PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - πρόβλημα σε κρεμαριέρα και τουρμινα

antonis8190 - Τρι 12 Φεβ 2013, 23:25:19
Θέμα δημοσίευσης: πρόβλημα σε κρεμαριέρα και τουρμινα
Καλησπέρα,
Πήγα το αμάξι μου σε ένα συνεργείο γιατί είχε κολλήσει η βαλβίδα του στοπ στο φρένο και του λέω του μάστορα ότι μου καίει πολλά λάδια μετά την τελευταία αλλαγή (σε 4000Km 1litro+) και ότι ακούω ένα αλαφρύ τρίξιμο όταν στρίβω το τιμόνι (εν κίνηση). Το αμάξι έχει 74000km
Τα στοπ ok..
Αλλά μου λέει:
Για τα λάδια ότι κοίταξε την τουρμπίνα και έχει «μπόσικα» ο άξονας και χάνει από εκεί λάδια. Και μου πρότεινε να την στείλουμε (μένω Μήλο) για επισκευή ως την ποιο οικονομική και σίγουρη λύση. Αφού μετά την επισκευή η τουρμπίνα θα είναι σαν καινούρια ενώ αν θα έπαιρνα μεταχειρισμένη θα είχα ρίσκο. Βέβαια δεν θα με χάλαγε μία τουρμπίνα από rc αλλά σκέφτομαι την κατανάλωση..
Για το τρίξιμο μου λέει ακούγεται κάτι να χτυπάει από την κρεμαργιέρα. Για να δούμε τι είναι πρέπει να την ανοίξουμε και από κει και πέρα βλέπουμε.

Και κάτι άσχετο το αμάξι έχει παξιμάδι ασφαλείας στις ζάντες από το εργοστάσιο ή όχι? (το έχω πάρει μεταχειρισμένο)
makis106 - Τρι 12 Φεβ 2013, 23:57:16
Θέμα δημοσίευσης: Re: πρόβλημα σε κρεμαριέρα και τουρμινα
Καταρχήν για τη βαλβίδα του στοπ ειχε βγει info flash απο την peugeot το 2010 για δωρεαν αλλαγη της απο τις αντιπροσωπειες, αν δεν αλλαχτηκε, αμελεια δικη τους.
Για τα λαδια, οντως αν εχει παρει μποσικα ο αξονας, περναει λαδια ο συμπιεστης στην εισαγωγη. Και εγω θα προτιμουσα μια επισκευασμενη τουρμπινα, εκτος αν η μεταχειρισμενη θα ειχε πραγματικα λιγα χλμ.
Η τουρμπίνα απο RC θελει κ αλλο προγραμμα για να δουλεψει. Παραπάνω θα καιει μετα οταν το πιεζεις.
Παξιμαδι ασφαλειας στις ζαντες δεν εχει εργοστασιακά.
actinf - Τετ 13 Φεβ 2013, 00:03:28
makis106 έγραψε:

Εμένα έχει εργοστασιακά. Το πήρα 01/2008.
makis106 - Τετ 13 Φεβ 2013, 00:06:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι? μηπως ειχαν τα GT?
antonis8190 - Τετ 13 Φεβ 2013, 00:10:22
Θέμα δημοσίευσης:
δεν είναι νωρίς για να χαλάσει η τουρμπίνα?
makis106 - Τετ 13 Φεβ 2013, 00:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
οχι για διαφορους λογους που μπορει να εχουν προκυψει.
πχ. αν το αμαξι ειναι με μαμα προγραμμα που δουλευει πολυ στεγνο, και αναπτυσει υψηλα πυρομετρα, τοτε την ακουει η τουρμπίνα, ειδικα αν εχει δουλεψει για μεγαλα διαστηματα τσιτα.
Επισης αν εχει χασει το χρονισμα (το εχεις τσεκαρει?) ανεβαζει υψηλα πυρομετρα.
Αλλα και με προγραμμα ισως αν εχει φαει τρελο σκισιμο, παλι μπορει να την εχει ακουσει.
android - Τετ 13 Φεβ 2013, 00:33:20
actinf έγραψε:
makis106 έγραψε:

Nαι ειχαν τα πρωτα και ευτιχως το κοψανε Laughing
Jim207GT - Τετ 13 Φεβ 2013, 09:34:53
android έγραψε:
actinf έγραψε:
makis106 έγραψε:

Nαι ειχαν τα πρωτα και ευτιχως το κοψανε Laughing

Ειδικα αμα το ψαχνεις στην Πειραιως...
manjokos - Τετ 13 Φεβ 2013, 12:35:55
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια ποια η πιθανοτητα να εχει χαλασει η κρεμαργιερα??? εκτος αν το κοπανησε σε κανενα πεζοδρομιο η καμια τρελη λακουβα αλλα αν οχι δεν γινεται η κρεμαργιερα να χαλασει ετσι...δεν ειναι αναλωσιμο να πεις οτι θελει αλλαγμα..γιατι δεν μιλαμε για μικρο κοστος!!! Shocked Shocked
Le-Mans Series - Τετ 13 Φεβ 2013, 13:55:51
Θέμα δημοσίευσης:
antonis8190 έγραψε:
δεν είναι νωρίς για να χαλάσει η τουρμπίνα?

αμα το είχε κύνηγησει ο άλλος που το είχε είναι λογικό....
antonis8190 - Τετ 13 Φεβ 2013, 15:43:23
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για να απαντήσω στα θέματα που μου θέτεται.
Δεν έχω ελέγξει το χρόνισμα της τουρμπίνας και δεν νομίζω ότι ο μάστορας που το πήγα ξέρει να την ελέγξει.
την βαλβίδα του στοπ δεν την άλλαξα αλλά μου την έφτιαξε. καθάρισε μου είπε τις επαφές και δουλεύει κανονικά. όταν ανέβω Αθήνα θα πάω να την αλλάξω.
το αμάξι εκτός από ένα φίλτρο kn στο μαμά φιλτροκούτι και μία εξάτμιση από rc είναι μαμά.

για την κρεμαριέρα μου είπε ότι κάτι ακούγετε να χτυπάει αλλά πρέπει να την ανοίξει για να δούμε τι είναι και να την φτιάξουμε. δεν μου είπε ότι πρέπει να την αλλάξω. ίσα ίσα που μου είπε να την αφήσω όπως είναι. απλά εγώ θέλω να την φτιάξω τώρα που δεν ακούγεται τίποτα πολύ μήπως προλάβω κάποια μελλοντική μεγαλύτερη ζημιά. ίσως το αμάξι να θέλει αναρτήσεις. έχει 74000 km.(λέω εγώ...)

τί μου προτείνεται εσείς;;; (και για τα δύο θέματα)
307__:)(dimitris) - Τετ 13 Φεβ 2013, 17:12:05
Θέμα δημοσίευσης:
antonis8190 έγραψε:
λοιπόν καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για να απαντήσω στα θέματα που μου θέτεται.
Δεν έχω ελέγξει το χρόνισμα της τουρμπίνας και δεν νομίζω ότι ο μάστορας που το πήγα ξέρει να την ελέγξει.
την βαλβίδα του στοπ δεν την άλλαξα αλλά μου την έφτιαξε. καθάρισε μου είπε τις επαφές και δουλεύει κανονικά. όταν ανέβω Αθήνα θα πάω να την αλλάξω.
το αμάξι εκτός από ένα φίλτρο kn στο μαμά φιλτροκούτι και μία εξάτμιση από rc είναι μαμά.

για την κρεμαριέρα μου είπε ότι κάτι ακούγετε να χτυπάει αλλά πρέπει να την ανοίξει για να δούμε τι είναι και να την φτιάξουμε. δεν μου είπε ότι πρέπει να την αλλάξω. ίσα ίσα που μου είπε να την αφήσω όπως είναι. απλά εγώ θέλω να την φτιάξω τώρα που δεν ακούγεται τίποτα πολύ μήπως προλάβω κάποια μελλοντική μεγαλύτερη ζημιά. ίσως το αμάξι να θέλει αναρτήσεις. έχει 74000 km.(λέω εγώ...)

τί μου προτείνεται εσείς;;; (και για τα δύο θέματα)

Αν εχει κενα η κρεμαγιερα και χτυπαει μπορει να το δει αν σηκωσει το αυτοκινητο και κουνησει ,ακομη και μετο χερι δειχνει αν εχει παρει μποσικα
αν δεν εχει κενα η κρεμαγιερα τοτε μπορει να χτυπουν τα ντιζακια της ζαμφορ και να θελουν αλλαγη, αλλιως τα εφτυσε καποιο αμορτισερ, η κανενα λαστιχο απο τα καβελετα της αντιστρεπτικης αυτα δεν μπορει να στα κοιταξει? γιατι πηγατε κατευθειαν στην κρεμαγιερα Question την κρεμαγιερα πως θα τη ανοιξει Question
antonis8190 - Τετ 13 Φεβ 2013, 17:14:40
Θέμα δημοσίευσης:
προς το παρών δεν έχει κοιτάξει τίποτα. απλά του πήγα το αμάξι για το στοπ και του είπα ότι τρίζει. το κοίταξε λίγο και μου είπε αυτό.

A! και κάτι που θυμήθηκα και ίσως να δίνουν μια βάση στα λεγόμενα του μάστορα ότι είναι κρεμαριέρα. Πριν ένα χρόνο περίπου μου είχε ραγίσει η ζάντα χωρίς να έχω πέσει σε κάποια μεγάλη λακούβα για αρκετό καιρόν πριν τουλάχιστον.
Άρα ίσως να είναι επιβαρυμένο το όλο σύστημα.
antonis8190 - Τετ 13 Φεβ 2013, 19:24:55
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:

Αν εχει κενα η κρεμαγιερα και χτυπαει μπορει να το δει αν σηκωσει το αυτοκινητο και κουνησει ,ακομη και μετο χερι δειχνει αν εχει παρει μποσικα

αν έχει κενά πάμε για αλλαγή? ή παίρνει επισκευή?
antonis8190 - Τετ 13 Φεβ 2013, 21:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
πήγα πριν λίγο στο συνεργείο πάλι και τον ξαναρώτησα αν είναι σίγουρα η κρεμαριέρα. και μου λέει ναι γιατί όταν την πιάνει με το χέρι του σταματάει να χτυπάει. λέω να του το πάω να την ανοίξει να δω τι είναι και από κει και ο πέρα βλέπουμε... Rolling eyes
307__:)(dimitris) - Τετ 13 Φεβ 2013, 22:53:06
Θέμα δημοσίευσης:
antonis8190 έγραψε:
πήγα πριν λίγο στο συνεργείο πάλι και τον ξαναρώτησα αν είναι σίγουρα η κρεμαριέρα. και μου λέει ναι γιατί όταν την πιάνει με το χέρι του σταματάει να χτυπάει. λέω να του το πάω να την ανοίξει να δω τι είναι και από κει και ο πέρα βλέπουμε... Rolling eyes

Δηλαδη εχει μποσικα οταν την κουναει με το χερι? Τωρα αν ειναι κρεμαγιερα και ειναι σιγουρος οτι ειναι, τοτε απο οσο ξερω δεν παιρνουν επισκευη εκτος και αν στα 207 ισχυει κατι αλλο Idea ακρομπαρα δεν ειναι ετσι? αυτα αλλαζονται σχετικα πολυ φθηνα
dimkeras - Πεμ 14 Φεβ 2013, 13:07:24
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου, έχεις μερικά από τα πολύ συνηθισμένα προβλήματα που παρουσίασαν τα πρώτα 207. Ή μάθε να ζεις με αυτά ή προσπάθησε όσο πιο οικονομικά μπορείς (χωρίς συμβιβασμούς όμως στην αντοχή της επισκευής) να τα συμμαζέψεις. Έχουμε και λέμε :

Το κοπάνημα μπορεί να είναι από :
- μπαράκια αντιστρεπτικής
- ημίμπαρα
- σινεμπλόκ ψαλιδιών
- top-mounts αμπορτισέρ
- κρεμαριέρα
ή συνδυασμό αυτών.

Η κατανάλωση λαδιού μπορεί να είναι από :
- ανοιγμένα χιτώνια
- βρώμικες βαλβίδες εισαγωγής
- χαλασμένα τσιμουχάκια βαλβίδων
- φθαρμένα έδρανα άξονα τουρμπίνας
ή συνδυασμό αυτών και δυστυχώς όλα έχουν ξεκινήσει από το κwλόλαδο που βάζουν οι αντιπροσωπείες (TOTAL 5w30, ξέρω...).

Παξιμάδια ασφαλείας είχαν όλα τα 207GT του 2006 και 2007, μετά τα κόψανε και τα δίνουν ως αξεσουάρ.

Οι ζάντες Hockenheim (207 Rallye/GT) έτσι σπάνε, είναι από αλεύρι και νερό μάλλον! Razz

Καλά ξεμπερδέματα...
antonis8190 - Πεμ 14 Φεβ 2013, 17:23:39
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Φίλε μου, έχεις μερικά από τα πολύ συνηθισμένα προβλήματα που παρουσίασαν τα πρώτα 207. Ή μάθε να ζεις με αυτά ή προσπάθησε όσο πιο οικονομικά μπορείς (χωρίς συμβιβασμούς όμως στην αντοχή της επισκευής) να τα συμμαζέψεις. Έχουμε και λέμε :

Το κοπάνημα μπορεί να είναι από :
- μπαράκια αντιστρεπτικής
- ημίμπαρα
- σινεμπλόκ ψαλιδιών
- top-mounts αμπορτισέρ
- κρεμαριέρα
ή συνδυασμό αυτών.

Η κατανάλωση λαδιού μπορεί να είναι από :
- ανοιγμένα χιτώνια
- βρώμικες βαλβίδες εισαγωγής
- χαλασμένα τσιμουχάκια βαλβίδων
- φθαρμένα έδρανα άξονα τουρμπίνας
ή συνδυασμό αυτών και δυστυχώς όλα έχουν ξεκινήσει από το κwλόλαδο που βάζουν οι αντιπροσωπείες (TOTAL 5w30, ξέρω...).

Παξιμάδια ασφαλείας είχαν όλα τα 207GT του 2006 και 2007, μετά τα κόψανε και τα δίνουν ως αξεσουάρ.

Οι ζάντες Hockenheim (207 Rallye/GT) έτσι σπάνε, είναι από αλεύρι και νερό μάλλον! Razz

Καλά ξεμπερδέματα...

ευχαριστώ... Confused
antonis8190 - Πεμ 14 Φεβ 2013, 17:27:59
Θέμα δημοσίευσης:
307__:)(dimitris) έγραψε:
Τωρα αν ειναι κρεμαγιερα και ειναι σιγουρος οτι ειναι, τοτε απο οσο ξερω δεν παιρνουν επισκευη εκτος και αν στα 207 ισχυει κατι αλλο Idea

όταν τον ρώτησα μου είπε είναι σίγουρα από την κρεμαριέρα γιατί όταν την πιάνω με το χέρι σταματάει να χτυπάει. από και και πέρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα το μηχανικού πάντα (εγώ έτσι κι αλλιώς δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα) μέσα η κρεμαριέρα έχει κάποια "συστήματα" (συνεμπλοκ, πίρους και δεν ξέρω γω τι άλλο) όταν την ανοίξει θα δούμε τι από όλα αυτά έχει πρόβλημα και βλέπουμε.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες