PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - AEM WIDEBAND ΣΕ 207 THP

vaggelisgr - Δευ 19 Νοέ 2012, 12:37:48
Θέμα δημοσίευσης: AEM WIDEBAND ΣΕ 207 THP
Αφού τοποθέτησα το Σάββατο το wideband της AEM στο bt μου, μου προέκυψε μια απορία μιας και δεν είχα ασχοληθεί ξανά με τέτοια μαραφέτια αλλά έλα που τώρα μας έγινε αναγκαίο να χουμε ήσυχο το κεφάλι μας..
Εν μέρει προγραμματισμένος για να κινούμαι και γώ και με light ρυθμίσεις, στο ρελαντί έχω 14,7 - 14,9 που μου είπαν είναι πολύ καλά ,σχεδόν τέλειο.
Όμορφα ως εδώ, στην πορεία τώρα το βλέπω να δουλεύει σε σταθερή πορεία στη μέση τα λαμπάκια δλδ πορτοκαλί.
Όταν θα πατήσω να ανεβάσω σταδιακά και να γεμίσω ταχύτητες δεν βλέπω να πρασινίζουν τα φωτάκια του, παίζουν στη μέση κυρίως, αυτά με απλό φόρτωμα ταχύτητας.
Όταν δε, του χώσω τέρμα στο πάτωμα γκάζι, μου πάει στο πράσινο, και παραμένει εκεί όσο το πατάω και το κρατάω.
Δλδ σε full ξεκώλιασμα και τάπα γκάζι βλέπω πράσινα όπως πρέπει.
Η απορία μου είναι στο light γέμισμα ταχυτήτων πρέπει να βλέπω και κεί πράσινα όσο πατάω?
Πάντως κόκκινα δλδ φτωχό βλέπω μόνο στο νεκρό όταν αλλάζω ταχύτητες.
Αυτά τα ολίγα, και απλά αναρωτιέμαι αν στα μεσαία φορτώματα που ανέφερα χρειάζεται να το κάνω πιο πλούσιο να βλέπω και κεί πράσινα.
Αν κάποιος τα χει δουλέψει αυτά ας πεί μια γνώμη..
Gotcha - Δευ 19 Νοέ 2012, 13:26:38
Θέμα δημοσίευσης:
Χωρις να ειμαι ειδικος, σε συνθηκες οχι πληρους φορτιου, το αμαξι δουλευει closed loop για οικονομια καυσιμου (αρα και πιο στεγνο) για αυτο βλεπεις πορτοκαλι λαμπακια και οχι πρασινα. Αυτο βεβαια καλυτερα να στο απαντησει ο προγραμματιστης σου για την ρυθμηση που σου εχει κανει
vaggelisgr - Δευ 19 Νοέ 2012, 13:49:42
Θέμα δημοσίευσης:
Kάπως έτσι μου το εξήγησε και ο μηχανικός μου που το πήρε μια βόλτα ότι έτσι είναι το σωστό, να δουλεύει έτσι.
Μη το σπάσουμε και από το πολύ πράσινο !! Smile
Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως..
bagos - Δευ 19 Νοέ 2012, 15:25:11
Θέμα δημοσίευσης:
μονο σε τερμα γκαζι κ κοντα στον κοφτη,παιρνεις τη σωστη μετρηση Wink
κ οταν αφηνεις το γκαζι κ κοβεις με ταχυτητα μεσα στο κιβωτιο,μαλλον θα σου δειχνει κοκκινο Wink
vaggelisgr - Δευ 19 Νοέ 2012, 15:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα είμαστε σωστοί με όσα βλέπω βαγγελάρα μου..
Όμορφα λοιπόν..πάντως εκτός από χρήσιμο εργαλείο για την προστασία μας, δείχνει και πολύ όμορφο, αν το βάλετε σε σωστό σημείο.. Very happy
michael-grivas - Τρι 20 Νοέ 2012, 07:07:11
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν το έχω βάλει και εγώ στο δικό μου!
Το 14 – 15 όσο δεν σηκώνει πίεση να μην σε ανησυχεί καθόλου.
Τώρα στο τέρμα γκάζι κανονικά την ώρα που αρχίζει και κάνει πίεση πρέπει να είναι περίπου στο 12.5 και όσο πλησιάζεις στον κόφτη να πάει 11.5.
Αν από την ώρα που αρχίζεις και κάνεις πίεση είσαι στο 11.5 – 11 είσαι αρκετά πλούσιος.
bagos - Τρι 20 Νοέ 2012, 07:41:43
Θέμα δημοσίευσης:
Στο 11.5 είσαι λίγο πλούσιος,στο 11.8-11.9 πιστεύω είσαι καλά Wink

Ρε μιχάλη,τι εκανες με το τηλ.? Laughing
michael-grivas - Τρι 20 Νοέ 2012, 08:25:38
Θέμα δημοσίευσης:
bagos έγραψε:

Ρε μιχάλη,τι εκανες με το τηλ.? Laughing

Πήρα νούμερο και περιμένω την συσκευή! Wink
Πάλι σε έξοδα με βάλατε ρε. Laughing Laughing
bagos - Τρι 20 Νοέ 2012, 08:41:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις λεφτά εσυ... Laughing Laughing βάλτο ρε σε αυτή που εχεις μέχρι να σού έρθει η άλλη... Δεν έχουμε δουλειά κ δε ξέρουμε τι να κάνουμε Laughing Laughing
michael-grivas - Τρι 20 Νοέ 2012, 08:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
Λεφτά???
Τι είναι αυτό? Shocked Shocked
Ανταλλαγή έκανα ρε! Έδωσα 3 κούτες τσιγάρα για να πάρω συσκευή! Laughing Laughing
Θα σε πάρω να σου δώσω το νούμερο.
salex - Πεμ 22 Νοέ 2012, 22:09:03
Θέμα δημοσίευσης:
Η άλλη λύση είναι να κοιτάζετε τις τιμές του λάμβδα μέσα από το διαγνωστικό, μιας και τα περισσότερα 207 πρώτης γενιάς είχαν wideband από μόνα τους. Τα RC έχουν όλα.
N207r - Παρ 23 Νοέ 2012, 14:47:51
Θέμα δημοσίευσης:
Στελιο εμενα ειναι f/l και δεν εχει wide band δεν βλεπω afr.
ομως με το τορκ στο κινιτο βλεπω τιμη για λ παιζει να ειναι σωστη??
κ μαλιστα με φουλ εξατμιση εχω 92/93... χωρις προγραμμα..
salex - Σαβ 24 Νοέ 2012, 00:25:08
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο, αυτό που βλέπεις στο διαγνωστικό είναι τάση του μπροστινού αισθητήρα.

Δεν αντιστοιχίζεται εύκολα σε αναλογία αέρος/καυσίμου γιατί οι narrowband αισθητήρες διαβάζουν με καλή ακρίβεια από το 14,7 εως το 12,7 περίπου. Η τάση τους αλλάζει από τα 0V εως το 1V με μη γραμμικό τρόπο, με το 1 να είναι πλούσιο και το 0 φτωχό.

Αισθητήρας με αισθητήρα έχει ελαφρώς διαφορετική καμπύλη συσχέτισης της τάσης με την αναλογία καυσίμου, για αυτό και δεν υπάρχει η δυνατότητα ακριβούς αντιστοίχισης. Στο περίπου, ναι.
recife_rallye - Σαβ 24 Νοέ 2012, 09:52:49
Θέμα δημοσίευσης:
Και για να το απλουστευσω,Νικο εσυ μπορεις να δεις τιμες απο 0.9 εως 1.1(90-110 συμφωνα με το προγραμματακι που εχεις).

Αρχιζω να πιστευω πως ειναι καλυτερο το προ f/l....θερμοκρασια λαδιου,wideband,τι αλλο να θελουμε πια?? Laughing Laughing Laughing Μονο αυτος ο βαγγους δεν χορταινει με τπτ.Φημες λενε οτι ετοιμαζεται να βαλει μια παααρα πολυ μεγαλη σκουπα που θα πιανει ολη την μετωπη για να ρουφαει ΜΠΟΛΙΚΟ κρυο αερα μπας και φτωχαινει το μιγμα Laughing Laughing
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 24 Νοέ 2012, 11:05:54
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Και για να το απλουστευσω,Νικο εσυ μπορεις να δεις τιμες απο 0.9 εως 1.1(90-110 συμφωνα με το προγραμματακι που εχεις).

Αρχιζω να πιστευω πως ειναι καλυτερο το προ f/l....θερμοκρασια λαδιου,wideband,τι αλλο να θελουμε πια?? Laughing Laughing Laughing Μονο αυτος ο βαγγους δεν χορταινει με τπτ.Φημες λενε οτι ετοιμαζεται να βαλει μια παααρα πολυ μεγαλη σκουπα που θα πιανει ολη την μετωπη για να ρουφαει ΜΠΟΛΙΚΟ κρυο αερα μπας και φτωχαινει το μιγμα Laughing Laughing

Της Green; Very happy
N207r - Σαβ 24 Νοέ 2012, 12:05:16
Θέμα δημοσίευσης:
Όποτε Λεφος ειμαι οκ από μείγμα προς το παρών..
Φήμες λένε ότι ο η γυναίκα του Βαγγου ψάχνει την ηλεκτρική τις σκούπα κ δεν την βρίσκει...
Κ σίγουρα ειναι καλύτερα με wide band..
Τελικά τα f/l τα βγάζουν για μειώνουν το κοστος....
bagos - Σαβ 24 Νοέ 2012, 12:46:04
Θέμα δημοσίευσης:
Θα βάλω κ σωληνακι στη φιλτροχοανη,συνεδεμενο με το ντεποζιτο,για έξτρα καυσιμο... Wink
Παλιοκαγκουρια.... Laughing Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες