PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Θερμοκρασία νερού - διαφορά σε δείκτη & εγκέφαλο

AlienHack - Πεμ 05 Απρ 2012, 13:04:20
Θέμα δημοσίευσης: Θερμοκρασία νερού - διαφορά σε δείκτη & εγκέφαλο
καλημερα,

μετα απο καποια check που εκανα για την θερμοκρασια νερου εβγαλα το συμπερασμα οτι ο δεικτης μεσα στο καντραν μου δειχνει αλλα ενω ο εγκεφαλος (τον βλεπω μεσω obd2 με 3 διαφορετικα ελμ σε διαφορετικα λαπτοπ) μου δειχνεια αλλα.

Συγκεκριμενα:

το 90 ειναι το μονο που συμφωνουνε.

απο κει και περα οταν στο κοντερ ανεβαινει 10 βαθμους στον εγκεφαλο ανεβαινει μονο 5
Αυτο επιρεαζει αναλογα και το βεντιλατερ που ανοιγει ας πουμε πρωτη σκαλα στους 95 βαθμους (οταν ο εγκεφαλος λεει 95) και στο κοντερ εγω βλεπω 100 και αγχώνομαι...

γενικοτερα η θερμοκρασια του νερου πανω απο 110 στο κοντερ (100 λεει ο εγκεφαλος) δεν εχει παει ποτε αλλα δεν ξερω τι να πιστεψω, και περισσοτερο δεν ξερω γιατι αυτη η διαφορα...

να πω οτι εχω αλλαξει αισθητηρα θερμοκρασιας και εγω βαλει απο γκαγκασταθη εναν που ειναι οπως λεει το σερβιςμποξ για το μοντελο μου

σκεφτηκα για να ησηζασω το μυαλο μου να δανειστω απο φιλο ενα θερμομετρο λεισερ και να μετρησω θερμοκρασια στο ψυγειο στα μεταλικα του σημεια και να συγκρινο με καντραν και εγκεφαλο να δω ποιοσ ειναι σωστος... ή να βαλω με καποιο τρπο ενα θερμιστρον μεσα στο νερο για να δω τις temp του..
Randy - Τρι 17 Απρ 2012, 15:13:20
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
Αυτο επιρεαζει αναλογα και το βεντιλατερ που ανοιγει ας πουμε πρωτη σκαλα στους 95 βαθμους (οταν ο εγκεφαλος λεει 95) και στο κοντερ εγω βλεπω 100 και αγχώνομαι...

Ετσι κάνει και μένα ακριβώς. Νομίζω είναι φυσιολογικό.
AlienHack - Τρι 17 Απρ 2012, 18:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
Το εχεις τσεκαρει και με εγκεφαλο να δεις αν εχει διαφορα ΄η απλος το βεντιλατερ σου ανοιγει στους 100 βαθμους?
Randy - Τρι 17 Απρ 2012, 19:43:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παράθεση:
΄η απλος το βεντιλατερ σου ανοιγει στους 100 βαθμους?

Ανοίγει εκεί που γράφεις με τα κόκκινα γράμματα το 95. Δεν έχω τσεκάρει με εγκέφαλο.
athanas - Τετ 18 Απρ 2012, 17:23:52
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα πάντως και το όργανο στο αμάξι και στο λαπτοπ απο ελμ βλέπω ίδια θερμοκρασία....Δεν έχουν καμία απόκλιση...
Η πρώτη σκάλα ανοίγει ακριβώς στην γραμμή 95 βαθμούς δηλαδή και στους 98 η δεύτερη σκάλα ακριβώς πρίν ακουμπήσει την γραμμή των 100 σύμφωνα με την φωτο του Αλιενχακ. Wink
AlienHack - Τετ 18 Απρ 2012, 19:48:14
Θέμα δημοσίευσης:
athanas έγραψε:
Εμένα πάντως και το όργανο στο αμάξι και στο λαπτοπ απο ελμ βλέπω ίδια θερμοκρασία....Δεν έχουν καμία απόκλιση...
Η πρώτη σκάλα ανοίγει ακριβώς στην γραμμή 95 βαθμούς δηλαδή και στους 98 η δεύτερη σκάλα ακριβώς πρίν ακουμπήσει την γραμμή των 100 σύμφωνα με την φωτο του Αλιενχακ. Wink

Sad
GEMI - Τετ 18 Απρ 2012, 21:33:04
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις θέμα με τις θερμοκρασίες λόγω LPG Αλέξανδρε ? Το οργανάκι της peugeot δείχνει παραπάνω από την πραγματική πάντως. Στο δικό μου όταν μέτρησα με lazer οι 110 βαθμοί ήταν 98. Μέτρα μετά από ζόρισμα την εξαγωγή να δεις θεμοκρασίες.
Lef205 - Τετ 18 Απρ 2012, 22:00:28
Θέμα δημοσίευσης:
GEMI έγραψε:
Το οργανάκι της peugeot δείχνει παραπάνω από την πραγματική πάντως. Στο δικό μου όταν μέτρησα με lazer οι 110 βαθμοί ήταν 98.

ακριβως, συνηθως εχουν αποκλιση για λογους ασφαλειας.
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες