PSClub - Hellas

Κινητήρας - ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ

RCparania - Κυρ 04 Μάρ 2012, 19:59:31
Θέμα δημοσίευσης: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ
Μιας και το RC δεν με έφτανε πήρα πριν λίγο καιρό και ένα 106 rallye του 2000..
Το αμάξι είναι κλασικό μπουμπακια,ροϊκή(θα έλεγα κάτι για την ροϊκή του..μούφα)σκούπα,ελεύθερη εξάτμιση χωρίς καταλύτη,πρόγραμμα(δεν ξέρω και εγώ τι πρόγραμμα είναι..Chip σε μονοφισο εγκέφαλο)

Λοιπόν το αμάξι ξαφνικά άρχισε να μην περνάει τα 205 κοντέρ..
Ετσι μετά από μια επίσκεψη σε συνεργείο μετρήσαμε συμπίεση και ήταν πεσμένη σε μερικούς κυλίνδρους

Κατεβάσαμε κεφαλάρι και όλα καλά τελικά..ούτε τρυπα σε πιστόνι ούτε κάποια βαλβίδα χτυπημένη.
Απλά δεν σφράγιζαν καλά μερικές βαλβίδες από την εισαγωγή.
Οποτε έστειλα το κεφαλάρι για ξεκάπνισμα τρίψιμο στις βαλβίδες και ένα πλάνισμα με την ευκαιρία
Εκανα όμως ηλιθιότητες..
Δεν ήξερα κατά ποσο ήταν πλανιαρισμενη η κεφάλι από τον παλιό ιδιοκτητη.Οποτε πλανιαρισα και εγώ το κεφαλάρι έβαλα και φλάτζα από 206(πιο λεπτή)και εδώ έγινε η βλακεία..

Παω να μετρήσω συμπίεση και βλέπουμε σε όλους τους κυλίνδρους 12 και ένας 12,1.
Το έβγαλα στο δρόμο και το αμάξι χαμηλά φαίνεται να πυροβολάει αλλα ψηλά σφίγγει..
Ειδικά με τέταρτη η πέμπτη άμα παω για πάνω από 7500 το αμάξι σφίγγει σφίγγει και γυρνάει αναποδες.
Τώρα είναι που δεν μπορώ να το παω πάνω από 180-185..

Μπορώ να το σώσω κάπως με το να παίξω με εκκεντροφόρους?
Το να το ξανά ανοίξω το ξέρω είναι το πιο σωστό αλλα και να βάλω την μαμά φλάτζα του 106 βαριά να πέσει στο 11,8 με 11,7..Δεν νομίζω να κάνει την τόσο μεγάλη διαφορα.

Σήμερα έπαιξα λίγο με τους εκκεντροφόρους..Τον εισαγωγής τον γύρισα προς το ταμπλό του αυτοκινητου και τον εξαγωγής προς τα δεξιά δηλαδή προς τον την μούρη του αυτοκινητου Και το μονο που κατάφερα είναι να το κάνω να χάσει δύναμη χαμηλά αλλα και ψηλά το σφίξιμο να μείνει ίδιο(μιλάμε για πολύ κούφιο το γκάζι)..Και το halmeter να το δείχνει αρκετά φτωχό
Καμια άλλη ιδέα για να μην το ξανά ανοίξω?Εχετε να προτείνεται τίποτα?
Lef205 - Κυρ 04 Μάρ 2012, 20:32:12
Θέμα δημοσίευσης:
να φτιαξεις προγραμμα?
Pugobios - Κυρ 04 Μάρ 2012, 20:33:18
Θέμα δημοσίευσης:
ξαναανοιξε το γιατι θα το σπασεις...δοκιμασε να γυρισεις ΕΛΑΦΡΩΣ τον εκκ εισαγωγης προς τα μουτρα και τον εξαγωγης λιγο παραπανω αντιθετα
RCparania - Κυρ 04 Μάρ 2012, 20:39:32
Θέμα δημοσίευσης:
Lef205 έγραψε:
να φτιαξεις προγραμμα?

Θα ωφελήσει στο να ξεσφίξει το μοτέρ ψηλά λες?
Νομίζω από την πολύ συμπίεση σφίγγει και όχι τόσο προγραμματιστικά..
Προγράμματα έχω να δοκιμάσω από γνωστούς πάντως(θα κάνω μια απόπειρα)

Pugobios έγραψε:
ξαναανοιξε το γιατι θα το σπασεις...δοκιμασε να γυρισεις ΕΛΑΦΡΩΣ τον εκκ εισαγωγης προς τα μουτρα και τον εξαγωγης λιγο παραπανω αντιθετα

Δλδ όλα ανάποδα?
Αν γυρίσω τον εισαγωγής προς τα μούτρα θα δώσω προπορία σωστά?Η εγώ μπερδεύομαι?
Και τον εξαγωγής προς το ταμπλό?δλδ αργοπορία?
Μα έτσι δεν θα σφίξει ακόμα περισσότερο ψηλά? Question
plaketokofths - Κυρ 04 Μάρ 2012, 21:18:11
Θέμα δημοσίευσης:
1. Mε αργοπορεία στον εξαγωγής νομίζω θα βελτιωθεί στις ψηλές.

2. Το πιο βασικό ειναι να μην αναησυχείς, 12 συμπίεση δεν ειναι τπτ τραγικό για να το λύσεις και να αλλαξεις φλάτζα. Για να αποδόσει η συμπίεση θέλει και αντιστοιχους εκκεντροφόρους και κατάλληλο χρόνισμα. Αφου τσεκάρεις τα παραπάνω κοιτας με ενα wideband και την αναλογια αερα-καυσιμου κι αν χρειάζεται φτιάχνεις και πρόγραμμα. Ξέρω ελάχιστα απο μοτέρ αλλά το σίγουρο ειναι πως υπάρχουν πολλά tu5j4 με 12 συμπίεση που δουλεύουν απροβλημάτιστα.
Pughell - Κυρ 04 Μάρ 2012, 21:29:26
Θέμα δημοσίευσης:
Με μπουμπακια και 12 συμπιεση,αμα δειχνει καμια 250αρα στο συμπιεσομετρο θα αντεξει πολυ καιρο... Laughing Laughing Laughing
RCparania - Κυρ 04 Μάρ 2012, 21:47:28
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
1. Mε αργοπορεία στον εξαγωγής νομίζω θα βελτιωθεί στις ψηλές.

2. Το πιο βασικό ειναι να μην αναησυχείς, 12 συμπίεση δεν ειναι τπτ τραγικό για να το λύσεις και να αλλαξεις φλάτζα. Για να αποδόσει η συμπίεση θέλει και αντιστοιχους εκκεντροφόρους και κατάλληλο χρόνισμα. Αφου τσεκάρεις τα παραπάνω κοιτας με ενα wideband και την αναλογια αερα-καυσιμου κι αν χρειάζεται φτιάχνεις και πρόγραμμα. Ξέρω ελάχιστα απο μοτέρ αλλά το σίγουρο ειναι πως υπάρχουν πολλά tu5j4 με 12 συμπίεση που δουλεύουν απροβλημάτιστα.

Τον εξαγωγής που τον έχω γυρίσει προς την μούρη αργοπορία δεν είναι?Η εγώ μπερδεύομαι?Και όμως ψηλά σφίγγει και γυρνάει ανάποδες..Ειδικά όταν έχω 5η στο κιβώτιο και παω για να περάσω τα 185..Πάει 190 κολλάει το στροφόμετρο και ξαφνικά πέφτει 200 στροφές λες και πατάω φρένο..Γυρνάει ανάποδα.
Να πω την αλήθεια σήμερα περίμενα να σπάσει.. Mad
Εκκεντροφόρους μπουμπακια όπως είπα και δεν είναι άγριοι..Η πιο light του μπούμπι πρέπει να είναι.
Να θέλει πιο μεγάλο εκκεντροφόρο εξαγωγής για να δουλέψει?

Pughell έγραψε:
Με μπουμπακια και 12 συμπιεση,αμα δειχνει καμια 250αρα στο συμπιεσομετρο θα αντεξει πολυ καιρο... Laughing Laughing Laughing

Ειρωνικά το λες φαντάζομαι Rolling eyes
Ακριβώς δείχνει 12 kg/cm2 Και σε psi 175

Πια νομίζετε εσείς ότι θα ήταν η κατάλληλη ρύθμιση σε εισαγωγής και εξαγωγής ώστε να σταματήσει αυτό το σφίξιμο?
Pughell - Κυρ 04 Μάρ 2012, 22:04:34
Θέμα δημοσίευσης:
Ε,ναι,ειρωνικα το λεω αλλα με 175 psi που μετρησατε,μηπως κατι δεν ειναι σωστο; Sad

Το μαμα μοτερ 200αριζει περιπου,δηλαδη στην περιπτωση σου εχεις ιδιαιτερα χαμηλη ενεργο συμπιεση,οχι ψηλη. Confused
RCparania - Κυρ 04 Μάρ 2012, 22:35:17
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Ε,ναι,ειρωνικα το λεω αλλα με 175 psi που μετρησατε,μηπως κατι δεν ειναι σωστο; Sad

Το μαμα μοτερ 200αριζει περιπου,δηλαδη στην περιπτωση σου εχεις ιδιαιτερα χαμηλη ενεργο συμπιεση,οχι ψηλη. Confused

Για δες την φωτό και πες μου..

http://desmond.imageshack.us/Himg846/scaled.php?server=846&filename=23022012043.jpg&res=medium

Μαμά είναι 10,1 αν δεν κάνω λάθος?δλδ σε αυτό που μέτρησα εγώ θα είναι κοντά στα 140psi

Για help plz Crying or Very sad
Pugobios - Κυρ 04 Μάρ 2012, 22:52:16
Θέμα δημοσίευσης:
μη μπερδευεσαι.αλλο στατικη συμπιεση 10.2 που εχουν μαμα και αλλο ενεργος(αυτην που μετρας με συμπιεσομετρο.ενεργο μετρατε εσεις και οπως λεει ο στελιος πρεπει να δειχνει τουλαχιστον 200 psi με κρυο μοτερ.αν δειχνει λιγοτερο εκτος του οτι καποια μαλ***α εχετε κανει με χρονισμα η μαλ***α στο ρεκτιφιε η εχει χτυπησει απο κατω το μοτερ και δεν το πειρανε χαμπαρι...επισης αυτο που λες οτι κανει με πεμπτη το κανει και με αλλες ταχυτητες στα ψηλα?το να παρει αναποδες ενω εχεις μεσα 6500+ στροφες ξεχασε το δεν ισχυει.προσπαθησε να εξηγησεις λιγο καλυτερα τι κανει ακριβως μπας και καταλαβουμε
RCparania - Κυρ 04 Μάρ 2012, 23:04:06
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios Την φωτό που έβαλα από το συμπιεσομετρο την είδες?
δλδ είμαι πολύ κάτω από 12 συμπίεση?Αφού με το ίδιο συμπιεσομετρο μετρήσαμε και μαμά rallye και έδειχνε 10kg και psi 140-142 ανάλογα το κύλινδρο Rolling eyes

Βάση τις φωτό ποσο συμπίεση δλδ έχω?

Για να σου εξηγήσω παω με 5η μέσα και πάω να περάσω τα 185χλμ(είμαι με κοντό 13/59)πάω 190χλμ και κολλάει εκεί η βελόνα και από το στροφόμετρο και από το ταχήμετρο και άμα μείνω με κολλημένο το γκάζι στο πάτωμα τότε πέφτουν οι στροφές περίπου 200 κάτω αν έβλεπα καλά ενώ ήμουν με το γκάζι στο πάτωμα..Και εγώ πρώτη φορα το είδα αυτό σε αμάξι..Σε μηχανάκι το έχω δει άπειρες φορες πιτσιρικάς
Pughell - Κυρ 04 Μάρ 2012, 23:16:27
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτο που δειχνεις ειναι η ενεργος συμπιεση,δηλαδη μετραει ποση πιεση ανεβαζει ο κυλινδρος απο την στιγμη που κλεινουν βαλβιδες εισαγωγης και εξαγωγης και το πιστονι συμπιεζει το μιγμα.

Αν το αλλο μοτερ που μετρησατε εδειξε στο ιδιο οργανο 140,τοτε απλα ηταν παρταλι μιας και οπως και να το χρονισεις ειναι λιγο απιθανο να παει τοσο χαμηλα(απο τα 200)... Confused

Απο την φωτο σου παντως δεν βγαινει ασφαλες συμπερασμα,πρεπει να το χρονισεις στα μαμα σημαδια και να μετρησεις για να δεις σε τι κατασταση ειναι. Sad
Pugobios - Κυρ 04 Μάρ 2012, 23:31:29
Θέμα δημοσίευσης:
το κοντο σασμαν το ειχες και πριν το ανοιγμα του μοτερ?καλο θα ειναι αν εχεις χρονο πηγαινε σε αλλον που να εχει συμπιεσομετρο και ξαναμετρα το αφου το γυρισεις στα μαμα σημαδια(τα βιδακια στα γραναζια εκκεντροφορων να ειναι στη μεση).αν σου ξαναδειξει 170 κατι αλλο παει στραβα...
RCparania - Κυρ 04 Μάρ 2012, 23:46:03
Θέμα δημοσίευσης:
Για μισό ρε παιδιά..με έχετε κατά μπερδέψει..
Καταρχάς το μέτρησα συμπίεση το αμάξι στα μαμά σημάδια.Και σωστά χρονισμένο.
Η μέτρηση έγινε χωρίς κανένα μπουζί τέρμα γκάζι και γύρισμα μίζας και έλεγχο έναν έναν κύλινδρο.

Εγώ σε αυτό συμπιεσομετρο του μάστορα που είναι και φίλος βλέπουμε πάντα τα kg/cm2
Ούτε το άλλο του φίλου μου το μαμα rallye είναι παρτάλι που έδειξε 10 kg/cm2 145psi..(το συγκεκριμένο μαμά rallye το είχαμε μετρήσει συμπίεση γιατί του λέγαμε δεν είναι μαμά και ότι κάτι έχει κάνει και επιμέναμε το λιγότερο καμια πλανιαρισμενη κεφαλή γιατί περνούσε κάτι αλλα μονοφισα μαμά και με πρόγραμμα)Αφού με αυτό έχουμε μέτρηση πολλά αυτοκίνητα και έτυχε να ήμουν εκεί και δείχνει όσο δείχνει ο κατασκευαστής τον διαφορων αυτοκινήτων που έχει μετρήσει

Με κορονοπινιο 13/59 το αγόρασα.
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 00:05:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αν τα 175 psi στα δειχνει στα μαμα σημαδια,τοτε εισαι πολυ χαμηλα απο ενεργο συμπιεση.
Με την πλανισμενη κεφαλη και την λεπτη φλαντζα(στα μαμα σημαδια),αν ειχες μαμα εκκεντροφορους,θα σου εδειχνε αρκετα πανω απο 210.
Με τα μπουμπακια αντε να σε ριξει στα 190;
Εδω εσυ μετρας 175 ρε...

Για αυτο σου λεμε οτι κατι δεν παει καλα... Confused
Πιθανον να εχει ρημαξει και το συμπιεσομετρο,δεν υπαρχει αλλη εξηγηση. Sad
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 00:18:47
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως μπερδεύεται την μέτρηση psi με kpa? Rolling eyes
Συγγνώμη δεν το λέω ειρωνικά προσπαθώ να βγάλω και εγώ μια άκρη..
Ειλικρινά τώρα έχει τύχη σε αμάξι να λέει στο tecdoc ότι μαμά πχ έχει 10 συμπίεση στις 250 στροφές γυρίσματος μίζας και να δείχνει 10kg/cm2 με αυτό το συμπιεσομετρο..
Μιλάμε για ολοκαίνουριο αυτοκίνητο.
Τι γίνετε πεσμένα και τα καινούρια?(δεν μιλάμε για RX8 Laughing )

Εχω και ξάδερφο με saxo vts και μαμά έκκεντρα και ποτε δεν έχει ανοιξει κεφαλή..Μου φαίνεται θα του το πάρω αύριο το συμπιεσομετρο να το μετρήσω και το saxo..

Και κάτι ακόμα πριν το στείλω το κεφαλάρι μου για πλάνη και τρίψιμο τις βαλβίδες(οι οποιες φαινόντουσαν ότι έχαναν αφού έριχνα βενζίνη και σε λίγη ώρα την έχαναν)η συμπίεση ήταν πχ σε κάποιο κύλινδρο 9kg/cm2 125psi
σε άλλον ήταν 7kg/cm2 100psi και το αμάξι κρατούσε κανονικά ρελαντί και πήγαινε και σχετικά καλά.. Rolling eyes
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 00:22:36
Θέμα δημοσίευσης:
Τα νουμερα που σου λεω ειναι απο την βιβλιογραφια της Peugeot,οχι απο προγραμμα ανταλλακτικων πχ Autodata,κλπ... Sad
Απλα το νουμερο μεταβαλλεται αναλογα με την κατασταση των ελατηριων των πιστονιων.
Στην φωτο που εβαλες,με μαυρη γραμματοσειρα ειναι τα psi,οποτε αυτο που μετρησες φαινεται οτι ειναι 175 psi. Confused
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 00:32:04
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν με έβαλες βραδιάτικο και ψάχνομαι..Με ανησυχείς.

Δες αυτό εδώ το video και άκου που λέει στο 2:37 ότι έχει 13kg/cm2 συμπίεση και 195psi..
.http://www.youtube.com/watch?v=lVw-JMlOaNU

Δηλαδή εσύ που λες 200-210 psi ότι πρέπει να έχουμε στα rallye άρα μιλάμε για 14,5 συμπίεση..Νομίζω ότι αυτό δεν υπάρχει
Pugobios - Δευ 05 Μάρ 2012, 00:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
ρε μαστορα στο εξηγω και παραπανω.ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΠΙΕΣΗ.μπορει να δεις 250 psi στο συμπιεσομετρο ταυτοχρονα αλλαζοντας εκκεντροφορους με ιππιοτερους χωρις καμια αλλη αλλαγη να δεις το συμπιεσομετρο να πεφτει κατω απο 200.δεν μπορεις να βγαλεις σχεση συμπιεσης χωρις ογκομετρηση ειδικα με συμπιεσομετρο...
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 00:35:56
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα δεν μου εβαλες το link... Laughing

Επισης,εχεις μπλεχτει ασχημα...
Η στατικη συμπιεση(πχ το 14,5 που λες) δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την ενεργο συμπιεση(τα πχ 190 psi που λεω). Wink

Το μαμα μοτερ βγαζει,αναλογα με την κατασταση του,190 με 200 psi.
Το μοτερ του 206 που εχει ηπιοτερους εκκεντροφορους και αυξημενη συμπιεση(στο 11:1) βγαζει 210-215 psi.
Τα νουμερα εχουν επιβεβαιωθει πολλες φορες και στην πραξη απο διαφορα παιδια οποτε δεν ειναι κατι που το ξερουμε μονον σε θεωρητικη βαση. Wink

Υ.Γ. Με προλαβε ο Κωστας.
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 00:50:39
Θέμα δημοσίευσης:
Sorry έκανα επεξεργασία και το έβαλα το video Wink

Οποτε που καταλήγουμε?Ότι έχω πεσμένη συμπίεση?oτι είμαι κάτω από 12?
δηλαδή αυτό το συμπιεσομετρο τι μετράει?Οπως και το video?
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:01:57
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστο ειναι το βιντεο οπως και αυτα που μετρανε τα παιδια. Wink
Αν δεις,και σε αυτο το μοτερ μετρανε σχεδον 13 bar(δηλαδη περιπου 189 psi).
Οποτε τα 175 σου ειναι ηδη πολυ χαμηλα. Exclamation
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:04:42
Θέμα δημοσίευσης:
Πόση συμπίεση δηλαδή έχω εγώ με 175 psi?
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:08:08
Θέμα δημοσίευσης:
Περιπου 12 bar.
Τονιζω ομως,ειναι η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗ,οχι η στατικη,δηλαδη το 10,2 ή 10,8 που εχουν απο μαμα.
Το 10,2:1 ειναι νουμερο που προκυπτει απο τον ογκο οταν το πιστονι ειναι στο κατω νεκρο σημειο με τον ογκο που αφηνει οταν ανεβει τερμα επανω,εντελως ασχετο πραγμα δηλαδη με αυτο που μετρας με το συμπιεσομετρο. Exclamation Exclamation Exclamation
Pugobios - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:08:41
Θέμα δημοσίευσης:
13.1 μετρησανε και ειναι καλο νουμερο αν υποθεσουμε οτι ειναι ενα μαμα μοτερ με χιλιομετρα...
Pugobios - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:14:36
Θέμα δημοσίευσης:
επισης κατι αλλο.αν υποθεσουμε οτι τα νουμερα ειναι σωστα και οντως εχεις χαμηλη ενεργο συμπιεση το να πηγαινει καλα το μοτερ χαμηλα και ψηλα να κρεμαει δειχνει ενα πραγμα μονο ζημια στα ελατηρια πιστονιων...
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:16:25
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Περιπου 12 bar.
Τονιζω ομως,ειναι η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗ,οχι η στατικη,δηλαδη το 10,2 ή 10,8 που εχουν απο μαμα.
Το 10,2:1 ειναι νουμερο που προκυπτει απο τον ογκο οταν το πιστονι ειναι στο κατω νεκρο σημειο με τον ογκο που αφηνει οταν ανεβει τερμα επανω,εντελως ασχετο πραγμα δηλαδη με αυτο που μετρας με το συμπιεσομετρο. Exclamation Exclamation Exclamation

μέχρι πριν λέγαμε ότι δεν έχω συμπίεση και τώρα ότι έχω 12.
Τελικά μπερδεύτηκα..
Δεν έχω τρελες γνώσης..Ξέρω αρκετά πράγματα,έχω ανοιξει και μοτέρ μονος μου κτλ.
Λοιπόν με αυτό το συμπιεσομετρο δεν μπορούμε δηλαδή να βγάλουμε ακριβές πόρισμα..
Το ότι δείχνει 175psi με 12,1 kg/cm2 σημαίνει ότι έχω τελικά 12 συμπίεση?
Τι συμβουλεύεται δηλαδή να κοιτάξω στο μοτέρ?και τι να κάνω?
Pugobios - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:19:05
Θέμα δημοσίευσης:
12 που λες ειναι χαμηλη συμπιεση οχι υψηλη οποτε γιατι μπερδευεσαι?εμενα με παραξενευει αυτο το κοψιμο που σου κανει σε ποσα χιλιομετρα...
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:19:20
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
επισης κατι αλλο.αν υποθεσουμε οτι τα νουμερα ειναι σωστα και οντως εχεις χαμηλη ενεργο συμπιεση το να πηγαινει καλα το μοτερ χαμηλα και ψηλα να κρεμαει δειχνει ενα πραγμα μονο ζημια στα ελατηρια πιστονιων...

Γι αυτό μπορώ να βγάλω κάπως πόρισμα χωρίς να το ανοίξω?Υπάρχει κάποια μέθοδος?
Η πλακα είναι ότι πριν το ανοίξω(ενώ δεν είχα συμπίεση.Έγραψα πάνω κάτω και τα νούμερα)δεν έσφιγγε το αμάξι τόσο έντονα στα πολλά χλμ όσο τώρα
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:20:53
Θέμα δημοσίευσης:
Εχεις μπλεξει τα μπουτια σου... Laughing

Στο ειπαμε πολλες φορες αλλα ακομα δεν το καταλαβες.
Αλλο πραγμα η σχεση συμπιεσης που προκυπτει βαση ογκου,και αλλο πραγμα η πιεση καυσης(ενεργος συμπιεση) που προκυπτει απο την πιεση που αναπτυσσεται μεσα σε καθε κυλινδρο οταν κλεισουν ολες οι βαλβιδες.

Διαβασε αυτο το αρθρο,ελπιζω να καταλαβεις.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=99394

Συμβουλη μας,καπου κατι κανατε λαθος...
Ειτε βαλατε πολυ παχια φλαντζα,ειτε χρονισατε εντελως λαθος,ειτε το μοτερ εχει τα μαυρα του τα χαλια. Sad
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:21:37
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
12 που λες ειναι χαμηλη συμπιεση οχι υψηλη οποτε γιατι μπερδευεσαι?εμενα με παραξενευει αυτο το κοψιμο που σου κανει σε ποσα χιλιομετρα...

12 είναι χαμηλή? Shocked
Και τι μου λένε όλοι με τα saxorala βαριά 11,3 συμπίεση να το πήγαινα και έκανα μαλ***α και θα μου σπάσει το μοτέρ και 1000 αλλα δυο?
Pugobios - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:23:14
Θέμα δημοσίευσης:
στο εχουμε εξηγησει απο 4 φορες ο καθενας δε θα κατσω ολο το βραδυ να σου λεω τα ιδια.ανοιξε τα ματια σου και διαβαζε τι γραφουμε
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:27:26
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Εχεις μπλεξει τα μπουτια σου... Laughing

Στο ειπαμε πολλες φορες αλλα ακομα δεν το καταλαβες.
Αλλο πραγμα η σχεση συμπιεσης που προκυπτει βαση ογκου,και αλλο πραγμα η πιεση καυσης(ενεργος συμπιεση) που προκυπτει απο την πιεση που αναπτυσσεται μεσα σε καθε κυλινδρο οταν κλεισουν ολες οι βαλβιδες.

Διαβασε αυτο το αρθρο,ελπιζω να καταλαβεις.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=99394

Συμβουλη μας,καπου κατι κανατε λαθος...
Ειτε βαλατε πολυ παχια φλαντζα,ειτε χρονισατε εντελως λαθος,ειτε το μοτερ εχει τα μαυρα του τα χαλια. Sad

Κοίταξε τέτοια ώρα η αλήθεια είναι ότι κοιμάμαι.
Σπάω ρεκόρ σήμερα και αύριο θα ξυπνήσω χαράματα.Ωρίτσες έμειναν.
Οποτε ο εγκέφαλος μου όσο να είναι υπολειτουργεί.
Θα το διαβάσω αύριο κάποια στιγμή και thanks.

Φλάτζα όπως ειπα έβαλα του 206 0,63 σε πάχος(την πιο λεπτή.Υπήρχε και σε 0,66 πάχος.)η μαμά σκέψου είναι 1,44 πάχος.
πλάνισμα έχει ξανά κάνει ο παλιός ιδιοκτητης και αλλη μια φορα εγώ.Η βαλβίδες κλείνουν άψογα και από χρονισμα είναι 100% σωστό
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:35:35
Θέμα δημοσίευσης:
Καπου μαλλον κανεις λαθος μιας και φλαντζα με 0,7mm(περιπου) υπαρχει μονον μια... Sad
Τεσπα,οι διαφορες ειναι πολυ μικρες για να υπαρχει ουσιαστικο προβλημα,το θεμα ειναι οτι αν εβαλες φλαντζα απο 206,πλανισες και την κεφαλη(πχ 2 δεκατα),τοτε η στατικη σου συμπιεση πλησιαζει το 11,5:1 και με μαμα εκκεντροφορους στα μαμα σημαδια(και το μοτερ στα καλα του) θα επρεπε να μετρας καπου στα 220-230 psi.

Οποτε με τα μπουμπακια θα πρεπει να δεις καπου στα 200-210 psi(13+ bar).
Απο την στιγμη που βλεπεις 175 psi(12 bar),τοτε κατι δεν ειναι σωστο,ειτε ειναι απο πιστονια πλευρα,ειτε απο κεφαλη. Sad
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 01:55:38
Θέμα δημοσίευσης:
Παλιά είχε 11,2:1 με μαμά φλάτζα και πλάνισμα.
Τώρα το ξανά πλάνισα και έβαλα του 206 φλάτζα(το 0,66 πάχος το ειπα βάση μάρκας που είχα παραγγείλει από το tecdoc)
Τα μπουμπακια που έχω είναι τα πιο παλιά που υπάρχουν.Τα πρώτα που έβγαζε ο μπούμπις μετά άρχιζε να βγάζει τα williams μου είπαν Rolling eyes

Από κεφαλαρι να έχω πρόβλημα πχ?
Από τι?Γίνετε αυτό από ελατήρια βαλβίδων?
Οι βαλβίδες τρίφτηκαν και σφραγίζουν άψογα πλέον.
Από ωστήρια δεν νομίζω(άλλωστε θα έκαναν κάποιο θόρυβο?κάτι δεν θα βλέπαμε όταν τα αφαιρέσαμε?)

Από ελατήρια πιστονιού?Πραγματικά χλμ έχει το μοτέρ 140.000 χλμ
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 08:50:13
Θέμα δημοσίευσης:
Για μπουμπακια διαφοροποιημενα περαν των κλασσικων "williams" που τα αποκαλουνε,δεν εχω ακουσει ποτε(απο το 2000 περιπου).
Απο τοτε ακομα ηξερα οτι βγαζει τα "williams" με ονομαστικα χαρακτηριστικα 272/9,3.

Τωρα για την χαμενη συμπιεση,εκτος και αν εχει γινει κατι λαθος στην συναρμολογηση,συμπιεση μπορεις να χανεις ειτε απο τις βαλβιδες,ειτε απο τα ελατηρια των πιστονιων.
Δεν υπαρχει δηλαδη καποιο αλλο σημειο καθως,θεωρητικα παντα,ο κυλινδρος με τον θαλαμο καυσης ειναι σφραγισμενο "δοχειο".
RoadRunner122 - Δευ 05 Μάρ 2012, 10:30:14
Θέμα δημοσίευσης:
Χρήστο, αυτό που κατάλαβα είναι ότι προσπαθείς να μάθεις ΤΙ στατική συμπίεση έχεις, κοιτώντας το μανόμετρο. Αυτό δεν μπορείς να το μάθεις από εκεί παρά μόνο εάν κάνεις ογκομέτρηση κυλίνδρου.

Αρχικά θα πρότεινα, εφόσον έχεις λύσει μοτέρ και μόνος σου, για να μην αφαιρείς καπάκι ξανά, αν σου είναι εύκολο και έχεις στα χέρια σου ένα σετ μαμά εκκεντροφόρους, βάλτους επάνω, ρύθμισέ τους στα μαμά σημάδια και ξαναμέτρα.
Εάν δεις και πάλι αντίστοιχα νούμερα, τότε αφαιρείς καπάκι και ψάχνεσαι με ελατήρια πιστονιών (αφού όπως έγραψες στην αρχή, οι βαλβίδες στεγανοποιούν πλήρως).
Εάν δεις τα νούμερα που αναφέρει ο Στέλιος, τότε είναι προφανές πως κάτι τρέχει με τους εκκεντροφόρους (ή με το χρόνισμά τους).
RCparania - Δευ 05 Μάρ 2012, 16:57:43
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά αυτό που λέτε δεν υπάρχει.
Δεν γίνετε με αυτό το συμπιεσομετρο να δεις 220 psi..Μιλάμε για ΤΡΕΛΑ bar..
Ο μηχανικός μου και όχι μονο αυτός αλλα και αλλοι από διπλανά συνεργεία τράβηξαν τα μαλλιά τους με αυτά που έλεγα..
Μου φέρανε επίτηδες 2 saxo και ένα rallye συγγενή μου που πήγα εγώ και καρα μαμά όλα και έδειχναν 150psi και 10,8 kg/cm2
Το 175 που δείχνει το δικό μου σημαίνει πολύ συμπίεση.
Και για την ιστορία δανειστήκαμε και συμπιεσομετρο από διπλανό συνεργείο και αυτό ακριβώς τα ίδια.

Το αμάξι δεν είχε καμια μα καμια απώλεια από πουθενά και ήταν κάργα 100% σωστά χρονισμένο..3 μηχανικοι και ο ένας δούλευε και χρονια στην peugeot ήταν εκεί..Ξανά κλειδώσαμε μαζί βολάν και κλειδώσαμε και πάνω κανονικά..Και όλα αυτά για την δυσπιστία μου.

Η μαλ***α όμως ΕΓΙΝΕ.
Το βγάλαμε βόλτα για να δείξω στον μηχανικό τι κάνει και στα 170χλμ με πέμπτη στο κιβώτιο μας χαιρέτισε το μοτέρ..
Τώρα το ξανά ανοίγω να δούμε τι θα δούμε μέσα..
Το σίγουρο είναι ότι ένα μπουζί βγήκε χωρίς ακίδα και σε αυτόν τον κύλινδρο βγήκε 0 συμπίεση πλέον. Shocked
OnyX - Δευ 05 Μάρ 2012, 17:21:06
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα το πρωι διαβασα το τοπικ σου και ελεγα να σου πω να μην πατας αλλο αλλα να το ανοιξεις γιατι θα εσπαγες.
Τα ιδια συμπτωματα ειχα και εγω σε μοτερ subaru και εσπασα και η αιτια ηταν μεταλλα στροφαλου-μπιελων...το αμαξι ανεβαζε τρελα μεχρι τις 6000 και μετα αγκομαχουσε. Η συμπιεση που ειχες (στατικη) δεν ηταν και παραλογη για ατμοσφαιρικο μοτερ,εδω το 206 μαμα εχει 11:1.
Οταν το ανοιξεις καλο ειναι να γραψεις εδω τελικα απο τι εσπασες ετσι για να ξερουμε.
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 18:28:16
Θέμα δημοσίευσης:
Χρηστο μια χαρα γινεται και παραγινεται...
Πριν ενα μηνα περιπου εγω προσωπικα μετρησα 250 σε σφυρηλατο μοτερ.

Τωρα γιατι ο μηχανικος σου ειναι αναπηρος ή γιατι δεν εχετε ενα συμπιεσομετρο της προκοπης,αυτο ειναι αλλο καπελο.

Αμα κατεβω αυριο συνεργειο,θα μετρησω Saxo φιλου με μοτερ "υβριδιο" και θα το βγαλω βιντεο για να το δεις και live...
Δεν θα δειξει 220 γιατι ειναι με μαμα συμπιεση αλλα θα δειξει 190+.
takis_206 - Δευ 05 Μάρ 2012, 20:22:13
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Χρηστο μια χαρα γινεται και παραγινεται...
Πριν ενα μηνα περιπου εγω προσωπικα μετρησα 250 σε σφυρηλατο μοτερ.

Τωρα γιατι ο μηχανικος σου ειναι αναπηρος ή γιατι δεν εχετε ενα συμπιεσομετρο της προκοπης,αυτο ειναι αλλο καπελο.

Αμα κατεβω αυριο συνεργειο,θα μετρησω Saxo φιλου με μοτερ "υβριδιο" και θα το βγαλω βιντεο για να το δεις και live...
Δεν θα δειξει 220 γιατι ειναι με μαμα συμπιεση αλλα θα δειξει 190+.

ισως στελιο δειξει τοσο με οργανο που ισως κανει ανω τον 100ευρο
γιατι με το συμπιεσομετρο μου ας πουμε 23 ευρο δεν παει πανω απο 140 σε κανενα αμαξι Very happy
Pugobios - Δευ 05 Μάρ 2012, 20:58:28
Θέμα δημοσίευσης:
καλα αμα ειναι να πρεπει να δωσουμε κανα χιλιαρικο για ενα συμπιεσομετρο το χεσαμε.κατι δεν μετρατε σωστα ρε εκτος αν τα οργανα μετρανε σε αλλη μορφη και οχι psi
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 21:07:54
Θέμα δημοσίευσης:
Σχεδον ολα τα συμπιεσομετρα εχουν ειτε bar,ειτε psi σαν την μια απο τις δυο κλιμακες μετρησης.
Τωρα οσο αφορα την μετρηση,με παγωμενο μοτερ,βγαλμενες τις φισες των μπεκ,βγαλμενα μπουζι και την πεταλουδα τερμα ανοιχτη,στο μιζαρισμα τα νουμερα πρεπει να ειναι καπου κοντα στο 200.

Ξερω και περιπτωσεις που ειδανε 185 psi σε μοτερ 206 με εκκεντροφορους PS mini gr A αλλα η συμπιεση δεν ειχε αυξηθει ουτε απο φλαντζα,ουτε απο πλανισμα.
Ε,βγαλε συμπερασμα τωρα Τακη,αν απο τα 200-210 psi που ειναι μαμα το 206,πεφτει στα 185 με τους PS(που ειναι αρκετα κανιβαλλοι για μαμα πιστονια),τοτε σε ραλλομοτερ με φλαντζα,πλανισμενη κεφαλη και μπουμπακια τα νουμερα που θα επρεπε να δει θα ηταν τουλαχιστον 190 για να μην πω 200.
takis_206 - Δευ 05 Μάρ 2012, 21:16:38
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
καλα αμα ειναι να πρεπει να δωσουμε κανα χιλιαρικο για ενα συμπιεσομετρο το χεσαμε.κατι δεν μετρατε σωστα ρε εκτος αν τα οργανα μετρανε σε αλλη μορφη και οχι psi

απο την 10η φορα και μετα που θα πεσει κατω κατι παιζει (ισως και του παιδιου να εισαι σαν το δικο μου το γα**το) Very happy Very happy
στελιο ειναι λογικοτατο αυτο που λες απλα ειναι ενα μεγαλο θεμα το οργανο που μετρας αυτο τονιζο παραπανω με χαβαλεδιστικο τροπο,
Pughell - Δευ 05 Μάρ 2012, 21:29:24
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα ειναι να πεσει κατω ρε boy,γμησε μας...
Εδω τα κραταμε μεσα σε πλαστικο κουτακι για να μην χτυπιουνται και εσυ μου λες να πεσει κατω; Laughing
takis_206 - Δευ 05 Μάρ 2012, 21:34:19
Θέμα δημοσίευσης:
ε οταν μετρουσαμε τα glx (τοτε) τα πετουσαμε ολα δεξια και φευγαμε για κοντρα Very happy αυτο ξεπεσε καπου και ακομα και σημερα συγκρινουμε κυλινδρους Very happy
reselie-206 - Δευ 05 Μάρ 2012, 21:52:49
Θέμα δημοσίευσης:
Θυμίζω οτι με ζεστό μοτέρ και εμένα το 206 175 έβγαλε σε όλους τους κυλίνδρους και μάλιστα τη δευτερη φορά του ειπα να περιμένει να δούμε τη μέγιστη τιμή (δε πήγε πάνω απο 180...)
takis_206 - Δευ 05 Μάρ 2012, 21:53:55
Θέμα δημοσίευσης:
ποσα κμ εχεις τασο??
RCparania - Τρι 06 Μάρ 2012, 08:37:31
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="Pughell"]Τωρα γιατι ο μηχανικος σου ειναι αναπηρος ή γιατι δεν εχετε ενα συμπιεσομετρο της προκοπης,αυτο ειναι αλλο καπελο.[quote]

Το αν ο μηχανικός μου ειναι αναπηρος αστο..και θα σε παρακαλούσα να προσεχεις τι γραφεις..Το να ισχυριστείς όμορφα αυτό που πιστεύεις είναι ΣΕΒΑΣΤΟ από τον καθένα το να χλευάζεις μηχανικούς με πτυχία και αναγνωρισμένα ονόματα στην πιάτσα δεν σε τιμάει.
ξανά σκέψου τα 220psi και 230psi ποσα bar είναι.
Δηλαδή εσύ πας να βγάλεις 3 μηχανικούς κουλούς,όλα τα συμπιεσομετρα για το πούτσο η χαλασμένα,και όλα τα αυτοκίνητα που μετριούνται παρτάλια Shocked Laughing
sorry κιόλας.Εκτος αν μιλάς για άλλες μονάδες μετρησεις και μπερδεύεσαι.Γιατί με αυτά τα συμπιεσομετρα που μετράνε σε kg/cm2 και psi δεν πρόκειται να δεις αυτά τα νούμερα που αναφέρεις.

Σου μιλάω όμορφα και συζήτηση κάνουμε..Αν είδες έπαθα ζημια, δεν με ενδιαφέρει το παρα πέρα προσωπικά..Εγώ ξέρω το αμάξι έβγαλε ζημια από την πολύ συμπίεση.

[quote="OnyX"]Οταν το ανοιξεις καλο ειναι να γραψεις εδω τελικα απο τι εσπασες ετσι για να ξερουμε.[/quote

100% πόρισμα δεν βγήκε να σου πω την αλήθεια.
Το σίγουρο είναι έσπασε ελατήρια πιστονιού(λογικά από πολύ συμπίεση) σε δυο πιστόνια και ο το ένα πιστόνι έπαιξε παρα πολύ μέσα στον κύλινδρο σε σημείο να μου χαρακώσει όλο το κύλινδρο και να με αχρηστέψει τον κορμό..Τώρα πως έφτασε αυτό το πιστόνι να βαρέσει και στο κεφαλάρι και να μου κάνει και εκεί ζημια?Μάλλον γά**σε και το κουζινέτο κάτω.(μονο κεφαλή βγάλαμε και το αφήσαμε έτσι γιατί ψάχνω για άλλο μοτέρ)θα ανοίξω και αύριο μεθαύριο από κάτω και θα δω και κουζινέτα,στρόφαλο κτλ.
Oπως και να έχει στην υγεία μου..Τι ήθελα τόσο πλάνισμα και φλάτζα 206?
Να μην σας τύχη και σε τέτοιους καιρούς.Ούτε στον εχθρό μας.
Pughell - Τρι 06 Μάρ 2012, 09:29:47
Θέμα δημοσίευσης:
RCparania έγραψε:
Το αν ο μηχανικός μου ειναι αναπηρος αστο..και θα σε παρακαλούσα να προσεχεις τι γραφεις..Το να ισχυριστείς όμορφα αυτό που πιστεύεις είναι ΣΕΒΑΣΤΟ από τον καθένα το να χλευάζεις μηχανικούς με πτυχία και αναγνωρισμένα ονόματα στην πιάτσα δεν σε τιμάει.
Δηλαδή εσύ πας να βγάλεις 3 μηχανικούς κουλούς,όλα τα συμπιεσομετρα για το πούτσο η χαλασμένα,και όλα τα αυτοκίνητα που μετριούνται παρτάλια Shocked Laughing
sorry κιόλας.Εκτος αν μιλάς για άλλες μονάδες μετρησεις και μπερδεύεσαι.Γιατί με αυτά τα συμπιεσομετρα που μετράνε σε kg/cm2 και psi δεν πρόκειται να δεις αυτά τα νούμερα που αναφέρεις.

Σου μιλάω όμορφα και συζήτηση κάνουμε..Αν είδες έπαθα ζημια, δεν με ενδιαφέρει το παρα πέρα προσωπικά..Εγώ ξέρω το αμάξι έβγαλε ζημια από την πολύ συμπίεση.

Δεν ξερω αν το καταλαβες,αλλα δεν προσεβαλα εσενα αλλα τον μηχανικο σου...
Τωρα αν το πηρες τοσο βαρια,τι να σου πω,ΟΚ,απλα αναλογισου οτι η ζημια που επαθες ουτε με 500 δεν επισκευαζεται/λυνεται...

Για το αν εχουν πτυχια ή οχι,το σεναριο το εχουμε δει πολακις με μεγαλα ονοματα του χωρου οποτε αστο καλυτερα...Μεχρι και μηνυσεις εχουμε δει να γινονται και να ανακοινωνονται στα forum,αν αυτο σε καλυπτει,και μαλιστα απο πολυ γνωστα ονοματα.

Σχετικα με τα bar και τα psi,εγω ξερω ποσα ειναι,δες και μονος σου...
http://www.centauro-owners.com/articles/psibar.html
Βαλε τα bar που θες,να δεις ποσα psi θα σου βγαλει...

Και χεσε με εμενα...Η ιδια η Peugeot δεν ξερει τι ανακοινωνει ή οι μηχανικοι μας ξερουν περισσοτερα;
Ερωτηση που δεν περιμενω απαντηση φυσικα...
Pughell - Τρι 06 Μάρ 2012, 10:01:02
Θέμα δημοσίευσης:
Να και ενα προγραμμα μετατροπης απο τις δυο μοναδες που μετραει το συμπιεσομετρο σας.
http://www.onlineconversion.com/pressure.htm

Αμα επιλεξεις kilogram-force/square centimeter θα δεις οτι αντιστοιχει σε 0.980665 bar,δηλαδη αναλογια περιπου 1 προς 1.
GEMI - Τρι 06 Μάρ 2012, 10:13:04
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="RCparania"][quote="Pughell"]Τωρα γιατι ο μηχανικος σου ειναι αναπηρος ή γιατι δεν εχετε ενα συμπιεσομετρο της προκοπης,αυτο ειναι αλλο καπελο.
Παράθεση:

[quote="OnyX"]Οταν το ανοιξεις καλο ειναι να γραψεις εδω τελικα απο τι εσπασες ετσι για να ξερουμε.[/quote

Το σίγουρο είναι έσπασε ελατήρια πιστονιού(λογικά από πολύ συμπίεση) σε δυο πιστόνια και ο το ένα πιστόνι έπαιξε παρα πολύ μέσα στον κύλινδρο σε σημείο να μου χαρακώσει όλο το κύλινδρο και να με αχρηστέψει τον κορμό..Τώρα πως έφτασε αυτό το πιστόνι να βαρέσει και στο κεφαλάρι και να μου κάνει και εκεί ζημια?Μάλλον γά**σε και το κουζινέτο κάτω.(μονο κεφαλή βγάλαμε και το αφήσαμε έτσι γιατί ψάχνω για άλλο μοτέρ)θα ανοίξω και αύριο μεθαύριο από κάτω και θα δω και κουζινέτα,στρόφαλο κτλ.

Σορρυ κ από μένα ρε φίλε, αλλά εδώ έσπασες το μοτέρ σου και ακόμα εξυμνείς τον μηχανικο σου ? Shocked
Δηλ. ο μηχανικό σου όταν έδενε το μοτέρ δε κατάλαβε ότι κάτι δε πάει καλά με την φλάντζα, συμπίεση, εκκεντροφόρους ? Ερώτηση κάνω Exclamation
Κ αυτοί οι εκκεντροφόροι τι είναι παπάκι glx κ τους πηγαίνεις μπρος πίσω ? Δεν έχουν συγκεκριμένη θεση ?
OnyX - Τρι 06 Μάρ 2012, 13:33:24
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="RCparania"][quote="Pughell"]Τωρα γιατι ο μηχανικος σου ειναι αναπηρος ή γιατι δεν εχετε ενα συμπιεσομετρο της προκοπης,αυτο ειναι αλλο καπελο.
Παράθεση:

πιστευω δεν σου φταιει η συμπιεση αλλα ειχες προβλημα με τα μεταλλα στροφαλου...βαριεμαι να ανεβασω φωτος να δεις πως ειχαν φαγωθει τα μεταλλα σε 2 μπιελες και ειδικα στην μια σχεδον δεν υπηρχαν με αποτελεσμα την μεγαλυτερη διαδρομη του πιστονιου και να χτυπανε οι δαλβιδες πανω του (εχει σημαδια)...ευτυχως δεν το πολυζορησα αλλα μολις ακουστηκε ο υποπτος θορυβος ελυσα το μοτερ μονος μου...θα δειξει οταν ανοιξεις το υπολοιπο μοτερ τι επαιξε και εσπασες.
Pugobios - Τρι 06 Μάρ 2012, 14:45:59
Θέμα δημοσίευσης:
δε νομιζω να ειναι απο στροφαλο ειναι λιγο δυσκολο σε αυτα τα μοτερ εκτος αν εμεινε απο λαδια...αυτο που γραφω παραπανω ειναι και το πιο λογικο σεναριο την ειχαν ιδη ακουσει τα ελατηρια πιστονιων γιαυτο και στις πολλες στροφες μπερδευε το μοτερ γιατι εχανε συμπιεση.σου πετουσε τον δεικτη λαδιου οταν το εσκηζες?
RCparania - Τρι 06 Μάρ 2012, 15:30:22
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
RCparania έγραψε:

Δεν ξερω αν το καταλαβες,αλλα δεν προσεβαλα εσενα αλλα τον μηχανικο σου...
Τωρα αν το πηρες τοσο βαρια,τι να σου πω,ΟΚ,απλα αναλογισου οτι η ζημια που επαθες ουτε με 500 δεν επισκευαζεται/λυνεται...

Για το αν εχουν πτυχια ή οχι,το σεναριο το εχουμε δει πολακις με μεγαλα ονοματα του χωρου οποτε αστο καλυτερα...Μεχρι και μηνυσεις εχουμε δει να γινονται και να ανακοινωνονται στα forum,αν αυτο σε καλυπτει,και μαλιστα απο πολυ γνωστα ονοματα.

Σχετικα με τα bar και τα psi,εγω ξερω ποσα ειναι,δες και μονος σου...
http://www.centauro-owners.com/articles/psibar.html
Βαλε τα bar που θες,να δεις ποσα psi θα σου βγαλει...

Και χεσε με εμενα...Η ιδια η Peugeot δεν ξερει τι ανακοινωνει ή οι μηχανικοι μας ξερουν περισσοτερα;
Ερωτηση που δεν περιμενω απαντηση φυσικα...

Το θέμα δεν είναι ποιον προσέλαβες.Απλά δεν μου άρεσε το ισοπεδωτικό στυλ που εγγραφες.Ετσι όπως μίλησες τώρα είναι σεβαστό ότι και να γράψεις και συζητήσιμο Wink
Οσο για την ζημια αστο..Οπως ειπα ούτε στον εχθρό μου να μην γίνει κάτι τέτοιο.Το χειρότερο από όλα πλήρωσα μια πριν μερικές μέρες και το κερασάκι ήταν αυτό που έγινε τώρα Confused
Οσο πάλι για τα πτυχία και τους super μάστορες?ΜΑΖΙ ΣΟΥ.Δεν διαφωνώ σε αυτό.Εχεις απόλυτο δίκιο.Και ξέρω παρα πολλά σκηνικά.
Απλά δεν βγαίνουμε φάτσα φορα να κατηγορούμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε και χωρίς να είσαι μπροστά να δεις την δουλειά του η τι έχει προηγηθεί κτλ κτλ.Εγώ για καλο το λέω.Είμαι διαφορετικός άνθρωπος λογικά.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ κάλλιστα να βγω και να κατηγορώ το μάστορα όπως κάνουν οι περισσότεροι αλλα αν δεν φταίει δεν θα βγω να φωνάζω ότι φταίει.Πρώτα περιμένεις να δεις τι έγινε και μετά μιλάς Wink

Τώρα για τα μπαρ τι να σου πω φιλε μου?Οπως σου ειπα μετρήσαμε και αλλα αυτοκίνητα και έδειξαν τα νούμερα που προανέφερα.Αρα αυτά τα συμπιεσομετρα μετράν κάτι άλλο.Τι να σου πω(και ξανά λέω δυο συμπιεσομετρα διαφορετικής μάρκας.Βεβαια και τα δυο είναι φθηνιάρικα τον 45 ευρώ)
Αμα εσύ με το δικό σου συμπιεσομετρο μετρησεις μαμά rallye 210 psi σε αυτό το συμπιεσομετρο θα δείξει 150 psi.

GEMI έγραψε:
Σορρυ κ από μένα ρε φίλε, αλλά εδώ έσπασες το μοτέρ σου και ακόμα εξυμνείς τον μηχανικο σου ? Shocked
Δηλ. ο μηχανικό σου όταν έδενε το μοτέρ δε κατάλαβε ότι κάτι δε πάει καλά με την φλάντζα, συμπίεση, εκκεντροφόρους ? Ερώτηση κάνω Exclamation
Κ αυτοί οι εκκεντροφόροι τι είναι παπάκι glx κ τους πηγαίνεις μπρος πίσω ? Δεν έχουν συγκεκριμένη θεση ?

Δεν είμαι και τόσο χαζός.
Αν έφταιγε σε κάτι ο μηχανικός θα το έλεγα.
Καταρχάς διάβασες τι ζημια έγινε?
Η συμπίεση έφερε το τελικό αποτέλεσμα απλά.Το αμάξι είχε τελικά ζημια στα κουζινέτα και στα ελατήρια πιστονιού και η συμπίεση το βοηθησε να το αποτελειώσει.Απλά θα ζούσε λίγο ακόμα αν δεν είχε τόσο συμπίεση.

Εμενα όμως μου είχε πει να ανοίξουμε να τα αλλάξουμε και τα ελατήρια πιστονιού την προηγουμενη που το ανοίξαμε και τα κουζινέτα και εγώ του είχα πει ΟΧΙ..Και ο λόγος ήταν ότι τσιγκουνεύτηκα 165 ευρώ που κάνουν τα ελατήρια πιστονιών και τα 30 ευρώ τα κουζινέτα.+λίγο παραπάνω εγατικά.(φυσικά αν ήξερα ότι είχαν πρόβλημα θα τα άλλαζα.Αλλα δεν φαινόταν και κάτι να έχει ζημια.Αλλα μου ζήτησε προοληπτικά να αλλαχτούν.αλλα ως Ελληνας πανέξυπνος σκέφτηκα τι να έχουν μορε?Rallye σκύλος μαύρος..δεν παθαίνει τίποτα.Ας τα φάω τώρα να βάλω μυαλό))
Και δεν ήταν μονο το οικονομικό(που άσχετα τι έπαθα)που ειπα το ΟΧΙ αλλα και ότι φοβήθηκα να μην αρχίσει μετά και τσιμπάει πολύ λάδι..Γιατί πρέπει να καθαριστούν σωστά τα πιστόνια για να μπουν νέα ελατήρια κτλ..Και όσο να είναι με φόβιζε.
όσο για τους εκκεντροφόρους απλά έχουν τα rallye ρυθμιζόμενα γρανάζια και εχεις ένα περιθώριο να παίξεις με προπορίες κτλ.

Pugobios έγραψε:
δε νομιζω να ειναι απο στροφαλο ειναι λιγο δυσκολο σε αυτα τα μοτερ εκτος αν εμεινε απο λαδια...αυτο που γραφω παραπανω ειναι και το πιο λογικο σεναριο την ειχαν ιδη ακουσει τα ελατηρια πιστονιων γιαυτο και στις πολλες στροφες μπερδευε το μοτερ γιατι εχανε συμπιεση.σου πετουσε τον δεικτη λαδιου οταν το εσκηζες?

για την ζημια ανέφερα πιο πάνω τώρα που ανοίχτηκε..
Μέχρι και το κουζινέτο στροφάλου να δεις θα πάθεις την πλακα σου..Δείγμα κουζινέτο δεν το λες.
Και το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από όλα? ευτυχώς ανοίχτηκε τώρα το μοτέρ.Oταν βγάλαμε το κάρτερ είδαμε την αντλία λαδιού να κρέμεται.Είχαν ξεβιδωθεί οι βίδες.Την μια την έπιασα με το χέρι την έφερα δυο σβούρες και την πήρα στο χέρι.ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ Evil Shocked Shocked Shocked

Οσο για τον δεικτη?Οχι ποτε δεν μου τον είχε πετάξει,ούτε αναθυμιάσεις είχε πρόβλημα,ούτε λάδια έκαιγε(τα φυσιολογικά που τσιμπάνε λίγο όλα αυτά τα μοτέρ)
Pugobios - Τρι 06 Μάρ 2012, 15:36:44
Θέμα δημοσίευσης:
ε μην απορεις που εσπασε τοτε.στο ειπα και παραπανω αυτα τα μοτερ απο κατω χτυπανε μονο αν μεινουν απο λαδι η απο χρονια κακομεταχεριση...
υ.γ. 165 για ελατηρια πιστονιων με εργασια σου ζητησε φανταζομαι...
RCparania - Τρι 06 Μάρ 2012, 15:49:44
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
ε μην απορεις που εσπασε τοτε.στο ειπα και παραπανω αυτα τα μοτερ απο κατω χτυπανε μονο αν μεινουν απο λαδι η απο χρονια κακομεταχεριση...
υ.γ. 165 για ελατηρια πιστονιων με εργασια σου ζητησε φανταζομαι...

Oχι δυστυχώς..
Δεν μου τα ζητάει ο μηχανικός αλλα αυτός που τα παρήγγειλα..
Πράγματι τα δίνει ακριβά όλα τα υπόλοιπα τα έχει καλές τιμές και δεν ήθελα να τον πω ακυρο τα ελατήρια.Θα ήταν μαλ***α.
Ποσο κάνουν τα μαμά ελατήρια καινούρια δηλαδή..Αν είναι να γλιτώσω 30 ευρώ να πάει να γα**θεί

Και μια ερώτηση ακόμα. Επειδή τα δυο πιστόνια μου θα τα κρατήσω και θα βάλω αυτά.Πως είναι καλύτερο καθαριστούν εκεί που είναι το ελατήριο?Σίγουρα τα τριβεις με τα παλιά ελατήρια αφού τα εχεις σπάσει. Αλλος μου είπε να τα παω για αμμοβολή και να τα κάνει σαν καινούρια..Εσείς τι λέτε?Το λέω για να πατήσουν όλα άψογα
OnyX - Τρι 06 Μάρ 2012, 17:35:16
Θέμα δημοσίευσης:
Γνωμη μου μιας και θα αλλαξεις 2 πιστονια αλλαξε και τα αλλα δυο και μην τα βαλεις καθολου αυτα που νομιζεις οτι ειναι σωστα.Φτιαχνεις που φτιαχνεις κατι,φτιαχτο σωστα απο την αρχη.
Οσο για το λαδι και την αντλια που ανεφερες,στο μεγαλυτερο ποσοστο σπασμενων μοτερ,το λαδι ειναι η αιτια και κυριως για το στροφαλο και τα μεταλλα του.
Pughell - Τρι 06 Μάρ 2012, 19:43:15
Θέμα δημοσίευσης:
Τα συγκεκριμενα μοτερ συνηθως καταστρεφουν τα κουζινετα βασης,οχι της μπιελας...
Ε,αμα κανει οτι τραβαει ζορι εκει,γμησε το,δεν θα το καταλαβεις οποτε και το σπασιμο ειναι δεδομενο...

Περι rebuild,το πραγμα δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις...
Καταρχην δεδομενου οτι αυτο το μπλοκ χαραχτηκε,ή επισκευαζεις το ιδιο ή βρισκεις ενα αλλο που λογικα θα πρεπει να εχει οβαλ εντος λογικων επιπεδων,πραγμα λιγο απιθανο...
Οποτε καλυτερα επισκευασε το δικο σου(500αρικο,ισως και παραπανω).
Μετα υπολογισε καινουργια αντλια λαδιου(200),μεταλλα σε στροφαλο και πιστονια(150 περιπου για ολα),μπιελες που λογικα θα χρειαστεις(ευτυχως υπαρχουν αρκετες μεταχειρισμενες) και πιστονια(που παλι βρισκεις).

Με "ψεματα",χωρις εργασια μηχανικου,εχεις φτασει σχεδον 1000αρικο αν υπολογισεις μπιελες και τα δυο πιστονια που σου λειπουν και αυτο με την προυποθεση οτι δεν χρειαζεσαι στροφαλο...

Ελατηρια πιστονιων προτιμησε τα μαμα,ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας απο τα aftermarket του εμποριου και απο οσο ξερω ειναι τουρκικης κατασκευης.

Υ.Γ. Αμμοβολη στο μοτερ,ξεχνα την,εδω μια κεφαλη κανουμε αμμοβολη και οι αυλοι γινονται αμεσως σαγρε.
RoadRunner122 - Τρι 06 Μάρ 2012, 19:58:31
Θέμα δημοσίευσης:
...και δεν παίρνεις καλύτερα ένα TU5JP4? Του βάζεις πάνω τους εκκεντροφόρους, την πολλαπλή εισαγωγής, το κάρτερ και το ψυγείο λαδιού του παλιού οπότε θα έχεις ένα σύνολο αποδοτικότερο που θα σου κοστίσει πιθανόν και λιγότερα...
RCparania - Τρι 06 Μάρ 2012, 21:43:44
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:

Περι rebuild,το πραγμα δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις...
Καταρχην δεδομενου οτι αυτο το μπλοκ χαραχτηκε,ή επισκευαζεις το ιδιο ή βρισκεις ενα αλλο που λογικα θα πρεπει να εχει οβαλ εντος λογικων επιπεδων,πραγμα λιγο απιθανο...
Οποτε καλυτερα επισκευασε το δικο σου(500αρικο,ισως και παραπανω)

Κορμό κινητήρα έχω από μοτέρ που είχα αγοράσει παλαιότερα ο οποιος είναι άψογος.Τον έτριψα ήδη εγώ μονος μου και τον έχω έτοιμο Very happy
Βασικά η αγάπη μας με την βελτίωση κτλ κτλ με έκανε να έχω κάνει συνεργείο στο υπόγειο του σπιτιού μου..Εχω τα πάντα από εργαλεία(χρόνο δεν έχω αλλιώς θα το έκανα μονος μου) και από ανταλλακτικά για rallye έχω παρα πολύ πράμα μιας και αγόραζα παλιά αρκετά μοτέρ κοψοχρονιά τα οποια βεβαια ήταν είτε από χτυπημένες βαλβίδες είτε τρυπημένα πιστόνια και οι ιδιοκτητες τους τα δίναν τζάμπα.Ξεχώριζα ότι ήταν καλο και το κρατούσα.

Pughell έγραψε:
Μετα υπολογισε καινουργια αντλια λαδιου(200),μεταλλα σε στροφαλο και πιστονια(150 περιπου για ολα),μπιελες που λογικα θα χρειαστεις(ευτυχως υπαρχουν αρκετες μεταχειρισμενες) και πιστονια(που παλι βρισκεις).

Με "ψεματα",χωρις εργασια μηχανικου,εχεις φτασει σχεδον 1000αρικο αν υπολογισεις μπιελες και τα δυο πιστονια που σου λειπουν και αυτο με την προυποθεση οτι δεν χρειαζεσαι στροφαλο...

Αντλία λαδιού δεν θα αλλάξω θα κρατήσω την ίδια.
Κουζινέτα στροφάλου και μπιελών τα έχω παραλάβει ήδη καινούρια.
Από πιστόνια τα δυο τα δικά μου είναι άψογα και έχω αλλα 16 πιστόνια γι αυτό το μοτέρ..Θα ξεδιαλέξω αλλα δυο που είναι τα καλύτερα και τέλος από εκεί.Οπως και μπιέλες το ίδιο,οποτε είμαι ok από αυτά.

Ο στρόφαλος θα φυγει πρωί πρωί για ζύγισμα προοληπτικά..Μαζί θα στειλω και άλλον έναν στρόφαλο που έχω σε περίπτωση που αυτός που φορούσα έχει πρόβλημα(που δεν νομίζω) να ζυγιστεί και ο άλλος. Wink

Pughell έγραψε:
Ελατηρια πιστονιων προτιμησε τα μαμα,ειναι πολυ καλυτερης ποιοτητας απο τα aftermarket του εμποριου και απο οσο ξερω ειναι τουρκικης κατασκευης.

Εννοείτε τα μαμά..Και αυτά ήδη τα έχω παραλάβει. Wink

Pughell έγραψε:
Υ.Γ. Αμμοβολη στο μοτερ,ξεχνα την,εδω μια κεφαλη κανουμε αμμοβολη και οι αυλοι γινονται αμεσως σαγρε.

Αμμοβολή στα πιστόνια ειπα.
Εχω δεί πιστόνια χρησιμοποιημένα από αμμοβολή(φυσικά έχει συγκεκριμένους μάστορες που τα κάνουν)και δεν ξεχώριζαν από καινούριο πιστόνι.
Βασικά κάθισα και πριν λίγο τελειωσα και καθάριζα τα πιστόνια με τα υπάρχον παλιά ελατήρια..Αλλα νομίζω ότι μέσα εκεί που μπαίνει το ελατήριο θέλει να το πάρει με αμμοβολή.
Αύριο θα το μελετήσω το θέμα περισσότερο.Ειπα μήπως το έχει κάνει κάποιος να μου πει κάποια άποψη πάνω στο θέμα.
Η έστω να με αποτρέψει και να μου το γιατί Wink

Λοιπόν έχουμε και συνεχεια.
Το κεφαλάρι μου χτυπήθηκε άσχημα..Βεβαια γίνετε το ίδιο αλλα έχω αλλα δυο κεφαλάρια οποτε ούτε θα καθίσω να ασχοληθώ.
Η στεναχώρια μου είναι ότι είχε ροϊκή από μπούμπι(να πω την αλήθεια σιγά την ροϊκή)
Μιας και έχω και dremel πήρα το ένα κεφαλάρι από αυτά που έχω και ξεκίνησα λίγο να τρώω την διχάλα από την εισαγωγή και από δεξιά και από αριστερά.
Δεν έχω ασχοληθεί-ψαχτεί με το θέμα ροϊκή και δεν έχω την πολυτέλεια χρόνου(σήμερα έφαγα την μέρα μου με το αμάξι στο να ασχοληθώ σε πολλά εγώ από μονος μου)
Σκέφτομαι έστω και αυτό το άνοιγμα από το τίποτα κάτι θα είναι.Και ότι γίνει.(προσπάθησα να είναι ισα παντού)
Αυτό το κεφαλάρι που λέω έχει κάνει ήδη ένα πλανιαρισμα και αύριο θα το στείλω για άλλο ένα πλανιαρισμα.Οποτε βάζω φλάτζα μαμά 106? Να μην ξανά βάλω του 206?
Θα πάει και για ένα ξεκάπνισμα..Παρέλαβα και 16 ολοκαίνουριες μαμά βαλβίδες η οποιες θα τριφτούν για να κάνουν πατούρα + τσιμουχάκια καινούρια.
Σιγά σιγά βγαίνουν πολλά τελικά.+τσιμούχες στροφάλου(στον καθρέφτη)+αντιψυκτικά+φρεον+λάδια κτλ..
Και μετά υπομονή για ένα καλο στρώσιμο και ας ευχηθώ να δουλέψει άψογα.
Pugobios - Τρι 06 Μάρ 2012, 21:52:10
Θέμα δημοσίευσης:
τα μαμα ελατηρια ναι ειναι τουρκικα και ειναι αρκετα καλα αλλα υπαρχουν και καλυτερα σε χαμηλωτερη τιμη...60 ευρο βαλαμε πριν καμποσο καιρο federal mogul και ειναι καλυτερα...θα συμφωνησω με τον roadrunner περι tu5jp4 αλλα εφοσον εχεις τοση προικα χρησιμοποιησε την.αντλια λαδιου να αλλαξεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.αν εισαι θεσσαλονικη κοντα 160 ευρο βρηκαμε την χαμηλωτερη τιμη για γνησια
RCparania - Τρι 06 Μάρ 2012, 22:08:48
Θέμα δημοσίευσης:
60 ευρώ μονο?
Εγώ τα χρυσοπλήρωσα..Δεν πειράζει.
Να πάει να γα**θεί δεν την αλλάζω την αντλία..Θα το κλείσω έτσι.Εχω γα**το άλλες 5 αντλίες αλλα δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι.Οποτε καλύτερα να βάλω αυτήν που είχα Twisted evil

Μου κάθισε και αλλη μια ιδέα αλλα με βρίζει ο μηχανικός μου.Σκέφτηκα να σκάψω μονος μου τα πιστόνια από την μεριά που πάνε οι βαλβίδες εξαγωγής.
Εχω πιστόνια τα οποια είναι σημαδεμένα από μοτέρ που χτύπησε βαλβίδες που είχα πάρει παλαιότερα.
Να το κάνω?Σιγά βαριά ένα 20 λεπτό να φάω.Και λίγο τα ήδη σκαμμένα από την μεριά τις εισαγωγής από την μάνα τους να τα πάρω μια ψιλή.
Τι λέτε?
Και για την ψεφτοροϊκή που έκανα μου λέει ο μηχανικός μαλ***α έκανα καλύτερα μαμά.Τώρα το έκανα Laughing
Pugobios - Τρι 06 Μάρ 2012, 22:13:17
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη εχω κανει αυτες τις μαλ***ες που περιγραφεις πριν απο σενα για σενα ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ...εγω μαλιστα εκανα τσεπες ενω τα πιστονια ηταν πανω στο μοτερ Laughing οσων αφορα την αντλια εσπασες το μοτερ σου κατα πασα πιθανοτητα λογο αντλιας και θες να ξαναβαλεις την ιδια?δεν λυπασαι τα λεφτα που θα δωσεις για να το κανεις?
RCparania - Τρι 06 Μάρ 2012, 22:22:10
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
επειδη εχω κανει αυτες τις μαλ***ες που περιγραφεις πριν απο σενα για σενα ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ...εγω μαλιστα εκανα τσεπες ενω τα πιστονια ηταν πανω στο μοτερ Laughing οσων αφορα την αντλια εσπασες το μοτερ σου κατα πασα πιθανοτητα λογο αντλιας και θες να ξαναβαλεις την ιδια?δεν λυπασαι τα λεφτα που θα δωσεις για να το κανεις?

Πίσω μου σε έχω "φατανα".. Laughing Laughing Rolling eyes
Εντάξει με έπεισες θα την αλλάξω.. Very happy (πιστεύω να έχει ο γκαγκασταθης)Αν και τα castrol φταίνε Rolling eyes Laughing Laughing (πλακα κάνω)

Οσο για τα πιστόνια ok.Με τρώει ο κώλος μου συνεχεια..Είμαι και εγώ πατέντας μέχρι εκεί που δεν πάει. Embarassed

Αύριο μιας και έχω άδεια θα καθίσω να κάνω-τσεκάρω και το πρόγραμμα που έχει πάνω το αμάξι γιατί δεν το έχω δει ποτε..(έχω programer..winols κτλ)
OnyX - Τρι 06 Μάρ 2012, 22:30:18
Θέμα δημοσίευσης:
την αντλια λαδιου συνηθως την αλλαζουν οταν σπασει ενα μοτερ αλλα αν μπορεις ανοιξε την και καθαρισε την,το εχω κανει σε 2 μοτερ και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Pugobios - Τρι 06 Μάρ 2012, 23:08:58
Θέμα δημοσίευσης:
τα πιστονια αν εχεις σκοπο για τιποτα πιο αγρια εκκεντρα αργοτερα στειλτα για τσεπες δεν θα σου στοιχιζει πανω απο 30-40 ευρο αρκει να γινουν οπως πρεπει οχι στο χερι...
Pughell - Τετ 07 Μάρ 2012, 00:54:30
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω ξαναλεω,αμμοβολη ΜΗΝ κανεις σε κινουμενο μερος του μοτερ.
Η αμμοβολη αφηνει ΠΑΝΤΑ πορωδη επιφανεια,κατι που στα πιστονια δεν το θελουμε σε καμια περιπτωση.
Οσο αφορα την αντλια,αμα θες να ξαναδωσεις 500αρικο,βαλε την ιδια...
Το Α και το Ω του μοτερ ειναι η λιπανση,και αυτη ξεκιναει απο την αντλια.

Οσο για την ροικη,αν πηρες μονον τα μπιμπικια,δεν υπαρχει προβλημα,και εγω το εχω κανει σε διαφορες κεφαλες.
Οταν αρχιζεις και τρως μεταλο σε μεγαλο βαθος ξεκινανε τα προβληματα...

Α!Και τα πιστονια...
Το να δεις ποιο ειναι πιο γυαλιστερο και χωρις σημαδια/επικαθησεις,δεν λεει κατι.
Τα πιστονια υπο περιστασεις μαζευουν(συρρικνωνονται),οποτε δωστα σε ενα ρεκτιφιε να στα μετρησει και να σου ξεχωρισει μια καλη 4αδα.
Στα βιβλια τους αναφερονται ακριβως οι ανοχες που μπορουν να εχουν.

Τελος,για το μπλοκ,οταν λες το ετριψες,τι ακριβως εννοεις;
Επισης εχει λογικο οβαλ ή εχει 5-6 εκατοστα ανοχες και τζαμπα θα το δεσεις;
RCparania - Δευ 26 Μάρ 2012, 07:14:11
Θέμα δημοσίευσης:
Τα προβλήματα με το αμάξι συνεχίζονται και σταματημό δεν έχουν.
Λοιπόν έγινε επισκευή στην μηχανή.
Αλλάχτηκαν 16 βαλβίδες + τσιμουχάκια,
φλάτζα κεφαλής ΜΑΜΑ 106 για να μην έχω πολύ συμπίεση, 4 πιστόνια new με ελατήρια πιστονιών goetze
,κουζινέτα μπιελών + καβαλέτα στροφάλου και κορμό από αμάξι που ήξερα το οποιο δεν είχε κανένα πρόβλημα.+ όλες τις τσιμούχες όπως εκκεντροφόρων,στροφάλου κτλ.

Ωραία μέχρι εδώ..Το αμάξι έκλεισε και ξεκίνησε το στρώσιμο..
Στα πρώτα 100χλμ που έκανα όταν σταμάτησα στην άκρη του δρόμου μου μύρισαν αναθυμιάσεις Crying or Very sad σκέφτηκα θα είναι λάδια παλιά που καίγονται(αν και πιστεύω ήταν όλα πεντακάθαρα)αφού έκανα τα πρώτα 850 χλμ ειπα να το ανοίξω μέχρι τα 200 χλμ κοντερ (όχι με τέρμα γκάζι)
Μετά που σταμάτησα στην άκρη άνοιξα καπό έτσι για έλεγχο και είδα το μοτέρ χαλια..Παντού λάδια μέχρι και στο καπό..Στην αρχή με πήγε το μυαλό στην κόλα από τα καπάκα. Embarassed
Αλλα ήταν από τον δείκτη λαδιού..Τον είδα ότι τον είχε βγάλει πιο έξω..Τον βάζω πάλι μέσα ξεκινάω βόλτα μόλις πάω πάνω από 150χλμ σταματάω στην άκρη και βλέπω πάλι τον δείκτη λαδιού λίγο έξω και πάλι να έχει πετάξει λάδια Confused Shocked Embarassed Confused
Το πήγα στο συνεργείο και τους ειπα μήπως φταίνε τα ελατήρια πιστονιών και μου είπαν άμα είχα πρόβλημα θα είχα και μπλε καπνούς από την εξάτμιση που δεν έχει τίποτα.
Μου είπαν ότι μάλλον είναι βουλωμένες οι αναθυμιάσεις.(έχω και φιλτρακι αναθυμιάσεων)
Τις βγάλαμε όλες λοιπόν και τα σωληνάκια όλα ήταν καθαρά από μέσα.Μετά μου είπαν ίσως είναι βουλωμένο στο κορμό και έβαλε σύρμα και μετά το φυσούσε με το κομφλερ(ο αέρας φαινόταν να κυκλοφορούσε κανονικά χωρίς ζόρι) Rolling eyes
Μου άλλαξε και ένα φιλτρακι αναθυμιάσεων και ένα λαστιχάκι στον δείκτη λαδιού.
Και έπειτα βόλτα.
Τελικά δεν ξανά πέταξε το δείκτη λαδιού και ούτε λάδια από εκεί(πιστεύω ότι επειδή είναι καινούριο το λαστιχάκι και μπαίνει σφιχτά ο δείκτης δεν τον πετάει και δεν πετάει και λάδια)
Eπειτα αφού έχω κάνει 1000 χλμ πλέον στο μοτέρ ειπα να το ανοίξω τελικές και είδα ότι τελικά ξερνάει λάδια από το φιλτρακι αναθυμιάσεων. Embarassed Confused Embarassed

πέστε καμια άποψη ρε παιδιά γιατί θα με τρελάνει
Pugobios - Δευ 26 Μάρ 2012, 14:13:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως τωρα εχεις ορεξη να μιλησουμε για τον μηχανικο σου?
RCparania - Δευ 26 Μάρ 2012, 14:40:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι τις παρούσης..Περιμένω να δω,μάθω δεν ξέρω και εγώ τι..Πρώτα τι ζημια έχει πάλι το αμάξι και μετά να μιλήσω για το μηχανικό.
Επειδή έχω φτάσει στα όρια τις παράνοιας τι υπολογίζεται να το κάνει αυτό το πρόβλημα?

Ελατήρια πιστονιών που είναι καινούρια(goetze)και να περνάει συμπίεση στο κάρτερ?(δεν βγάζει καπνούς από εξάτμιση)
τσιμουχάκια βαλβίδων?(να μην τα άλλαξαν στο ρεκτιφιέ που πήγε το κεφαλάρι?)
Πρόβλημα αναθυμιάσεων?(αν και ήμουν μπροστά που ανοίχτηκαν ξανά όλα και δεν φαίνοντα από κάπου να είναι βουλωμένα)
Eχω ακούσει και αλλα ενδεχόμενα από φίλους..Πχ να είναι λάθος φλάτζα?να έχει κάποια στένωση η φλάτζα σε τρυπα λαδιού?
Aλλος φίλος μου είπε ακόμα δεν πάτησαν καλά τα ελατήρια πιστονιών και είναι νωρίς και να του δώσω λίγο χρόνο.

Το μέτρησα συμπίεση και είμαι 10,9 και 11 ανάλογα το κύλινδρο.
Μου φάνηκε περίεργο μιας και έχει 2 πλανες το κεφαλάρι Και με μαμά φλάτζα δεν έπρεπε να είναι πάνω από 11,2 συμπίεση? το λιγότερο?
Η φλάτζα δεν θυμάμαι την μάρκα είναι(έχω την εντύπωση corteco?δεν είμαι σίγουρος όμως)φλάτζα με φλάτζα ανάλογα τι μάρκα έχει και λίγο πιο μεγάλο πάχος.Αλλα τόσο παχιά?

Δώστε ιδέες Embarassed
GEMI - Δευ 26 Μάρ 2012, 17:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν στα λέγαμε έκανες τον έξυπνο..

Λοιπόν αν έχεις μόνο αυτό το πρόβλημα τότε είσαι σε καλό δρόμο, απλά έχεις πολλές αναθυμιάσεις λόγω σφιξίματος του μοτέρ.
Κοίτα το διάκενο των βαλβίδων σου αρχικά.
Αν ανοίξεις το καπάκι των βαλβίδβων πρόσεξε μήπως λείπει η λαμαρίνα που υπάρχει κάτω από την τρύπα αναθυμιάσων (στα 8v τουλάχιστον έτσι είναι).
'Ελεγξε κ τι φίλτρο λαδιού σου έχει βάλει μήπως είναι κανένα μούφα - δυσκολεύει τη ροή.

Βάλε απλα κ λεπτά λάδια 5-30 W, περίμενε 1500 χιλιόμετρα να στρώσει κ μετά το ανοίγεις σιγά - σιγά να δεις που βρίσκεσαι. Επίσης μέτρα τα μίγματα, καυσαέρια (σε καυσαναλυτή) κ την κατανάωσή βενζίνης κ λαδιού κ αν είναι σωστά είσαι οκ.

Τον δείκτη δέστον με σφικτιράκι ή κολητική ταινία, στο δικό μου μοτέρ έτσι το έχω εδώ κ 1,5 χρόνο κ δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα με την συμπίεση που λες.

Edit : Τις αναθυμιάσεις τις οδηγείς στην πεταλούδα ή το έχεις καταργήσει ?
RCparania - Δευ 26 Μάρ 2012, 17:41:20
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε μου δεν είμαι κανένα παιδάκι και ούτε το παίζω έξυπνος και ούτε το έπαιξα πουθενά.
Σου είχα εξήγηση τι ζημια είχα πάθη κιόλας και ότι δεν έφταιγε ο μηχανικός μου αλλα εγώ επειδή έκανα τσιγκουνιές.
πριν δυο σελίδες σου είχα εξηγησει ότι δεν υποστηρίζω ούτε μηχανικό ούτε κανέναν..
Αν ανακαλύψω πια είναι η ζημια και φταίει πράγματι ο μηχανικός τορα τότε να είσαι σίγουρος ότι θα βγω και θα τoν κατηγορήσω.Μην ανησυχείς..
Κατά τα αλλα μονο έξυπνος δεν το έπαιξα πουθενά.
Eχω αρκετή υπομονή να μάθω τι φταίει και μετά θα βγάλω γλώσσα.

Παράθεση:
Λοιπόν αν έχεις μόνο αυτό το πρόβλημα τότε είσαι σε καλό δρόμο, απλά έχεις πολλές αναθυμιάσεις λόγω σφιξίματος του μοτέρ.

Αν με διάβασες καλά δεν μιλάμε για αναθυμιάσεις αλλα για λάδια τα οποια βρίσκουν πλέον την μονη διαφυγή από το φιλτρακι αναθυμιάσεων.
Και όπως έχω εξηγησει πιο πάνω έχω φιλτρακι δλδ δεν πέφτουν μέσα στην πελούδα γκαζιού.
Το σαζμάν έχει τα χαλια του από τα λάδια που πέφτουν από το φιλτρακι.
Pughell - Δευ 26 Μάρ 2012, 17:55:21
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη υδραυλικα ωστηρια εχει ρε,δεν ρυθμιζονται αυτα... Sad
Επισης με 5W30 θα παρει το μοτερ στο χερι σε μια βδομαδα.
10W40 μια χαρα ειναι...

Το οτι πεταει τον δεικτη του λαδιου σημαινει δυο πραγματα...
Ή ο δεικτης ειναι φθαρμενος(που αλλαχτηκε οποτε δεν τιθεται πια τετοιο θεμα) ή καποιες αναθυμιασεις ειναι βουλωμενες.
Οι αναθυμιασεις,οσο και αν φαινεται απλο,ειναι πολυ σοβαρο προβλημα και μπορει μεχρι και να ξανασπασει το μοτερ.

Οσο για τα ελατηρια των πιστονιων,με 200 χλμ/ωρα οτι ηταν να γινει,εγινε...Χειροτερα δεν γινεται.

Καλα ξεμπερδεματα...
RCparania - Δευ 26 Μάρ 2012, 20:37:15
Θέμα δημοσίευσης:
10-40w castrol βάζω.

Λοιπόν σήμερα πήγα και σε άλλο μάστορα που μου σύστησαν να παω για έλεγχο και ευχαριστώ κάποια παιδιά του club Very happy

Μου ζήτησε βεβαια πριν το δει να του πω τι ακριβώς έχει γίνει πάνω στο μοτέρ από την αρχή.
Λοιπόν το πρώτο με το που πήγα το αμάξι έβγαλε το δείκτη λαδιού όπως ήταν ζεστό και το μαρσάριζε να δει αν βγαίνει καπνός και δεν έβγαινε(αυτό είναι καλο)
Επειτα έβγαλε μπουζί(τέλεια καύση)
έβαλε μικρό κάμερα μέσα στο χώρο καύσης και μου λέει όλα φαίνονται τέλεια.
Μέτρησε συμπίεση και όλα ok πάλι.
Κοίταξε και αυτός τις αναθυμιάσεις και όλα πάλι δείχνουν ok.
Το πήρε στο τέλος και μια βόλτα και αυτός διαπίστωσε ότι δουλεύει ρολοι χωρίς κανένα πρόβλημα. Very happy

Αυτός μου λέει παρόλο που το πάτησε το αμάξι δεν είδε να βγάζει λάδι(πράγματι δεν έβγαλε)και ότι όλα φαίνονται ok αν ήταν κάτι τραγικό που του έλεγα όπως ελατήρια πιστονιών κτλ θα φαινόταν με πολύ απλό έλεγχο και το αμάξι δείχνει να είναι τέλειο όπως διαπίστωσε και αυτός.

Μια εξήγηση έδωσε ότι πρώτα πρώτα είναι πολύ νωρίς που το πάτησα το αμάξι(λαθος μου)..Μόλις έγραψε 1050 χλμ και δεν έχουν πατήσει τα ελατήρια ακόμα για να κάνει πατούρες και σε συνδυασμό με το 13/59 κορονοπινιο που έχω και το στροφαρισμα ίσως βγάζει λίγα λάδια μου είπε.
Τέλος λέει να το δουλέψω λίγο ήρεμα μέχρι να γράψει 1500 χλμ και σιγά σιγά να ξανά αρχίσω τα ανοίγματα και ότι μετά δεν θα ξανά ξεράσει από κάπου λάδια.
Μακάρι.Θα του δώσω λίγο χρόνο και το βλέπω.
Και αυτός μου λέει αν ήθελα να σου φάω λεφτά σου έλεγα να το ανοίξουμε το μοτέρ αλλα μου λέει μην το κανεις και ότι 100% γι αυτόν δεν έχει κάποιο θέμα.
GEMI - Δευ 26 Μάρ 2012, 21:05:42
Θέμα δημοσίευσης:
RCparania έγραψε:
Φιλε μου δεν είμαι κανένα παιδάκι και ούτε το παίζω έξυπνος και ούτε το έπαιξα πουθενά.
Σου είχα εξήγηση τι ζημια είχα πάθη κιόλας και ότι δεν έφταιγε ο μηχανικός μου αλλα εγώ επειδή έκανα τσιγκουνιές.
πριν δυο σελίδες σου είχα εξηγησει ότι δεν υποστηρίζω ούτε μηχανικό ούτε κανέναν..
Αν ανακαλύψω πια είναι η ζημια και φταίει πράγματι ο μηχανικός τορα τότε να είσαι σίγουρος ότι θα βγω και θα τoν κατηγορήσω.Μην ανησυχείς..
Κατά τα αλλα μονο έξυπνος δεν το έπαιξα πουθενά.
Eχω αρκετή υπομονή να μάθω τι φταίει και μετά θα βγάλω γλώσσα.

Παράθεση:

Αν με διάβασες καλά δεν μιλάμε για αναθυμιάσεις αλλα για λάδια τα οποια βρίσκουν πλέον την μονη διαφυγή από το φιλτρακι αναθυμιάσεων.
Και όπως έχω εξηγησει πιο πάνω έχω φιλτρακι δλδ δεν πέφτουν μέσα στην πελούδα γκαζιού.
Το σαζμάν έχει τα χαλια του από τα λάδια που πέφτουν από το φιλτρακι.

Όταν λέω το παίζεις εξυπνάκιας (το λέω σαν πείραγμα), εννοώ ότι δεν ακούς πραγματικά, απλά τσεκάρεις σα να κάνεις στατιστική με τις απαντήσεις των μελών.
Φυσικά εννοείται ότι δεν πρέπει να προσβληθείς. Smile

Κατά αρχήν δε κατάλαβα τι εννοείς ότι βγάζει λάδια από το φιλτράκι αναθυμιάσεων κ δεν είναι αναθυμιάσεις, δηλ. τις ξερνάει από καμια φλάντζα ?
Κ τέλος βάλε τις αναθυμιάσεις στην πεταλούδα να λιπαίνονται οι βαλβίδες καλό κάνει κακό δε κάνει.. γλυτώνεις κ τις μουτζούρες.
GEMI - Δευ 26 Μάρ 2012, 21:10:44
Θέμα δημοσίευσης:
Pughell έγραψε:
Γιαννη υδραυλικα ωστηρια εχει ρε,δεν ρυθμιζονται αυτα... Sad
Επισης με 5W30 θα παρει το μοτερ στο χερι σε μια βδομαδα.
10W40 μια χαρα ειναι.......

Καλα ξεμπερδεματα...

Στέλιο όντως δε κατέχω, δεν έχει καπελότα για τις βαλβίδες ?
Επίσης για τα λάδια με απλά ορυκτέλαια στρώνει το μοτέρ καλύτερα από συνθετικά.. Κ με 1-2 ανοίγματα έστω κ μέχρι τα 200 που το κανε ο φίλος μας, δεν τελιώνει το στρώσιμο, μπορεί να συνεχίσει κ να το ξαναστρώσει μέχρι τα 10.000 χιλ.
Κάπου διάβασα σε τεχνικές αναλύσεις για το στρώσιμο, θα πρέπει να μπαίνουν συνθετικά μετά από 15.000 χιλ. όταν θα έχει στρώσει πλήρως το μοτέρ, αλλιώς θα παραμείνει σφιχτό.
RCparania - Δευ 26 Μάρ 2012, 21:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
GEMI έγραψε:
Όταν λέω το παίζεις εξυπνάκιας (το λέω σαν πείραγμα), εννοώ ότι δεν ακούς πραγματικά, απλά τσεκάρεις σα να κάνεις στατιστική με τις απαντήσεις των μελών.
Φυσικά εννοείται ότι δεν πρέπει να προσβληθείς. Smile

Κατά αρχήν δε κατάλαβα τι εννοείς ότι βγάζει λάδια από το φιλτράκι αναθυμιάσεων κ δεν είναι αναθυμιάσεις, δηλ. τις ξερνάει από καμια φλάντζα ?
Κ τέλος βάλε τις αναθυμιάσεις στην πεταλούδα να λιπαίνονται οι βαλβίδες καλό κάνει κακό δε κάνει.. γλυτώνεις κ τις μουτζούρες.

Δεν είναι αν τσεκάρω κάποια πράγματα η αν κάνω στατιστική από τα μέλη του club που λες..
Εχω κάποιες γνώσης(έτσι πιστεύω δηλαδή)και ανοίγω συζήτηση με ''ίσως'' άλλους γνωστες του club και παράλληλα μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον πράγματα και μέσα από τα προβλήματα μας.
Από ότι είδες δεν επιμένω σε κάτι μέχρι τώρα και συζητάω όμορφα.
Και θα πάρω πολλές γνώμες για κάποιο θέμα γιατί πολλές φορες μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα club η γενικά σε μια κοινότητα που να υπάρχουν ξερόλες και τότε άμα πέσεις στην άποψη του ξερόλα είναι σαν πέφτεις από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο..Αυτό που λέμε η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια Wink
Γι αυτό ίσως το βλέπεις εσύ σαν tsek που λες.Γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω όλα τα παιδιά για να ξέρω κατά ποσο είναι σωστά αυτά που θα μου πουν 100%

Όπως έγραψα ξερνάει λάδια από το φιλτρακι..Άμα ήταν από φλάτζα θα έγγραφα από φλάτζα Wink
Και αυτό όταν πήγαινα πάνω από 150 σταθερά(αλλα λόγο του ότι έχω 13/59 στα 150 έχω υψηλές στροφές)

Πάντως πριν που έκανα μερικές βόλτες το έσπαγα 8200 στροφές και δεν έβγαλε σταγόνα.
Θα το παρατηρώ και βλέπουμε.
Ισως θέλει ακόμα να πατήσουν τα ελατήρια καλύτερα. Rolling eyes
drdino - Δευ 26 Μάρ 2012, 21:43:51
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν σου είπε κανείς πώς πρέπει να στρώσεις μοτέρ με αλλαγμένα μέταλλα; Confused Sad

Δεν έχει καμία σχέση το στρώσιμο τέτοιου μοτέρ με το στρώσιμο που κάνουμε όταν παίρνουμε το αμάξι από το εργοστάσιο...
RCparania - Δευ 26 Μάρ 2012, 21:54:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εννοείτε ότι μου είπαν και εννοείτε ότι ξέρω.
Δεν πάτησα κατευθείαν περίμενα να περάσω τα 800 χλμ για να το παω 200(για να ανοιξει λίγο) και αυτό με μισό γκάζι(δεν το γονάτισα)τώρα που είμαι πάνω από 1000 χλμ το πήγα με πάτωμα γκάζι(μην φανταστείς και ποιος ξέρει..Ισα ισα για να δω αν βγάλει λάδια)
Δε νομίζω με μια φορα που στα 800χλμ το άνοιξα 200 και αυτό σε ψιλό κατηφόρα με μισό γκάζι και ούτε Cool
πάνω από τα 1000 χλμ θέλει ψιλό ανοιγματακια και μετά 1500 χλμ μπορείς να ανοίγεσαι άνετα..(έτσι τουλάχιστον έστρωνα τα αυτοκίνητα μου όλα και ήταν όλα ok μέχρι τώρα)

Αν ψαχτείς όταν μια εταιρία βγάζει τα μοτέρ μας στην παραγωγή τα συνδέουν και τα ανεβάζουν σταδιακά στροφές και τα πηγαίνουν ως του κοφτές για να δουν αν δουλεύει OK..Μονο η mercedes δεν το κάνει και από ότι λένε το δουλεύουν με αέρα και πρεσάρισμα για να δουν αν είναι όλα ok πριν μπει πάνω σε αμάξι.
Να μην μιλήσουμε όταν τα παραλαβανουν Ελλάδα τα αυτοκίνητα μας από τον πειραιά.Εκεί να δεις το καινούριο σου αμαξάκι πως κατέβηκε από το καράβι και πως πήγε στην εταιρία πριν το παραλαβεις εσύ στα χερια σου. Rolling eyes Confused
GEMI - Δευ 26 Μάρ 2012, 22:20:22
Θέμα δημοσίευσης:
Καλή τύχη Wink
Pugobios - Δευ 26 Μάρ 2012, 22:52:59
Θέμα δημοσίευσης:
κατα αρχην ολα τα μοτερ παραγωγης ερχονται στην αντιπροσωπεια με στρωμενα μοτερ οποτε οπως γραφει ο φιλος παραπανω δεν εχει καμια σχεση εκεινο το στρωσιμο με αυτο που κανεις εσυ.Δευτερον ποιος σου ειπε οτι μεσα σε 1500 χλμ (σε λιγοτερο απο 15 ωρες λειτουγριας δηλαδη) στρωνει ενα μοτερ?Θες το λιγοτερο 5000 χλμ για να πεις οτι πατησαν τα ελατηρια σωστα που και παλι τελεια δεν θα ειναι γιατι μεχρι τα 50000 περιπου με νορμαλ χρηση ενα φρεσκο μοτερ ακομα ανοιγει...Το στρωσιμο ειναι το Α και Ω και δεν χωραει παιχνιδια.Σπας μοτερ για πλακα αν δεν προσεξεις και λες γιατι αφου ηταν καινουργια(2 φορες εσπασα μοτερ με λιγοτερα απο 500 χλμ)Οποτε σκουπισε τη λαδουρα βαλε ενα τακο κατω απ το γκαζι και αν δεν προκυψει κατι σε 4000 χλμ τα ξαναλεμε...
ασχετο απο γκαζι πως το ειδες τωρα παει οπως πριν?
RCparania - Δευ 26 Μάρ 2012, 23:10:20
Θέμα δημοσίευσης:
Μην φανταστείς ότι τέντωσα και ποιος ξέρει..Από εδώ και πέρα κότα.
Είναι και το 13/59 μείον για το στρώσιμο γα**το στην εθνική παω με 90 χλμ για να είμαι κοντά στις 3000 στροφές με 5η.

Κοίταξε από γκάζι τώρα δείχνει ότι τραβάει πολύ καλά.
Στην αρχή μέχρι τα 300 χλμ έβλεπα ότι έκαιγε αρκετή βενζίνη σε σχέση με το συνηθισμένο(τώρα πλέον έγινε όπως ήταν)και παράλληλα ήταν και πολύ σφιχτό.
Τώρα πλέον το νιώθω πιο άνετο και όχι τόσο σφιχτό(καταλαβαίνεις σε ανηφόρες με δευτερα τώρα πχ το νιώθω πιο άνετο με μεγάλη διαφορα)
Σήμερα που το άνοιξα 8200 μου έδειξε ότι έχει πιο πολύ δύναμη από κάθε άλλη φορα που το θυμάμαι.Ειδικά πάνω από τις 6500 δεν το θυμάμαι να κατέβαζε ποτε έτσι.
Μονο στις μεσαίες στροφές νιώθω ότι δεν έχει το παλιό μπαμ εκείνο το νεύρο όταν πατούσα απότομα και τέρμα γκάζι(τώρα βεβαια είμαι και χαμηλά σε συμπίεση όμως)από την αλλη θα αλλάξει πολύ το μοτέρ αφού κάνει χιλιόμετρα σίγουρα.

Οποτε εσείς τι λέτε?Του αφήνω χρόνο να πατήσουν τα ελατήρια και μετά βλέπουμε για τα λάδια που πετούσε?
Αν και στην τελευταία βόλτα δεν είδα σταγόνα.
Pugobios - Τρι 27 Μάρ 2012, 14:05:28
Θέμα δημοσίευσης:
10.9 συμπιεση δεν ειναι καθολου χαμηλα για μαμα μοτερ μια χαρα ειναι...κανατε ογκομετρηση?
AlienHack - Δευ 02 Απρ 2012, 09:55:09
Θέμα δημοσίευσης:
Pugobios έγραψε:
10.9 συμπιεση δεν ειναι καθολου χαμηλα για μαμα μοτερ μια χαρα ειναι...κανατε ογκομετρηση?

τα μαμα 1.6 206 εχουν 10.2:1 συμπίεση? αν θυμαμαι καλα?
OnyX - Δευ 02 Απρ 2012, 11:45:38
Θέμα δημοσίευσης:
11:1 νομιζω οτι εχουν οι TU5JP4 αν μιλας για αυτους και 10.8:1 οι TU5J4
AlienHack - Δευ 02 Απρ 2012, 12:39:40
Θέμα δημοσίευσης:
για τους JP4 μιλάω , τους 206 16V

, ξερω οτι δεν προτεινουν και πολλοι αυξηση συμπίεσης σε αυτόν τον κινητήρα. ισχύει οτι δεν παιρνεις τιποτα ιδιαίτερο αν την πας ΠΧ. 11.4 - 11.5?
gorilas 2O7 - Τετ 01 Αύγ 2012, 20:00:16
Θέμα δημοσίευσης:
γεια σας ρε παιδια.εχω παρει ενα 13αρι εδω και 4μηνες το οποιο παει πολυ καλα αλλα δν ξερω τι φοραει.εγω ειδα οτι εχει χταποδι προγραμα σκουπα και προπορεια στα εκκεντρα που δν γνωριζω αν ειναι μαμα.μετρησα συμπιεση και ειχε 10,5 1ος 2ος 3ος και 9,9 4ος.πως γινεται να πηγαινει και τι πρεπει να φτιαξω.το θελω για πιστα
gorilas 2O7 - Τετ 01 Αύγ 2012, 20:04:11
Θέμα δημοσίευσης:
επισης εσπασα 2αρα σε 16 63 και εβαλα 13 59.πριν ο λεβιες ηταν quick shift και τωρα κολυμπαει γιατι.φταινε τα ντιζακια.τα ιδια εβαλα.σωστε με
hlias303 - Παρ 29 Νοέ 2013, 22:02:30
Θέμα δημοσίευσης:
RCparania έγραψε:
Μην φανταστείς ότι τέντωσα και ποιος ξέρει..Από εδώ και πέρα κότα.
Είναι και το 13/59 μείον για το στρώσιμο γα**το στην εθνική παω με 90 χλμ για να είμαι κοντά στις 3000 στροφές με 5η.

Κοίταξε από γκάζι τώρα δείχνει ότι τραβάει πολύ καλά.
Στην αρχή μέχρι τα 300 χλμ έβλεπα ότι έκαιγε αρκετή βενζίνη σε σχέση με το συνηθισμένο(τώρα πλέον έγινε όπως ήταν)και παράλληλα ήταν και πολύ σφιχτό.
Τώρα πλέον το νιώθω πιο άνετο και όχι τόσο σφιχτό(καταλαβαίνεις σε ανηφόρες με δευτερα τώρα πχ το νιώθω πιο άνετο με μεγάλη διαφορα)
Σήμερα που το άνοιξα 8200 μου έδειξε ότι έχει πιο πολύ δύναμη από κάθε άλλη φορα που το θυμάμαι.Ειδικά πάνω από τις 6500 δεν το θυμάμαι να κατέβαζε ποτε έτσι.
Μονο στις μεσαίες στροφές νιώθω ότι δεν έχει το παλιό μπαμ εκείνο το νεύρο όταν πατούσα απότομα και τέρμα γκάζι(τώρα βεβαια είμαι και χαμηλά σε συμπίεση όμως)από την αλλη θα αλλάξει πολύ το μοτέρ αφού κάνει χιλιόμετρα σίγουρα.

Οποτε εσείς τι λέτε?Του αφήνω χρόνο να πατήσουν τα ελατήρια και μετά βλέπουμε για τα λάδια που πετούσε?
Αν και στην τελευταία βόλτα δεν είδα σταγόνα.

RCparania τι έγινε τελικά με αυτό το μοτέρ που έστρωνες? για πες γιατί έχω ένα αντίστοιχο θεματάκι!
johnis - Τρι 27 Δεκ 2016, 15:47:01
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα μετρισαμε την συμπεση και η τιμες ηταν 12-10-9-7 ειναι καλες η τιμες
geo106xs - Τρι 27 Δεκ 2016, 23:36:16
Θέμα δημοσίευσης:
Γιαννη,εισαι σιγουρος οτι η μετρηση εγινε σωστα και το οργανο ηταν αξιοπιστο; Γιατι αν συμβαινουν τα παραπανω,τοτε ο κινητηρας σου ή ειναι ταλαιπωρημενος και κακοσυντηρημενος ή οι βαλβιδες κακορυθμισμενες! Η αποκλιση μεταξυ τους ειναι τεραστια,ειδικα αν παρουμε σαν σημειο αναφορας τα δυο ακραια νουμερα!
johnis - Τετ 28 Δεκ 2016, 14:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
Ακριβως ετσι μου τα ειπε τωρα δεν ξερω .τ ακριβως φταιει η τη σημαινουν αυτοι η αριθμη δεν ξερω καθολου.αυτο τ επιπτωσεις εχει
johnis - Παρ 30 Δεκ 2016, 15:20:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτες η ριθμησεις πως διορθονονται
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες