makis106 έγραψε: |
Διάβασα στο Autodata τις τιμες που δινει για ευθυγράμμιση στα 207, και συγκεκριμένα στο 150άρι που με ενδιαφέρει να κανω.
Με εκπληξη διαπίστωσα οτι δινει θετικη γωνία (toe-in) περι τα 1,88mm. Και μαλιστα για ολα τα 207, απο το 1,4 μεχρι και το RC. Θα περιμενα στα τουρμπάτα τουλαχιστον, να δίνει αρνητική (toe-out), με δεδομενη την παραπάνω ροπή που σίγουρα θα δίνει θετική κληση στους κινητήριους τροχούς. Τεσπα, εχει δoκιμασει κανεις πιο ψαγμενος τη συμπεριφορά του αυτοκινητου με αρνητική? (0~-1) ή ρυθμίζουμε όλοι σε θετική οπως λεει ο κατασκευαστής ![]() |
makis106 έγραψε: |
Τελικά εδωσα μιση στροφη στα ακρομπαρα, το μετρησα και εκατσε στο -0,5.
Το δοκιμασα και τελικα θα μεινει ετσι. πολυ πιο υπακουη και σταθερη μούρη, και κανενα πρόβλημα με τη σταθεροτητα στην ευθεια. Δεν ξερω αν θα χει θεμα στα πολλα, αλλα μεχρι τα 170 που ειχα σε μικρη ευθεια, καθεται μια χαρα. ![]() |
android έγραψε: | ||
Οσο εισαι κλειστος θεμα δε θα χεις στην ευθια κτλ θεμα ειχα στο +0,4 απο καθε τροχο.το ποσο μειον θα σαι ειναι γουστα του καθενος αλλα επειδη εχω κανει βολτα σε διαφορα μηχανηματα το -0,12 σε ενα μηχανημα σε ενα αλλο ηταν -0,4 ![]() |
kostas207cc έγραψε: |
καλησπερα και καλες γιορτες σε ολους.εχω ενα 207cc 2008 1.6 vti.διασταση ελαστικων 215/45/17 αλλαγμενα μπροστα αμορτισερ με osrav mayra και καινουργια τοπ μουντ.ακρομπαρα μπαλακια κτλ ολα χωρισ τζογους.γιατι τα λεω ολα αυτα.τραβαγε δεξια το αμαξι το βαζω για ευθυγραμμιση ειχε λαθος καστερ αριστερα +5,39 μοιρες ενω δεξια +3,50.οκ γυρισα λιγο το τοπ μοθντ πανω να ευθυγραμιστουν τα σημαδια(τρυπα στο τοπ μουντ με τρυπα στον θολο) και το ξαναπαω.εχουμε λοιπον +4 μοιρεσ αριστερα και +3,50 δεξια.θεωρησα την διαφορα ελαχιστη και δεν ασχοληθηκα αλλο.αυτο ομως που θελω να διορθωσω ειναι το καμπερ αριστερα εχω -1,50 μοιρα ενω δεξια -0,30 μεγαλη διαφορα καμμια ιδεα???πως να το φερω τι φταιει??? συγκλιση μπροστα 0,08 και στους δυο τροχους.βεββαια τωρα δεν τραβαει δεξια αλλα φοβαμαι μην μου φαει ανομοιομορφα το αριστερο λαστιχο λογω καμπερ.καμμια ιδεα γιατι τοσο καμπερ στην αριστερη μερια και πως θα το φερω?? |