Vini έγραψε: |
Οσο για την μυρωδιά....λες ότι εμφανίζεται στις χαμηλές ταχύτητες? Και δεν είναι από την μηχανή? Αν δεν είναι από εκεί από που μπαίνει η μυρωδιά? Φαντάζομαι από τους αεραγωγούς?
Αν είναι από τους αεραγωγούς τότε σίγουρα η μυρωδιά είναι από την μηχανή... |
χμμμ! τώρα σκέφτομαι και το άλλο! Μήπως σου έβαλαν παραπάνω λάδια και στα φτύνει η μηχανή? Μήπως για αυτό τρελάθηκε και η ECU? Σκέψου ότι με παραπάνω λάδια θα είχες φουλ ένδειξη λαδιών στο καντράν, αλλά "ισως" και οσμή από λάδια που φτύνει ο κινητήρας...
|
theflame έγραψε: |
Επιστροφή από τις διακοπές σήμερα και αύριο η μικρή θα πάει στο γιατρό γιατί οι αμυγδαλές της δεν είναι και πολύ καλά!!!!!!
Και εξηγούμε: Ο υπολογιστής ξανάκανε νερά και τώρα δείχνει ότι απομένουν 15200 χιλιόμετρα για σέρβις ενώ έχω 2800 κοντερίσια!!! 8O Τώρα έμεινε εκεί που είναι, δεν τον ξαναμηδένισα. Πως όμως έγινε αυτό; |
Miltellas έγραψε: |
Ο δικός μου ο δίσκος ρε παιδιά γιατί δεν μου μυρίζει ποτέ; Μήπως ορισμένοι εδώ μέσα πατινάρουν πολύ όταν ξεκινάνε, ειδικά σε ανηφόρα;
Υπόψιν Flame ότι ο δίσκος μυρίζει καμμένο σίδερο και μοιάζει με την μυρωδιά από αναμμένα μπροστινά τακάκια και δισκόφρενων μετά από δυνατά φρεναρίσματα από πολλά χαω ή σε κατηφόρα. Δεν θα το έλεγα ότι μυρίζει μπόχα... |
Λοιπόν μόλις επέστρεψα από το εξουσιοδοτημένο!!!
Το πρόβλημα του υπολογιστή συντήρησης λύθηκε λέει με αναβάθμιση μάλλον ( το μάλλον κολλάει στο ότι πρέπει να τους τα πεις εσύ και να σου απαντήσουν θετικά - διαφορετικά σου λένε ένα είναι εντάξει και πρέπει να είσαι και χαρούμενος!!!!! Άσε που δεν σε αφήνουν να είσαι κοντά όταν η μικρή είναι στο κρεβάτι του πόνου. ![]() ![]() Το τσακ-τσακ που περιγράφω στους θορύβους είναι λέει από την εξάτμιση και έτσι κάνουν τα καινούρια peugeot εκεί που ενώνονται οι δύο σωλήνες!!!!! (Μήπως αγοράσαμε κουδουνίστρα και όχι αμάξι ρε γα**το;;;; ) Η μυρωδιά είναι λέει από τα κεριά της μηχανής που είναι καινούρια!!!! 8O Αλλά μπορεί και να είναι ο δίσκος!!!!! είπε άλλος μηχανικός! Δεν ξέρω ρε παιδιά. Μάλλον ψάχνω για άλλο συνεργείο. Μου τι δίνει εγώ να τρελαίνομαι και όλα να είναι καλά και φυσιολογικά. Την προηγούμενη οι ιμάντες έτσι κάνουν, τώρα η εξάτμιση έτσι κάνει, τι διάολο αυτό δεν είναι αμάξι, είναι θορυβοποιός!!!!! Αντί να κοιτάνε να σε κρατούν ικανοποιημένο να μην φύγεις από την μάρκα σου πετάνε ένα έτσι κάνει αυτό και όλα καλά. Μετά εγώ σε γνωστούς και φίλους να πω τι "καλά είναι τα peug αλλά κοπανάνε -χτυπάνε- κουδουνάνε!!!!!" Έχει κανένας να προτείνει κανένα συνεργείο της προκοπής ρε παιδιά;;;; |
Συμπέρασμα! Μάλλον όταν γίνεται αλλαγή λαδιών/φίλτρου ο εγκέφαλος μηδενίζει τον αριθμό χιλιομέτρων που απομένουν....που σημαίνει ότι μάλλον ο μετρητής αυτός κοιτά ΜΟΝΟ τα λάδια και την ποσότητα τους....για το επόμενο service.... |
Στους ΑΦΟΙ ΜΟΙΡΗ φίλε Vini αλλά η έκφραση επίλυσα το πρόβλημα σηκώνει πολύ κουβέντα!!! Απλά αυτή ήταν η επίσημη αναφορά του υπεύθυνου αφού με έβαλαν να ξαναγυρίσω σπίτι για να τους φέρω το 2 ο κλειδί και την κάρτα του imobilizer και αφού κράτησαν το αμάξι περίπου 1 ώρα στο ηλεκτρολογείο. Όπως θα διάβασες και στο προηγούμενο post μου το ότι έγινε αναβάθμιση είναι η δική μου εξήγηση από τα συμφραζόμενα την οποία δεν αρνήθηκαν από το εξουσιοδοτημένο. Πάντως εγώ αισθάνομαι σαν να με διώχνουν από εκεί μέσα, σαν να μου κάνουν χάρη που ασχολούνται μαζί μου!!! Άσε που όταν πηγαίνω να αγοράσω κρέας αισθάνομαι ότι έχω μία πιο καλή επαφή με τον χασάπη μου από ότι με τους μηχανικούς εκεί μέσα! Και αυτό είναι το λιγότερο αντιεπαγγελματικό, λογικά θα έπρεπε να προσπαθούν να με έχουν ευχαριστημένο προκειμένου να με κρατήσουν και μετά, έτσι δεν είναι; Άσε που έχω ακούσει και διάφορες άλλες κακιούλες από μία παλιά καραβάνα της Peugeot για την διάρκεια της εγγύησης… ![]() |
Miltellas έγραψε: |
Τί έγινε ρε παιδιά; Ακόμη πρόβλημα με τα συνεργεία έχετε; 8) ![]() |
Στους ΑΦΟΙ ΜΟΙΡΗ φίλε Vini αλλά η έκφραση επίλυσα το πρόβλημα σηκώνει πολύ κουβέντα!!! Απλά αυτή ήταν η επίσημη αναφορά του υπεύθυνου αφού με έβαλαν να ξαναγυρίσω σπίτι για να τους φέρω το 2 ο κλειδί και την κάρτα του imobilizer και αφού κράτησαν το αμάξι περίπου 1 ώρα στο ηλεκτρολογείο. Όπως θα διάβασες και στο προηγούμενο post μου το ότι έγινε αναβάθμιση είναι η δική μου εξήγηση από τα συμφραζόμενα την οποία δεν αρνήθηκαν από το εξουσιοδοτημένο. Πάντως εγώ αισθάνομαι σαν να με διώχνουν από εκεί μέσα, σαν να μου κάνουν χάρη που ασχολούνται μαζί μου!!! Άσε που όταν πηγαίνω να αγοράσω κρέας αισθάνομαι ότι έχω μία πιο καλή επαφή με τον χασάπη μου από ότι με τους μηχανικούς εκεί μέσα! Και αυτό είναι το λιγότερο αντιεπαγγελματικό, λογικά θα έπρεπε να προσπαθούν να με έχουν ευχαριστημένο προκειμένου να με κρατήσουν και μετά, έτσι δεν είναι; Άσε που έχω ακούσει και διάφορες άλλες κακιούλες από μία παλιά καραβάνα της Peugeot για την διάρκεια της εγγύησης… ![]() |
christhehealer έγραψε: | ||
Φίλε theflame το κόλπο για εκεί μέσα είναι, να είσαι ειρωνικός και οξύθημος (μπορώ να γίνω πολύ εύκολα). Eπίσεις εφαρμόζω και το πολύ πρωί πριν τον καφέ (μάτι πρησμένο και ύφος "μην του μιλάτε του παιδιού") και αξύριστος. Tι κάνει ο άνθρωπος για να φτιάξει το Peugeot του δεν λέγεται ![]() ![]() ![]() |
teoman έγραψε: |
Μίλησα με την αντιπροσωπεία.Θα πρέπει να περάσω να μου σβήσουν το κλειδάκι... Όπως επίσης μου είπαν,αυτό ανάβει και όταν διαγνώσει ο εγκέφαλος κάποιο πρόβλημα (και όχι μόνο για το service).
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι τα λάδια τα άλλαξα πριν από 5000km ακριβώς.Καταλαβαίνει ο εγκέφαλος από μόνος του πότε ακριβώς τα αλλάζεις? |
vini έγραψε: |
αν διαβάσεις και τα υπόλοιπα post θα δεις που και άλλοι όπως και εγώ έχουμε το ίδιο πρόβλημα....κατεβαίνει ο μετρητής service με το "έτσι θέλω".... |
teoman έγραψε: | ||
Όχι,δεν έχω το ίδιο πρόβλημα.Δεν κατεβαίνει ο δείκτης,απλά ανάβει μόνο το κλειδάκι.Ίσα-ίσα που δουλεύει θαυμάσια ο δείκτης ![]() |
Alex έγραψε: |
Εγω με το δεικτη ειχα παθει το εξης. Οταν ειχα τρακαρει το αμαξι (στο πισω μερος αρα τα μηχανικα μερη ηταν ανεπαφα) το ειχα εξω απο το σπιτι μου το αμαξι μεχρι να βρω λεφτα να το φτιαξω. Καθε λιγες μερες το αναβα λιγο ετσι να φορτιζει η μπαταρια και εβαζα και λιγο το αρκουδισιον για τα υγρα να ειναι σε αριστη κατασταση. Μετα απο κανα μηνα ακινησιας (οποτε δεν μετραγαν χιλιομετρα στο χιλιομετρητη), οταν το εβαλα για αλλη μια φορα μπρος ωστε να του φορτισω την μπαταρια το λαμπακι της ταναλιας αναψε και δεν εσβηνε. Και επειδη δεν ειχε αλαξει ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ απο την προηγουμενη φορα που το χα βαλει μπρος λεω "κατι πεζει εδω.. αφου το αμαξι ουτε το χω κουνησει - πως χαλασε κατι οπως αυτο ισχυριζεται?" και του εκανα ενα reset μονος μου και δεν με εχει ξαναενοχλησει απο τοτε...Αρα πεζει να γραφει και π@π@ριες ![]() |
christhehealer έγραψε: |
Πάω στο No-Limits και παραγγέλω το Manual για το 206 της Haynes ..... |
Οπότε τα άκουσαν ![]() ![]() |
theflame έγραψε: | ||
Δηλαδή τι έφτιαξαν;;;; Σου τον κατέβασαν στα 4700 για να συμφωνεί με το υπόλοιπο που έχεις στο service των 10.000!!!!!!!!! Ωραίο!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Αλλά κανονικά πάλι δεν θα είναι λάθος;;;;; ![]() Δεν νομίζω ότι στο service των 10.000 χρειάζεται κανονικά μηδενισμό γιατί μετά τι θα δείχνει για το service των 30.000;;;; ότι θα γίνει στα 40.000 !!!! Ε ρε γλέντια ![]() ![]() ![]() |
ofitzis έγραψε: |
Λοιπόν σ'εμένα συνέβη το εξής κουλό.Χωρίς καν να έχω ακόμα αλλάξει λαδάκια (σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες περιπτώσεις) και ενώ έχω κάνει 2300 χλμ ο δείκτης άρχισε να τα παίζει σιγά σιγά δείχνοντας αρχικά 22000 μετα 20000 ώσπου χθες έφτασε να δείχνει 17400... ![]() ![]() ![]() Το πήγα λοιπόν σήμερα στον Κανέλλη όπου απλά το έκαναν να δείχνει 20000 αφού το service για την Ελλάδα είναι στα 20000.Όμως τώρα και κατόπην εορτής σκέφτηκα ότι θα ήταν προτιμότερο να το αφήσω να δείχνει 17400 αφού είναι πλησιέστερο στο σωστό 17700 ![]() ![]() Φεύγοντας μου είπε ότι σε περίπτωση που το ξανακάνει θα πρέπει να γίνει επαναφόρτιση του εγκεφάλου(όπου θα πρέπει να παω τα 2 κλειδιά και τη καρτούλα).Επειδή όμως το δικό μου είναι καινούριο με καινούριο πρόγραμμα το οποίο δεν τους έχει έρθει ακόμα,μου είπε πως ή θα πρέπει να περιμένω να τους έρθει ή να να το φτιάξουν με κάποιον άλλον τρόπο που δεν μου διευκρίνισε.Όπου να΄ναι όμως θα αλλάξω τα λάδια και τρέμω στην ιδέα να συμβεί ότι και σε σας δηλ. ξανα μανα ζαβαρακατρανέμια... Πολύ μπερδεμα η ιστορία με το δείκτη οπότε αν ξαναγίνει στραβή μάλλον θα ακολουθήσω τον Vini και θα τον γράψω στα α@@@@ μου :fist: Υ.Γ Οι άνθρωποι στo Κανέλλη δείχνουν προς το παρόν πολύ σωστοί και ξηγημένοι |
micho έγραψε: |
παιδια που λετε πηγα στην newland σημερα και εβαλα συναγερμο 160 euro ο μανισιος (καλα μου πηρανε?) τα παραθύρια γιατι δεν κλεινουν με την ενεργοποίηση του συναγερμού? ![]() ![]() ![]() |
Slash έγραψε: | ||
Όσο για τον συναγερμό, εννοείς προφανώς τον Texalarm. Κι εγώ αυτόν έχω. Κλάιν μάιν συναγερμός είναι. Ούτε παράθυρα κλείνει, ούτε σε διασφαλίζει αν συμβεί κάτι να έχει ρε παιδί μου μια δικλείδα ασφαλείας. Απλά κι εγώ, όπως κι εσύ προφανώς, είπες να τον βάλω στην αντιπροσωπεία που είναι και μανίσιος και τον ξέρουνε. Όταν αργότερα είδα τι κάνανε (για να περάσουν καλώσια και την τρυπούλα στο μπροστινό panel με το κουμπί των alarm), λέω τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Άσε που μετά το δεύτερο service βραχυκύκλωνε και βαρούσε για κάποιο λόγο μόνο του. Πρέπει να ήταν αυτή η μ*****α που πετάνε μέσα, και έπρεπε να την βγάλω και την φυσήξω για να φτιάξει. Τέσπα. |
christhehealer έγραψε: |
Πάω στο No-Limits και παραγγέλω το Manual για το 206 της Haynes και πράττω κατά τον παλιό καλό και δοκιμασμένο τρόπο. Eλέγχω τακτικά τον κινητήρα (τα γνωστά για τα υγρά κλπ.). Oρίζω μόνος μου ένα διάστημα αλλαγής λαδιών και τελείωσε. |
ofitzis έγραψε: |
Υ.Γ Οι άνθρωποι στo Κανέλλη δείχνουν προς το παρόν πολύ σωστοί και ξηγημένοι |
Ady έγραψε: |
Chris, την καλύτερη δουλειά έκανες. Το βιβλίο το έχω και εγώ εδώ και ένα χρόνο, και κάνω αυτό που κάνεις και εσύ.
Θα φέρω το βιβλίο στο Σείριο να του ρίξουμε καμιά ματιά. |
christhehealer έγραψε: | ||
Mια τρύπα στο νερό έκανα τελικά, γιατί για το 1.6/16V δεν υπάρχει ακόμα manual της Haynes, πόσο μάλλον για το multiplex XS2 που έχω εγώ (και ο Vini). Περιμένω μέχρι να βγάλουν. |
Ady θα μας τρελλανεις έγραψε: |
το Manual για το 206 της Haynes
Chris, την καλύτερη δουλειά έκανες. Το βιβλίο το έχω και εγώ εδώ και ένα χρόνο, και κάνω αυτό που κάνεις και εσύ. Θα φέρω το βιβλίο στο Σείριο να του ρίξουμε καμιά ματια |
Alexandros έγραψε: |
Τι λες τωρα-και δεν το εχεις σκαναρει φωτοτυπησει ακομα?ΤΟ ΘΕΛΩ! |