leonidasthess έγραψε: |
Γεια χαρά παιδιά,
Αγόρασα μεταχειρισμένο πριν απο λίγο καιρό το 207 cc turbo. Χθές με τις ζέστες είπα να ανοίξω το AC. Ενω το άφησα να δουλεύει αρκετή ώρα, δεν έβγαζε κρύο αέρα με τίποτα! Το είχα στο LO, στο τέρμα δυνατό και την ένδειξη AC αναμμένη αλλα το αμάξι έβγαζε απλα κανονικό αέρα! Ξέρουμε τι μπορεί να φταίει? |
AlienHack έγραψε: |
αν δεν εχει φρεον μεσα για λογους προστασιας του κομπρεσορα δεν παιρνει καν μπρος...
οποτε ειναι πολυ απιθανο να θελεις κομπρεσορα. το φρεον εχεις χασει απλα. γεμισμα με 30-40 ευρώ ![]() |
Manos206 έγραψε: |
Στη διασταυρωση Π. Ραλλη και Αγ. Αννης στο Αιγαλεω με 30 ευρω γεμισμα. |
Manos206 έγραψε: |
Θα παω κι εγω προσεχως αλλα θελω πρωτα να κοιταξω σωληνακια-λαστιχακια μηπως υπαρχει καμια τρυπα.. Προσεξε κι εσυ γιατι αν χανει πολυ θα στο πεταξει και τσαμπα τα 30.. ![]() |
babbeto έγραψε: | ||
Σωληνάκια - λαστιχάκια δεν τα ελέγχει ο ίδιος για να μου πει εάν είναι ok ή όχι ? Check your pm |
makis106 έγραψε: | ||||
Απ' οτι εχω δει, η σωστη διαδικασία πριν μπει το φρεον στο κύκλωμα, ειναι οτι το μηχανημα που συνδεεται στο κύκλωμα, κατ αρχην βγαζει απο μεσα το φρεον που υπαρχει, (αν υπαρχει) και στη συνεχεια δημιουργει υποπιεση (κενό) στο κύκλωμα, αφηνωντας το για διαστημα καποιων λεπτων και μετρωντας την υποπιεση. αν η τιμη της υποπιεσης δεν μεταβληθει, τοτε σημαινει οτι το σύστημα ειναι οκ και χωρις διαρροες. στη συνεχεια προχωραει στην προσθηκη φρεον, λαδιου κλπ. Βεβαια μπορει να μην εχουν ολα τα μηχανηματα αυτη τη δυνατοτητα, αναλογα με το ποσο συγχρονα ειναι... Αν διαγνωσθει διαρροή, τοτε προχωραει σε διαδικασια εντοπισμου της. Διαφορετικα, το πιο ευκολο ειναι να σου πει αλλαξε ολα τα λαστιχακια για να εισαι κ πιο σιγουρος... |
makis106 έγραψε: |
Πάντως στο manual ο κατασκευαστής προτείνει να τίθεται σε λειτουργία το a/c τουλάχιστον για 10 λεπτα καθε μηνα, για θεμα συντηρησης...
οποτε το να το κλεινεις τον Σεπτεμβρη και να το ξανανοιγεις το Ιούνιο, μαλλον δεν ειναι κ οτι καλυτερο... |
cult έγραψε: |
ΠΑιδια το ιδιο και εγω με 206.Μεχρι προχθες ολα καλα σημερα με τις σουπερ ζεστες το ανοιξα και εβγαζε ζεστο αερα.
Υποψιαζομαι(και ευχομαι) οτι θελει γεμισμα το φρεον γιατι πριν με το που ανοιγα το A/C εκανε ενα τακ και το αμαξι ελαφρως κρατιοταν, μπορει ομως να ειναι και η ιδεα μου.Μπορω μονος μου να δω αν λειπει φρεον η μονο σε μαστορα/?ΚΑι κατι ακομη.Τον κλιματισμο του 206 τον βαζω κανονικα στον αερα απο εξω η στην ανακυκλωση εσωτερικου αερα? |
salamanque_207 έγραψε: |
Τα προηγουμενα καλοκαιρια σκοτωνε ο κλιματισμος και ειχα επαναπαυτει. Τωρα με τις πολλες ζεστες που δοκιμασα δεν εχει καθολου αποδοση. Το περιεργο ειναι οτι οι αεραγωγοι του οδηγου βγαζουν μια υποψια κρυου αερα. Του συνοδηγου ομως βγαζουν ζεστο ατμοσφαιρικο αερα.. ![]() |
Φιλε λυπαμαι που θ α σε απογοητευσω αλλα το να μη βγαζει καθολου κρυο αερα δεν ειναι φυσιολογικο. Σιγουρα εχει κατι το θεμα ειναι τι. |
εμενα περισυ ειχε ακριβως τα ιδια συμπτωματα με του φιλου.
Ηταν τελος καλοκαιριου και το αφησα. Φετος το πηγα στον τεχνικο , μου το γεμισε με φρεον και χρωμα και θα παωστα μεσα του αλλου μηνα να δουμε απο που ειναι η διαρροη. Αλλο αυτοκινητο που εχω φετος ειχε μειωμενη αποδοση, δηλαδη εβγαζε κρυο αερα αλλα οχι πολυ κρυο. ΚΑι ναι ειναι φυσιολογικο με τα χρονια να υπαρχει μια μικρη απωλεια και να μειωνεται η αποδοση. Αυτο ομως το " μπαμ και κατω" προιδεαζει διαρροη. Τελος παντων μη το ζαλιζουμε. Αυριο που θα το παει ο φιλος για ελεγχο θα μας πει. |
Φρεον, χρωμα και επανελεγχος σε ενα μηνα. Ψυγειο πλεον το 207. Στην μιση πρωτη σκαλα ο ανεμιστηρας, δε χρειαζεται παραπανω. |
οταν δουλεψε με τον ανεμιστηρα στο τερμα πεταχτηκαν απο τους αεραγωγους μικρα κομματια απο ξεραμενα σφουγγαρακια!! |
TopGear έγραψε: |
Πόσο περίπου επηρεάζει το φίλτρο καμπίνας την ψύξη του κλιματιστικού; |
Hellas4x4 έγραψε: | ||
Όσο θα επηρέαζε και την θέρμανση. "Κακό" φίλτρο εκτός του υγειονομικού μέρους, σημαίνει και μειωμένη κυκλοφορία αέρα... |
Και αναρωτιέμαι, τόσο μάπα είναι το ιμιτασιόν φίλτρο που αγόρασα ή συμπτωματικά μετά το σέρβις, άρχισε να μην την παλεύει το a/c; |
Δεν βγάζει αρκετή ψύξη ή δεν είναι αρκετή η ένταση του αέρα;;; ![]() |
Λίγο και τα 2. Από τον έναν κεντρικό αεραγωγό έχω την αίσθηση σαν να είναι πχ 20% λιγότερη η ένταση του αέρα, από τους πλαϊνούς οκ. Πχ ο διακόπτης φλας αριστερά, "παγώνει" και είναι κρύος αν τον ακουμπήσω, ο διακόπτης φώτων δεξιά, όχι ιδιαίτερα. Ίσως αν είναι πεσμένη η ένταση του αέρα, να καθυστερεί κάπως να ψύξει; Ξαφνικά όμως; |
Κάνε δοκιμή... Βγάλε το φίλτρο, και δες ποια η απόδοση... Οπότε μετά κρίνεις... ![]() (ΥΣ Μην το αφήσεις μόνιμα χωρίς φίλτρο... Απλά για την δοκιμή) |