PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - μοτερακι ΡΕΛΑΝΤΙ :? :?

DimiP - Τρι 23 Δεκ 2003, 00:22:05
Θέμα δημοσίευσης: μοτερακι ΡΕΛΑΝΤΙ :? :?
παιδες εδω και 2-3 μερες παρατηρησα (κατα τυχη) ενα περιεργο θορυβο προερχομενο απο το χωρο της μηχανης.
με λιγη προσοχη καταλαβα πως προερχονταν απο το μερος που βρισκεται ο πολλαπλασιαστης περιπου και λιγο πιο μεσα και πανω.
ενας μαλλον ηλεκτρικος θορυβος αλλα σιγουρα οχι φυσιολογικος.
το απογευμα που το πηγα στο μηχανικο, μου ειπε πως ειναι το "μοτερακι του ρελαντι" και πως μαλλον θα μας αφησει χρονους καποια στιγμη.

εχει ή ειχε αντιμετωπισει αλλος τετιοι προβλημα;;
μπορει ετσι ξαφνικα να χαλασε ;;
τι μπορει να φταιει ;;
η τιμη στο περιπου για αγορα νεου ειναι κοντα στα 120Ε Evil Evil

καμια βοηθεια; ;; ; ;
StAkIS - Τρι 23 Δεκ 2003, 02:20:01
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω και εγώ έναν παρόμοιο θόρυβο, αλλά μάλλον είναι από το δυναμό...κάτι σαν "χουουου" το οποίο γίνεται πιο έντονο όταν τραβάω περισσότερο φορτίο χρησιμοποιώντας κάτι "ηλεκτρικό" από το αμάξι. Rolling eyes
Ady - Τρι 23 Δεκ 2003, 08:35:07
Θέμα δημοσίευσης: Re: μοτερακι ΡΕΛΑΝΤΙ :? :?
DimiP έγραψε:
εχει ή ειχε αντιμετωπισει αλλος τετιοι προβλημα;;
μπορει ετσι ξαφνικα να χαλασε ;;
τι μπορει να φταιει ;;
η τιμη στο περιπου για αγορα νεου ειναι κοντα στα 120Ε Evil Evil

καμια βοηθεια; ;; ; ;

Ανάλογο πρόβλημα είχα στο Saxo.

Έτσι ξαφνικά μας άφησε χρόνους.....

Εκτός από το θόρυβο, μου έκανε και βυθίσματα (στροφών) στο ρελαντί.
Vaggelis - Τρι 23 Δεκ 2003, 09:02:14
Θέμα δημοσίευσης:
Φύλε Μήτσο, μάλλον πρέπει να είσαι νέος στην 206, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το ερώτημά σου αν ξέρει κάποιος άλλος για το συγκεκριμένο πρόβλημα........
Έχει αναφερθεί πολλές φορές και από εμένα ειδικά σε αμέτρητα topic......
Αλλά αφού είσαι νέος, θα σου πω (...για άλλη μια φορά) την ιστορία μου....

Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν πριν 1,5 χρόνο, όταν ο κινητήρας άρχισε να παρουσιάζει αρρυθμίες στο ρελαντί, απότομο βύθισμα στροφών και καμιά φορά σβήσιμο του κινητήρα, όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα περίεργο (μικρό) θόρυβο.....
Στην πρώτη (ακουστική) εξέταση που έγινε από μηχανικό, μου είπε οτι είναι το μοτεράκι του ρελαντί........
Σε μια συζήτηση που είχα με φίλους (ένας εκ των οποίων είχε Saxo) μου είπαν οτι όλα τα γαλλικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα και ο φίλος με το Saxo, το αντιμετώπισε, καθαρίζοντας το μοτεράκι με λάδι, ψεκάζοντάς το...
Πηγαίνοντας λοιπόν σε γνωστό (....μην πω επωνυμία την ξέρετε...) συνεργείο, τους λέω: "ψεκάστε το μοτεράκι με λάδι για να καθαρίσει και τίποτα άλλο"......
Αντιθέτως, μου είπαν οτι δεν διορθώνεται με τίποτα και πρέπει να αλλάξει το μοτεράκι......
Τιμή 115 ευρώ πριν 1 χρόνο.....
Αυτά...
DimiP - Τρι 23 Δεκ 2003, 13:39:53
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια, μεχρι στιγμης κανενα προβλημα δεν εχω με το αμαξι εκτος απο τον παραξενο θορυβο.
ουτε βυθισματα, ουτε ασταθεια στο ρελαντι , παρα το γεγονος οτι το 206 ειναι φορτωμενο ηχητικα αρα και ηλεκτρικα!

φοβαμαι πως καποια στιγμη θα με αφησει στα κρυα του λουτρου, οποτε τι κανω;;
το αλλαζω απο τωρα ;; η το αφηνω μεχρι να τα φτυσει και να με αφησει κιαυτο;;

καλα στο βαγγελη δεν απαντω γιατι δεν ειναι του επιπεδου μου Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Laughing Laughing Laughing Laughing
Vaggelis - Τρι 23 Δεκ 2003, 16:46:03
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
καλα στο βαγγελη δεν απαντω γιατι δεν ειναι του επιπεδου μου Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Εγώ φταίω ρε, που σου προσφέρω τις γνώσεις μου στο χώρο του αυτοκινήτου και εσύ δεν το εκτιμάς καθόλου......
Αλλά πως να απαντήσεις, αφού το επίπεδό μου είναι τόσο υψηλό που δεν μπορείς να το φτάσεις....... Laughing Laughing Laughing

Λοιπόν, επειδή είναι άγιες μέρες, και είμαι και καλός άνθρωπος, σου δίνω τη συμβουλή να πας να το καθαρίσεις με λάδι......
DimiP - Τετ 24 Δεκ 2003, 20:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
Vaggelis έγραψε:
DimiP έγραψε:

Εγώ φταίω ρε, που σου προσφέρω τις γνώσεις μου στο χώρο του αυτοκινήτου και εσύ δεν το εκτιμάς καθόλου......
Αλλά πως να απαντήσεις, αφού το επίπεδό μου είναι τόσο υψηλό που δεν μπορείς να το φτάσεις....... Laughing Laughing Laughing

Λοιπόν, επειδή είναι άγιες μέρες, και είμαι και καλός άνθρωπος, σου δίνω τη συμβουλή να πας να το καθαρίσεις με λάδι......

λογω των Αγιων ημερων, θα παω να του πω να το καθαρισει με λαδι , αλλα ετσι και με παρει με τις ντοματες, ...σε εσκισα....παλιο καγκουρι!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

αν παλι λυθει το προβλημα θα σε κερασω βασιλοπιτα!! Wink
Vaggelis - Πεμ 25 Δεκ 2003, 00:58:05
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
Vaggelis έγραψε:
DimiP έγραψε:

λογω των Αγιων ημερων, θα παω να του πω να το καθαρισει με λαδι , αλλα ετσι και με παρει με τις ντοματες, ...σε εσκισα....παλιο καγκουρι!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

αν παλι λυθει το προβλημα θα σε κερασω βασιλοπιτα!! Wink

Προτιμώ να με κεράσεις ένα ...σετ καινούργια λάστιχα...... Laughing Laughing Laughing
Κοίτα, να σε πάρει με τις ντομάτες αποκλείεται, γιατί δεν θα του πεις και τίποτα τρομερό και περίεργο.....
Μόνο μην πας στο... γνωστό συνεργείο (είπαμε δεν λέμε ονόματα...)
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες