vasilisalessia έγραψε: |
βρηκα κατι σε πιο φθηνο.αλλα εξισου μου φαινεται ακριβο.δε γνωριζω και τις τιμες τους..στα 65 αυρω.με μικροκαταλυτη μεσα ομως.αυτο ειναι απλος αποστατης που εβαλες.εγω ηθελα να δωσω ενα ταπωμα στο 2ολαμδα να μη βλεπει ο εγκεφαλος περισσοτερα καυσαερια αλλα λιγοτερα ετσι ωστε να πλυουτισει λιγο τα μειγματα(οσο μπορει)γιατι δε θα βαλω αμεσως προγραμμα. |
εμενα μου ειπανε ουσιαστικα οτι με τον 200αρη πιο ελευθερο που θα βαλω ο δευτερος λ κατα μεσο ορο θα "βλεπει" λιγο παραπανω εκπομπες ρυπων απο οτι συνηθως, με αποτελεσμα να μου κοβει μιγμα.
Οποτε το να βαλω ενα μικρο καταλυτακι πριν τον δευτερο λ θα φιλτραρω τα καυσαερια λιγο με αποτελεσμα ο δευτερος λ να βλεπει καθαρα καυσαερια, οποτε δινει το "οκ" στον εγκεφαλο να περασει σε καλυτερη επιλογη χαρτογραφισης που για το δικο μου κινητηρα και κασωμα θα εχει θετικα σε φαση επιταχυνσης ως επι το πλειστον ο πρωτος λ ειναι αυτος που ρυθμιζει το μιγμα και ο δευτερος διορθωνει μονο αν δει οτι εχω υπερβολικες εκπομπες ρυπων. Οσο ο δευτερος τα βλεπει ολα οκ τοτε ο εγκεφαλος προσπαθει να παει στις βελτιστες δυνατες επιλογες χαρτων.τωρα το εμαθα και εγω. ![]() ![]() |
γιατι τοτε δε μου εξηγεις να μπω στη πραγματικοτητα.. |
ωραια.τωρα που εγω θα αλλαξω χταποδι και καταλυτη θα δουλευει το ιδιο η μηχανη?ο καταλυτης θα ειναι πιο ελευθερος.δηλαδη θα δει μεγαλυτερα ποσοστα οξυγονου απο οτι πριν οποτε δε θα δωσει ετσι ενδειξεις στον εγκαφαλο για μεγαλυτερα ποσοστα?εστω διαφορετικα?200αρης ειναι πιο ελευθερος.οποτε δε θα δωσει εντολη στον 1 λαμδα να αλλαξει τη καυση?για να εχει στοιχειομετρικη αναλογια αυτη για την οποια ειναι προγραματισμενο το αμαξι?αλλιως θα μου βγαλει σφαλμα.αν καταλαβα σωστα? |
δηλαδη ο 2ος λαμδα βλεπει μονο τη κατασταση λειτουργιας του καταλυτη.δεν εχει σχεση με τα μειγματα και δεν επειρεαζει τη χαρτογραφηση σε καμμια περιπτωση.και δηλαδη οταν βαλω το καταλυτακι δεν θα εχω εμμεσα μια μικρη εστω διαφορα στα μειγματα.και το καταλυτακι μπαινει μονο για να μη πεταξει σφαλμα.αλλιως ειναι αχρηστο.αυτο ειναι? |
κοιτα εγω θα το βαλω μονο και μονο γιατι δε γουσταρω να πληρωνω τον εξατμισα 2 φορες.και βαριεμαι τα πηγαινε ελα κλπ.αφου κακο δε κανει τοτε θα το βαλω.ευχαριστω για τις πληροφοριες. |