PSClub - Hellas

Κινητήρας - antipollution fault PEUGEOT 307 1.4 16V 2004

JOHNKONST - Κυρ 30 Ιούν 2013, 11:25:17
Θέμα δημοσίευσης: antipollution fault PEUGEOT 307 1.4 16V 2004
Καλησπερα σε ολους σας

Εχω ενα σοβαρο προβλημα με το αυτοκινητο και τους τελευταιους 3 μηνες δεν μπορουμε να βρουμε τι φταιει.....
Εχω ενα 307 1,4 16v μοντελο 2004 με 120.000 χιλ τον νοεμβριο το εκανα μετατροπη σε αεριο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Τον απριλιο μου εβγαλε ενδειξη antipollution fault και αναψε το λαμπακι της μηχανης check engine...
Αλλαξα τον αισθητηρα λαμπδα αλλα το αυτοκινητο εξακολουθει να εχει το ιδιο προβλημα. Το πρωι δεν δουλευει καλα οταν ειναι κρυο οταν πατας το γκαζι (ακομα και οταν ειναι ζεστο) αυτο δεν ανταποκρινεται δουλευει σαν μπουκομενο σαν να ειναι με τρεις κυλινδρους στις χαμηλες στροφες μπερδευει και ολα αυτα οταν το καυσιμο ειναι στην βενζινη. Αν το βαλω στο αεριο παρολο που εχει αναμενει την ενδειξη της βλαβης ολα δουλευουν καλα να μην πω και καλυτερα....
Εχω αλλαξει αισθητηρα λαμδα αισθητηρα ζεστου-κρυου (βαρελακι) εχω αλλαξει μαπ εχω κανει τηλεφορτωση νεων δεδομενων στον εγκεφαλο καθαρισαμε μπεκ καθαρισαμε πεταλουδα αλλα το προβλημα εξακολουθει ακομα...

Θα ηθελα να παρακαλεσω θερμα οποιος εχει εμπειρη αποψη και γνωμη να με βοηθησει....

Ευχαριστω εκ των προτερων
vasilisalessia - Κυρ 30 Ιούν 2013, 14:08:42
Θέμα δημοσίευσης:
2o λαμδα η καταλυτη δες.
JOHNKONST - Δευ 01 Ιούλ 2013, 19:02:30
Θέμα δημοσίευσης:
Το πηγα σημερα στο συνεργειο.....ξανα...θα αλλαξω και τον δευτερο λ.....
xristos_c - Δευ 01 Ιούλ 2013, 20:20:14
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις φορεσει μπουζι για φυσικο αεριο? ελα λαθος που κανουν πολλοι ειναι οτι τοποθετουν αεριο στο αυτοκινητο αφηνοντας τα μπουζι τα ιδια με συνεπεια να μην δουλευει σωστα και να μπερδευει, την βλαβη στην εβγαλε αμεσως μολις τοποθετηθηκε το συστημα αεριου στο αυτοκινητο?
Steve - Δευ 01 Ιούλ 2013, 20:41:32
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη τί κωδικό σφάλματος σου έβγαλε στο διαγνωστικό;
JOHNKONST - Τρι 02 Ιούλ 2013, 16:58:49
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα σε όλους. Σας και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Το. Πρόβλημα εξακολουθεί τα Μπουζί δεν είναι αερίου καθ επαναλαμβάνω ότι στο αέριο δουλεύει κανονικά το θέμα το έχει στην βενζίνη επίσης ο κωδικός της βλάβης αναφέρει φτωχό μείγμα ευχαριστώ
Steve - Τρι 02 Ιούλ 2013, 17:50:08
Θέμα δημοσίευσης:
JOHNKONST έγραψε:
ο κωδικός της βλάβης αναφέρει φτωχό μείγμα ευχαριστώ
Δε ρώτησα τί λέει, ρώτησα ποιός κωδικός είναι Very happy
vasilisalessia - Τρι 02 Ιούλ 2013, 18:17:26
Θέμα δημοσίευσης:
παιζει να ειναι μπεκ βουλωμενα ισως??
JOHNKONST - Τρι 02 Ιούλ 2013, 22:01:25
Θέμα δημοσίευσης:
εχω αλλαξει και τα μπεκ
vasilisalessia - Τρι 02 Ιούλ 2013, 22:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
καταλυτης σου μενει αλλα εχεις να δοκιμασεις καποιον αλλον?μη χρεωθεις καταλυτη..
dimos206 - Τετ 03 Ιούλ 2013, 09:03:42
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη το ίδιο πρόβλημα έχω Κ εγώ με το 206 αλλά δεν ξέρω τη είναι. Οταν δεν έχεις γκάζι άμα το σβησεις Κ το βάλεις πάλι μπροστά δεν δουλεύει κανονικά; Για δες Κ λίγο ντρομπα στο ρεζερβουάρ τι γίνεται.
JOHNKONST - Τετ 03 Ιούλ 2013, 12:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δημο αν εννοεις την αντλια βενζινης δεν την εχω αλλαξει αλλα την εχουμε καθαριση (αν και ηταν καθαρη)
JOHNKONST - Τετ 03 Ιούλ 2013, 12:26:47
Θέμα δημοσίευσης:
Steve ο κωδικος βλαβης που βγαζει το διαγνωστικο ειναι PO 170
vasilisalessia - Τετ 03 Ιούλ 2013, 13:23:13
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα και το δυναμο.παιζει και αυτο.
hlias303 - Τετ 03 Ιούλ 2013, 22:34:42
Θέμα δημοσίευσης:
p0170 einai to fuel trim malfunction
to opio malon simenei pos o lamda diabazei sosta ala o eggefalos den mporei na diorthosei alo to migma me apotelesma na bazei to sistima se open loop katastasi kai stin sinexeia parablepei tis endixeis tou lamda kai douleuei me safemode! diladei plousia migmata gia ma min spasei kana moter logo thermokrasias apo ftoxo migma!
auto ofilete kata pasa pithanotita se kaki rithmisi tou aeriou (prosoxi den katigorw to aerio san kausimo!)

lush kata tin gnomi mou einai diagrafi ton mnimon tis ecu tou autokinitou (oxi ta malfuction codes ala epanaforas tou eggefalou se arxikes times ginete malon mono me gnisio giagnostiko!) kai xana rithimisi tou aeriou!

elpizw na breis lusei! mou exei tixei polles fores se kakorithmizmena oximata o eggefalos tou aeriou na mperdeuei ton eggefalo tou aftokinitou meta polla xiliometra me apotelesma na auxanete dramatika h katanalosi kai se benzini kai se aerio!
elpizw na bohthisa kai kala xemperdemata!
dimos206 - Πεμ 04 Ιούλ 2013, 18:22:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ηλία αυτό οφείλεται Κ στην απώλεια γκαζιου; Δηλαδή όταν δεν έχουμε καλή ανταπόκριση.
reselie-206 - Πεμ 04 Ιούλ 2013, 19:28:15
Θέμα δημοσίευσης:
Απλά αν όταν το γυρνάς στο αέριο είναι πολύ στεγνό τότε ο εγκέφαλος της βενζίνης διαβάζει συνεχώς στεγνό μίγμα και ώς μέτρο προσαρμόζει τα fuel trims. Πέραν ενός ορίου που ήδη έχεις ξεπεράσει σου πετάει check
JOHNKONST - Παρ 05 Ιούλ 2013, 07:27:31
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα

εχθες καναμε και μετρηση στον καταλυτη και δεν εχει προβλημα.....

Ηλια η απαντηση σου μου φαινεται αρκετα πιθανη και σε ενα βαθμο θα ελεγα οτι μαλλον θα ειναι η πιθανη λυση.....

Θα ακολουθησω........

και για να το κανω σωστα θα απενεργοποιησω τον εγκεφαλο του αεριου θα σβησω την βλαβη θα κανω μερικα χιλιομετρα χωρις το αεριο να δω αν θα μου αναψει η βλαβη.....

θεωρητικα δεν πρεπει να αναψει διοτι αν το αεριο προκαλει το safe mode απο φτωχο μειγμα μαλλον θα εχουμε βρει τι προκαλει το θεμα.....

Καλημερα σε ολους και σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον που δειχνεται !!!!!
reselie-206 - Παρ 05 Ιούλ 2013, 08:20:54
Θέμα δημοσίευσης:
Προσοχή στο γεγονός οτι δεν αρκεί απλά να σβήσεις τη βλάβη αλλα πρέπει να κάνει reset ο εγκέφαλος και να μηδενίσει τα long fuel trims!

Αλλιώς θα σου ξανα ανάψει ακόμα και να ήταν όντως στο αέριο το πρόβλημα
JOHNKONST - Παρ 05 Ιούλ 2013, 09:12:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι Τασο εχεις δικιο....θα κανω reset
JOHNKONST - Τρι 09 Ιούλ 2013, 19:27:00
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα σε ολους σας....

Εχω κανει 250 χιλιομετρα με βενζινη ο εγκεφαλος του αεριου ειναι ''εκτος''

και πηγαινω κανονικα....δεν εχει αναψει καποια βλαβη και το αμαξι παει

στρωτα...

Θα σας εχω ενημερους για την συνεχεια......
reselie-206 - Τρι 09 Ιούλ 2013, 19:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
Aπο Αθήνα είσαι? καλό θα ήταν να κοιτάς μέρα παρα μέρα τα Long Fuel Trim για να δείς αν αλλάζουν ή αν παραμένουν κοντά στο 0. αν αλλάζουν τότε έχεις αλλού θέμα.
JOHNKONST - Τρι 16 Ιούλ 2013, 20:26:59
Θέμα δημοσίευσης:
καλησπερα εχω κανει 600 χιλιομετρα με βενζινη και το αυτοκινητο δεν παρουσιασε κανενα προβλημα
hlias303 - Τρι 16 Ιούλ 2013, 22:07:23
Θέμα δημοσίευσης:
kalispera bres kapion alo mixaniko na sou rithmissei to aerio

prepei na xerei to sigekrimeno sistima pou foras den einai ola idia oute eykolo na ta xereis ola ta sistimata!

alitheia ti eggefalo aeriou exeis?
JOHNKONST - Τετ 17 Ιούλ 2013, 12:49:04
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα εχω βαλει τον oscar-obd απο την europgas ο εισαγωγεας ειναι αθηνα και εδω στην θεσσαλονικη εχει ενας εγκαταστατη...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες