PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - κοψιμο στον κινητητρα 308

iosif_t - Τετ 04 Ιούλ 2012, 05:20:44
Θέμα δημοσίευσης: κοψιμο στον κινητητρα 308
Καλημέρα σε όλους.
Έχω το 308 1.6 turbo.Κάποιες φορές στην πέμπτη (στην τεταρτη εχει γινετε σπανια) όταν την έχω από χαμηλά γίνεται ένα κόψιμο στον κινητήρα για ένα δευτερόλεπτο max αναμεσα στις 2000-3000 και κυριως στις 2400 και στις 2700(οχι και στις δυο σε ενα ανοιγμα αλλα ποτε στη μια και ποτε στην αλλη).Συνοδεύεται με ένα μεταλικό ήχο σαν να χτυπανε δυο μεταλλα μεταξυ τους.
Κόψιμο με ήχο δεν έχω ακούσει ξανά και με ανησυχεί ιδιαίτερα.
Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι;
Ευχαριστώ πολύ
mathanas - Τετ 04 Ιούλ 2012, 08:22:13
Θέμα δημοσίευσης:
πυρακια ισως .........

μεγαλο φορτιο αν εχεις και κλιματιστικο on που μαλλον θα χεις , χαμηλες στροφες και μεγαλη ταχυτητα (4-5) και πιθανως κακης ποιοτητας καυσιμο.....
iosif_t - Τετ 04 Ιούλ 2012, 08:27:44
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι δεν είναι πυρακια.Ειναι σαν να χτυπάει κάτι,είναι αρκετά δυνατό.
Το κάνει ακριβως το ιδιο και χωρίς κλιματισμό.
Όσο για φορτίο μόνος μου.
Αν ήταν κακής ποιότητας βενζινη δεν θα είχα πρόβλημα και σε άλλες στροφές;
Gotcha - Τετ 04 Ιούλ 2012, 08:43:32
Θέμα δημοσίευσης:
Φορτιο εννοει ροπη. Μιας και σε αυτο το φασμα στροφων που αναφερεις εχει μαξ ροπη το μοτερ σου. Αν αυτο που ακους ειναι ενα φρφρφφρφρφ μεταλλικο , τοτε 99% ειναι πυρακια.
iosif_t - Τετ 04 Ιούλ 2012, 08:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πυρακια δεν είναι σιγουρα είναι πολύ μεταλλικός ηχος.Ουτε κροταλισμα,αν είναι ανοιχτό το παραθυρο κάνει και αντίλαλο με την μπαριερα.
Άλλωστε το έχω 4 χρόνια και ποτέ δεν το είχε κάνει με το ιδιο στυλ οδήγησης.
Στην αρχή το άρχισε μια φορα την εβδομάδα και αν και χθες που πηγα Αττική οδό στο 40% των επιταχυνσεων
Gotcha - Τετ 04 Ιούλ 2012, 09:55:56
Θέμα δημοσίευσης:
Και τα πυρακια τι ηχο εχουν αν δεν ειναι μεταλλικος? Πλαστικος? Εαν πατας τερμα γκαζι με πεμπτη,2500 στροφες, σου κανει κοψιμο και ακους ενα μεταλλικο φρφρφρφρ σαν να χτυπαει μεταλλο με μεταλλο ειναι πυρακια.

Το αλλο που μου ερχετε στο μυαλο, ειναι να εχεις κανα προβλημα στην μεταδοση (γραναζι 5ης ισως) αλλα λιγο χλωμο οπως το περιγραφεις
recife_rallye - Τετ 04 Ιούλ 2012, 12:36:14
Θέμα δημοσίευσης:
Πανε αλλαξε μπουζι και βαλε φρεσκα,οπως και βαλε καλυτερης ποιοτητας βενζινη.
Προγραμμα εχεις?
iosif_t - Τετ 04 Ιούλ 2012, 12:47:18
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι,όπως το πήρα είναι.
N207r - Τετ 04 Ιούλ 2012, 13:18:26
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μ μαλων ηρθε η ωρα σου για χρονισμα.. ειναι το Νο1 σημαδι οτι ηρθε η ωρα..
iosif_t - Πεμ 05 Ιούλ 2012, 07:29:36
Θέμα δημοσίευσης:
Και ο ηχος που ακουγεται πως δικαιολογείται από αυτό;
mathanas - Πεμ 05 Ιούλ 2012, 11:41:16
Θέμα δημοσίευσης:
πυρακια ειναι και κοβει για να μη το διαλυσεις το μοτερ.......

το οτι εκει χαμηλα θεωρητικα βγαζει τη μεγιστη ροπη το μοτερ δε σημαινει τπτ

υπο φορτιο με τετοιες θερμοκρασιες , πιθανον παλια - λαθος μπουζι βλεπε (eyquem) και 4η - 5η το μοτερ χτυπαει πυρακια !
recife_rallye - Πεμ 05 Ιούλ 2012, 11:56:58
Θέμα δημοσίευσης:
iosif_t έγραψε:
Όχι,όπως το πήρα είναι.

Καλως,οποτε κανεις αυτα που σου εγραψα παραπανω και αν συνεχιστει αυτο που νιωθεις και ακους,τοτε ψαξ το περεταιρω..
iosif_t - Πεμ 05 Ιούλ 2012, 12:19:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ήδη σημερα πήγα στο πρατήριο που πήγαινα πριν από ένα μήνα,και το άλλαξα λογω μετακόμισης της εταιρείας που δουλεύω
vasilisalessia - Πεμ 05 Ιούλ 2012, 12:51:28
Θέμα δημοσίευσης:
χιλιομετρα το αμαξι?δοκιμασε το πρωι αν σταμτημενο το αμαξι σου κανει τιποτα κουνηματα η μηχανη η το σασι απο τη μηχανη..υπαρχει περιπτωση να εχει ψιλοβουλωσει λιγακι καποιο απο τα μπεκ.κοιτα λιγο και τα μπουζι σου,δεν βγαζει σε λιγο μπουκωμα σε ενα απο τα μπεκ τιποτα το αμαξι απο θεμα λυχνιας.απλα κανει κατι τετοια παραξενα..και λιγοι το καταλαβαινουνε..μου ετυχε εμενα στο δικο μου..ριξε κανα καθαριστηκο μπεκ καπου καπου στη βενζινη..και το καταλαβα απο τα μπουζι εκτος καποιων κραδασμων της μηχανης σε βαρυ φορτιο.σε στροφες 2000 μεχρι δυομιση..τα peugeot εχουνε καποιο θεμα με τις κακες βανζινες παντως
iosif_t - Παρ 06 Ιούλ 2012, 18:06:09
Θέμα δημοσίευσης:
πήγα σημερα για service το αυτοκίνητο της γυναίκας μου που είναι άλλη μάρκα.
Ρώτησα τον τεχνικό και μου είπε ότι το πιο πιθανό είναι η wastegate.
μου είπε επίσης ένα τρελό ποσο αν είναι αυτό.
Ξέρει κανεις;
N207r - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 13:59:08
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε μ μην ρωτας απ εξω διαφορους μηχανηκους γιατι κανενας δεν ξερει να σου πει οχι γιατι δεν ειναι καλος στην δουλεια τ αλα γιατι ακομη κ σε μηχανηκο τις πεζο να ρωτησεις οι πιο πολοι ειναι ασχετοι.. οχι κατα 99% δεν ειναι αυτο που σ ειπε. κανε τον κοπο κ βρες εναν φιλο καποιον που να εχει διαγνωστικο κ μετρα τα fuell trims στο αμαξι ς. εαν ειναι πανω απο 10% θελεις χρονισμα..
recife_rallye - Σαβ 07 Ιούλ 2012, 14:14:34
Θέμα δημοσίευσης:
N207r έγραψε:
φιλε μ μην ρωτας απ εξω διαφορους μηχανηκους γιατι κανενας δεν ξερει να σου πει οχι γιατι δεν ειναι καλος στην δουλεια τ αλα γιατι ακομη κ σε μηχανηκο τις πεζο να ρωτησεις οι πιο πολοι ειναι ασχετοι.. οχι κατα 99% δεν ειναι αυτο που σ ειπε. κανε τον κοπο κ βρες εναν φιλο καποιον που να εχει διαγνωστικο κ μετρα τα fuell trims στο αμαξι ς. εαν ειναι πανω απο 10% θελεις χρονισμα..

+1
iosif_t - Πεμ 19 Ιούλ 2012, 05:34:37
Θέμα δημοσίευσης:
δεν θα έπρεπε να εχω πρόβλημα και στις άλλες ταχύτητες (εκτός της πέμπτης) αν είναι χρονισμός;
SAKIS-LEMANS - Πεμ 19 Ιούλ 2012, 06:36:27
Θέμα δημοσίευσης:
ξεκινά απο εκεί και μετά κατεβαίνει ταχύτητες....
iosif_t - Παρ 20 Ιούλ 2012, 14:29:15
Θέμα δημοσίευσης:
καταλοιπα βενζινης,τωρα που και πως δεν ξερω.Το εστειλα με αλλον.
οχι στα μπεκ απο οτι καταλαβα.σε κατι <<σωληνες>>
τα καθαριζουν με σπρευ
iosif_t - Σαβ 11 Αύγ 2012, 15:01:19
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως το περιμενα.
Μου έκαναν καθαρισμό στις βαλβίδες,εδωσα 140 ευρώ,και το πρόβλημα το ιδιο.
Τωρα όπως γίνεται πάντα θα μου αλλάζουν ένα ένα εξάρτημα μέχρι να αλλάξουν αυτό που φταίει.
bagosgt - Σαβ 11 Αύγ 2012, 17:12:25
Θέμα δημοσίευσης:
μαλλον χρειαζεσαι χρονισμα.
Αλλα,τωρα που αλλαξες βενζιναδικο στο κανει?για να αποκλεισεις οτι δεν ειναι πυρακια(που παιζει ναναι κ αυτο,ετσι ακουγονται στο 207,σα να χτυπαει μεταλο,πολυ δυνατα),αντε βαλε βενζινη,κ δωσε αλλα 7-8 ευρω,παρε κ ενα ενισχυτικο οκτανιων, ριξτο μεσα,κ ξαναδοκιμασε.ΑΝ σταματησει κ δε στο κανει,αλλαξε βενζιναδικο.ετσι για να αποκλεισεις το ενδεχομενο πυρακια.wg δεν ειναι.
iosif_t - Δευ 20 Αύγ 2012, 17:14:09
Θέμα δημοσίευσης:
Πηρα τηλ. στο συνεργειο (γιατι δεν το ειχα παει εγω για την <επισκευη>),και μου ειπαν οτι για την αποτυχια υπευθυνη ειναι η peugeot.
Για τον κωδικο σφαλματος που εβγαλε,λεει να κανουν καθαρισμα βαλβιδων.
Χρονισμα λεει δεν χρειαζεται με βαση αυτα που ειδαν στις μετρησεις.
Το σφαλμα που βγαζει ειναι πυρακια και αφου δεν αντιμετωπιστηκε με τον καθαρισμο βαλβιδων θα στειλουν email Γαλια για να τους πουν τι αλλο μπορει να ειναι.
Ενισχυτικο οκτανιων λενε οτι δεν πρεπει να βαλω σε αυτο τον κινητηρα γιατι μπορει να δημιουργησει αλλα προβληματα.
Έχω παρα πολυ χρονο ακομα και σε χρονο και σε χρημα....
bagosgt - Δευ 20 Αύγ 2012, 21:24:08
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing με τα οκτανια δε θα παθει τιποτα.βαλε σε ενα ντεποζιτο,1 μπουκαλακι κ δοκιμασε το Wink
iosif_t - Τρι 21 Αύγ 2012, 07:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
Βενζινη πρέπει να έχω μέσα 95 η 100σταρα; δεν έχω βάλει ξανά.
Επίσης αν ξερεις κάποιο συνεργείο ή αντιπροσωπεία που να εμπιστεύεσαι (πριν καταστρεψω τον κινητήρα) αν μπορείς στειλε μου σε μήνυμα τηλεφωνο ή διεύθυνση στο 6932771063.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες