PSClub - Hellas

Κινητήρας - 207 - Ηλεκτρική αντλία νερού

makis106 - Σαβ 24 Μάρ 2012, 21:44:44
Θέμα δημοσίευσης: 207 - Ηλεκτρική αντλία νερού
Μιας και δεν βρήκα παρόμοιο θέμα, ανοίγω καινούργιο.
Παρατήρησα οτι η ηλεκτρική αντλία νερού, που ενεργοποιείται όταν σβήσει ο κινητήρας, κάνει διακοπές όση ώρα λειτουργεί. Εχει συμβεί σε κάποιον Question

Πιθανόν εκει να οφείλεται και το σφάλμα που είδα με το Lionheart.
P2603 Coolant Pump Control Circuit High
stergios_ath - Κυρ 25 Μάρ 2012, 12:08:38
Θέμα δημοσίευσης:
εαν αναφερεσαι στο μοτερακι που ακουγετε και "κρυωνει" θεωρητικα την τουρμπινα ναι εχει γινει σε εμενα..αποτελεσμα να χρειαζεται αλλαγη το συγκεκριμενο ανταλλακτικο-μοτερακι..εκανε κατι σαν μη συνεχομενο θορυβο η ανα μερικα δευτερολεπτα ακουγοταν υπερβολικα σαν να ζοριζοταν απο κατι..
MAD - Κυρ 25 Μάρ 2012, 13:46:26
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 - Ηλεκτρική αντλία νερού
makis106 έγραψε:
Μιας και δεν βρήκα παρόμοιο θέμα, ανοίγω καινούργιο.
Παρατήρησα οτι η ηλεκτρική αντλία νερού, που ενεργοποιείται όταν σβήσει ο κινητήρας, κάνει διακοπές όση ώρα λειτουργεί. Εχει συμβεί σε κάποιον Question

Πιθανόν εκει να οφείλεται και το σφάλμα που είδα με το Lionheart.
P2603 Coolant Pump Control Circuit High

Μακη ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω!!! Αντικατασταση (τον κωδικο αν θες σου τον λεω) με κοστος ανταλλακτικου στα 145 ευρω και περιπου 50 ευρω εργασια! Αν δεν κανω λαθος την συγκεκριμενη αντλια την ονομαζει βοηθητικη αντλια ψυξης τουρμπο!
makis106 - Κυρ 25 Μάρ 2012, 14:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Τα κονομήσαμε δλδ!
Ηλεκτρική αντλία την ονομάζει Μάκη, και έχει αναβαθμιστεί σαν ανταλλακτικό. το τσεκάρισα απο χθες για τιμή και κωδικό απο servicebox που την ψιλιάστηκα. Και χάρηκα ιδιαιτέρως! Confused
Εργατικά απο μένα δεν βλέπουν! Laughing
Την άκουγα χθες που έκανε συνεχόμενες διακοπές. Σήμερα την δοκίμασα 2-3 φορές και δουλεύει και ακούγεται κανονικά. Rolling eyes
Εσας το έκανε μόνιμα ή κάποιες φορές μόνο???
MAD - Κυρ 25 Μάρ 2012, 21:06:23
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Τα κονομήσαμε δλδ!
Ηλεκτρική αντλία την ονομάζει Μάκη, και έχει αναβαθμιστεί σαν ανταλλακτικό. το τσεκάρισα απο χθες για τιμή και κωδικό απο servicebox που την ψιλιάστηκα. Και χάρηκα ιδιαιτέρως! Confused
Την άκουγα χθες που έκανε συνεχόμενες διακοπές. Σήμερα την δοκίμασα 2-3 φορές και δουλεύει και ακούγεται κανονικά. Rolling eyes

Εμενα έβγαζε την βλάβη που ήδη έχεις αναφέρει και δεν δούλευε καθόλου!! Την πεταξα και ησυχασα!! Laughing Laughing
makis106 - Κυρ 25 Μάρ 2012, 23:09:51
Θέμα δημοσίευσης:
MAD έγραψε:
makis106 έγραψε:
Τα κονομήσαμε δλδ!

Εμενα έβγαζε την βλάβη που ήδη έχεις αναφέρει και δεν δούλευε καθόλου!! Την πεταξα και ησυχασα!! Laughing Laughing

Τι, τη ξήλωσες τελείως? Laughing
Πάντως σήμερα ολη μέρα δουλέυει κανονικα... Rolling eyes ίδωμεν Exclamation
NIKOLAOS - Δευ 26 Μάρ 2012, 01:04:32
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παλι εκανα μια οικονομικη καγκουρια και πηρα απο το e-bay με 20 ευρω ενα turbotimer!!!
makis106 - Δευ 26 Μάρ 2012, 01:07:42
Θέμα δημοσίευσης:
NIKOLAOS έγραψε:
Εγω παλι εκανα μια οικονομικη καγκουρια και πηρα απο το e-bay με 20 ευρω ενα turbotimer!!!

Σωστός, αλλα εκει που εχει φτασει η βενζίνη, μαλλον αλλάζοντας την αντλία κάνεις πιο γρηγορα απόσβεση το κόστος της! Wink
SαλιγκαρAKIS - Πεμ 29 Μάρ 2012, 11:18:13
Θέμα δημοσίευσης:
Και μένα μια από τα ίδια. Ούτε 24000km και άρχισε τα κόλπα. Τόσο καιρό την παρατηρούσα και δούλευε μια χαρά με σταθερό συνεχόμενο ήχο χωρίς κομπιάσματα-διακοπές. Χθές όμως εκεί που δούλευε σταθερά σιγά σιγά έκοβε ένταση και ξαναέδινε, το έκανε αρκετές φορές και μάλιστα έχω την εντύπωση ότι δούλεψε λιγότερο (χρονικά) από ότι έπρεπε.
makis106 - Πεμ 29 Μάρ 2012, 20:13:29
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείς ότι αυξομειώνεται ο ήχος???
Εμένα κάνει holidays (διακοπές!) Very happy Evil
Πήγα και απο Peugeot πάντως προχθες, ετσι για επιβεβαίωση στο διαγνωστικό τους.
Διάγνωση:
Αντλία ψυξης τουρμπο Arrow 145€ Arrow στην υγειά μας βρεεε παιδιααααα! Κοινώς τον ήπιαμε! Beer Sad
SαλιγκαρAKIS - Παρ 30 Μάρ 2012, 11:04:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, έκανε αυξομειώσεις του ήχου. Χθές βράδυ που το πάτησα αρκετά κ'όλας, παρατήρησα ύστερα την λειτουργία της και δούλεψε μια χαρά. Rolling eyes
volvos - Παρ 30 Μάρ 2012, 11:08:46
Θέμα δημοσίευσης:
EINAI inverter gia oikonomia

parte pistolaki na psekazete
MAD - Παρ 30 Μάρ 2012, 11:15:40
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Εννοείς ότι αυξομειώνεται ο ήχος???
Εμένα κάνει holidays (διακοπές!) Very happy Evil
Πήγα και απο Peugeot πάντως προχθες, ετσι για επιβεβαίωση στο διαγνωστικό τους.
Διάγνωση:
Αντλία ψυξης τουρμπο Arrow 145€ Arrow στην υγειά μας βρεεε παιδιααααα! Κοινώς τον ήπιαμε! Beer Sad

Laughing Laughing
makis106 - Τετ 04 Απρ 2012, 14:11:02
Θέμα δημοσίευσης:
Παρατηρώ οτι η αντλία ειναι διαιρούμενη και όχι φιξ, οποτε πιθανόν να ανοίγεται και ίσως να επισκευάζεται, αν ειναι απο θέμα καρβουνακια. Όπως λεει και ένας φίλος, ενας μαγκας ηλεκτρολόγος ειχε βρει τρόπο να επισκευάζει τα μοτερακια απο τις αντλίες του υδραυλικου τιμονιού των 106, οι οποιες μενανε απο καρβουνακια, και ηταν και φιξ, ενω όλοι τις πετάνε!
Αξιζει να δοκιμάσουμε, τα 150€ ειναι πολλά! Wink
michael-grivas - Παρ 20 Απρ 2012, 04:22:48
Θέμα δημοσίευσης:
Η δική μου φαίνεται να δουλεύει μια χαρά!
Όταν το βάζω όμως στην διάγνωση μου βγάζει σποραδική βλάβη στην αντλία ψύξης turbo.
Έτσι κι αλλιώς έχω turbo timer οπότε δύσκολα θα βγάλω από την τσέπη μου 150 euro.
Gotcha - Παρ 20 Απρ 2012, 08:36:49
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε μαγκες. Εχω την εντυπωση πως εχω καιρο να ακουσω το μοτερακι αυτο απο την στιγμη που σβηνω το αμαξι.(Το εχω ακουσει αρκετες φορες στο παρελθον). Παιζει ρολο το οτι κανα 5 λεπτο πριν φτασω σπιτι και το σβησω παω κυρια, και δε το σβηνω με ζεματισμενη τουρμπινα? Η λες να εχει κλαταρει και απλα να μην δουλευει? Δε θα μου εβγαζε καμια βλαβη/λαμπακι κλπ
makis106 - Παρ 20 Απρ 2012, 12:01:47
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:
Η δική μου φαίνεται να δουλεύει μια χαρά!
Όταν το βάζω όμως στην διάγνωση μου βγάζει σποραδική βλάβη στην αντλία ψύξης turbo.
Έτσι κι αλλιώς έχω turbo timer οπότε δύσκολα θα βγάλω από την τσέπη μου 150 euro.

Και η δικη μου μια χαρα ακουγεται, πολυ σπανια την εχω πιασει να κανει μικροδιακοπές, αλλα σιγουρα κανει, γιατι καταγραφεται η βλαβη ακομη και αφου τη σβησω. Το turbotimer σιγουρα κανει δουλεια, αλλα εχε υποψιν οτι η αντλια τιθεται σε λειτουργία ακόμη και με τον κινητηρα να δουλευει ή το αμαξι εν κινήσει, οταν πέσουν οι στροφες κατω απο καποιο όριο (δεν θυμαμαι πόσο). Το 150αρι πάντως ουτε εγω προτίθεμαι να το δωσω, για αυτο θα δοκιμασω επισκευη και θα ενημερωσω.

Gotcha έγραψε:
Ρε μαγκες. Εχω την εντυπωση πως εχω καιρο να ακουσω το μοτερακι αυτο απο την στιγμη που σβηνω το αμαξι.(Το εχω ακουσει αρκετες φορες στο παρελθον). Παιζει ρολο το οτι κανα 5 λεπτο πριν φτασω σπιτι και το σβησω παω κυρια, και δε το σβηνω με ζεματισμενη τουρμπινα? Η λες να εχει κλαταρει και απλα να μην δουλευει? Δε θα μου εβγαζε καμια βλαβη/λαμπακι κλπ

Αμα δεν το ακους, παιζει να εχει κλαταρει, δεν παιζει ρολο που πριν φτασεις σπιτι το πας χαλαρα. Και δεν αναβει λαμπακι σε αυτη τη βλαβη, απλα την καταγραφει και φαινεται μονο οταν σκαναριστει απο διαγνωστικό.
SαλιγκαρAKIS - Παρ 20 Απρ 2012, 14:39:00
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παίδες, το turbotimer τι σχέση έχει εφόσον η αντλία δουλεύει και με σβηστό κινητήρα από μόνη της;

Δεν λέω, ένα timer βοηθάει (ειδικά την τουρμπίνα) αλλά όχι στο συγκεκριμένο θέμα (της αντλίας).
Gotcha - Παρ 20 Απρ 2012, 14:51:54
Θέμα δημοσίευσης:
Με το Torque δε θα μου το εβγαζε το σφαλμα ? Γιατι δεν μου βγαζει κανενα
bagosgt - Παρ 20 Απρ 2012, 17:44:23
Θέμα δημοσίευσης:
εγω παντως δεν ακουω τιποτα,γενικα οταν δουλευει το αμαξι Laughing οποτε η ολα δουλευουν κομπλε η ειναι ολα χαλασμενα... Laughing Laughing Laughing
michael-grivas - Σαβ 21 Απρ 2012, 04:24:16
Θέμα δημοσίευσης:
Έχω την εντύπωση (δεν είμαι σίγουρος) ότι τα νερά γυρνάνε έτσι κι αλλιώς μέσα από την τουρμπίνα όταν το αυτοκίνητο βρίσκετε σε λειτουργία.
Το μοτερακι δουλεύει όταν σβήσεις τον κινητήρα για να υπάρχει ψύξη.
Δεν είμαι σίγουρος! Θα ρωτήσω τον μηχανικό μου και θα σας ενημερώσω.
makis106 - Σαβ 21 Απρ 2012, 16:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:
Έχω την εντύπωση (δεν είμαι σίγουρος) ότι τα νερά γυρνάνε έτσι κι αλλιώς μέσα από την τουρμπίνα όταν το αυτοκίνητο βρίσκετε σε λειτουργία.
Το μοτερακι δουλεύει όταν σβήσεις τον κινητήρα για να υπάρχει ψύξη.
Δεν είμαι σίγουρος! Θα ρωτήσω τον μηχανικό μου και θα σας ενημερώσω.

Κι εγω ετσι πίστευα παλιότερα, αλλα αλλαξα γνώμη κυρίως για 2 λόγους.
1ον γιατι το είχα διαβάσει σε τεχνικό έγγραφο της Peugeot οτι η αντλία τιθεται σε λειτουργία κατω απο καποιο όριο στροφών του κινητηρα ενω λειτουργεί, (αν το βρω θα το αναρτησω)και
2ον γιατι η καταγεγραμμένη βλαβη της αντλίας, που ειχα στον εγκέφαλο,είχε συνθήκες λειτουργίας 800κατι στροφες και 35km/h, που σημαινει οτι οταν καταγράφηκε, το αυτοκίνητο ηταν εν κινήσει.
makis106 - Σαβ 21 Απρ 2012, 16:42:33
Θέμα δημοσίευσης:
Electric water pump
Water Pump (item 6) allows the
cooling of the turbocharger to
to avoid the formation of coke on the oil
shaft bearings.
During travel, the water pump is
engaged as engine speed
less than 1500 rev / min. The maximum
operating of the water pump after
motor stop is 15 minutes.

Απο το W207LWnot209 (pdf) της ps.
michael-grivas - Σαβ 21 Απρ 2012, 19:44:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό δεν είναι καλό!!!
Μήπως τελικά πρέπει να σκεφτούμε πιο σοβαρά να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη?
makis106 - Σαβ 21 Απρ 2012, 19:58:50
Θέμα δημοσίευσης:
michael-grivas έγραψε:
Αυτό δεν είναι καλό!!!
Μήπως τελικά πρέπει να σκεφτούμε πιο σοβαρά να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη?

Tόσο βαθια οχι (ακομη τουλαχιστον), όσο την ακουω να δουλευει θα μενει εκει. Τον αλλο μηνα θα την βγαλω μηπως παιρνει επισκευη και βλεπουμε...
michael-grivas - Σαβ 21 Απρ 2012, 20:07:11
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν με το καλό κάνεις την επισκευή κάνε μια ενημέρωση.
makis106 - Σαβ 21 Απρ 2012, 20:10:18
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείται, το feedback ειναι συνεχές! Wink
Gotcha - Δευ 23 Απρ 2012, 08:26:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη για δες το ποστ μου στις βλαβες για την ασφαλειοθηκη. Η ασφαλειοθηκη μου ηταν ο λογος που δεν δουλευε η αντλια αυτη σε μενα (μαζι με αλλα 2-3 βεντιλατερ) και οχι η αντλια αυτη καθεαυτη
makis106 - Δευ 23 Απρ 2012, 09:19:03
Θέμα δημοσίευσης:
Το είδα Γιώργο. Για ρωτα, αυτο σημαινει οτι ολα αυτα (αντλια κ βεντιλατερ) μοιραζονται την ιδια ασφάλεια? Αν ειναι ετσι, τοτε την ωρα που κανει διακοπές η αντλία, θα κανουν και τα βεντιλατερ, οποτε τωρα που πιανουν οι ζεστες θα τα ακουσω.
Τη βλαβη της αντλίας στην κατεγραψε?
Gotcha - Δευ 23 Απρ 2012, 09:39:09
Θέμα δημοσίευσης:
Στο διαγνωστικο της Peugoet μου εβγαλε 5-6 βλαβες, που δεν τις εβλεπα με το ELM που εχω. 3 ηταν για τα βεντιλατερ και η μια για την αντλια ψυξης τουρμπο. Το αν μοιραζονται την ιδια ασφαλεια δε το γνωριζω. Αυτο που μου πανε ειναι πως αλλαξανε ασφαλειες και παλι δεν επαιζε τπτ. Μολις βαλανε μια αλλη ασφαλειοθηκη πανω, δουλεψανε ολα, μαζι και η αντλια ψυξης τουρμπο. Η πλακετα της ασφαλειοθηκης καπου βραχυκυκλωνει συμφωνα με αυτους και δεν μπορουνε να κανουν κατι να την επιδιορθωσουν. Αυτα
makis106 - Δευ 23 Απρ 2012, 09:55:44
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλιστα. Η αλήθεια ειναι οτι εγω ειχα βλάβη μόνο για την αντλία. Πάντως θα το χω στα υπόψιν και θα το παρακολουθώ.
Gotcha - Τρι 24 Απρ 2012, 15:27:08
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον, μου αλλαξανε την ασφαλειοθηκη, αλλα η αντλια δουλευει με διακοπες μου ειπαν. Αρα μαλλον τα 2 τους δεν σχετιζονταν αμεσα. Μου ειπαν να την αλλαξουν αλλα τους ειπα να το αφησουν καλυτερα. Δεν εχω αλλα 150 να τους δωσω τωρα
makis106 - Τρι 24 Απρ 2012, 15:39:05
Θέμα δημοσίευσης:
Αρα επανερχόμαστε στα παλιά!
Γιώργο εγω ακομη δεν μπορω να την βγαλω απο πανω γιατι το χρειαζομαι το αμαξι κ δεν μπορω να το ακινητοποιήσω προ στιγμής. Δεν δοκιμαζεις ομως να την βγαλεις κ να την πας σε εναν ηλεκτρονικο μηπως επισκευάζεται? Εγω θα το κανω σε πρωτη ευκαιρία...
michael-grivas - Τετ 25 Απρ 2012, 02:02:27
Θέμα δημοσίευσης:
Gotcha έγραψε:
Λοιπον, μου αλλαξανε την ασφαλειοθηκη, αλλα η αντλια δουλευει με διακοπες μου ειπαν. Αρα μαλλον τα 2 τους δεν σχετιζονταν αμεσα. Μου ειπαν να την αλλαξουν αλλα τους ειπα να το αφησουν καλυτερα. Δεν εχω αλλα 150 να τους δωσω τωρα

Φτου….
Είπα και εγώ μήπως την βγάζαμε τζάμπα αλλά δεν…….
SαλιγκαρAKIS - Τετ 25 Απρ 2012, 11:15:28
Θέμα δημοσίευσης:
Χθες πάλι κόλπα και διακοπές η αντλία ενώ τόσες μέρες όλα μια χαρά. Έχω την εντύπωση (αλλά δεν είμαι ακόμα σίγουρος) ότι έχει να κάνει με τη μπαταρία. Όσες φορές έχω παρατηρήσει αυτή τη λειτουργία λίγο πριν είχα το αμάξι ώρα σβηστό με το ράδιο ανοιχτό με αποτέλεσμα να μπεί στο economy mode. Δεν λέω βέβαια ότι και στους υπολοίπους ισχύει το ίδιο, απλά για την περίπτωση μου ίσως να έχει να κάνει και με αυτό. Ίδωμεν..
m@kis - Τρι 04 Σεπ 2012, 18:38:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία και πες ότι είσαι με χαλασμένη την αντλία... τι γίνεται?

Εγώ θα αλλάξω τον σωλήνα που ενώνει το φιλτροκούτι με την τουρμπίνα γιατί στο σημείο της ένωσης με την τουρμπινα είχε γίνει σχεδόν κάρβουνο και είχε κοπεί, με ένα κολάρο της Forge, αύριο κιόλας.

Λέτε να το καρβούνιασε για αυτό τον λόγο ή δεν έχει να κάνει και απλά έτυχε να τα φτύσει?

Είχα αλλάξει και πρόσφατα ασφαλειοθήκη...

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=25423
bagosgt - Τρι 04 Σεπ 2012, 21:58:09
Θέμα δημοσίευσης:
η αντλια χαλαει μονη της,κ αντεχει στη θερμοκρασια.αν σου εχει χαλασει,απλα οταν το σβηνεις,μετα απο σκισιμο,καλο ειναι να το αφηνεις να δουλευει λιγο,ωστε να πεσει η θερμοκρασια της,κ κυριως τον χειμωνα,κατι σα τα παλια τουρμπατα που τα αφηνες να δουλεψουν λιγο πριν τα σβησουν Wink
Johan - Σαβ 07 Ιούν 2014, 14:29:34
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα,επαναφερω το θεμα γιατι εχω θεματακι με την αντλια(δεν δουλευει καθολου). Μπορει να εχει καμια σχεση και με την αποδοση του αυτοκινητου?Ρωταω γιατι το πηρα μεταχειρισμενο και το μονο θεμα που εχει ειναι αυτο, αλλα γενικα βλεπω οτι το αμαξι ειναι καπως ψοφιο σε σχεση με αυτο που περιμενα.
bagos - Σαβ 07 Ιούν 2014, 15:13:05
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι,δεν επηρεαζει την αποδοση του.δε ξερω τι περιμενες,απλα να σου θυμισω οτι εχεις ενα αμαξι 1300 κιλα κ 150 αλογα.πολυ λογικο να σου φαινεται ψοφιο,κυριως κ αν ειχες οδηγησει 106 που ηταν 960 κιλα κ 122 αλογα.αυτο οσον αφορα την ιπποδυναμη,δλδ τη δυναμη στις ψηλες στροφες.το αμαξι αυτο θα σε ευχαριστισει σε ανοιγματα με ρεπριζ,οπως για παραδειγμα 60κμ με 5η Wink
σα γνησιο,δεν ειναι κοντραμαξο,αλλα ενα σβελτο μικρομεσαιο αμαξι.
makis106 - Σαβ 07 Ιούν 2014, 15:29:50
Θέμα δημοσίευσης:
Με ενα προγραμματάκι 1ου σταδίου θα ειναι κατι πολύ παραπανω απο αυτο που περίμενες!!! Smile Wink
Johan - Σαβ 07 Ιούν 2014, 16:03:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ισως δεν το εθεσα καλα,με προβληματιζει γιατι σε ανοιγμα στην εθνικη εκανε ενα αιωνα να πιασει τα 190 και τα 200 τα ειδα μονο σε κατηφορα. Βελτιωμενο ξερω τι μπορει να κανει(και θα γινει συντομα) αλλα δεν περιμενα να πηγιανει ετσι μαμα και φοβαμαι μηπως εχει καποιο προβλημα.
makis106 - Σαβ 07 Ιούν 2014, 17:10:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι κ αλλιώς σε μαμα μορφη ριχνει πολυ την πιεση του τουρμπο στις ψηλες και παει σαν ατμοσφαιρικο.
Εχεις κανει καθαρισμό βαλβίδων και έλεγχο χρονισμού???
Johan - Σαβ 07 Ιούν 2014, 20:17:44
Θέμα δημοσίευσης:
Xρονισμο εκανα,καθαρισμο δεν νομιζω να θελει ακομα αλλα ειναι στο πλανο. Τι να πω,ελπιζω να ειναι ιδεα μου και να ειναι ετσι τα πραγματα!
saikoe_39 - Κυρ 08 Ιούν 2014, 12:53:42
Θέμα δημοσίευσης:
Mην του απαντατε του Johan....ειναι τρολλ..!!!! Shocked

Το οχημα λεει εχει eco file .αλλα απο την peugeot...τωρα τι σκ**α file ειναι αυτο δεν εχω ιδεα..!!!

Το οτι δεν ανεβαζει πανω απο τα 180...εχει ΜΑ(λα)ΚΑ Γιαννη φραξει στους αυλους, το οτι εχει 40.000 χλμ..δεν λεει τπτ...εαν ο προηγουμενος δουλευε μονιμα με 1500 rpm ειναι λογικο το να φραξει...!!!

ΔΕΝ ΘΑ βαλεις τοταλ ΕΙΠΑ..!!!!

Ενα μηνα υπομονή ..

Για την τρομπα μην σε νοιαζει...απλα αστο να δουλευει λιγο πριν το σβησεις
mathanas - Κυρ 08 Ιούν 2014, 13:22:48
Θέμα δημοσίευσης:
Και με καθαρους και φραγμενους αυλους εχει ενα θεμα ο 150ρης σε οτι αφορα την ονομαστικη του τελικη. Δε μπορει να ανεβασει με 5η ευκολα τις στροφες προς τη κοκκινη περιοχη, ισως να φταιει η πιεση και η πολυ φιμωμενη εξατμιση. Παντως τα 190 πρεπει να τα πιανει σχετικα ευκολα απο κει και πανω ζοριζεται....
Johan - Κυρ 08 Ιούν 2014, 14:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε π@π@ Κωστα μας εχεις μαμησει με την αναμονη! Πρεπει να το φτιαξουμε αμεσα! Για τα λαδια μην βαρας σου ειχα στειλει και αργησες να απαντησεις!! Παντως με το mito καλα τα πηγαμε..
chris77 - Τρι 10 Ιούν 2014, 20:16:06
Θέμα δημοσίευσης:
Η αντλία δουλεύει ήσυχα δεν την ακούμε.Αν την ακούμε σημαίνει πως την άκουσε και ειναι στα τελευταία της.
bagos - Τρι 10 Ιούν 2014, 20:18:23
Θέμα δημοσίευσης:
Την αντλια την ακουμε αν σβησουμε ταμαξι ζεστο κ ανοιξουμε το καπο Wink
bagos - Τρι 10 Ιούν 2014, 20:19:12
Θέμα δημοσίευσης:
Την αντλια την ακουμε αν σβησουμε ταμαξι ζεστο κ ανοιξουμε το καπο Wink
makis106 - Τρι 10 Ιούν 2014, 20:25:39
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστα, αν δεν την ακουμε, τοτε την άκουσε! Wink
chris77 - Τετ 11 Ιούν 2014, 15:14:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοω δουλεύει ησυχα αν ανοιξουμε καπω την ακους αλλα αν ακούγεται με κλειστο καπω τοτε είναι στα τελευταια της...
makis106 - Τετ 11 Ιούν 2014, 15:19:22
Θέμα δημοσίευσης:
Χρήστο πάντα ακουγεται ευκολα και με κλειστο καπο, απο καινουργιο, εκτος αν εισαι μεσα στην πολη που εχει φασαρία. Δεν αλλαζει κατι στον ηχο ακομη και πριν χαλασει. τουλαχιστον σε οσα εχω ακουσει εγω.
marios_207_GT - Τετ 11 Ιούν 2014, 16:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
chris77 έγραψε:
Εννοω δουλεύει ησυχα αν ανοιξουμε καπω την ακους αλλα αν ακούγεται με κλειστο καπω τοτε είναι στα τελευταια της...

Δεν ισχυει αυτο, εμενα ανεκαθεν εκανε ηχο που τον ακουγες με κλειστο καπο. Για να κατααβεις, στη πολυκατοικια μου το αμαξι το βαζω στη πισω πλευρα της πιλοτης και οταν γυριζω αργα το βραδυ τωρα το καλοκαιρι ακουω την αντλια απο το σπιτι μεσα με ανοιχτες μπαλκονοπορτες. Αυτο ισχυει απο τη πρωτη στιγμη που ειχα το αμαξι, αρα εαν δεν κανει καποιο "παραξενο" ηχο και ειναι το κανονικο της μην σε απασχολει.
recife_rallye - Σαβ 14 Ιούν 2014, 19:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια η αντλια ψυξης τουρμπο μπορει να ανοιχτει και να καθαριστει.Καντε το και θα δειτε πως τελικα τα 150ε ειναι πααααρα πολλα Wink Η διαφορα ειναι τιτανοτεραστια ακομη και στον ηχο
makis106 - Σαβ 14 Ιούν 2014, 20:37:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δλδ Λεφο οταν σταματαει να δουλευει εχει κολλησει απο βρωμια και αν την καθαρισεις ξαναδουλευει???
recife_rallye - Κυρ 15 Ιούν 2014, 16:43:56
Θέμα δημοσίευσης:
Mακη στη δικη μου περιπτωση ετσι εγινε.
makis106 - Κυρ 15 Ιούν 2014, 17:20:57
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Λεφο, αν διαβασεις στην πρωτη σελιδα, ειχα γραψει στην αρχη οταν καταλαβα οτι μου κανει διακοπες η αντλία, οτι ηθελα να την βγαλω και να την λυσω να δω αν επισκευαζεται μιας και ειχα δει οτι λυνεται. Τελικα μου χαρισαν μια μεταχειρο, την εβαλα πανω και δεν ξανασχοληθηκα. Τωρα που το ειπες ομως, μου κινησες την περιεργεια!
Ελυσα κ εγω πριν λιγο την παλια μου και οντως ειναι πεταμενα λεφτα να αγορασεις καινουργια. Ειναι τοσο ωραια και απλη κατασκευή, ουτε τσιμουχες, ουτε καρβουνακια, που πιστευω οτι δεν προκειται να χαλασει ποτε. Μονη της αδυναμια απ οτι φαινεται τα αλατα που μαζευει και οι βρωμιες. Παντως ανετα και ανεξοδα επισκευασιμη! Την καθαρισα, λιγο γρασσο, την δοκιμασα σε μπαταρια και κελαηδαει! Laughing Thumb Left
chris77 - Δευ 16 Ιούν 2014, 14:59:41
Θέμα δημοσίευσης:
Καποιος που να το κανει και να την καθαριζει Θεσσαλονικη υπαρχει γιατι ρωτησα σε κανα 2 και μου ειπαν πως δε γινεται...μην τρεχω να περναω άλλη αν μπορει να καθαριστεί...
recife_rallye - Τρι 17 Ιούν 2014, 20:27:21
Θέμα δημοσίευσης:
Μακη οπως ειχα κατω το μοτερ μου ηταν πολυ ευκολο να την βγαλω και να πειραματιστω λιγο.Ριχνοντας μια πρωτη ματια διαπιστωσα και γω αυτο που προειπες,οτι ειναι πολυ απλη κατασκευη.Και τελικα ειχαμε δικιο και οι 2! Very happy
Την ανοιξα ,την καθαρισα την γρασσαρα και τελος..Τωρα δουλευει μια χαρα
recife_rallye - Τρι 17 Ιούν 2014, 20:28:39
Θέμα δημοσίευσης:
chris77 έγραψε:
Καποιος που να το κανει και να την καθαριζει Θεσσαλονικη υπαρχει γιατι ρωτησα σε κανα 2 και μου ειπαν πως δε γινεται...μην τρεχω να περναω άλλη αν μπορει να καθαριστεί...

Γινεται,μαλλον δεν θελουν Evil
puglover - Σαβ 14 Νοέ 2015, 14:55:42
Θέμα δημοσίευσης:
Η αντλια μου ακουγεται κανονικα οτι δουλευει αλλα βγαζει σφαλμα στο διαγνωστικο. Δε μου περισσευει το 200αρι να την αλλαξω παντως.. Cool
makis106 - Σαβ 14 Νοέ 2015, 17:40:07
Θέμα δημοσίευσης:
καμια φορα κολλανε προσωρινα, οποτε ο εγκεφαλος καταλαβαινει το προβλημα στα ρευματα. παντως αν κολλαει προσωρινα καποια στιγμη θα κολλησει τελειως.
τοτε τη βγαζεις, την καθαριζεις και την ξαναβαζεις! Wink
puglover - Σαβ 26 Δεκ 2015, 13:41:33
Θέμα δημοσίευσης:
Μετα την αλλαγη αντιψυκτικου με valeo protectiv40 παρατηρησα οτι δεν ακουσα ξανα την αντλια να δουλευει με κλειστο το καπο. Με ανοιχτο το καπο και σκυβοντας επανω στην τουρμπινα ακουγεται καθαρα ενας ηχος σαν σφυριγμα χαμηλης εντασης. Ειναι η αντλια που δουλευει ή κατι αλλο,πχ επιστροφες βενζινης?
makis106 - Σαβ 26 Δεκ 2015, 16:00:11
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Μετα την αλλαγη αντιψυκτικου με valeo protectiv40 παρατηρησα οτι δεν ακουσα ξανα την αντλια να δουλευει με κλειστο το καπο. Με ανοιχτο το καπο και σκυβοντας επανω στην τουρμπινα ακουγεται καθαρα ενας ηχος σαν σφυριγμα χαμηλης εντασης. Ειναι η αντλια που δουλευει ή κατι αλλο,πχ επιστροφες βενζινης?
μάλλον ακούς την αντλία που έχει κολλήσει.
drdino - Πεμ 15 Σεπ 2016, 09:17:10
Θέμα δημοσίευσης:
Η αντλία αλλάζει κι από πάνω, ή μόνο από κάτω;

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει μια βασική διάγνωση, ορίστε μια τιμή αναφοράς από μια καινούρια:

Αντίσταση μεταξύ + και - : περίπου 10kΩ
drdino - Δευ 19 Σεπ 2016, 14:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
Απαντάω στον εαυτό μου, αλλάζει κι από πάνω, με μερικές χριστοπαναγίες και γρατζουνισμένα μπράτσα. Laughing

Η αντλία χωρίς το καπάκι της (το κομμάτι με τα σωληνάκια εισόδου/εξόδου):

Το μαγνητικό impeller:

Το impeller από πίσω:

Το σώμα της αντλίας χωρίς το impeller:

309 lover - Δευ 19 Σεπ 2016, 15:09:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εβαλες καινουρια ή καταφερες να επισκευασεις αυτη;;
drdino - Δευ 19 Σεπ 2016, 15:40:28
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα πάρει ήδη άλλη μιας και την βρήκα σε καλή τιμή. Η δικιά μου μου έκαψε την ασφάλεια μετά από 3 βδομάδες ακινησίας του αμαξιού. Δεν είχε βρωμιές κλπ μέσα, κάτι ελάχιστα κατακάθια. Κάποια στιγμή θα την συνδέσω σε μια παροχή να δω τι παίζει.
309 lover - Δευ 19 Σεπ 2016, 17:14:16
Θέμα δημοσίευσης:
Α οκ, αν βρεις χρονο και βγαλεις ακρη τι προκαλεσε τη δυσλειτουργια της αντλιας ποσταρε το να μαθουμε κι εμεις τι συνεβει.
mitsos 306 - Σαβ 07 Ιαν 2017, 19:20:17
Θέμα δημοσίευσης:
puglover έγραψε:
Η αντλια μου ακουγεται κανονικα οτι δουλευει αλλα βγαζει σφαλμα στο διαγνωστικο. Δε μου περισσευει το 200αρι να την αλλαξω παντως.. Cool

εχω ενα 207 ραλυ του 09.

η αντλια χαλασε πριν δυο εβδομαδες και την αλλαξα με πονο καρδιας. το ανταλλακτικο εκανε 155 ευρω
μεσα ηταν πεντακαθαρη...απλα δεν δουλευε...
mitsos 306 - Σαβ 07 Ιαν 2017, 19:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Είχα πάρει ήδη άλλη μιας και την βρήκα σε καλή τιμή. Η δικιά μου μου έκαψε την ασφάλεια μετά από 3 βδομάδες ακινησίας του αμαξιού. Δεν είχε βρωμιές κλπ μέσα, κάτι ελάχιστα κατακάθια. Κάποια στιγμή θα την συνδέσω σε μια παροχή να δω τι παίζει.

δεν ξερω αν μπορεις να την συνδεσεις απλα σε μια παροχη.

εχει τρια πιν

μαλλον συν, πλην και σημα για να εχει μεταβλητες στροφες ή και γω δεν ξερω τι...
psilos133 - Πεμ 31 Αύγ 2017, 14:17:22
Θέμα δημοσίευσης:
κ η δικια μου η αντλια μαλλον χαλασε.. την δοκιμασαμε κ δεν ακούγεται καθολου κ βγαζει κ σφαλμα. Το περιεργο ειναι οτι μου ειπαν οτι μπορει απο την αντλια να μην δουλευει κ ο κλιματισμος γιατι εχω προβλημα κ μ αυτον. Παιζει κατι τετοιο ?
makis106 - Πεμ 31 Αύγ 2017, 23:27:46
Θέμα δημοσίευσης:
psilos133 έγραψε:
κ η δικια μου η αντλια μαλλον χαλασε.. την δοκιμασαμε κ δεν ακούγεται καθολου κ βγαζει κ σφαλμα. Το περιεργο ειναι οτι μου ειπαν οτι μπορει απο την αντλια να μην δουλευει κ ο κλιματισμος γιατι εχω προβλημα κ μ αυτον. Παιζει κατι τετοιο ?
Δεν νομίζω ότι έχει συμβεί σε κανέναν αυτό, άκυρο συμπέρασμα
psilos133 - Παρ 01 Σεπ 2017, 14:15:28
Θέμα δημοσίευσης:
P0533 Μου βγαζει σφαλμα ελπιζω να ναι κατι απλο.
οσον αφορα το A/C
makis106 - Παρ 01 Σεπ 2017, 14:53:23
Θέμα δημοσίευσης:
Πρέπει πρώτα να τσεκαριστει η πίεση του κυκλώματος του κλιματισμού. Μπορεί να θέλει συμπλήρωμα, να έχει διαρροή κλπ. Μετά μπορεί να φταίει ο σενσορας πίεσης. Γενικότερα δεν είναι κάτι δύσκολο, αρκεί να το δει κάποιος σχετικός με το άθλημα.
psilos133 - Παρ 01 Σεπ 2017, 15:51:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Μακη θα προσπαθήσω να το παω απο Δευτέρα σε καποιον που να ξερει κ βλέπουμε
NoDsl - Σαβ 02 Σεπ 2017, 12:58:34
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις με άφησε και η δική μου. Τι διάολο, περονόσπορος έπεσε;

Ερώτηση, όσοι την ανοίξατε, γύριζε άνετα και ήταν καθαρή; Να μην ασχοληθώ δηλαδή;

Οπότε η βλάβη προέρχεται απο καμένα πηνία ή κάτι ηλεκτρονικό;
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες