PSClub - Hellas

Εισαγωγή - Εξαγωγή - Συστημα εξαγωγης Bosal

Marellios - Τρι 30 Δεκ 2003, 22:03:00
Θέμα δημοσίευσης: Συστημα εξαγωγης Bosal
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Χθες πηγα κι εβαλα το πληρες συστημα εξαγωγης της Bosal(χταποδι-μεσαιο-τελικο).
Παω λοιπον πριν βαλω το κιτ να κανω δυναμομετρηση.Η εισαγωγη μου ηταν φτιαγμενη στην POWER ΟΥΣΤ(φιλτρο Green με σωληνα να βλεπει τη σιτα).Η δυναμομετρηση εγινε με ΕΚΟ 100 και κλειστο καπο.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/k_w_s_t_a_s/17195/198531/0/11.gif

ΜΑΛΙΣΤΑ κυριοι.
69.6 ψοφια αλογα

Δηλαδη εντελως μαμα ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ?????
68???
Τρεις ερωτησεις προς τους πιο εμπειρους:
1)Ο chatasos πως εβγαλε 79.1 με σκουπα,μεσαιο και τελικο.
Ποσα αλογα του εδωσε η σκουπα πια;7;
2)Στο σαιτ της Supersprint πως εχει δυναμομετρηση του μαμα 206 1.4 8v
και δινει 76.8;
3)Ας υποθεσουμε οτι του εκανα πολυ σκ@@α στρωσιμο.Δικαιολογειται τετοιο νουμερο;

Μου ειπαν οτι ολα τα 1.4 8V με κινητηρα ιδιο με το δικο μου τοσα εχουν βγαλει.Ειχε και μια δυναμομετρηση ενος Saxo 1.4 8v VTS κρεμασμενη σε εναν τοιχο που εβγαλε 69.7.

Ρε παιδια πειτε μου οτι φταιει το δυναμομετρο γιατι θα τρελαθω.Ειναι δυνατον;

Παω μετα και βαζω το κιτ με ραγισμενη καρδια κι ερχομαι για δυναμομετρηση.Ειχε βρεξει και τα λαστιχα ηταν βρεγμενα(στην 1η δεν ηταν).
Περιμενω κανα μισαωρο να στεγνωσουν λιγο.Μετα την κανω.Βγαζει 85.6 αλλα οταν πατησε το κουμπι για να καταγραφη η ενδειξη γλυστρησε οποτε η μετρηση θεωρειται ως μη γενομενη.
Ξαναμανα δυναμομετρηση και δινει την παρακατω.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/k_w_s_t_a_s/17195/198533/0/12.jpg

Τα λαστιχα ειχαν στεγνωσει στη 3η δυναμομετρηση λογω της 2ης.Και εδω η βενζινη ηταν ΕΚΟ 100 και το καπο κλειστο.
Νουμερο: 78.7.

Κοστος μετατροπης:350 ευρω.Οι δυναμομετρησεις γινονται αν θες εσυ και κοστιζουν 45 ευρω και οι δυο.Σε εμενα εγιναν δωρο λογω κοινου γνωστου.

Τα συμπερασματα δικα σας.

Τις επομενες μερες μαλλον θα γινει δυναμομετρηση στη VAMAG για να παρω κι αλλη μια αποψη.
STELIOS - Τρι 30 Δεκ 2003, 23:21:30
Θέμα δημοσίευσης:
Κωστα εχε υποψη σου οτι τα 75 αλογα που λεει η Peugeot ειναι ονομαστικα, δηλαδη τα αυτοκινητα βγαινοντας απ'το εργοστασιο δεν εχουν ολα ακριβως 75 αλογα. Εχουν περιπου 75 (69 - 79). Ισως το δικο σου ειναι απο τα πιο "ατυχα" μοντελα, επεισης εχε υποψη σου πως απλα ενα φιλτρο (χωρις σκουπα) δεν δουλευει σωστα οταν το αυτοκινητο ειναι ακινητο γιατι τραβαει ζεστο αερα απ'το χωρο του κινητηρα αντι φρεσκο απ'εξω (ειδικα οταν εχεις και το καπο κλειστο). Παντως το οτι πηρες σχεδον 10 αλογα απο μια καλη εξαγωγη ειναι πολυ καλο Exclamation Exclamation Exclamation Θα σου προτεινα να βαλεις και μια καλη σκουπα σε σωστο σημειο και θα'σαι κυριος !!!
kaisaras96 - Τετ 31 Δεκ 2003, 01:29:41
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως σε αυτο το δυναμομετρο το Ιμπιζα του αδερφου μου εβγαλε 82 αλογα οσα ακριβως περιμεναμε κι απο το Drive

Οπως επεισης ενα απο τα πρωτα πρωτα τα καλα 100αρια εβγαλε 104,βεβαια στο Drive ειχε βγαλει ενα 107 αλλα αυτο ηταν τυχαιο και ολα καπου τοσα βγαζουν.
Τα νουμερα μετα ηταν 88 και 113 δηλαδη μια χαρα .
Απο το εργοστασιο επιτρεπεται αποκλιση απο 72 εως 77 αλογα στα πλαισια του 3% που οριζει η ΕΕ
Κοιτα αν εχεις βαλει χοανη της GREEN 99% χανεις απο αυτην.Αν εχεις βαλει φιλτρο στο κουτι δεν ξερω(κι εγω το ιδιο εχω κι ελεγα να βαλω σωληνα αλλα.....)
Δεν μας ειπες για την αισθηση του αμαξιου τα δυο παραπανω κερδισαν σε πολυ ικανοποιητικο βαθμο.
Αυτη η μηχανη εχει βγει σε 1.000.000 εκδοσεις μπορει η δικη σου γενια να βγαζε τοσα.
Skull - Τετ 31 Δεκ 2003, 02:07:53
Θέμα δημοσίευσης:
Φανταζεσε στην αρχη να σου ειχε δειξει 75 αλογα???
ΚΑι μετα 78???Τι θα ελεγες???
Τι μαλ***α εκανα που πεταξα τα λεφτα μου για 3 μουλαρια???
Το σκεφτηκες καθολου αυτο???Ενω τωρα εισαι οκ...
Δεν σκεφτηκες οτι ηταν στημενο??Γιατι να μην το στησουν για να ευχαρηστηθεις και εσυ και αυτοι....
Ενταξη για 3 αλογα καλα εκανες και εβαλες ολοκληρη εξατμιση... Laughing Laughing (πλακα κανω...)
ΝΙΚΟΣ - Τετ 31 Δεκ 2003, 09:43:59
Θέμα δημοσίευσης:
Για μια στιγμη ρε παιδια.........................

Στα 106 πχ τα RALLYE των αναβασεων στην Α/6 με τα 160 αλογα και λενε οτι δεν υπαρχει λογος να βαλεις χταποδι..που εχουν και συμπιεση κάργα και εκκεντροφορους και και και.................Και εσεις πατε και πετατε τα λεφτα σας σε τετοιου ειδους βελτιωσεις που στο κατω κατω για τα λεφτα που δινεις ειναι πεταμενα Question Question Γιατι δεν ακουτε και κανεναν αλλον που την πατησε Question Θελετε γκαζια Question Ριχτε ενα μοτερ απο 16βαλβιδο 1600 ή τον 8βαλβιδο του 106 με τα 105 αλογα.Αλλη μια τρανταχτη περιπτωση ηταν αυτην..Μπραβο παιδες.................Καλες αιμοδοσιες Wink

Υ.Γ.Δεν θελω να με παρεξηγησετε με αυτο μου το ποστ...Δεν τα γραφω με κακια Exclamation
Ronin - Τετ 31 Δεκ 2003, 09:53:18
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Στα 106 πχ τα RALLYE των αναβασεων στην Α/6 με τα 160 αλογα και λενε οτι δεν υπαρχει λογος να βαλεις χταποδι..που εχουν και συμπιεση κάργα και εκκεντροφορους και και και.................Και εσεις πατε και πετατε τα λεφτα σας σε τετοιου ειδους βελτιωσεις που στο κατω κατω για τα λεφτα που δινεις ειναι πεταμενα Question Question Γιατι δεν ακουτε και κανεναν αλλον που την πατησε Question Θελετε γκαζια Question Ριχτε ενα μοτερ απο 16βαλβιδο 1600 ή τον 8βαλβιδο του 106 με τα 105 αλογα.Αλλη μια τρανταχτη περιπτωση ηταν αυτην..Μπραβο παιδες.................Καλες αιμοδοσιες Wink

Υ.Γ.Δεν θελω να με παρεξηγησετε με αυτο μου το ποστ...Δεν τα γραφω με κακια Exclamation

Νικο,το παλικαρι απλα ηθελε λιγο να ζωντανεψει το αυτοκινητο του.
Εδωσε 350 ευρω και πηρε καποια αλογακια.
Απλα,ευκολα και τιμια.
Δεν ειναι σε ολους ευκολο να αλλαξουν ετσι απλα κινητηρα....
ΝΙΚΟΣ - Τετ 31 Δεκ 2003, 10:02:54
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Απλα,ευκολα και τιμια.

Nαι εε Question 350 ευρο για ποσα αλογα Question 2-3 στην ουσια Question Ασε μας ρε Πανο...Πες τα σε καναν αλλον αυτα...οχι σε μενα
Ronin - Τετ 31 Δεκ 2003, 10:11:21
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Judger έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Απλα,ευκολα και τιμια.

Nαι εε Question 350 ευρο για ποσα αλογα Question 2-3 στην ουσια Question Ασε μας ρε Πανο...Πες τα σε καναν αλλον αυτα...οχι σε μενα

Α μαλιστα...Καλα με συγχωρεις...
PHSYBORG - Τετ 31 Δεκ 2003, 10:21:38
Θέμα δημοσίευσης: Re: Παρηγορια στον αρρωστο...
kostas έγραψε:

Χθες πηγα κι εβαλα το πληρες συστημα εξαγωγης της Bosal(χταποδι-μεσαιο-τελικο).
Παω λοιπον πριν βαλω το κιτ να κανω δυναμομετρηση.Η εισαγωγη μου ηταν φτιαγμενη στην POWER ΟΥΣΤ(φιλτρο Green με σωληνα να βλεπει τη σιτα).Η δυναμομετρηση εγινε με ΕΚΟ 100 και κλειστο καπο.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/k_w_s_t_a_s/17195/198531/0/11.gif

ΜΑΛΙΣΤΑ κυριοι.
69.6 ψοφια αλογα

Δηλαδη εντελως μαμα ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ?????
68???
Τρεις ερωτησεις προς τους πιο εμπειρους:
1)Ο chatasos πως εβγαλε 79.1 με σκουπα,μεσαιο και τελικο.
Ποσα αλογα του εδωσε η σκουπα πια;7;
2)Στο σαιτ της Supersprint πως εχει δυναμομετρηση του μαμα 206 1.4 8v
και δινει 76.8;
3)Ας υποθεσουμε οτι του εκανα πολυ σκ@@α στρωσιμο.Δικαιολογειται τετοιο νουμερο;

Μου ειπαν οτι ολα τα 1.4 8V με κινητηρα ιδιο με το δικο μου τοσα εχουν βγαλει.Ειχε και μια δυναμομετρηση ενος Saxo 1.4 8v VTS κρεμασμενη σε εναν τοιχο που εβγαλε 69.7.

Ρε παιδια πειτε μου οτι φταιει το δυναμομετρο γιατι θα τρελαθω.Ειναι δυνατον;

Παω μετα και βαζω το κιτ με ραγισμενη καρδια κι ερχομαι για δυναμομετρηση.Ειχε βρεξει και τα λαστιχα ηταν βρεγμενα(στην 1η δεν ηταν).
Περιμενω κανα μισαωρο να στεγνωσουν λιγο.Μετα την κανω.Βγαζει 85.6 αλλα οταν πατησε το κουμπι για να καταγραφη η ενδειξη γλυστρησε οποτε η μετρηση θεωρειται ως μη γενομενη.
Ξαναμανα δυναμομετρηση και δινει την παρακατω.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/k_w_s_t_a_s/17195/198533/0/12.jpg

Τα λαστιχα ειχαν στεγνωσει στη 3η δυναμομετρηση λογω της 2ης.Και εδω η βενζινη ηταν ΕΚΟ 100 και το καπο κλειστο.
Νουμερο: 78.7.

Κοστος μετατροπης:350 ευρω.Οι δυναμομετρησεις γινονται αν θες εσυ και κοστιζουν 45 ευρω και οι δυο.Σε εμενα εγιναν δωρο λογω κοινου γνωστου.

Τα συμπερασματα δικα σας.

Τις επομενες μερες μαλλον θα γινει δυναμομετρηση στη VAMAG για να παρω κι αλλη μια αποψη.

Κατα την γνωμη μου , οταν αποφασιζεις για τετοιες μετατροπες , πας κ κανεις μια δυναμομετρηση αλλου, οχι σε γνωστο του βελτιωτη( μπορουσες οπως λες κ εσυ να πας Vamag ) , μετα πας κανεις την μοντιφα κ πας παλι στο δυναμομετρο μου εχεις επιλεξει εσυ κ βλεπεις την διαφορα !
Προσωπικα δεν θα εμπιστευομουν κανεναν σε τετοια θεματα..βεβαια θα μου πεις υπαρχει κ το αλλο : κανεις την δυναμομετρηση , πας κανεις την μοντιφα ( χταποδι κτλπ) , πας παλι για δυναμομετρηση κ βλεπεισ λιγη διαφορα( 2 αλογα ) εως καθολου κ ( χτυπα ξυλο ) σε μερικες περιπτωσεις βλεπεισ κ λιγοτερα αλογα..ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ?
Κ να πας να του τριψεις στη μουρη τις δυναμομετρησεις θα σου πει χιλια δυο οπως : δεν σου κανανε καλα την δυναμομετρηση ελα να παμε σε δικο μου κτλπ Sad
ΝΙΚΟΣ - Τετ 31 Δεκ 2003, 11:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
Judger έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Judger έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Απλα,ευκολα και τιμια.

Α μαλιστα...Καλα με συγχωρεις...

.καλα σε συγχωρω...
Marellios - Τετ 31 Δεκ 2003, 13:17:55
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Αν ομως το χταποδι ηταν PEUGEOT SPORT θα ηταν ολα μια χαρα.Και μη μου πεις οχι γιατι το εχεις ξαναπει.
Κατσε ρε Νικο.Και ποιος σου ειπε εσενα οτι εγω εχω τα φραγκα για να αλλαξω μοτερ;Και ποιος σου ειπε οτι θελω να εχω το αμαξι για μια ζωη(δει 1.6);

Οπως ειπε κι ο Πανος ηθελα να δυναμωσω λιγο το αμοιρο το 1.4.Οχι τρελα πραγματα.
Marellios - Τετ 31 Δεκ 2003, 13:23:04
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλιππε ισως να εχεις δικιο.Απλα το κοστος θα ανεβαινε καπως.Βεβαια θα ημουν σιγουρος.Σωστα.Απλα δεν ηξερα οτι θα βγουν τετοια νουμερα στην 1η ιδιως.Τεσπα.Θα δουμε τι θα δειξει και η Vamag.
STELIOS - Τετ 31 Δεκ 2003, 14:57:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ποσο κοστισε το ολο σηστημα χταποδι-καταλητης-εξατμηση ???
Marellios - Τετ 31 Δεκ 2003, 15:05:13
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο ο καταλυτης δεν αλλαχτηκε.Εμεινε ο μαμα.Προσπαθησαν να με πεισουν να τον αλλαξω με μεταλλικο αλλα τα 250 ευρω δεν τα εδινα,τωρα τουλαχιστον.(Αν και οντως η αλλαγη καταλυτη πιστευω θα εδινε σημαντικα)
350 Ευρω κοστισαν το χταποδι,το μεσαιο και το τελικο+τοποθετηση.
Τα λεω και πιο πανω.
STELIOS - Τετ 31 Δεκ 2003, 15:10:30
Θέμα δημοσίευσης:
Μεσαιο ??? Μα τα 1.4 δεν εχουν μεσαιο.
ΝΙΚΟΣ - Τετ 31 Δεκ 2003, 16:55:21
Θέμα δημοσίευσης:
kostas έγραψε:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Αν ομως το χταποδι ηταν PEUGEOT SPORT θα ηταν ολα μια χαρα.Και μη μου πεις οχι γιατι το εχεις ξαναπει.
Κατσε ρε Νικο.Και ποιος σου ειπε εσενα οτι εγω εχω τα φραγκα για να αλλαξω μοτερ;Και ποιος σου ειπε οτι θελω να εχω το αμαξι για μια ζωη(δει 1.6);

Οπως ειπε κι ο Πανος ηθελα να δυναμωσω λιγο το αμοιρο το 1.4.Οχι τρελα πραγματα.

Εδω κανεις λαθος.Καταρχην να ξεκαθαρησω κατι..........ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PEUGEOTSPORT

Δεν μου δινουν ουτε μιζες ουτε τιποτα....Οταν φωναζω εδω και με ακουτε να λεω συνεχεια για PEUGEOTSPORT δεν ειναι για κανεναν αλλο λογο παρα γιατι το κλαμπ ειναι κλαμπ για 206 αρα PEUGEOT.Και αφου λοιπον εχουμε τετοια μαρκα ειμαστε και τυχεροι να εχουμε το αγωνιστικο τμημα που λεγετε PEUGEOTSPORT η οποια σαν ομαδα εχει καταφερει να ειναι Παγκοσμιος πρωταθλητης.Αρα οταν λεω συνεχεια και φωναζω για ανταλακτικα και βελτιωσεις κοιτατε ΜΟΝΟ PEUGEOTSPORT ειναι γιατι πολυ απλα η PEUGEOTSPORT ξερει καλυτερα απο τον καθενα. Wink

Απο εκει και περα επειδη σε βλεπω λιγο επιθετικο σε αυτα που εγραψα θελω να σου ζητησω συγνωμη αν προσβληθηκες και να πω κατι....
Τα περισοτερα παιδια που με γνωρισαν ξερουν το υφος που γραφω και το ΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΠΟΣΤ ΜΟΥ...και δεν παρεξηγουν αλλα και ουτε ''προσβαλοντε'' .Πολλες φορες εχω γραψει μερικα θεματα ή εχω απαντησει σε ποστ διαφορων με λιγο περιεργο τροπο που κανονικα οι MODERATOR θα τα ειχαν σβησει και θα μου ειχε γινει παρατηρηση μεσο πμ αλλα τα αφηνουν γιατι πολυ απλα ξερουν τον τροπο που τα γραφω και πως τα εννοω.

Δεν ειμαι υπερ της PEUGEOTSPORT 100%.Ειμαι υπερ της σωστης μετατροπης.Οπως και ο Μιλτος ετσι και εγω δεν θελω να με πιανουν κοροιδο και να μου ταζουν διαφορα.Γιαυτο και αν μου ελεγες πως θα βαλω χταποδι PEUGEOTSPORT θα σου ελεγα ξανα οχι να μην βαλεις.Γιατι πολυ απλα οτι και να το κανεις το 14αρη(δεν το λεω με κακια και ουτε υπερανω ειμαι) δεν παυει να πετας τα λεφτα σου αδικα.Ειναι δυσαναλογο το κοστος που πληρωνεις με αυτο που παιρνεις.Τα εχω φαει λογο χαζομαρας και ξερω.Απλα τα παραπανω τα εγραψα γιατι σας βλεπω φιλους μου και δεν θελω να παθετε τα ιδια με εμενα.Απλα εμενα δεν υπηρχε καποιος να μου τα πει.Αν τωρα θιχτηκες με ολα αυτα που εγραψα τοτε ενα μεγαλο συγνωμη γιατι δεν ειχα προθεση να το κανω Wink
Marellios - Τετ 31 Δεκ 2003, 21:31:20
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο δεν ειπα οτι βγαζεις λεφτα απο την Peugeot Sport.Απλα ηθελα να πω πως δεν υπαρχει μονο αυτη και τιποτε αλλο.
Το υφος μου ισως να δειχνει επιθετικο αλλα το μονο που κρυβει ειναι μια πικρια.Δε χρειαζεται να ζητας συγγνωμη.
Δεν ημουν διατεθειμενος να σπρωξω πολλα λεφτα για μετατροπη στο λεοντα.Ηθελα απλα να του δωσω καποιο νευρο παραπανω.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους.
Marellios - Τετ 31 Δεκ 2003, 21:34:45
Θέμα δημοσίευσης:
STELIOS έγραψε:

Δεν εχουν αλλα παιρνουν.
ΝΙΚΟΣ - Τετ 31 Δεκ 2003, 21:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
kostas έγραψε:
Νικο δεν ειπα οτι βγαζεις λεφτα απο την Peugeot Sport.Απλα ηθελα να πω πως δεν υπαρχει μονο αυτη και τιποτε αλλο.
Το υφος μου ισως να δειχνει επιθετικο αλλα το μονο που κρυβει ειναι μια πικρια.Δε χρειαζεται να ζητας συγγνωμη.
Δεν ημουν διατεθειμενος να σπρωξω πολλα λεφτα για μετατροπη στο λεοντα.Ηθελα απλα να του δωσω καποιο νευρο παραπανω.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους.

Δεν ειπα αυτο.....Ειπα οτι σαν αυτην τιποτα καλυτερο.Γιατι πολυ απλα οι ανθρωποι αυτοι ξερουν τι κανουν.Αυτο το ειδα απο μονος μου την διαφορα σε σχεσει με αλλους και οχι μονο εγω.Ενα σωρο αγωνιζομενοι το λενε......Τελος παντων δεν θελω να συνεχησουμε αλλο αυτο.Παει περασε.....Απλα αν καμια φορα βρεθουμε και θες.....Μπορω να σου μιλησω για χοντρες μετατροπες και εκει θα καταλαβεις τι ειναι η PEUGEOTSPORT Wink

Kαλη χρονια να εχεις Wink
PHSYBORG - Πεμ 01 Ιαν 2004, 10:07:36
Θέμα δημοσίευσης:
kostas έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Δεν εχουν αλλα παιρνουν.

Γιατι να βαλεις? Shocked
STELIOS - Πεμ 01 Ιαν 2004, 17:22:19
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
kostas έγραψε:
STELIOS έγραψε:

Δεν εχουν αλλα παιρνουν.

Γιατι να βαλεις? Shocked

Ισως για να τα τσεπωσει ο εξατμησας (ισως και για τον θορηβο)???
Marellios - Πεμ 01 Ιαν 2004, 18:36:30
Θέμα δημοσίευσης:
Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους.

Οσον αφορα το μεσαιο ειναι για τη μειωση του θορυβου.Το αμαξι εχει ενα μικρο μπασο θορυβο στο ρελαντι.Κατα τα αλλα νομιζεις οτι ειναι(σχεδον) μαμα.
Marellios - Πεμ 01 Ιαν 2004, 18:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
kostas έγραψε:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους.

Δεν ειπα αυτο.....Ειπα οτι σαν αυτην τιποτα καλυτερο.Γιατι πολυ απλα οι ανθρωποι αυτοι ξερουν τι κανουν.Αυτο το ειδα απο μονος μου την διαφορα σε σχεσει με αλλους και οχι μονο εγω.Ενα σωρο αγωνιζομενοι το λενε......Τελος παντων δεν θελω να συνεχησουμε αλλο αυτο.Παει περασε.....Απλα αν καμια φορα βρεθουμε και θες.....Μπορω να σου μιλησω για χοντρες μετατροπες και εκει θα καταλαβεις τι ειναι η PEUGEOTSPORT Wink

Kαλη χρονια να εχεις Wink

Ρε Νικολα εγω δεν ηθελα να κανω χοντρη μετατροπη.Ηλπιζα πως με αυτα που εκανα τωρα κι ενα προγραμμα αργοτερα θα πλησιαζα τα 90.Τιποτα το χοντρο.Μαλλον με την ελπιδα θα μεινω ομως.
Δε διαφωνω πως η Peugeot Sport ειναι η καλυτερη.Το budget μου ομως δεν μου το επετρεπε να στραφω προς τα εκει για αυτο και προσπαθησα να βρω κατι φτηνο και καλο.
Πολυ ευχαριστως παντως να βρισκομασταν να μου μιλησεις για χοντρες μετατροπες,αν και οπως ειπα δεν προκειται να κανω τετοιες.
Pughell - Πεμ 01 Ιαν 2004, 20:57:01
Θέμα δημοσίευσης:
Να σου πω και εγω; Very happy
Καταρχην επιμενω οτι εκανες βλακεις που εβαλες Bosal και οχι Supersprint ή τουλαχιστον Devil.
Μεγιστη βλακεια η τοποθετηση του μεσαιου καθως τα μοντελα αυτα επιτηδες δεν εχουν γιατι ολο το φιλτραρισμα σε θορυβο το κανει ο προκαταλυτης...Δευτερη βλακεια,η τοποθετηση του χταποδιου γιατι η χαρτογραφηση του εγκεφαλου δεν επαρκει για να συμπληρωσει τα καυσιμα που λειπουν...
Επισης τα αλογα που εδειξε το αμαξι σου με την συγκεκριμενη βενζινη ειναι πολυ λιγα καθως τα περισσοτερα μοτερ αποδιδουν απο 75 μεχρι 80+ με τετοιο καυσιμο...
Απλουστατα αυτο που εγινε ειναι οτι σου χαλασαν εντελως τα ροικα χαρακτηριστικα της εξατμισης για αυτο και εχασες παντου...
Τωρα ο μονος τροπος για να σωσεις την κατασταση ειναι ενα προγραμμα και αφαιρεση του μεσαιου αν και παλι φοβαμαι οτι θα παραεχει ελευθερη ροη για τον συγκεκριμενο εκκεντροφορο...
Επισης αυτο που ειδες στο site της Superspint ειναι για 206 1ης γενιας με απλο,επαναπρογραμματιζομενο εγκεφαλο.Ακομα και σε αυτην την περιπτωση,που εχει μεσαιο καζανι απο το εργοστασιο,φαινεται οτι το μοτερ δεν ειναι πολυ πνιγμενο για αυτο και δεν εχει καμια τρελλη διαφορα με το μαμα σε αποδοση.
Κοινως ή αλλαζεις εκκεντροφορο και ψαχνεις και για προγραμμα,ή πουλας αυτα που πηρες και βαζεις Supersprint ή Devil,χωρις χταποδι,και αν θες αλλαζεις και καταλυτη.

Παντως απορω,γιατι δεν ρωτησες προτου κανεις κατι... Confused
Alex - Παρ 02 Ιαν 2004, 05:35:59
Θέμα δημοσίευσης:
Το οτι ο συγκεκριμενος δυναμομετρητης βγαζει γυρω στα ~68-70 αλογα αμαξια που αποδεδειγμενα βγαζουν 76-79 εμενα μου λεει οτι συμβαινει το εξης:

1) Τα αλογα που σου "δωσανε" στη δυναμομετρηση ειναι στον τροχο και οχι στο στροφαλο

2) Το δυναμομετρο ειναι διαφορετικα calbirarismeno

Δεν μιλαω σαν "αυθεντια". Δεν εχω κανει ποτε μου δυναμομετρηση ουτε εχω δει πως δουλευει ενα δυναμομετρο (ποσο μαλλον πολλαπλα διαφορετικα δυναμομετρα). Απλα κανω 2 λογικες υποθεσεις.
Marellios - Παρ 02 Ιαν 2004, 19:22:42
Θέμα δημοσίευσης:
Αλεξη αν δεις τη δυναμομετρηση εχει και ποσα βγαζει στον τροχο και ποσα βγαζει στο στροφαλο.
Ελπιζω να φταιει το δυναμομετρο.Η Vamag θα δειξει.
Pughell - Παρ 02 Ιαν 2004, 23:46:43
Θέμα δημοσίευσης:
Εσυ καταλαβες καμια αισθητη διαφορα; Question
Marellios - Τετ 07 Ιαν 2004, 02:29:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αργησα να απαντησω γιατι ειχα κατι τρεχαματα το Σαββατοκυριακο
με την πτυχιακη και περιμενα να κανω τη δυναμομετρηση για να
στειλω μια και καλη.

Στελιο διαφορα ειδα αλλα οχι τρελα πραγματα.
Λοιπον,οσον αφορα την τριτη δυναμομετρηση,εγινε στη Vamag και εδειξε 81.6 αλογα:

http://briefcase.pathfinder.gr/download/k_w_s_t_a_s/17195/201271/0/dynovamag.jpg

Απο οτι μου ειπαν τα παιδια που ειδαν τις αλλες δυναμομετρησεις ο
τυπος της Bosal πρεπει να την εκανε με 3η.Οταν την ειχα δει κι εγω
ειχα παραξενευτει με τα Km που εδωσε το αμαξι στις στροφες της
μεγιστης ιπποδυναμης.Μου φαινονταν πολυ λιγα και τελικα αυτος
πρεπει να ειναι ο λογος.Απ'οτι μου ειπαν εχουν ερθει κι αλλα αμαξια
απο εκει και ειχαν παρομοια αποτελεσματα.

Σχετικα με την ροπη θα επρεπε να πεφτει πιο ομαλα στην αρχη και να μην
κανει τη λακουβα που κανει.

Κατι τελευταιο.Ο λαμδα εχει μπει πιο πανω και βλεπει μονο τους 2 απο
τους 4 σωληνες του χταποδιου με αποτελεσμα σε περιπτωση που
παρουσιαστει προβλημα στο 1ο ή στο 4ο μπεκ να μην καταλαβω τιποτα νομιζοντας οτι ολα
δουλευουν ρολοι.Πρεπει να μπει πιο κατω για να δινει
σωστες ενδειξεις.Πιο κατω ομως δεν υπαρχει υποδοχη στο χταποδι για να
μπει και πρεπει να φτιαχτει.Μηπως ξερετε που θα μπορεσω να το φτιαξω;
TONY PAP - Πεμ 08 Ιαν 2004, 15:53:53
Θέμα δημοσίευσης:
kostas έγραψε:
...Ο λαμδα εχει μπει πιο πανω και βλεπει μονο τους 2 απο
παρουσιαστει προβλημα στο 1ο ή στο 4ο μπεκ να μην καταλαβω τιποτα νομιζοντας οτι ολα

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΑΣ.....

Τώρα ξεκίνα απο την bosal για να βρεις την άκρη.
Good luck. Cool
kaisaras96 - Παρ 09 Ιαν 2004, 14:27:05
Θέμα δημοσίευσης:
kostas έγραψε:
.....
Στελιο διαφορα ειδα αλλα οχι τρελα πραγματα.
Λοιπον,οσον αφορα την τριτη δυναμομετρηση,εγινε στη Vamag και εδειξε 81.6 αλογα:.....

Απο οτι μου ειπαν τα παιδια που ειδαν τις αλλες δυναμομετρησεις ο
τυπος της Bosal πρεπει να την εκανε με 3η...

Κατι τελευταιο.Ο λαμδα εχει μπει πιο πανω και βλεπει μονο τους 2 απο

Παντως δεν μας ειπες ουτε για τον ηχο τιποτα Question
ουτε για την λειτουργια του αυτοκινητου Question
πως το νιωθεις στο δρομο σχεδον τιποτα Question
Ουτε καμια κοντρα πριν και μετα Exclamation

Τωρα που το λες και εγω στις μετρησεις που ημουν παρον ηταν ολες με τριτη δεν ξερω τον λογο αλλα δεν εχει σημασια,απλα με την σχεση πιο κοντα στο 1/1(δηλαδη σε μας νομιζω τεταρτη)εχεις λιγοτερες απωλειες.
Οι απωλειες απο το κιβωτιο ειναι στανταρ για καθε ταχυτητα και δεδομενες στροφες οποτε υπαρχει αντικειμενικη συγκριση πριν και μετα:!:

Ειχα μιλησει με τα παιδια απο το Power Techniques που εχουν δυναμομετρο
και μου ειπαν μετα την δυναμομετρηση πες μου σε πιο δυναμομετρο θα πας να σου πω ποσα θα βγαλει εκει.
Το καλιμπραρισμα ειναι ολα τα λεφτα,απο εκει μπορουν να βγουν τρελες διαφορες.
Η Βαμαγκ βγαζει αποδεδειγμενα παραπανω αλογα,αυτο δεν την κανει πιο αξιοπιστη ομως
Ενω οποιος σου πει οτι μετραει στα σιγουρα σωστες απωλειες.......ειναι ασχετος Exclamation

Εχουν ξαναδει χταποδι στη Βαμαγκ Question Question
Γιατι εγω 5,6χταποδια 4-2-1 που εχω δει ολα μετρανε 2 κυλινδρους χωρις κανενα προβλημα Exclamation Exclamation
Ο λαμδα δεν μπαινει οπου να ναι και ειμαι σιγουρος οτι ειναι τοποθετημενος απο την Μποσαλ σε θεση ωστε να ζεσταινεται Exclamation
Αν περιμενεις να χαλασει μπεκ και να το καταλαβει ο εγκεφαλος απο το λαμδα σωθηκες
Ο λαμδα ειναι ο πιο αναξιοπιστος αισθητηρας που χαλαει συνεχεια και το μισο καιρο δεν δουλευει,μονο αν ειχες τουρμπο μπορει να σε σωζε,εμας απο φτωχο μιγμα δεν χαλανε
PHSYBORG - Παρ 09 Ιαν 2004, 14:58:21
Θέμα δημοσίευσης:
Κατι ακομα για το δυναμομετρο : Ειχες κλειστο καπο ?
Αερακι με σωληνα μπροστα στο προφυλακτηρα ειχες ?
Πως μου ρθαν αυτα?Δεν ειμαι ειδικος απλα ειδα αυτο :

κ κατι που βρηκα για το χταποδι της BOSAL

http://www.catalogue.bosal.com/pages/exh_system_list.php?query_nr=2&make=Peugeot&model=206
pugsang - Παρ 09 Ιαν 2004, 15:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Η Βαμαγκ βγαζει αποδεδειγμενα παραπανω αλογα

Αυτο πως το συμπερανες??Εγω παλι μπορω να σου πω οτι η Vamag βγαζει αποδεδειγμενα τα πιο λιγα αλογα μια και ειναι το πιο αυστηρο και προσφατα καλιμπραρισμενο δυναμομετρο στην Αθηνα και αν θες να μου πληρωσεις τις δυναμομετρησεις οπουδηποτε αλλου μπορω να στο αποδειξω.
pugsang - Παρ 09 Ιαν 2004, 15:38:24
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Γιατι εγω 5,6χταποδια 4-2-1 που εχω δει ολα μετρανε 2 κυλινδρους χωρις κανενα προβλημα Exclamation Exclamation
Ο λαμδα δεν μπαινει οπου να ναι και ειμαι σιγουρος οτι ειναι τοποθετημενος απο την Μποσαλ σε θεση ωστε να ζεσταινεται Exclamation
Αν περιμενεις να χαλασει μπεκ και να το καταλαβει ο εγκεφαλος απο το λαμδα σωθηκες
Ο λαμδα ειναι ο πιο αναξιοπιστος αισθητηρας που χαλαει συνεχεια και το μισο καιρο δεν δουλευει,μονο αν ειχες τουρμπο μπορει να σε σωζε,εμας απο φτωχο μιγμα δεν χαλανε

Αυτο παλι τωρα ελπιζω να το λες για να γελασουμε ετσι??

Ο λ ειναι το βασικο εργαλειο διορθωσης του μιγματος του κινητηρα.Αναλογα με τις ενδείξεις του λ ο εγκέφαλος διαβαζει αν το μιγμα ειναι πλουσιο ή φτωχο και αναλογα ρυθμίζει το καυσιμο.Σε περιπτωση που δεν διαβαζει σωστα (και δεν διαβαζει αν παιρνει ενδειξεις μονο απο τους 2 κυλινδρους) τοτε μπορει να βλεπει διαφορα πραγματα λαθος οπως πχ οτι το αυτοκινητο ειναι φτωχο σε καυσιμο και να δινει κι αλλο με αποτελεσμα να το πνιγει το πλουσιο μιγμα και ως γνωστον το πλουσιο μιγμα κοβει αλογα αυξανει καταναλωσεις κλπ.Το οτι στα αγωνιστικα μετραει τους 2 απο τους 4 δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο....

Επισης εχεις δει ατμοσφαιρικο μοτερ με φτωχο καυσιμο πως εχει καταντήσει??Ενταξει δεν επαθε και τιποτα μονο τρυπησαν τα πιστονια..Αλλα αυτα αλλαζονται....
DimiP - Παρ 09 Ιαν 2004, 20:10:20
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

Αυτο πως το συμπερανες??Εγω παλι μπορω να σου πω οτι η Vamag βγαζει αποδεδειγμενα τα πιο λιγα αλογα μια και ειναι το πιο αυστηρο και προσφατα καλιμπραρισμενο δυναμομετρο στην Αθηνα και αν θες να μου πληρωσεις τις δυναμομετρησεις οπουδηποτε αλλου μπορω να στο αποδειξω.

χαχαχα ! καποιος μου φαινεται ψαχνει για να μετρησει το τουτου του... Laughing Laughing Laughing Laughing
STELIOS - Παρ 09 Ιαν 2004, 20:26:20
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
pugsang έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

χαχαχα ! καποιος μου φαινεται ψαχνει για να μετρησει το τουτου του... Laughing Laughing Laughing Laughing

Και τσαμπα μαλιστα !!! Very happy Very happy Very happy
Marellios - Παρ 09 Ιαν 2004, 22:24:41
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:

Παντως δεν μας ειπες ουτε για τον ηχο τιποτα Question
ουτε για την λειτουργια του αυτοκινητου Question
πως το νιωθεις στο δρομο σχεδον τιποτα Question
Ουτε καμια κοντρα πριν και μετα Exclamation

Για τον ηχο τα ειπα.Λιγο μπασο οχι ιδιαιτερα πραγματα.
Η λειτουργια του αυτοκινητου ειναι οπως ηταν και πριν.Δεν εχει παρουσιαστει κανενα προβλημα.
Για κοντρα δεν εχω βαλει ακομα.Αν βαλω πιστευω θα βγουν και χρησιμα συμπερασματα για το πως παει στο δρομο.
Marellios - Παρ 09 Ιαν 2004, 22:27:32
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Κατι ακομα για το δυναμομετρο : Ειχες κλειστο καπο ?
Αερακι με σωληνα μπροστα στο προφυλακτηρα ειχες ?

Φιλιππε οπως ειπα και πιο πανω το καπω ηταν κλειστο.
Σωληνες που να πηγαινουν μπροστα στο προφυλακτηρα δεν υπηρχαν.
Υπηρχαν ομως και στα δυο δυναμομετρα ανεμιστηρες.
Marellios - Παρ 09 Ιαν 2004, 22:34:32
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
kaisaras96 έγραψε:

Αυτο παλι τωρα ελπιζω να το λες για να γελασουμε ετσι??

Ο λ ειναι το βασικο εργαλειο διορθωσης του μιγματος του κινητηρα.Αναλογα με τις ενδείξεις του λ ο εγκέφαλος διαβαζει αν το μιγμα ειναι πλουσιο ή φτωχο και αναλογα ρυθμίζει το καυσιμο.Σε περιπτωση που δεν διαβαζει σωστα (και δεν διαβαζει αν παιρνει ενδειξεις μονο απο τους 2 κυλινδρους) τοτε μπορει να βλεπει διαφορα πραγματα λαθος οπως πχ οτι το αυτοκινητο ειναι φτωχο σε καυσιμο και να δινει κι αλλο με αποτελεσμα να το πνιγει το πλουσιο μιγμα και ως γνωστον το πλουσιο μιγμα κοβει αλογα αυξανει καταναλωσεις κλπ.Το οτι στα αγωνιστικα μετραει τους 2 απο τους 4 δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο....

Επισης εχεις δει ατμοσφαιρικο μοτερ με φτωχο καυσιμο πως εχει καταντήσει??Ενταξει δεν επαθε και τιποτα μονο τρυπησαν τα πιστονια..Αλλα αυτα αλλαζονται....

Δηλαδη εσυ Μακη με προτρεπεις να παω να το διορθωσω δαγκωτο;
Τη Δευτερα λεω να το παω στη Bosal.Ειδωμεν.
Pughell - Κυρ 11 Ιαν 2004, 02:19:57
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα και εγω που ειχα το χταποδι της Supersprint,ειχε δυο υποδοχες για τον λ.Μια στην ενωση των δυο κυλινδρων και μια στο τελος οπου τα τα 2 γινονταν 1.
Για μενα παντως το χταποδι δεν κανει και πολυ δουλεια αν δεν αλλαξεις εκκεντροφορο.
Εδω στις ψηλες στροφες δεν εκανε μεγαλη διαφορα στο δικο μου που ειναι ηδη αρκετα πουσαρισμενο και με "κλειστη" εξατμιση,λες να κανει στο απλο 14αρι; Confused
Παντως τον αισθητηρα αν τον αφησεις και στην ενωση των δυο κυλινδρων,δεν θα εχεις προβλημα...Εγω δεν ειχα αλλα και το παιδι που μου το εδωσε το χταποδι,ο ιδιος ειχε αγωνιστικο 13αρι,μου ειπε να τον βαλω στην πρωτη υποδοχη... Scratch
Marellios - Κυρ 11 Ιαν 2004, 12:04:59
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα ρε παιδια τι να κανω;Question Question Question
Ο Μακης κατι λεει για τρυπημενα πιστονια και μου παει το σ@@ο
στην καλτσα κι οτι χανω και αλογα ετσι οπως ειμαι τωρα.

pugsung έγραψε:
και ως γνωστον το πλουσιο μιγμα κοβει αλογα αυξανει καταναλωσεις κλπ.

Παντως διαφορα στην καταναλωση δεν εχω ή εχω και ειναι πολυ μικρη
γιατι δεν παρατηρησα καμια διαφορα.
Οταν λες κ.λ.π. τι εννοεις;

HELP Confused Confused Confused
Pughell - Κυρ 11 Ιαν 2004, 20:01:43
Θέμα δημοσίευσης:
Κωστα ο Μακης εχει απολυτο δικιο...Απο φτωχο μιγμα,σπας μοτερ για πλακα. Sad

Στο "Κ.λ.π..." εννοει τον συνειρμο των προβληματων που συνεπαγεται το φτωχο μιγμα.
kaisaras96 - Κυρ 11 Ιαν 2004, 22:07:30
Θέμα δημοσίευσης:
Στα 106 και Saxo ο πρωτος λ ειναι στους 2 κυλινδρους.Οποτε τα πρωτα μοντελα που πρεπει να ειχαν ενα αισθητηρα δεν παθαν και τιποτα.

Καλα ολα αυτα για τα φτωχα μιγματα αν και δεν ειναι τοσο τραγικα στα ατμοσφαιρικα.Γιατι εχουμε πιο χαμηλες θερμοκρασιες και οχι τοσο μεγαλες απαιτησεις σε καυσιμο.
Αλλα ο αισθητητρας λαμδα δεν ειναι αξιοπιστος και το αυτοκινητο δουλευει μια χαρα χωρις αυτον.(στο ιμπιζα του αδερφου μου εχει χαλασει καμια 30.000 χιλιομετρα και φανηκε μονο στο service οπου του ειπαν να τον αλλαξει αλλη φορα κι οτι δεν τρεχει και τιποτα)
Οι διορθωσεις που μπορει να κανει ο εγκεφαλος ειναι αστειες ως ελαχιστες.
Εγω παντως παω στοιχημα οτι και να εχει πολυ φτωχο μιγμα δεν προκειται να βγαλει καποιο προειδοποιηση ο εγκεφαλος,τουλαχιστον για τα παλια μοντελα.
pugsang - Δευ 12 Ιαν 2004, 08:16:14
Θέμα δημοσίευσης:

Δεν θα πω τιποτε αλλο απλα παραθετω αυτη την φωτο ενος μπουζι απο ατμοσφαιρικο αυτοκινητο με φτωχο μιγμα

Dimip και Στελιο.

Εγω το αμαξι μου το εχω μετρησει και ξερω τι κανει και απο αλογα αλλα και απο μιγματα.Απλα επειδη το εχω ψαξει και εχω ρωτησει αρκετο κοσμο εμπλεκομενο στα αγωνιστικα δρωμενα της Peugeot στην Ελλαδα εμαθα αρκετα για τα εν Ελλαδι δυναμομετρα.Εγω παντως δεν εχω σκοπο να ξαναπληρωσω δυναμομετρηση.......
Pughell - Τρι 13 Ιαν 2004, 21:31:09
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω το λεω οτι τα δυναμομετρα μας ειναι απατη αλλα μας εφαγαν τα νουμερα παναθεμα μας!!! Confused
Σχετικα με τις διορθωσεις που κανει ο λ,εντελως εγκυκλοπαιδικα,κανενα μοτερ δεν μπορει να δουλεψει χωρις λ.Οσο για το ποσο μεταβαλλει την στοιχειομετρια του μιγματος,η απαντηση ειναι...Παααρα πολυ!!!! Wink
DIMSAV - Τετ 14 Ιαν 2004, 18:11:30
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ "ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ" ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ,ΕΝΑΣ ΑΝΕΞΟΔΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΕΜΠΡΙΖ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ GPS,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΡΑΕΙ.
Kouzman - Πεμ 15 Ιαν 2004, 10:28:55
Θέμα δημοσίευσης:
θα συμφωνησω και εγω. Τα δυναμομετρα ειναι τελειως υποκειμενικα...και μην αναφερω τα πειραγματα που κανουν οι μηχανικοι σε συμφωνια με τα δυναμομετρα ωστε να παρουσιασουν το "θετικο" αποτελεσμα της βελτιωσης.

Το καλυτερο δυναμομετρο ειναι ο δρομος και αυτος που δεν εφτανες πριν. Π.χ. αν πριν ετρωγα 2 καροτσες απο το VTI μετα την βελτιωση του ριχνω μια. Αυτο αποδεικνυει πως η βελτιωση επιασε. Τωρα τα απολυτα νουμερα εμενα δεν μου λενε τιποτα απολυτως...

P.S. ηταν κανεις χτες Ribas...???
nikapos - Πεμ 15 Ιαν 2004, 11:28:21
Θέμα δημοσίευσης:
να ρωτησω κατι αλλο... τελικα ποιο ηταν το συνολικο κοστος της μετατροπης? διοτι απ οτι καταλαβαινω, πρεπει να προστεθουν στο αρχικο κοστος, το κοστος των δυναμομετρησεων, το κοστος αλλαγης θεσης του αισθητηρα κι ο,τι αλλο. Μήπως τελικα συνεφερε να πουλησεις το αυτοκινητο και να παρεις το 16v η και το 1600 μεταχειρισμενο?
Baphomet - Πεμ 15 Ιαν 2004, 12:12:51
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια...

1/ πεσατε και το φάγατε το παιδι εξαρχής λέγοντας του οτι πέταξε τα λεφτα του για μια ανουσια μετατροπη. αν η δυναμομέτρηση δεν είχε πειραχθει με καποιο τρόπο τοτε δε του έδωσε 2-3 άλογα αλλα 9 γεματα! και πιστευω οτι για καποιον που δεν έχει τα χρηματα να αλλάξει κινητηρα (αμαν με αυτη την καραμελα) ή να παρει καινουριο αμαξι το να παρει 9 άλογα σε 8V με κοστος περι τα 400 ευρώ δεν είναι δα και τόσο ανούσιο. Εγώ θα το έκανα ας πούμε...αν δεν είχε προβληματα μετα...(τελικά τι έγινε με τον λ?)

2/ αν πειραχθηκε κατι στην 1η δυναμομέτρηση σημαινει οτι κατι έκαναν για να βγάλει το αυτοκίνητο λιγότερα άλογα ώστε να δείξει πολύ μετα η μετατροπή. σίγουρα δεν είναι να εμπιστευεσαι τα ελληνικά δυναμόμετρα αλλά το οτι κατι έκανε σιγουρα είναι γεγονος αφου και μετα στην άλλη εταιρία του έβγαλε πανω απο 80 αλογα αρα σίγουρα κερδισε κατι. πάντως δεν πιστευω πως κανουν επίτηδες απατεωνιές στην Bosal...

3/ καλό είναι αφού υπάρχει το club να το χρησιμοποιούμε, δηλαδη να ρωταμε και να συμβουλευόμαστε πριν κάνουμε κατι...

φίλε κώστα ελπίζω όλα να πάνε καλα με το τουτου, να μην υπάρχει τελικά πρόβλημα και να ευχαριστηθείς τα λίγα ή πολλά αλογάκια που πήρες.
TONY PAP - Πεμ 15 Ιαν 2004, 12:59:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
... καλό είναι αφού υπάρχει το club να το χρησιμοποιούμε, δηλαδη να ρωταμε και να συμβουλευόμαστε πριν κάνουμε κατι...

Λοιπόν εγω τηλεφώνησα στην bosal για να ρωτήσω για το 1600.
Μου είπαν για περιπου +10αλογα (απο χταπόδι μέχρι τελικό).
''Περίπου τα μισά άλογα απο καταλύτη μέχρι τελικό (270€)
Είναι δύσκολη η θεση του καταλύτη για αλλαγή καθως και του 2ου λ.
Χταπόδι αυτό που βάζουν στο rallye οπότε o 2os λ μετακινείται.
Δεν χρειάζεται πρόγραμμα ή εκκεντροφόροι για να δουλεύει καλα το κιτ"
Shocked Rolling eyes Question Surprised

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σημείωση : ως παλιός τους πελάτης φοράω τελικό απο εκει (grapnel ή bosal) με 5 χρόνια εγγύηση (110€).
Baphomet - Πεμ 15 Ιαν 2004, 13:11:59
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:
Παράθεση:
... καλό είναι αφού υπάρχει το club να το χρησιμοποιούμε, δηλαδη να ρωταμε και να συμβουλευόμαστε πριν κάνουμε κατι...

Shocked Rolling eyes Question Surprised

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σημείωση : ως παλιός τους πελάτης φοράω τελικό απο εκει (grapnel ή bosal) με 5 χρόνια εγγύηση (110€).

επειδή μερικοί από εμάς δεν είμαστε αρκετά έμπειροι ώστε να κρίνουμε μόνοι μας... βοήθησε μας σαν πιο έμπειρος... εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις δηλαδη απο αυτα? είσαι ευχαριστημένος εσύ με το τελικό σου?
TONY PAP - Πεμ 15 Ιαν 2004, 14:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
επειδή μερικοί από εμάς δεν είμαστε αρκετά έμπειροι ώστε να κρίνουμε μόνοι μας... βοήθησε μας σαν πιο έμπειρος... εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις δηλαδη απο αυτα? είσαι ευχαριστημένος εσύ με το τελικό σου?

Υπάρχουν αρκετοί πιο έμπειροι απο μένα και γνώστες του αντικειμένου στο club.
Για ένα τέτοιο κιτ δεν μπορώ να το κρίνω αν δεν έχω επαρκή στοιχεία...
Καλό έιναι να περιμένουμε και να μάθουμε και απο άλλους για όποια
θετικά ή αρνητικά.
Το δικό μου είναι ένα απλό όχι θορυβώδες ανοξείδωτο τελικό με μπούκα.
Ούτε κρύο - ούτε ζέστη. Για τα λεφτά του και 5 έτη εγγύηση είναι ΟΚ.
Αν είχα την δυνατότητα (και λιγότερες οικογενειακές υποχρεώσεις!) θα
έβαζα πχ supersprint κομπλέ ή κάτι επώνυμο σχεδιασμένο ειδικά για το αυτοκίνητο μου.
Αν δεν σας περισσεύουν τα ευρώ όχι πειράματα και μαιμουδιές.
Παράδειγμα ο φίλος μου με το saxo εξάτμιση: μαμα->ποπαυ->μαμα->μεταχειρισμένο λάθος supersprint->παπαδόπουλος->supersprint group n!
Σίγουρες και δοκιμασμένες λύσεις...εκτός αν γουστάρετε περιπέτεια Wink
TONY PAP - Πεμ 15 Ιαν 2004, 14:38:16
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ GTC.GR ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ coupe FX :
ΜΟΥΦΑ ΜΑΓΚΕΣ ....

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ . ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΕΣΑΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ . ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ . ΚΛΑΙΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ.
ΑΦΟΥ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΗ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ 6 ΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΩ
ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ . ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ . ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΟΠΩΣ ΤΡΑΒΑΓΕ ΠΡΙΝ .
ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ.
ΠΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ

86 ΑΛΟΓΑ ΣΤΟ ΤΡΟΧΟ ΠΙΚΡΑ
ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ : ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΑ ΕΒΓΑΖΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΩ....ΤΟΥ ΕΞΗΓΩ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΛΟΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΖΕ 120 ΑΛΟΓΑ....

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΓΥΡΟ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΗΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΛ.ΣΤΗ ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ BOSAL BROSPEED ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΥΠΕ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ...ΑΝΗΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΑ ΜΕ 2α ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΒΓΑΖΩ ΜΕ 1η
ΠΕΡΑΣΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΩ ΠΑΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΟΥ ,ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ , ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ DOWN ΤΑ Γ******Α ΤΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΕ Μ@Λ@ΚΙΕΣ..........
ΜΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ Μ@Λ@ΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ . ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΜΕ 220 ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ 6 ΑΛΟΓΑ ! ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ...

ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .(ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΙΜΑ ΑΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ...).

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΧΙΟΥΝΤΑΙ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ , ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.......

-ο -

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ

απο μένα ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ...
Baphomet - Πεμ 15 Ιαν 2004, 15:02:37
Θέμα δημοσίευσης:
μηπως το παραγαμει κ αυτος? δηλάδη έβαλε ενα τελικο και του εκοψε 34 αλογα? ή αν το 120 που λεει ειναι στροφαλο του εκοψε 20+ αλογα? μαλ***ες μου φαινονται αυτες. βέβαια με ανησυχει ιδιαίτερα αυτό που λέει έστω κι αν είναι το μισο αλήθεια... απ'την αλλη ο καθενας μπορει να γραφει οτι θελει και δε ξερουμε τι σκοπούς έχει... δε ξερω τι να πω...εγω παντως σε αυτη την λύση της brospeed υπολόγιζα όταν με το καλό έρθει η ώρα μου... θα προσέξω πολύ παντως και μαλλον θα αγγαρέψω και καποιον εμπειρο του club όταν αρχίσω την αναζήτηση μου...
TONY PAP - Πεμ 15 Ιαν 2004, 15:02:55
Θέμα δημοσίευσης:
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Arrow

Σήμερα το πρωί αφού πήρα πρωινή απαλλαγή απ το λόχο , πήγα εκεί που έβαλα την εξάτμιση.
ζήτησα να μου βγάλουν το μεσαίο καζανάκι το οποίο ήταν διπλάσιο σε μέγεθος απο το εργοστασιακό και έβαλα πάνω το μαμά.
το αμάξι ξαναπήρε τα πάνω του και τώρα τραβάει καλά και από χαμηλά.βέβαια χάθηκε εκείνος ο πωροτικός μπάσος ήχος που έβγαζε και ομολογώ ότι μου άρεσε αλλά το αμάξι πάει όπως παλιά χωρίς να κρεμάει.
Άφησα πάνω το καινούργιο καζανάκι γιατί δείχει καλά στο μάτι και δεν φαίνεται να παρουσιάζει δυσλειτουργίες. Οι σωλήνες μεταξύ των καζανιών είχαν διαφορά 4 χιλιοστά σε σχέση με τους εργοστασιακούς! ! !

πρέπει να τονίσω ότι από τη βιτρίνα μήκους 7 μέτρων απουσίαζαν τα catback systems που ήταν κρεμασμένα για χιουντάι και αυτό μαλλον έχει να κάνει με την περίπτωσή μου.....

επίσης κάποιο σημείο(κόκινη κολόνα) στο οποίο παλιά έγραφε δεν επιστρέφονται χρήματα σήμερα ήταν βαμένο με άσπρο χρώμα.......

στους φίλους κουπέδες και γενικότερα σε όλους τους αδερφούς gtcανιστές : ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥΣ - ΚΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ !

... ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ Very happy
Marellios - Πεμ 15 Ιαν 2004, 16:22:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα πηγα στη Bosal με σκοπο να αλλαξω τη θεση του λ.Τελικα δεν
το εκανα.Ισως στο μελλον(ειμαι αναποφασιστος).
Το κοστος αλλαγης της θεσης:
20 ευρω σ'αυτους και 20 στον ηλεκρολογο για να μου μακρυνει τα καλωδια.
Εκει λοιπον που περιμενα για να ανεβασω το αμαξι στη μπαριερα ερχεται ενας απο αυτους που δουλευουν και με πηρε και μου ανοιξε το καπω του αυτοκινητου του(ετσι ειπε τουλαχιστον,τωρα αν ηταν οντως δικο του δεν ξερω ή το ειχε αφησει καποιος αλλος εκει).Ηταν ενα 106.Ο λαμδα και σε αυτο εβλεπε μονο τους 2 κυλινδρους.Μου λεει:"Εγω γιατι δεν το εβαλα πιο κατω;"Μου εξηγησε καποια πραγματα(μερικα απο τα οποια δεν θυμαμαι επ' ακριβως-κατι περι μιγματων) και εν κατακλειδι μου ειπε οτι ειναι καλυτερα ετσι."Αν θες στον αλλαζω μου ειπε".Το σκεφτηκα και δεν τον αλλαξα τελικα.Δεν ξερω τι στον π@@@@@ να κανω.

nikapos έγραψε:
να ρωτησω κατι αλλο... τελικα ποιο ηταν το συνολικο κοστος της μετατροπης? διοτι απ οτι καταλαβαινω, πρεπει να προστεθουν στο αρχικο κοστος, το κοστος των δυναμομετρησεων, το κοστος αλλαγης θεσης του αισθητηρα κι ο,τι αλλο. Μήπως τελικα συνεφερε να πουλησεις το αυτοκινητο και να παρεις το 16v η και το 1600 μεταχειρισμενο?

Εδω θα διαφωνησω.Θεωρω οτι οι δυναμομετρησεις δε συμπεριλαμβανονται στο κοστος.Αν θες τις κανεις δε στο επιβαλλει κανεις.
Αν πουλησω το αμαξι τωρα αντε να πιασει 3.000.000 και πολλα λεω.Μετα δε θελω κι αλλο ενα μυριο;Τοσο εκανε το κιτ;Κι αν το μεταχειρισμενο ειναι προβληματικο;
Το 1.6 εχει κι αλλα εξοδα.Δεν ειμαι σε θεση να ανταπεξελθω σε αυτα στην τρεχουσα φαση της ζωης μου.Δυστυχως.
STELIOS - Πεμ 15 Ιαν 2004, 19:21:12
Θέμα δημοσίευσης:
petrskar έγραψε:
μηπως το παραγαμει κ αυτος? δηλάδη έβαλε ενα τελικο και του εκοψε 34 αλογα? ή αν το 120 που λεει ειναι στροφαλο του εκοψε 20+ αλογα? μαλ***ες μου φαινονται αυτες. βέβαια με ανησυχει ιδιαίτερα αυτό που λέει έστω κι αν είναι το μισο αλήθεια... απ'την αλλη ο καθενας μπορει να γραφει οτι θελει και δε ξερουμε τι σκοπούς έχει... δε ξερω τι να πω...εγω παντως σε αυτη την λύση της brospeed υπολόγιζα όταν με το καλό έρθει η ώρα μου... θα προσέξω πολύ παντως και μαλλον θα αγγαρέψω και καποιον εμπειρο του club όταν αρχίσω την αναζήτηση μου...

Mπα... δεν νομιζω να εχασε ΤΟΟΟΣΑ αλογα. Οι τυποι εκει του μετρησαν 86 αλογα στο τροχο, αυτος ισχηριζεται οτι ειχε 120 (μαλλον το 1600 που λενε οι καταλογοι στα περιοδικα κτλ) αλλα τα 120 (ονομαστικα) ειναι του κινητηρα, δηλαδη στον στροφαλο.
Τωρα, αμα ειχε 120 ο κινητηρας του, στον τροχο θα ειχε καμια 100αρια στη καλητερη, να μην πω 95. Αρα αν εχασε θα εχασε καμια 10αρια αλογα.
Παντως η αληθεια ειναι οτι τον γαμισαν τον τυπο (αν αυτα ειναι αληθεια). Αλλα τι περιμενεις με 220 ευρω? Τα ΚΑΛΑ χταποδια - κατ. - εξατμηση κοστιζουν.

Παντως ψαχτo κι'εσυ, αλλα γενικα απ'οτι ακουω και απ'το club και απο γνωστους η καλητερη λυση ειναι Supersprint (βεβαια ειναι ακριβουτικη).
STELIOS - Πεμ 15 Ιαν 2004, 20:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
Οσο αναφορα τον αισθητηρα λ.

Λοιπον, οταν μπαινει χταποδι 4 -2 -1, γιατι πιανουν τους δυο ακριανους κυλινδρους (2) σε μια κοινη εξωδο και τους δυο μεσαιους (2) σε αλλη κοινη και μετα στο τελος σε μια (1) ???

Εχει να κανει με την σειρα λειτουργειας των 4 κυλινδρων. Οι κινητηρες 4 κυλινδρων σε σειρα εχουν σειρα λειτουργειας 1&4 (δυο ακριανοι) και μετα 2&3 (δυο μεσαιοι). Γι'αυτο το λογο και τα χταποδια εχουν αυτη την συνδεσμολογια (δηλαδη μια εξωδος εξυπηρτει δυο πιστονια που δουλευουν στον ιδιο χρονο - 1&4 μια εξωδος, 2&3 αλλη εξωδος)).
Τωρα ο αισθητηρας λ μπαινει σηνηθως αναμεσα σε 2 σωληνες αλλα διαφορετικων κυλινδρων (ας πουμε μεταξη του 1&2 ή του 3&4) ετσι ωστε να παιρνει πληροφοριες για ολους του κυλινδρους. Δηλαδη στον ενα χρονο παιρνει ενδηξη για τον 1 (που λειτουργει την ιδια στιγμη με τον 4) και τον επομενο χρονο παιρνει ενδηξη για τον 2 (που λειτουργει την ιδια στιγμη με τον 3) χωρης να χρειαζεται ομως να ελεγχει ολους τους κιληνδρους. Απλα ελεγχει τους δυο (που λειτουργουν σε διαφορετικο χρονο) και θεωρει πως οι αλλοι δυο δουλεουν αντιστοιχα. Λοιπον, αφου απ΄το εργοστασιο το αμαξι ερχεται με εναν αισθητηρα λ (στην απλη πολλαπλη εξαγωγης) ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ. Διαδικασια παρα πολυ δυσκολη για μη ειδικους αφου εκτως απ την τοποθετηση θα πρεπει ο εγκεφαλος να αναγνωριζει και να διαβαζει και τον δευτερο αισθητηρα.

Ελπιζω να ελυσα αποριες......
kaisaras96 - Πεμ 15 Ιαν 2004, 23:47:45
Θέμα δημοσίευσης:
TONY PAP έγραψε:

Aυτα μου τα ειχαν πει κι εμενα ηρθε δηλαδη το κιτ????ποσο κανει δεν μας γραφεις?????Μου ειχαν υποσχεθει οτι με τον καταλυτη που θα βαζουν δεν θα βγαζει σφαλμα antipolution!
και οτι αντιστοιχο κιτ ειναι και αυτο για τα Micra και Almera με καταλυτη και δυο αισθητηρες.

Απογοητευμενοι πελατες υπαρχουν παντου,αφου βρεθηκε λυση οκ.

Ρε Kosta που εχουμε και το ιδιο ονομα.Αν θες να πεταξεις 40 ευρα και συν της αλλης να μη ζεστενεται και ο λαμδα καντο.Εγω κοβω το κεφαλι μου(το πανω) οτι δεν υπαρχει περιπτωση να σε σωσει ο εγκεφαλος σε περιπτωση που βουλωσει μπεκ.
Ακου κι εναν μηχανολογο(εστω φοιτητη)οσο το αμαξι σου λειτουργει κανονικα και δεν βαραει πυρακια δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα
Οι εγκεφαλοι που εχουν τα αμαξια μας ειναι καβουρδιστηρια τελειως εχουν αστειες δυνατοτητες και αν περιμενεις να σε σωσουν σωθηκες.

Ολοκληρο κλαμπ ας βγει ενας που του βουλωσε μπεκ και χαλασε η μηχανη
Πυρακιαειναι η λεξη που πρεπει να φοβασαι

Ακουω Supersprint Supersprint Supersprint Supersprintμα με τα λεφτα που κανει ενα τετοι τελικο βαζεις ολοκληρο κιτ της Μποσαλ
Με τα λεφτα που κανει το κιτ της Supersprint βαζεις καινουργεια μηχανη.
Εγω προσωπικα εχω Sebring που εκανε 150 ευρω λιγοτερα αλλα 100ςυρω παραπανω απο χειροποιητα αλλα ειμαι ευχαριστημενος.
Δεν υπαρχουν μαγικες εξατμισεις.....
pugsang - Παρ 16 Ιαν 2004, 08:17:13
Θέμα δημοσίευσης:
Συγνωμη αλλα δεν μιλησε κανενας για βουλωμενα μπεκα αλλα για πυρακια οπως λες και εσυ τα οποια ειναι καθαρα ζήτμα φτωχού μιγματος

Και δεν εισαι ο μονος Μηχανολογος εδω μεσα μαστορα.........
TONY PAP - Παρ 16 Ιαν 2004, 09:11:22
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
TONY PAP έγραψε:

Aυτα μου τα ειχαν πει κι εμενα ηρθε δηλαδη το κιτ????ποσο κανει δεν μας γραφεις?????Μου ειχαν υποσχεθει οτι με τον καταλυτη που θα βαζουν δεν θα βγαζει σφαλμα antipolution!

Δεν υπαρχουν μαγικες εξατμισεις.....

Οταν άκουσα τα παραπάνω και μαιμουδιές και χειροποιητα ... δεν ενδιαφέρθηκα ουτε τιμή να ρωτήσω. Αντε γειά. Cool

Σίγουρα δεν υπάρχουν ουτε μαγικές εξατμίσεις - ούτε μαγικά άλογα και πολύ περισσότερο ούτε μαγικά ευρώ.
Αυτά και γεια χαρά σε όλους.
Ghost Dog - Παρ 16 Ιαν 2004, 17:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
Kouzman έγραψε:
P.S. ηταν κανεις χτες Ribas...???

Σε ειδα κανα δυο φορες που περασες απο κει!!.... Very happy Very happy
kaisaras96 - Σαβ 17 Ιαν 2004, 00:00:22
Θέμα δημοσίευσης:
pugsang έγραψε:
Συγνωμη αλλα δεν μιλησε κανενας για βουλωμενα μπεκα αλλα για πυρακια οπως λες και εσυ τα οποια ειναι καθαρα ζήτμα φτωχού μιγματος

Και δεν εισαι ο μονος Μηχανολογος εδω μεσα μαστορα.........

Very happy Very happy Very happy Very happy
Σα μαστορας εχω να πω οτι τα πυρακια ειναι συνεπεια Idea Idea φτωχου μιγματος+ Arrow υψηλων θερμοκρασιων+ Arrow κακης ποιοτητας βενζινης+ Arrow υπερβολικου αβανς+ Arrow hot spots στο θαλαμο καυσης+ Arrow και κατι που μπορει να ξεχναω-μην ξερω. Exclamation Exclamation Exclamation

Idea Ο μαστροκωστας ειναι πεπεισμενος οτι ο αισθητηρας λαμδα δεν καταλαβαινει τα πυρακια αλλα ο knock sensor και το αυτι μας... Exclamation

Με καλη διαθεση συναδελφε Wink
gavanas - Σαβ 17 Ιαν 2004, 16:57:46
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω κι εγώ που θα θεωρούμαι μηχανολόγος του χρόνου?(αν πάει καλά η εξεταστική...)

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
kaisaras96 δεν θα βρεις κανένα να σου πει για βουλωμένο μπέκ, το θεωρώ κι εγώ πολύ ακραίο. Σκέψου όμως πως η διατομή ενός μπέκ μετά από καιρό έχει μειωθεί κατά ένα 5%. Κατά συνέπεια στον ίδιο παλμό - χρόνο ψεκασμού μπαίνει λιγότερη βενζίνη με τον ίδιο αέρα. Ο εγκέφαλος όμως διαβάζει από το λ που είναι στην εξαγωγή δυο άλλων κυλίνδρων που δουλεύουν κανονικά, και δεν αυξάνει το χρόνο ψεκασμού ώστε να το φέρει στα ίσια του. Ο knock sensor όμως του λέει : μάστορα έχεις πυράκια. ok, θα παίξω με το αβάνς. Και χαλάει τη ρύθμιση και στους άλλους κυλίνδρους. Αν βέβαια έχει τέτοια περιθώρια μεταβολής του αβάνς, γιατί αλλιώς έχεις και μειωμένη απόδοση στους τρείς και πυράκια στον τέταρτο.

τώρα τα δίνεις τα 40 ευρώ να αλλάξεις θέση το λάμδα ή στηρίζεσαι στην τύχη?
όσο για το θέμα της supersprint αλλά και λοιπών βελτιώσεων, μια είναι η λέξη. Value for money. Επειδή δεν είμαστε ο βωβός, να πάρουμε το 206 κομπλέ και με 15 μαστόρια να μας το φτιάχνουνε όταν το σπάμε, καθόμαστε και διαβάζουμε και γράφουμε στο forum.
Pughell - Σαβ 17 Ιαν 2004, 17:06:37
Θέμα δημοσίευσης:
Σχετικα με τα πυρακια,αν νομιζετε οτι ο knock sensor "μπαινει" τοσο ευκολα στο παιχνιδι,κανετε λαθος...Πρωτα το μοτερ θα κροταλισει 4-5 φορες καλα,λες και τα πυρακια παιζουν πιανο με τα πιστονια,και μετα θα κοψει αβανς ο knock sensor... Very happy

Οσο για τις μαγικες εξατμισεις,εννοειται οτι δεν υπαρχουν...Το θεμα ειναι ποσο υποψηφια κοροιδα ειναι αυτα που θα παρουν τις χειροτερες απο αυτες... Wink
gavanas - Κυρ 18 Ιαν 2004, 13:50:34
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Σχετικα με τα πυρακια,αν νομιζετε οτι ο knock sensor "μπαινει" τοσο ευκολα στο παιχνιδι,κανετε λαθος...Πρωτα το μοτερ θα κροταλισει 4-5 φορες καλα,λες και τα πυρακια παιζουν πιανο με τα πιστονια,και μετα θα κοψει αβανς ο knock sensor... Very happy

Οσο για τις μαγικες εξατμισεις,εννοειται οτι δεν υπαρχουν...Το θεμα ειναι ποσο υποψηφια κοροιδα ειναι αυτα που θα παρουν τις χειροτερες απο αυτες... Wink

Γεγονός. Στην πράξη βέβαια τα πυράκια (στο 16άρι) έρχονται μόνο με βενζίνη από 98 οκτάνια και κάτω, στις χαμηλές στροφές. Με τις 99+ , 100άρες βενζίνες δεν έχω ακούσει τίποτα ποτέ. Λογικά όταν πατάμε βαθιά το γκάζι από 1200 στροφές ο χάρτης δεν έχει πλούσια μίγματα και σε συνδυασμό με κακή βενζίνη δίνει πυράκια. Για ένα δυο δευτερόλεπτα ακούγεται το κρακ-κρακ και προφανώς μετά κόβει αβάνς.

Ξεφύγαμε από το θέμα όμως...
kaisaras96 - Κυρ 18 Ιαν 2004, 18:04:20
Θέμα δημοσίευσης:
gavanas έγραψε:
.... η διατομή ενός μπέκ μετά από καιρό έχει μειωθεί κατά ένα 5%. Κατά συνέπεια στον ίδιο παλμό - χρόνο ψεκασμού μπαίνει λιγότερη βενζίνη με τον ίδιο αέρα. Ο εγκέφαλος όμως διαβάζει από το λ που είναι στην εξαγωγή δυο άλλων κυλίνδρων που δουλεύουν κανονικά, και δεν αυξάνει το χρόνο ψεκασμού ώστε να το φέρει στα ίσια του. Ο knock sensor όμως του λέει : μάστορα έχεις πυράκια. ok, θα παίξω με το αβάνς. Και χαλάει τη ρύθμιση και στους άλλους κυλίνδρους. Αν βέβαια έχει τέτοια περιθώρια μεταβολής του αβάνς, γιατί αλλιώς έχεις και μειωμένη απόδοση στους τρείς και πυράκια στον τέταρτο.

Εγω αυτο που λεω και ειναι αληθεια οτι το εχουμε κουρασει το θεμα,ειναι οτι υπαρχουν αμαξια που απο το εργοστασιο παιρνουν σημα απο δυο μονο κυλινδρους και δεν τρεχει και τιποτα.
Ο knock sensor αφηνει το πολυ ενα πυρακι να ακουστει(ισως σε πολυ παλια μοντελα να αφηνει παραπανω,αλλα οσα εχω δει εγω...) και ειναι σιγουρο οτι θα καταφερει να κοψει το αβανς τοσο ωστε να μην συνεχιστουν.Εξαιρεση αποτελει η περιπτωση που ζοριζεις το αυτοκινητο με 4η,5η και 1100 στροφες σε ανηφορα οπου δεν γινεται τιποτα.

Ενας φιλος σε ενα φιεστα που του βουλωσαν τα μπεκ απο κακη βενζινη το καναν ολα μαζι και το αμαξι απλα εχανε αρκετα σε επειδοσεις χωρις να βαραει πυρακια παντως.

Σκεψου κατι αλλο ο εγκεφαλος δεν εχει την δυνατοτητα να αυξησει την παροχη στο ενα μπεκ μονο,οποτε αν βουλωσει ενα τοτε θα πρεπει ολοι οι υπολοιποι κυλινδροι να λειτουργουν με πλουσιο....
Ο λαμδα ειναι πολυ ευαισθητος,στις ζημιες και τον χρησιμοποιει ο εγκεφαλος σαν αναδραση και κυριως για τις περιπτωσεις που παμε με μισο γκαζι.
Σε ψαγμενους βελτιωτικους εγκεφαλους βαζουν ενα λαμδα σε καθε κυλινδρο,ομως ο αισθητηρας αυτος ειναι πανακριβος γιατι εχει φοβερη αποκριση(που δεν εχει ο δικος μας) και ακριβεια(επεισης),τετοιο νομιζω εχει ο δημητριαδης στην intgralle.
Στους περισσοτερους εγκεφαλους οταν παμε με τερμα γκαζι το σημα του λαμδα παει στα σκουπιδια κυριολεκτικα.
Σε S3 που φοραει κορυφαιο μανατζμεντ αν καει το airflow meter δεν βγαζει σημα ο εγκεφαλος και ειναι να απορεις πως λειτουργει....το επαθε φιλος.Κι εδω μιλαμε για βασικο σημα εισοδου κι οχι αναδραση.
Εδω βαζεις ενα ελευθερο φιλτρο και μπορει να μην φτασει να το καλυψει ο εγκεφαλος...
Εγω ειδα και κατι αλλο και απογοητευτικα,εχω ακουσει πολλα πειραγμενα ραλλυ να εχουν κλασικα ασταθες ρελαντι και λεω φταινε οι εκκεντροφοροι.Οταν πετυχα στο δρομο το cc του κουζμαν παρατηρησα οτι κρατουσε ενα σχεδον αριστο,εργοστασιακο ρελαντι κι ας φοραει εκκεντροφορους.Δηλαδη η ασταθεια οφειλεται σε αδυναμια του εγκεφαλου κι οχι αναγκαστικα σους εκκεντροφορους.

Για αυτο βαζουμε βενζινη απο σωστα πρατηρια μονο και καθαριζουμε τα μπεκ σε λογικα διαστηματα για να χουμε το κεφαλι μας ησυχο.

Αν υπαρχει κανας "πατρινος" μηχανικος να κανονησουμε κανα meeting
Baphomet - Κυρ 18 Ιαν 2004, 19:59:44
Θέμα δημοσίευσης:
καλά ρε παίδες ας λήξει το θέμα...σίγουρα έχετε όλοι ένα μέρος δίκιου, θα δούμε τι θα γίνει με το αμάξι του παιδιού που δεν πείραξε τον λ.

kaisaras96 έγραψε:

Αν υπαρχει κανας "πατρινος" μηχανικος να κανονησουμε κανα meeting

ο gavanas πάτρα δε σπουδάζει...?

αλήθεια gavana μήπως..., λέω μήπως, εiσαi παιδί του sj??
Pughell - Κυρ 18 Ιαν 2004, 22:37:31
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Στους περισσοτερους εγκεφαλους οταν παμε με τερμα γκαζι το σημα του λαμδα παει στα σκουπιδια κυριολεκτικα.

Δυστυχως ουτε στον υπνο σου δεν συμβαινει ετσι...Κανενα μοτερ με ψεκασμο δεν μπορει να δουλεψει χωρις λ και αυτα που γραφουν τα περιοδικα ειναι εντελως μ@λ@κιες...Επισης σε καμια περιπτωση δεν βγαινει off.

Παράθεση:
Σε S3 που φοραει κορυφαιο μανατζμεντ αν καει το airflow meter δεν βγαζει σημα ο εγκεφαλος και ειναι να απορεις πως λειτουργει...

Σε ολα τα VAG,σε περιπτωση που βγαλει βλαβη το Air Flow Meter εχεις πιθανοτητα 80-90% να χτυπησεις μοτερ και τα περι λειτουργιας ειναι κοτσανες...Για αυτο και η VW ακομα και μετα απο τοσα χρονια παρουσιασης αυτου του μοτερ,ακομα και σε αυτοκινητα 4-5 χρονων,αλλαζει αυτο το εξαρτημα δωρεαν και εντος εγγυησης...Ιδιαιτερα στο συγκεκριμενο θεμα δεν τιθεται αντιφαση γιατι ειναι η φυση της δουλειας μου τετοια που το ξερω παααρα πολυ καλα. Wink

Οσο για το ρελαντι εισαι φαουλ για τον εξης πολυ απλο λογο...Οταν ο/οι εκκεντροφοροι ενος μοτερ ειναι αρκετα αγριοι με εμφαση στην αποδοση,και δεν υπαρχει και μεταβλητος χρονισμος διαρκειας ή βυθισματος,τοτε αναγκαστικα το ρελαντι θα παιζει.
Επιγραμματικα,κανενα 13αρι Rallye,14αρι XSi και 16αρι 8v XSi και Rallye δεν εστρωσαν ποτε ρελαντι,ασχετα με το τι προγραμμα φορεσαν.
Το ιδιο ακριβως ισχυει και για τα 16v.Απλα για το μοτερ του Κουζμαν που αναφερεις σαν παραδειγμα,ειναι πολυ απλη η εξηγηση...Το μοτερ ειναι πολυ ηπια χρονισμενο για αυτο και δουλευει ετσι. Wink Που και παλι ειναι σχετικο γιατι το ρελαντι εξαρταται κατα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο και απο την εξατμιση...
S16 - Κυρ 18 Ιαν 2004, 23:09:28
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Παράθεση:

Δυστυχως ουτε στον υπνο σου δεν συμβαινει ετσι...Κανενα μοτερ με ψεκασμο δεν μπορει να δουλεψει χωρις λ και αυτα που γραφουν τα περιοδικα ειναι εντελως μ@λ@κιες...Επισης σε καμια περιπτωση δεν βγαινει off.

Στελιο οταν ο εγκεφαλος δουλευει σε open loop δεν παρακολουθει το L.
Διαβαζει καθορισμενους χαρτες. Wink Wink

Μια εξαιρεση ειναι τα μοτερ της TOYOTA που ακομα και σε open loop, ο εγκεφαλος παρακολουθει τον L.Αλλα αυτη ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.
Pughell - Κυρ 18 Ιαν 2004, 23:19:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κανενα μοτερ δεν δεν δουλευει χωρις μετρησεις απο τον λ γιατι θα σπασει λογο λαθος μιγματος...
...Εκτος και αν ξερετε καλυτερα απο τον προγραμματιστη της Sportec που προγραμματιζει Porsce,Audi και αλλα ταπεινα κουβαδακια... Wink
S16 - Δευ 19 Ιαν 2004, 00:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Κανενα μοτερ δεν δεν δουλευει χωρις μετρησεις απο τον λ γιατι θα σπασει λογο λαθος μιγματος...
...Εκτος και αν ξερετε καλυτερα απο τον προγραμματιστη της Sportec που προγραμματιζει Porsce,Audi και αλλα ταπεινα κουβαδακια... Wink

Εσενα προσωπικα σου εχει πει ο προγραμματιστης που λες οτι ο ΜΜ σε open loop παρακολουθει τον L; Wink
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2004, 01:00:41
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα μου ειπε,γιατι ειχε συμπεσει η εποχη που στο TFRC ολοι ελεγαν το ιδιο πραγμα,οτι κανενα μοτερ με ψεκασμο δεν μπορει να δουλεψει σωστα χωρις λ ή εστω και με χαλασμενο γιατι ασχετα με το φορτιο και τις στροφες η αναλογια δεν μπορει να οριστει ανεξελεγκτα καθως με το επιπλεον ή λιγοτερο καυσιμο,στην πρωτη περιπτωση θα χτυπαει συνεχεια πυρακια ενω στην αλλη θα λιωσει πιστονια.Για αυτο ακομα και στους αγωνιστικους εγκεφαλους τιποτα δεν αλλαζει οσο αφορα τον λ. Wink
Και αν καποιος αμφιβαλλει,ας ξεβιδωσει τον λ και ας κανει μια βολτα το αμαξι του για 20-30 χλμ και με χαμηλες στροφες αλλα και με full γκαζι και ας μας πει εντυπωσεις...
S16 - Δευ 19 Ιαν 2004, 01:07:44
Θέμα δημοσίευσης:
Roadrunner έγραψε:
Pughell έγραψε:

Εσενα προσωπικα σου εχει πει ο προγραμματιστης που λες οτι ο ΜΜ σε open loop παρακολουθει τον L; Wink

Στελιο συμφωνω μαζι σου οτι ο L ειναι απαραιτητος. Wink
Απλα σε open loop ο εγκεφαλος δεν παιρνει υποψιν το τον L και δουλευει με αποθηκευμενους χαρτες γι΄αυτο το 'φορτιο'. Razz
Δημήτριος - Δευ 19 Ιαν 2004, 01:09:02
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν ο κινητήρας αρχίζει να κτυπά πυράκια, τα πράγματα περιπλέκονται. Δεν αποτελεί λύση το να μειωθεί το avans από τον εγκέφαλο. Αυτό γίνεται για λόγους ανάγκης.

Ο λόγος είναι απλός. Η αυτανάφλεξη θα συμβεί όταν ξεπεράσουμε κάποιο όριο θερμοκρασίας ή πίεσης μέσα στον θάλαμο καύσης.
Όταν το avans μειώνεται πέφτει η απόδοση του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι περισότερα ποσά θερμότητας απορρίπτονται προς τα τοιχώματα, χωρίς να μπορέσουν να μετατραπούν σε έργο (που θα εφαρμοζόταν στο έμβολο). Συνεπώς η θερμοκρασία των τοιχωμάτων αυξάνει ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να "ενθαρύνονται" τα πυράκια ακόμα περισσότερο...
Τότε ο εγκέφαλος θα δώσει σήμα για περεταίρω μείωση του avans και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται. Για τον λόγο αυτόν το avans επιτρέπεται να μειωθεί ως ένα βαθμό.

Το πλούσιο μείγμα αποτρέπει τα πυράκια αφού η βενζίνη δρά σαν ψυκτικό μέσο κατά την είσοδό της στον θάλαμο καύσης (μέσω της εξάτμισής της). Αυτό βέβαια δεν εφαρμόζεται ποτέ λόγω των περιβαλλοντικών περιορισμών (τους οποίους υποστηρίζω!).
Κάτι παρόμοιο (σε πολύ καλύτερο βαθμό όμως, λόγω μεγαλύτερης θερμοχωρητικότητας) επιτυγχάνεται και με το water injection. Είναι ενδεικτικό ότι στην F1, όταν χρησιμοποίησαν κάποιες ομάδες (κάποια στιγμή, δεν ξέρω πότε) αυτήν την τεχνολογία, μπόρεσαν να ανεβάσουν την πίεση εισαγωγής μέχρι τα 5 bar!!!

Στους κινητήρες πτωχού μίγματος, το αντιστάθμισμα στο έλλειμα των καυσαερίων το αντικαθιστά η "πληθωρική" παρουσία των καυσαερίων. Βέβαια πτωχό μίγμα ένας τέτοιος κινητήρας καίει μόνο στα μερικά φορτία. Όταν ο οδηγός πατήσει το γκάζι τέρμα ο εγκέφαλος δίνει εντολή στα μπεκ να εμπουτίσουν το μίγμα, ώστε αυτό να γίνει στοιχειομετρικό.
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2004, 01:15:24
Θέμα δημοσίευσης:
Μητσο(Δημητριε) υπαρχει μια ειδικη αναλογια...Το επιπλεον καυσιμο σπαζει μοτερ ασχετα αν το εχετε ακουσει λιγες φορες...Το φαινομενο ειναι πολυ πιο εντονο σε αμαξια με turbo... Wink
Θεωρητικα ετσι οπως το λετε,το δικο μου αμαξι που εχει αγωνιστικο προγραμμα,δεν θα επρεπε να εχει καθολου σημα απο τον λ απο τις 3500 και μετα...Ελα ομως που δεν ειναι ετσι... Rolling eyes
Δημήτριος - Δευ 19 Ιαν 2004, 01:26:07
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Μητσο(Δημητριε) υπαρχει μια ειδικη αναλογια...Το επιπλεον καυσιμο σπαζει μοτερ ασχετα αν το εχετε ακουσει λιγες φορες...Το φαινομενο ειναι πολυ πιο εντονο σε αμαξια με turbo... Wink
Θεωρητικα ετσι οπως το λετε,το δικο μου αμαξι που εχει αγωνιστικο προγραμμα,δεν θα επρεπε να εχει καθολου σημα απο τον λ απο τις 3500 και μετα...Ελα ομως που δεν ειναι ετσι... Rolling eyes

Η αναλογία έχει σχέση με την κατανάλωση και με τα εκπεμπόμενα καυσαέρια και πολύ μικρή σχέση με την αντοχή του κινητήρα. Απλά, αν κάποιος κινητήρας έπαθε ζημιά, θα την έπαθε έμμεσα από "λάθος μίγματα". Δηλαδή μπορεί τα "λάθος μίγματα" να αποσυντόνισαν κάτι άλλο πάνω στον κινητήρα (π.χ. κάτι περιφερειακό) και αυτό το κάτι άλλο να κατέστρεψε τον κινητήρα....

Όμως, στην περίπτωση των πτωχών μιγμάτων, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις, ώστε να αποφεύγεται η κακή (σε απόδοση) καύση και τα πυράκια. Αυτές είναι άμεσες συνέπειες της αναλογίας καυσίμου - αέρα πάνω στην αξιοπιστία του κινητήρα.
Το πλούσιο μείγμα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν κινητήρα άμεσα. Έμμεσα μπορεί (π.χ. αν τα μπουζί μαυρίζαν μπορεί να αντιμετώπιζε πρόβλημα όλος ο κινητήρας).

Όταν λες "να έχει σήμα από τον λ" τι εννοείς;
Pughell - Δευ 19 Ιαν 2004, 01:32:26
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Το πλούσιο μείγμα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν κινητήρα άμεσα.

Καποια πραγματα δεν θα σας τα μαθουν ποτε στην σχολη...Το πλουσιο μιγμα δεν εχει σωστη καυση αφου δεν επαρκει ο αερας με αποτελεσμα αυτο που δεν καιγεται να "ξεπλενει" τον κυλινδρο και να περναει βενζινη στα λαδια με τα αντιστοιχα αποτελεσματα...Για αυτο και τα πουσαρισμενα μοτερ που δουλευουν με πλουσιο μιγμα λιωνουν πιστονια. Wink

Οταν λεω να εχει σημα εννοω οτι με τον τροπο που λετε αφου παρακαμπτει τον λ,τοτε θα επρεπε να εχω συνεχεισ φλογες σε καθε αλλαγη απο τις 5000 και πανω.
Δημήτριος - Δευ 19 Ιαν 2004, 01:40:11
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Καποια πραγματα δεν θα σας τα μαθουν ποτε στην σχολη...Το πλουσιο μιγμα δεν εχει σωστη καυση αφου δεν επαρκει ο αερας με αποτελεσμα αυτο που δεν καιγεται να "ξεπλενει" τον κυλινδρο και να περναει βενζινη στα λαδια με τα αντιστοιχα αποτελεσματα...Για αυτο και τα πουσαρισμενα μοτερ που δουλευουν με πλουσιο μιγμα λιωνουν πιστονια. Wink

Οταν λεω να εχει σημα εννοω οτι με τον τροπο που λετε αφου παρακαμπτει τον λ,τοτε θα επρεπε να εχω συνεχεισ φλογες σε καθε αλλαγη απο τις 5000 και πανω.

Ακριβώς αυτό εννοούσα όταν μίλησα για έμμεσα και άμεσα αποτελέσματα. Αυτό που περιγράφεις (που όντως συμβαίνει) είναι μια έμμεση αιτία. Το κατεστραμένο λιπαντικό χάλασε τον κινητήρα και όχι το πλούσιο μίγμα (που όμως ευθύνεται για την καταστροφή του λιπαντικού).
Τα πτωχά μίγματα όπως προκαλούν πυράκια σαν άμεση αιτία, δηλαδή επειδή ακριβώς είναι πτωχα και όχι γιατί θα χαλάσουν κάτι άλλο και αυτό το κάτι άλλο θα προκαλέσει τα πυράκια.

Αυτό με την παράκαμψη του λ δεν νομίζω να συμβαίνει. Δεν έχω διαβάσει τι λένε οι άλλοι επί του θέματος (είναι βράδυ, είμαι κουρασμένος αφού διάβασα την μέρα και έτσι δεν έχω κουράγιο να διαβάσω τα προηγούμενα). Ο λ πρέπει πάντα να λειτουργεί, ακόμα και αν έχει αρπάξει φωτιά το μοτέρ (λέμε τώρα...)
kaisaras96 - Δευ 19 Ιαν 2004, 02:55:46
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
... Wink

Φαινεται εγω ξερω τις εξαιρεσεις που επιβεναιωνουν τον κανονα σου.....
1)Το ιμπιζα του αδερφου μου που τον εχει καψει πες διαβαζει απο τον δευτερο....
2)Ενας καλος φιλος με Renault 19 1,8 16v το δουλευε πολυ καιρο με το λαμδα ξεσυνδεμενο γιατι δεν εκοβε το καυσιμο ο εγκεφαλος και πηγαινε λιγο καλυτερα το αμαξι ααααα και δεν εχει παθει τιποτα εδω και κανα 2χρονια σκισιμο
3)ειχα γνωρησει ενα "παιδι" στην πατρα με ενα ραλλακι γυρω στα 160 αν θυμαμαι καλα απο τον Σεβνταλη(δεν δινω και ορκο) και του χε βγαλει το λαμδα μεχρι να διορθωσει κατι προβληματα και δουλευε μια χαρα.

Με πολυ πλουσιο μοτερ μπορει να φτασεις(σε πολυ ακραιες καταστασεις) να ξεπλυνεις τον κυλινδρο συμφωνω κι εγω,αλλα το πρωτο που θα χαλασει ειναι ο καταλυτης

Οταν χαλαει ο λαμδα το αμαξι οφειλει να συνεχιζει να κινειται κανονικα οπως κι οταν ειναι κρυος και δεν δινει σημα.
ο λαμδα παιζει τον ρολο της αναδρασης δηλαδη της διορθωσης,στους χαρτες ειναι αποθηκευμενα στοιχεια για καθε κατασταση οποτε το μιγμα σε κανονικες συνθηκες(χωρις καποια βλαβη)δεν ξεφευγει πολυ απο τα προβλεπομενα,αν ο λαμδα ηταν πιο αξιοπιστος και γρηγορος θα ειχε πιο κυριαρχο ρολο αλλα εχει πολυ αργη δειγματοληψια

Το αν υπολογιζεται ο λαμδα στο τερμα γκαζι αποτελει μερος της συναρτησης ψεκασμου του εγκεφαλου και δεν αλλαζει με ενα προγραμμα Exclamation

[url]Δημητριε πολυ σωστη η αποψη σου για τα πυρακια μυριζομαι RD[/url]

Υπαρχουν αμαξια με λαμδα που βγαζουν φλογες,αν το επιτρεπει ο χρονισμος και η χαρτογραφηση και λειπει ο καταλυτης ολα γινονται

Δεν μου αρεσουν οι δογματισμοι και οι κοντρες(οχι αυτες με αμαξια για καυγαδες μιλαω Very happy Very happy )ο λαμδα ειναι απο τους στανταρ αισθητηρες που δεν λειπει απο κανενα συστημα διαχειρησης,απλα αρχιζω να καταλαβαινω ποσο χιμα ειναι το κεφαλαιο ECU στον κινητηρα

Το προβλημα στην ελλαδα ειναι οτι ολοι οι μαστορες δεν εχουν βγαλει ουτε ΤΕΙ μηχανολογιας και ας μη μιλησω για ΑΕΙ.Μπορει στην σχολη να μην μπαινουν σε λεπτομεριες γιατι εχεις να μαθεις αλλα 700 θεματα εκτος του αυτοκινητου,αλλα μαθαινεις βασικα πραγματα που με την εμπειρια δεν θα καταλαβεις ποτε,παιρνεις γερες βασεις....αντε πες στον μαστρομητσο για closed loop,για interpolation,για ροη μεσα σε αγωγο κτλ Shocked Shocked Shocked Shocked
Δημήτριος - Δευ 19 Ιαν 2004, 14:47:07
Θέμα δημοσίευσης:
kaisaras96 έγραψε:
Δημητριε πολυ σωστη η αποψη σου για τα πυρακια μυριζομαι R&D

Πολύ σωστά μυρίζεσαι!! Very happy Very happy

Δεν υπάρχει τεύχος που να μην έχω στείλει από τουλάχιστον μια επιστολή (η πλειοψηφία αυτών έχει δημοσιευτεί!).
Βέβαια αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έστειλα για το επόμενο τεύχος. Έχω στείλει (μεταξύ άλλων) σε Auto-Cad την ανάλυση των δυνάμεων που επιδρούν στην νέα ανάρτηση Pro-link της Honda (θεωρώ ότι το σώμα ισορροπεί σε μια νέα, όπως έλεγε το κουίζ, θέση), η οποία παρουσιάστηκε στο προηγούμενο τεύχος.

Αν δημοσιευτεί(τούν) θα είναι καλά... Rolling eyes Rolling eyes Very happy
PHSYBORG - Δευ 02 Φεβ 2004, 08:58:02
Θέμα δημοσίευσης:
Για να επανελθουμε στο θεμα που ανοιξε ο Κωστας!
Λοιπον χτες συναντηθηκαμε κ ανοιξαμε απο 2ες κ σε φαναρι !
Ακομα κ πρωτος να εφευγα με την 1η η 2α μολις βαζαμε 3ες εφτανε κ περναγε 1 αυτοκινητο μπροστα!!!!!!!
Παιδες τα χω παει πολλες φορες με 1400αρια 206 κ κατι τετοιο δεν μου χει ξανατυχει !ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ την κανει τη δουλεια του τελικα !
Εγω μπηκα ηδη σε σκεψεις κ του το ειπα κ του Κωστα!!!
.....σνιφ σνιφ...μυριζομαι χταποδακι ???? Wink
Baphomet - Δευ 02 Φεβ 2004, 11:38:10
Θέμα δημοσίευσης:
1. ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ
2. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ BODYKIT "ΕΒΑΛΕΣ" ΜΕΡΙΚΑ ΚΙΛΑ ΑΚΟΜΑ

ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕ? ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ? ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ?
PHSYBORG - Δευ 02 Φεβ 2004, 12:02:48
Θέμα δημοσίευσης:
petrskar έγραψε:

ΑΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕ? ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ? ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ?

1. Φιλτροχοανη κ τελικο Βeda !( μεσ την βδομαδα θα βαλω την χοανη σε (ιδιοκατασεκευη) βαρελακι-σκουπα μεσα με σωληνα απο μπροστα για κρυο αερα !
2. Το bodykit ειναι πολυεστερας αλλα ελαφρυ

Παντως εγω θα το ψαξω το θεμα χταποδι μολις τελειωσε με το bodykit ( αυριο μπαινουν τα πλαινα σποιλερ( τουμπανα ) κ next week αεροτομη τρελλη πανω στην μαμα )
Ανοιξαμε στην Λ.Καβαλας αλλα δυστυχως ειχε μια ψιλοκινηση κ 5ες δεν βαλαμε , ασε που πηγαινοντας στο meetin point ( φτασαμε σχεδον μαζι ) φαγαμε στη μουρη ενα κοματι πλαστικο που ηταν μες τη μεση του δρομου !

ΧΤΑΠΟΔΙ ( σουπια οπως λεει κ ο Poliths) εμενα μου φανηκε πολυ καλο ( ειδικα value for money ) αφου με 350e εφτασε τα 81 αλογακια !
Baphomet - Δευ 02 Φεβ 2004, 12:09:25
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
petrskar έγραψε:

1. Φιλτροχοανη κ τελικο Βeda !( μεσ την βδομαδα θα βαλω την χοανη σε (ιδιοκατασεκευη) βαρελακι-σκουπα μεσα με σωληνα απο μπροστα για κρυο αερα !
2. Το bodykit ειναι πολυεστερας αλλα ελαφρυ

Παντως εγω θα το ψαξω το θεμα χταποδι μολις τελειωσε με το bodykit ( αυριο μπαινουν τα πλαινα σποιλερ( τουμπανα ) κ next week αεροτομη τρελλη πανω στην μαμα )
Ανοιξαμε στην Λ.Καβαλας αλλα δυστυχως ειχε μια ψιλοκινηση κ 5ες δεν βαλαμε , ασε που πηγαινοντας στο meetin point ( φτασαμε σχεδον μαζι ) φαγαμε στη μουρη ενα κοματι πλαστικο που ηταν μες τη μεση του δρομου !

ΧΤΑΠΟΔΙ ( σουπια οπως λεει κ ο Poliths) εμενα μου φανηκε πολυ καλο ( ειδικα value for money ) αφου με 350e εφτασε τα 81 αλογακια !

επειδή δε θυμαμαι, ο κωστας έχει αλλάξει εισαγωγη? αρα σκεφτεσαι να πας κι εσυ για brospeed? ή γενικά για χταπόδι? αεροτομή από που? εχεις φωτο?
PHSYBORG - Δευ 02 Φεβ 2004, 12:23:25
Θέμα δημοσίευσης:
Φοραει σκουπα !Εγω σκεφτομαι πολλα για μηχανικα κ δεν ξερω ακομα !Ισως παω για χταποδι κ εγω!
Αεροτομη απο Varela ( εκει που εβαλα κ το bodykit) , φωτο δεν παιζει
kaisaras96 - Δευ 02 Φεβ 2004, 15:10:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω εχω να δηλωσω οτι ενα χταποδακι δεν παει ποτε χαμενο....οτι καλο μπαινει σε ενα μοτερ βοηθαει.
Ιδιως σε εμας τα καινουργια που υποφερουμε απο τον καταλυτη.....

Ειδατε στο Drive ενα 106 με 173ps που κανει φοβερο 0-100 και εχει ακομα την νορμαλ εξαγωγη του rallye....μηπως να παμε προς τα εκει....
PHSYBORG - Κυρ 23 Μάϊ 2004, 16:30:54
Θέμα δημοσίευσης:
Kωστα ξαναδιαβασα το τοπικ ολο αλλα δεν ειδα πουθενα να λες τι χταποδι ειχες ( μαμα) !
Ο καταλυτης ηταν πανω στη πολλαπλη η απο κατω?
Απο οτι εχω καταλαβει ηταν απο κατω κ βγηκε ο ιδιος κ μπηκε στο BOSAL,ε ?
Marellios - Τρι 01 Ιούν 2004, 15:14:18
Θέμα δημοσίευσης:
PHSYBORG έγραψε:
Kωστα ξαναδιαβασα το τοπικ ολο αλλα δεν ειδα πουθενα να λες τι χταποδι ειχες ( μαμα) !

Αν καταλαβα την ερωτηση το μαμα χταποδι ηταν 4-1.Το Bosal ειναι 4-2-1

PHSYBORG έγραψε:

Ο καταλυτης ηταν πανω στη πολλαπλη η απο κατω?
Απο οτι εχω καταλαβει ηταν απο κατω κ βγηκε ο ιδιος κ μπηκε στο BOSAL,ε ?

Ο καταλυτης Φιλιππε ηταν απο κατω.Κοπηκαν οι ενωσεις και μετα απλα σιδεροκολληθηκε με το χταποδι και το μεσαιο.

Sorry που αργησα να απαντησω αλλα ειχα καιρο να μπω
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Τρι 01 Ιούν 2004, 18:57:28
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω κι εγω την ιστορια μου πε παιδια! Ενα παληκαρι εδω στα Τρικαλα μια πρωια αποφασισε να να βαλει στο τουτου χταποδακι και καταλυτη. Το τουτου του ειναι το quicksilver 1.4 μοντελο 2003! Παει λοιπον αγοραζει το χταποδακι και τον καταλυτη ( ο καταλυτης sebrig ο χταποδι δεν ξερω) και παει σε εναν εξατμισα να τα περασει. Ολα μια χαρα! Το αμαξι στο ρελαντι πατωντασ γκαζι φενοταν οτι γα***σε αλλα...... στο δρομο ψοφια τα αλογα!!!!!!! Τι παιχτηκε εδω;;;; Να αναφερω για οσους δεν ξερουν οτι ειναι η γα**χρονια που βγηκαν τα φλωρικα με τον καταλυτη πανω (παθον)!!!!!
netblaster - Τετ 02 Ιούν 2004, 15:19:47
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μας ειπες Γιωργο, αν αλλαξε και τη θεση του καταλυτη και τον πηγε κατω!!! Προφανως κατι λαθος εγινε κατα την τοποθετηση!!! Μπορει να μην δουλευουν σωστα οι αισθητηρες λαμδα (γιατι ειναι μπερδεψοδουλεια να τους βαλεις σωστα...) ή να ηταν για κλαματα το χταποδι ή να μην τα "κουμπωσε" σωστα και ναχουν απωλειες καυσαεριου απο τις φλαντζες ή... Τι να πεις??? Η λογικη λεει οτι κατι πηγε στραβα με τον καταλυτη!!! Wink
PHSYBORG - Τετ 02 Ιούν 2004, 17:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
Κ αλλη ερωτηση Κωστα!
Wink Τι διατομη εχεις ο σωληνας απο κατ ως τελικο κ τι διατομη εχει το ιδιο το τελικο εσωτερικα?
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) - Τετ 02 Ιούν 2004, 21:32:35
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι ο καταλυτης πηγε απο κατω! Ετσι κι αλλιως πωα μπορουσε να μεινει μπροστα; Η τοποθετηση ηταν μια χαρα. Το μονο προβλημα ηταν οτι δεν δουλευαν καλα οι αισθητηρες λαμδα και αναβε το check engine! Το παιδι που εκανε την τοποθετηση ειναι αντοιπροσωπος τησ bosal εδω στα Τρικαλα και απο οτι μου ειπε απο αθηνα του ειπαν να μην αγγιζει 206 μετα του 2001 γιατι ολα εχουν αυτο το προβλημα! Οποτε οπωσ καταλαβενεται αντιο καλο μου χταποδακι!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες