PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων - Ανασφάλιστα ΙΧ και "καμπάνα"

makis106 - Παρ 06 Ιούλ 2012, 19:47:10
Θέμα δημοσίευσης: Ανασφάλιστα ΙΧ και "καμπάνα"
Στο στόχαστρο της Εποπτικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα μέχρι τέλος μήνα και περίπου 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες Ι.Χ. Θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ημερησία οι παραβάτες θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής, αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος, αλλιώς θα έρθει και δεύτερο πρόστιμο το οποίο θα ανέρχεται σε 500 ευρώ, ενώ θα αφαιρείται η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη χώρα κυκλοφορούν σχεδόν 2 εκατομμύρια ανασφάλιστα οχήματα και σύμφωνα με τα στελέχη της εποπτικής αρχής προκύπτει πως τα 750.000 αφορούν κρατικά οχήματα ενώ περίπου σε 350.000 ΙΧ έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Πολύ καλό το μετρο οσον αφορά το να μαζευτει ο μεγαλος αριθμός των ανασφάλιστων ΙΧ που κυκλοφορούν στους δρόμους. Αλλα τι γίνεται με καποιους που δεν μετακινούν το αμαξι και το εχουν για μεγαλο διστημα παρκαρισμένο? Εγω πχ τους καλοκαιρινους μήνες ζω σε μικρό νησι και το αμάξι μενει πίσω στην Κερκυρα στο γκαραζ για 4-5 μήνες και δεν ειμαι ουτε ναυτικός, ουτε εργαζομαι στο εξωτερικο. γιατι να υποχρεούμαι να το έχω ασφαλισμένο και να καθεται:?:
Manos206 - Παρ 06 Ιούλ 2012, 20:16:54
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως πολυ καλο μετρο αλλα κι εγω επισης εχω ενα αυτοκινητο στο νησι που το κυκλοφορω 2 μηνες το καλοκαιρι.. Του εκανα τωρα μια τριμηνη ασφαλεια.. Βλεπω να μας περνει κι εμας η μπαλα...
Lef205 - Παρ 06 Ιούλ 2012, 20:42:06
Θέμα δημοσίευσης:
αρχικα το μετρο το ακουω βερεσε.
Δευτερον οπως πολυ σωστα το θεσατε, αν εγω εχω το αυτοκινητο στο γκαραζ κλεισμενο δεν μπορει να με υποχρεωσει κανεις να το ασφαλισω.
Δε νομιζω πουθενα να αναγραφει ο νομος οτι το πινακιδωμενο πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο .
teo106 16v 2001 - Παρ 06 Ιούλ 2012, 21:23:33
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
Δευτερον οπως πολυ σωστα το θεσατε, αν εγω εχω το αυτοκινητο στο γκαραζ κλεισμενο δεν μπορει να με υποχρεωσει κανεις να το ασφαλισω.
Δε νομιζω πουθενα να αναγραφει ο νομος οτι το πινακιδωμενο πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο .
+1 κι εγω ετσι πιστευω..... δεν νομιζω να ειμαι υποχρεωμενος να εχω ασφαλισμενο το αμαξι μου ,τη στιγμη που κατα την καλοκαιρινη περιοδο κυκλοφορω μονο με τη μοτοσυκλετα.......
Steve - Παρ 06 Ιούλ 2012, 21:25:42
Θέμα δημοσίευσης:
Άμα δεν έχεις να πληρώσεις για την ασφάλιση (εκτός του ότι δεν πρέπει να το κινείς το αμάξι), είναι δυνατόν να έχεις να πληρώσεις πρόστιμο;

Παναγία μου με αυτή την Ελλάδα πια... Cool
makis106 - Παρ 06 Ιούλ 2012, 22:01:22
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:

Αν κρίνω απ το οτι χωρίς προειδοποίηση θα στειλουν το μπουγιουρντι, σκοπευοντας να μαζεψουν περι τα 250.000.000€, περισσότερο για εισπρακτικό μου κανει το μετρο.
Κοιταξε, σε ενα εγχειρίδιο του Κ.Ο.Κ που εχω, αναφερεται οτι το οχημα εφοσον εχει πινακιδες, πρεπει να είναι ασφαλισμένο ακόμη και αν είναι σταθμευμένο. Αλλά αναφερει επίσης οτι δεν εχει υποχρέωση ασφάλισης εφόσον ειναι σταθμευμένο σε ιδιωτικό χώρο (ψαχνω ακόμη το π.δ.).
Τωρα πως αυτοι επειδη δεν ξερουν πως να ριξουν χρημα στα ταμεια, ξαφνικα αποφασισαν οτι θα γδαρουν για αλλη μια φορα τον κοσμακι παραμερίζοντας ισχύοντες νόμους και χωρις καν να σου δινουν το περιθωριο εστω να τακτοποιηθείς... αυτα μονο στο Ελλαδιστάν.
Και φυσικα θα εισπράξουν οτι εχει απομεινει στο λαο, δλδ τα @@ μας Exclamation

Steve έγραψε:
Άμα δεν έχεις να πληρώσεις για την ασφάλιση (εκτός του ότι δεν πρέπει να το κινείς το αμάξι), είναι δυνατόν να έχεις να πληρώσεις πρόστιμο;

Παναγία μου με αυτή την Ελλάδα πια... Cool

NodNo NodNo NodNo
stamatis_vts - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 09:40:44
Θέμα δημοσίευσης:
teo106 16v 2001 έγραψε:
Lef205 έγραψε:
+1 κι εγω ετσι πιστευω..... δεν νομιζω να ειμαι υποχρεωμενος να εχω ασφαλισμενο το αμαξι μου ,τη στιγμη που κατα την καλοκαιρινη περιοδο κυκλοφορω μονο με τη μοτοσυκλετα.......

που και στην αντιθετη περιπτωση το παπι το χειμωνα το εχω κλειδωμενο γτ βαρεθηκα τις βροχες και τα κρυα και κυκλοφορω με το αμαξι... Rolling eyes
MEMsound - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 10:56:23
Θέμα δημοσίευσης:
καταθετουμε και τις πινακίδες αν χρειαστεί...
και χανουν και τα τελη κλυκλοφορίας...
Laughing

αι στο διαολο πια τραμπουκοι
volvos - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 13:39:03
Θέμα δημοσίευσης:
δε μπορω να καταλαβω κατι

θα μπορουσαν να σου λενε
για να ασφαλιστεις θελω τελη και κτεο
για να περασεις κτεο θελω ασφαλεια και τελη
για να πληρωσεις τελη θελω ασφαλεια και κτεο

ε σορυ αλλα αν δεν εχεις τιποτα απο τα τρια απλα δε τ κυκλοφορεις.

οι ασφαλιστικες ηδη ετοιμαζουν πακετα ακινησιας. δηλωνεις οτι εισαι ακινητος σε σταθμευμενο χωρο και πληρωνεις μια συμβολικη ασφαλεια για να εισαι καλυμενος απεναντι στο κοκ
MEMsound - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 14:45:07
Θέμα δημοσίευσης:
τραγικοι...

ΡΕ ΜΕ ΠΑΠΙΑ ΟΛΟΙ και ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ...

και για τις μερες με βροχή λυσεις υπαρχουν...
http://www.cbc.ca/news/yourcommunity/2011/05/photo-caption-contest---mon-may-16.html
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
MTerry - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 16:22:28
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό που θα ήταν σωστό να γίνει , είναι να μπορεί ανά πάσα στιγμή
να καταθέσεις πινακίδες και όποτε πάλι θες να τις ξαναπαίρνεις . . . **
Τότε και μόνο τότε μπορεί να σου πει ότι όποιο όχημα δεν έχει καταθέσει πινακίδες πρέπει να πληρώνει ασφάλεια .
Αλλά που να γίνει αυτό . . . εδώ μια φορά το χρόνο είναι και γίνεται χαμός !

**Έτσι γίνεται στην Σουηδία , τους παίρνεις τηλέφωνο και τους λες ότι το όχημα αυτό "δεν κυκλοφορεί"
( μικρότερο διάστημα τον ένα μήνα ) και δεν χρειάζεται να παραδώσεις τις πινακίδες .
Αμέσως σταματάς να πληρώνεις τα τέλη και την ασφάλεια γι αυτό το διάστημα .
Τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά αν πιαστείς "ψεύτης" !!!
Αν κάποιο όχημα "κυκλοφορεί" κοινώς "δεν έχει καταθέσει πινακίδες"
και δεν είναι ασφαλισμένο , αυτόματα το ασφαλίζει το κράτος , στο επικουρικό ταμείο ,
με κόστος σχεδόν 3 φορές περισσότερο από κάθε άλλη ασφαλιστική.

mitsos 306 - Παρ 31 Αύγ 2012, 20:48:15
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry

εχω ακουσει διαφορα για τους νομους στην σουηδια και εχω βγαλει το συμπερασμα(αν αληθευουν τα μισα) οτι εδω σε επιπεδο κρατους ειμαστε 100 χρονια πισω

παντως για το θεμα της ενοτητας εχω την εντυπωση οτι πρεπει να εχει το αυτοκινητο σε ιδιωτικο χωρο για να μην χρειαζεται να ειναι ασφαλισμενο.

δεν πιστευω οτι θα ερθει η τροχαια η οποιοσδηποτε αλλος κρατικος μηχανισμος να δει αν εχεις ασφαλεια,

αλλα αν πεσει καποιος πανω σου ενω εισαι παρκαρισμενος τι κανεις?
TopGear - Παρ 31 Αύγ 2012, 23:03:43
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
δεν πιστευω οτι θα ερθει η τροχαια η οποιοσδηποτε αλλος κρατικος μηχανισμος να δει αν εχεις ασφαλεια

Εμένα πάντως με σταματήσανε στο δρόμο αρχές Αυγούστου στην Αθήνα κάτι δοκίμια και μου ζητήσανε άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια για έλεγχο.
MTerry - Παρ 31 Αύγ 2012, 23:15:12
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
εχω ακουσει διαφορα για τους νομους στην σουηδια και εχω βγαλει το συμπερασμα(αν αληθευουν τα μισα)
οτι εδω σε επιπεδο κρατους ειμαστε 100 χρονια πισω
Έζησα εκεί από πολύ μικρός . . .
είναι χρόνια μπροστά , σε κάποια πράγματα , ακόμα και από τα πιο προηγμένα κράτη . . .
mitsos 306 έγραψε:
Φταίει και σε πληρώνει (αν είναι ασφαλισμένος Smile ), κι ας είσαι ανασφάλιστος και παράνομα παρκαρισμένος .
mitsos 306 - Σαβ 01 Σεπ 2012, 23:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
TopGear έγραψε:
mitsos 306 έγραψε:
δεν πιστευω οτι θα ερθει η τροχαια η οποιοσδηποτε αλλος κρατικος μηχανισμος να δει αν εχεις ασφαλεια

Εμένα πάντως με σταματήσανε στο δρόμο αρχές Αυγούστου στην Αθήνα κάτι δοκίμια και μου ζητήσανε άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια για έλεγχο.

στο σκηνικο αυτο ησουν σε κινηση οχι παρκαρισμενος.αν εισαι παρκαρισμενος δεν σε σταματαει κανεις για ελεγχο.

TopGear έγραψε:
mitsos 306 έγραψε:

Φταίει και σε πληρώνει (αν είναι ασφαλισμένος Smile ), κι ας είσαι ανασφάλιστος και παράνομα παρκαρισμένος .

αυτο που λες ειναι αρκετα ενδιαφερον!
AlienHack - Κυρ 02 Σεπ 2012, 02:35:31
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
TopGear έγραψε:
mitsos 306 έγραψε:

στο σκηνικο αυτο ησουν σε κινηση οχι παρκαρισμενος.αν εισαι παρκαρισμενος δεν σε σταματαει κανεις για ελεγχο.

.

Για ξαναμαντεψε.. Wink
Εχει ερθει τροχονομος ενω ειμαι παρκαρισμενος νομιμοτατα και με σβησμενη μηχανη και απλα καθαριζα το αμαξι μου και μου λεει ¨τα χαρτια σού"
Του τα εδωσα και με εγραψε 400 ευρω για κτεο! Twisted evil πηγα την αλλη μερα περασα και μου το κανανε 50 ευρω το προστημο ....
mitsos 306 - Τρι 04 Σεπ 2012, 11:49:41
Θέμα δημοσίευσης:
που σε τσακωσε ρε φιλε...απιστευτο...
makis106 - Τρι 04 Σεπ 2012, 12:19:09
Θέμα δημοσίευσης:
Που ειναι το απίστευτο? όπως σου κόβει κλήση για παράνομο παρκάρισμα όταν είσαι σταματημένος, το ίδιο μπορεί να σου κάνει και πλήρη έλεγχο εφόσον είσαι παρόν.
mitsos 306 - Τρι 04 Σεπ 2012, 12:33:26
Θέμα δημοσίευσης:
δηλαδη εκει που μενεις ειναι συχνο φαινομενο να ελεγχουν τα στοιχεια ενω πλενεις το αμαξι σου?
makis106 - Τρι 04 Σεπ 2012, 12:42:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ο Αλέξανδρος έγραψε παραπάνω οτι ήταν νόμιμα παρκαρισμένος, και οχι οτι επλενε το αμαξι στην αυλή του (ιδιωτικός χώρος) γι' αυτην την περίπτωση μιλάμε.
mitsos 306 - Τρι 04 Σεπ 2012, 12:59:32
Θέμα δημοσίευσης:
ναι το καταλαβα αυτο .
στη θεσσαλονικη ολοι στο δρομο τα πλενουν τα αυτοκινητα τους (οσοι δεν πανε σε πλυντηρια) γιατι οι αυλες ειναι λιγες.

εκεινο που ειπα εγω για να μην παρεξηγουμαι, ειναι το εξης.

και θα δωσω παραδειγμα με την μηχανη μου.

το χειμωνα δεν την κυκλοφορω και την εχω παρκαρισμενη κατω απο το σπιτι μου, στον δρομο οχι πανω στο πεζοδρομιο. δεν την εχω ασφαλισμενη, την ασφαλιζω μονο τους καλοκαιρινους μηνες. Αυτο και κανουν και αλλοι φιλοι μου.

δεν μου εχει τυχει και σε κανενα που ξερω και θεωρω απιθανο να μου χτυπησει η αστυνομια το θυρωτηλεφωνο και να μου ζητησει την ασφαλεια της μηχανης
mitsos 306 - Τρι 04 Σεπ 2012, 13:04:01
Θέμα δημοσίευσης:
και το ερωτημα που ειχα θεσει ηταν,

τι γινεται στην περιπτωση που καποιος πεσει πανω σου(ενω το αυτοκινητο ειναι παρκαρισμενο) και πρεπει να αποζημιωθεις,

τοτε νομιζω οτι εχεις προβλημα

ο ΜTerry λεει παντως οτι και σε εκεινη την περιπτωση αποζημιωνεσαι κανονικα, ακομα και αν εκτος απο ανασφαλιστος εισαι και παρανομα παρκαρισμενος !!!!
makis106 - Τρι 04 Σεπ 2012, 13:56:07
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
ναι το καταλαβα αυτο .
στη θεσσαλονικη ολοι στο δρομο τα πλενουν τα αυτοκινητα τους (οσοι δεν πανε σε πλυντηρια) γιατι οι αυλες ειναι λιγες.

το χειμωνα δεν την κυκλοφορω και την εχω παρκαρισμενη κατω απο το σπιτι μου, στον δρομο οχι πανω στο πεζοδρομιο. δεν την εχω ασφαλισμενη, την ασφαλιζω μονο τους καλοκαιρινους μηνες. Αυτο και κανουν και αλλοι φιλοι μου.

δεν μου εχει τυχει και σε κανενα που ξερω και θεωρω απιθανο να μου χτυπησει η αστυνομια το θυρωτηλεφωνο και να μου ζητησει την ασφαλεια της μηχανης

Καταρχήν στον δρόμο και παρκαρισμένη, πρέπει να ειναι ασφαλισμένη. Ακριβώς επειδή μπορει καποιος να πεσει πανω της.
Το θυροτηλεφωνο δεν θα στο χτυπήσει κανεις για να σου ζητησει ασφαλιστήριο, αλλα μπορει να σου βεβαιώσει κλήση για παράνομο παρκαρισμα και ας μην εισαι εκει. και εφόσον σε δει επάνω της ή διπλα της και αντιληφθεί οτι είσαι ο ιδιοκτητης, μπορει να σου ζητησει το ασφαλιστηριο και όλα τα υπόλοιπα.
Ενω αν γίνει ατύχημα, μπορει να σου χτυπήσουν και το θυροτηλέφωνο...
MTerry - Τρι 04 Σεπ 2012, 17:26:01
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
ο ΜTerry λεει παντως οτι και σε εκεινη την περιπτωση αποζημιωνεσαι κανονικα,
ακομα και αν εκτος απο ανασφαλιστος εισαι και παρανομα παρκαρισμενος !!!!
Αυτό που είπα παραπάνω ισχύει για το θέμα της αποζημίωσης . . .
Δεν είναι αιτία , το ανασφάλιστος και το παράνομα παρκαρισμένος , για να μην αποζημιωθείς !

Έτσι έγινε με μηχανή μου . . . το χειμώνα είναι σε ακινησία και ανασφάλιστη . . .
την πήγα μια μικρή βόλτα (500+500 μέτρα) έτσι για την μπαταρία και έκατσα στα πεταχτά για ένα καφέ . . .
έρχεται ένας παππούς να παρκάρει, δεν πρόλαβα , ξάπλα η μηχανή . . .
970 Ευρώ τα πήρα μετρητά σε ένα μήνα και ο ασφαλιστής του , γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχα ασφάλεια .

Όταν δεν υπάρχει τραυματισμός η τροχαία δεν εμπλέκεται καθόλου . . . "βρείτε τα με τις ασφάλειες"
Αν υπάρχει τραυματισμός , η τροχαία είναι υποχρεωμένη να ελέγξει τα πάντα και να βγάλει πόρισμα . . .
Από εκεί και πέρα , αν μπορεί να "βεβαιώσει" κάποιες παραβάσεις είναι άλλο θέμα .
mitsos 306 - Τρι 04 Σεπ 2012, 20:48:31
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
mitsos 306 έγραψε:
ναι το καταλαβα αυτο .

Καταρχήν στον δρόμο και παρκαρισμένη, πρέπει να ειναι ασφαλισμένη. Ακριβώς επειδή μπορει καποιος να πεσει πανω της.
Το θυροτηλεφωνο δεν θα στο χτυπήσει κανεις για να σου ζητησει ασφαλιστήριο, αλλα μπορει να σου βεβαιώσει κλήση για παράνομο παρκαρισμα και ας μην εισαι εκει. και εφόσον σε δει επάνω της ή διπλα της και αντιληφθεί οτι είσαι ο ιδιοκτητης, μπορει να σου ζητησει το ασφαλιστηριο και όλα τα υπόλοιπα.
Ενω αν γίνει ατύχημα, μπορει να σου χτυπήσουν και το θυροτηλέφωνο...

καταρχην δεν εχω καταλαβει που διαφωνεις μαζι μου...

παρεθεσες το κομματι που λεει για τον χειμωνα αλλα δεν παρεθεσες το παρακατω που λεω για την περιπτωση ατυχηματος?δεν το διαβασες?
makis106 - Τρι 04 Σεπ 2012, 21:22:03
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:

καταρχην δεν εχω καταλαβει που διαφωνεις μαζι μου...

Αρχικά διαφωνήσαμε σε αυτό:
Παράθεση:
αν εισαι παρκαρισμενος δεν σε σταματαει κανεις για ελεγχο.

Στην συνεχεια συμφωνησα μαζί σου στο οτι δεν θα σου χτυπήσει κανεις το θυροτηλέφωνο για να σου ζητησει την ασφάλεια, εκτος μιας περίπτωσης που παλι σου παρέθεσα.
mitsos 306 έγραψε:

παρεθεσες το κομματι που λεει για τον χειμωνα αλλα δεν παρεθεσες το παρακατω που λεω για την περιπτωση ατυχηματος?δεν το διαβασες?
Το διάβασα, απλώς δεν το παρέθεσα επειδή είχε να κανει με άλλο θέμα, δλδ με το θεμα της αποζημίωσης, το οποιο δεν σχολίασα...
Τεσπα, νομιζω οτι η συζητηση ηταν εποικοδομητική και κάποια συμπερασματα βγηκαν.
φιλικα Wink
mitsos 306 - Τρι 04 Σεπ 2012, 22:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
αφου οι προθεσεις ειναι καλες παντα ο διαλογος ειναι επικοδομητικος, πραγματι!

παντως το "τρελο" νεο ειναι οτι αποζημιωνεσαι αν και ανασφαλιστος...

Αν δεν ειχε συμβει στον MTerry δεν θα το πιστευα με τιποτα
Steve - Τετ 05 Σεπ 2012, 10:57:25
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
παντως το "τρελο" νεο ειναι οτι αποζημιωνεσαι αν και ανασφαλιστος...
Άμα δε φταις στο ατύχημα, δεν είναι ούτε τρελό, ούτε νέο Wink
geo106xs - Πεμ 14 Φεβ 2013, 02:18:55
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια,τελικα τι θα γινει με το μετρο των ανασφαλιστων οχηματων; Κανενα νεοτερο;
Εχω το αυτοκινητο και ενα μηχανακι χωρις ασφαλεια σε ιδιωτικο χωρο και σα να μην εφτανε που σχεδον 10 μηνες το χρονο ειναι ακινητα λογω σπουδων,θα ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω και ασφαλεια; Evil
Jim207GT - Πεμ 14 Φεβ 2013, 09:11:35
Θέμα δημοσίευσης:
geo106xs έγραψε:
Παιδια,τελικα τι θα γινει με το μετρο των ανασφαλιστων οχηματων; Κανενα νεοτερο;
Εχω το αυτοκινητο και ενα μηχανακι χωρις ασφαλεια σε ιδιωτικο χωρο και σα να μην εφτανε που σχεδον 10 μηνες το χρονο ειναι ακινητα λογω σπουδωιν,θα ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω και ασφαλεια; Evil

Αμα καταθεσεις πινακιδες δεν χρειαζετε να πληρωσεις τπτ.

Για οσους θα τρεξουν παλι να λενε τα δικα τους το ιδιο μετρο ισχυει σχεδον παντου στην Ευρωπη και επισης σαν παθων δυο φορες απο ανασφ. ποιος μου λεει φιλε μου οτι δεν θα το βγαλεις βολτα ενα ΣΚ και πεις δεν γμτ(εννοειτε δε το λεω επι προσωπικου).

Μια χαρα κανουν, επιτελους ας διασταυρωνουν ΚΤΕΟ-ασφαλειες-τελη ,καπου 700.000 ειναι τα ανασφ που κυκλοφορουν κανονικα
(Οχι σταματημενα σα του φιλου)

Εκει που εχω ενσταση ειναι στα τελη κυκλ. που πληρωνεις ολοκληρο το χρονο και οχι τους μηνες που θες και αντιστοιχα να το ασφαλιζεις τους μηνες που το θες...με καταθεση φυσικα πινακιδων στο υπολοιπο διαστημα
volvos - Πεμ 14 Φεβ 2013, 10:36:59
Θέμα δημοσίευσης:
λαθος
αμα πας εφορια κηφισιας παρασκευη πρωι θα δεις 40 πακιστανους και φιλιπινεζους που ειναι στην ουρα για να παρουν πισω πινακιδες απο cayene kai hammer. Και δευτερα τους ξαναστελνουν τα αφεντικα να τις καταθεσουν πισω.
sps - Πεμ 14 Φεβ 2013, 11:09:01
Θέμα δημοσίευσης:
20 μαρτιου ληγει η ασφαλεια μου.
Πες οτι δε θελω να πληρωσω ασφαλεια γιατι δε θα κινησω το αμαξι μεχρι το καλοκαιρι πχ.
Για να μην πληρωσω προστιμο ανασφαλιστου θα πρεπει να καταθεσω πινακιδες?
Μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν το κινω, δεν αρκει??
Jim207GT - Πεμ 14 Φεβ 2013, 11:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
λαθος
αμα πας εφορια κηφισιας παρασκευη πρωι θα δεις 40 πακιστανους και φιλιπινεζους που ειναι στην ουρα για να παρουν πισω πινακιδες απο cayene kai hammer. Και δευτερα τους ξαναστελνουν τα αφεντικα να τις καταθεσουν πισω.

Αφου για να παρεις πινακιδες που εχεις καταθεσει πληρωνεις κανονικα ολο το τελος.Πιο το νοημα να το ξανακαταθεσεις??
Επισης με πληρωμενα τελη δεν μπορεις να καταθεσεις πινακιδες(δεν στις κραταει η εφορια) εκτος περιπτωσης ατυχηματος με χαρτι αστυνομιας(ειχα προσωπικη πειρα με την μηχανη μου)

Τωρα εαν εσεις εχετε αλλα προνομια στην Κηφισια η κατι αλλαξε στις εφοριες απο τοτε τι να κανουμε...

Τελος παντων συμφωνα με ασφαλιστικες ξεπερνα το 1.5εκατ τα ανασφαλιστα,πολλα απο αυτα ειναι κρατικα!! αλλα σταματιμενα σα του φιλου ,ομως 700.000 κυκλοφορουν κανονικα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ να μην πω για επαρχια(οπου και την πατησα εγω) οπου δεν εχουν απολυτος τπτ και φυσικα δεν μπορουν να ελεγθουν με τπ
Jim207GT - Πεμ 14 Φεβ 2013, 11:16:54
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
20 μαρτιου ληγει η ασφαλεια μου.
Πες οτι δε θελω να πληρωσω ασφαλεια γιατι δε θα κινησω το αμαξι μεχρι το καλοκαιρι πχ.
Για να μην πληρωσω προστιμο ανασφαλιστου θα πρεπει να καταθεσω πινακιδες?
Μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν το κινω, δεν αρκει??

Αμα ειμασταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ειχαμε ΚΡΑΤΟΣ θα αρκουσε...αλλα πες μου εσυ ποσοι ΔΕΝ θα κινησουν το αυτοκινητο τους...και δεν θα εκμεταλλευτουν την κατασταση για να κυκλοφορουν κανονικα χωρις να πληρωνουν.

Και μην ακουσω για ελεγχους τις τροχαιας γελαω ηδη..
Jim207GT - Πεμ 14 Φεβ 2013, 11:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
Επισης εαν εχεις καταθεσει πινακιδες για να μην το ασφαλισεις οταν θα πας εφορια να τις ξαναπαρεις πρεπει να τους δοσεις ασφαλιστηριο υποχρεωτικα για να στις δοσουν.

Τουλαχιστον ετσι ειπαν οτι θα ισχυσει παντου...εκτος ΔΟΥ Κηφισιας
Razz Razz
volvos - Πεμ 14 Φεβ 2013, 11:58:32
Θέμα δημοσίευσης:
δου κηφισιας το κανουν αυτο λουλου γιατι μετα χρεωνονται χρηση πσκδ αντι για ολη τη βδομαδα σε τεκμηρια κλπ Wink
οχι για τα τελη...
Gr13 - Πεμ 14 Φεβ 2013, 12:44:35
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγώ που έκανα πάντα ασφάλεια ακόμα και το καλοκαίρι που εδώ και 2 χρονια χρησιμοποιώ εξολοκλήρου μηχανή,την πάτησα έκανα πριν 2 εβδομάδες ανανέωση στην EVIMA και έκλεισε,μου λένε ότι το ασφαλιστήριο θα ισχύει 1 μηνα από την ημερομηνία που έκλεισε η ασφαλιστική και μετά πρέπει να κάνω καινούρια αλλιώς δεν καλύπτομαι.Με λίγα λόγια έχασα 205 ευρώ και πρέπει να ξαναδώσω πάλι να το ασφαλίσω σε άλλη και μένα ποιος μου λέει ότι και η άλλη ασφαλιστική δεν θα κλείσει. Evil
SnakeMJK - Πεμ 14 Φεβ 2013, 13:25:09
Θέμα δημοσίευσης:
no offence, αλλά ναι, με κάποια... evima στη σημερινή Ελλάδα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. αυτή την περίοδο μόνο εθνική κ μινέττα θα εμπιστευόμουν.
makis106 - Πεμ 14 Φεβ 2013, 13:26:11
Θέμα δημοσίευσης:
Gr13 έγραψε:
Και εγώ που έκανα πάντα ασφάλεια ακόμα και το καλοκαίρι που εδώ και 2 χρονια χρησιμοποιώ εξολοκλήρου μηχανή,την πάτησα έκανα πριν 2 εβδομάδες ανανέωση στην EVIMA και έκλεισε,μου λένε ότι το ασφαλιστήριο θα ισχύει 1 μηνα από την ημερομηνία που έκλεισε η ασφαλιστική και μετά πρέπει να κάνω καινούρια αλλιώς δεν καλύπτομαι.Με λίγα λόγια έχασα 205 ευρώ και πρέπει να ξαναδώσω πάλι να το ασφαλίσω σε άλλη και μένα ποιος μου λέει ότι και η άλλη ασφαλιστική δεν θα κλείσει. Evil

Αστα, κ γω EVIMA είχα, ευτυχως ειχα 2 μηνες ακόμη, οποτε το πολυ να χασω 1 μήνα. Υποτιθεται οτι θα επιστραφουν τα ασφαλιστρα που δεν καλυφθηκαν μετα το κλεισιμο κ μεχρι τη λήξη των ασφαλιστηρίων, μετα την εκκαθαριση της εταιρειας. Αλλα χλομό το κόβω, δεδομενου οτι η εκκαθαριση μπορει να διαρκεσει χρονια. Επισης καπου ακουσα οτι οι ασφαλισμενοι θα καλυφθουν για το υπολοιπο της ασφαλισης τους απο αλλη εταιρια που θα συνεργαστει η EVIMA αλλα και αυτο φήμη ειναι. Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να πιασεις γραμμη, και σιγα μη μπορουσες δλδ, αλλα τα γιδια, ουτε μια επισημη ανακοινωση στο site τιποτα. Για πιο σιγουρα θα πρεπει να επιλεξεις μια πιο αξιοπιστη (ΕΘΝΙΚΗ κλπ) με το αναλογο αντιτιμο φυσικά!
Driver ///M - Πεμ 14 Φεβ 2013, 14:11:50
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
no offence, αλλά ναι, με κάποια... evima στη σημερινή Ελλάδα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. αυτή την περίοδο μόνο εθνική κ μινέττα θα εμπιστευόμουν.

Υπαρχουν αρκετες ακομα αξιοπιστες (ΑΧΑ, groupama κλ).

Ειχε κι ενα αμαξι της οικογενειας evima αλλα με 3μηνο συμβολαιο οποτε 1 μηνα θα χασει ουσιαστικα.
Γενικα απο μικρες ασφαλιστικες κανω μονο 3μηνα συμβολαια ωστε να αξιζει το οποιο ρισκο.
geo106xs - Πεμ 14 Φεβ 2013, 14:29:13
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:

Αμα καταθεσεις πινακιδες δεν χρειαζετε να πληρωσεις τπτ.

Το θεμα ειναι οτι πληρωσα κανονικα τα τελη κυκλοφοριας,με το σκεπτικο,οτι,μη τα πληρωσω το καλοκαιρι και μου ερθουν ολα μαζεμενα μαζι με την ασφαλεια,αφου οταν γυρναω απο Κρητη για καλοκαιρι,βγαζω μια τριμηνη και μου περισσευει και για το Σεπτεμβρη...νιωθω αδικημενος,οπως πιστευω και ποσοι αλλοι που κυκλοφορουν για μικρο διαστημα τα οχηματα τους Evil
MEMsound - Πεμ 14 Φεβ 2013, 14:46:07
Θέμα δημοσίευσης:
αμα εβαζες τα; λεφτα που εδωσες για τα σηματα τωρα σε ενα φακελο και ανοιγες το φακελο το καλοκαίρι..."δεν θα ερχονταν μαζεμενα"...γιατι "θα τα είχες μαζεμένα"...

οσο ισχυουν 2 μετρα και 2 σταθμά...για τελη/ασφαλειες κλπ κλπ ...κοινως ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ...που στην υπολοιπη Ευρωπη καλώς η κακώς το εχουν λήσει δεν θα γινονται "ολα αυτα"...

το ξερετε οτι στην αυστρία μπορεις να εχεις 1 ζευγαρι πινακίδες το οποίο να χρησιμοποιείς σε 3 διαφορετικα οχηματα και να πληρωνζεις τελη/ασφαλεια/κλπ ΜΟΝΟ για το ακριβοτερο από αυτα... .--- και προφανώς καθε στιγμή να κυκλοφορείς ΜΟΝΟ ενα απο αυτά = δεν γινεται να πάρεις εσυ το Ψ να πας για ψωνια και την ιδια στιγμη η μαμα σου το αλλο και να πάει στην φίλη της --- το οποίο προφανως και εχει λογική...

αλλα εδω ΟΛΟ ο μηχανισμός ειναι "εισπρακτικός" και οχι "λειτουργικός"...οπτοε τι ψαχνετε να βρείτε... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
RoadRunner122 - Πεμ 14 Φεβ 2013, 15:04:28
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
αμα εβαζες τα; λεφτα που εδωσες για τα σηματα τωρα σε ενα φακελο και ανοιγες το φακελο το καλοκαίρι..."δεν θα ερχονταν μαζεμενα"...γιατι "θα τα είχες μαζεμένα"...

+1000

Μάνι μάνι εγώ που έκοψα το τσιγάρο κ βάζω 2 2ευρα στην άκρη κάθε μέρα, ξέρεις τι έχει μαζευτεί? (έφυγαν ήδη για γάλατα κ πάνες βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα Razz )

Αυτό το σύστημα της Αυστρίας πάντως 1η φορά το ακούω και μου φαίνεται κάτι παραπάνω από ΤΕΛΕΙΟ!!!
Έχεις το 1000ρι ή το dieselάκι σου για καθημερινές μετακινήσεις, έχεις το μεγάλο ή το suv σου για ταξίδια ή βουνίσιες εκδρομές και το td-car σου για πίστα. Κι όλα αυτά νόμιμα... τι άλλο να ζητήσεις?
MEMsound - Πεμ 14 Φεβ 2013, 15:26:15
Θέμα δημοσίευσης:
μιλα με Octane να σου πει λεπτομερειες απ αυτού... Laughing

(το βασικό σκεπτικο ειναι οτι δεν κυκλοφορουν την ιδια στιγμη τα οχηματα... προφανως και δεν θες κατι αλλο...)
MTerry - Πεμ 14 Φεβ 2013, 18:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Αστα, κ γω EVIMA είχα, . . .
Και εγώ είχα κάνει , στο μηχανάκι (σκούτερ 125) από 5/12 για χρόνο Smile
Από ότι μου είπε ο ασφαλιστής μου , είμαι καλυμμένος για τον μήνα
και μετά θα με ασφαλίσει σε άλλη χωρίς να πληρώσω τίποτα . . .
Θα ρωτήσω λεπτομέρειες και θα ενημερώσω . . .

Α ! το τσιγάρο το έχω κόψει εδώ και 19 χρόνια . . . Very happy
makis106 - Πεμ 14 Φεβ 2013, 20:44:14
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:
makis106 έγραψε:
Αστα, κ γω EVIMA είχα, . . .
Και εγώ είχα κάνει , στο μηχανάκι (σκούτερ 125) από 5/12 για χρόνο Smile
Από ότι μου είπε ο ασφαλιστής μου , είμαι καλυμμένος για τον μήνα
και μετά θα με ασφαλίσει σε άλλη χωρίς να πληρώσω τίποτα . . .
Θα ρωτήσω λεπτομέρειες και θα ενημερώσω . . .

Α ! το τσιγάρο το έχω κόψει εδώ και 19 χρόνια . . . Very happy

ναι, για ενα μηνα μας καλυπτει το επικουρικό.
κ εγω που μιλησα σημερα μου ειπαν οτι κατι τετοιο θα γινει...
android - Πεμ 14 Φεβ 2013, 21:15:18
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

(το βασικό σκεπτικό είναι οτι δεν κυκλοφορούν την ίδια στιγμή τα οχήματα...)

Στην Ελλαδα θα βγουν αλλες 2 μαϊμού και θα κυκλοφορούν και τα 3 ταυτόχρονα με την ιδια πινακίδα Laughing
Μην συγκρίνουμε Χώρες που έχουν λύση το οικονομικό τους πρόβλημα,με μια χωρα που ψάχνει να βρει λεφτά και απο εναν άστεγο.Παντα για κλάματα θα είμαστε
TopGear - Πεμ 14 Φεβ 2013, 21:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
το ξερετε οτι στην αυστρία μπορεις να εχεις 1 ζευγαρι πινακίδες το οποίο να χρησιμοποιείς σε 3 διαφορετικα οχηματα και να πληρωνζεις τελη/ασφαλεια/κλπ ΜΟΝΟ για το ακριβοτερο από αυτα... .--- και προφανώς καθε στιγμή να κυκλοφορείς ΜΟΝΟ ενα απο αυτά = δεν γινεται να πάρεις εσυ το Ψ να πας για ψωνια και την ιδια στιγμη η μαμα σου το αλλο και να πάει στην φίλη της --- το οποίο προφανως και εχει λογική...

αλλα εδω ΟΛΟ ο μηχανισμός ειναι "εισπρακτικός" και οχι "λειτουργικός"...οπτοε τι ψαχνετε να βρείτε... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Έχω πάει Αυστρία και τυχαίνει να το γνώριζα. Αλλά εδώ όπως λες...Πού να μάθουμε απ'τους απολίτιστους τους Αυστριακούς εμείς οι πρωτοπόροι των γραμμάτων και των καινοτόμων ιδεών...
mitsos 306 - Παρ 15 Φεβ 2013, 11:34:46
Θέμα δημοσίευσης:
εγω εχω ergo και γενικα ειμαι ευχαριστημενος.
Ρολο βεβαια παιζει και ο ασφαλιστης μου ο οποιος γενικα ασχολειται προσωπικα με τις υποθεσεις των πελατων του και δεν ειναι σαν κατι αλλους που τους βλεπεις μονο οταν ειναι να πληρωσεις και μετα βγαζεις το φιδι απο την τρυπα μονοας σου.

συνεβη επισης το εξης αξιοπεριεργο (για ελλαδα) φαινομενο...μειωθηκαν τα ασφαλιστρα...
mitsos 306 - Παρ 15 Φεβ 2013, 11:44:45
Θέμα δημοσίευσης:
για το θεμα των ανασφαλιστων.

Εχω δυο μηχανακια, 250 cc εκαστο.
Πληρωνω τελη κυκλοφοριας 22 ευρω εκαστο.

Μετα την εγχειρηση ο γιατρος μου ειπε να μην ξανακαβαλησω για δυο χρονια.
Τα εχω σε κλειστο ιδιωτικο χωρο.
Ποιος ο λογος να μπω σε ολοκληρη διαδικασια να καταθετω πινακιδες να τρεχω σε μηχανολογικα ,κλπ, για 44 ευρω το χρονο?Γιατι να μη μπορω να κανω μια υπευθυνη δηλωση.

το μετρο των ανασφαλιστων ειναι καλο για τους χαρους που κυκλοφορουν ανασφαλιστοι συστηματικα εξω.
Και αυτο γινοταν ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ και πριν την κριση, απλα τωρα εχουν δικαιολογια.

Το συστημα ειναι τετοιο, σε γραφει αν πας με 10 χλμ παραπανω αλλα δεν ασχολειται με φαγωμενα λαστιχα, φαγωμενα φρενα, σκασμενα αμορτισερ κλπ.
Αφου ειναι περασμενο ΚΤΕΟ, αρα ειναι οκ...?
MEMsound - Παρ 15 Φεβ 2013, 11:53:45
Θέμα δημοσίευσης:
αυτο για την υποχρεωτικη ασφαλιση απο πότε εχουμε οτι ισχυει? ή θα ισχυσει?
mitsos 306 - Παρ 15 Φεβ 2013, 12:11:45
Θέμα δημοσίευσης:
ολα στον αερα ειναι ακομα, δεν εχω ακουσει καμια συγκεκριμενη δηλωση
noa180rs - Παρ 22 Φεβ 2013, 08:47:26
Θέμα δημοσίευσης:
παντως παιδια κατι πρεπει να γινει με αυτο το θεμα γιατι δεν γινεται να φοβομαστε μηπως αυτος που μας τρακαρει,μακρια απο ολους μας , εχει ανασφαλιστο οχημα και αντε βρες ακρη μετα
stamatis_vts - Πεμ 28 Φεβ 2013, 13:34:35
Θέμα δημοσίευσης:
καπου διαβασα χθες οτι απο πρωτη μαρτιου θα ισχυσει..
ο ασφαλιστης μου μου ειπε οτι σε 4 ατομα τους πηγε το ειδοποιητηριο απο την εφορια..
ξερει κανεις κατι πιο συγκεκριμμενο;
για το παπι ρε γμτ Laughing
mitsos 306 - Κυρ 03 Μάρ 2013, 09:59:45
Θέμα δημοσίευσης:
noa180rs έγραψε:
παντως παιδια κατι πρεπει να γινει με αυτο το θεμα γιατι δεν γινεται να φοβομαστε μηπως αυτος που μας τρακαρει,μακρια απο ολους μας , εχει ανασφαλιστο οχημα και αντε βρες ακρη μετα

υπαρχει προβλεψη σε ολα τα ασφαλιστηρια συμβολαια, για ζημιες απο ανασφαλιστο οχημα.Το προβλημα δεν ειναι μηπως αυτος που θα σε τρακαρει ειναι ανασφαλιστος, το προβλημα ειναι να ειναι αφαντος!
stamatis_vts - Κυρ 03 Μάρ 2013, 11:15:29
Θέμα δημοσίευσης:
και ξεμεθυστος... Evil Evil Evil
SnakeMJK - Κυρ 03 Μάρ 2013, 12:02:33
Θέμα δημοσίευσης:
καλύτερα να είναι ανασφάλιστος παρά από ασφαλιστική-φάντασμα Razz
mitsos 306 - Σαβ 09 Μάρ 2013, 19:10:39
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
καλύτερα να είναι ανασφάλιστος παρά από ασφαλιστική-φάντασμα Razz

σωστος Laughing
makis106 - Πεμ 09 Ιαν 2014, 20:07:05
Θέμα δημοσίευσης:
Έρχεται η ηλεκτρονική διασταύρωση των ανασφάλιστων
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο, τείνει προς ολοκλήρωση η ηλεκτρονική διασταύρωση και ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων, που αποτελεί το 23% του στόλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Το υπουργείο οικονομικών φέρεται να είναι σχεδόν έτοιμο να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων με τις ασφαλιστικές, οπότε θεωρείται θέμα χρόνου ο εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και η επιβολή των προστίμων. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων φτάνει το 23% του γενικού συνόλου, αριθμός που κρίνεται αρκετά υψηλός.

Αναλυτικότερα, οι βάσεις δεδομένων οι οποίες βρίσκονται υπό εξέταση είναι το αρχείο του υπουργείου Μεταφορών που καταγράφει οχήματα που κυκλοφορούν, το αρχείο που τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (το οποίο περιλαμβάνει 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα).

Επομένως, αφού διαπιστωθεί ότι κάποιο όχημα είναι ανασφάλιστο και ο ιδιοκτήτης του δεν έχει καταθέσει τις πινακίδες του, τότε η αρμόδια υπηρεσία θα απευθύνεται γραπτά στον παραβάτη κάτοχο ανασφάλιστου οχήματος, καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το υπουργείο Οικονομικών θα αναλαμβάνει αρχικά μέσω της Αστυνομίας να εισπράξει τα πρόστιμα, ενώ υπάρχει σοβαρή σκέψη τα μη πληρωθέντα πρόστιμα να αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ και να βεβαιώνονται ως ανεξόφλητοι φόροι προς το κράτος.

http://www.autotriti.gr/asfaleies/data/news/preview_news/Erxetai-h-hlektronikh-diastayrwsh-twn-anasfalistwn_115255.asp
Blue Cub - Τρι 15 Μάρ 2016, 14:41:56
Θέμα δημοσίευσης:
«Καμπάνα» 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.
Φαινεται να κανουν ανακυκλωση τα αρθρα αλλα, οπως αναφερει, ο νομος ειχε ψηφιστει το 2013 αλλα εφαρμοζεται τωρα.
http://www.newsauto.gr/kampana-250-evro-gia-ta-anasfalista-ch/
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες