recife_rallye έγραψε: |
Πυρακιαααααααααααααααα....προσεχε!Αλλαξε βενζιναδικο για αρχη και ελεγξε τα μπουζι σου |
pf207 έγραψε: |
Βενζίνη ε?
Μάλιστα... το μπουzί δεν το έχω αλλάξει ακόμα (60.000km) Πόσο πάει η αλλαγή? |
το μπουzί δεν το έχω αλλάξει ακόμα (60.000km) |
Το τελευταίο διάστημα κ ειδικά οταν είναι κρύο το αμάξι όταν πάω να επιταχύνω
μεταξύ 2ας κ 3ης (κυρίως) ακούγεται έντονα ένας ήχος σαν κροτάλισμα σαν τράνταγμα... έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό??? και γενικά όταν επιταχύνω κάπως απότομα ακούγεται αυτός ο ήχος έντονα.. (207 1.4) |
ntinos έγραψε: | ||
το ιδιο μου κανει κι εμενα σαν πυρακια μου ακουγονται την στιγμη που το κανει κοβει δεν παει θελει κατεβασμα ταχυτητα τωρα για την βενζινη ειναι σιγουρο? 18500 km |
έβαλα 100αρα βενζίνη και είναι καλύτερα...ακούγονται ελάχιστα στην αλλαγή ταχύτητας μόνο για 1-2sec..
τώρα θα δείξει,δεν ξέρω.. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Όταν λές "στην αλλαγή ταχύτητας" τι εννοείς ακριβώς; |
N207r έγραψε: |
τροχαντηρα η τρεχαντηρι γιατι μας μπερδεψες..
αυτο που ακους μαλλον ειναι απο το σασμαν κ ισως δεν ειναι κατι.. |
ntinos έγραψε: |
επανερχομαι
εδω και 2 εβδομαδες κανω ενα πειραμα εβαλα 20 € απλη αμολυβδη και εκανα 125 km μεσα στην πολη (Χαιδαρι Ρεντη Μεταμορφωση )εως που χτυπησε το πρωτο alarm τωρα εχω βαλει παλι 20€ 100αρα ,εχω κανει 118 km με πολυ καλη συμπεριφορα του κινητηρα,χωρις τα πιρακια το πρωι οταν ειναι κρυος (σχολαω 6 το πρωι) και δεν εχει χτυπησει το πρωτο alarm.Νομιζω πως θα κανω 125 km καιμε την 100αρα πριν πειτε κατι για τα 20€ σε σχεση με λιτρα Επειδη στο βενζιναδικο βαζουμε με χρημα και οχι με λιτρα ειναι ενας καλος τροπος να βγαλουμε ενα συμπερασμα τι ειναι καλυτερο να χρησιμοποιουμε για την καυση,απλη η 100αρα? η απλη που εβαλα €20 /1.63 το λιτρο=12,25 lt η 100αρα €20/1,93 το λιτρο=10,35 lt λοιπον εγω θα βαζω απο εδω και περα 100αρα διοτι σε σχεση με την απλη κανω τα ιδια χιλιομετρα φιλικα Ντινος τουλαχιστον θα το κανω δοκιμαστικα και εδω ειμαστε παλι |
επανερχομαι
εδω και 2 εβδομαδες κανω ενα πειραμα εβαλα 20 € απλη αμολυβδη και εκανα 125 km μεσα στην πολη (Χαιδαρι Ρεντη Μεταμορφωση )εως που χτυπησε το πρωτο alarm τωρα εχω βαλει παλι 20€ 100αρα ,εχω κανει 118 km με πολυ καλη συμπεριφορα του κινητηρα,χωρις τα πιρακια το πρωι οταν ειναι κρυος (σχολαω 6 το πρωι) και δεν εχει χτυπησει το πρωτο alarm.Νομιζω πως θα κανω 125 km καιμε την 100αρα πριν πειτε κατι για τα 20€ σε σχεση με λιτρα Επειδη στο βενζιναδικο βαζουμε με χρημα και οχι με λιτρα ειναι ενας καλος τροπος να βγαλουμε ενα συμπερασμα τι ειναι καλυτερο να χρησιμοποιουμε για την καυση,απλη η 100αρα? η απλη που εβαλα €20 /1.63 το λιτρο=12,25 lt η 100αρα €20/1,93 το λιτρο=10,35 lt λοιπον εγω θα βαζω απο εδω και περα 100αρα διοτι σε σχεση με την απλη κανω τα ιδια χιλιομετρα φιλικα Ντινος τουλαχιστον θα το κανω δοκιμαστικα και εδω ειμαστε παλι |
makis106 έγραψε: |
Κάπου ειχα διαβασει μια ερευνα με συγκριτικά για την 100άρα, σε διαφορους κινητηρες, και το συμπέρασμα ήταν οτι την 100άρα μπορουν να την εκμεταλευτούν μονο οι σύγχρονοι κινητήρες οι οποιοι είτε εχουν αμεσο ψεκασμό, είτε τουρμπο, ή ακόμα καλύτερα και τα 2. Στους υπολοιπους ειναι πεταμενα λεφτα, γιατι απλα δεν μπορουν να την εκμεταλευτουν και δεν υπαρχει καμια διαφορα. καλυτερα καθαρη 95άρα... |
απλα πραγματα
αντι να δωσω 20€ απλη και να κανω 120 km δινω €20 100αρα και κανω 110-120 km μιλαμε παντα για συντηρητικη οδηγηση ετσι κρατω και τον κινητηρα σε καλυτερη κατασταση ![]() |