PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - καλωδιοση Ηχου

nicont - Τρι 23 Απρ 2013, 14:25:57
Θέμα δημοσίευσης: καλωδιοση Ηχου
θελω να καλωδιοοσω απο την αρχη ενα 206 για ηχεια
πσαχνω σε φωτος η σχεδιαγραμματα το πως περνουν η παλιες καλοδωσεις για να περασο απο τα ιδια σημεια.
εχει κανεις κατι η γνωριζει κατι;
εχει μονωσει καποιος τις πορτες και αν ναι με τι αποτελεσμα;
MHTSOS90 - Τετ 24 Απρ 2013, 08:57:23
Θέμα δημοσίευσης:
Το ρευμα αριστερα τα rca δεξια!!! βγαζεις λαστιχο πορτας μοκετα περνας ξανακουμπονεις και οκ!!!
Οσο για την μονωσει τι ενοεις???
reselie-206 - Τετ 24 Απρ 2013, 10:08:33
Θέμα δημοσίευσης:
Eγω έχω ηχομονώσει πόρτες με dynamat και είναι μια χαρά δεν τρίζουν απ'τα μπάσα και είναι και πιο διακριτό το μπάσο των 16,5αριών.

Κόστος δε θυμάμαι μιας και πανε κανα 2 χρόνια αλλα νομίζω γύρω στα 120€
nicont - Τετ 24 Απρ 2013, 21:50:33
Θέμα δημοσίευσης:
φωτογραφιες εχει καποιος;
τις μονωσεις πως τις εβαλες εκανα γοογλεν και ο καθενας τοποθετει αλλιως
εργοστασιακα το βοοφερ ποθ τοποθετητε;
εχω κανει γοογελν αλλα δεν βρισκω κατι ορεο και εμφανισιμο
reselie-206 - Πεμ 25 Απρ 2013, 08:08:01
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα υπόλοιπα μπορείς να φτιάξεις μια πλάκα mdf επενδυμένη με μοκέτα και να τη σφίξεις χρησιμοποιόντας ντιζόβιδες με κεφάλι απο τη μία στις εργοστασιακές τρύπες που έχει αριστερά όπως κοιτάς το πορτ μπαγκάζ. Πάνω εκεί θα βιδώσεις τον ενισχυτή.

Στο απέναντι άκρο θα βάλεις το γούφερ αφού πρώτα απο κάτω του κολλήσεις χράτσ χρούτσ αυτοκόλλητα ώστε να είναι όσο γίνεται πιο σταθερό.

Το καλώδιο ρεύματος θα το τραβήξεις απο τη μπαταρία μέσα στη καμπίνα χρησιμοποιόντας μια εκ των εργοστασιακών τρυπών που έχει στο σασί (εναλλακτικά μπορεί να περάσει και απο το μπροστά φτερό αν κάνεις μια τρυπούλα στη μοκέτα) και μετά θα ακολουθήσεις το κανάλι (αφού βγάλεις το λάστιχο της πόρτας) με τα καλώδια που πάνε πίσω.

Το ίδιο θα κάνεις και απο τη δεξιά πλευρά μόνο που εκεί μιλάμε για τα καλώδια ήχου απο τη πηγή και προς τα ηχεία(rca/επιστροφή ηχείων) τα οποία θα φτάσεις μέχρι μέσα στους πίσω καπλαμάδες και θα βγούνε στα πίσω καθίσματα (εννοείται οτι θα έχεις βγάλει τα μαξιλάρια (όχι τις πλάτες) για να δουλέψεις. απο εκεί θα περάσουν στο πόρτ μπαγκάζ απο τις γωνίες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και θα τα περάσεις κάτω απο τη μοκέτα μέχρι τον ενισχυτή.Γείωση θα πάρεις βιδώνοντας το καλώδιο γείωσης στο κεντρικό παξιμάδι που πιάνουν οι πλάτες των καθισμάτων στο σασί.

Τέλος για εμένα δώσε 30€ σε ένα μαγαζί να στο κάνουν gg κρίμα είναι και να ταλαιπωρείσαι αλλα και να το "κακοφτιάξεις"
nicont - Πεμ 25 Απρ 2013, 22:57:10
Θέμα δημοσίευσης:
σμρ γυμνωσα ολο το αμαξι καθως ειχε πολυ θοριβο τα γνωστα τριξιματα σ καθε ανωμαλια. δεν ειναι και τπτ το ιδιετερο.
για να το παω μου ζυτησαν 80 ευρο την ωρα γερμανια βλεπεις οποτε τα φραγκα τα ρυχνω στο αμαξι, δεν μου περισσευουν κιωλας. ωραια η περιγραφη σου
ευχαριστο
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες