθετω πως δεν ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα..οποτε τι να υποθεσω? αισθητηρας θερμοκρασιας? η κολλημενος ανοιχτος θερμοστατης?
vagelis - Παρ 04 Οκτ 2013, 21:40:27
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα φιλε μου. Θα σου πω την αποψη μου για πιθανα αιτια μιας και μολις εχθες ειχα μια συζητηση με εναν φιλο μηχανικο γνωστη των γαλλικων. Μου ελεγε λοιπον οτι πρεπει να κανουμε σχολαστικη συντήρηση στο σύστημα ψύξης δηλαδη καθε πεντε χρονια αλλαγή υγρων και σωστή εξαερωση. Μετα ψαχνουμε τις δυσλειτουργιες. Τωρα το δικο σου θέμα μου θυμίζει κολλημένο θερμοστάτη ο οποίος δεν μπορει να κλείσει καλα και δεν εχεις σωστες θερμοκρασίες στα υγρα σου. Το θερμικο σοκ στα μεταλλα δεν ειναι οτι καλυτερο. Οπότε προτείνω έλεγχο υγρων ψύξης βαλτο σε μια διαγνωση να δεις τι θερμοκρασιες δείχνει και μετα κοιτα θερμοστατη που ετσι και αλλιως αν τον αλλαξεις καλο του κανεις παρα κακο.
marios_207_GT - Παρ 04 Οκτ 2013, 23:01:08
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικο μου GT δουλευει παντα απο 85 εως 93 με αλλαγμενο πριν ενα χρονο παραφλου και θερμοστατη.
makis106 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 01:20:02
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά μένει σε κανέναν σταθερος ο δείκτης της θερμοκρασίας σε ανοιχτό δρόμο ή πέφτει σε όσα την εχει ακούσει τελικά ο θερμοστατης??
Downhill - Πεμ 22 Οκτ 2015, 07:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
και εμενα μου πεφτει... Very happy
Mono AEK - Πεμ 22 Οκτ 2015, 09:05:14
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα μενει σταθερος
mathanas - Πεμ 22 Οκτ 2015, 09:16:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μετα την αλλαγη θερμοστατη με το γνησιο μενει καρφωμενη οτι και να γινει οπως και παλιοτερα.
makis106 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 10:11:56
Θέμα δημοσίευσης:
Καταλαβα, αλλαγη για να μας μενει σηκωμενος! Razz
Το ανεβοκατεβασμα της θερμοκρασιας δεν ειναι οτι καλυτερο για τα μεταλλα του κινητηρα, + του οτι οταν δουλευει με πιο χαμηλες θερμοκρασιες αυξανεται και η καταναλωση

mathanas έγραψε:
Εμενα μετα την αλλαγη θερμοστατη με το γνησιο μενει καρφωμενη οτι και να γινει οπως και παλιοτερα.
Γιατι λες με το γνησιο, δοκιμασες με του εμποριου και δε δουλεψε σωστά?
alexandros 207 Rallye - Πεμ 22 Οκτ 2015, 10:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
δλδ σε ταξιδι ποσο ανεβοκατεβαίνει η θερμοκρασια νερου σε εσας που εχετε "προβλημα"?
driver7 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 10:49:22
Θέμα δημοσίευσης:
Εδώ και 6 χρόνια πάει από 79-97 ανάλογα το πως κινείσαι...φυσιολογικό μου φαίνεται...
Σε όσους μένει σταθερό συνδέστε ένα διαγνωστικό απλό ενώ κινείστε και δείτε θερμοκρασίες...μένει όντως σταθερά 90 ή απλά το όργανο δείχνει έτσι? Δε μπορεί να είναι ακριβώς 90 είτε σταματημένος σε κίνηση είτε σε ανοιχτό δρόμο...
Downhill - Πεμ 22 Οκτ 2015, 10:54:47
Θέμα δημοσίευσης:
εγω το υπολογίζω διαφορετικά. συνολικά παιζει μεταξύ 85 και 96 (οταν σταματαει μεσα σε κινηση) αλλα στο καντραν δεν φαινεται ανεβοκατεβασμα μονο στο τορκ. σε ταξίδι παραμένει στο 90.
driver7 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 10:57:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού στο τορκ δείχνει μεταβολές, οι μεταβολές υπάρχουν (οπως είναι και λογικό), απλά το όργανο δεν τις δείχνει...
Σε ταξίδι σαφώς και είναι πιο σταθερή η θερμοκρασία αν πας και σταθερά (εμένα περίπου στους 85-87)...αν ξαφνικά από σταθερή 120 πατήσεις μέχρι 220 θα μείνει σταθερη?

Επίση,ς και το είχα ξαναγραψεί κάποια στιγμή, από τη δεύτερη ημέρα που είχα το αμάξι και μέσα στον πρωτό μήνα περίπου το είχα πάει σε 3 εξουσιοδοτημένα πεζό...μου είχε φανεί και μένα περίεργο...φυσιολογικότατο μου έλεγαν τότε όλοι...αφού είδα πως όλα βαίνουν καλώς, το άφησα σαν θέμα...
Tzive - Πεμ 22 Οκτ 2015, 10:59:51
Θέμα δημοσίευσης:
vagelis έγραψε:
Καλησπερα φιλε μου. Θα σου πω την αποψη μου για πιθανα αιτια μιας και μολις εχθες ειχα μια συζητηση με εναν φιλο μηχανικο γνωστη των γαλλικων. Μου ελεγε λοιπον οτι πρεπει να κανουμε σχολαστικη συντήρηση στο σύστημα ψύξης δηλαδη καθε πεντε χρονια αλλαγή υγρων και σωστή εξαερωση. Μετα ψαχνουμε τις δυσλειτουργιες. Τωρα το δικο σου θέμα μου θυμίζει κολλημένο θερμοστάτη ο οποίος δεν μπορει να κλείσει καλα και δεν εχεις σωστες θερμοκρασίες στα υγρα σου. Το θερμικο σοκ στα μεταλλα δεν ειναι οτι καλυτερο. Οπότε προτείνω έλεγχο υγρων ψύξης βαλτο σε μια διαγνωση να δεις τι θερμοκρασιες δείχνει και μετα κοιτα θερμοστατη που ετσι και αλλιως αν τον αλλαξεις καλο του κανεις παρα κακο.

Κολλημένος θερμοστάτης είναι. Μου είχε κολλήσει και εμένα ανοιχτος. Το θέμα είναι οτι αν βγάλεις μπαταρία μπορεί να κλείσει και να μην ξανα ανοίξει. Το έπαθα και αυτο πέρσυ το καλοκαίρι. Επίσης τον άλλαξα με γνήσιο (80€) αν θυμάμαι καλά και μετά απο 6-7μήνες πάλι κόλλησε...
Tzive - Πεμ 22 Οκτ 2015, 11:00:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αν βγείς Εθνική με 90-100km/h θα σου πάει τέρμα κάτω η θερμοκρασία...
driver7 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 11:03:47
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλο το τέρμα κάτω και άλλο οι 80 βαθμοί...
makis106 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 13:17:11
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
Εδώ και 6 χρόνια πάει από 79-97 ανάλογα το πως κινείσαι...φυσιολογικό μου φαίνεται...
Σε όσους μένει σταθερό συνδέστε ένα διαγνωστικό απλό ενώ κινείστε και δείτε θερμοκρασίες...μένει όντως σταθερά 90 ή απλά το όργανο δείχνει έτσι? Δε μπορεί να είναι ακριβώς 90 είτε σταματημένος σε κίνηση είτε σε ανοιχτό δρόμο...
Οντως κι εγω που εχω scangauge και τη βλεπω ψηφιακα, βλεπω 79-97 καιτην περισσοτερη ωρα εν κινησει καθεται περιπου στο 81. Απο το δεικτη δεν καταλαβαινεις διαφορα καθως σχεδον δεν κινειται παρα μονο οταν απο το 79 μπεις σε κινηση και παει 97. Σημαντικη βουτια στο δεικτη εχω δει δυο φορες στη ζωη του και πιστευω οφειλοταν σε παροδικη δυσλειτουργια.
Οποτε αν αυτο το ευρος 79-97 ειναι σωστο δεν εχουμε λογο να ανησυχουμε...
puglover - Πεμ 22 Οκτ 2015, 14:00:46
Θέμα δημοσίευσης:
Τη διαφορα αυτη τη βλεπετε μεσω obd ή μεσω οργανου? Αν δηλαδη ο δεικτης πεσει στο 80 εν κινησει στην εθνικη, σημαινει οτι εχει κολλησει ο θερμοστατης ή ειναι φυσιολογικο? Αντιστοιχα ειναι φυσιολογικο να περασει ο δεικτης τους 90 μεσα σε κινηση?
Gotcha - Πεμ 22 Οκτ 2015, 14:06:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου φενονται νορμαλ και τα 2 που λες
driver7 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 14:14:49
Θέμα δημοσίευσης:
Μαλλον φυσιολογικα και τα δυο...

Το παρακολουθω συνεχεια μεσω τορκ σε ταμπλετ που εχω βαλει μονιμα στο αυτοκινητο. Βλεπω δηλαδη ενδειξεις απο obd.
Ο,τι δειχνει το τορκ αντιστοιχη κινηση κανει και ο δεικτης.
Η συμπεριφορα απο την αρχη δεν εχει αλλαξει καθολου.
Το θεωρω νορμαλ οπως με διαβεβαιωσαν και στα εξουσιοδοτημενα.
Επισης το θεωρω νορμαλ να εχει τετοιες μεταβολες +-10 περιπου απο τους 90 αναλογα με τις συνθηκες κινησης.
Απο εκει και περα ελπιζω να ειναι οντως ετσι και να μην εχουμε τιποτα απροοπτα.
mathanas - Πεμ 22 Οκτ 2015, 14:25:21
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Καταλαβα, αλλαγη για να μας μενει σηκωμενος! Razz
Το ανεβοκατεβασμα της θερμοκρασιας δεν ειναι οτι καλυτερο για τα μεταλλα του κινητηρα, + του οτι οταν δουλευει με πιο χαμηλες θερμοκρασιες αυξανεται και η καταναλωση

mathanas έγραψε:
Γιατι λες με το γνησιο, δοκιμασες με του εμποριου και δε δουλεψε σωστά?

Απλα το αναφερω οτι μπηκε ο γνησιος δε ξερω τι κανει με aftermarket. Παντως δε μπορει να φταιει το οργανο και με το θερμοστατη το παλιο ξαφνικα μια μερα να ανεβοκαταβαινε καθε φορα που σταματαγα ξεκιναγα απο 90 εως 80 και με το που μπηκε ο καινουργιος να μη κουνιεται η ενδειξη. Προφανως ο κατασκευαστης δε θελει να βλεπει ο οδηγος τις πολυ μικρες μεταβολες και γρηγορες που εχει το ψυκτικο υγρο και φαινονται στο διαγνωστικο που διαβαζει realtime. Οταν ομως βλεπεις το δεικτη να παιζει σημαινει οτι στη πραγματικοτητα ειναι πολυ μεγαλυτερες οι αυξομοιωσεις και πλεον τις δειχνει και το οργανο παρα την εκ κατασεκυης υστερηση ...
makis106 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 14:53:08
Θέμα δημοσίευσης:
Απ οτι καταλαβαινω οι μεγαλες αλλαγες στο δεικτη, οντως σημαινουν πρόβλημα, οι αυξομειώσεις που λεω εγω, αφορουν μικρες μετακινησεις του δεικτη, οταν πχ απο 79 μπεις σε κινηση και φτασει 97. Εγω θα ηθελα να ξερω αν αυτο το 79 ειναι οκ με τα στανταρτς του κατασκευαστη ή ο θερμοστατης κανει νερα...
Tzive - Πεμ 22 Οκτ 2015, 15:02:54
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
δλδ σε ταξιδι ποσο ανεβοκατεβαίνει η θερμοκρασια νερου σε εσας που εχετε "προβλημα"?
Εθνική πορεία εμένα τέρμα κάτω κάτω πάει. πρεπει να έχει 55-58 βαθμους...
makis106 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 15:04:50
Θέμα δημοσίευσης:
Tzive έγραψε:
Εθνική πορεία εμένα τέρμα κάτω κάτω πάει. πρεπει να έχει 55-58 βαθμους...
Αυτο ειναι σιγουρα προβληματικο.
Tzive - Πεμ 22 Οκτ 2015, 15:04:56
Θέμα δημοσίευσης:
όσοι έχετε αλλάξει θερμοστάτη του κάνατε κάποιο calibration μέσω διαγνωστικού peugeot ή οχι?
driver7 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 18:13:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλο οι 55 αλλο οι 80...το 55 δεν ειναι νορμαλ νομιζω.
Οταν μετακινειται ο δεικτης και παει περιπου 80 τοσο δειχνει κ το διαγνωστικο.
Δεν ειναι πως ο δεικτης μενει 90 και στο διαγνωστικο δειχνει 80 και οταν παει στο οργανο 80 παει στο διαγνωστικο 60...οταν παει το οργανο 80 παει και το διαγνωστικο 80. Οταν παει το οργανο πανω απο 90 λιγο δειχνει κ το διαγνωστικο πανω απο 90.

Μπορει καποια οργανα να δειχνουν τις μικρες μεταβολες και καποια αλλα οχι...γαλλικα ειναι αυτα...ολοι το ιδιο θα εχουμε; 😋
Downhill - Πεμ 22 Οκτ 2015, 18:38:53
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά μήν ανησυχείτε, στο τελος ολοι ρεκτιφιέ θα κανουμε... (υπαρξιακα προβλήματα ενος thp)

εγω μεταχειρισμένο το πήρα αλλα τα 2 χρονια που το εχω ετσι εκανε. συνεπώς μπορείτε να υποθεσετε 6 χρονια ντιγκι νταγκα χωρίς να εκραγεί τιποτα.

οσους εχω μιλήσει τα ίδια μου λενε οτι βλεπουν στο τορκ.

απο την αλλη το 50 δεν το συζητάμε καν...θα ειχα παθει 3 ανακοπες

Υ.Γ. ναι γαλλικά ειναι αυτά αλλα οι δεικτες και οι αισθητήρες ειναι γερμανικοι... λετε να τους κανουν σαμποταζ απο μεσα και να τους δινουν οι γερμανοι τις μουφες?
driver7 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 20:03:09
Θέμα δημοσίευσης:
Αφου τις μεταβολές αυτές τις δείχνει σε όλους το διαγνωστικό, το τι δείχνει ο δείκτης τι μας νοιάζει?

Άρα ή δεν είναι πρόβλημα ή ο δείκτης είναι διαφορετικός...ο θερμοστάτης αφού ανοιγοκλείνει βεντιλατέρ ή ανεβοκατεβάζει θερμοκρασία δε βλέπω γιατί να έχει πρόβλημα...
makis106 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 21:21:07
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
Αφου τις μεταβολές αυτές τις δείχνει σε όλους το διαγνωστικό, το τι δείχνει ο δείκτης τι μας νοιάζει?

Άρα ή δεν είναι πρόβλημα ή ο δείκτης είναι διαφορετικός...ο θερμοστάτης αφού ανοιγοκλείνει βεντιλατέρ ή ανεβοκατεβάζει θερμοκρασία δε βλέπω γιατί να έχει πρόβλημα...
ο θερμοστατης ρε συ δεν ανοιγοκλεινει βεντιλατερ, τα βεντιλατερ τα ελεγχει ο εγκεφαλος. Τωρα ο θερμοστατης και αυτος ηλεκτρονικα ελεγχομενος απ τον εγκεφαλο νομιζω ειναι. Το θεμα μας ειναι μηπως εκει που του λεει ο εγκεφαλος να κλεισει για να σταματησει την ψυξη και να πιασει θερμοκρασια, αυτος μενει πχ μισανοιχτος και ετσι κατεβαινει η θερμοκρασια πιο κατω απ την επιθυμητη.
Απ την αλλη το οτι βλεπουμε αρκετοι ευρος 79-97 , ειναι μαλλον καλο και φαινεται να ειναι το φυσιολογικο.
Mono AEK - Πεμ 22 Οκτ 2015, 23:30:44
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως στο δεικτη βλεπω μονιμα 90 εκτος απο καλοκαιρι φουλ ζεστη με το που μπει το βεντιλατερ που μπορει να παει 85 για λιγο

Στο σκαν γκοτζ μεσα σε κινηση βλεπω και 100-107 χωρις μεταβολη στο δεικτη
driver7 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 23:43:55
Θέμα δημοσίευσης:
107 δεν ειναι πολλοί; Δεν εχω δει ποτε πάνω από 97...
makis106 - Πεμ 22 Οκτ 2015, 23:44:05
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
Εγω παντως στο δεικτη βλεπω μονιμα 90 εκτος απο καλοκαιρι φουλ ζεστη με το που μπει το βεντιλατερ που μπορει να παει 85 για λιγο

Στο σκαν γκοτζ μεσα σε κινηση βλεπω και 100-107 χωρις μεταβολη στο δεικτη
107? Τότε σίγουρα δουλεύει 10 βαθμούς πιο ψηλά. Στο scangauge ποσό βλέπεις ελάχιστη σε ευθεία?
Mono AEK - Παρ 23 Οκτ 2015, 10:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
δεν το χω παρατηρησει

οταν ξαναβγαλω βολτα το εργαλειο θα το κοιταξω
driver7 - Παρ 23 Οκτ 2015, 15:05:15
Θέμα δημοσίευσης:
Παρατηρούσα καθώς πήγαινα πριν λίγο μέσω Αττικής οδού προς Σπάτα, πως η θερμοκρασία και στο δείκτη και στην OBD ήταν από 79-83...δεν έκανα πάτημα, πολύ χαλαρή οδήγηση, λόγω βροχής...

Το 83 ήταν σε κάποια φανάρια και το 79 όταν ξεκινούσα από τα φανάρια σε ανοιχτό δρόμο...στον υπόλοιπο δρόμο ήταν σχεδόν πάντα κολλημένο στο 80 και πήγαινε 1 βαθμό πάνω 1 βαθμό κάτω...

Όταν άνοιξα a/c για να ξεθαμπώσω τα τζάμια πήγε στιγμιαία 77 και ξανανέβηκε...

Φυσιολογική μου φαίνεται η λειτουργία του...απλά δεν είναι στους 90 αλλά στους 80...οι 80 είναι λόγω καιρού μαλλον...αλλιώς τον υπόλοιπο καιρό το 80 είναι 85-87....
makis106 - Παρ 23 Οκτ 2015, 16:15:10
Θέμα δημοσίευσης:
driver7 έγραψε:
Παρατηρούσα καθώς πήγαινα πριν λίγο μέσω Αττικής οδού προς Σπάτα, πως η θερμοκρασία και στο δείκτη και στην OBD ήταν από 79-83...δεν έκανα πάτημα, πολύ χαλαρή οδήγηση, λόγω βροχής...

Το 83 ήταν σε κάποια φανάρια και το 79 όταν ξεκινούσα από τα φανάρια σε ανοιχτό δρόμο...στον υπόλοιπο δρόμο ήταν σχεδόν πάντα κολλημένο στο 80 και πήγαινε 1 βαθμό πάνω 1 βαθμό κάτω...

Όταν άνοιξα a/c για να ξεθαμπώσω τα τζάμια πήγε στιγμιαία 77 και ξανανέβηκε...

Φυσιολογική μου φαίνεται η λειτουργία του...απλά δεν είναι στους 90 αλλά στους 80...οι 80 είναι λόγω καιρού μαλλον...αλλιώς τον υπόλοιπο καιρό το 80 είναι 85-87....
Μια απ τα ιδια!
Mono AEK - Κυρ 25 Οκτ 2015, 10:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παιδια καμια σχεση.

Συνδεσα χθες σκανγκοτζ και το κοιταζα απτην ωρα που το βαλα μπροστα
Καταρχην να πω οτι απτους 65 βαθμους και μετα χανει το συγχρονισμο του με το οργανο

Σε νορμαλ πορεια ειχα 98-99 βαθμους
Με το που αφηνα γκαζι σε ευθεια επεφτα μεχρι 82
Το μεγαλυτερο που ειδα χτες με αρκετα ανοιγματα ηταν 102

Ολα αυτα χωρις καμια μεταβολη στο οργανο
makis106 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 10:52:17
Θέμα δημοσίευσης:
Mono AEK έγραψε:
Εμενα παιδια καμια σχεση.

Συνδεσα χθες σκανγκοτζ και το κοιταζα απτην ωρα που το βαλα μπροστα
Καταρχην να πω οτι απτους 65 βαθμους και μετα χανει το συγχρονισμο του με το οργανο

Σε νορμαλ πορεια ειχα 98-99 βαθμους
Με το που αφηνα γκαζι σε ευθεια επεφτα μεχρι 82
Το μεγαλυτερο που ειδα χτες με αρκετα ανοιγματα ηταν 102

Ολα αυτα χωρις καμια μεταβολη στο οργανο
Νορμαλ φαινεται και αυτο, φαινεται οτι ο 156 δουλευει πιο ψηλα απο θερμοκρασιες, κατα τα αλλα και αυτος πεφτει κοντα στους 80, δηλαδη παιζει σε ενα ευρος 20 βαθμων.
driver7 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 15:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα μάλλον κάποια όργανα δείχνουν τις μεταβολές και κάποια αλλά όχι...μπορεί να ειναι θέμα έκδοσης, μοντέλου η απλά τυχαίο, λόγω διαφορετικών παρτίδων οργάνων που βάζει η πεζό...

Το θέμα πλέον αλλάζει νομίζω και παύει να ειναι γιατί το όργανο δειχνει η όχι τις μεταβολές, αλλά αν η μεταβολή στη θερμοκρασία ειναι φυσιολογική η όχι ( μάλλον ειναι αφού σε όλους έτσι δουλεύει) και γιατί σε παρόμοια ( αν όχι ίδια) μοτέρ) υπάρχουν τέτοιες διάφορες...

Εγω πχ αν έβλεπα 102 η 107 που λέγαμε θα είχα θορυβηθεί πολύ περισσότερο απ ότι οι 80 που βλέπω στο δικό μου...δεν ξέρω ποιο απ τα δυο ειναι πιο επιβλαβές για το μοτέρ αλλά θεωρώ πως οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες ειναι πιο ανησυχητικές...
makis106 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 16:03:12
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα επειδη στο δικο μας στους 97 παιρνει το βεντιλατερ μπροστα, που απ οτι ξερω την εντολη τη δινει ο εγκεφαλος, λογικα και στο 156 το ιδιο γινεται, αλλα στους 102, οπου δεν νομιζω ο εγκεφαλος να δινει λαθος εντολες, οποτε ειναι μαλλον θεμα λογισμικού, προφανως ειναι ρυθμισμενο να δουλευει πιο ψηλα.
Αλλωστε το να φτανει πανω απο τους 100 η θερμοκρασια ψυξης δεν ειναι παραλογο, πολλοι κινητηρες δουλευουν στο 100+. το νερο σε κλειστο κυκλωμα βραζει νομιζω πανω απο τους 110.
Επειδη η θερμοκρασια ψυξης εχει να κανει και με θεματα καυσης/καταναλωσης, μαλλον εχει αλλη ρυθμιση ο 156.
alexandros 207 Rallye - Κυρ 25 Οκτ 2015, 17:25:22
Θέμα δημοσίευσης:
ισως να εχει και αλλες ρυθμισεις λογω προδιαγραφών ρυπων
driver7 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 18:54:54
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε μάλλον θα καταλήξουμε πως μια χαρά δουλεύουν και πως είναι φυσιολογικές οι μεταβολές αυτές...
makis106 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 19:05:55
Θέμα δημοσίευσης:
Με εξαιρεση τις μεγαλες βουτιες του δεικτη, προφανως κατω των 78.
Mono AEK - Κυρ 25 Οκτ 2015, 20:14:06
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παντως οσο δε βλεπω μεταβολη στο δεικτη θεωρω οτι δουλευει φυσιολογικα
driver7 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 20:53:31
Θέμα δημοσίευσης:
Ε ναι λογικά εσένα όπως δουλεύει, μόνο αν δεις μεταβολή θα θορυβηθείς...κατά τ αλλα απ ότι φαίνεται τη μεταβολή των 20 βαθμών δεν τη δείχνει το όργανο...
makis106 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 21:03:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τη δειχνει ρε συ, σε μενα τουλαχιστον, στους 97 ειναι λιγο πανω απο τη μεσαια γραμμουλα, και στους 78 αναμεσα απο τη μεσαια και την προηγουμενη.
driver7 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 21:13:16
Θέμα δημοσίευσης:
Δε λέω για σένα Μάκη...του Χρήστου λέω...δεν δείχνει μεταβολή...εμάς είναι με εξελιγμένο και ακριβή δείκτη... Razz Razz
makis106 - Κυρ 25 Οκτ 2015, 21:15:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ειδαν εμας τους γκρινιαρηδες και ειπαν "στα επομενα καλυτερα να μην ξερουν πολλά" ! Laughing
Blue Cub - Τετ 17 Φεβ 2016, 10:44:47
Θέμα δημοσίευσης:
Ημουν ετοιμος να ανοιξω τοπικ για αυτο αλλα βρηκα τη συζητηση.
Τωρα τελευταια εχω καταλαβει και γω οτι δεν ανεβαινει ευκολα στους 90. Μεχρι τωρα εφτανε εκει και οταν ανεβαζε κοντα 100 ανοιγε βεντιλατερ και κατεβαζε μεχρι 90 παλι. Αυτον τον μηνα το κοιταω, το κοιταω, σπιτι-δουλεια,δουλεια-σπιτι, μισαωρα οδηγησης και στους 90 δε φτανει. Πες οτι φταιγαν τα προσφατα κρυα (γιατι ειναι ο πρωτος χειμωνας που περασα μαζι του) και το εβλεπα ετσι, αλλα χθες το χαζευα επιμονα και ειδα οντως να πεφτει κιολας απο 85 στους 80, λεω παει δε θα ανεβει ποτε. Μα να θελω να το πατησω και να το λυπαμαι να το ζοριζω πριν πιασει θερμοκρασια.
Σε 600χλμ που θα κανω το επομενο σερβις θα του πω στον μηχανικο να το κοιταξει κι αυτο.
TopGear - Τετ 17 Φεβ 2016, 12:26:00
Θέμα δημοσίευσης:
Blue Cub έγραψε:
Ημουν ετοιμος να ανοιξω τοπικ για αυτο αλλα βρηκα τη συζητηση.
Τωρα τελευταια εχω καταλαβει και γω οτι δεν ανεβαινει ευκολα στους 90. Μεχρι τωρα εφτανε εκει και οταν ανεβαζε κοντα 100 ανοιγε βεντιλατερ και κατεβαζε μεχρι 90 παλι. Αυτον τον μηνα το κοιταω, το κοιταω, σπιτι-δουλεια,δουλεια-σπιτι, μισαωρα οδηγησης και στους 90 δε φτανει. Πες οτι φταιγαν τα προσφατα κρυα (γιατι ειναι ο πρωτος χειμωνας που περασα μαζι του) και το εβλεπα ετσι, αλλα χθες το χαζευα επιμονα και ειδα οντως να πεφτει κιολας απο 85 στους 80, λεω παει δε θα ανεβει ποτε. Μα να θελω να το πατησω και να το λυπαμαι να το ζοριζω πριν πιασει θερμοκρασια.
Σε 600χλμ που θα κανω το επομενο σερβις θα του πω στον μηχανικο να το κοιταξει κι αυτο.

Εμένα υπήρχαν φορές που έπαιζε 75+, κυρίως σε υψηλές/σταθερές ταχύτητες-ταξίδια. Στην πόλη κανά 80+. Μια μέρα τυχαία είδα είχε φτάσει 120 και δούλευε βεντιλαντέρ ακόμη και μετά το σβήσιμο. Κολλημένος θερμοστάτης ήταν, αλλάχτηκε μαζί με παραφλού κτλ, κανά 35-40 τελικό κόστος.

Τώρα δουλεύει συνήθως 85+.
Blue Cub - Πεμ 18 Φεβ 2016, 11:39:18
Θέμα δημοσίευσης:
Διαπιστωνω οτι μπορει να μην εχει τοσο προβλημα αλλα απλα να αργει. Παει στους 90 και στους 100 που μπαινει βεντιλατερ αλλα του παιρνει 40-45 λεπτα να φτασει ενω δε θυμαμαι τετοια καθυστερηση. Τωρα ή εγω του κανω συντηρητικη οδηγηση (που δεν το νομιζω) και το κανω να αργει ετσι ή καπου χανει.
Πιο πολυ με ανυσηχει μην εχει κατι η πολλαπλης εξαγωγης γιατι τελευταια μυριζα περισσοτερα καυσαερια κατα την εκκινηση απ οτι ειχα συνηθισει και δεν εχω καλη εμπειρια απο αυτο. Στο Corolla που δε το λυπομουν και εκανα αλλαγες στο κοκκινο ενω ηταν ακομα κρυο του χα κανει 2 ρηγματα στο μαντεμι. Στο cc προσεχω. Ελπιζω να μην το παρακανα πουθενα.
Mono AEK - Πεμ 18 Φεβ 2016, 13:00:13
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ειναι φυσιολογικο παντως να αργει τοσο πολυ

εισαι σιγουρος οτι δεν ανοιγει το βεντιλατερ νωριτερα και το καθυστερει?
makis106 - Πεμ 18 Φεβ 2016, 13:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Το βεντιλατερ εχει δύο σκάλες, πιθανόν να μην ακούς την πρώτη. Η πολλαπλή εξαγωγής δεν μπορεί να έχει σχέση
makis106 - Σαβ 05 Μάρ 2016, 11:21:52
Θέμα δημοσίευσης:
Για δώστε κάνα update για τις θερμοκρασίες του THP σας. μου βαράει κάτι βουτιές ο δείκτης τις τελευταίες μέρες σε ρολαρισμα μέχρι τους 70. Τι σκ**α γίνεται, το σίγουρο είναι ότι φυσιολογικό δεν είναι. Ελπίζω να του περάσει όπως κάνα δυο φορές που το έχει ξανακάνει παλιότερα. Αλλιώς να του άλλαζα θερμοστάτη, αλλά και πάλι, αυτός φταίει Question
alexandros 207 Rallye - Τρι 05 Απρ 2016, 12:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη, τελευταια που κοιταξα το δικο μου, το εχω δει να πεφτει μεχρι 76 Κελσιου
gio_rallye - Τρι 05 Απρ 2016, 13:56:30
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Για δώστε κάνα update για τις θερμοκρασίες του THP σας. μου βαράει κάτι βουτιές ο δείκτης τις τελευταίες μέρες σε ρολαρισμα μέχρι τους 70. Τι σκ**α γίνεται, το σίγουρο είναι ότι φυσιολογικό δεν είναι. Ελπίζω να του περάσει όπως κάνα δυο φορές που το έχει ξανακάνει παλιότερα. Αλλιώς να του άλλαζα θερμοστάτη, αλλά και πάλι, αυτός φταίει Question

Mετα απο αλλαγη θερμοστατη επειδη ο παλιος κολλησε τελειως ειτε μου εδειχνε τερμα πανω η θερμοκρασια ειτε 0, αναγκαστηκα πηγα το αμαξι σε εξουσιοδοτημενο στη Λ.Μαραθωνος προς Πικερμι. Εκει μου αλλαξαν θερμοστατη (πριν ενα μηνα το ολο σκηνικο). Λογω μικρων αποστασεων που εκανα με το αυτοκινητο δεν ειχα προσεξει κατι το ιδιαιτερο, οταν ομως πριν μια εβδομαδα εκανα ταξιδι προς πατρα ειδα αυτα τα τρελα με τον δεικτη. Οπως το περιγραφετε ολοι. Εκει λογω εργασιας της αδερφης μου στην Bmw πατρας πηγα το αυτοκινητο στο συνεργειο τους για να το κοιταξουν καθως εχω τυφλη εμπιστοσυνη στα παιδια και μεχρι σημερα οτι και να εκαναν στο αυτοκινητο με ειχαν εκει να το βλεπω. Οι μηχανικοι μου ειπαν οτι ειναι 2 τα τινα, ή ηταν μαιμου το ανταλλακτικο, το οποιο μου ειχαν πει οτι εχει ενα χρονο εγγυηση αυτοι που το αλλαξαν, ή ηταν αστοχια υλικου. Οπως και να εχει επειδη η δουλεια εγινε στην Αθηνα μου ειπαν να παω να μου βαλουν ενα καινουριο. Και φτανουμε στο σημερα, το αμαξι ειναι απο χτες στις 11 το πρωι μεσα και η πρωτη ενημερωση ηρθε πριν λιγο, οτι λεει ο θερμοστατης ηταν ενταξει και τελικα εφταιγε η βαλβιδα θερμοκρασιας. Ισχυουν αυτα που λενε? Αυτη η βαλβιδα ειναι αλλο εξαρτημα ξεχωριστο απο το θερμοστατη η να αρχισω να ανησυχω οτι οποτε πηγαινω εκει ολο κατι θα βρησκω?
drdino - Τρι 05 Απρ 2016, 14:37:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι άλλο πράμα από τον θερμοστάτη.
gio_rallye - Τρι 05 Απρ 2016, 15:21:30
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Ναι, ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι άλλο πράμα από τον θερμοστάτη.
Οποτε μια χαρα τα λεει ο μαστορας και ειχα αρχισει να ανυσηχω.. Μαλλον θα ειναι αλλη μια απο τις παθογενειες του thp για να βλεπω τοσα συμπτωματα παρεα σε ολους μας
mathanas - Τρι 05 Απρ 2016, 16:33:05
Θέμα δημοσίευσης:
ο μαμισιος θερμοστατης ερχεται με τη βαλβιδα του πανω... στο λεω γιατι εγω τον αλλαξα πριν κατι μηνες και το ειδα με τα ματια μου.

Στο συνεργειο στη Πατρα που το πηγαινω εγω μου ειπαν οτι εχουνε βαλει σε αλλα 207 aftermarket θερμοστατες και μαλιστα 2-3 στη σειρα και το προβλημα δε διορθωνοταν. Δλδ ολοι ηταν μαπα .... και απο τοτε μονο μαμισιο οπως εβαλα και γω και ο δεικτης δε ξανακουνηθηκε ... Αυτα
Blue Cub - Τετ 06 Απρ 2016, 11:10:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τη μια νομιζω οτι δεν εχει τελικα θεμα και την αλλη παλι μπαινω σε σκεψεις.
Μου ειπαν οτι δεν ειναι ανησυχητικό να αργει λιγο να ανέβει η θερμοκρασια και η αληθεια ειναι οτι δε συνανταω και πολλη κινηση αρα δουλευει παραπανω η πρωτη σκαλα του βεντιλατερ. Επισης οτι μιας και εχω ένδειξη θερμοκρασιας λαδιου, εφοσον εχει πιασει το λαδι 90° δεν εχει σημασια που βρισκεται η θερμοκρασια του νερου για το πως θα κινηθω.
Σημερα το πρωι που στη Μεσογειων ειχε μεινει ενα διπλο λεωφορειο στο δρομο κλείνοντας μεσαια και δεξια λωριδα, κανοντας ολη τη λεωφορο να στριμωχνεται στην αριστερη, με το σταματα-ξεκινα ανεβηκαν οι θερμοκρασιες γρηγορα, νερου και λαδιου στους 95°. Μετα ομως που ανοιξε ο δρομος και το πατησα απο φαναρια, κανοντας αλλαγες στις 6.000, οταν ηρεμησα ειδα το νερο στους 70°.
Χρειαζεται να το κοιταξω ή ειμαι σε λογικα πλαισια;
drdino - Τετ 06 Απρ 2016, 11:44:21
Θέμα δημοσίευσης:
To 70 είναι χαμηλό, μάλλον δεν κλείνει καλά πλέον ο θερμοστάτης σου.
nido - Τετ 06 Απρ 2016, 13:35:01
Θέμα δημοσίευσης:
Από προχθές που συμπλήρωσα λάδια στο 206 μου έχω κι εγώ πρόβλημα με το δειχτάκι θερμοκρασίας λαδιού.

Εδώ και 10 χρόνια, στα πρώτα 10-15 λεπτά λειτουργίας τέτοια εποχή ανεβαίνει στους 90 και μένει εκεί, άντε λίγο παραπάνω σε ταξίδι (100-110) και σε σκίσιμο.
Πλέον δεν περνάει τους 70 όση ώρα και να το δουλέψω.

Με το OBD2 τεστ δεν πάει τέρμα το δειχτάκι (όπως όλα τα άλλα - κοντέρ, στροφόμετρο, θερμ. νερού), ενώ στο "τέρμα κάτω" κοπανάει με δύναμη, υποθέτω πρόβλημα οργάνου (τι στο καλό?!)
Crying or Very sad
drdino - Τετ 06 Απρ 2016, 14:22:02
Θέμα δημοσίευσης:
Τι είναι το OBD2 τεστ;
nido - Τετ 06 Απρ 2016, 16:59:34
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σου ρε Κωνσταντίνε!
Δεν κοιτούσα οθόνη να δω που μπαίνεις αλλά εννοώ αυτό που με το κλασικό διαγνωστικό που έχουν στα σέρβις περνάς εντολή να πάνε οι δείχτες των οργάνων ως το τέρμα της διαδρομής τους και ξανά στο μηδέν (όπως κάνουν κάποια πιο καινούργια αμάξια με το που γυρίζεις το κλειδί - π.χ. κάποια Audi) και δίνεις reset.

Τι λέει Αγγλία? (έχει αρχίσει να μου λείπει!)
drdino - Τετ 06 Απρ 2016, 18:05:06
Θέμα δημοσίευσης:
Hello! Η Αγγλία καλά είναι, είμαστε σε φάση λανσαρίσματος και έχουν πάρει τα μπατζάκια μας φωτιά Laughing

Οκ, κατάλαβα. Αν κάνει σαν σκαλοπάτι μήπως έχει βρωμίσει το βηματικό που κουνάει τον δείκτη; Μπορείς να ανοίξεις τον πίνακα (με προσοχή, το διαφανές πλαστικό είναι αρκετά ευπαθές σε ρωγμές στις άκρες του) και να δεις αν ο δείκτης κουνιέται ελεύθερα σε όλη του τη διαδρομή.
nido - Πεμ 07 Απρ 2016, 10:05:08
Θέμα δημοσίευσης:
Τι φτιάξατε? Καλό λανσάρισμα! Very happy

Παίζει να έχει γυρίσει λίγες μοίρες (20-30) το δειχτάκι της θερμοκρασίας πάνω στον άξονά του?
Το τζαμάκι είναι ιστορία να βγεί ή βγαίνει και μόνο του χωρις να λύνω?
makis106 - Πεμ 07 Απρ 2016, 10:15:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη, τελευταια που κοιταξα το δικο μου, το εχω δει να πεφτει μεχρι 76 Κελσιου
Πλεον κι εμενα μεχρι εκει κατεβαινει σε ρολαρισμα, προφανως το ξεπερασε παλι το κολημα που μου εκανε προσωρινα και επεφτε στους 70. Αν και πιστευω οτι ακομη υπολειτουργει ο θερμοστατης, δεν γινεται να κραταει σταθερη 80 βαθμους. Καποια στιγμη θα τον αλλαξω.

gio_rallye έγραψε:

Mετα απο αλλαγη θερμοστατη επειδη ο παλιος κολλησε τελειως ειτε μου εδειχνε τερμα πανω η θερμοκρασια ειτε 0, αναγκαστηκα πηγα το αμαξι σε εξουσιοδοτημενο στη Λ.Μαραθωνος προς Πικερμι. Εκει μου αλλαξαν θερμοστατη (πριν ενα μηνα το ολο σκηνικο). Λογω μικρων αποστασεων που εκανα με το αυτοκινητο δεν ειχα προσεξει κατι το ιδιαιτερο, οταν ομως πριν μια εβδομαδα εκανα ταξιδι προς πατρα ειδα αυτα τα τρελα με τον δεικτη. Οπως το περιγραφετε ολοι. Εκει λογω εργασιας της αδερφης μου στην Bmw πατρας πηγα το αυτοκινητο στο συνεργειο τους για να το κοιταξουν καθως εχω τυφλη εμπιστοσυνη στα παιδια και μεχρι σημερα οτι και να εκαναν στο αυτοκινητο με ειχαν εκει να το βλεπω. Οι μηχανικοι μου ειπαν οτι ειναι 2 τα τινα, ή ηταν μαιμου το ανταλλακτικο, το οποιο μου ειχαν πει οτι εχει ενα χρονο εγγυηση αυτοι που το αλλαξαν, ή ηταν αστοχια υλικου. Οπως και να εχει επειδη η δουλεια εγινε στην Αθηνα μου ειπαν να παω να μου βαλουν ενα καινουριο. Και φτανουμε στο σημερα, το αμαξι ειναι απο χτες στις 11 το πρωι μεσα και η πρωτη ενημερωση ηρθε πριν λιγο, οτι λεει ο θερμοστατης ηταν ενταξει και τελικα εφταιγε η βαλβιδα θερμοκρασιας. Ισχυουν αυτα που λενε? Αυτη η βαλβιδα ειναι αλλο εξαρτημα ξεχωριστο απο το θερμοστατη η να αρχισω να ανησυχω οτι οποτε πηγαινω εκει ολο κατι θα βρησκω?

Βασικα την πρωτη φορα ειχε προβλημα η βαλβιδα θερμοκρασιας σου, που σου εδειχνε μια μηδεν και μια τερμα, και κακως αλλαχτηκε ολος ο θερμοστατης. Απο κει και περα αν σου ξεκινησε τις αυξομειωσεις, ειναι θεμα θερμοστατη και υποψιαζομαι οτι αυτοι οι φτηνιαρικοι που κυκλοφορουν δεν ειναι αξιοπιστοι. Απλα να εξακριβωσουν οτι εχει γινει σωστη εξαερωση.

mathanas έγραψε:

Στο συνεργειο στη Πατρα που το πηγαινω εγω μου ειπαν οτι εχουνε βαλει σε αλλα 207 aftermarket θερμοστατες και μαλιστα 2-3 στη σειρα και το προβλημα δε διορθωνοταν. Δλδ ολοι ηταν μαπα .... και απο τοτε μονο μαμισιο οπως εβαλα και γω και ο δεικτης δε ξανακουνηθηκε ... Αυτα
Το πιθανοτερο ειναι αυτο. Μονο γνησιο οποτε, εκτος αν μας ελεγε καποιος τι μαρκα ειναι αυτος που πουλαει η Peugeot, γιατι κυκλοφορουν παρα πολλες μαρκες με μεγαλες διαφορες τιμων, αλλα η Peugeot σιγουρα θα τον βαραει.
gio_rallye - Σαβ 09 Απρ 2016, 14:41:52
Θέμα δημοσίευσης:
O θερμοστατης ηταν της peugeot τελικα, αλλαχτηκε και μπηκε καινουριο μπλοκ, απλως απο οτι βλεπω μου τον ρυθμισε λιγο ψηλοτερα, ο δεικτης πλεον σταθεροποιειται στους 96-97 καπου εκει και τα βεντιλατερ ειναι μετην παλια ρυθμιση μαλλον και αρχιζω και τα ακουω απο τους 90. Οτι να ναι.. σε δουλεια να βρισκομαστε..
gio_rallye - Σαβ 09 Απρ 2016, 14:44:40
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως οσοι εχετε τετοιες αυξομειωσεις οι σταθερες θερμοκρασιες κατω απο τους 90 οπως διαβασα νωριτερα πατε για βαλβιδα θερμοκρασιας απο οτι καταλαβα..
makis106 - Σαβ 09 Απρ 2016, 14:47:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτή που είναι πάνω στον θερμοστάτη; με το πράσινο πλαστικό;
mathanas - Σαβ 09 Απρ 2016, 15:56:01
Θέμα δημοσίευσης:
Να το ξαναπω οτι της peugeot ειναι με τη βαλβιδα μαζι γι αυτο και εχει οσα εχει. (και μονο βαλβιδα να παρεις μαμισια εναι ακριβη νομιζω, μπορεις να βρεις aftermarket colo start που ειναι αντιστοιχη της μαμας ακριβως αλλα εχει χρωμα καφε. Παρολα αυτα κανει αντοιστοιχει με τη μαμα.)

Ειχα αλλαξει μονο βαλβιδα αυτη τη πρασινη και δεν εγινε τπτ, το προβλημα ειναι στο θερμοστατη.

Δε νομιζω να μπορει να ρυθμισει κατι στο που ανοιγει, εκτος και αν βαλει αλλη βαλβιδα και το ξεγελαει....
gio_rallye - Κυρ 10 Απρ 2016, 16:36:20
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Αυτή που είναι πάνω στον θερμοστάτη; με το πράσινο πλαστικό;
Ακριβως! Ενσωματωμενη ειναι.
nick sapanidis - Τρι 12 Απρ 2016, 12:38:07
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω αλλάξει και εγώ θερμοστάτη πριν 10000 χλμ. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία παίζει λίγο. Αυτό που παθαίνω είναι ότι σε βροχή μου τινάζει στα κόκκινα την θερμοκρασία..πάει τέρμα για λίγο και επανέρχεται στα κανονικά μόλις αφήσεις το γκάζι!! Τι παίζει; Βραχυκύκλωμα ;
puglover - Τρι 12 Απρ 2016, 14:38:19
Θέμα δημοσίευσης:
Με βαλατε σε σκεψεις.. Confused Το δικο μου συμφωνα παντα με το καντραν δουλευει νορμαλ ενα τικ κατω απο τους 90. Σε κινηση και μποτιλιαρισμα σταματα-ξεκινα ακριβως στους 90. Στον ανοιχτο δρομο ρολαριστος με 90-100 χλμ πεφτει λιγο πιο πανω απο τους 80. Σε καμια κατηφορα εχω δει να βουταει και κατω απο 80, γυρω στους 76. Ποτέ δεν εχω δει πανω απο 90 στο οργανο.

Αυτη η βαλβιδα θερμοκρασια που λετε ειναι το ιδιο πραγμα με τον αισθητηρα θερμοκρασιας? Αλλαζει μονη της ή ειναι ενσωματωμενη με τον θερμοστατη? Την βρισκω και σε aftermarket? Νομιζω οτι πρεπει να την αλλαξω για να δω αν οφειλεται σε αυτην το γεγονος οτι δυσκολευεται να παρει μπροστα με την πρωτη με ζεστο κινητηρα. Δηλαδη παρκαρω, πηγαινω για καφε και μετα απο μια ωρα που παω να βαλω μπροστα παιρνει ξεψυχησμενα την πρωτη φορα.
driver7 - Τρι 12 Απρ 2016, 14:51:48
Θέμα δημοσίευσης:
Όσοι βλέπετε ακριβώς 90 συνέχεια στο καντράν συνδέστε ένα διαγνωστικό απλό στην obd και δείτε νούμερα εκει.
Μένει σταθερά στους 90?
Αν όχι τι μεταβολές δείχνει να γίνονται?
Αν ναι το συζητάμε....
drdino - Τρι 12 Απρ 2016, 15:31:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα (THP 200) ο δείκτης πάει στους 90 από αρκετά χαμηλότερα, γύρω στους 80, ίσως και λίγο χαμηλότερα. Σε κίνηση κλπ η πραγματική θερμοκρασία ανεβαίνει μέχρι τους 104-105, αλλά ο δείκτης δεν κουνιέται.
driver7 - Τρι 12 Απρ 2016, 16:01:05
Θέμα δημοσίευσης:
Γι αυτό ακριβώς ρωτάω...υπάρχει όντως πρόβλημα θερμοκρασιών ή τζάμπα συζητάμε για μια ένδειξη του οργάνου που απλά κάποια δείχνουν και κάποια άλλα όχι?

Ας μας πει και κανείς άλλος με σταθερή ένδειξη στο όργανο, αν στο διαγνωστικό βλέπει αυξομειώσεις για να έχουμε μεγαλύτερο δείγμα...
nido - Τρι 12 Απρ 2016, 16:25:09
Θέμα δημοσίευσης:
Κωνσταντίνε την πραγματική θερμοκρασία από που την παρακολουθείς στο δικό σου?
Τα ELM327 και τα συναφή τη δείχνουν?

Πάντως στις χαμηλές του "παύλες" το όργανο θερμ. λαδιού δείχνει λίγο "ότι να 'ναι", δεν παίζει να γυρίζεις το κλειδί με το αμάξι να έχει να κινηθεί μια μέρα και με 20 βαθμούς έξω με το που παίρνει ρεύμα να σου δείχνει κατευθείαν 60άρια με 70άρια, οπότε τίθεται το ερώτημα πόση ακρίβεια έχει στο range που μας ενδιαφέρει....
drdino - Τρι 12 Απρ 2016, 16:36:30
Θέμα δημοσίευσης:
Torque και Elm, ναι, και την έχω διασταυρώσει και μέσω του diagbox. Μιλάω πάντα για θερμοκρασία νερού.
alexandros 207 Rallye - Τρι 12 Απρ 2016, 22:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε κοριτσια το προβλημα ποιο ειναι?
Οτι ειναι ρυθμισμενο να κατεβαζει την θερμοκρασια νερου (για να προετοιμαζεται για ενδεχομενο πλακωμα) το ξερετε?
Πχ αν εισαι σταματημενος και ξεκινησεις την ριχνει την θερμοκρασια για λιγο και μετα σιγα σιγα ξανανεβαινει
Ειναι ετσι ρυθμισμενο , δεν ειναι προβλημα
Πληροφοριακα στο δικο μου βλεπω απο 76 εως 97 κελσιου μεσω obd
driver7 - Τετ 13 Απρ 2016, 00:07:22
Θέμα δημοσίευσης:
Μη μας το χαλάς τώρα... Laughing
Mono AEK - Τετ 13 Απρ 2016, 10:12:20
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Εμένα (THP 200) ο δείκτης πάει στους 90 από αρκετά χαμηλότερα, γύρω στους 80, ίσως και λίγο χαμηλότερα. Σε κίνηση κλπ η πραγματική θερμοκρασία ανεβαίνει μέχρι τους 104-105, αλλά ο δείκτης δεν κουνιέται.

+1 κι απο μενα με thp 156
TopGear - Τετ 13 Απρ 2016, 10:27:44
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
To 70 είναι χαμηλό, μάλλον δεν κλείνει καλά πλέον ο θερμοστάτης σου.

Επιβεβαιώνω. Και μένα εντός πόλης ήταν 80 ή λίγο λιγότερο, σε ταξίδια έπαιζε και 70. Μια μέρα είδα είχε πάει μόνο του στους 120. Απλά την άκουσε για τα καλά ο θερμοστάτης και παρέδωσε πνεύμα.

Αλλαγή, μαζί με παραφλού κανά 35-40 ευρώ.

Ο καινούριος δουλεύει 85-88 πάνω κάτω.
nido - Τετ 13 Απρ 2016, 17:46:46
Θέμα δημοσίευσης:
Έχοντας κάνει καμιά 500ριά χλμ απ' όταν το είχα τιγκάρει με Castrol EDGE (5W40) για να τα δοκιμάσω (αντί των MOTUL 8100 που βάζω εδώ και χρόνια) κι έχοντας κάψει κάποια ml ώστε να πέσει λίγο η στάθμη από το max (καίει αρκετούτσικο ο J4S στο RC μου, κάποια στιγμή θα τω δω για τσιμουχάκια βαλβίδων κλπ) παρατηρώ ότι το όργανο θερμ. λαδιού άρχισε σιγά σιγά να ξαναπλησιάζει τους 90, στους οποίους άραζε πάντα (μετά από 10-15 λεπτά οδήγησης στην πόλη τέτοια εποχή) αλλά δεν τους φτάνει ακόμα και μετά από 1 ώρα σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 20-25C.

Στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κάτι το όργανο κι απλά δουλεύει πιο "cool" με τα EDGE, τέτοια διαφορά όμως δεν έχω δει ούτε με 300V ούτε με κάποιο άλλο....
309 lover - Τετ 13 Απρ 2016, 20:23:22
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια το σκαμπανεβασμα αυτο του δεικτη θερμοκρασιας νερου σας το εκανε απο καινουριο ή καποια στιγμη αργοτερα ξεκινησε;;;
Giannis307 - Τετ 13 Απρ 2016, 20:40:49
Θέμα δημοσίευσης:
παντα
driver7 - Τετ 13 Απρ 2016, 21:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
Από 1η μέρα...από τη δεύτερη μέρα έφερα βόλτα 3 εξουσιοδοτημένα γιατί όλοι έλεγαν έτσι δουλεύει, αλλά εμένα μου φαινόταν περίεργο...6+ χρόνια τώρα δουλεύει ακριβώς το ίδιο...
alexandros 207 Rallye - Τετ 13 Απρ 2016, 22:32:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι δουλευει παιδια, δεν ειναι προβλημα
Εκτος αν πεφτει παρα πολυ η θερμοκρασια (πχ κατω απο 70)
mathanas - Πεμ 14 Απρ 2016, 10:44:48
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα δε το εκανε ποτε απο καινουργιο. Μετα τα 6 χρονια αρχισε τα κολπα και μετα την αλλαγη του θερμοστατη σταματησε παλι.

Προφανως σε οσους το κανει εχει θεμα ο θερμοστατης και απο καινουργιο.
nido - Πεμ 14 Απρ 2016, 11:12:41
Θέμα δημοσίευσης:
Οπότε δε χαλάει μια κι έξω αυτός ο θερμοστάτης αλλά είναι σαν να μην κάνει καλή επαφή ώρες-ώρες το βυσματάκι του?
Rolling eyes
Kostas10 - Κυρ 17 Απρ 2016, 16:22:39
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδια,ειπα να γραψω και εγω την ταπεινη μου γνωμη.Και στο δικο μου αυτοκινητο(106 Rallye) εχει σκαμπανευασματα ο δεικτης,οπως και στα αυτοκινητα των περισσοτερων που εχω μπει(Γαλλικα και μη).Αυτο ειναι το λογικο αλλωστε.Δεν μπορει ο δεικτης να μενει κολλημενος,οι συνθηκες οδηγησης αλλαζουν συνεχως.Ετσι αλλαζει και η ενδειξη.Θυμαμαι καποιοι που μου λεγανε:"Αν πηγαινεις σε κατηφορα χωρις γκαζι και βλεπεις τον δεικτη θερμοκρασιας να πεφτει,εχεις φλαντζα κεφαλης".Οτι να 'ναι,λογικο ειναι να πεφτει.Λοιπον να πω καταρχην οτι μιας και δουλευω σε μαγαζι με ανταλακτικα αυτοκινητων,καποια πραγματα τα μπερδευεται.Πρωτον η Peugeot οπως και ολοι οι κατακσευαστες,δεν φτιαχνουν τιποτε.Υπαρχουν οι OEMs οι οποιοι κατασκευαζουν τα ανταλακτικα και οι κατασκευαστες αυτοκινητων απλα τα χρησημοποιουν.

Στην περιπτωση των θερμοστατων υπαρχουν κατασκευαστες οπως BEHR-HELLA,Calorstat(οχι colo start),Mahle(η γνωστη Mahle που φτιαχνει εμβολα για την KTM) οι οποιοι εχουν ποιοτητα κατασκευης ισως και καλυτερη απο τους μανατους θερμοστατες,αν οχι καλυτερη εφαμιλη τουλαχιστον.Επισης δεν υπαρχει θερμοστατης που τον ελεγχει ο εγκεφαλος ή ανοιγοκλεινει με ρευμα.Ολοι οι θερμοστατες ανοιγουν και κλεινουν μηχανικα,εχουν ενα ηλεκτροδιο(αν μπορω να το πω ετσι)το οποιο οσο ανεβαινει η θερμοκρασια,διαστελεται και σπρωχνει τον θερμοστατη να ανοιξει και να αρχισει η κυκλοφορια του ψυκτικου.Απο βαλβιδες τα αυτοκινητα εχουν μια πανω στην κεφαλη η οποια λεγεται "βαλβιδα θερμοκρασιας εγκεφαλου" και η οποια ειναι υπευθυνη να λεει στο εγκεφαλο σε τι θερμοκρασια βρισκεται ο κινητηρας ωστε ο εγκεφαλος να δωσει το καταλληλο μειγμα(ασχετη με την ενδειξη στον καντραν).Η δευτερη βρισκεται συνηθως πανω στο καβουκι του θερμοστατη και ειναι αυτη που οδηγει την ενδειξη στο κοντερ.Αυτη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,μια βαλβιδα που μεταβαλλει την αντισταση αναλογα με την θερμοκρασια ειναι.

Υπαρχει και ακομα μια πανω στο ψυγειο η οποια ειναι υπευθυνη για το-τα βεντιλατερ.Ασχετη και αυτη με την ενδειξη.Για να ολοκληρωσω,αν στο αυτοκινητο βλεπετε σκαμπανευασματα του δεικτη τα οποια μετα την αλλαγη θερμοστατη γιναν χειροτερα ή απλα με τον παλιο δεν υπηρχαν,δυο πραγματα συμβαινουν.Ή δεν σας καναν καλη εξαερωση στο συνεργειο ή ο θερμοστατης(ο καινουργιος) ετυχε ελλατωματικος.Μου συνεβη και εμενα στην αντιπροσωπεια,καινουργιος Thomson( Thomson φορανε τα Rallye απο το εργοστασιο) και κολλουσε,τον αλλαξα με Calorstat και εδω και δυο χρονια ρολοι.Παντως τα σκαμπανευασματα(μεσα σε λογικα πλαισια παντα) ειναι απολυτος φυσιολογικα.
mathanas - Κυρ 17 Απρ 2016, 19:21:23
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστα colorstat ηθελα να πω Cool
Ειναι ηλεκτρονικα ελεγχομενος στο 207 προφανως γι αυτο και χει οσο εχει...
Επισης ειναι φυσιολογικο οταν ξαφνικα πας κατηφορο με νεκρα να πεσει η θερμοκρασια, αλλα οχι να ανεβοκατεβαινει ο δείκτης στο σταματα ξεκινα μεσα στη πόλη οπως κανει οταν την ακουσει η βαλβιδα του...
drdino - Κυρ 17 Απρ 2016, 19:54:39
Θέμα δημοσίευσης:
Kostas10, θα πρότεινα να ξανακοιτάξεις τη δημοσίευσή σου, καθώς έχει κάποια πράγματα που δεν είναι σωστά. Smile
Kostas10 - Δευ 18 Απρ 2016, 15:41:11
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα,εννοειτε οτι δεν τα ξερω και ολα.Εισαι παραπανω απο ευπροσδεκτος να με διορθωσεις οπου εκανα λαθος.Αλλωστε συζητηση κανουμε.
drdino - Δευ 18 Απρ 2016, 16:54:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εν συντομία: υπάρχουν ηλεκτρικά ελεγχόμενοι θερμοστάτες (ο THP πχ έχει τέτοιον). Αισθητήρα θερμοκρασίας στην κεφαλή δεν έχουν όλα τα αμάξια, πχ αυτός που είναι στον θερμοστάτη δίνει σήμα στον εγκέφαλο κι αυτός κανονίζει βεντιλατέρ/θερμοστάτη/όργανο.
Kostas10 - Δευ 18 Απρ 2016, 19:46:50
Θέμα δημοσίευσης:
Ε ενταξει,σιγουρα υπαρχουν διαφορες απο αμαξι σε αμαξι,εγω σαν γενικα τα εγραψα.Απο την αλλη,θερμοστατη για το μοτερ του RC(το EP6DTS) στο μαγαζι δεν εχουμε.Ο λογος,οι προμηθευτες απο τους οποιους παιρνουμε τα ανταλακτικα,δουλευουν καποιες συγκεκριμενες μαρκες.Ο μονος κατασκευαστης που φτιαχνει θερμοστατη για το συγκεκριμενο μοτερ και εχουν οι προμηθευτες ειναι η Sidat η οποια ειναι κινεζικη,εχει σχεδον 200€ λιανικη και δεν δουλευει καλα.Γιαυτο και δεν ασχολουμαστε.Θελω να πω οτι δεν εχω προσβαση στον συγκεκριμενο θερμοστατη για να δω αν οντως ειναι ηλεκτρονικα ελεγχομενος ή απλως ειναι ενα καβουκι με 2-3 βαλβιδες,4-5 διακλαδωσεις και απλο θερμοστατη μεσα.Αλλα αφου λετε εσεις που εχετε το αυτοκινητο οτι ειναι ηλεκτρονικα ελεγχομενος,ετσι θα ειναι.Λογικο βεβαια, τοσο ακριβος που ειναι.
android - Δευ 18 Απρ 2016, 20:58:30
Θέμα δημοσίευσης:
161 εχει λιανικη ο θερμοστατης απο την πεζο
Kostas10 - Τρι 19 Απρ 2016, 20:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
Καθολου απιθανο.Αλλος ενας λογος που δεν τον φερνουμε.Πολλα ανταλακτικα,ειδικα αισθητηρες για Daewoo και Hyundai στην αντιπροσωπια ειναι φθηνοτερα.Θυμαμαι το 2008 οταν ειχα μεινει απο τρομπα βενζινης,πηγα στην Peugeot και μου λεει με την εκπτωση που εχεις θα βγει 155€.Επειδη δεν την ειχαν ετοιμοπαραδοτη και το αμαξι το χρειαζομουν,πηγα στο μαγαζι που δουλευω τωρα.Μου δειχνει μια VDO και μου λεει,παρτην,ειναι και γνησια 190€ Surprised .Ρε του λεω,η αντιπροσωπια ειναι φθηνοτερη.Τεσπα.

Παντως αμα χρειαστειτε τιποτα παιδια,οχι ανταλακτικα,κανενα κωδικο ανταλακτικου γνησιο και μη ή αν εχετε κανενα κολλημα για καποιο ανταλακτικο,στειλτε μου.
gio_rallye - Τρι 26 Απρ 2016, 10:32:10
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον.. επιτελους μετα απο αλλαγη 2! ελλατωματικων θερμοστατων το προβλημα μου επιτελους λυθηκε.. Να υπενθυμισω ο πρωτος ο μαμα μου ειχε κολλησει εγινε αλλαγη, στον δευτερο ηταν ελλατωματικη η βαλβιδα θερμοκρασιας αφου σε πραγματικο χρονο εβλεπα τον δεικτη οταν εδινα φορτιο να κολλαει κανονικα στους 90 και οταν αφηνα να πεφτει στους 80 - 70 κ.ο.κ επισης οταν ανεβαζα απο 120χλμ και ανω, εδινα δεν εδινα γκαζι παλι επεφτε η θερμοκρασια.. Και απο οτι διαβασα σε προηγουμενα ποστ καποιοι το εχετε αυτο το θεμα. Στον επομενο θερμοστατη που μου κουμπωσε δουλεψε μονο την πρωτη μερα, μια βολτα μεχρι Λαυριο και στο γυρισμο εβραζαν ολα. Ο θερμοστατης δεν ανοιξε ποτε. Οδικη και συνεργειο για αλλη μια φορα. Αυτη τη φορα η εξηγηση του μηχανικου ηταν οτι στον τελευταιο που του εστειλε η πεζω δεν του ειχαν δωσει την καλοδιωση και τον συνδεσε με την παλια, τον αν μου φανηκε πειστικη εξηγηση δεν θα το σχολιασω, σηριαλ γιναμε.. 3 μερες που εχω τωρα το αμαξι και το εχω λιωσει στο χιλιομετρο ευτυχως λειτουργει οπως λειτουργουσε 8 χρονια τωρα και καταληγω, πριν το παραλαβω εγινε δοκιμη με το λαπτοπ συνδεδεμενο μεσα στο αμαξι σε συνθηκες κινησης και ανοικτου δρομου. Στο μποντιλιαρισμα λοιπον η θερμοκρασια σταδιακα ανεβαινε στους 93 οπου και ανοιγαν τα βεντιλατερ και εφτασε μεχρι 95 μεγιστο, για να δεις παραπανω μαλλον πρεπει να ριξεις ξυλο. Στον ανοικτο δρομο τωρα με 110 - 120 χλμ ποτε δεν κατεβηκε απο τους 87, επαιζε 87 με 90 και τελος σε σταθερη πορεια 140-150 χλμ ειδαμε σταθερα 91-92 βαθμους.. Αρα για μενα οποιος αλλαξει απο εδω και περα μονο σε ΕΜΠΙΣΤΟ μαστορα, να κανει αρκετες δοκιμες και σωστη εξαερωση. Αυτα τα ολιγα.....
Blue Cub - Τρι 26 Απρ 2016, 11:23:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ωχ ωχ ωχ. Οι ψυλοι δεν ειναι πλεον στα αυτια, μπηκαν εγκεφαλο.
Για μενα χτυπαει η καμπανα.
Μετα τις εξελιξεις του Γιωργου φαινεται να εχω οντως προβλημα. Μα λεω δε μπορει να μη θυμαμαι καλα. Πηγα και ηρθα Θεσσαλονικη και το ανοιξα μεχρι 212kh/h και η θερμοκρασια ηταν σταθερα 90+ και τωρα αμα το πατησω απο φαναρι και πιασω στα μπαμ 150 πεφτει απο 90 -> 70...
Ποιος παει για θερμοστατη, οεο;
309 lover - Τρι 26 Απρ 2016, 20:53:40
Θέμα δημοσίευσης:
Εσενα τυχερε ειναι φθηνοτερος ομως.
Blue Cub - Τετ 27 Απρ 2016, 07:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
Αληθεια σε τι τιμη παιζει; Επισης τι ακριβως μπορει να προκαλεσει η μη ορθη λειτουργεια ενος θερμοστατη (κρατωντας τη θερμοκρασια χαμηλα, οχι ψηλα);
Θα κανονιζα τωρα κιολας για την αλλαγη του αλλα τωρα με τις γιορτες ολοι θα χουν κλεισει ραντεβου για σερβις ωστε να κανουν ταξιδια.
gio_rallye - Τετ 27 Απρ 2016, 18:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Blue Cub έγραψε:
Πηγα και ηρθα Θεσσαλονικη και το ανοιξα μεχρι 212kh/h και η θερμοκρασια ηταν σταθερα 90+ και τωρα αμα το πατησω απο φαναρι και πιασω στα μπαμ 150 πεφτει απο 90 -> 70...
Ποιος παει για θερμοστατη, οεο;

Μη το δενεις και κομπο , μπορει απλα να θες βαλβιδα θερμοκρασιας. Στο 207 ειναι ενσωματωμενη στο μπλοκ του θερμοσταστη, στο 206 δε γνωριζω.. τωρα οσον αφορα στο τι προβλημα υπαρχει να εχεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες απο τις κανονικες.. νομιζω αυξημενη καταναλωση αφου με αυτες τις λαθος ενδειξεις ο εγκεφαλος θα δινει πιο πλουσιο μειγμα, εντονοτερες τριβες αν λογικα και το λαδι μενει σε χαμηλη θερμοκρασια αλλα ας μας τα πουν οι καλυτεροι γνωστες αυτα.. Εγω παντως με 2 πρασινακια καθαρισα..
Blue Cub - Τετ 27 Απρ 2016, 20:19:23
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτες τις μερες εχει σκαλωσει το βλέμμα μου στον δείκτη και τον παρατηρω συνέχεια.
Το αμαξι μονο ακινητοποιημενο παει στους 90 ενω στους 100 εχει φτασει μονο οταν το ξαναβάλω μπρος μετα από λιγη ωρα παρκαρισμενο. Πλεον η οδηγηση γινεται στους 80 και με το που τρεξω παει 70.
Το λαδι κανονικα. Η θερμοκρασια του στους 90 και αμα τρεξω λιγο 95.
nido - Πεμ 28 Απρ 2016, 18:37:15
Θέμα δημοσίευσης:
Στο δικό μου (206) το λάδι πλέον δε δείχνει -σύμφωνα με το όργανο πάντα- να φτάνει ποτέ τους 90 (σταθεροποιείται λίγο κάτω, ~85, δε μπορώ να δω ακριβώς όμως με το OBD) ενώ το ψυκτικό παίζει μεταξύ 70κάτι και μεγάλα 90άρια (κι αν σταματήσω και σβήσω βλέπω μέχρι 101-102 στο DashCommand).

Πριν, με τα Motul 8100, έβλεπα το λάδι να σταθεροποιείται μεταξύ 90 & 95 και σε πλάκωμα να πάει λίγο πάνω από 100.
nido - Παρ 25 Μάϊ 2018, 22:03:26
Θέμα δημοσίευσης:
Η θερμοκρασία νερού (αριστερά) είναι σωστή σύμφωνα και με το dash command, ενώ του λαδιού (δεξιά) πάει μέχρι εκεί και σταματάει να ανεβαίνει...

Μάλλον θα πρέπει να το ανοίξω να δω τι παίζει, σένσορας δεν είναι (αλλάχτηκε πριν λίγο καιρό), ούτε επαφές βύσματος σένσορα.
vamvakoolas - Δευ 28 Μάϊ 2018, 09:02:02
Θέμα δημοσίευσης:
αν ειναι διεκτης λαδιου μου ειχε τυχει και εμενα και τελικα ηταν τα λαδια...

μου το καναν κανενα-δυο μηνες αφου τα ειχα αλλαξει
nido - Δευ 28 Μάϊ 2018, 13:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
Λάθος ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού, σαν να έχει απορρυθμιστεί το scaling του οργάνου είναι.
Δε μπορώ να δω την πραγματική θερμοκρασία μέσω OBD2, μόνο του ψυκτικού, αλλά η βελονα κινειται μεταξυ πρωτης παυλας και αυτης πριν το 90 πλεον, ενώ στο "καλημέρα" κοπανάει δυνατά στο "στοπ" πιυ έχει το όργανο για τη βελόνα....

Τι εννοείς ότι ήταν τα λάδια σ'εσένα?

Στο 207cc φίλου πoυ μου το εχει αφησει διοτι μένει ΗΠΑ κι έρχεται μόνο 2 μήνες το καλοκαίρι είχε ψοφήσει το όργανο θερμοκρασιας νερου (από πέρυσι). Τις προάλλες που το έβγαλα βόλτα να κινηθεί λίγο... ξύπνησε!!...
christos_99 - Δευ 28 Μάϊ 2018, 13:25:38
Θέμα δημοσίευσης:
Δυσκολο μου φαινεται να ειναι απο οργανο...
Αν ηταν καντραν δεν θα δουλευε καθολου...

Ο σενσορας θερμοκρασιας λαδιου που αλλαξες πριν λιγο καιρο τον πηρες καινουριο, γνησιο, απο αντιπροσωπια.? Μηπως να τον πηγαινες πισω και να δοκιμαζες εναν ακομη.??
nido - Δευ 28 Μάϊ 2018, 15:21:28
Θέμα δημοσίευσης:
Δούλευε μια χαρά με τον νέο (γνήσιο) κατά καιρούς Χρήστο, οπότε τσαμπα τον άλλαξα, έχω κρατήσει και τον παλιο παντως, τον οποιο τον κουμπωσα στο βυσμα τις προαλλες μπας και δω τιποτα περιεργο, και πηγε η βελονα λιγο πριν την πρωτη παυλα, ενω το ωραιο ήταν ότι μου εδειξε δυο μπαρες σταθμη λαδιου (με το σενσορα ΕΞΩ απ το αυτοκινητο!). ..
christos_99 - Δευ 28 Μάϊ 2018, 15:48:25
Θέμα δημοσίευσης:
Φισωμα σε Peugeot Planet 2000 για να εξασφαλιστει η ορθη λειτουργια του οργανου, σε 1η φαση τουλαχιστον.

Εαν βλεπεις στο διαγνωστικο ιδια θερμοκρασια με το καντραν, τοτε αλλος ειναι ο φταιχτης
Εαν διαγνωστικο δειχνει πχ 90° και καντραν παραμενει πιο κατω, τοτε δυσκολα τα πραγματα...

Αν και δε σε φοβαμαι, σε αλλα ποστ σου, εχω δει πως πιανουν τα χερια σου Wink
nido - Δευ 28 Μάϊ 2018, 17:17:11
Θέμα δημοσίευσης:
Διαβάζει θερμοκρασία λαδιού το Planet 2000 από OBD2, σωστά?
Γιατί torque, dash command, κλπ που έχω στο κινητό δεν τη βλέπουν....

Όπως και να έχει, θα του κάνω αύριο ή μεθαύριο ένα τσεκ πρώτα, προτού το ανοίξω να δω μήπως έχει γυρίσει η βελόνα ή έχει κολλήσει κάτι. Στο 207 το δειχτάκι θερμοκρασίας νερού που ήταν σαν να μην παίρνει ρεύμα ξεκόλλησε από μόνο του (χωρίς να του βγάλω τη μπαταρία)...

Παθαίνουν διάφορα ρε γμτ όσο παλιώνουν...
Κοίτα εδώ τι κάνει ο τύπος!
https://www.youtube.com/watch?v=MHdX1q4B-J8
christos_99 - Τρι 29 Μάϊ 2018, 12:06:32
Θέμα δημοσίευσης:
nido έγραψε:
Παθαίνουν διάφορα ρε γμτ όσο παλιώνουν...
Κοίτα εδώ τι κάνει ο τύπος!
https://www.youtube.com/watch?v=MHdX1q4B-J8

Στο παλιό καντράν μου, το λευκό του XS, πριν βάλω από RC, είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με εσένα στην θερμοκρασία νερού, και το είχαμε δει σε Peugeot Planet 2000 ότι ήταν εντάξει, απλά είχε θέμα το όργανο. Οπότε θερμοκρασία νερού διαβάζει 100%, για λαδιού ίσως να έχεις δίκιο, μία δοκιμή αρκεί!

Όταν επιχείρησα να το ανοίξω μόνος μου, για να φερω την βελόνα του νερού στη σωστή ένδειξη, η βελόνα κάθεται ακριβώς πάνω σε καρφίτσα από μοτεράκι, δεν έχει καθόλου αυτά τα γραναζακια που κάνει αυτός στο βίντεο. Οπότε πιθανολογω πως αυτά τα γραναζακια τα είχανε τα πρώτα μοντέλα προ πολυπλεξιας ή τουλάχιστον οι πολύ απλές εκδόσεις
drdino - Τρι 29 Μάϊ 2018, 13:10:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, φαίνεται η θερμοκρασία λαδιού στο pp22000/diagbox εφόσον έχεις αισθητήρα.
nido - Τρι 29 Μάϊ 2018, 18:08:07
Θέμα δημοσίευσης:
Θενκ γιου, οπότε κουμπώνουμε και βλέπουμε, δεν θυμάμαι αν είχε τίποτα για calibration, πάντως θυμάμαι ότι στην εντολή να πάει all the way (τέρμα) το δειχτάκι του οργάνου, αυτό της θερμοκρασίας λαδιού δεν πήγαινε....

Τότε που μου είχες προτείνει να το ανοίξω με προσοχή το πάνελ των οργάνων δεν το έκανα μια κι έτυχε κι έφτιαξε μόνο του, αλλά δε θα το αποφύγω τελικά απ' ότι φαίνεται....
nido - Τρι 29 Μάϊ 2018, 23:20:19
Θέμα δημοσίευσης:
christos_99 έγραψε:
Όταν επιχείρησα να το ανοίξω μόνος μου, για να φερω την βελόνα του νερού στη σωστή ένδειξη, η βελόνα κάθεται ακριβώς πάνω σε καρφίτσα από μοτεράκι, δεν έχει καθόλου αυτά τα γραναζακια που κάνει αυτός στο βίντεο. Οπότε πιθανολογω πως αυτά τα γραναζακια τα είχανε τα πρώτα μοντέλα προ πολυπλεξιας ή τουλάχιστον οι πολύ απλές εκδόσεις

Τα γραναζάκια φαίνεται να τα έχουν μόνο ταχύμετρο και στροφόμετρο, τα όργανα στάθμης καυσίμου και θερμοκρασίας φαίνεται να είναι πιο απλά...
Στο δικό σου ποιο ήταν το θέμα? Είχε γυρίσει το δειχτάκι σε λάθος θέση επάνω στον άξονά του?
christos_99 - Τετ 30 Μάϊ 2018, 22:46:55
Θέμα δημοσίευσης:
nido έγραψε:

Στο δικό σου ποιο ήταν το θέμα? Είχε γυρίσει το δειχτάκι σε λάθος θέση επάνω στον άξονά του?

Ακριβώς, αν βγάλεις πόλο μπαταρίας και καμιά φορά στο κεντρικό κλείδωμα-ξεκλειδωμα κάνουν ένα calibration ολοι οι δείκτες στο καντράν. Εκεί την άκουγε ο δείκτης θερμοκρασίας νερού... είχε φτάσει σε σημείο να είμαι καλοκαίρι πορεία και να μην φτάνει ούτε 70 βαθμούς... Έτσι την ψηλιαστηκα και το φισωσαμε να δούμε τι συμβαίνει
nido - Πεμ 31 Μάϊ 2018, 01:36:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εμένα αν βγάλω πόλο μπαταρίας τότε μόλις τον ξαναβάλω και δώσω ρεύμα, που πάνε όλοι οι δείχτες τέρμα κάτω, αυτός της θερμοκρασίας λαδιού κοπανάει με δύναμη στο στοπ, σαν να έπρεπε να είναι πιο ψηλά αλλά δεν είναι...

Δε μου φαίνεται καθόλου παράλογο να είναι αυτό.
Εντάξει, ηλίθια βλάβη, αλλά μια και τα ανοίγουμε και τα φτιάχνουμε μόνοι μας κάτι τέτοια στα κουβαδάκια μας, ας είναι...
nido - Δευ 25 Ιούν 2018, 04:58:21
Θέμα δημοσίευσης:
Νεότερα για το δείχτη θερμοκρασίας λαδιού...

Το μπρίζωσα στο κοντινότερο Planet 2000 για να τσεκάρω αν άλλα βλέπει ο εγκέφαλος κι άλλα δείχνε το όργανο (μπας και έχει στρίψει ο δείχτης επάνω στον άξονά του). Φτάσαμε στη σωστή οθόνη μέσα από το BSI menu, και:

1) Φαίνεται πως ό,τι διαβάζει ο σένσορας αυτό δείχνει και το όργανο, μόνο που σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό... Σε κάποια φάση βλέπαμε νερό = 96 και λάδι = 76 και μετά από λίγο νερό = 95 και λάδι = 54 (εκτός των άλλων, το λάδι κανονικά θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία από το ψυκτικό).
2) Με το τεστ του Planet 2000 που πάει όποιος δείχτης επιλέξεις μέχρι το τέρμα της διαδρομής του και πίσω, αυτός της θερμοκρασίας λαδιού ήταν ο μόνος που πήγαινε μόνο μέχρι την παύλα μετά τους 90 βαθμούς (δηλ. δεν πάει πάνω από τα 2/3 της θεωρητικής του διαδρομής, και 110+ δε μπορεί να δείξει με τίποτα, σαν να υπάρχει κάποια διαρροή ρεύματος κάπου)...
3) Στάθμη λαδιού το Planet έγραφε 9%, με τα λάδια να είναι στα 6 με 7/10 στη βέργα

Τον σένσορα με τις 3 επαφές (για θερμοκρασία και στάθμη λαδιού) τον είχαμε αλλάξει με νέο πριν από κανα χρόνο, και έμοιαζε να έχει στρώσει αρχικά αλλά κάπου-κάπου η θερμοκρασία έδειχνε να πέφτει ξαφνικά πολύ (τελείως αφύσικο) και η στάθμη στην εκκίνηση στο γκαράζ ήταν πότε πότε στη μέση, πότε maximum, πότε minimum.

Πιθανώς να υπάρχει κάπου μια προβληματική επαφή ή κάποιου είδους βραχυκύκλωμα μεταξύ σένσορα και εγκεφάλου (το βύσμα που πάει στο σένσορα το καθάρισα με σπρέι επαφών αλλά δεν άλλαξε κάτι)... Το οποίο βέβαια δεν ξέρω αν εξηγεί και την περιορισμένη διαδρομή του δείχτη... Από κομπιουτεράδικο point of view είναι σαν να έχει "απο-καλιμπραριστεί" η μετατροπή του σήματος του σένσορα (αντίσταση μετράει άραγε?) σε τιμές θερμοκρασίας στον εγκέφαλο...
Όταν βάζεις μπροστά το πρωί το δειχτάκι πάει λίγο πάνω από την κάτω-κάτω παύλα, και όταν ζεσταθεί φτάνει σχεδόν μέχρι την παύλα που είναι πριν τους 90, και τέλος.
Rolling eyes

drdino - Δευ 25 Ιούν 2018, 13:13:33
Θέμα δημοσίευσης:
Θα πρότεινα ένα βασικό έλεγχο στη καλωδίωση (συνέχεια, αντιστάσεις, τροφοδοσία κλπ) και μετά άλλον αισθητήρα. Αυτός που έβαλες ήταν OEM;
nido - Δευ 25 Ιούν 2018, 14:20:16
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, ΟΕΜ ήταν Κωνσταντίνε.
Έχω κρατήσει και τον παλιό (φωτό) για καμιά δοκιμή.
Κουμπώνοντας τον (εκτός αμαξιού προφανώς) σε κάποια φάση, μου έλεγε ότι η στάθμη των λαδιών είναι στην κάτω-κάτω παύλα... Ό,τι να 'ναι!

nido - Πεμ 26 Ιούλ 2018, 13:21:07
Θέμα δημοσίευσης:
Συνέχεια....

"Το και το" σε ένα γάτο ηλεκτρολόγο (που δυστυχώς είναι στην άλλη μεριά της Αθήνας), λέει μάλλον για πρόβλημα καλωδίωσης ακούγεται, αλλά δεν πας πρώτα να κάνεις μια αναβάθμιση λογισμικού της BSI σε ένα οποιοδήποτε επίσημο service Peugeot, να εξασφαλίσουμε ότι δεν έχει "πειραχτεί" κάτι, δεν είναι ακριβό, ένα 30άρι θα σου πάρουν, και ούτως ή άλλως καλό θα είναι να γίνει αν δεν έχεις το τελευταίο λογισμικό περασμένο.

Πάω σε ένα 5 λεπτά από τη δουλειά μου, δε μπορούσαν άμεσα, να κλείσουμε ραντεβού λένε. ΟΚ, να κλείσουμε. Κλείνουμε για 9 μέρες μετά (!!!). Πάω. Μου λένε "οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι δεν πετυχαίνει πάντα η αναβάθμιση και υπάρχει πιθανότητα ο εγκέφαλος να πάθει ζημιά"
"Τι πιθανότητα, από τι να πάθει ζημιά αν του βάλετε το σωστό firmware?"
"Υπάρχει ένα 25-30% να μην το δεχτεί και να πρέπει να αλλαχτεί"
"Μάλιστα (κάνω το χαζό)... Και πόσο κάνει ν' αλλαχτεί?"
"Κάνα 1200άρι. Θέλετε να προχωρήσουμε?"
"ΦΥΣΙΚΑ και όχι!"

Τους είπα ότι αυτά έπρεπε να μου τα είχαν εξηγήσει όταν τους εξηγούσα τι ακριβώς θέλω και γιατί (από κοντά) και κλείναμε το ραντεβού, κι όχι να με έχουν να περιμένω 9 μέρες για να με ρωτήσουν αν θέλω να παίξω κορώνα γράμματα βασιζόμενος στο ότι αυτοί θα τα κάνουν όλα σωστά, κι έφυγα.

Mad Evil
nido - Τετ 19 Δεκ 2018, 17:15:24
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Θα πρότεινα ένα βασικό έλεγχο στη καλωδίωση (συνέχεια, αντιστάσεις, τροφοδοσία κλπ) και μετά άλλον αισθητήρα. Αυτός που έβαλες ήταν OEM;

Ξέχασα να ενημερώσω - εδώ και ένα-ενάμισι μήνα το έχω βρει τι ήταν.

Το μπριζώσαμε με Αργύρη, στο τεστ του planet ούτε και στο δικό του πάει τέρμα επάνω το δειχτάκι θερμ. λαδιού (όπως πάνε όλα τ' άλλα) και καταλήξαμε ότι παίζει να είναι στην ασφαλειοθήκη του κινητήρα το πρόβλημα και η τάση από το σένσορα να "χάνεται" κάπου εκεί.

Έβαλα όλα τα φις (3 μεγάλα και 2 μικρά), τα καθάρισα προσεκτικά με λεπτή λίμα που έχω για τέτοιες περιπτώσεις και σπρέι επαφών, ξανά μέσα, και όλα τέλεια - το όργανο δείχνει κανονικά. Δεν ξέρω ποιο απ' όλα είναι το καλώδιο που έρχεται από το σένσορα αλλά εκεί ήταν το πρόβλημα (μετά από 13 χρόνια, ε, χρειαζόταν μια μικρή φροντίδα).
mike56 - Κυρ 02 Αύγ 2020, 20:26:50
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδία εγώ αλλάξα αντλια νερού πριν 4 μηνες περίπου γιατί εσταζε και τελικά αλλάξα και το παγούρι του νερού και απο τότε παρατήρησα ότι στην αρχή το έκανε πιο λίγο δήλαδη έπεφτε γυρω στους 89 βαθμούς. Όμως τώρα πέφτει μέχρι τους 70 βάθμους.

Το αμάξι 207, 1400cc και 103.000 απο το 2009 αγορασμένο καινουργιο με όλα τα service του.

https://www.youtube.com/watch?v=I7-TTM5-DqQ

* Το βίντεο είναι με 39 βαθμούς έξω σε δρόμο με ανηφόρα + κατηφόρα, ζητώ συγνώμη για το κουνημένο αλλα δεν το τράβηξα εγώ αλλά η κοπέλα μου.
drdino - Δευ 03 Αύγ 2020, 11:00:00
Θέμα δημοσίευσης:
Βλέπω τα νερά σου πέφτουν στους 70, σωστά; Το πιο πιθανό είναι θερμοστάτης που δεν κλείνει σωστά.
mike56 - Δευ 03 Αύγ 2020, 19:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Βλέπω τα νερά σου πέφτουν στους 70, σωστά; Το πιο πιθανό είναι θερμοστάτης που δεν κλείνει σωστά.

Ναι σωστά, το θεμα μου είναι ότι το πηγα στο συνεργείο μου και μου λεει οτι δεν έχει θέμα αφού δεν ανέβηκε καθόλου παραπάνω. Εγώ παλι ενα άγχος το έχω. Αρα για αλλαγή θερμοστάτη μαλλον;
Hellas4x4 - Τρι 04 Αύγ 2020, 12:42:57
Θέμα δημοσίευσης:
Υπάρχει και πιθανότητα να είναι θερμοστάτης χαμηλότερων βαθμών... Οπότε να ανοίγει πολύ πιο νωρίς απ' ότι πρέπει... Wink

(ΥΣ Επίσης, όπως θα σου αναφέρουν και οι διαχειριστές, καλό θα ήταν να περάσεις από εδώ: Λίγα λόγια για εμάς.... (Ηλικία, ενδιαφέροντα, απασχόληση))
drdino - Τρι 04 Αύγ 2020, 13:55:08
Θέμα δημοσίευσης:
mike56 έγραψε:
drdino έγραψε:

Ναι σωστά, το θεμα μου είναι ότι το πηγα στο συνεργείο μου και μου λεει οτι δεν έχει θέμα αφού δεν ανέβηκε καθόλου παραπάνω. Εγώ παλι ενα άγχος το έχω. Αρα για αλλαγή θερμοστάτη μαλλον;

O θερμοστάτης μπορεί (και κανονικά είναι σχεδιασμένος) να κολλήσει ανοιχτός. Το κάνει συνέχεια αυτό;

Hellas4x4 έγραψε:
Υπάρχει και πιθανότητα να είναι θερμοστάτης χαμηλότερων βαθμών... Οπότε να ανοίγει πολύ πιο νωρίς απ' ότι πρέπει... Wink

Εφόσον παλιότερα δούλευε σωστά (89 βαθμούς) και δεν έχει αλλαχτεί ο θερμοστάτης, μάλλον απλά έχει θέμα...
Hellas4x4 - Πεμ 13 Αύγ 2020, 16:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:

Hellas4x4 έγραψε:

Εφόσον παλιότερα δούλευε σωστά (89 βαθμούς) και δεν έχει αλλαχτεί ο θερμοστάτης, μάλλον απλά έχει θέμα...

Θα συμφωνήσω απόλυτα...
Ο λόγος τώρα... από άλατα (κακής ποιότητας υγρά κυκλώματος ψύξης) μέχρι και σκουριά (δεν έχει αλλαχθεί τρόμπα νερού που έχει πάνω το ανόδιο)...
Smile
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες