PSClub - Hellas

Κινητήρας - Αλλαγή θερμοστάτη & αρυθμίες σε 307 xsi 1,6 2004

gas - Τρι 04 Δεκ 2012, 02:48:41
Θέμα δημοσίευσης: Αλλαγή θερμοστάτη & αρυθμίες σε 307 xsi 1,6 2004
καλησπέρα σας παιδιά ,

άυριο θα πάρω το αμάξι από το συνεργείο . Αιτία αλλαγή βάσεων κάτω και πάνω δεξιά + αλλαγή θερμοστάτη και στεγανοποίηση με φλατζόκολλα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν χρειάζεται να αλλάξω και βαλβίδα θερμοκρασίας στο ψυγείο συνάμα. Το αμάξι δούλευε 90c με 100c τις τελευταίες μέρες και διαπιστώθηκε διαρροή στο καπάκι του θερμοστάτη . Σε σχέση με τις πρώτες μέρες της αγοράς του αμαξιού, το βεντιλατέρ δούλευε και ενώ το έσβηνα , όσο πέρναγε ο καιρός σταμάταγε να γίνεται αυτό . Μπορεί το βεντιλατέρ να ρυθμιστεί να δουλέυει και με σβηστό το αμάξι ?? και αν ναι πως ??
Επίσης τι αντιψυκτικό προτείνεται και αν παίζει ρόλο δτο να ρίχνει την θερμοκρασία στους 80c θερμοκρασία που συνίθιζε να δουλέυει το αμάξι τα πρώτα 2 χρόνια . Επίσης με μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο δηλ. 3 ή τετάρτη 1200 στροφές με κλειστό γκάζι κάνει κάτι κομπιάσματα σαν τροφοδοσία καυσίμου . Υπέθεσα ότι είναι κακές βενζίνες και έβαλα STP για καθάρισμα τροφοδοσίας αλλά τα ίδια . Κάτι τελευταίο , ύπάρχουν και άλλα άτομα που πάθανε βλάβη με τον εγκέφαλο καμπίνας λόγω νερών που μπήκαν αριστερά από το τιμόνι ακριβώς πίσω από την μπαταρία ??

Σας ευχαριστώ !!
action_peugeot - Δευ 10 Δεκ 2012, 19:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
Καλό θα ήταν να βάλεις έναν καινούριο θερμοστάτη για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Βαλβίδα για το βεντιλατέρ δεν υπάρχει πιο χαμηλή έχει μόνο μια που διαβάζει ο εγκέφαλος και από εκεί παίρνει εντολή και το βεντιλατέρ
Αν έχει το αυτοκίνητο συναγερμό παίρνει νερά από το καλώδιο του συναγερμού που μπαίνει στην καμπίνα δεν είσαι ο μόνος που έχει αυτό το πρόβλημα
drdino - Δευ 10 Δεκ 2012, 21:37:48
Θέμα δημοσίευσης:
Λες να τσεκάρω το δικό μου αν είναι καλά σφραγισμένο το σημείο που περνάει το καλώδιο;
action_peugeot - Τετ 12 Δεκ 2012, 22:58:26
Θέμα δημοσίευσης:
Καλό θα ήταν γιατί έχει συμβεί σε πολλά 307
drdino - Πεμ 13 Δεκ 2012, 00:22:49
Θέμα δημοσίευσης:
Merci!
gas - Παρ 14 Δεκ 2012, 01:32:23
Θέμα δημοσίευσης:
Τηλέμαχε ευχαριστώ για την απάντηση . Ναι άλλαξα θερμοστάτη ήταν εντελώς κολλημένος , η πρώτη σκάλα δεν δούλευε καθόλου με αποτέλεσμα να βράζει το μοτέρ . Πως δεν έκαψα καμία φλάτζα άγιο είχα .Σχετικά με τις αρρυθμίες που έγραψα στο πρώτο μύνημα τι λες να κάνω ??? αν δεν είναι πεταλούδα δηλ. καθάρισμα τι άλλο να είναι??? πολλαπλασιαστής ???? το αμάξι έχει 108.000 χλμ . μήπως το σωληνάκι που διαβάζει τον αέρα πρίν την εισαγωγή ??? Επίσης να ρωτήσω αυτά τα μαραφέτια οι επενδύσεις ππυ έχει το μοτέρ για την θερμότητα να τα βγάλω ?? με την ζέστη έχουν λιώση και ακουμπάνε πάνω στο μοτέρ . Φτιάχνει κανείς καινούργια ??? Ψάχνω και για ένα τιμόνι γιατί έχει χαλάσει , εμένα είναι δερμάτινο και στην αντιπροσωπεία μου λένε 270,00 ευρώ ότι κάνει . από την άλλη πλαστικό δεν λέει να βάλω. αυτό που έχω γίνεται να το επιδιορθώσω και πώς ???

Ούφ τελείωσα .
gas - Παρ 18 Ιαν 2013, 18:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
gas έγραψε:
Τηλέμαχε ευχαριστώ για την απάντηση . Ναι άλλαξα θερμοστάτη ήταν εντελώς κολλημένος , η πρώτη σκάλα δεν δούλευε καθόλου με αποτέλεσμα να βράζει το μοτέρ . Πως δεν έκαψα καμία φλάτζα άγιο είχα .Σχετικά με τις αρρυθμίες που έγραψα στο πρώτο μύνημα τι λες να κάνω ??? αν δεν είναι πεταλούδα δηλ. καθάρισμα τι άλλο να είναι??? πολλαπλασιαστής ???? το αμάξι έχει 108.000 χλμ . μήπως το σωληνάκι που διαβάζει τον αέρα πρίν την εισαγωγή ??? Επίσης να ρωτήσω αυτά τα μαραφέτια οι επενδύσεις ππυ έχει το μοτέρ για την θερμότητα να τα βγάλω ?? με την ζέστη έχουν λιώση και ακουμπάνε πάνω στο μοτέρ . Φτιάχνει κανείς καινούργια ??? Ψάχνω και για ένα τιμόνι γιατί έχει χαλάσει , εμένα είναι δερμάτινο και στην αντιπροσωπεία μου λένε 270,00 ευρώ ότι κάνει . από την άλλη πλαστικό δεν λέει να βάλω. αυτό που έχω γίνεται να το επιδιορθώσω και πώς ???

Ούφ τελείωσα .

vasilisalessia - Παρ 18 Ιαν 2013, 19:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
μαπ αλλαγη(δεν καθαριζεται καλα) και καθαρισμο εισαγωγη και μπεκ με υπερηχους!!!!!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες