volvos έγραψε: |
kai sorry alla an exoyn wd γιατι τοσο καιρο δε συνδεουν ενα οργανο με 30ευρω να βλεπουν το πιο σημαντικο πραμα στην λειτουργια ενος μοτερ???????????????????????????????????????????????????? |
volvos έγραψε: |
λοιπον ΓΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΦΟΡΑ
ΑΠΟ ΧΑΛΜΕΤΕΡ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ |
RoadRunner122 έγραψε: |
Μ'αρέσει που μερικοί μετά με έκραζαν όταν είχα βάλει Stack στο 107... ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||
Stack? http://www.stackltd.com/ ? τι το έκανες στο 107? |
DRAKE έγραψε: |
Και εγώ το ίδιο αλλά σκέφτομαι να μην πειράξω τον αισθητήρα και να βάλω αυτό http://www.aemeurope.com/product_info.php?name=Digital_Wideband_Air_/_Fuel_Gauge&model=30-4100&prod=AEM-0158&osCsid=e9a287c24cd15a5faa8cf9a1a5f796aa 195Ευρά. Τι σκέφτεσαι να βάλεις εσύ ;; |
DRAKE έγραψε: | ||
Αν έχεις τον συγκεκριμένο μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ σε ποιό σημείο και πώς έχεις βάλει τον αισθητήρα , γιατί στις οδηγιες εγκατάστασης αναφέρει ότι πρέπει να μπεί σε απόσταση περίπου 1 μέτρο από την πολλαπλή αλλά καλό θα είναι να μπεί πριν τον καταλύτη για να έχει πιό ακριβείς μετρήσεις. Στα δικά μας κάτι τέτοιο δεν γίνεται νομίζω αφού ο καταλύτης είναι αμέσως μετά την πολλαπλή. Είσαι γενικά ευχαριστημένος από την λειτουργία του; Και από που πήρες ρεύμα για το οργανάκι; |
manaros έγραψε: |
Μμμμμμ.......ενδιαφερον...η αληθεια ειναι οτι πηρα για πειραμα ενα air fuel της auto gauge.πριν λιγο τελειωσα την τοποθετηση του.χρησιμοποιησα τις ενδειξεις του λαμδα του αυτοκινητου.αυτο που παρατηρησα ειναι το εξης.οταν το αμαξι ειναι κρυο δειχνει πλουσιο μειγμα.οταν το αμαξι ζεσταθει παιζει αρκετα η βελονα στην μεση του οργανου,οταν κινειται το αμαξι στο πατημα παει προς rich ενω οταν αφηνω τελειως γκαζι δειχνει να πηγαινει τερμα στεγνο,κατι λογικο γιατι κλεινει ο ψεκασμος αν δεν κανω λαθος.
το οργανο ειναι αυτο http://www.e-autoshop.gr/product_info.php?cPath=24_250_46_337&products_id=1546 φαινεται να δουλευει σωστα αν και με αγχωσατε οτι δεν θα επρεπε.αυριο που θα το δω καλυτερα θα ξερω με σιγουρια πως δουλευει και αν κατι φαινεται τελειως παραλογο.εμεις νομιζω εχουμε narrowband,σωστα; |
manaros έγραψε: |
Φιλιππε καλησπερα και σε ευχαριστω!πλεον αναμεσα τους δενει αρμονικα και ενα πυρομετρο οποτε ολα καλα!εγω το σημα το πηρα απευθειας απο το γκρι καλωδιο του λαμδα.αν ασχοληθεις μονος σου καλο θα ηταν να το κολησεις με κολλητηρι και να το μονωσεις καλα ωστε να μην εχει προβλημα με υγρασιες κλπ. |
207Gt έγραψε: |
Καλησπερα παιδια! εβαλα οργανακια στο 207 μου...εχω το εξης προβλημα...πυρομετρο λειτουργει κανονικα!
-Το airfuel δεν δουλευει...ποιοι μπορει να ειναι οι λογοι? Μπορει να φταιει το οτι προσπαθησα να παρω ενδειξεις απο το λαμδα που ειναι στο downpipe??? Τον κατω λαμδα τον εχω καταργησει οταν εβαλα εξατμιση. -Και το μπαρομετρο συνδεεται μονο στο μαπ που ειναι στην πολλαπλη εισαγωγης? αν τον συνδεσω τρυπωντας την σωληνα (οχι την μαμα πλαστικη) που παει απο την εισαγωγη στο intercooler γινεται??? |
207Gt έγραψε: |
Καλησπερα παιδια! εβαλα οργανακια στο 207 μου...εχω το εξης προβλημα...πυρομετρο λειτουργει κανονικα!
-Το airfuel δεν δουλευει...ποιοι μπορει να ειναι οι λογοι? Μπορει να φταιει το οτι προσπαθησα να παρω ενδειξεις απο το λαμδα που ειναι στο downpipe??? Τον κατω λαμδα τον εχω καταργησει οταν εβαλα εξατμιση. -Και το μπαρομετρο συνδεεται μονο στο μαπ που ειναι στην πολλαπλη εισαγωγης? αν τον συνδεσω τρυπωντας την σωληνα (οχι την μαμα πλαστικη) που παει απο την εισαγωγη στο intercooler γινεται??? |
reselie-206 έγραψε: | ||
Το airfuel είναι για wideband αισθητήρα ή narrow? Το αμάξι σου έχει wide ή narrow ? (πόσα καλώδια?) Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι σωστό να "κλέβεις" το λ που διαβάζει ο εγκέφαλος αφού μπρεί να έχεις χίλια δυό προβλήματα... Το μπαρόμετρο πρέπει να συνδεθεί ΜΕΤΑ τη πεταλούδα. πχ με τάπα στη θέση των αναθυμιάσεων (δεν προτίνεται) , με τρύπα και ρακόρ πάνω στην εισαγωγή ή με το κλασσικό τρόπο (πλακάκι στο MAP) |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||
αυτό που πήρες είναι wideband ή narrowband? Μην τρυπήσεις σωλήνα για το μπαρόμετρο είναι λάθος |
recife_rallye έγραψε: |
Αφου λοιπον μπορεις να ξεχωρισεις αναλογα με τον αριθμο των καλωδιων αν ειναι narrow η wide,τοτε μπορεις και να καταλαβεις τι ειναι το οργανακι που πηρες.
Μεσα στο κουτι με το οργανακι εχει ενα πλανο του πως να συνδεσεις την καλωδιωση του.Απο το πλανο μπορεις να καταλαβεις αν αναφερεται σε narrowband ή wideband. Παντως συνηθως σκετα οργανακια δινουν για narrowband γιατι ειναι απλα στη συνδεση τους σε σχεση με τα πολυπλοκα wide. |