PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - peugeot 308 gt 150hp ή 175hp

Downhill - Τετ 02 Ιαν 2013, 12:49:57
Θέμα δημοσίευσης: peugeot 308 gt 150hp ή 175hp
το 308 gt βγάζει 200hp

υπήρξε έκδοση peugeot 308 με σήμα GT με ιπποδύναμη 150hp και αν ναί πώς μπορεί καποιος που αγοράζει μεταχειρισμένο να καταλάβει ποια έκδοση ειναι?

η 200άρα ξεχωρίζει απο το φουλ φεις λιφτ

η 150άρα απο την 175άρα πώς ξεχωρίζουν?
drdino - Τετ 02 Ιαν 2013, 13:04:07
Θέμα δημοσίευσης:
Η έκδοση με τα 200 το γράφει στο μοτέρ.

GT με 150 δεν υπήρξε ποτέ από όσο θυμάμαι, μόνο με τα 175 και ξεχώριζε από τις ζάντες, τον μπροστινό προφυλακτήρα, καθίσματα κλπ σε σχέση με την Premum Pack με τα 150. Είχε επίσης έγχρωμη οθόνη (όχι την μεγάλη) και κάποιες άλλες λεπτομέρειες.
Downhill - Τετ 02 Ιαν 2013, 16:14:42
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό που με προβλημάτισε ειναι ο προφυλακτήρας που ειναι οπως του απλού 150.

κατα τα άλλα εχουμε:

1.λογοτυπο GT στο πορτμπαγκαζ (ευκολο να μπει εκ των υστερων οποτε το παραβλέπουμε)
2.Ημιδερμάτινα καθίσματα
3.Πανοραμική οροφή
4.6άρι κιβώτιο
5.Εγχρωμη οθονη (οχι αυτή με το gps)
6.17άρες ζάντες

ισως και να υπερβάλλω αλλα επειδή εμπιστοσύνη δεν έχουμε ούτε στον ποπό μας, υπαρχει καποιος τρόπος μεσω του αριθμού πλαισιου του αυτοκινήτου να βρώ πληροφορίες για αυτό?
Downhill - Τετ 02 Ιαν 2013, 16:22:31
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχει αυτή τη γρύλια μπροστά
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2971985/

αλλά αυτή
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2983225/

βασικά ειναι σαν και αυτό:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2845866/
με εξαίρεση τα ημιδερμάτινα καθίσματα το αυτοκίνητο ειναι σαν το 150άρι Premium pack. (δεν ξέρω για το κιβώτιο)

λοιπόν? ανησυχώ ή οχι?
ParisMcridis - Τετ 02 Ιαν 2013, 16:31:35
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον ανοιγεις καπο και βλεπεις το τουρμπο.Το τουρμο του 150αριου εχει πιο μεγαλη κληση στη εξοδο του αλουμηνιου και ειναι πιο μικρη.Κανε τον κοπο και μετρα ποσο ειναι το μαυρο το κολλαρο.Και κατι αλλο.Το 175 308 ειχε φρενα σα του 207rc (302) το 150 νομιζω ειχε 283..οποτε δες σε φωτο πως ειναι οι δαγκανες του 207rc να καταλαβεις πιο εχεις.
drdino - Τετ 02 Ιαν 2013, 23:37:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αεροτομή έχει;

Το αμάξι έτσι πρέπει να είναι: http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1898647

Downhill, έχεις το VIN του;

Edit:
αυτό λες μήπως;http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/1539198/

Μάλλον έχει τρακάρει και έβαλε τον απλό προφυλακτήρα, αν και το GT πίσω μου φαίνεται περίεργα κολλημένο. To τιμόνι του δεν είναι με τπτ αμαξιού με 29.000 χλμ.
vasilisalessia - Πεμ 03 Ιαν 2013, 00:30:48
Θέμα δημοσίευσης:
το μαυρο μαλλον εφαγε καραμπολα και ειναι φτιαγμενο μπρος πισω..το τιμονι μοιαζει για καμμια 90000χλμ και βαλε συν οτι ο προηγουμενος ητανε μαλλον πολυ νευρικος και εσκαβε με τα νυχια του το καημενο το τιμονι...τι να πω ρε παιδια..
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 08:43:09
Θέμα δημοσίευσης:
όντως παίζει πολύ μουφα στα μεταχειρισμένα γι'αυτό και ψειρίζω την μαϊμου! Ο άλλος πουλούσε peugeot 308 gt 140hp(!!!!??) (χωρις πανοραμικές κλπ) και επέμενε στο τηλέφωνο οτι είναι gt. Τεσπα....

παντως το αμάξι δεν υπάρχει στο car.gr. Με μηχανικό που πήγα και το είδα ειναι σε πολύ καλή κατάσταση. Απο κάτω είναι αγρατζούνιστο. Παρόλαυτά μας παραξένεψε το σηματάκι gt που δεν μοιάζει να ειναι κολλημένο οπως το 308 αλλα εχει τσιμούχα μεταξύ αμαξώματος και σήματος και όσα σας είπα παραπάνω.

αεροτομή έχει.

dr εχω vin στο στελνω σε p.m

(παρη, εξυπνο αλλα δυστυχώς δεν έχω μεζούρα να μετρήσω)

εχθές πάντως τηλεφώνησα σε Lion και μου είπαν σήμερα να τηλεφωνισω στο τεχνικό τμήμα με το Vin. Θα τους καλέσω και θα σας ενημερώσω...

σας ευχαριστώ οους για την βοήθεια!
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 08:55:55
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον μας έλυσε την απορία η Peugeot. Ειναι 308 gt 175hp.

μάλλον τσαμπα ψείρισα την μαϊμού! Ευχαριστώ παιδιά!
drdino - Πεμ 03 Ιαν 2013, 11:49:50
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλά έχει αλλαγμένο προφυλακτήρα;
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 12:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να πω.... δεχτηκε και έλεγχο μηχανής. μεχρι τώρα τα μπουζί δειχνουν οτι όλα καλά. παμε παρακάτω...
volvos - Πεμ 03 Ιαν 2013, 13:10:25
Θέμα δημοσίευσης:
εισαι γνωστης των πολλων μειονεκτηματων που εχει αυτο το αμαξι?
δε λεω οτι ειναι κακο αλλα ...
p206Mike - Πεμ 03 Ιαν 2013, 13:30:51
Θέμα δημοσίευσης:
αμαξάρα cruise είναι το gt
volvos - Πεμ 03 Ιαν 2013, 13:54:36
Θέμα δημοσίευσης:
to 150αρι ναι μαζι σου. αμαξαρα και σε καλα λεφτα.
το 175 κοπαναει παρα πολυ η αναρτηση
στριβει χαλια αφου τα εξτρα αλογα βγαζουν υποστροφη φουλ
και πλησιαζε πολυ σε τιμη καινουργιο πιο σοβαρα μοντελα...

οκ ειναι καλα λεφτα αλλα δε ξερω αν εχει τοσο νοημα
vasilisalessia - Πεμ 03 Ιαν 2013, 14:31:05
Θέμα δημοσίευσης:
το 175αρι εχει καλυτερο προγραμμα διαχειρησης και καλυτερη τουρμπινα.το κοπανημα ειναι σχετικο παντα..μπορει να κοπαναει αλλα με 18αρες πιο αμαξι δε κοπαναει.αν το θες με 18αρες..το εχω οδηγησει και μπορω να σου πω οτι παει...τραινο το αμαξι..τωρα περι βλαβων και τετοια δε ξερω να σου πω..παντως του αδερφου μου μεχρι τωρα δεν του εχει βγαλει κατι..βεβαια το προσεχει το ζεσταινει κλπ.και σιγουρα υπαρχουνε και αλλα μοντελα παρομοιας κατηγοριας που σκιζουνε..αλλα οτι ειναι απαιχτο αμαξι ειναι δε μπορω να πω οτι δεν ειναι.και πολυ γρηγορο επισης.
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 15:24:35
Θέμα δημοσίευσης:
volvo ΠΕΣ ΤΑ ΟΛΑ!!!! Smile Smile

εννοείται πως θελω να ακούσω μία πληρη λίστα προβλημάτων γιατί για 308 εχουν γραφτεί πολύ λίγα. Τα περισσότερα φορουμ εχουν εκταταμένα τοπικ για το 207 αλλα για το 308 πολύ λιγα πραγματα (ποσο μαλλον το gt).

το αυτοκίνητο το οδήγησα και ήρεμα και αρκετά γρήγορα (οσο μπορούσα χωρίς να κάνω "αλητείες").
Απο εμένα, οι εντυπώσεις μου ειναι οι εξής:

Το αυτοκίνητο βγάζει μία αίσθηση GT και οχι Gti. Τι εννοώ? Ειναι ταξιδιάρικο, ειναι γρήγορο αλλα δεν ειναι απολυτο οδηγικά. Σιγουρα ειναι πιό πολύ προσανατολισμένο για Grand Tourismo καταστάσεις παρα για αμετανόητα στροφηλίκια. Τα καλά που λεει ο vasilis τα διαπίστωσα και εγώ και για να γίνω λίγο πιό αναλυτικός:

1) στην ευθεία ειναι ανετο. Καπως ξερό στις ανωμαλίες αλλα πολύ ανετο. Σιγουρα 3000 φορες πιο ανετο απο το χαμηλωμένο μου 206 το οποίο γενικά δεν με προβλημάτισε ποτε.
2)στις στροφές παίρνει κλίσεις. Παντα σε σύγκριση με το χαμηλωμένο μου 206. Με βλέπω για κονι fsd σουμπιτο.
3)Καθίσματα και θέση οδήγησης πολυ καλά. Εξοπλισμός απαιχτος. Πανοραμική οροφή ολα τα λεφτα.
4)Τιμόνι πολύ μεγάλο και πολύ χοντρό. Επίσης πολύ βαρύ. Αλλά σαφές και σταθερό.
5)Φρένα: Θεικά. Σε τεστ βγαίνουν απο τα πιο αποτελεσματικά φρένα στην κατηγορία (τεστ 100-0 απο 35μ έως και 37μ). Στην πράξη, θελει λίγο συνήθεια γιατί το τσιμπάς και ξερνας.
6)Γκάζι: Τι αλλο θες απο την ζωή σου?
7) Κατανάλωση: εκεί που περίμενα οτι θα χρειαστώ σύμβαση με βενζινάδικο διαπίστωσα οτι οπως θα το πάς θα καταναλώσει. Γενικά πολύ λογική και τολμώ να πώ προς το "οικονομική"
8)Το καλό ειναι οτι ο ιδιοκτήτης δεν επέλεξε τις προαιρετικές 18άρες και έτσι δεν εχει χασει το αμαξι σε άνεση. φοραμε 225/45/17. Η πιό εμπορική διάσταση με πολύ καλες επιλογές σε ελαστικά πραγμα που συνεπικουρεί στο καταπληκτικό φρενο.

---------------------------- Αυτα όσον αφορά το αυτοκίνητο

VOLVO ΜΙΛΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!

Υ.Γ. α! ξεχασα να πώ και αυτό. Αλλάζω αμάξι γιατί ο αη βασίλης περσυ μου φερε ενα ζωντόβολο και πλέον στο 206 δεν χωράμε!!!

Υ.Γ.2. ο μεγαλύτερος αντίπαλος αυτου του αυτοκινήτου ήταν το octavia RS. δυστυχώς εχασε στα σημεία (κανείς δεν ξέρει τί θα σκαρφιστεί παλι η κυβέρνηση για τα 2000 cc)
drdino - Πεμ 03 Ιαν 2013, 15:37:28
Θέμα δημοσίευσης:
Θα ξαναρωτήσω για το τρακάρισμα μπροστά. Confused

Ναι οκ, σύμφωνα με το servicebox είναι GT αλλά γιατί φοράει τον απλό προφυλακτήρα;

Εγώ πάντως που έκανα αρκετά χιλιόμετρα με GT με 17αρες δεν το βρήκα δυσάρεστα σκληρό. Βέβαια το αμάξι ήταν σχετικά καινούριο (<30.000 χλμ) οπότε ίσως δεν είναι ρεαλιστικά τα συμπεράσματά μου.
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 15:40:10
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον ρώτησα στην πεζώ για κάθε ενδιαφερόμενο (νοτ) αν η νέα μασκα (φεισλιφτ) του 200gt μπαινει στο παλιό gt και η απάντηση ήταν θετική (με ενα ελαφρύ "μάλλον" για πάν ενδεχόμενο). Μετα ζήτησα κοστολόγιο και μου είπε οτι δεν αλλάζουμε μόνο μάσκα αλλα και φανάρια και καπό και αρχισε να μετράει ευρώ...

ακόμα μετράει μαλλον.
volvos - Πεμ 03 Ιαν 2013, 15:57:48
Θέμα δημοσίευσης:
αμα εχει 17αρια εισαι αρχοντας.

το θεμα ειναι αυτο που σου λεει ντινος.
εχεις ενα gt χωρις ζαντες και μουρη gt.
δε σε προβληματιζει?
μηπως ειναι τπτ εισαγωγη?
επισης η αγγελια στο car ειναι σιγουρα η σωστη μηπως κοιτατε αλλο απο ντινο?
vasilisalessia - Πεμ 03 Ιαν 2013, 15:58:03
Θέμα δημοσίευσης:
αν θελεις παρε απο κανα τρομπετο οταν βγει απο το καινουργιο..μη κοιτας απο αντιπροσωπεις..η απο κανα τρακαρισμενο αλλα να ειναι υγιες το μπροστα...αλλα γνωμη μου μη μπλεκεις με αλλαγες μεγαλου μερους λαμαρινων..σχεδον ποτε δεν εχουνε την εργοστασιακη συνδεση..πιανουνε κενα..
reselie-206 - Πεμ 03 Ιαν 2013, 15:58:43
Θέμα δημοσίευσης:
Downhill έγραψε:
λοιπον ρώτησα στην πεζώ για κάθε ενδιαφερόμενο (νοτ) αν η νέα μασκα (φεισλιφτ) του 200gt μπαινει στο παλιό gt και η απάντηση ήταν θετική (με ενα ελαφρύ "μάλλον" για πάν ενδεχόμενο). Μετα ζήτησα κοστολόγιο και μου είπε οτι δεν αλλάζουμε μόνο μάσκα αλλα και φανάρια και καπό και αρχισε να μετράει ευρώ...

ακόμα μετράει μαλλον.

o Dr σε ρωτάει αν είναι τρακαρισμένο οχι αν αλλάζει!

Η ερώτηση είναι ουσιαστικά γιατί φοράει αυτόν τον προφυλακτήρα και μήπως είναι έτσι λόγω τρακαρίσματος και για λόγους.... 'κόστους επισκευής' ... έβαλε άλλον προφυλακτήρα ο παλαιός ιδιοκτήτης
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 15:58:47
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Θα ξαναρωτήσω για το τρακάρισμα μπροστά. Confused

Ναι οκ, σύμφωνα με το servicebox είναι GT αλλά γιατί φοράει τον απλό προφυλακτήρα;

Εγώ πάντως που έκανα αρκετά χιλιόμετρα με GT με 17αρες δεν το βρήκα δυσάρεστα σκληρό. Βέβαια το αμάξι ήταν σχετικά καινούριο (<30.000 χλμ) οπότε ίσως δεν είναι ρεαλιστικά τα συμπεράσματά μου.

τελικά false alarm (μαλ***α φωτογραφία ειχα βγάλει) για τον προφυλακτήρα. πήρα τις φώτο που μου εστειλες και πήγα και το ξαναείδα. Ο προφυλακτήρας ειναι σαν του λευκού που ανέβασες.
α, στα κομμάτια και αυτοι οι γάλλοι 300 φεισλίφτ εχουν κανει σε αυτό το 308? αλλο το premium pack, αλλο το gt175 άλλο το gt200 άλλο το νεο φεισλίφτ, μας μπερδεύουν και τα google search μας!!

τελείωσε και το τεστ και το μαστόρι και ειναι πολύ θετικός. περιμένω και ενδοιασμους volvou και μαλλον θα το φαω!!!!
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 16:02:46
Θέμα δημοσίευσης:
reselie-206 έγραψε:

o Dr σε ρωτάει αν είναι τρακαρισμένο οχι αν αλλάζει!

η απαντησή για το φειλιφτ δεν ήταν στον dr, γράφαμε παραλληλα... Wink
drdino - Πεμ 03 Ιαν 2013, 16:04:17
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι facelift, απλά το GT φορούσε άλλον προφυλακτήρα από τα υπόλοιπα.
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 16:05:29
Θέμα δημοσίευσης:
vasilisalessia έγραψε:
αν θελεις παρε απο κανα τρομπετο οταν βγει απο το καινουργιο..μη κοιτας απο αντιπροσωπεις..η απο κανα τρακαρισμενο αλλα να ειναι υγιες το μπροστα...αλλα γνωμη μου μη μπλεκεις με αλλαγες μεγαλου μερους λαμαρινων..σχεδον ποτε δεν εχουνε την εργοστασιακη συνδεση..πιανουνε κενα..

εχεις δίκιο. μπριζώθηκα και παρασύρθηκα...
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 16:06:48
Θέμα δημοσίευσης:
τελοσπάντων! ολα καλα! αφού εδωσε και ο βόλβος την ευλογία του Smile αυριο μαλλον θα το κλείσω!

σας ευχαριστώ παιδιά όλους για την βοήθεια!!!
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 16:13:33
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
αμα εχει 17αρια εισαι αρχοντας.

το θεμα ειναι αυτο που σου λεει ντινος.
εχεις ενα gt χωρις ζαντες και μουρη gt.
δε σε προβληματιζει?
μηπως ειναι τπτ εισαγωγη?
επισης η αγγελια στο car ειναι σιγουρα η σωστη μηπως κοιτατε αλλο απο ντινο?

οχι η πεζώ λεει ήταν πουλημένο εδω.
η μουρη τελικά ήταν λαθος δικό μου. μία χαρά ειναι.
τα 17 άρια ειναι ευχή και καταρα. ναι χανεις σε ομορφία και ίσως και επιδόσεις αλλα κερδίζεις σε ανεση και σε κόστος.
το αυτοκίνητο δεν ειναι ανεβασμένο στο car
volvos - Πεμ 03 Ιαν 2013, 16:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
ta 17aria ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΧΗ.
για τους ελληνικους δρομους.
αν το ειχες οδηγησει με 18αρια θα καταλαβαινες τι λεμε.

τελικα ποσο στο δινουν? για 150αρι δε βρισκεις τπτ?
εγω δεν εδωσα εγκριση Laughing
συνεχιζω να εχω ενστασεις αφου θεωρω by far πιο γα**τη
επιλογη το 150αρι. χανεις λιγο σε γκαζι και εξοπλισμο
και κερδιζεις σε ολα τα αλλα
android - Πεμ 03 Ιαν 2013, 16:35:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ειναι σαν να λεμε το 207 gt ειναι καλυτερο απο το rc
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 17:55:37
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ta 17aria ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΧΗ.
για τους ελληνικους δρομους.
αν το ειχες οδηγησει με 18αρια θα καταλαβαινες τι λεμε.

τελικα ποσο στο δινουν? για 150αρι δε βρισκεις τπτ?
εγω δεν εδωσα εγκριση Laughing
συνεχιζω να εχω ενστασεις αφου θεωρω by far πιο γα**τη
επιλογη το 150αρι. χανεις λιγο σε γκαζι και εξοπλισμο
και κερδιζεις σε ολα τα αλλα

για 150άρι αρχικά δεν έψαξα γιατί ήθελα την πανοραμική. δεν ήξερα βέβαια οτι το 150 το premium pack εχει πανοραμική. μετά διάβασα και μερικά τεστ, το ενα έφερε το άλλο και κολλήσαμε με τα 175 άλογα...

όπως και νάχει το βρήκα με ~40.000χλμ 8.000€. Θελει και νέα λάστιχα (θα του βάλω τα sportmax RT) οποτε πές 8500.

ρε εγώ εχω θολώσει τοσο πολύ που ο,τι και να γράψεις διαβάζω :

volvos έγραψε:

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 17:59:33
Θέμα δημοσίευσης:
είχα δοκιμάσει πολλά αυτοκίνητα και μπορώ να πώ οτι με είχε κερδίσει η οκτάβια η οποία επαιζε στα 14000€ με 20.000χλμ αλλα απορρίφθηκε για λόγους που αναφέρθηκαν πρίν.

σίγουρα έπαιξε ρόλο η τιμή αλλα σε σχέση με φόκους 180, golf gt, astra 140, μου άρεσε μακράν περισσότερο το 308.

βεβαια ήταν και μία τζουλιετα στα 16.000 ευρώ λουκουμάκι αλλα ξεφευγουμε ε? (και δεν ειναι και τοσο ομορφη εσωτερικά να τα λέμε αυτα)
vasilisalessia - Πεμ 03 Ιαν 2013, 18:39:30
Θέμα δημοσίευσης:
οπως προανεφερα το 175αρι εχει καλυτερο συστημα διαχειρησης κινητηρα και μεγαλυτερη τουρμπινα και για το βαρος του ταιριαζει...γαντι.συν οτι λογω αλλου προγραμματος εχει και καλυτερες καυσεις με οτι αυτο συνεπαγεται για την αξιοπιστια του κινητηρα...αλλα υποψιν..ως επι το πλειστον να μη πω συνεχεια..97αρα και πανω βενζινη...αλλιως οταν βαζεις μια στο τοσο 95αρα οχι σκισιματα ιδιως καλοκαιρι.βαλε και ενα πυρομετρο και θα εισαι οκ..
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 18:57:56
Θέμα δημοσίευσης:
vasilisalessia έγραψε:
οπως προανεφερα το 175αρι εχει καλυτερο συστημα διαχειρησης κινητηρα και μεγαλυτερη τουρμπινα και για το βαρος του ταιριαζει...γαντι.συν οτι λογω αλλου προγραμματος εχει και καλυτερες καυσεις με οτι αυτο συνεπαγεται για την αξιοπιστια του κινητηρα...αλλα υποψιν..ως επι το πλειστον να μη πω συνεχεια..97αρα και πανω βενζινη...αλλιως οταν βαζεις μια στο τοσο 95αρα οχι σκισιματα ιδιως καλοκαιρι.βαλε και ενα πυρομετρο και θα εισαι οκ..

ωχ τώρα με σκότωσες. οκ η αλήθεια ειναι οτι τα αυτοκινητά μου δεν τα σκίζω και πάντα τους βάζω ανα 10 γεμίσματα 2 σερί 100άρα. αλλα να βάζω συνέχεια 100άρα μου φαίνεται λίγο δύσκολο. κατσε να δώ με την σέλ που κανει κατι κουλες προσφορες την 100άρα 5λεπτα πανω απο την απλη καποιες μερες...

για πες περισσότερα για το πυρόμετρο. που το τοποθετώ που το αγοράζω?

edit. την βελτιωμένη 95άρα κανει προσφορά οχι την 100άρα...
vasilisalessia - Πεμ 03 Ιαν 2013, 20:25:28
Θέμα δημοσίευσης:
αυτη η μηχανη το λενε και τα προσπεκτους σε ολη την ευρωπη οπως και ολες οι καινουργιες των πεζω απο 1.0 μεχρι και την 1.6 200αρα παιρνουνε τουλαχιστον 97αρα..σημαινει οτι ετσι εχουνε ρυθμιστει.ιδιως αυτη που θα παρεις..οποτε ως επι το πλειστον βαζε v power και καθε 3 γεμισματα βαζε απλη αν και δε το συνιστω καθολου..δε ξερω ποση διαφορα εχει στην ελλαδα αλλα δεν ειναι οτι ποιος ξερει ποσο γλιτωνεις πια...και αν βαλεις 95αρα το σιγουρο ειναι οτι δεν παιρνεις την ιπποδυναμη που δηλωνει συν οτι μπορει να υπαρξει προβλημα καλης λειτουργιας..εγω στο δικο μου με την 97αρα κανω περισσοτερα χλμ γιατι κανει καλη καυση απο την απλη που πιεζετσι λογω κακης καυσης..ποσο μαλλον αυτες οι μηχανες που χρειαζονται την απαιτουμενη στοιχειομετρια καλης βενζινης.συν οτι κρατας και το κινητηρα καθαρο εσωτερικα με λιγοτερα καυσαερια και αυξηση θερμοκρασιων.τωρα το πυρομετρο ας σου πουνε τα παιδια που εχουνε βαλει πως μπαινει ασε που υπαρχει και το αναλογο τοπικ.ειναι ομως απαραιτητο για να βλεπεις κιολα ποσο μπορεις να το τρεξεις και για ποση ωρα καθως και τη ποιοτητα της βενζινης εμμεσα
Downhill - Πεμ 03 Ιαν 2013, 22:35:08
Θέμα δημοσίευσης:
οκ Wink
makis106 - Παρ 04 Ιαν 2013, 00:40:03
Θέμα δημοσίευσης:
Έχοντας κανει 50 απο τα 60000 χλμ στο αμαξι μου φορώντας πρόγραμμα το οποιο ειναι ρυθμισμενο για αποκλειστικη χρήση βενζίνης 100 οκτανίων, η γνωμη μου ειναι οτι αν οδηγας συντηρητικά-οικονομικά, με κανα ψιλοανοιγματακι που και που, χειμώνα δουλευεις 95αρα ανετα (μιλαμε παντα για εναν υγιή κινητηρα), ποσο μαλλον εσυ που θα εισαι κ μαμα, απλα δεν θα εχεις παντα τη μεγιστη ισχυ του κινητηρα σου. Το καλοκαιράκι, 95άρα μόνο για ατουρμπιστες καταστασεις, διαφορετικά τουλαχιστον 97.
Επισης υπαρχει και η επιλογη προγραμματος αυξησης ιπποδυναμης με χρήση 95άρας. Wink
Gotcha - Παρ 04 Ιαν 2013, 14:22:08
Θέμα δημοσίευσης:
Στο γεμισμα η διαφορα ειναι 3,5-4 ευρω. Προτιμω να τα δωσω και να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να το σκεφτομαι αν μπορω να ανοιξω μια 2α και λιωσω στα πυρακια
android - Παρ 04 Ιαν 2013, 14:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Στο γεμισμα η διαφορα ειναι 3,5-4 ευρω. Προτιμω να τα δωσω και να εχω το κεφαλι μου ησυχο παρα να το σκεφτομαι αν μπορω να ανοιξω μια 2α και λιωσω στα πυρακια

Kαλα σχετικο ειναι,πιο ευκολα βρισκεις μουφα 100αρα παρα 95αρα και οταν μιλαμε για μαμα μοτερ οκ,τοτε τα δικα μας θα επρεπε να ειχαν μπει σε τροχεια
vasilisalessia - Παρ 04 Ιαν 2013, 14:58:58
Θέμα δημοσίευσης:
καλα σιγουρα ολα σχετικα ειναι..αλλα σκεψου να βρεις μουφα 95αρα..εκει να δεις..εγω παντως στα περισσοτερα στην ελλαδα πρατηρια σελ μονο αυτη βαζω ελλαδα τη v power ητανε καλυτερη απο αποιοαδηποτε 95αρα.βεβαια εσεις που ζειτε εκει ξερετε καλυτερα..παντως τεχνικα αυτες οι μηχανες παιρνουνε 97αρα.τωρα με προγραμματα και τετοια δε ξερω αλλαζει εκει.
Downhill - Παρ 04 Ιαν 2013, 22:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον το πήρα σήμερα. Μαμά στην δουλειά, μωρό παρκαρισμένο στην γιαγια. Η τέλεια ευκαιρία για βόλτα με τα φιλαράκια και πρώτο διεξοδικό τεστ drive.

το αμαξι είναι ΠΥΡΑΥΛΟΣ!!!!!!

Αυτοκινητόδρομο τα σπάει. Χαλί (στο "ι ο τόνος) η ανάρτηση. Ο κινητήρας πιάνει τα 150 για πλάκα. Παραπάνω δεν μπορεσα να πάω. Ανετα (σε χαλαρούς ρυθμούς) με 6η πάς με 120-130χλμ/ώρα χωρίς καθόλου θόρυβο στην καμπίνα και κατανάλωση λογικότατη!!!

Οπως το πάς τόσο θα κάψει. Ειδα και 5lt/100 και 4lt/100 και 14lt/100 και κατι 23αρια... Μεση κατανάλωση στα 100χιλ που έκανα σήμερα 8,4. Διαδρομή: Περιστέρι-Μαρούσι (2ατομα), Μαρούσι-Κυψέλη(1 ατομο), Κυψέλη-Πολιτεία(2άτομα), Πολιτεία-Κυψέλη(2άτομα), Κυψέλη-Μικρολίμανο(3 άτομα), Μικρολίμανο-Κυψέλη(3άτομα), Κυψέλη-Γαλάτσι (2άτομα), Γαλάτσι-Μαρούσι(1άτομο), Μαρούσι-Περιστέρι(2άτομα). Οπαοτε μπορώ να πώ οτι η διαδρομή ήταν μικτή.

Η πανοραμική μοιραζε αυτόγραφα!!. Το ηχοσύστημα καταπληκτικό! Ρεπρίζ που σκοτώνουν. Αν και δεν το έσκισα μεθαύριο θα του κάνω ένα γέμισμα 100άρα και θα το ξεζουμίσω!!! Αυτός ο κινητήρας σε προκαλει να τον ανοίξεις!! Γραμμικότατος, με δυνατό τραβηγμα απο πολύ χαμηλά!!!!

Στροφιλίκια δεν το εσκισα γιατί μόλις εβαλα τα dunlop! Πήρα όμως μία πρώτη γεύση και παροτι φοβομουνα οτι το αυτοκίνητο θα γερνει πολύ τελικά αποδείχθηκα λάθος.... ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ!!!! Η ανάρτηση ειναι η χρυσή τομή! Ανεση και κράτημα. Κλίσεις περισσότερες απο το χαμηλωμένο 206 αλλα αυτό ειναι εντελώς "σχετική σύγκριση" και σε καμία περίπτωση δεν προβληματίζουν.

Παντως για συνεχές σκίσιμο δύσκολο το κόβω. Το αυτοκίνητο εχει τόσα αποθέματα ροπής και δύναμης που δεν νομίζω οτι θα βρώ ευκολα συνθήκες σε κάποιον δρόμο που να καταφέρουν να βάλουν τον κινητήρα σε δοκιμασία!!! Ωστόσο εκανα μία έρευνα στο νέτ και αποφάσισα για ΕΚΟ κίνητρον 100άρα.

άσχετο αλλα ξέρει κανείς κατι "άσχημο" για το βενζινάδικο στην λεωφόρο αθηνών 70 γιατί εχει την 100άρα σε τιμή πρόκληση!! (δεν είναι διαφήμηση. Αν ληφθεί ως τέτοια ας σβηστεί)
vasilisalessia - Παρ 04 Ιαν 2013, 22:24:15
Θέμα δημοσίευσης:
καλοριζικο.αλλαγη λαδιων και τετοια του εκανες???μονο τοταλ κουαρτζ 0 30 ενερτζι.μονο αυτο.οτι και να σου πουνε μονο αυτο.και το πυρομετρο οσο το δυνατον πιο γρηγορα
Downhill - Παρ 04 Ιαν 2013, 22:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
xaxaxa λύσσαξες με το πυρόμετρο! βρε να τρυπήσω πολλαπλή? φοβάμαι!!!

θα δώ. το σκέφτομαι πάντως... Smile

εννοείται ! εβαλα elf 0-30 ful tech. απο τοι εχω διαβάσει εδω μέσα τα ίδια ειναι. Εχουν πιστοποιηση Mitellas Smile

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
vasilisalessia - Παρ 04 Ιαν 2013, 22:51:23
Θέμα δημοσίευσης:
εγω το λεω για να γλιτωσεις τα πιστονια σου..τετοιο αμαξι και να μη καυλωνεις καπου καπου δε γινεται..και επειδη ξερω και ποσο καθικια ειναι και οι βενζιναδες..
Downhill - Παρ 04 Ιαν 2013, 22:55:56
Θέμα δημοσίευσης:
μωρέ εσύ δίκιο εχεις!!!! αλλα είμαι διστακτικός. θα διαβάσω τα σχετικά thread και θα δω τι θα κανω!

προς το παρόν με εχεις πείσει για την 100άρα
vasilisalessia - Παρ 04 Ιαν 2013, 23:09:10
Θέμα δημοσίευσης:
βασικα εγω μιλησα για 97αρα και πανω.η 97αρα θα παει κυριλε.αλλα η 100αρα ακομα καλυτερα..το πυρομετρο σου δειχνει για ποση ωρα θα μπορεις να το σκισεις καθως και τη ποιοτητα της βενζινης.και ετσι θα μπορεις να προστατευεις το κινητηρα σου..και διαβσε εδω μεσα για καθε αλλαγη μπουζι κλπ..δεν ειναι ακτιβως οπως υα λεει η αντιπροσωπειο σε αυτο το αμαξι.
manosm3 - Παρ 04 Ιαν 2013, 23:21:35
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχει νοημα να βαλεις 100αρα αν δεν ειναι βελτιωμενο το αυτοκινητο σου. Οκ, ειναι μια παραπανω δικλειδα ασφαλειας την οποια ομως μπορει και να μη χρειαστεις ποτε (ειδικα αφου λες οτι δεν προλαβες να πας πανω απο 150). Ακομα και με 100αρα δε μπορεις να το σκιζεις συνεχεια, εξαλλου τα turbo δεν τα πανε καλα με το ανελεητο και συνεχες σκισιμο. Να προσεχεις τα λαδια και τα μπουζι και ολα οκ.
Εγω ειχα προγραμμα για 95αρα στην αρχη και ποτε δεν ειχαμε δει πυρακια Smile Μην πετας αδικα τα (πολυτιμα) λεφτα σου.
Downhill - Παρ 04 Ιαν 2013, 23:29:43
Θέμα δημοσίευσης:
δεν το πολυείχα με την 100άρα αλλα βρήκα μία εφαρμογή στο android που σου δείχνει όλα τα βενζινάδικαι με τις τιμές τους.

εκεί βρήκα δύο τρία της έκο με πολύ καλή τιμή 100άρας (διαφορά 10λεπτά με απλή). εψαξα και νετ για πρόστιμα σε αυτά τα βενζινάδικα και δεν βρήκα. τώρα ξέρω εγώ...

να μου πείς αν ψάξεις και απλή θα βρείς ακόμα φθηνότερη αλλα το ενα απο αυτά με την φθηνή 100άρα με βολευει πολύ. ειναι σε μία διαδρομή που κάνω καθημερινα.

παντως εχω λιώσει στο διαβασμα εδω μεσα. στο τέλος θα βγώ με πιστοποιηση μηχανικου.

αν θυμάμαι καλά μπουζί ανα 10.000 χλμ
Downhill - Παρ 04 Ιαν 2013, 23:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
εδω και ενα ενδιαφέρον αρθρο στο power.

οκ ολα σχετικά ειναι και οι φυλλάδες πληρώνονται, αλλα δεν παυει να ειναι ενα benchmark.

http://www.powermag.gr/articleDetails.php?id=25
volvos - Κυρ 05 Φεβ 2017, 11:55:44
Θέμα δημοσίευσης:
ερωτηση

στο car

βρισκεις 150αρια χωρις οροφη και με τον απλο προφυλακτηρα πισω

και 150αρια
με πανοραμικη, διαφορετικο προφυλακτηρα πισω αλλα καμια αλλη οπτικη αλλαγη.

Εχουμε καμία ιδέα τι παίζει διαφορά στις δύο εκδόσεις και με υπόλοιπο εξοπλισμο?
αν θυμαμαι η μια πρεπει να λεγοταν premium

ολα 5αρι σαζμαν εχουν τα 150αρια σωστα?
309 lover - Κυρ 05 Φεβ 2017, 13:32:26
Θέμα δημοσίευσης:
Στην πιο απλη εκδοση premium δεν ειχαν οροφη και απλο προφ πισω ενω στην επομενη πιο πλουσια premium pack ειχαν την οροφη και τον προφ με το 'διαχυτη' συν καποιο ακομη εξτρα εξοπλισμο. Ολα τα 150αρια με 5αρι ναι. Δε θυμαμαι μηπως στο φειςλιφτ με το 156αρι ειχε εξαρι αν και δε νομιζω.
volvos - Κυρ 05 Φεβ 2017, 14:42:17
Θέμα δημοσίευσης: volvos
Βρισκω 2008 ιδια χρονια κ δυο εκδοσεις αρα δεν ηταν θεμα χρονιας

Ξερουμε τι εξτρα εξοπλισμο ειχε;
Παράθεση:

alexandros 207 Rallye - Κυρ 05 Φεβ 2017, 17:54:54
Θέμα δημοσίευσης:
Για σενα το θελεις ?
Καποια 150αρια 308 ειχανε 6αρι, δεν θυμαμαι ποια
Παντως αν μπορεις παρε το 175αρι GT
volvos - Κυρ 05 Φεβ 2017, 18:12:11
Θέμα δημοσίευσης: volvos
Το 175 ειναι δυσευρετο κοπαναει λακουβες κ αρκετα πιο ακριβο.
Δε δινω για παντοφλα καρ πανω απο 6
alexandros 207 Rallye - Κυρ 05 Φεβ 2017, 18:20:09
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως δεν βλεπω πολλα 175αρια στο car
Παλιοτερα εβρισκες καμια 10αρια αγγελιες

Εσυ τον κοροιδευες τον thp
Ηρθε η ωρα να τον λουστείς τωρα Lol
volvos - Κυρ 05 Φεβ 2017, 20:12:05
Θέμα δημοσίευσης:
Apo anagki....
Σε αυτα τα λεφτα μονο αβενσις απο αλβανο μπετατζη βρισκεις
Giannis307 - Κυρ 05 Φεβ 2017, 21:43:33
Θέμα δημοσίευσης:
αν δεν σε νοιαζει το 6αρι και το μεγαλυτερο τουρμπο παρε το 150 .... ειναι μεγαλο 207 κατα τα αλλα
sps - Δευ 06 Φεβ 2017, 19:23:07
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
Apo anagki....
Σε αυτα τα λεφτα μονο αβενσις απο αλβανο μπετατζη βρισκεις

Rotfl Rotfl
MEMsound - Δευ 06 Φεβ 2017, 21:41:00
Θέμα δημοσίευσης:
ωχ ωχ ωχ τι εχουμε να ακουσουμε και δουμε αμα πεσει thp στα χερια του... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες