PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ

Daloup-man - Δευ 12 Ιαν 2004, 19:58:17
Θέμα δημοσίευσης: ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ
Ανοίγω αυτό το topic καταρχήν για να ζητήσω τη γνώμη σας και στη συνέχεια για διευκόληνση μελών με την ίδια απορία!

Έχω λοιπόν ένα βούλιαγμα στην γωνία του αριστερού μπροστά φτερού και ένα χτύπημα λίγο πίσω από την δεξιά πόρτα-δεξί φτερό-και θέλησα επιτέλους να τα φτιάξω!
Απευθύνθηκα στη Peugeot Κανελλής στα Βριλήσσια,από όπου πήρα και το αμάξι μου,και μου είπαν τις εξής τιμές:
1) 330€ για το χτύπημα στο πίσω δεξί φτερό και
2) 90€ για το μπροστά αριστερό.

Μου φάνηκαν λίγο ακριβά,αν και μου είπαν οτι είναι λόγω του μεταλλικού χρώματος-και το δέχομαι-!

Ρωτάω λοιπόν τη γνώμη όσων είχαν παρόμοιες εμπειρίες:
Να πάω σε κάποιον φανοποιό ή θα έχω πρόβλημα με το χρώμα-μη κάνει καμιά μίξη ή τίποτα τέτοιο-? Και αν ναι,λέτε να του πάω εγώ το χρώμα,αφού το πάρω από την Peugeot!

Πίστευα οτι θα ήμουν πιο ήρεμος αν το πήγαινα στη Peugeot,αλλά μετά από αυτά που έχω ακούσει για αντιπροσωπείες...δεν έχω και πολύ εμπιστοσύνη!

Τελικά τι λέτε,δεν αξίζει να δώσω τόσα στη Peugeot και να το πάω σε κάποιον φανοποιό ή δεν θα έχει και μεγάλη απόκλιση σε τιμή?

Πρωταρχική μου έννοια να γίνει όπως ήταν και όχι σε αυτά τα σημεία άλλη απόχρωση!
Byron206 - Δευ 12 Ιαν 2004, 21:42:21
Θέμα δημοσίευσης: Re: ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΟ
Daloup-man έγραψε:

1) 330€ για το χτύπημα στο πίσω δεξί φτερό και
Πρωταρχική μου έννοια να γίνει όπως ήταν και όχι σε αυτά τα σημεία άλλη απόχρωση!

Νομιζω οτι πισω θα σου κοψουν το φτερο και θα το ξηλωσουν μεχρι και μπροστα ολο το μαρσπιε ισως για αυτο να ειναι τοσο ακριβο....
Δεν νομιζω να εχεις διαφορα στο χρωμα διοτι το αμαξι δεν ειναι παλιο ετσι ωστε να εχει ξεθοριασει το χρωμα του.

Ερωτηση: για το μπροστα θα γινει επισκευη ή αντικατασταση του φτερου διοτι λιγα τα κοβω για καινουργιο και βαφη μαζι.
nik7 - Δευ 12 Ιαν 2004, 22:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
gia to mprosta ftero tha sou parei giro sta 30-40 ante 50 to poli .... enas fanartzis aplos kai ektos antiprosopeias...
oso gia to pizo ftero an sou kanei svisimo den tha sou parei pano apo 40euro.. sou milao gia top 60euro an exeis megali gratzounia... an omos sou vapsei olo to ftero tha thelei giro stis 60xiliades drx. diladi 180 ante 200 euro se enan kalo fanartzi..... apofasizeis kai dialegeis!!
vevea iparxei kai alli lisi..... analogos tin zimia pou exeis..... kai pou tin exeis basiko.....
Daloup-man - Τρι 13 Ιαν 2004, 21:21:02
Θέμα δημοσίευσης:
Byron206 έχεις δίκιο,δεν το είπα!
Όλο μαζί θα το βγάλουν,είναι ενιαίο μέχρι τη σχησμή κάτω από το πλαινό φλας! Wink

Το μπροστά μάλλον θα το βγάλουν να σπρόξουν έξω το βαθούλωμα και να το βάψουν! Δεν πιστεύω να μου βάλουν καινούργιο,δεν είναι τόσο σοβαρό!

Nik7 στο πίσω φτερό δεν είναι γρατζουνιά,αν ήταν θα τη ψιλοέβγαζα με κάτι αλοιφές της autoglym που έχω-παρεπιπτόντως είναι τέλειες-,αλλά του έχω κάνει "σπυράκια" γιατί πήγα να το φτιάξω μόνος μου! Embarassed Embarassed

Θα πάω να ρωτήσω κανα φανοποιό,αλλά θα του πάω εγώ το χρώμα!

Η λύση που έλεγες nik7 πια είναι?
teoman - Τετ 14 Ιαν 2004, 14:43:14
Θέμα δημοσίευσης:
Daloup-man έγραψε:

Το μπροστά μάλλον θα το βγάλουν να σπρόξουν έξω το βαθούλωμα και να το βάψουν! Δεν πιστεύω να μου βάλουν καινούργιο,δεν είναι τόσο σοβαρό!

Στο ίδιο σημείο έχω και εγώ "τσάκισμα" χωρίς να έχει βγει χρώμα.Η τιμή που σου είπαν είναι καλή-τόσο έχω βρει και εγώ (άντε να το βρεις με 15Ε παρακάτω).Πιθανόν να μην χρειαστεί να βγει το φτερό μιας και μπορεί να χτυπηθεί μέσα από τον θόλο (αν βγει το προστατευτικό).Το βάψιμο όμως όλου του φτερού δεν το γλιτώνεις-αυτό είναι άλλωστε και όλο το κόστος.
Vaggelis - Τετ 14 Ιαν 2004, 16:11:17
Θέμα δημοσίευσης:
Παρόμοιο "παράσημο" απέκτησα και εγώ πρόσφατα.....
Δεν έφυγε χρώμα, αλλά έμεινε ένα μικρό βαθούλωμα στο φτερό.....
Πήγα και στην αντιπροσωπεία και σε μικρότερο συνεργείο Peugeot....
Και οι δύο μου είπαν την ίδια περίπου τιμή, 150 ευρώ....
Τι έκανα;;;
Πήρα μια βεντούζα ειδική για τσίγκους και τράβηξα προς τα έξω το βαθούλωμα....
Αποτέλεσμα: μπορεί να μην ήρθε τελείως, αλλά τουλάχιστον έμεινε ένα μικρότερο βαθούλωμα, το οποίο δεν φαίνεται και τόσο...
Daloup-man - Τετ 14 Ιαν 2004, 19:00:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά δεν θα το πιστέψετε αλλά έχω δει τουλάχιστον πέντε 206 που είναι χτυπημένα-βαθούλωμα-στο ίδιο σημείο και δεν το πίστευα!
Του vaggelis σίγουρα δεν ήταν!
Του teoman όμως? Μήπως σε έχω πετύχει πουθενα???? Πατήσια,Γαλάτσι?
Όσο για τιμές δεν ρώτησα ακόμα αλλά μάλλον θα το φτιάξω εκτός peugeot!
kanelj - Τετ 14 Ιαν 2004, 19:46:35
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παλι εχω δει παρα πολλα που εχουν ενα κλασικο χτυπηματακι στην πορτα του συνοδηγου περιπου στην μεση!
τωρα πως εξηγειται αυτο...... Shocked
zzzleepy - Πεμ 15 Ιαν 2004, 00:49:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αν το φτερό σου δεν έχει σπάσει τότε δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αλλάξεις. Αν είναι καλός ο μάστορας τότε θα στο κάνει όπως ήταν πριν. Κάποιοι έχουν κάτι μηχανήματα που λειτουργούν σαν βεντούζες, τα βάζουν πάνω στις λαμαρίνες και τις φέρνουν στη θέση τους. Φοβερό! Μετά πέφτει το απαραίτητο στοκάρισμα και φυσικά το βάψιμο.

Νομίζω ότι τα 330Ε είναι πολλά, εκτός κι αν σου αλλάξουν τελικά το κομμάτι που λες οπότε παίζεται (δεν ξέρω πόσο κοστίζει σαν ανταλλακτικό και τι θα αλλάξουν τελικά). Συμφωνώ με τον nik7 ότι ένα στοκάρισμα κι ένα βάψιμο θέλει από 150 μέχρι 200 ευρώ ανάλογα με τη δουλειά που έχει. Ενδεικτικά σου λέω ότι για ένα μεγάλο βαθούλωμα στο καπώ του Punto ενός φίλου (κάποιος του το κλώτσησε Exclamation Exclamation και το είδε την άλλη μέρα - είχε και τις παπουτσιές πάνω Exclamation ) του ζήτησε 150Ε αλλά με βάψιμο εκ νέου όλου του καπώ.

Πάντως μη νομίζεις ότι πηγαίνοντας στην αντιπροσωπεία θα κερδίσεις κάτι. Είναι 99% σίγουρο ότι έξω θα σου βγει πιο φτηνά και αν πέσεις και σε καλό χέρι, τότε μπορεί και να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Μήπως οι λαμαρινάδες που δουλεύουν στις αντιπροσωπείες είναι και οι καλύτεροι της αγοράς; Δεν πιστεύω...
Daloup-man - Πεμ 15 Ιαν 2004, 10:18:39
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν θα μου αλλάξουν όλο το πλαινό! Απλά θα το βγάλουν,θα το φτιάξουν,θα το στοκάρουν και θα το βάψουν! Γι'αυτό μου φαίνονται πολλά!
Και εγώ έτσι πιστεύω zzleepy,γι'αυτό και δεν θα το πάω σ'αυτούς στη peugeot αλλά σε κάποιον άλλο! Wink
Daloup-man - Πεμ 15 Ιαν 2004, 10:21:25
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj κάτι από souper market μου θυμίζει αυτό το χτύπημα εκεί!!!
Έχω και εγώ ένα αλλά πολύ πολύ μικρο!
Γ..ώ τις κυριούλες με τα καροτσάκια γ..ώ!!!!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες