PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Πρόβλημα με ασφάλεια μίζας ή μίζα πιθανότατα

jagatic - Πεμ 11 Οκτ 2012, 00:32:10
Θέμα δημοσίευσης: Πρόβλημα με ασφάλεια μίζας ή μίζα πιθανότατα
Καλησπέρα,

Τον τελευταίο καιρό σε ένα peugeot 307 1.6 του 2006 αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
-Είτε καεί την ασφάλεια του διακόπτη της μίζας (ασφάλεια F8) σε ανύποπτο χρόνο ή όταν ζεσταθεί ο κινητήρας, δεν παίρνει εμπρός.

Έχοντας αλλάξει αρκετές ασφάλειες πήγα στην αντιπροσωπεία και μου συνέστησαν να χρησιμοποιήσω 30άρα αντί για 20αρα ασφάλεια το οποίο και έκανα.

Όταν όμως ζεσταίνεται το αυτοκίνητο, μπορεί χωρίς να μου κάψει την ασφάλεια να μην παίρνει εμπρός. Μόλις κρυώσει παίρνει κανονικά.

Μπαταρία άλλαξα πριν λίγο καιρό. Διαβάζοντας από internet η επικρατούσα άποψη είναι ότι φταίει η μίζα (πιθανότατα το πηνίο έχει χάσει τη μόνωση του και όταν ζεσταίνεται περνάει παραπάνω ρεύμα και δε δουλεύει σωστά).

Θα μου προτείνατε να ανοίξω τη μίζα και να δοκιμάσω DIY λύση καθαρίζοντας και λιπαίνοντας το πηνίο; Επίσης, αν έχετε ιδέες για το τί μπορεί να φταίει είναι πολύ ευπρόσδεκτες.
action_peugeot - Κυρ 14 Οκτ 2012, 20:29:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν σου καίει την ασφάλεια μόνο με μίζα θα ησυχάσεις
jagatic - Πεμ 06 Δεκ 2012, 02:35:47
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά έγινε ανακατασκευή μίζας σε ηλεκτρολογίο και για την ώρα δε με έχει αφήσει ξανα.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες