PSClub - Hellas

Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα - φωτισμός από τασάκι σε 207

marios_207_GT - Παρ 21 Σεπ 2012, 13:50:51
Θέμα δημοσίευσης: φωτισμός από τασάκι σε 207
γνωρίζει κάποιος πώς γίνετε να φτάσω μέχρι το τασάκι στο 207 για να αλλάξω τη λάμπα??? "τράβαγα μήπως είναι κουμπωτο αλλά το φοβήθηκα.
stringofonias - Κυρ 23 Σεπ 2012, 00:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
φίλε μου δοκίμασε να το πατήσεις κάτω μήπως ξεκουμπώσει, ή να πιέσεις πίσω το καπάκι (έτσι είναι στο 406 μου)
dimkeras - Κυρ 23 Σεπ 2012, 10:06:55
Θέμα δημοσίευσης: Re: φωτισμός από τασάκι σε 207
marios_207_GT έγραψε:
γνωρίζει κάποιος πώς γίνετε να φτάσω μέχρι το τασάκι στο 207 για να αλλάξω τη λάμπα??? "τράβαγα μήπως είναι κουμπωτο αλλά το φοβήθηκα.

Καλημέρα.

Η λάμπα που φωτίζει το τασάκι βρίσκεται σε πλαστική βάση πάνω στο μεταλλικό κέλυφος του αναπτήρα.
Είναι της κατηγορίας Τ5 και τη βρίσκεις σε κάθε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων.
Για να την αλλάξεις θα χρειαστεί να "δεις" τον αναπτήρα εσωτερικά και γίνεται μόνο αφαιρώντας το κουμπωτό πλαστικό πλαίσιο που ξεκινάει από το χειρόφρενο και καταλήγει μπροστά από το τασάκι. Πρέπει πρώτα όμως να ξεκουμπώσεις και το κάλυμμα του επιλογέα.
Προσοχή στο ξεκούμπωμα καθώς η φίσα του ρεύματος του αναπτήρα είναι αρκετά κοντή και πρέπει να την αφαιρέσεις μόλις τη δεις ειδάλλως μπορεί να κάνεις ζημιά.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
marios_207_GT - Δευ 24 Σεπ 2012, 14:08:50
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μου ο λεβιες ξεκουμπωνει, το τασακι δεν μπορω, εχει τιποτα βιδες ή ολα κουμπωτα?
dimkeras - Τρι 25 Σεπ 2012, 08:57:31
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT έγραψε:
φιλε μου ο λεβιες ξεκουμπωνει, το τασακι δεν μπορω, εχει τιποτα βιδες ή ολα κουμπωτα?

Μιας και με προβλημάτισες και δε μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, θα το κοιτάξω το βραδάκι που θα πάω σπίτι και θα σου πω σίγουρα.
Αν και δε θυμάμαι να έχει βίδες πουθενά, κουμπωτό είναι και βγαίνει αρχίζοντας από το χειρόφρενο και πηγαίνοντας προς τα εμπρός. Scratch
marios_207_GT - Παρ 21 Μάρ 2014, 12:47:21
Θέμα δημοσίευσης:
Και ναι μετα απο 1.5 χρονο δεν εχω αλλαξει εκεινο το λαμπακι το ρημαδι, αλλα τωρα που το πηρα αποφαση εφτασα κοντα, ξηλωσα την γυρω περιοχη απο το τασακι, εβγαλα τη φυσα του αναπτηρα για να μην κανω καμια ζημια και εφτασα να βλεπω αυτο που φαινεται στη παρακατω φωτγραφια, το θεμα ειναι το εξης.....πως θα βγει αυτο το μικροσκοπικο λαμπακι απο εκει μεσα?

Kostaswannabe - Παρ 21 Μάρ 2014, 13:04:02
Θέμα δημοσίευσης:
ετσι οπως φαινεται λογικα πρεπει να βγαινει κ αναπτηρας γιατι το λαμπακι φαινεται να βγαινει απο την πισω μερια του μπλε πλαστικου, που ακουμπαει πανω στον αναπτηρα..

Υ.Γ κοντεψε να τυφλωθει και η διπλανη μου στη δουλεια με την φωτο!!
Bill207 - Παρ 21 Μάρ 2014, 13:52:10
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι;
έχουν όλα τα 207 φωτισμό στο τασάκι;

εμένα δεν είχε ποτέ από τότε που το αγόρασα (καινούριο)
Kostaswannabe - Παρ 21 Μάρ 2014, 13:58:18
Θέμα δημοσίευσης:
Bill207 έγραψε:
ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι;
έχουν όλα τα 207 φωτισμό στο τασάκι;

εμένα δεν είχε ποτέ από τότε που το αγόρασα (καινούριο)

Το εχεις παρει με αναπτηρα??Γιατι ουτε εμενα εχει που δεν εχω αναπτηρα..
νομιζω το λαμπακι ειναι πανω στον αναπτηρα.
Bill207 - Παρ 21 Μάρ 2014, 14:33:13
Θέμα δημοσίευσης:
κανονικά
αναπτήρας-τασάκι όλα κομπλέ εκτός από φωτάκι Laughing
marios_207_GT - Παρ 21 Μάρ 2014, 16:07:47
Θέμα δημοσίευσης:
προσπαθησα να βγαλω ολο το συστημα της λαμπας απο τον αναπτηρα αλλα ξεκινησε να σπαει οπως φαινεται στη φωτο.
Kostaswannabe - Παρ 21 Μάρ 2014, 16:49:07
Θέμα δημοσίευσης:
Κοιτα εγω πιστευω οτι με ενα λεπτο ισιο
Κατσαβιδακι θα το βγαλεις καπως.. Λογικα θα πρεπει να σπρωξεις κατι να πιεσεις κατι οπως σ ολα μεσα στ αμαξι για να βγαλεις κατι. Αλλα καλυτερα να περιμενεις να σου πει καποιος που το χει βγαλει για να μην σε παρω και στο λαιμο μου..

Off topic p.s σε ειδα τεταρτη τει πειραια. Ωραιο το εργαλειο. Πιστευω μια
Αεροτομη και θα ειναι ακομα πιο ωραιο Wink
marios_207_GT - Παρ 21 Μάρ 2014, 17:02:50
Θέμα δημοσίευσης:
Kostaswannabe έγραψε:
Κοιτα εγω πιστευω οτι με ενα λεπτο ισιο
Κατσαβιδακι θα το βγαλεις καπως.. Λογικα θα πρεπει να σπρωξεις κατι να πιεσεις κατι οπως σ ολα μεσα στ αμαξι για να βγαλεις κατι. Αλλα καλυτερα να περιμενεις να σου πει καποιος που το χει βγαλει για να μην σε παρω και στο λαιμο μου..

Off topic p.s σε ειδα τεταρτη τει πειραια. Ωραιο το εργαλειο. Πιστευω μια
Αεροτομη και θα ειναι ακομα πιο ωραιο Wink

Τεταρτη νομιζω ηταν η μερα που με ειχαν κλεισει και τα ειχα παρει στο κρανιο Evil σιγα σιγα θα μπουν πραγματα πρωτα θα βαλουμε κανα μουλαρι γιατι το χω συνηθισει και μου φαινεται οτι δεν παει βημα........Οσον αφορα τον αναπτηρα με ενα λεπτο δοκιμαστικο προσπαθησα και ξεκινησε να σπαει, θελει κολπο το ρημαδι
geo106xs - Παρ 21 Μάρ 2014, 17:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
Αν προσεξεις,το γκρι πλαστικο,φωλιαζει μεσα στο μπλε,αν παρατηρησεις,το μπλε,εχει δυο τρυπουλες απο τις οποιες φαινονται τα "κλιψακια" του γκρι πλαστικου...παιρνεις ενα πολυ λεπτο,ισιο κατσαβιδακι και ανοιγεις το "χειλος" του μπλε προσεκτικα,τραβωντας το γκρι πλαστικο,και et voila! Wink
marios_207_GT - Παρ 21 Μάρ 2014, 17:56:52
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικα αυτο το γκρι δεν μας κανει, οσο και να προσπαθησα δεν βγαινει μεσα απο το μπλε, τη βρηκα ομως τη λυση. Αρχικα βγαζουμε το μπλε μεσα απο τα εμφανη στηριγματα προσεκτικα για να μην σπασει, εμενα εσπασε λιγο, ελπιζω οταν παω να το κουμπωσω να στερεωθει. Μετα αφου εχουμε το μπλε στο χερι μας οπως φαινεται εδω
τοποθετουμε ενα κατσαβιδι ισιο απο την πανω πλευρα ωστε να ξεκουμπωσει και η λαμπα και να βγει προς τα εξω

τελος βοηθαμε λιγο να βγει εντελως η λαμπα και βουαλα

Αυτη τη λαμπα που θα τη βρω οεο?
taskom - Παρ 21 Μάρ 2014, 20:31:11
Θέμα δημοσίευσης:
Πας στην κυπρου στην αρχη της απο τη μερια του μετρο πριν την πρωτη γωνια δεξια εχει ενα μαγαζι που πουλαει κεραιες και ηλεκτρικα ηλεκτρονικα

πρεπει να ειναι Κυπρου 6..

τις δινει με το κιλο !!!!!!

επισεις εχει ο Βενιερης !!!!
marios_207_GT - Παρ 21 Μάρ 2014, 20:34:23
Θέμα δημοσίευσης:
ωραιος......Περιστεριωτης κι εσυ φιλε?
taskom - Παρ 21 Μάρ 2014, 20:39:46
Θέμα δημοσίευσης:
ο ναι !!!!
taskom - Κυρ 23 Μάρ 2014, 19:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
βρηκες λαμπακια.....
marios_207_GT - Κυρ 23 Μάρ 2014, 20:24:40
Θέμα δημοσίευσης:
Πηγα στο καταστημα στη Κυπρου και δεν ειχε, θα φερει απο Τεταρτη....
marios_207_GT - Κυρ 06 Απρ 2014, 15:16:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλαξα το λαμπακι και παρατηρω οτι οσο ειναι αναμενα τα φωτα του αμαξιου ειναι και το λαμπακι στο τασακι αναμενο, εγω θυμομουν οτι αναβει οταν ανοιγει το πορτακι μονο εφοσον φυσικα ειναι και τα φωτα του αυτοκινητου, μπορει να βοηθησει καποιος στο τι συμβαινει στο δικο του αμαξι?
trs - Κυρ 06 Απρ 2014, 17:01:08
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξερω απο το 207 γενικα, αλλα για να γινεται αυτο που λες πρεπει να εχει ενα διακοπτακι που να ακουμπαει το καπακι απο τασακι και να ανοιγει την επαφη, αν και δεν νομιζω να υπαρχει τετοιο εκει..
marios_207_GT - Κυρ 06 Απρ 2014, 17:17:13
Θέμα δημοσίευσης:
το ειχα παρατησει καμενο 1,5 χρονο και δεν θυμαμαι καν πως δουλευει γι αυτο ρωταω.
dimkeras - Τρι 08 Απρ 2014, 09:26:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μάριε, ανάβει με τα φώτα. Αν έχεις το καπάκι κλειστό ή ανοιχτό δεν παίζει ρόλο.
marios_207_GT - Τρι 08 Απρ 2014, 14:03:51
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Μάριε, ανάβει με τα φώτα. Αν έχεις το καπάκι κλειστό ή ανοιχτό δεν παίζει ρόλο.

Σε ευχαριστώ φίλε Δημοσθένη.
Bill207 - Τετ 09 Απρ 2014, 12:53:04
Θέμα δημοσίευσης:
marios_207_GT (ή όποιος άλλος το έχει ξανακάνει)
θα μπορούσες αν θες, και όποτε έχεις χρόνο, να γράψεις βήμα-βήμα πως ξήλωσες το τασάκι για να βρεις την λάμπα;

γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω, εμένα ποτέ δεν είχε λαμπάκι (έχει αναπτήρα κανονικά) από τότε που το πήρα καινούριο και απλά υπέθεσα ότι κάποια 207 δεν θα έχουν Laughing

ευχαριστώ Very happy
marios_207_GT - Τετ 09 Απρ 2014, 13:38:32
Θέμα δημοσίευσης:
Αρχικα βγαζεις αναπτηρα, το τασακι και το πισω πλαστικο καλυμα

how to screenshot on windows

Τωρα βλεπεις αυτο

free upload pictures

βαζεις το χερι σου σε αυτη τη πλευρα του λεβιε και ξεκουμπωνεις το δερματινο καλυμα

imgurl

free photo hosting

Βαζεις το χερι σου στο σημειο αυτο και ξεκουμπωνεις το πλαστικο με φορα απο τη πλευρα του χειροφρενου πηγαινοντας προς το τασακι

uploading pictures

αφου το ξεκουμπωσεις ολο το περνας και πανω απο το χειροφρενο με προσοχη στο καλωδιο του αναπτηρα μην εχει μαγκωσει καπου γιατι κατα τα αλλα δεν ειναι κοντο

photo uploading websites

free upload image

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ οταν πας να κουμπωσεις ξανα το πλαστικο θα κανεις αναποδη διαδικασια, δηλαδη πρωτα να πατησει καλα η πλευρα που ειναι το τασακι και μετα προχωρας προς το χειροφρενο, εαν πατησει πρωτα η πλευρα στο χειροφρενο το τασακι δεν θα ειναι κουμπωμενο και θα τριζει, την πατησα εγω οταν το πρωτο ανοιξα.
Bill207 - Τετ 09 Απρ 2014, 14:22:01
Θέμα δημοσίευσης:
πιο άμεση και ολοκληρωμένη απάντηση δεν παίζει Laughing

ευχαριστώ Μάριε!
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες