Lef205 έγραψε: |
αρχικα το μετρο το ακουω βερεσε.
Δευτερον οπως πολυ σωστα το θεσατε, αν εγω εχω το αυτοκινητο στο γκαραζ κλεισμενο δεν μπορει να με υποχρεωσει κανεις να το ασφαλισω. Δε νομιζω πουθενα να αναγραφει ο νομος οτι το πινακιδωμενο πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο . |
Lef205 έγραψε: |
αρχικα το μετρο το ακουω βερεσε.
Δευτερον οπως πολυ σωστα το θεσατε, αν εγω εχω το αυτοκινητο στο γκαραζ κλεισμενο δεν μπορει να με υποχρεωσει κανεις να το ασφαλισω. Δε νομιζω πουθενα να αναγραφει ο νομος οτι το πινακιδωμενο πρεπει να ειναι και ασφαλισμενο . |
Steve έγραψε: |
Άμα δεν έχεις να πληρώσεις για την ασφάλιση (εκτός του ότι δεν πρέπει να το κινείς το αμάξι), είναι δυνατόν να έχεις να πληρώσεις πρόστιμο;
Παναγία μου με αυτή την Ελλάδα πια... ![]() |
teo106 16v 2001 έγραψε: | ||
|
mitsos 306 έγραψε: |
δεν πιστευω οτι θα ερθει η τροχαια η οποιοσδηποτε αλλος κρατικος μηχανισμος να δει αν εχεις ασφαλεια |
εχω ακουσει διαφορα για τους νομους στην σουηδια και εχω βγαλει το συμπερασμα(αν αληθευουν τα μισα)
οτι εδω σε επιπεδο κρατους ειμαστε 100 χρονια πισω |
αλλα αν πεσει καποιος πανω σου ενω εισαι παρκαρισμενος τι κανεις? |
TopGear έγραψε: | ||
Εμένα πάντως με σταματήσανε στο δρόμο αρχές Αυγούστου στην Αθήνα κάτι δοκίμια και μου ζητήσανε άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια για έλεγχο. |
TopGear έγραψε: | ||
Φταίει και σε πληρώνει (αν είναι ασφαλισμένος Smile ), κι ας είσαι ανασφάλιστος και παράνομα παρκαρισμένος . |
mitsos 306 έγραψε: | ||||
στο σκηνικο αυτο ησουν σε κινηση οχι παρκαρισμενος.αν εισαι παρκαρισμενος δεν σε σταματαει κανεις για ελεγχο. . |
ναι το καταλαβα αυτο .
στη θεσσαλονικη ολοι στο δρομο τα πλενουν τα αυτοκινητα τους (οσοι δεν πανε σε πλυντηρια) γιατι οι αυλες ειναι λιγες. εκεινο που ειπα εγω για να μην παρεξηγουμαι, ειναι το εξης. και θα δωσω παραδειγμα με την μηχανη μου. το χειμωνα δεν την κυκλοφορω και την εχω παρκαρισμενη κατω απο το σπιτι μου, στον δρομο οχι πανω στο πεζοδρομιο. δεν την εχω ασφαλισμενη, την ασφαλιζω μονο τους καλοκαιρινους μηνες. Αυτο και κανουν και αλλοι φιλοι μου. δεν μου εχει τυχει και σε κανενα που ξερω και θεωρω απιθανο να μου χτυπησει η αστυνομια το θυρωτηλεφωνο και να μου ζητησει την ασφαλεια της μηχανης |
ο ΜTerry λεει παντως οτι και σε εκεινη την περιπτωση αποζημιωνεσαι κανονικα,
ακομα και αν εκτος απο ανασφαλιστος εισαι και παρανομα παρκαρισμενος !!!! |
makis106 έγραψε: | ||
Καταρχήν στον δρόμο και παρκαρισμένη, πρέπει να ειναι ασφαλισμένη. Ακριβώς επειδή μπορει καποιος να πεσει πανω της. Το θυροτηλεφωνο δεν θα στο χτυπήσει κανεις για να σου ζητησει ασφαλιστήριο, αλλα μπορει να σου βεβαιώσει κλήση για παράνομο παρκαρισμα και ας μην εισαι εκει. και εφόσον σε δει επάνω της ή διπλα της και αντιληφθεί οτι είσαι ο ιδιοκτητης, μπορει να σου ζητησει το ασφαλιστηριο και όλα τα υπόλοιπα. Ενω αν γίνει ατύχημα, μπορει να σου χτυπήσουν και το θυροτηλέφωνο... |
καταρχην δεν εχω καταλαβει που διαφωνεις μαζι μου... |
Παράθεση: |
αν εισαι παρκαρισμενος δεν σε σταματαει κανεις για ελεγχο. |
παρεθεσες το κομματι που λεει για τον χειμωνα αλλα δεν παρεθεσες το παρακατω που λεω για την περιπτωση ατυχηματος?δεν το διαβασες? |
παντως το "τρελο" νεο ειναι οτι αποζημιωνεσαι αν και ανασφαλιστος... |
geo106xs έγραψε: |
Παιδια,τελικα τι θα γινει με το μετρο των ανασφαλιστων οχηματων; Κανενα νεοτερο;
Εχω το αυτοκινητο και ενα μηχανακι χωρις ασφαλεια σε ιδιωτικο χωρο και σα να μην εφτανε που σχεδον 10 μηνες το χρονο ειναι ακινητα λογω σπουδωιν,θα ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω και ασφαλεια; ![]() |
volvos έγραψε: |
λαθος
αμα πας εφορια κηφισιας παρασκευη πρωι θα δεις 40 πακιστανους και φιλιπινεζους που ειναι στην ουρα για να παρουν πισω πινακιδες απο cayene kai hammer. Και δευτερα τους ξαναστελνουν τα αφεντικα να τις καταθεσουν πισω. |
sps έγραψε: |
20 μαρτιου ληγει η ασφαλεια μου.
Πες οτι δε θελω να πληρωσω ασφαλεια γιατι δε θα κινησω το αμαξι μεχρι το καλοκαιρι πχ. Για να μην πληρωσω προστιμο ανασφαλιστου θα πρεπει να καταθεσω πινακιδες? Μια υπευθυνη δηλωση οτι δεν το κινω, δεν αρκει?? |
Gr13 έγραψε: |
Και εγώ που έκανα πάντα ασφάλεια ακόμα και το καλοκαίρι που εδώ και 2 χρονια χρησιμοποιώ εξολοκλήρου μηχανή,την πάτησα έκανα πριν 2 εβδομάδες ανανέωση στην EVIMA και έκλεισε,μου λένε ότι το ασφαλιστήριο θα ισχύει 1 μηνα από την ημερομηνία που έκλεισε η ασφαλιστική και μετά πρέπει να κάνω καινούρια αλλιώς δεν καλύπτομαι.Με λίγα λόγια έχασα 205 ευρώ και πρέπει να ξαναδώσω πάλι να το ασφαλίσω σε άλλη και μένα ποιος μου λέει ότι και η άλλη ασφαλιστική δεν θα κλείσει. ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
no offence, αλλά ναι, με κάποια... evima στη σημερινή Ελλάδα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. αυτή την περίοδο μόνο εθνική κ μινέττα θα εμπιστευόμουν. |
Jim207GT έγραψε: |
Αμα καταθεσεις πινακιδες δεν χρειαζετε να πληρωσεις τπτ. |
MEMsound έγραψε: |
αμα εβαζες τα; λεφτα που εδωσες για τα σηματα τωρα σε ενα φακελο και ανοιγες το φακελο το καλοκαίρι..."δεν θα ερχονταν μαζεμενα"...γιατι "θα τα είχες μαζεμένα"... |
makis106 έγραψε: |
Αστα, κ γω EVIMA είχα, . . . |
MTerry έγραψε: | ||
![]() Από ότι μου είπε ο ασφαλιστής μου , είμαι καλυμμένος για τον μήνα και μετά θα με ασφαλίσει σε άλλη χωρίς να πληρώσω τίποτα . . . Θα ρωτήσω λεπτομέρειες και θα ενημερώσω . . . Α ! το τσιγάρο το έχω κόψει εδώ και 19 χρόνια . . . ![]() |
(το βασικό σκεπτικό είναι οτι δεν κυκλοφορούν την ίδια στιγμή τα οχήματα...) |
το ξερετε οτι στην αυστρία μπορεις να εχεις 1 ζευγαρι πινακίδες το οποίο να χρησιμοποιείς σε 3 διαφορετικα οχηματα και να πληρωνζεις τελη/ασφαλεια/κλπ ΜΟΝΟ για το ακριβοτερο από αυτα... .--- και προφανώς καθε στιγμή να κυκλοφορείς ΜΟΝΟ ενα απο αυτά = δεν γινεται να πάρεις εσυ το Ψ να πας για ψωνια και την ιδια στιγμη η μαμα σου το αλλο και να πάει στην φίλη της --- το οποίο προφανως και εχει λογική...
αλλα εδω ΟΛΟ ο μηχανισμός ειναι "εισπρακτικός" και οχι "λειτουργικός"...οπτοε τι ψαχνετε να βρείτε... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
noa180rs έγραψε: |
παντως παιδια κατι πρεπει να γινει με αυτο το θεμα γιατι δεν γινεται να φοβομαστε μηπως αυτος που μας τρακαρει,μακρια απο ολους μας , εχει ανασφαλιστο οχημα και αντε βρες ακρη μετα |
SnakeMJK έγραψε: |
καλύτερα να είναι ανασφάλιστος παρά από ασφαλιστική-φάντασμα ![]() |